Hirdetés
- Prezentálta sokadik AI útitervét az Intel
- Bírsággal karöltve kötelezi az Intelt a garancia betartására India
- Szabadalmi vita után bukta a német piacot az ASUS és az Acer
- Elképesztő sebességre képesek a Micron közelgő, PCI Express 6.0-os SSD-i
- Még ezüst is van a Pulsar és Vaxee közös egerének receptjében
- CPU léghűtés kibeszélő
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Elképesztő sebességre képesek a Micron közelgő, PCI Express 6.0-os SSD-i
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Autóhifi
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ear001
addikt
Na most egy kicsi ömlengés következik Oly ügyben. A mintabolt kedvességének köszönhetően volt szerencsém egy hétig együtt élni az E-M5-öm mellett az E-M1-el és a 12-40 2.8 meg a 40-150 2.8 obikkal. Sűrű hét volt veterán rali, ovis ünnepség és balettóra fotózással. Egyik helyszín sem ideális, sehol sem lehet szép komótosan komponálni, az események gyorsan és igencsak váratlanul történnek. Szóval igazi fotóriporteri terepek, ahol mindennél fontosabb a nagyon gyors autofókusz - legalábbis gondoltam én. Őszintén szólva pont ezekre a célokra nem egy MILC lenne az első választásom, és néhányszor már meg is szenvedtem ilyen körülmények között a saját felszerelésemmel, de ezúttal nem.
Azért sem, mert ez a két üveg megtanított arra, hogy az a fix 2.8 is pokoli nagy erény. Meg az is, hogy 2.8-as rekeszálláson is jók a képek. Én még sose dolgoztam egyszerre két géppel, de így, hogy gyakorlatilag volt egy 12-150 2.8 pro obim, hát maga volt a paradicsom. Életlen kép alig született, pedig a követő autófókuszt nem kapcsoltam be, a lassúra állított soroztafelvételnél gyakorlatilag két kép között tudott élességet állítani mindkét gép.
A 40-150-et először a kiegészítő markolatos E-M5-re tettem, hogy azzal lesz majd a tuti a fogása, és az is volt, de aztán úgy alakult, hogy a csupasz E-M1-re is fel kellett csavarnom. Őszintén szólva hülyén néz ki ez az összeállítás, de jól használható. A gépváz markolata bőven elég kitartani ezt a kombinációt.
Eddig azt gondoltam, hogyha megjelenik majd az E-M1 MkII, akkor eladom az E-M5-öt, és és azt betolom majd az új váz árába, de rájöttem, hülyeség. Amennyi most a használt ára, inkább maradni fog, mert egy csomó helyzet nem lett volna megoldható egy vázzal.
A két obi meg nagyon-nagyon jó. A 40-150 ugyan nem annyira hűdeborotva, mint a 75, de nem kellett figyelni, hogy egyik-vagy másik gyutávot kerüljem vele, mert ott valahogy nem az igazi. A 12-40 igazi igásló, 12-re tekerve a leghülyébb szűk helyzetes szituációkban is kép készíthető vele, nem csak bitsorozat egy háttértárra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Canon EOS 250D gépek objektívvel, kiegészítőkkel. ( 4250 / 5800 expoval )
- Panasonic Lumix G9II váz
- Canon BG-R10 markolat (EOS R5, EOS R6, EOS R6 Mark II) - Újszerű -
- AUTOFOKUSZOS CONTAX objektívek sPRINGEr adpterrel csak SONY vázakhoz!
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM Sports ( Canon ) - Megkímélt -
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÁRI TÖLTŐK Macbook Magsafe 1 és 2 Budapest,/MPL/Foxpost
- Dell Precision 3561,15.6" FHD,i7-11850H,16GB DDR4,512GB SSD,T600 4GB VGA,WIN11
- Olvass! Akció! Acer Nitro 5 AN515-57! I7 11800H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest