- Apple MacBook
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- VR topik
- Videós, mozgóképes topik
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
Desktopon senki nem használja ki a pci-e6-ot, de az 5-öt se, de még sokszor a 4-et se.
Lehet, hogy van akinek kell, de az elhanyagolható részleg. Én is nagyon örülnék ha alaplapokon lenne több PCI sáv vagy NVME slot, mert 2-3 nvme amit ráraknak az édes kevés és rendszerint a VGA slot alá, hogy semmit se tudj belerakni. Szóval igen is ürölnék ha a lapon lenne több 4x4 sáv leszotva és értelmesen lehetne bővítő kártyákat rakni alaplapba. Szánalmas az alaplapok mostani kialakítása ilyen 3-4 slotos VGA-k mellett. -
válasz
Dragon3000
üzenetére
Felesleges lassítás. Ahogy az előző hozzászólásnál is írtam: nem azért lesz drágább gen5-ös valami, hogy azt leosszák alacsonyabb generációs csatornákra, mert arra ott vannak az előző genes megoldások, olcsóbban, egyszerűbben (ráadásul ez a szétosztás még plusz késleltetést is ad).
-
A PCI-E sávokon ha gyorsabban mennek az adatok (ahogy gyorsabban mennek az autók), akkor összességében ugyan több adat tud menni egységnyi idő alatt (mert gyorsabb a haladás), de mivel a számítógépben órajelciklus van, azt nézik, hogy egy órajelciklus alatt mennyi adat jut át (vagyis egyszerre mennyi autó tud menni a pályán - milyen széles az a pálya).
És igen, le lehetne osztani akár gen1-re is az egészet, de pont az a lényeg az újabb generációknál, hogy ne az előző generációs kapcsolatokból legyen 2x annyi (vagy az az előttiből 4x, vagy ....), hanem az újabbakat lehessen használni. Mert manapság ahhoz, hogy sok alacsonyabb generációs csatornát használj, túl drága az új generáció felára, ahhoz elég az előző genes cucc is. De egy másik példa: ahogy az USB4-nél is: nem azért vesz valaki USB4-es csatolójú alaplapot, mert USB2-es cuccokat akar ráaggatni, hanem hogy kihasználhassa az USB4-es cuccait, és azok gyorsaságát. Jó, hogy visszafelé kompatibilis, de ettől még USB2-es vagy USB3-as eszközhöz teljesen felesleges pénzkiadás a 4-es csatoló felára. -
Ribi
nagyúr
Ez nem igaz.
Autópályán is pontosan 2x annyi autó jut el ha 2x annyival megy, mert 1 autó pont fele annyi idő alatt jut el, így igazából 1 autó helyett 2 jut el oda ugyan annyi idő alatt.
gen 5 ketté osztva lesz 2xgen4 vagy 4xgen3.
Vagyis B450-nél míg 4xgen3 ment chipsethez, addig gen 5 esetén ez 16xgen3-nak felel meg.
Az hogy drága a magasabb gen sávszélt behúzni a lapon, emiatt keveset használnak belőle és smucigok, hogy vedd a legdrágább lapot az egy másik dolog. -
válasz
Dragon3000
üzenetére
Újra leírom: a gen5-től nem lesz több csatornád, csak gyorsabbak. Mint egy autópályán: ha a 100-as limitet feljebb viszed 200-ra, attól még ugyanannyi sáv lesz az autóknak, csak gyorsabban jutnak el oda, ahová menni akarnak; de nem fogsz tudni egyszerre több autót ráengedni. Ha több sávod lenne, akkor tudnál több autót egyszerre ráengedni. Ugyanígy működik nagyon leegyszerűsítve a PCI-E-es összeköttetés is a számítógépen belül.
Az X570 viszont azért nem jó példa, mert sok szempontból speciális. Konkrétan speciális a felépítése is, mert előtte is (a 300-as sorozat óta), és azóta is (a 800-asoknál is, de az X570 'kistestvére', a B550 is) a Promontory arhitektúrát/felépítést alkalmazza az AMD a chipset-eknél, kivétel az X570, ami Bixby-s lett. Ott annyi plusz speciális dolog volt, ami miatt a fogyasztása alapján a legtöbbet fogyasztó AMD-s chipset lett (kezdve azzal, hogy volt 4*4 szabadon konfigurálható PCI-E csatorna is, míg ez más chipsetnél sehol nem jött elő; egészen addig, hogy az volt az első gen4-et használó chipset, amihez jól jött a gen4-es összeköttetés is a procival (a B550 is gen3-as chipset volt) - vélhetően rájöttek, hogy ezek felesleges 'fícsör'-ök, így itt 'csak egyszer volt Budán kutyavásár'). Vagyis nem a gen4-től lett más, hanem mert maga a chipset lett jelentősen más a többihez képest.
A 800-as és a 600-as chipset között meg szinte minimális a különbség (az AMD-nek kellett külön ajánlasokat hoznia, hogy többnek tűnjön a 800-as, mint a 600-as). Az USB4 ráadásul nem közvetlenül a chipset tulajdonsága, hanem külső (ún. 'third-party') vezérlőhöz kapcsolódik (amit a 600-as chipseteknél is lehetne használni - vagyis opcionális) - minden csak az alaplap gyártóján múlik, hogy beépíti-e, vagy sem (AMD ajánlás, hogy az X-eseknél alkalmazzák (X870-nél és X870E-nél)).
-
Dragon3000
nagyúr
Ha megnézed az usb4 miatt másból lett kevesebb a 800-as chipsettel szerelt alaplapokon a 600-hoz képest, ha a chipset gen4 helyett gen5-tel lenne összekötve, akkor az usb4 mellett maradhatott volna akár a több usb vagy jobb lan vagy akár több m2 gen4 sebességgel vagy bármi más. Akár az is, hogy az második vagy harmadik m2 slot használata nem tiltja le a második pci-e slotot... Jó példa erre az am4, minden chipset esetében voltak korlátozások, kivéve az x570-nél, ott minden használható volt egyszerre az alaplapon. Régen is megvolt oldva, hogy több sávra osztották a dolgokat, pl volt 32 sáv és mégis ment a 7 pci-e amiből az első 16-ot kapott a második és harmadik 8-at, a többi meg 4-et és mindegyik pci-e slot használható volt, nem tiltották le egymást. Na ezt itt is lehetne alkalmazni, csak annyi különbséggel, hogy közben a chipset eggyel régebbi gen-t adna tovább.
-
válasz
Dragon3000
üzenetére
A CPU összesen tud kezelni valamennyi csatornát. A példa kedvéért nézzük a 9ezres AMD-ket (meg talán a 7ezeresek is ilyenek), amiknek van 28 gen5-öse. Ebből 2 db 8-as (vagyis 16) megy a VGA(k)-nak, 2 db 4-es csatorna használható NVME eszköznél (pl. M.2-nek), és a maradék 4 a chipset kommunikációt intézi. Ezek direktben vannak kötve, nem is osztoznak egymással.
Viszont nem minden alaplap vezeti ki ezek mindegyikét. Sőt, általában az olcsóbbaknál vagy csak 1 darab M.2-es kivezetés van használva a gen5-ösök közül, a másik már csak gen4-esként lett az alaplapon használva (akár már csak a chipsetről lekötve), vagy mindkettő csak gen4-es (hogy legyen miért megvenni a drágább alaplapot is). És igen, ahogy említetted, már a drágább chipset-eknél is csak gen4-esként vezetik át a chipsethez a csatornákat, de ha itt gen5-ös lenne, attól nem lenne több direkten csatlakoztatható eszköz (hiszen ugyanúgy csak 4 csatorna lesz használhatóan), csak gyorsabb lenne a CPU-chipset kapcsolat. Egyébként lehet pont azért sem kötik össze a CPU-t a chipset-tel gen5-ösként, mert nem tudod kihasználni a sebességét (a chipsetes megoldásnak van többlet késleltetése, ami gen5-ösként sem tudja a gen5-ösök sebességét), de lehet, azért sem, mert a chipset sem tudja a gen5-öt (a drága sem, mert az X870E is csak gen4-es csatlakozásokat tud produkálni), akkor meg felesleges a plusz ráköltés. És igen, a chipset-re aggatott dolgok már le is tilthatják egymást, mert a chipset is korlátos a rá kapcsolódó eszközökkel kapcsolatban (ezek intézik a plusz USB-ket, a SATA-s eszközöket és az egyéb NVME-e eszközöket is - de ezek egy része megosztott, mert vagy ezt az eszközt használod, vagy azt; amire épp szükséged van (chipset árkategóriájától függően)).
Vagyis összegezve: a gen5-ös kapcsolat nem azt jelenti, hogy több eszközt rakhatsz rá, hanem csak azt, hogy gyorsabb adatátvitel lesz a két végpont között. A csatorna számok nem változnak, ugyanúgy a 4-gyel kell beérni, ami viszont egy M.2-es SSD-nek kell/elég csak. -
Dragon3000
nagyúr
-
válasz
Dragon3000
üzenetére
A második M.2-es (vagy alaplaptól függően a harmadik (esetleg negyedik)) nem azért tiltja le a PCI-E slotot, mert lassú, hanem mert kevés a csatorna, amit biztosítanak hozzá. Több csatornát meg nem fognak adni, így szerintem erre nem érdemes várni.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Kotomicuki
üzenetére
Erre nem látok esélyt, mert eddig is sokkal előbb jött az új generációs pci-e, mint az azt használó eszközök, pl a vga-k esetében 1-2 év késés simán szokott lenni, na most ha csökkentenék a sávok számát, azzal csak hátrányba kerülne az új fejlesztés, chipset felé amd esetében jelenleg is csak x4 sáv van és az x570 kivételével eddig a cpu által támogatotthoz képest eggyel korábbi generációt támogatva csak, intel esetében a saját megoldása gondolom hasonló sebességre képes, így itt se hiszem, hogy ilyesmi fele mennének el.
-
Kotomicuki
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
...vagy a nagyobb sávszélességet "kihasználva", még tovább csökkentik a CPU-gyártók a felhasználható csatornák számát és ha mégis több kellene, akkor vegyél (jóval) drágább platformot - a kapzsiság, ugye..., amikor a pénztárcád elkezdi magánérezni a harmadik kéz "finom", de határozott, egyes vészmadarak szerint kicsit sem önzetlen "közeledését"...
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Kotomicuki
üzenetére
Én abban látom az értelmét, hogy ha használják majd a cpu és chipest között, akkor nagyobb sávszél lesz és több eszköz lesz használható egyszerre, értem ez alatt, hogy pl egy második m2 használata nem tiltja le az x4 pci-e slotot...
-
Kotomicuki
senior tag
Szerintem meg nem a jelenben kell vizsgálni a 6.0 hatását, hanem akkor, amikor már kint lesznek az ezt támogató eszközök (ár, ár/érték, stb.) és az ehhez igazított programok.
A játékok is sokat profitálhatnak belőle - ha már itt ez lett felhozva, mint mérce - , akár strukturális szinten is, nem csak "sebességben".
A MI szeretni fogja, az már biztos!
Igaz, a jelenlegi tendenciák mellett nem fogja megérni, mert ahhoz túl nagy lett a kapzsisági faktor a pont emiatt döglődő világunkban és ez ellen nem akar senki sem fellépni - akinek inge volna ez - , tehát állandósulni és felgyorsulni fog ez a folyamat a végső pusztulás(unk)ig.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
> Én értem, csak semmi értelme
akkor más a megértésünk és a következtetésünk.
Amit ki szerettem volna hangsúlyozni, hogy
mit lehetett az esetből tanulni
és mi a szük keresztmetszetek tanulsága
ami ugyanúgy érvényes a 6GB VRAM és a 24 GB VRAM -os konfigokra is.és valamennyire a AMD Radeon RX 6400 ; RX 6500 XT -hoz is kapcsolaható.
az hogy neked értéktelen ez az infó, nem jelenti azt hogy nekem vagy másoknak is értéktelen.
-
Dragon3000
nagyúr
Én értem, csak semmi értelme, ha ahol számítana is a gen4 vs gen5, ott mindkettő elhasal és így értelmetlen arról beszélni, hogy egy ilyen kártya esetében mekkora hátrány a gen4, mert ahogy többször is leírtam, ezekben az esetekben a gen5 mellett is életképtelen. Ez a jelenlegi piacot nézve nem hiszem, hogy drasztikus változásokon esne át, mert ha ilyen helyzetben olyan játékok tömkelege fog megjelenni, ahova kevés a 8GB vram, akkor ezzel a saját eladásaikat fogják korlátozni a kiadók, mert ilyen árak mellett az emberek nem fognak futni a boltba és venni egy több vrammal szerelt kártyát, ez mellett sokan azért vesznek 8GB-os megoldást, mert a belépő szintre telik és az sem olcsó.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Valószínüleg más a hátterünk;
de kérlek próbáld meta szinten a tanulságokat levonni;
Mert még mindig nem érzem, hogy érted, hogy
mi az a szűk keresztmetszet értelme és miért fontos a megértéshez.1.) egyrészt mindig - minden rendszerben van szűk keresztmetszet,
2.) a szűk keresztmetszetek vándorolnak
3.) ezen kivül minden hw bővítés/upgrade csak akkor racionális, hogyha a szűk keresztmetszetet célozza meg.pl - ha érdekelnek a gondolkodási paradigmák, akkor
érdemes lehet elmélyedni a Theory of Constraints -ben.> Egyik esetben sem éri meg csak ezért gen5 platformra váltani.
???
Én ebből azt érzem,
hogy nem a szűk keresztmetszetes - mérnöki gondolkodáson közelited meg a problémát.
- Mert én nem javasoltam semmilyen gyógymódot, megoldást.
- Amúgy is az adott esetre több különböző megoldás is lehetséges.a TheoryOfConstraints - első két pontja:
1. "Identify the system's constraint(s)."
- annak felismerése, hogy a Gen5-ről Gen4 re váltás esetén - egyes esetekben (low VRAM) - furcsa szűk keresztmetszet keletkezhetÉs még itt megy a vita ;
- hogy szerinted ezzel nem érdemes foglalkozni,
- szerintem meg a rendszer megértése miatt IGEN.2. "Decide how to exploit the system's constraint(s)."
és döntés, hogy mit kezdünk ezzel a tudással,
már egy másik lépés.Mert ha tudjuk, hogy mi itt a szűk keresztmetszet, akkor dönthetünk, hogy a havernak egy - új konfig vásárlásakor , vagy hw bövitéskor mi az optimális gazdaságos megoldás.
Mert itt az a lényeg, hogy a világ nem statikus - és a következő 1-2 évben megjelenő játékok egyre nagyobb részénél lesz hasonló probléma.Ha olyanokat irsz , hogy
> "Egyik esetben sem éri meg csak ezért gen5 platformra váltani."
Akkor átsiklottál egy fontos lépésen, és nem megfelelően következtettél.
-
Dragon3000
nagyúr
De mit ér az átlagos fps, ha közben beesik bőven 25 alá? Ezért írtam a linkelt képeiden is, ahol a gen4 gondot okozott, ott gen5 mellett is ugyanúgy gond volt, így semmi pluszt nem ért, minden más esetben meg bőven jó értékek voltak gen4 mellett is. Egyik esetben sem éri meg csak ezért gen5 platformra váltani.
Ha alaposan megnézed
az átlagos FPS -t , akkor Gen5- ön annál a példánál + 36%
Gen5: 38FPS
Gen4: 28FPSDe az átlag nem sokat ér, ha közben meg sokszor beesik az fps sokkal alacsonyabbra, így lesz játszhatatlan gen5 mellett is, így lényegtelen, hogy miről mire esik, mert mindkettő gyatra teljesítmény és eléggé rontja a játékélményt.
Én azt állítom,
hogya konkrét példában
a Gen5 -> Gen4 -es 36% FPS csökkenés NEM JÓ !Csak az a gond ezzel a 36% eséssel, hogy a játszhatatlan kategóriából esik le a még játszhatatlan kategóriába, ez akkor lenne releváns, ha a játszható kategóriából esne le a játszhatatlanba, de egyik képeden sem ez volt a helyzet.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Az én üzenetem nem az, hogy nem kell 16 GB ..
sőt , a szűk keresztmetszet tartalék miatt ideális
( sőt a 24GB , 32Gb még ideálisabb - mert még nagyobb tartalék )az én üzenetem,
hogy 2 általános bölcsesség,( 8GB VRAM; Gen4 )
ami csak az esetek kevesebb mint 80% -ban igaz.
együtt kombinálva extrém rosz eredményt adhat.> Szerinted a 20 fps jó? Szerintem már a játszhatatlan kategória,
Nem ezt állítottam.
Ha alaposan megnézed
az átlagos FPS -t , akkor Gen5- ön annál a példánál + 36%
Gen5: 38FPS
Gen4: 28FPSÉS Nem állítok semmi olyat, hogy 20 fps jó.
Én azt állítom,
hogya konkrét példában
a Gen5 -> Gen4 -es 36% FPS csökkenés NEM JÓ !
-
Dragon3000
nagyúr
Szerinted a 20 fps jó? Szerintem már a játszhatatlan kategória, így semmivel sem jobb, mint a 13 fps, így ha ilyen beállítások mellett jobb teljesítményt akarsz, akkor marad a 16GB-os verzió, ha a vram miatt van ilyen rossz teljesítmény vagy pedig kisebb felbontás esetleg visszább vett grafikai beállítások.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
> Viszont, ahol kevés a gen4, ott a gen5 is.
Ez így nem igaz.
a szük keresztmetszet a lényeg.
és annak követése, hogy merre mennek az adatok a rendszerben.Average: 26 fps vs. 38 fps
1%low: 13fps vs. 20 fps
-
Héraklész
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Aki 8GB-os karit vesz, azt erős kényszerből teszi. Hiába elégszik meg kis felbontással, havonta jönnek új játékok komolyabb és komolyabb igényekkel. Az újabb játékoknál folyamatosan lejjebb kell csavarnia a grafikát. Hamarosan (kis túlzással) csak irodai munkára lesz használható a kártyája.
Aki ilyen kártyát vesz most, annak kb. mindegy. Ő nem célközönsége semminek és ő sem követ semmilyen trendet. Nyilván nem fog új SSD-ket venni stb.
Kár is erről a kategóriáról beszélni új termékeknél. -
-
S_x96x_S
addikt
a szük keresztmetszet lényegét kell megérteni,
amit a te videód elején (1:42 után) jól elmagyaráznak.
és ha azt megérted, akkor az eltérés okát meg lehet találni
a kritkus úton
( eltérő cpu, eltérő alaplap, eltérő memória, eltérő driverek, eltérő gaming / windows beállítások ; stb. )vagyis - nézd újra azt a videót, amit javasoltál.
> Lehet én tévedek, de nem akkora különbséget mint amiről te írtál.
Azt irtam, hogy "akár"
pontosabban:
"szűk keresztmetszet akár 7x negatív hatása"de a lényegen nem változtat,
VRAM hiányos esetekben a GEN5 fontos lehet ! -
S_x96x_S
addikt
-
podtibi
senior tag
"És emiatt nem árt egy kis tartalék a rendszerben
( több VRAM, Gen5-ös alaplap, stb. )"Mi különbség van e között és a #11 hozzászólás között? Elismered, hogy kell egy kis tartalék. Ott is ugyanerről volt szó, hogy elfogyott a memória.
Az meg már elég nagy túlzás, hogy ne a játék határozná meg a rendszerigényt. Attól még, hogy gen5 alaplappal valami jobban működik, a problémát nem az oldja meg. Esetleg kiküszöbölheti.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
itt nem a konkrét játék a lényeg,
hanem a szűk keresztmetszet akár 7x negatív hatásaHa valaki most vesz 8GB -os kártyát a következő 3-5 évre,
akkor biztos fog még más játékokknál is szembesülni a jelenséggel.
És emiatt nem árt egy kis tartalék a rendszerben
( több VRAM, Gen5-ös alaplap, stb. )itt az eredeti állítás ("Konzumerek nagyon nagy részének az 5.0 is felesleges.") csalóka igazságtartartalmára szerettem volna felhivni a figyelmet,
mert sokan el se tudják képzelni a 7x-es negatív hatást.
-
Dragon3000
nagyúr
Aki 8GB-os kártyát választ, nem 1440p-ben fog játszani, hanem 1080p-n, pont azért lesz elég a számára a 8GB. Aki meg magasabb felbontáshoz választ 8GB-os megoldást, az saját magát szopatja. A grafikonon is látszik, hogy gen5 mellett is a játszhatatlan szintre esik be az fps.
-
Robert07
aktív tag
A legtöbb SSD már TLC-s. Még az adatközpontokba szánt darabok között is nehéz MLC-s modelleket találni. Szerintem olcsóbb TLC-t hasznáni és egy nagyobb részt meghagyni over-provisioning-ként, mint MLC-s flash-t használni.
Vagy esetlegesen gariztatni azt a pár meghajtót, ami idő előtt meghalna. De én még csak egy ilyet láttam, és az is a garantált 880 TBW helyett 4 PB után adta be a kulcsot.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Kotomicuki
üzenetére
kétféle van ( PRO és MAX)
5 éves garanciával,
és ki kell számolni, hogy melyik éri meg."Micron 9650 PRO" = "Read-intensive, one drive write per day"
"Micron 9650 MAX" = "Mixed-use, three drive writes per day"és 25.6TB -os MAX - napi 3x irással a legtöbb helyre jó lehet.
megj: Sajnos az Optane -t már nem gyártják.
-
Kotomicuki
senior tag
"A vállalati besorolású, elsősorban adatközpontokba szánt konstrukció a cég G9 TLC NAND flash lapkáit használja"
A kettő üti egymást, de hajrá, ez a profitot nem csökkenti, sőt..., majd a dolgozókon/ügyfeleken megspórolják ezt a kiesést (is).
-
S_x96x_S
addikt
ez inkább csak arra példa ,
hogy két bölcs tanács[ 8GB VRAM + Gen4 elég ]
átgondolatlanul és egyszerre alkalmazva ,
csak a saját magunk megszívatására alkalmas.Mert ja kevés a VRAM és a rendszer RAM-ból cache-el a rendszer,
akkor nagyon könnyű kimérni a szük keresztmetszetet a PCIe -n.Vagyis lehet spórolni, de az eszetlen spórolás miatt akár 7x teljesítménycsökkenés is lehet - egyes esetekben.
-
S_x96x_S
addikt
> Konzumerek nagyon nagy részének az 5.0 is felesleges.
kivéve ....
amikor ugyanezek a felhasználók
a 16GB VRAM -ot is feleslegesnek tartjákÉs a kevés VRAM (8GB) miatt
sokszor a GEN4 lesz a szűk keresztmetszet;

"Dragon Age: The Veilguard" - 2560 x 1440:
- RTX 5060 Ti 16 GB on PCIe 5.0: 57.0 FPS
- RTX 5060 Ti 16 GB on PCIe 5.0: 56.9 FPS
- RTX 5060 Ti 8 GB on PCIe 5.0: 34.0 FPS
- RTX 5060 Ti 8 GB on PCIe 4.0: 4.8 FPS -
S_x96x_S
addikt
ár-értéken a tömegnek ( 90% felhasználói bázis )
biztos nem nagyon érné még meg;
de azért lennének akiknek hasznos lenne.Amúgy 2030-at mondtak
"PCIe 6.0 SSDs for PCs won't arrive until 2030 — costs and complexity mean PCIe 5.0 SSDs are here to stay for some time"Remélem, hogy a munkaállomásokba ( Threadripper, Xeon ) sokkal hamarabb jönnek.
-
S_x96x_S
addikt
consumer szintre mikor jönnek ( jöhetnek ) a Gen6 -os alaplapok ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Spórolós topik
- Az ár-érték bajnok nyomában: teszteltük a 8BitDo Ultimate 2C kontrollert
- Apple MacBook
- Nem lesz erotikus ChatGPT
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Fotók, videók mobillal
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Windows 11
- Call of Duty: Black Ops 7
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4533
- AKCIÓ! Gigabyte RX 7900XTX Gaming OC 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 256GB-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4529
- Kihagyhatatlan áron DELL XPS 13 9310 /i5-1135G7/8 GB Ram/512 GB SSD/FHD+ IPS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest