- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
szagnes69
aktív tag
válasz
AVhelper #18908 üzenetére
Köszönöm, hogy válaszoltál. Valóban félreütöttem a NEC szó C betűjét és lett belőle NEX.
Egy iskolában dolgozom, gyakorlatilag oktatási célra, illetve ünnepségekhez készített prezentációk vetítésére használjuk majd, esetleg néha filmek nézésére, de ezt ritkán. Előzőleg egy NEC projektorunk volt, aminek az izzója úgy a megadott élettartam 60%-áig bírta, akkor elkezdett erősen gyengülni, az új nagyon drága lett volna hozzá, ezért inkább nem javíttattuk, már nem volt garanciális. Pontosan ezért fontos lenne, hogy az izzó sokáig bírja, a hosszú garanciaidő jó lenne. Általában osztályteremben, vagy annál egy kicsit nagyobb előadóteremben használnánk, néha világosabb teremben is, ezért a fényerő is fontos szempont. A vetített kép kb. 2x2 m-es kellene, hogy legyen. A projektorhoz van laptop, de a plusz funkció a wifi jól jöhet, de nem feltétlenül szükséges. Az általam felsorolt 3 projektor közül melyik tudja a legtöbbet ebből a szempontból? Az általad belinkelt EPSON projektor ezeknek a feltételeknek megfelelne?Válaszodat előre is köszönöm!
-
AVhelper
senior tag
válasz
Winnie The P #18936 üzenetére
Mekkora az a vászon? A vászonhoz képest milyen messze és milyen magasságban helyezhető el a vetítőt? Milyen világos van helyiségben?
-
GmS
csendes tag
válasz
lajthabalazs #18944 üzenetére
Nekem is a külső táppal akadt gondom
Csúnya , sehová nem tudom eldugni .
-
lajthabalazs
senior tag
Kicsit változott a terv, az eredeti elképzelés szerinti giga-konzol (egy sínbe csúsztatható lap, amin rajta van a projektor, az RPi, az USB-s táp, az elosztó, és általában minden, ami a vetítéshez kell) végül statikai okokból meghiúsult, pedig jó ötletnek tűnt. Marad a csupasz projektor, a mobilitást meg az biztosítja, hogy szét lehet csavarni a rudat ott, ahol a magasságot lehet állítani, és pont ugyanolyan konzol van a hálóban is. Kicsit aggódom, hogy az a müanyag szorító bírja-e a heti kétszeri szét és összetekerést. Lehet hogy mégis befejezem a giga-konzol egy light változatát.
Kérdés külső tápos kollégákhoz: azt hova rakjátok?
-
devil-k
nagyúr
válasz
Dexar007 #18937 üzenetére
Én értem, szeretem és kedvelem a humort és ennek az erősebb változatát is, DE tudni kell, hogy minek, hol van a helye és mikor.
(#18942) Dexar007
Igen, egy olyan fórumtársnak akivel napi szinten beszélünk és eszmét cserélünk a topikban és privátban is, nem pedig egy idegennek és nem sértve/kifigurázva ezzel senki érzéseit, munkahelyét és hasonló dolgait.
-
Hoppá
csendes tag
válasz
lajthabalazs #18935 üzenetére
Kár
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
Winnie The P #18936 üzenetére
Hát így már sokkal egyszerűbb. Elégedettek voltatok-e az előzővel, és ha igen, az milyen volt? Ha nem, akkor mekkora vászonra vetítetek, hány sor szöveget, és elégedettek voltatok-e az előző gép fényerejével?
-
Winnie The P
őstag
válasz
lajthabalazs #18934 üzenetére
Rendben köszönöm az eddigi segítséget. Én csak próbálok a dolgoknak utánajárni. Annyi lenne még a kérdésem, hogy milyen típust ajánlasz akkor ebben a szegmensben 200.000 Ft körül? Vászon az van, mert most is arra vetítettek, csak a diavetítő megadta magát.
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
Winnie The P #18927 üzenetére
Én megkérdezném, hogy máshol hogy csinálták meg, pld a Városmajori templomban van ilyen. Még azt kellene tudni, hogy mekkora képet szeretnél vetíteni.
A 450.000 csak a projektorra elég sok pénz (mondjuk 2-3m széles képig egy 200e Ft-os irodai gép is elég, nagy fekete fehér betűket olvashatóan fog vetíteni) Vászonból sem kell igazán jó, a magas gain-ű azért nem lesz jó, mert gondolom nem az oltár fölött lesz, hanem valahol oldalt fent, a hívek nagy része nem szemből fogja nézni. Amit jól át kell majd gondolni, az a rögzítés.
-
Hoppá
csendes tag
válasz
lajthabalazs #18931 üzenetére
Inkább vegyél egyet Te és meséld el mit tud és ha jó, akkor veszek én is
Amúgy van DLP FullHD-s, sőt ugyanez 3D-ben is.
Csak van valakinek valakije aki beleugrott már... -
Dexar007
veterán
válasz
Winnie The P #18927 üzenetére
A pap?
Elso filmnek jo lesz? -
Hoppá
csendes tag
ÚÚrak!
Hát ez meg, mi ez?
Ezekről a készülékekről hallott már valaki?
-
Winnie The P
őstag
Na akkor újra egy kicsit bővebben:
Tehát a gép egy templomba kellene, ahol egy vászonra lenne kivetítve a készülékkel a zsoltár (ének). A gép az persze rögzített tartón lenne elhelyezve. Viszont a projektortól eléggé messze tartózkodik (10-12m) az a személy aki kezeli. Ezért kellene olyan megoldás hogy ilyen viszonylag nagyobb távolságból is lehessen működtetni a gépet. Ami még fontos lenne, hogy olyan gép kellene amihez nem kéne mást (laptop) csatlakoztatni, hanem mondjuk egy pendrive-ra vagy a gép saját memóriájába fel lehetne vinni az adatot.
A keret az persze az előbb leírt.Köszönöm.
-
Rick4
félisten
válasz
lajthabalazs #18925 üzenetére
Ha csak vezérelni kell, tehát a táv ennyire van a készüléktől, arra van olcsó megoldás: [link]
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
Winnie The P #18922 üzenetére
Ha a vezérlés alatt azt érted, hogy a jelet kell olyan messzire vinni, akkor drágán vannak jó HDMI kábelek. Ha arra gondolsz, hogy a távirányítója működjön olyn messziről, szerintem ilyet nem nagyon tesztelnek
Belső memóriája meg mindegyiknek van - a beállításokhoz. De nem hiszem, hogy a 450k-ba ne férne bele egy pendrive.
-
Winnie The P
őstag
Hali!
Tanácsot kérnék projektor vásárlás ügyben. A paraméterek: messziről kb. 10-12 méterről kellene vezérelni, azt nem tudom van-e olyan aminek van belső memóriája. Az összeg max. 450.000 Ft. Köszönöm.
-
Rick4
félisten
válasz
lajthabalazs #18910 üzenetére
Ott a megoldás, bár érdemes utánaolvasni, érdekesen működik, ugyanis a stick hoz létre wifi hálót, a telóval, tablettel fellépsz, és itt megy a lejátszás pl mobileszközről, képernyőtükrözés, stb...
AVhelper: más ár, más funkciók, de más a célközönség is...
-
AVhelper
senior tag
Az ELPAP07 egy USB-s WLAN adapter, tehát nem a vetítő HDMI bemenetét foglalja el. Ezen át az Epson EasyMP Monitor és Network Projection szoftverekkel a projektor hálózaton át felügyelhető, vezérelhető illetve vetíthet PC-ről, Mac-ről. Az ingyenes iProjection alkalmazást telepítve az iOS vagy Android okostelefon vagy táblagép a vetítő (pl. az EB-W28) által kivetített QR-kódot beolvasva azonnali létrejön a csatlakozás a kettő között és máris megy a tartalommegosztás.
Amúgy jogos a felvetés.
-
GmS
csendes tag
válasz
lajthabalazs #18916 üzenetére
Próbáltam azt is !
Össze szerelek mindent , próbálgatom , ha zavaró lesz , akkor megy vissza !
Egyébként a VGA és Hdmi közt mennyire észrevehető a különbség ?
-
GmS
csendes tag
Üdv mindenki !
Megérkezett a Projektorom !
LG Pa70gAmitől féltem,hogy kevés lesz a fényerő , az teljesen rendben van
megnyugodtam
Viszont elsőre , nekem a bal alsó sarok életlen ! és fókuszt se tudom tovább tekerni , Windows asztalon ikonok már mosódnak ... Most 3m-ről vetíttek vele , közelebb tettem 2m körül is enyhén mosottak a betűk
jelenleg Vga kábelem van csak , de megyek nem sokára , veszek hdmi-t , javulhat a kép ? -
lajthabalazs
senior tag
-
AVhelper
senior tag
válasz
szagnes69 #18898 üzenetére
Szép napot!
A most akciósan 167eFt-ért kapható Epson EB-W28 3.000 lumen fehér- és színes fénykibocsátása még világosabb környezetben is élénk képet ad egy akár 2,5 méter széles vetítővásznon is. +46 eFt hozzá az a WLAN adapter, ami hálózati vetítést biztosít akár több PC-ről is, és tartalommegosztást okostelefonról, táblagépről nagyon egyszerűen.
-
törölt tag
válasz
szepi0808 #18905 üzenetére
Nem nem, szemünk ugyanazt látja, csupán az ízlésünk tér el. Nézőpont kérdése mit tartunk nagymértékű belenyúlásnak, ha elmázoljuk a kontrasztot és színeket enyhe élkiemeléssel, vagy természetellenesen túlélesítjük a képet, ne adj isten egyszerre mindent tolunk. Én mindkettőt egyformán, Te egyiket. A linkelt képek önmagukért beszéltek, miért nem használnák 20% RC-t, mennyire valóságtól elrugaszkodott lesz pl az arcbőr megjelenítés. Nem beszélve szemcsés filmekről, ahol a teljes látványvilágot elviheti. Az a szép mikor grain+élkiemelésre rádobunk némi noise reduction-t. Szóval valóban szimplán ízlés, pl Devil alacsonyan használja, hárman háromfelé.
-
devil-k
nagyúr
válasz
szepi0808 #18905 üzenetére
"PC soha, lejátszani akarok nem állandóan azt basztatni."
Csak egyszer kell beállítani, aztán ugyanúgy funkcionál(hat), mint egy médialejátszó, eltekintve attól, hogy itt nincs megkötve a kezed és nincsenek olyan korlátok, mint egy előre legyártott eszköz szoftverénél.
-
szepi0808
senior tag
válasz
#75912448 #18893 üzenetére
Úgy látszik nem egyforma a szemünk és az ízlésvilágunk sem. A Darbee nyúl igazán bele a kontrasztba és a gammába, amíg az RC a részleteket emeli csak ki.
Lehet szidni a Dune-t, de amíg nem lesz ettől jobb Chip készlettel szerelt mplayer, aminek a kezelhetősége és mindenevősége hozza legalább a Dune-jét, addig marad.
A Popi A400-ast 2 napig bírtam elviselni, utána ment is vissza, sokkal jobb képe nem volt, hangban meg elmart a Dune-től, de a képet a VXP is tudta műanyaggá tenni, ha feltologattál benne mindent.
PC soha, lejátszani akarok nem állandóan azt basztatni. Lehet, aki ért hozzá, az el van vele, de nekem nincs rá időm és energiám.
Oppo, akiknek volt ismerősöknek megint a kezelhetősége miatt bukott meg, kicsit jobb képe, de hdmi-n ugyan az a hangminősége, mint a Dune-nek, amiért nem fogok 4x annyit fizetni. -
CyDoN
senior tag
válasz
Szia,
MW526H 3200AL míg az MX666 3500AL.
Az MX666 tartalmaz táskát és egy donglét amivel meg lehet oldani a wifis-s prezentációkat. A natív felbontás is más, Wxga vs xga.
Az NEC natív felbontása WXGA viszont 2700AL, de 1,7-es zoomja ami nagyon megkönnyíti a telepítést.
Lámpaórában nincs különbség, mindhárom 10.000 órát ír lámpa kímélő módban. De azt, hogy ez gyakorlatban mint jelent az nem tudom.
-
AVhelper
senior tag
válasz
Jó napot Neked is!
A megfelelő vetítő kiválasztásához azt mindenképp tudni kéne, hogy mekkora képet kéne vetíteni, és hogy milyen felbontású legyen az a kép. Te két WXGA (1280x800 picel) és egy XGA (1024x768 pixel) projektort említettél egyik márkája NEC és nem NEX. Akartnátok-e WiFi-n át vetíteni PC-ről, okostelefonról, táblagépről képet, Office dokumentumot, pdf-et.
Új hozzászólás Aktív témák
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest