- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HP notebook topic
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- Riasztó topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagyon fain ez a bloodborne is (talán a harmada környékén járva), de egyelőre nálam a sekiro simán veri.
-
-
-
Weareus
addikt
Húbakk...
Ez a csatorna...
Van itt még, van magyar felirat is, lol:
[link] -
Weareus
addikt
Azért figyeltek arra, hogy Solaire Praise the Sun-ba nyomja.
-
Weareus
addikt
A DS harmadik, szupertitkos endingje:
[link]
Személy szerint a nem voltam felkészülve.hollóra
20 M viewsps. mondjuk kár, h. itt már mindenki látta, szvsz...
-
Gothmog
senior tag
Én is láttam már korábban, hogy a konzolos részen van topikja, de azután mindig itt reagáltam korábbi hozzászólásra.
Viszont MageRG figyelemfelhívásátóleltekintve is eldöntöttem már, hogy ha nem reagálok itteni korábbi hsz-re, csak valami miatt írnék a játék kapcsán, azt már a saját topikjában fogom megtenni.
-
MageRG
addikt
-
Garsza
veterán
Újrakezdtem a Sekirot és kezd megtetseni. De félek ez nekem túl nehéz lessz. Túl összetett a védekezés. Az hogy épp ugorjak dodgeljak vagy parryzzek gyorsan kell dönteni és nem tudom hogy fogok erre rendesen ráérezni. Első Bossz szerűség lement aki a csillagdobáló kiegészítő után van.
-
Gothmog
senior tag
válasz
Kai_Rong #8966 üzenetére
Ott még nem tartok, de Hirata Estate-nél egy falon felugrálós rész utáni kis bambuszerdős pagodánál belefutottam valami lila nindzsába... na, ott átkozódtam.
Kb. harmadik nekifutásra már tudtam, hogy mire kell figyelni, így nem is ő volt a nehéz, hanem a gondot inkább az jelentette, hogy az intenzív mozgások közepette állandóan elakadtam valami tereptárgyban (vastagabb bambusz vagy a pagoda körüli kis fém akármicsodák), és ilyenkor rendre megfingatott. No meg néha a lock is leesett (amire eddig nem láttam pedig példát a játékban.) Esküszöm, többet szenvedtem vele, mint a pankrátor ogréval és a két generálissal együttvéve. (Az Ashina Outskirtnél a generális nem volt kemény, de azért kétszer megsz*ptam nála is. Ott az volt az idegesítő, hogy dugig volt a sameszaival a terület, akiket mindig takaríthattam le. Harmadik próbálkozásnál ezért már k*rvára odafigyeltem és észnél voltam ellene. Főleg, hogy volt olyan, amikor elrontottam a letakarítást, veszítettem közben gyógyitalt/lesebződtem, és így inkább neki sem álltam a minibossnak, hanem kezdtem újra pihenés után. Úgyhogy vagy ötször kellett ott összesen végigtakarítanom a pályarészt.)Azzal szívok még rendszeresen, hogy a dodge van az izommemóriámban (ER/DS-ek után), így erőszakolnom kell magam, hogy deflect legyen inkább az esetek többségében, illetve csomószor keverem az ugrást a mikirivel - magyarán nem azt nyomom, amit kellene.
-
Kai_Rong
senior tag
Engem a pillangós vénasszony tanított meg játszani a játékkal
Hamarabb keveredtem el hozzá, mint az Ashina Castle tetejére, szóval ő volt az első igazi boss, aki szembejött. Bőven 60+ próbálkozásba került, hogy eltegyem láb alól. Azóta viszont teljesen beégett a ritmus az izommemóriámba, néhanapján előkapom a Gauntlet módját a játéknak, és ösztönösen no hitre verem az öregasszonyt
-
Gothmog
senior tag
válasz
Phoen|x #8962 üzenetére
Szidtam ám én is az ogrét, amikor a tizedmásodpercre ugyanúgy elnyomott dodge-om hol sikeres, hol meg ugyanarra begrabbel, vagy amikor hol sikeresen eldodge-olok a két kézzel földre csapása elől, hol meg tök ugyanazzal az ütemmel dodge-olva rámfordul közben ("rollcatch-csel), és odapasszíroz a földhöz. Nem igazán láttam benne a rendszert. Viszont mégis élveztem, valahogy kihívás érzetet keltett.
Mondjuk ezek még csak ergya minibossok, így nem tudom, mi lesz, ha megjönnek a komolyabb játékosok.(A tutorial végénél a story boss-t kb. felfogni sem tudtam, már le is pofozott a francba. Oké, ott elvileg ez a normál, de jó lett volna legalább kicsit felvenni ellene a kesztyűt!)
-
Gothmog
senior tag
válasz
Phoen|x #8948 üzenetére
Most értem túl a chained ogre-n. Egyelőre nagyon tetszik, bár tényleg szokni kell egy-két dolgot. Egyszerre ismerős és mégis idegen.
Eddig általánosságban a minibossok közti részek nem nehezek (csak nagyon észnél kell lenni, meg sunnyogni/orgyilkolni, ha lehet), a két miniboss viszont feltörölte vele párszor a padlót. Úgy látom, itt nem lehet eltávolodni az ellenféltől és "ablakra" várni, hanem végig testközelben kell forgolódni, agresszív stílusban támadni, de közben folyamatosan résen lenni a jól időzített deflectre, dodge-ra, ugrásra, attól függően, hogy mit akar éppen. (Szvsz ebből a szempontból nehezebb ezért egyelőre, mint a megszokott souls formula. Viszont intenzívebb élményt is ad.) -
Gothmog
senior tag
válasz
Phoen|x #8954 üzenetére
Most mondhatnám, hogy nem klasszikus párharc, mert dual boss fight lesz (két opponens van ilyenkor), ráadásul henchman-ekkel (bírálóbizottság tagjai)
, de az az igazság, hogy inkább az idő az (pl. az előadás beleférjen a megszabott időbe úgy, hogy viszont minden olyat el is mond az ember, amit mások fontosnak vélnek), ami kicsit nehézzé teszi a harcot. A többi része olyan, mintha god mode-ban mennék (nagyon jó bírálatokat kaptam), csak az a fránya idő... az mindig is a gyengém volt. (Állítólag elég élvezetesen tudok előadni, csak sokat pofázok, nehezemre esik nem sztorizgatni, jobbra-balra kikacsintani közben... itt meg ugye nem lehet ilyet, főleg nem egy olyan bizottsági elnökkel, aki a hírek szerint háklis arra, hogy másodpercre minden idő be legyen tartva.)
Amúgy Sekiróba tegnap este csak belenéztem (harc még nem volt, a kardom megszerzéséig vittem csak el), és megdöbbentem, hogy a Fromsoft normális ugrást is tud ezek szerint játékba rakni.
(Oké, az ER már majdnem vállalható volt ebből a szempontból.)
Szerk: persil: oké, igyekszem észben tartani
-
Gothmog
senior tag
Mint írtam, én is biztosan ránézek még a jövőben. Csak most a DS3-ER-LotF trió után ez harmatgyenge kezdés volt. (Azt már nem is említettem, hogy Majulában valami törpemalac trió tagjaiba többet kellett csapkodnom, hogy megfeküdjenek, mint a nagy páncélos lovagokba.
)
Egyébként olyan szinten nem spoilereztemmagamnak előre, hogy nem tudom, jó felé indultam-e el a hubból, de azt hiszem, nem is láttam más utat, csak azt.
-
MageRG
addikt
-
Gothmog
senior tag
Az ER-ben (Steam szerint) nekem is van már 416 órám, és biztosan fogok még vele játszani a jövőben.
Viszont pont az ER-ben, egy-két máskülönben problémásabb ellenfélnél kipróbálva a parry-t jöttem rá, hogy tud ez szórakoztató is lenni.Úgyhogy én bízom benne, hogy össze tudok barátkozni a Sekiroval.
Azért szerintem egyszer sort kerítek a DS2-re is, de ez most így, egy DS3 végigjátszás, majd ER-ben szórakozás, végül Lords of the Fallen végigjátszás után erősen csalódás-szagú volt kezdésnek.
-
Gothmog
senior tag
válasz
Phoen|x #8943 üzenetére
Hát, én most még az elején, a nagy páncélos lovagszerűségeknél beleuntam. Nem nehezek, de ha itt tényleg az az effektív harc mód, hogy nem dodge-olok (mert ha igen, akkor tök random, hogy a mellém egy méterrel beütő fegyverrel eltalál-e, esetleg rollcatch-csel stb.), hanem körbe-körbe megyek körülöttük, ezek pedig eszetlenül csapkodnak a semmibe (így el sem tudnak találni, volt, hogy két percig ezzel szórakoztam, közben direkt oda sem ütöttem neki - röhej), esetleg még le is esnek a szakadékba....
A DS1 remastereden is érezni lehetett a kort, de az ezzel együtt is tiszta élvezet volt. A DS2 viszont nem tűnik annak. Valahogy nem érzem, miért kellene ezt nekem végigvinnem. Pedig Majula gyönyörű/hangulatos hub-nak tűnt.
(Szerintem ebből Sekiro vásárlás lesz)
-
Gothmog
senior tag
Köszi a választ!
Másodikra már nem volt gondom a vízipacival, csak elsőre meglepődtem kicsit, mert ez a hitbox még DS1 mércével mérve is (ott is voltak furcsaságok néha) meredeknek tűnt elsőre, s nem tudtam, mennyire lesz általános.
Játszom vele, azután meglátom. Ha nagyon Zuzu Petals élmény, akkor félbehagyom én is, de míg csak bosszant, s amúgy élvezetes a többi része, addig legfeljebb röhögök és bosszankodom felváltva a béna dolgokon. Olvastam róla hideget és meleget egyaránt előzetesen, de ez a rész még hiányzott nekem, és gondoltam, ne maradjon már ki. Pont a múltkor volt Steam akcióban, így be is húztam. Egyébként most már ott tartok, hogy ha látok a Sekirora akciót, azt is meg fogom venni. Amennyire idegennek tűnt korábban még gondolatban is egy parry mechanikára épülő valami, az ER-ben Elemér és Crucible Knight sikerélmények után (amikor a közelmúltban kipróbáltam végül ellenük a parry-zést, és rájöttem, hogy mennyivel egyszerűbbé vált így az élet
), most megjött a kedvem ahhoz is.
-
-
Gothmog
senior tag
Tegnap elkezdtem a DS2 SotFS-t. Rögtön a legelső ellenfélnél, akibe belefutottam, hangosan felröhögtem, és kérdezném: végig ilyen elcseszett hit boxok lesznek?
Konkrétan a "vízilóra" gondolok, ami előbb két méterre tőlem a seggét a földhöz verve is eltalált, majd ER rúnamacit is megszégyenítő módon, kb. (oldalirányban) egy méterre tőlem összecsapva a karjait kapott fel és csócsálta szét a fejemet!
Másodikra már úgy mentem oda, hogy tök mindegy, mit csinál, én inkább gurulok, és így hozzám sem tudott érni. De azért ez így kicsit röhejes. (A tutorial ember ellenfeleivel nem volt ilyen gond. Bár ők olyan lassúak, a kilőtt nyílvesszőket is értve ez alatt, hogy két dodge között meg is tudtam volna vacsorázni, akkor sem találnak el.)
-
Weareus
addikt
Lol
[link] -
Gothmog
senior tag
Rá (lightreaper) gondoltam, csak nem a játék legelején futottam bele a tutorial miniboss után közvetlenül, hanem egy későbbi pályán, esélyesen Fitzroy's Gorge-nál. Ekkor olvastam utána, mert beugrott, hogy anno láttam videót a játék legelejéről, és ez a dög abban akkor jött (a játék legelején), és az volt a dolga, hogy bedarálja a játékost, én meg nem is futottam még bele! És kicsit keresgélve kiderült, hogy egy patch kiszedte a játék legelejéről, ugyanakkor az advanced beállításokkal (talán az ellenfelek sűrűségét növelve) visszahozható már ott is.
A Gorge-nál egyébként úgy akadtam össze vele, hogy umbralban voltam, közel betelt a mutató (így paráztam, kerestem valami emergency exit-et), beléptem a helyre, és már jött is. Valahogy a hátas támadásait reflexből kikerültem, de a "lovas" olyan mozgáskultúrát nyomott le, mintha más játékból került volna át ide (az addigi bossokhoz képest legalábbis), úgyhogy hirtelen megütni sem tudtam, csak botorkáltam/pánik dodge-oltam, ő meg bekampóztatott fél per alatt (akkor kb. másfél ütés voltam neki). Azóta egyszer találkoztam vele a Fief-nél. Ott már megpaskoltam én is néhányszor, de sajnos tényleg csak paskolgatni tudtam (ilyen 150-200 közötti sebzéseket tudtam beküldeni neki, és iszonyat hp tank lehet, mert alig mozdult az életerő csíkja).Az a baj, hogy gyógyelixírem nem sok volt már, mert az előző boss után pihenés nélkül mentem arrafelé, ahol azután beleakadtam. Itt meg két ütés voltam neki (ami gyakorlatilag ugyanaz, mint a másfél...)
-
persil
nagyúr
válasz
Gothmog #8929 üzenetére
Atom szanalom, hogy patch-csel kiszedtek a lightreaper-t(gondolom valami debil streamer rinyalasa miatt), nem is tudtam rola. :S
Viszont most utanaolvasva latom, hogy visszakerul/mar visszakerult.Szrk.: "belefutottam egyszer az intróban látott ellenfélnek is, aki úgy elp*csázott, hogy csak lestem, majd visszatérve a helyszínre, már nem jelent meg újra."
De itt nem ra gondoltal...? Mert en igen. -
Gothmog
senior tag
A repkedős buzi már nincs ott alapból a legelején, mert kiszedte valamelyik patch (valami opcióval visszarakható), úgyhogy én később, talán a Fitzroy's Gorge-nál futottam bele először.
Illetve most a Fief of the Chill Curse területen is feltűnt. Kemény, mint a szar: 7-8 ütésből max ha a hp-ja 10%-át bírtam leverni, neki meg két ütés vagy varázslat vagyok.Viszont ma a Fief főellenfele zseniális volt! Lement elsőre, bár az elején szórakoztam egy kicsit mire leesett a tantusz, hogy umbralba át kellene menni... de azt a harcot nagyon frankón összerakták! Végig izgultam, pörögtem, néha kétségbeesetten szaladgáltam, és többször felötlött bennem, hogy be kellett volna hívni a segítőt (még sehol sem használtam segítőt bossharchoz), de azután szerencsére meglett
(A másik ötletes boss a nagy bumburnyák akármilyen prodigy volt. Ott párszor padlóztam, mire rájöttem, hogy mit és hogyan érdemes. Kár, hogy nem egységes a bossok színvonala...)
A power stance biztosan úgy van, ahogy írod. Én csak nagy csatabárd/hosszúkard kombót néztem, és ott úgy rémlett, számít, melyik van a jobb kezedben.
Szerk.: ja, extrás verzióm van, s abban alapból választható már. Azért kardból és vértből is találni hamar erősebbet, de ettől függetlenül nagyon erős szvsz. És str/rad vonalon fejlesztem.
-
persil
nagyúr
válasz
Gothmog #8925 üzenetére
Csak felszemmel olvastam vegig, mert uton vagyok, de hirtelen annyit helyesbitek, hogy a power stance nem - kifejezetten - a fo fegyvertol fugg, hanem attol, hogy milyen ket fegyverrol van szo. Nem tudom mennyire ertheto, de pl. hiaba van a kard a jobb kezben, a kard-kard es a kard-buzogany teljesen mas movesettel lesz.
Illetve a dark crusader, mint kezdo kaszt, egy extra, amit alapvetoen a jatek vegigjatszasaert kapsz, csak a deluxe/extra/tokom tudja verzioban mar benne van.
Szrk.: azt a repkedos buzit pedig erdemes - lett volna - az elejen leutni, mert, ha kesobb jon vissza, akkor sokkal kemenyebb lesz.
Tobbet nem spoilerezek, mokas ellenfel, en birtam.
-
Gothmog
senior tag
válasz
Weareus #8922 üzenetére
Még messze a vége, de mivel kb. 20 órám van benne, így már valamelyest tudok talán véleményt formálni.
A játék egy jó darabig (nagyjából Fitzroy's Gorge-ig) - souls-os szemmel nézve - meglepően könnyű volt. Talán egyszer sem haltam addig, ha jól rémlik.
Onnantól viszont hirtelen megemelkedik a nehézség, jönnek a "Miyazaki életérzést" hozó ambush jelenségek és szarházi szörnykombók (dobálós, lövöldözős dögök párosítva fürge és idegesítő, meg lassú, de nagyot ütő ellenfelekkel - sokszor persze rejtekből támadva, s ha Umbralban vagy, akkor az ottani lényekkel tovább nehezítve). Ez nem kritika, én igazából ezt reméltem és vártam!A kezelés meglepően jó, az egyetlen hülyeségnek azt tartom, hogy nem tudsz egyszerre varázsláshoz alkalmas eszközt és dobó/lőfegyvert betárazni. Vagy az egyiket, vagy a másikat tudod csak gyorselérésről használni. (Én egy ellenfél használtam lőfegyvert eddig, tehát nem gond, csak fura). Illetve az ugrás ergya nagyon - olyan értelemben, hogy nyilvánvalóan vízszintes távolságok áthidalására találták ki, de ha felfelé szeretnél így haladni, akkor sokszor egy 10-20 cm-es magasságkülönbség is leküzdhetetlen akadálynak bizonyul.
A pályák jók, sok a shortcut, a rejtett a elem, és az Umbral ad egy extra csavart az egésznek. Ugyanakkor nem éri el a dolog a Frmsoft minőséget. (Azért bőven az élvezetes kategórián belül vagyunk.) Egyébként ahogy haladunk előre a játékban, úgy válik egyre bonyolultabbá, rétegzetebbé a pályaszerkezet (legalábbis egyelőre ez a tapasztalatom).
A bossok (többségük apróbb "field boss") között volt egy-két ötletes, de a többségükön úgy mentem át eddig, hogy elsőre lementek simán (fogalmam sem volt, mit tudnak, mert nem informálódom előre), és túl sok emléket sem hagytak bennem. Azért volt olyan, akinél nekifutottam párszor, illetve belefutottam egyszer az intróban látott ellenfélnek is, aki úgy elp*csázott, hogy csak lestem, majd visszatérve a helyszínre, már nem jelent meg újra. (Itt olvastam, hogy ha nem sikerül legyőzni, nem jelenik meg ott újra, majd csak máshol.)
A harcok jók, de semmi extra. Ami érdekes lehet egyeseknek: van benne power stance, szinte bármilyen fegyver párosítható bármivel. (A fő kezdetben lévő fegyver fogja meghatározni ekkor a támadások kivitelezését.)
Amit még megfigyeltem, szerencsére nem könnyű a halálba esni, nagyon "kegyes" a játék ebből a szempontból. Ha keskeny pallóra ugrasz le, szinte hozzátapadsz (legalábbis a Fromsoft játékokhoz képest), és dodge- stb esetén is pályán tart a játék, amennyire lehet, ha meredélyek mentén végzed ezt a tevékenységet.
A hangulata kifejezetten jó egyébként (5-6 órányi játék kellett azért a jelenlegi karakteremmel, hogy elkapjon, de akkor behúzza az embert).
Akcióban mindenképpen ér egy próbát. Valószínűleg fogják akciózni időnként, szóval, ha éppen olyan "itch" van rajtad, akkor szvsz érdemes rápróbálni.
Ja, kifagyás, tálcára dobás vagy számottevőbb bug nem volt eddig nálam.
Összességében: nem DS3 minőség, az azért odébb van, de élvezhető, jó szájízzel játszható darab. Nagyon, sőt zavaróan könnyen indul (legalábbis Dark Crusadert indítva), mintha le lenne egyszerűsítve minden, de idővel azért felnehezedik.
Ja igen, és sok a loot, rengeteg fegyver, páncél, gyűrű stb. várja, hogy megkaparintsd. (Én mondjuk még mindig a kezdő páncélszettel és fegyverrel megyek, de ez nem jelenti azt, hogy ötlettelen/szar dolgok esnének.) -
Gothmog
senior tag
Na ilyen nézetből sem láttam még Friede-t nyakazni
[katt] (A videóban kb. 10 másodperccel a belinkelt rész után csinálja.)
(Amúgy beteg ez az FPS mód - nem tudom, Souls Máté gyomra/szeme hogyan bírja a sok bukfencet/hirtelen kamerapörgést/váltást.) -
Gothmog
senior tag
válasz
Weareus #8920 üzenetére
PC-n. (De abszolút nem erőművön.)
Azért a Pilgrim's Perch még eléggé az eleje, de most kifejezetten élvezetesnek találom. Kérdés persze, hogy később mi lesz.
A játékot eddig én is kerültem egyébként, de a 2.0 verzió tiszteletére kapott egy elég tisztes (60%-os) leárazást, illetve az az általános vélemény, hogy ez a verzió tényleg rengeteget javított (bugok, QoL dolgok, általános játékélmény) a korábbi hibákon. (Azért DS3 szintű élményt nem érdemes várni, mert úgy óhatatlanul csalódás lehet.) -
Weareus
addikt
válasz
Gothmog #8919 üzenetére
Btw ps5-ön játszod?
Lehet, míg a LoP DLC kijön, elfogynak a gamesaim, rá kéne néznem majd, csak attól félek, hogy a CI Games - elődcégéhez hűen - nem fog jó játékot, játékokat készíteni..., így ez sem lett az, szvsz.
A City Interactive-ot ugye ismerjük FreddyD videóiból is... -
Gothmog
senior tag
válasz
Gothmog #8918 üzenetére
Na, nem fogom ezt a topikot "spammelni" LoF témában, csak annyit, hogy kipróbáltam a Dark Crusader osztályt, és ugyan röhejesen könnyű vele egyelőre (Pilgrim's Pertchnél vagyok, talán úgy a közepe táján, és még csak a szele sem legyintett meg a halálnak eddig), ellenben a hosszúkarddal nagyon adja (tiszta DS Claymore a movesetje), és itt már érezni az ütések erejét is. Plusz másodjára menve végig a kezdeti pályákon (már ismerve ezeket) nagyon faintosan, dinamikusan lehet haladni, élvezetesen kaszabolva az ellenfeleket. (Találtam azélt egy-két új dolgot is, amit elsőre a rugóval nem vettem észre.)
Így egyelőre nagyon élvezetes. -
Gothmog
senior tag
Köszi az infót! Majd meglátom, mit dob a játék (ezért is írtam, hogy mindkét irányba jelentősen változhat még a véleményem).
Pieta azért nagyon "mechanikus" boss volt még, legalábbis számomra. (Oldalcsapásokra parry, parry, míg meg nem bicsaklik, akkor kritikust beütni. Ha fentről csap lefelé, inkább dodge. Ha lő, oldalra dodge. P2-ben meg, ha leidézi a két mást, akkor azok a képzeletben három egyenlő részre osztott arénában 1/3-1/3 sávnyit fognak (szabályos rendben) beteríteni a nyílzáporukkal. Egyébként meg a korábbi dolgokra figyelni + ha repül, nem feltétlenül érhető el. Illetve adott számú csapás után mindkét fázisában rendre "megpihen" (szinte statikusra leáll). Mindez egy halál árán esett le, és másodikra simán meglett. Pedig nem vagyok azért egy nagy souls-mágus. A másik kettő - nevezzük őket akkor field bossnak - pedig még sokkal egyszerűbb volt. Bár a láncos buzogányos nyanyának legalább volt egy-két kellemetlen meglepetése menet közben.) Volt még a Pilgrim's Pearch előtt, a híd területen Umbralba átmenve egy rész, ahol egy csonthíd (melynek a közepén volt felszedhető loot - talán pont egy kulcs), amelynek két végén megjelent váratlanul egy-egy duplatőrös, rogue-szerű figura. Azok esküszöm keményebbek voltak együtt, mint a felsorolt bossok.
-
Utolsó off. Nah meglett az uccsó boss is a Sekiroban a legkacifántosabb endinggel, de annyira tetszett, hogy megcsinálom a többit is (nem mentésből trükközve).
Mocskos jó élmény volt. Nálam egyértelműen a Fromsoftware éa a régi Blizzard a csúcs. -
persil
nagyúr
válasz
Gothmog #8913 üzenetére
Igazabol Pieta az elso. A "valodi" bossok kegyetlen otletesek, dizanjra is es gameplay-re is. En minden percet imadtam, az egyik legjobb soulslike. Fogalmam sincs hanyszor toltam vegig, de a legutolso egy agyon modolt(nincs bonfire es egyszer sem halhatsz meg, plusz random loot es random ellenfelek) achi-ra hajto volt(newgame+). A pvp-t is nagyon elveztem, talan jobban is, mint a souls-okban.
A shortcut-ok is boven fromsoft minoseguek, a loot is parades. Szerintem 10/10, egyik legkellemesebb csalodas volt. Az elsot is szerettem amugy, de az tenyleg csak egynek elmegy(az 2 vegigjatszas volt csak).
-
Garsza
veterán
válasz
Gothmog #8913 üzenetére
Thevr Piszi videóját néztem az alapján lesznek benne húzós bossok.
Most ott tartok hogy kedvet kaptam az ER hez egy faites all boss runhoz. 400 órám van benne de szerintem minden bosznál még mindég nem voltam.
Találtam hozzá egy e boss overlay modot ami számontartja melyek vannak meg. -
Gothmog
senior tag
válasz
Weareus #8911 üzenetére
Szerintem PC-re gondolt. (Elnézést, ha tévedtem.)
Garsza: Én éppen a "felpimpelt" (2.0 verziós) Lords of the Fallennel játszom. Még nagyon az elején tartok ahhoz (Pilgrim's Perch terület), hogy igazán véleményt mondhassak, de egyelőre bugmentes, az irányítás pedig abszolút kézre áll (egy-egy kis apróságot leszámítva tiszta "Fromsoft rendszerű" az input). A grafika so-so: egyrészt a dizájn (főleg az Umbral world) hangulatos, atmoszférikus, másrészt mégis kicsit monoton/jellegtelen/mosottas az egész. (Én medium beállításokon tolom.) A két párhuzamos világ ötletes, bár egyelőre ennek kiaknázása kimerült a "továbbjutáshoz át kell lépned a másikba", illetve a "másikba átlépve elérhetsz extra loot-okat" kettősben.
A játékot (most még) határozottan könnyebbnek érzem, mint a DS3/ER párost. (Duplatőrös rugót indítottam - itt Exiled Stalker vagy valami hasonló néven fut -, bár most ki akarok próbálni egy nagyobb fegyveres karaktert is, hogy azzal milyen érzés a játék.)
Ami zavaró: ha több ellenfél tűnik fel, és lockolni akarok, akkor egy csomószor a jóval távolabbira ugrik fel automatikusan a lock, ami idegesítő tud lenni, ha a másik már az arcodban van közben. Illetve - bár ez lehet, hogy a duplatőr miatt van - nem érzem valahol az ütéseim/vágásaim "súlyát" vagy "momentumát", valahogy olyan "papír érzése" van az egésznek.Egyelőre az a véleményem (ez jelentősen változhat még pozitív és negatív irányba is majd), hogy olyan "egynek elmegy", de közel sem ér fel az általad is említett két Fromsoft játékhoz. Azért, ha mindenképpen ebből a stílusból keresel játékot, a mostani Steam akcióban lévő kedvezményes áron szerintem érdemes rápróbálni. (Én is így húztam be.)
Ja igen, három bosson vagyok túl eddig: nagyon egyszerűek, "szegényesebb"/"darabosabb" a mozgásuk/tudásuk a DS3/ER bossokhoz képest. (Például ilyen két-három ütéses kombó után úgy megállnak "pihenni", mintha lefagytak volna... Valahogy nem tűnik természetes érzésnek ez a Fromsoft boss megoldások után.) Eddig a másodiknál (Pieta) haltam egyszer, míg a másik kettő egyből lement. Nem tudom, hogy a későbbiek milyenek lesznek (nyilván nem a legnehezebbeket teszik be a játék elejére), de a bossok eddig ilyen AliExpress feelinget adtak.
-
Garsza
veterán
Mely játék áll a legközelebb a Dark Souls 3 Elden Ring pároshoz. Előző DS -eket kihyagynám a grafika miatt.
A Lord of Fahlenen gondolkodom. -
Bad Pritt
félisten
Mint kiderült Ben Mendelsohnon is kifogott a Nameless King (yt short).
A legváratlanabb emberekről derül ki, hogy gamerek.
-
Gothmog
senior tag
válasz
Phoen|x #8905 üzenetére
Vállról indítható rakétavetővel hitelesebb lett volna
A Sekirohoz: Most a Lords of the Fallen (2.0) elején is volt boss, akit ezerszer könnyebb volt parry-vel leverni (elsőre csak dodge-oltam -> meg is haltam, második nekifutásra próbáltam a parry-t, és úgy egyből meglett), magyarán ismerkedem/barátkozom ezzel a mechanikával. Lehet, hogy az lesz a vége, hogy megkedvelem, és egy akcióban behúzom majd a Sekirot!
-
Már csak az uccsó boss maradt a sekiroból, ha sikerült utána már csak a bloodborne van vissza.
Amilyen nehezen indultam egyébként, olyan nagy kedvenc lett menet közben. -
-
Gothmog
senior tag
Grat!
Midirt anno első körben én egyszerűen otthagytam ~a 12. behalásom után. A kamerával szívtam leginkább (lock-függő voltam akkoriban, az meg Midirnél eléggé... izé, bizonytalan), illetve volt majdnem siker, amikor egyéb okból szívtam meg (pár óránként előfordult egyszer-egyszer, hogy valamiért tálcára dobta a játékot a gép... na, mondanom sem kell, hogy a legjobbnak tűnő Midir ráfutásom alatt történt pont egy ilyen. Azt vette el végleg a kedvem tőle.)
Azután a közelmúltbeli végigjátszásomban, legnagyobb meglepetésemre elsőre lement. Pedig egy rakat támadását (szerencsére nem a leghalálosabbakat) beszívtam. Viszont türelmesebb voltam, igyekeztem a történet egy részét lock nélkül letudni, de úgy, hogy mindig a látóteremben legyen, és így végül annyira nem is volt vészes.
A múltkor nekem Gael másodikra meglett, ellenben most párszor elkalapált. De nem bántam, mert ellene nagyon élvezetes a harc. Valahogy pont jó az üteme, a dinamikája, változatossága. (Friede-t azért jobb/élvezetesebb ellenfélnek tartom, még a "nemszeretem" második fázissal egyetemben is.)
-
Garsza
veterán
Na végig vittem a DLC -ket is. Midir 2. -ra meglett. Az előjátékal töbször kellett próbálkoznom folyton leestem.
Slave Knight Gael
10. Re lett meg. 9 próba a Lotric Ultragreat svordal. 10. Próba a Hollowslayer Greatsword -dal. Határ eset volt a mimic chestet már nem tehettem be a végén hogy több soult kapja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Zenless Zone Zero (ZZZ)
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- HP notebook topic
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Napelem
- Futás, futópályák
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest