- Computex 2025: sok kilowattos táp a Seasonic standján
- Computex 2025: alulról karcolja a 15 GB/s-ot a Phison SSD-vezérlője
- Computex 2025: az űrben is megállja a helyét a Kingston Fury család
- Computex 2025: három új szerverprocesszort mutatott be az Intel
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- E-book olvasók
- Házimozi belépő szinten
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Milyen házat vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Androidos fejegységek
- Computex 2025: egyelőre nem szemez a Windows-zal a MediaTek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
- Androidos tablet topic
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456789
addikt
válasz
Norby007 #29474 üzenetére
Nekem csak 92"-os, de rolós, és oldalfeszített. Mint a babpopsi.
Hullámos felületen kb 10mp-ig tudtam nézni a filmet. Egy pásztázós jelenetnél kiugrasz a fotelből annyira okádék. Esküszöm akkor inkább festenék a falra.
Az törvényszerű, hogy minél nagyobb a felület, annál nagyobb az esély rá hogy hullámosodni fog, ha rolós. Ha jól olvasom neked egy bitang nagy méret kell. Nagy méretben én is inkább keresném a lehetőséget a fixre.
De minimum egy Screenline oldalfeszítettet vennék. -
rootmin
tag
válasz
Létezik rolós vászonból is feszített kivitelű. Pl: link.
Ezek szép, sima felületet tudnak adni, de megkérik az árukat (és a Projecta alapból nem olcsó...). Ez utóbbi miatt nem is feltétlen javasolnám ezen a szinten, de gondoltam megmutatom, hogy létezik ilyen esetben is megoldás, csak zsebbe nyúlós.
Bár lehet lesz itt olyan, aki konkurens megoldásból tud kedvezőbb árút, a házimozis vetítővászon piacot nem ismerem. -
jracz
tag
válasz
"de a kapor szakállú úristen kedvéért sem tudok a házamban fix vásznat telepíteni"
Ezen jót mosolyogtam
Na viccet félre téve. Valóban nem tudok igazságokat mondani csak fél igazságokat. Mert hát az igazság odaát van , azt tudjuk nem?
Szóval, hogy a kérdésedre válaszoljak, szerintem érdemes belekezdeni mindenképpen.
Mert vetíteni jó dolog.
Teljesen más mint tv-n nézni a filmeket.
Amúgy mint azt előttem már sokan elmondták, pont vászonra érdemes költeni többet. Mert egy jó vászon több vetítők kiszolgál. Éredmes megnézni a fórumtársak moziszobáit, hogy oldották meg. Hátha ellesel valami jó ötletet ami tetszik.
Én esetleg leadnák ebből a három méteres igényből és utána járnék, hogy oldal feszített vásznat mennyiért tudnál beszerezni. Én Szepivel bizniszeltem annó, vele jó tapasztalatom van. De biztos más is tud segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest