Hirdetés
- Gaming notebook topik
- RAM topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Melyik tápegységet vegyem?
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
- Asztrofotózás
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Garsza
veterán
válasz
Gothmog #8896 üzenetére
Igen a fő boss nem túl penge. ER -ben jóval nehezebb dolgom volt a fő bosz párossal. Ott sumon nélkül nem ment volna.
Ennél a Friede nél a második fázis az olyan semilyen. Azt nyugodtan kihagyhatták volna. Mondjuk kellett vagy 20 nekifutás amiből kb. 5x jutottam el a 3. fázisig. -
Gothmog
senior tag
Grat! Nekem a testvérek az első végigjátszás idején nagyon nehezen mentek le (most viszont elsőre).
Az alapjáték főbossát én mindkét végigjátszásomban a két dlc után ütöttem le, s úgy kiábrándítóan könnyű volt.
Az Ashes of Ariandel 3. fázisos bossa elég hírhedt/kemény, viszont cserébe szerintem nagyon élvezetes a harc ellene (ellenük). Na jó, a második fázist nem szeretem, de Friede jöhetne bármennyiszer, mert vele - legalábbis számomra - ritka nagy élvezetes az adok-kapokA 2. DLC eleje majd ritka szivatós lesz, meglátod! De érdemes túlesni rajta, mert a Ringed City rész, amellett, hogy megmarad a szivatás faktor, nagyon hangulatos szerintem. PLusz a DLC végi boss is nagyon faintos szerintem.
-
Garsza
veterán
Közben meglettek a testvérek a fő boss és a 3 fázisú is. Már csak a 2. DLC maradt.
-
-
Gothmog
senior tag
Gratulálok!
Nekem pedig az imént elsőre (hurrá!!!) lement Midir! Iszonyat nagy mumusom volt a múltkorról, akkor sehogy sem bírtam vele, otthagytam két nap után. (Egyetlen Fromsoft bossom, amit otthagytam.) De most törlesztettem.
(Ráadásul úgy ment le, hogy a kritikust sem tudtam beütni neki, mert pont akkor rogyott össze, amikor a lila ködfigurákat már megidézte, így azok elől kellett elugrálnom, és nem értem vissza időben a fejéhez.)
Igaz, estusom nem maradt egy darab sem, tehát nem sokon múlott. (A tüzes támadásait mind el tudtam kerülni, mert azok durván az agyamba vésődtek, de a grabjét, a mancs- és farokcsapásait, a lerohanását mind beszívtam legalább egyszer...) -
Gothmog
senior tag
Hát, sajnálom. Úgy látszik, mindenkinek van valami mumusa, és nálad (egyelőre) a Nameless King az.
Annyi jó van benne egyedül, hogy opcionális (ezt írta már más is), tehát simán ott tudod hagyni. (Legfeljebb az ember büszkesége szenved csorbát.) Én a The Ringed City DLC-ből hagytam ott így annak idején Midirt. -
Gothmog
senior tag
Igen, a villám is kicsit olyan furcsán késleltetett, viszont mégis piszok gyorsan csapódik be. Már nem emlékszem pontosan, pedig alig pár napja küzdöttem meg vele, de nekem arra a részre újfent sikerült gyorsan ráéreznem. Inkább a késleltetett támadásainak az üteme volt az, ami valamiért nem állt a kezemre ezúttal. (Míg a korábbi végigjátszásom idején meg arra valahogy rögtön és automatikusan ráhangolódtam.)
+ Jó tanács Garszának: a pályán található villámsebzést csökkentő gyűrűt pattintsd fel azért magadra. Ártani biztosan nem fog.
-
Gothmog
senior tag
Én annyival kiegészíteném (saját tapasztalatból) a csaj által a videóban elmondottakat, hogy amikor a Nameless King polírozni kezdi a
cerkátfegyverét, hogy a függőlegesen becsapódó villámot ellőjje majd, akkor a videóban ajánlott elfordulás helyett szerintem érdemesebb rárontani (ha alapból elég közel van az ember hozzá), mert még nagyobb fegyverrel is kb. kettőt rá lehet sózni (kisebbel többet), és lesz idő elvetődésre is. Kis szerencsével egyébként meg is lehet térdeltetni, mert a poise-a szerencsére nem túl acélos.
Illetve amikor felemelkedik a levegőbe, és a fegyverét előretartva nekirepül/vágódik az embernek, akkor hátrafelé dodge-olva pont olyan pozícióba lehet kerülni, hogy ott lesz az ember közelében, s ekkor is bele lehet ütni egyet-kettőt. -
Garsza
veterán
Újra írnom kell. Mert a Nameles King személyében újra olyan bosszal találkouztam aki legyőzhetetlennek tűnik. Az első fázis nem gond de a másodikban a késleltetett támadásai rendre megszivatnak. Mi a jó taktika ellene. Jah és a másik hogy a távolság nagyon nehezen belőhető azon a felhőn.
-
Garsza
veterán
DS3 -ban nincs ilyesmi szett esetleg gyűrő, hogy a lépéseim hangját tompítja? Mint ER ben a Black Knife Set
-
Gothmog
senior tag
válasz
Gothmog #8872 üzenetére
Huhh, most elégedett vagyok magammal, mert Friede második próbálkozásra lement!
Már az első ráfutásnál is eljutottam phase 3-ig, de ott rögtön a legelején meg is szívtam, mert ahogy lockolhatóvá vált, már ütöttem is, mint a répát. Kiderült, sebezni nem tudsz bele (kiírja a sebzést, de nem vonódik le a hp-jából), viszont olyan black flame robbantással indít, ami lezabál el rakat hp-t az emberről, ha ott van az orra előtt. Majd már tolt is egy szaftos kis kombót, úgyhogy gyógyulni sem tudtam, csak bekrepálni.
Másodiknál már odafigyeltem, és így viszont ez a fázis lett végül a legkönnyebb/leglazább. (Az első fázisnál az eltűnést mindig beszívom, bár legalább a második ráfutásnál már megtanultam jó eséllyel kidodge-olni a kaszára feltűzős előtűnését. A második fázisnál pedig nálam valamiért mindkettő elég agresszív volt végig. Lehet, nem voltam elég taktikus, és nem vártam meg, míg az atya kellően messze kerül Friedétől, de minél előbb túl akartam jutni az intermezzón. Mindenesetre a második ráfutásnál szerencsém volt itt, mert kiszúrtam a hölgyet, hogy gyógyítani készül, és szépen gerincen vágtam, majd rácsűrtem még kettőt, amikor felállt. Innen pedig már csak egy ütés kellett, azt meg Ariandel tohonya nagy v*lagára ott élből odacsaptam...)
Sokat segített egyébként, hogy nagy fegyverrel (exile greatsword) mentem, és Sister Friede poise-a a béka feneke alatt van, így jó időzítéssel meg tudtam szakítani a támadásait, illetve 3-4 vágás hosszú sorozatokat be tudtam neki küldeni zsinórban. És a HP-ja sem túl acélos szerencsére. (Mindenesetre úgy voltam vele, hogy ha 6-8 ráfutásból sem boldogulok, akkor nem szívatom magam, és behívom Gael papát, mert három fázist a fenének sincs kedve órákon át ismételgetni, de szerencsére csakúgy, mint anno az első végigjátszásomnál, ezúttal sem volt szükség erre.)
A vicc az különben, hogy a Gravetender bossnál is (aki pedig egy röhej) egyszer behaltam. (Az a farkas nem játék, főleg a hülye hitboxával, illetve ha olyan szarul időzítve akar az ember estust inni, mint én tettem...)
Máskülönben magam is meglepődtem, de a bossokon kívül halál nélkül lement a DLC! (Anno rengeteget szívtam az elején a toronynál a Millwood knight-okkal, illetve egy másik pályán a földrengető Millwood főnökkel és a sameszával. No meg a faugrálásnál is a lövöldöző két rohadék Millwood lovaggal. De ezek úgy az agyamba vésődtek a jelek szerint, hogy ezúttal csuklóból megoldottam őket.)
MIndenesetre már az ER-en jár az agyam, úgyhogy valószínűleg a The Ringed City után megy is majd az install. (Varázslós karakterem még nem volt, s a múltkor valahogy kedvet kaptam hozzá, ám az mostanra el is múlt. Úgyhogy dex/arc vagy str/arc lesz a terveim szerint. Majd meglátom.)
-
Gothmog
senior tag
válasz
Phoen|x #8871 üzenetére
Az első (előző) végigjátszásomban, legalábbis az alapjátékot tekintve én is Aldrich-csal szívtam még relatíve többet, persze a már említett Lothric tesók mellett. Érdekes, a Pontiff, a Dancer vagy éppen a Nameless King simán lementek akkor (talán egyszer haltam csak mindegyiknél), de pl. Aldrichnak kb. ötször futottam neki.
Ezúttal Aldrich is könnyen lement (emlékeztem rá), igaz, csak a második próbára, mert az első nekifutásomnál valamiért spammelte a nyílzáporát, és a harmadiknál elcsesztem, nem futottam ki eléggé, s pillanatok alatt bedarált vele. Másodikra már visszavettem a greedből, és úgy sima liba volt.
Ez a ráfutásom amúgy úgy néz ki eddig, hogy:
Wolnir: 2 halál (szégyellem is
, mert röhejesen könnyű boss, de elfelejtettem az életszívós felhőt, és kétszer is beleragadtam, miközben a karkötőit hajkurásztam)
Pontiff: 3 halál (anno másodikra meglett - ezúttal nem éreztem annyira a támadásait, bár a harmadik ráfutásra már belejöttem, s akkor is majdnem sikerült; negyedikre meg talán 2-3 estus kellett összesen)
Aldrich: 1 halál
Dancer: 1 halál (az a rohadt greed, mint általában)
Dragonslayer Armor: 1 halál (másodikra viszont két estusból meglett - az első ráfutás igazából arról szólt, hogy visszaidézzem, mit tud, ezért akkor hagytam még érvényesülni)
Champion Gundyr: 1 halál (az első próbámnál kb. 1 mm-en múlott, hogy nem lett meg - a gurulásból elejtett vágásom pont nem érte el, ellenben ő beindult, és bár nekem kb. 75% hp és szinte tele tár estuskészlet volt, két másodperc alatt agyonvert két kombóval (ahogy felálltam az első után, már belém is tolta a másodikat)
Nameless King: ~5, esetleg 6 halál (nem számoltam pontosan - az előző körben másodikra lement, ahol a második fázisa ráadásul az első próbálkozásom volt. Hát, ezúttal nem volt akkora szerencsém/nem voltam olyan penge)
A játék végig bossnak majd a DLC-k után megyek csak neki. Az anno is nagyon ergya volt (addigra durván túlerősödtem szerintem), jóformán estus sem kellett hozzá. Szerintem most sem lesz másképpen.A DLC-ből Friede-re leszek nagyon kíváncsi! Anno harmadikra lement (én lepődtem meg a legjobban rajta), de az mákos menet volt. Lehet, hogy most elidőzök majd nála egy keveset.
Ja, és a másik DLC-ből Midirt otthagytam, nem nyomtam le. Szerintem ezúttal sem fogom, de azért rápróbálok majd párszor. (Lock nélkül béna vagyok ellene, a lockot meg ugye úgy dobálja le magáról, mintha égetnő, s már bolondul is meg a kamera rögtön...)
-
Gothmog
senior tag
Csináld meg a kastély, míg el nem jutsz a grand archives-hoz (boss után lesz közvetlenül).
Én ekkor - az Archivest későbbre hagyva - elmentem Archdragon Peak-re. Ott lehet találni talán két titanite slab-et is, illetve találhatsz olyan ashes-t, amely után a néne árulni fog már chunk-okat is végtelen mennyiségben. De a Lothric kastélyban (a Grand Archives előtti bossig vezető részen, illetve az Archdragon Peak területen is össze lehet szedni chunkokat szép számmal, bármifajta farmolás nélkül).
-
Garsza
veterán
válasz
Gothmog #8867 üzenetére
Érdemben nem. Azóta chunkot farmoltam meg a chaosbladet tesztelgettem. Hogy mit +10 -zek vagy +5 -zek a chaost vagy utchit. Chaos lett végül. Az Astora már plus 10 -es. Meg a Sceleton great swordot felhúztam +9 ig. Azt sem tudom per pill merre kéne továb mennem. Még Lotric Castelben sem néztem be mindenhová. Csak sihettem előre a bajnok gyűrőjéé.
-
Gothmog
senior tag
No, haladtál azóta?
Nekem lementek a Lothric tesók is az imént. Megvolt az elégtételem, mert ezúttal elsőre sikerült a harc. Anno ők voltak az alapjáték mumusai nálam - többet haltam rajtuk, mint az összes többi bosson együttvéve (12 vagy 13 halállal mentek le anno, már nem emlékszem, bár vszg beírtam ide, így ki is kereshetném, ha nem lennék lusta hozzá
)
Nem volt szép küzdelem egyébként, mert az elegáns elgurulgatások és jó időzítéssel elhelyezett vágások helyett kb. izomból ütögettem, majd vonultam visszább gyógyulni mindig, ha én is elég sokat bekaptam. Annyi, hogy ismertem/emlékeztem a veszélyesebb dolgaira, így azokat azért igyekeztem elkerülni. No meg a második fázis egyik buktatója is bevésődött az eszembe a korábbi találkozás után.
Az alapjáték főellenfele előtt én most sorra veszem a két dlc-t. (Egyébként, ha a játék főképernyőjén ott szerepel balra fent az Ashes of Ariandel, illetve a Ringed City kiírva, akkor a te verziód is tartalmazza a kiegeket.)
-
Gothmog
senior tag
Szerintem írtam is korábban, hogy parryvel elvileg könnyű, de én sohasem használom, csak gurulgatok. Így extrán izgalmas, de én tényleg élvezem a bajnok Gundyrt! Akár én győzök, akár ő, a csata mindig rövid, de iszonyat pörgős és adrenalin pumpáló
Közben nálam lement a Nameless King, de ezúttal lényegesen nyögvenyelősebben mint anno. Kb. a hatodik vagy hetedik próba volt csak sikeres, és akkor is volt egy-két olyan momentum, amikor hajszálon függött az életem. Ráadásul anno a királyt (a második fázist) elsőre lenyomtam, valahogy iszonyat éreztem, mikor kell dodge-olni/minden húzásom bejött. Most viszont a sárkányon lendültem túl viszonylag könnyebben (volt két ráfutás, amikor azért ott is megbucskáztam az időnként bénázó kamera/lock miatt), ellenben a Nameless King szétalázott vagy háromszor, mire érezni kezdtem, s akkor végül sikerült is.
Mindenesetre ez a (heavy infused) exile greatsword a sebességéhez képest iszonyat nagyokat tud ütni, de ahhoz képest, hogy kétkezes nagy kard, megdöbbentően kicsi a reach bizonyos mozdulatoknál. (Az előző végigjátszásomban használt claymore kisebbeket ütött, de annak egy álom volt ehhez képest a move setje és szvsz szerintem a reach is jobb volt ott valamivel.) -
Gothmog
senior tag
-
Garsza
veterán
Aszem a Bajnok személyében eljött az az ellenfél akit soha nem fogok lehógyőzni.
Ilyen ellenfelek akik megállás nélkül támadnak a halálom. -
Sekiroban másodikra meglett a
gorilla pár -
Gothmog
senior tag
Nekem a múltkor és most is az Oceiroshoz vezető rész volt a nehezebb (rohadt Pus of Man-ek...).
Emlékszem, első végigjátszásnál az első fázisa volt nagyon egyszerű, míg a másodikban összevissza vergődött, és hol üldöznöm kellett, hogy bele tudjak ütni, hol meg menekülni előleMost valahogy fordítva jött ki: az első fázisában kétszer is olyan fagyot teremtett maga körül, hogy még éppen időben hátráltam ki belőle, míg a második fázisba érve kb. kétszer kellett elvetődnöm előle, máskülönben a hátsó lábai környékén állva pár másodperc alatt szétcsaptam.
Mindenesetre innen rögtön menj majd tovább az illúziófal mögött. Ismerős helyre fogsz érni (bár más idősíkban?), és ott lesz a tutorial boss megint, akit említettem, persze immár nem az ergya verziója. Nekem a kedvenc bossom a DS3-ból (még a két dlc-ben van egy-egy boss, aki hasonlóképpen tetszett). Nem túlbonyolított, de kegyetlen intenzív. (Sokan parryzik, de én csak vetődgetek, és úgy löki fel az adrenalint az emberben, de kőkeményen. Főleg a fázisváltása után. Ahogy anno a theVR-os srác (Pisti) ordította: ez egy nindzsa!
Tényleg az, még ha külsőre nem is úgy néz ki.)
-
Gothmog
senior tag
-
Gothmog
senior tag
Én is az ER-rel kezdtem tavaly év elején. Estem-keltem
, az első tutorialon kívüli kisebb bossnál azt sem értettem, hogy ezt most miként verjem le, akkora tápnak tűnt, de ha nem adja fel az ember, bele lehet jönni. Ha az Abyss Watchersszel és most a Dancerrel volt csak gondod, akkor egyáltalán nem vagy gyenge - szvsz jól nyomod. (Nekem a mostani, második DS3 végigjátszásomban eddig a főtisztelendő atyával (Pontiff Sulyvahn) volt a legtöbb gondom - negyedikre lett meg. De Wolnirnál most például kétszer is behaltam, aki pedig tök ergya boss, és anno elsőre simán lehoztam.)
De mint írtam, illetve alattam is megjegyezték, mindenkinek más. Meg persze fegyvertől/buildtől is függ. Az Astora mondjuk remek kard, mert dexre skálázva lesz egy bazi nagyot ütő, jó reach-csel rendelkező fegyvered. És ha lassúnak találnád bizonyos ellenfelek vagy bossok ellen, akkor még mindig tudsz mellette tartani valami villámgyors, dexre szintén remekül skálázódó pótcumót (pl. sellsword twinblades vagy a bandita tőrpárost).
Amúgy a Dancer után a Lothric kastély szivatós egy hely lesz! (Én rögtön elmentem az opcionális részekre, de a fő szál pályarészein ma mentem át, és míg a bossal ezúttal nem volt gondom - második nekifutásra már könnyen meglett mindössze két estusból -, az odáig vezető részeknél kis túlzással minden sarokra betettek valami genyóságot. De majd meglátod...)
-
Gothmog
senior tag
Hű, pedig szvsz ő nem túl bonyolult ellenfél. Néha suhogtat (kombóban), van egy hosszabb körbepörgős kombója is (ott jó messze kell lenni tőle, és akkor végig is nézheted az egészet nyugodtan
), meg van AoE-s cucca (de csak közvetlenül a közelében hat szerencsére). Amúgy pedig nyugodtan sétálgat, nem egy hiperaktív figura. Annyi, hogy figyelni kell mindig, amíg mondjuk a s*ggét paskolod
, hogy legyen stamina eldodge-olni, ha megunja, és odevág valamelyik kardjával. (Azokat elég szép ívben mozgatja, szóval kb. bárhol elér vele maga körül, ha nem gurul odébb az ember jó ütemben.) Persze már túl vagy rajta, és ez a lényeg.
Máskülönben többeknek is komoly mumus volt, ahogy olvastam. (Én meg az első végigjátszásom idején egy olyan bossnál (Aldrichnál) akadtam meg először érdemben - kb. hatodik próbálkozásra ment csak le talán -, amin mások lazán átsétáltak. Szóval nyilván egyén- és buildfüggő dolgok ezek.)
Mindenesetre kíváncsi leszek, milyennek találod majd a
felturbózott változatát! Nekem az egyik kedvencem, de az egy igazi agresszív elmebeteg lesz, kb. másodperc nyugtot nem fog hagyni, főleg a fázisváltását követően. Nekem most (tegnap) első nekifutásnál egy ütés híja volt, hogy sikerüljön (volt még vagy 10 estusom, csak hát a rohadt greed... pont kifogytam a staminából, és őkelme brutál kombókat tud bevágni, így kb. fél hp-ról úgy kivégzett, hogy köpni-nyelni nem tudtam), majd másodikra már viszonylag simán lement. De az ott egy nagyon adrenalin pumpáló harc. Első végigjátszásomban is imádtam, és most is remek élmény volt!tutorial boss -
MageRG
addikt
Paskold a fenekét. A 2. fázisban hagyod hogy kipörögje magát, és ugyanez. Vagy ha nem érzed biztonságosnak közel maradni, akkor van néhány olyan mozdulata, ami után sebezhető. Egyébként darkra és bleedre érzékeny. Egy quality vagy pyro builddel, dark hand-et használva nagyon gyorsan legyőzhető. -
Garsza
veterán
Dancerhez tanácsot elfogadnék. Nem megy a legyőzése.
-
Gothmog
senior tag
Majdnem ugyanott járunk akkor. (Én tegnap ott fejeztem be, hogy lementem a Smouldering Lake-hez. A kriptát Wolnir kivételével letudtam.)
Ezek a kriptában ejtőző Carthus Shotel Skeletonok már az első végigjátszás idején is egyike voltak a kedvenc ellenfeleimnek, mert iszonyat jó a mozgásuk, a megjelenésük, a dizájnjuk! Most sem volt másképpen. Annyi a különbség, hogy anno a claymore-nak kicsit nagyobb volt az ütőtávja, így dodge utáni R1 rendre elkapta őket, míg most exile greatsworddel a dodge utáni R1-re szinte mindig a levegőt suhintottam csak meg
Mindegy, megszívatni nem tudtak, de míg a kétkezes ívelt kardot viselő verzióikat (azt hiszem, azok Carthus Gravewardenek) rendre le tudom csapni sebződés nélkül, ezeknél a shoteles/tőrdobáló csontkollekcióknál mindig kell az estus ivás...
-
Gothmog
senior tag
+ az Ariandel DLC-ben (nagyon hamar elérhető a játékban, bár alacsony szinten csak saját felelősségre ajánlanám a hősködést a kiegészítő területén!) több ellenfél is nagy eséllyel dobálja.
-
Gothmog
senior tag
válasz
Gothmog #8834 üzenetére
Azóta alapjáraton az Exile Greatsword-öt használom, de pont az Abyss Watchers boss előtt sikerült felhúzni +2-re a Vordt hammert, így azzal látogattam meg próbaképpen a bosst. Már nem emlékeztem a mozgására, kombóira (csak arra, hogy két fázis lesz), de bakker, ezzel a koponyalapítóval no brainer volt a harc! Preservance-ot elnyomtam, és kb. egyetlen lendületből szétvertem az első fázisos figurát (megütött közben, de a hyperarmor miatt nem tudott megszakítani). A második fázisban már dodge-oltam egyet-kettőt, és érdekes módon első látásra beugrottak a kombói, így talán egy támadását szívtam csak be, azon kívül nagyjából megütni sem tudott. Pillanatok alatt szétvertem.
Viszont most Ludethnél megláttam az Artorias kardot, és nagyon vágyom rá (úgy rémlik, a páncél is megszerezhető lesz)! Kár, hogy az quality cucc, én pedig str-re gyúrnék ebben a végigjátszásban... Pedig most nagyon rajtam van az itch... (Hátha estig elmúlik, mert addig úgysem tudok odaülni a játék elé...
)
-
Garsza
veterán
Hol lehet legelősször rendes mennyiségben large titante shardot gyűjteni farmolni.
-
Nem lapul valakinél egy eladó Sekiro collector's edition steelbook véletlen?
-
Gothmog
senior tag
válasz
Bad Pritt #8832 üzenetére
Bingó, tényleg ez volt a baj! Köszi mégy egyszer!
(Azt nem tudtam, hogy embered állapot kell hozzá. Arra emlékeztem csak az első végigjátszásomból, hogy ott jön egy elég kellemetlen alak, most meg semmi. Azután rákerestem, s ott csak olyasmiket írtak, hogy ha küzdöttél a fával vagy valamiért beszakadt a fa alatt a padlózat, akkor már nem fog jönni a csóka.)
Közben meglett a Vordt féle fagyos koponyalapító is. Azt nem néztem előzetesen, hogy ez ilyen dög nehéz fegyver (csak az erőkövetelményre lestem rá), úgyhogy gyúrhatok kicsit vitality-re is
Szerencsére volt vagy négy szintlépésnyi soulom, úgyhogy 19-re feltornáztam, s így csak a gatyát kellett lecserélnem egyelőre egy hajszálnyival könnyebbre (meg a pajzstól, íjtól megszabadulni), máskülönben az induló lovagi felszerelésben tudok haladni fatroll nélkül.
A hosszúkard után valóban elég lassú ez a hatalmas buzogány (és persze csak két kézben tudom lengetni, mert 20-as az STR), viszont az ütőtávja (és az ereje) bőven ellensúlyozza. (Szerencsére ER-ben a legtöbbet pont ilyen dög nagy fegyverekkel nyomultam, így rögtön elég jól érzem a ritmust. Csak a stamina menedzsmentre kell odafigyelni, mert ami nem megy le kb. két pofontól, ott - ha még kicsit futottam is az ellen felé - már nem fér be rögtön egy harmadik is. Mindenesetre még az olyan kiszámíthatatlanul izgő mozgó kis rohadékokat is triviálissá teszi a buzogány, mint a kutyák vagy a sipkás undead slave-ek (vagy thrallok - nem is tudom, mi a rendes nevük). Nincs velük semmi szenvedés, nem úgy, mint az egykezes kardnál, amely ütőtávjából sokszor pont ki tudtak táncolni a legváratlanabb pillanatokban.
Most majd jön egy Boreal Knight, ha jól emlékszem. Gyanítom, az ellen a fagy speckó pont nem fog érni semmit, plusz az egy agresszív és gyors rohadék, ha jól rémlik. Majd kiderül, hogy muzsikál abban a szituációban a fegyver.
-
Gothmog
senior tag
válasz
Bad Pritt #8830 üzenetére
Nem voltam még a fánál, viszont embered sem vagyok. (Sikerült halálba bukfenceznem egyszer még az említett tábortűz elérése előtt, így a Vordtnál kapott embered státusz nincs meg. Persze tatyóban van egy rakat ember, de nem gondoltam volna, hogy esetleg ez is kellhet...)
-
Gothmog
senior tag
Fura bugba futottam bele Undead Settlementben: Hodrick nem invade-el be a Dilapitated Bridge tábortűz közelében. (A pálya bossnak még a közelébe sem mentem, amúgy is azt hagynám utoljára, s a ketreces utazásra se "fizettem be", tehát csak valami bug lehet.)
Volt már azóta kilépés, újra belépés stb., de nem tűnik fel.Mindegy, nem nagy vérveszteség, csak azért furcsa kicsit.
-
MageRG
addikt
Undead Settlement, egy crystal lizard dobja.
Van az a rész, ahol egy Evangelist nyanya lövöldöz egy utca végéről. Ott az egyik oldalsó részbe bemész, és egy ilyen palló-állványzaton van. Asszem át kell ugrani, és szinte lehetetlen elkapni (quit-reload segít).
Vagy a nagy kardos csontik is dobnak ilyet. -
Garsza
veterán
Sharp Gen -t hol tudok leghamárább szerezni?
-
Gothmog
senior tag
Majd meglátjuk. ER-ben az utolsó teljes végigjátszásomban (DLC-vel együtt) UGS és ezekkel ekvivalens fegyverek (sebességre értve) vonalon mozogtam, és ott "elmebetegebb" bossok is vannak, amikhez egész jól hozzászoktam akkor, így hátha nem lesz gond majd itt sem. Főleg, hogy nem feltétlenül ragaszkodom majd itt az UGS kategóriához. Lehet, hogy pl. egy heavy infuse-os Exile Greatsword lesz a befutóm, majd kiderül.
Egyébként az eddigi egyetlen DS3 végigjátszásomban végig (a megszerzésétől kezdve) claymore-ral mentem, ami persze messze nem a leglassabb fegyver volt, de azért nem is egy sebességbajnok. S meglepően jól boldogultam vele. (Friede pl. harmadikra lement, Gael másodikra, a Nameless King második fázisa pedig elsőre. Igaz, a Lothric bratyókkal sokáig bajlódtam, Midirt meg ott is hagytam a fenébe anno...)
-
MageRG
addikt
válasz
Gothmog #8823 üzenetére
A DS3-ban nagyon nagy a választék str fegyverekből, és már viszonylag hamar hozzájuthatsz egy csomóhoz.
Egy bibi van: nagyon sok boss úgy van megcsinálva, hogy nem sok lehetőséget ad hogy támadd. Nagy, lassú fegyverekkel vagy sokat kell várni, vagy nagyon sokat sebződsz. -
Gothmog
senior tag
válasz
Gothmog #8805 üzenetére
No, én úgy döntöttem, hogy ez a sellsword twinblade nem fekszik (tápnak táp duálban L1 spammel, az egyből érződött, de valahogy nem élvezem), úgyhogy indítottam egy knightot tegnap este, akivel str-re megyek majd rá. Hogy milyen fegyverekkel, azt még nem tudom pontosan, igazán nincs is sok tapasztalatom a játékkal/nem vagyok képben a teljes fegyverarzenált illetően, de Vordt fagyos koponyalapítójával biztosan elleszek majd egy jó darabig. (Azért a mercenary-val belerázódtam annyira Vordt megöléséig, hogy - meglepetésemre - most a lovaggal a kristálygyík, meg Iudex papa is no hitre ment le kapásból... igaz, Lothric falnál rögtön jobb felé elmenve a bástyán a pus of man kétszer is bealázott, mire harmadik nekifutásra nagy nehezen agyoncsaptam
Nem tudom, valami olyan szinten "erratic" az a vonaglás, amit művel, hogy egyszerűen nem tudok ráérezni, csak gurulgatok pánikszerűen, mint az ER carbot sorozatában a "főhős", de bármerre/bármikor is mozdulok el, valahogy mindig megtalál a dög...)
Amúgy egyelőre a knight kezdő longswordje is meglepően baba fegyver nagyon jó move settel (az egykezes charged heavy jó időzítéssel pl. brutál így a játék elején).
-
Bad Pritt
félisten
Nem fog működni. A játék utolsó harmadában megszerezhető viszont az Onikiri és Ubadachi páros, ami egy slotot foglal és egy katana+wakizashi párosból áll, az tulajdonképp tudja, amit szeretnél.
Ugyanúgy mint Elden Ringben itt is az lesz a leghatékonyabb, ami a legszimpatikusabb neked.Katanákat sokan szeretik itt is, játék közepén elérhető a Washing Pole, azzal még én is bohóckodtam anno pvp-ben is, jó kis fegyver.
-
Garsza
veterán
Helló.
Most kezdtem el játszani a játékkal. Eddigi eggyetlen Souls játékom az ER volt. Alapvetően Katana fun vagyok. Meg is szereztem az Utchigatanat. De jó volna dupla katanaval tolni. Mikor szerezhetek egy másik katanat a játékban? -
válasz
Gothmog #8813 üzenetére
Persze, csak trollkodtam. Am nálam ugyanez a helyzet, de annyira baxtatott, hogy from játék, meg a környezet is nagyon tetszik. Elsőre 1-2 éve simán lepattantam róla én magam is. Egyszerűen nem állt rá sehogy a kezem a harcrendszerre, de most másodikra elkaptam a fonalat.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Gothmog #8809 üzenetére
Most a Bloodborne-t tolom, abban nagyon jó a parry, sokat könnyít a játékon. Ellenfélfüggő, vannak akiken meg lehet alapozni az önbizalmat. Zseniálisan eltalálták, bármikor el tudom rontani, ugyanakkor hozni is elég jól hozom, bossoknál is. A DS2-ben az nagyon nehéz volt, alig használtam, DS1-ben meg kicsit könnyű.
-
Gothmog
senior tag
válasz
Phoen|x #8808 üzenetére
A parry mechanika nekem nagyon "nemgyerebe", helyette ilyen "bukfencpajtás" módban tolom. (Egyedül az ER DLC egy bizonyos, csak így legyőzhető ellenféltípusánál voltam hajlandó parryzni/tanultam be ott az időzítést.) Ezért kicsit sem vonz a Sekiro, noha a látvány, körítés stb. elég vonzó. (A játékmechanikája viszont cseppet sem.)
-
Gothmog
senior tag
válasz
Bad Pritt #8806 üzenetére
Grat hozzá!
Én örülök, ha normál szintlépegetésekkel végigmegyek rajta agyvérzés nélkül.*** SL1 és hasonló mazochista mechanikák eszembe sem jutnak.
***Mondjuk Midirnél garantált lesz az agyvérzés. Már a kezdőpálya nagyra nőtt kristálygyíkjánál is leesett most párszor az autolock egy-egy gurulásom után, pedig az a lény egy guminyugi Midir fejlengetéséhez képest...
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Gothmog #8805 üzenetére
Én év elején fejeztem be az SL1 végigjátszásomat, keményebb volt, mint az Elden Ring RL1.
Végül az alap bonk meg a broadsword végigvitt rajta, irtó nagy mákom volt, mert rögtön a legelső, számszeríjas hollow High Wall of Lothricon dobott egy raw gemet, szóval két fegyvert is át tudtam rakni rawba már az első 10 percben. Amúgy érdekes módon a Dragonslayer Armour volt a legnehezebb Soul of Cinderig, gyakorlatilag minden one hitelt abban az arénában és nehezen éreztem rá.
-
Gothmog
senior tag
Az utóbbi hozzászólásokat olvasva most már biztosan beszerzem majd a DS2-t (persze a Scholar verziót), mert kezditek meghozni a kedvem hozzá!
Én tegnap a DS3-mat vettem elő újra. Eddig egy végigjátszásom volt tavalyról, az quality (refined) claymore vonalon, amit nagyon élveztem. Most egy dex alapú karaktert próbálok összehozni majd, az alap mercenary alap sellsword twinblade-jével (persze sharp gem lesz). Ugyan "winblade" a fegyver gúnyneve, mert akkora táp elvileg, de ~fél év souls(like) szüneteltetés után be vagyok még rozsdásodva kicsit (a crystal lizard meg a tutorialos Gundyr is elkente egyszer a számat, bár a Lothric falas második bonfire-ig, ahol tegnap kiléptem, már semmi sem okozott problémát, csak egy pus of man ijesztett rám kicsit a kiszámíthatatlan vonaglásával...). Illetve egyelőre nem érzem még elég jól a fegyver ütőtávját. De az eddig beletett bő ~1 óra vége felé már egyértelműen jobban gurulgattam/csapkodtam, mint amikor elindítottam a játékot, szóval remélem, hamar visszarázódom, és javarészt én leszek az aki sz*pat, s nem pedig fordítva
-
Tasunkó
őstag
válasz
Bad Pritt #8802 üzenetére
A Fume Knight a rémálmom. Nem sokkal marad el a Burnt Ivory King. A Sir Alonne-t meg majdnem elmulasztottam, de az nagyon jó, meg stílusos a helyszín is. Ezeknél nem lehet kiesni az összpontosításból, rögtön odacsapnak, egy kis megingásból is nehéz aztán visszatápászkodni.
-
Bad Pritt
félisten
Fuh, ez a Fume Knight ez oda lett téve rendesen. Tényleg masszív minőségbeli ugrás a DLC pakk, eddig a Sunken meg Old Iron ment le, hiába kompaktak, tele vannak érdekességekkel, mintha a DS1-re akartak volna lapot húzni. Remek élmény.
-
Bad Pritt
félisten
Csináltak tulajdonképp egy update-elt folytatást a chalice dungeon-öknek és eladják jó pénzért.
Csak az a baj, hogy a Nightreignből hiányzik gyakorlatilag minden a Fromsouls formulából: nincs stat alapú, rendes fejlődés, nincs nagyon buildelési lehetőség, jóval egyszerűbb a felfedezés és harc, pörgősebb és célirányosabb az egész játék, nem igazán kedvez az olyan metodikus játékosoknak, mint mondjuk én. Ezzel együtt végül élveztem azt az 5-6 órát, amit beletettem a network testbe, de ez simán lehetne valami random Capcom, Team Ninja vagy PlatinumGames játék is annyira mentes mindentől, ami a Fromnál alapnak vettünk az elmúlt másfél évtizedben.
Plusz egyéni probléma, de napra pontosan rárakták a Lost Soul Aside-ra, az meg számomra egyértelmű, melyik érdemel előrendelést a kettő közül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5420 Újszerű állapotban, i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6800 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Apple iPhone 12 // 128 GB // Kártyafüggetlen // 78% akku
- ASUS Zenbook 14 UX425E i7 1165g7/16GB/512SSD/új akku!/1.14kg
- Moza R5 bundle + next level racing wheel stand 2.0
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest