Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HDMI topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Androidos fejegységek
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Uyuarasy
tag
válasz
zeus_2k14
üzenetére
Hello, en, de pont hat eve, szoval nem tudom azota merre valtozott a dolog (tippre a magyar burokracia nem valtozott…)
Ceges auto volt, szoval digitalis szerviztortenetem volt csak, fapadossal repultunk ki, ha nem lett volna vasarlas akkor ujevi turabak fogtuk volna fel a dolgot. Valaki irt itt blogot a behozatalrol (piros rendszam, ketnyelvu adasveteli, stb.) az alapjan abszolvalhato volt a dolog, februarra mar sajat rendszammal kozlekedtem itthon.
-
nyepi
tag
válasz
Ursache
üzenetére
Nézd meg, hogy beindítod a motort hidegen, hagyod alapjáraton melegedni (fűtést kapcsold ki, hogy gyorsabban melegedjen) és figyeld, hogy elkezd-e melegedni a hűtő a motorral párhuzamosan. Ha igen, akkor nyitva maradt a termosztát, csere. Hibát nem dob rá, de valóban az a tünete, hogy nagyobb tempónál visszahűl, mert a menetszél miatt van hőcsere a hűtőn, akkor is, amikor még nem is kéne nyitva lennie.
Nem jellemző rájuk, de előfordul néha.
Ha esetleg az a baj, van egy gyárim, új, eladó. -
zeus_2k14
senior tag
Üdv
Hozott mér be valaki kintről Mazdát? Németektől pl.. megéri? Vagy költséges? Mazda CX5 vagy CX30 kellene
-
mmdms
addikt
Elso korbe rossz tolatokamerat rendeltem magamnak, igy most van egy felesleges tolatokameram sedan 3-as mazdahoz,2013-2018. Valakinek kellene itt a foumrol szivesen tovabbadnam.
-
Debilon
addikt
válasz
adamka1313
üzenetére
neked legalább jutott műszer, nálam még csak az a LED van, ami kék aztán nem világít (jó esetben, de ne lássam sosem ha piros)
ezért is kérdeztem a múltkor itt, hogy van-e valamilyen workaround kiíratni a műszerfali kis kijelzőre amin mindent is ír, mondjuk a felesleges I-stop time helyére az olaj és víz hőfokot
-
Ursache
senior tag
válasz
adamka1313
üzenetére
Koszonom az okitast. Ez hogy ilyen mocsok draga nem jo hir.. plane utangyartott sincs..
-
adamka1313
tag
válasz
Ursache
üzenetére
Pontosan... Egyáltalán nem szabad viszahűlnie 70fokra..tartania kell a 95 fok körül hőmérsékletet.... Ez azt jelenti hogy rosszul müködik a termosztát és megnövekedett motor kopással és fogyasztással kell számolnod..+még a fűtés is gyengébben müködik csatolok képet hogy hol kell lennie a vizhöfok mutatónak ha jól müködik, ha nem ott van és mozog lefelé akkor hibás a termosztát
-
Ursache
senior tag
válasz
adamka1313
üzenetére
Barmelyik utcai motorom igy viselkedett telen, ahogy leirtam. Nyilvan majdnem eg es fold?! De a leirtak alapjan te arra kovetkeztetsz, hogy termosztat hiba van? Es nagysagrendben ha egyszer folment 90 fok kornyekere hiaba indulok el 2-3 fokban, ugyan ugy tartania kene a hofokot es nem visszaesnie 70 fok kornyekere?
-
adamka1313
tag
válasz
Ursache
üzenetére
Most ez csak irónia ugye?
ez pontosan azt jelenti hogy rossz a termosztát.. hiszen a menet szél tulhűti a vizet... A mutatónak folyamatosan a 100 körül kell lennie egy picivel minden körülmény között ha már üzem meleg... Én pár hónapja cseréltem márkszervizben 330e pénz volt... 250 az alkatrész és csak gyári van belőle
-
-
-
Ursache
senior tag
válasz
adamka1313
üzenetére
Mindenkepp szerelohoz viszem, mint a mellekelt abra mutatja
koszi! -
RVR400
veterán
válasz
adamka1313
üzenetére
Te írtad a normál embert, úgyhogy én itt ki is szállok, vegyetek benzinest évi 50e km-re is.

-
Ursache
senior tag
válasz
adamka1313
üzenetére
Koszi a valaszt!
Akkor szinte biztos hogy ilyen problemam van! Szomoru..
Amit hirtelen most kigugliztam:
[link]
Part number: pe01-15-171nekem eleg csak ezt megvenni? vagy nyilvan a komplett egyseget ki kell venni igy 15-169 is biztos kelleni fog.
Hazilag? Felejtsem el

Akkor Korinek Marciek lesznek!
-
válasz
zeus_2k14
üzenetére
Egy utólagos alvázvédelem jól jöhet.
Szilveszterkor havazott, felsózták az utakat. Amíg egy kiadós eső le nem mossa, nem veszem elő a garázsból az MX-et. Láttam egy kedves fórumtárs ugyanilyen fehér autóját amint eső után barnás lé folyik a hátsó sárvédő mögül.Az enyém 2016-os 2.0 Skyactiv, jól fogyaszt, 3 éve vettem, csak olajcserét kér, hajtva van, mégsem fogyasztja a 0w20-at.
A motor jó, a kezelőszervek jók, a belső tartós. Alvázvédelmet ajánlok. -
Ursache
senior tag
válasz
adamka1313
üzenetére
Tehat most autopalya tempo mellett is fol kene menni 90 kornyekere? Tehat megyek autopalyan 50km-t es mondjuk leallok egy pihenobe es allohelyzetben jar a motor akkor tuti fol kene mennie, gondolom.
Bazi gyanus hogy ilyen hibam lehet, ma kiderul.
-
Ursache
senior tag
válasz
adamka1313
üzenetére
Ezt olvastam itt a topicban is mar korabban, hogy ezzel vannak bajok. Nem vilagit egy hibajelzo lampa sem a muszerfalon? Csak nem megy 70 fok fole a vizhofok visszajelzo?
Ennek a cserenek az elmulasztasa milyen negativ hatassal jarhat? Illetve obd-vel sem latszodik hibakod?
Miota olvatstam errol a hibarol azota árgús szemekkel figyelem a vizhofokmerot. Most telen ez hogyan derulhet ki leggyorsabban fixen hogy hibas-e? Ma lesz 200km autopalya.
-
zeus_2k14
senior tag
válasz
adamka1313
üzenetére
Valahogy utána járok
Kicsit új nekem, hogy itt mire kell figyelni, VW-t tudom, eddig csak azom volt.. Ha nem rohadnának ennyire még lehet az lenne.. -
zeus_2k14
senior tag
válasz
adamka1313
üzenetére
2018 is benne van már ebben, vagy év vége fele?
Biztosabb ha 2017-ig nézek?
-
zeus_2k14
senior tag
Köszönöm mindenkinek. Általánosságban mondjuk a CX3-hoz milyen motor illik? Ha 2.0 benzines, akkor érdemes figyelni a motorkódra? Mik a típushibák? Illetve mennyire rohad a kaszni idővel?
-
adamka1313
tag
Ha évi 10e kmt mész akkor meg egyáltalán nem való ilyen használatra Diesel...de te tudod szerintem egy autó akkor jó ha nem kell állandóan valami extra karbantartásra vinni és az átlag embernek is ez a fontos... Pont erről beszélek hogy az átlag ember nem fog ezzel foglalkozni és be is fog dögleni alatta.
-
RVR400
veterán
válasz
adamka1313
üzenetére
Végülis kokszolódni fog, ami kilométerenként 1 Ft többletköltséget fog okozni. Ha 150e km-enként nyűg elvinni egy koksztalanításra, akkor valóban nyűgös.

Ha 100 km-en csak 2 decivel fogyaszt kevesebbet, már ki is jött a munkadíja.Tovább megyek, ha valaki évi 10e km-t tesz egy autóba, mert normál ember, akkor 10-15 év után kell(ene) elvinnie. A legtöbb ember 5 év után autót cserél.
-
adamka1313
tag
-
RVR400
veterán
válasz
UberMutant
üzenetére
Ha a gyerekbetegségei meg vannak oldva a dízelnek, akkor is olcsóbb 1 millával, mint a benzines, de végülis így is hozzá lehet állni.

-
-
zeus_2k14
senior tag
Sziasztok
Jelenleg egy VW Jettát hajtok, 1.9 PD motorral. Eladásán gondolkodom, és nézem a következő kiszemeltet. Mazdát néztem, méghozzá a CX-3-at, ilyen 9-8 éves korral. Családban volt egy Mazda 6, dízel, bátyám a világ pénzét ráköltötte anno, de sosem lett jó. Szerintem a normál ár kétszeresét. Nekem a PD bevált. Viszont gondolkodom, hogy lehet benzinest vennék, bár a jelenlegi dízeljeit nem ismerem. Esetleg tudtok benne segíteni, hogy milyen motorral érdemes nézni, ami megbízható? Mik a típushibák? Rohadnak esetleg? ( VW Rohad
)
-
BaLee
addikt
válasz
tobias88888
üzenetére
Igen utánanéztem, konkrétan Kanadában pótkerékkel adják, páran írták, hogy valami helyi szabályozás lehet.
Mondjuk az EU-tól mit is várunk, ott a károsanyag kibocsájtás csökkentésen kívül semmi más nem érdekel senkit.
-
tobias88888
őstag
Személyes sztori, hogy mennyire fontos minden $: Én is autoipari szoftver mérnök voltam, pont mazdába csináltunk 2014-2022 közötti szériákba navigációt. A Navi-nak a 2 magos kütyü egyik magján volt szabad csak futnia és ott is max 30%ot használhatott. Memória limit meg 256mb (de lehet kevesebb, már keverem a projekteket). Ezért olyan amilyen a gyári Navi (SD kártyáról beolvasni dolgokat nem a leggyorsabb), de cserébe spórolt a Mazda a memórián pár millió dollárt.
-
tobias88888
őstag
válasz
lemmy71
üzenetére
Naiv vagy ha azt hiszed erről egy mérnök dönt. Az ok egyértelmű: súly és költség csökkentés. Az előbbi kell a jobb kibocsátási értékekhez, utóbbi meg a nagyobb profithoz.
Ha jól tudom usaban van pótkerék és a minimum a 2.0ás motor Mazda3 BM BN esetén, szóval ha a Mazda tehetné EU-ban is így adta volna el a kocsikat.
-
lemmy71
őstag
Soha sem értettem az "autóipari" mérnököket, hogy (hely, súly, költséghatékonyság) miatt elhagyják a (kerékkulcsot, teljesértékű - pótkereket, emelőt) és egy defekjavító spray vagy kompresszort adnak. Gondolom ezek a mérnökök az életben nem szembesültek egy defekttel. Nem tudják milyen fantasztikus érzés, az útszélén strichelni egy szétb@szott gumival netán felnivel és pótkerék meg emelő hiányában hallgatni a duci zenét
-
BaLee
addikt
Van valakinek tapasztalata Mazda 3 BP (2019-) esetében, a gyárilag defektjavító készlet + bose mélynyomó esetében mit kell cserélni, hogy elférjen a pótkerék (R18) amibe bele lehet fordítani a mélynyomót ill. elfér az emelő? Mikor használtan vettem a kocsit a szalonban mondták, hogy van erre megoldás, a hungarocell tartót is kell cserélni és kicsit kisebb lesz a csomagtartó. De konkrétumot nem tudtak mondani.
Érdekelne, hogy pontosan mi kell ehhez, mert volt egy defektem 24-én és amíg nem tudtam, hogy javítható-e addig nem akartam telenyomni defektjavítóval mert az összes gumis rühelli így bohóckodtam a kompenzátorral, hogy hazajussak. Egyszerűbb lett volna pótkerekezni. Ha telenyomom a gumit és emiatt kuka (esetleg párban csere, mert már kopott) akkor az már 100k+ nagyságrend. Ha kb. ennyiből megállna elgondolkodnék.
-
nyepi
tag
válasz
ParmaBoy
üzenetére
Huhh, de jót kérdeztél. Meg nem mondom, hogy hány égéskimaradásnál gyújt MIL lámpát. Azt pedig szerintem nem lehet pontosan látni, hogy konkrétan hány db. égéskimaradás volt. Ha folyamatos lesz, akkor azt úgyis észreveszed, nem kell ettől félni.
Azt sem gondolnám, hogy diózni kellene. PE-nél egyáltalán nem jellemző a kokszosodás.
Használd, szeresd, ne agyald túl a dolgot.
-
Moleman
addikt
Valószínűleg tényleg csak ennyi történt, olaj és szűrők. Gyertya biztos nem volt, mert annak 120.000 a hivatalos első cseréje.
Ilyen futásnál már ajánlott egy váltóolajcsere (2 liter 75W80 kell bele) és mindenképp nézzetek rá a fékfolyadékra, azt néha nézik a márkaszervizben, néha nem, az én autómnál pont senki nem nézett rá soha, 155 ezerig a gyári töltet volt benne.
-
BaLee
addikt
Hol találok infót, hogy kötelező szerviz alkalmával miket cserélnek a kocsin márkaszervizben?
Mazda 3 G122-ről van szó, most került hozzám, 5 évig márkaszervizbe hordták. Feltettem a myMazda appot, ott is csak poktogrammok vannak, illetve lekértem a szerviztől az elektronikus szerivznaplót amit megkaptam pdf-ben.
Ezekből max az olajcsere meg szűrőcsere derül ki, más nem.Pl. gyertya csere volt már?

-
-
válasz
pető bá'
üzenetére
Ma rájöttem, a vezető oldali biztonsági öv a dolog kulcsa. Ha ezt kioldod, és úgy nyitsz ajtót, akkor kerül ACC-be. És tényleg írja a manual, egész pontosan a 714. oldalon (7/61. fejezet).
Pedig esük olvasgattam, csak a hibakeresést nem, mert még ott tartottam, hogy a sok érdekes extra működését akartam megismerni (egy GD Jazzből ültem át, ott az egyetlen izgalmas dolog a tükörfűtés volt)
-
ParmaBoy
aktív tag
Elsősorban Tőled, mint szakmabeli, de nyilvánosan, hátha másnak is hasznos: 2.0skyG esetén milyen gyújtáskimaradási érték a normális? Csak a 0, vagy 1-1 egy cikluson belül becsúszhat? Mikor gyújt MIL-t, milyen értéktől? /gondolom az szélsőséges, és akkor már baj van bőven, csak érdekel/
140k környéke van a kocsiban, minden pompás, csak most olvastam élőadatot, h ideje-e diózni majd.
Vegyes felhasználás, normál tüzelőanyag /gyertya csere 90k-nál, olaj 10-15k között 0w20, nem eszi/
-
-
adamka1313
tag
Tükörfűtés az a hátsó szélvédő fűtéssel kapcsol ha arra gondolsz, és igen a magas kompreszió miatt hidegen dieseles berregő hangja van ez természetes

-
Újabb érdekes fejlemény. Megtaláltam a tükörfűtés gombját. Nincs neki. Ma reggel két percig kerestem, amíg olvadt le a szélvédő (az félelmetes egyébként, hogy ez a kétezres Skyactiv milyen gyorsan melegszik be 0 fokban is. 1 perc után már olvadt az első szélvédő alja). Időközben leesett, hogy köze lehet a hátsó ablak fűtéshez, mert a fagyból víz lett, röviddel azután, ahogy bekapcsoltam azt.
A start stop meg működik. Egész addig, amíg a vezetőoldali ajtót ki nem nyitod aktív módban (zöld jelzés). Bármelyik másik ajtó nem zavarja, csak a vezetőoldali. Ha minden csukva van, akkor áll, indul, mintha minden rendben lenne. Erre viszont nem tudok mit mondani, mert nyáron nem próbáltam ki-be szállni így. Egyszer-kétszer engedi, akkor villog az i-stop zölden. A dolog annyiból logikus, hogy leállítja az autót (most tekintsünk el attól, hogy valójában tényleg áll a motor), ha a sofőr elhagyná a helyét.
A hidegindítás elején, az első kb. 30 másodpercig minden benzines motorna olyan hangja van, mintha dízel lenne? Utána, ahogy visszaveszi a fordulatszámot, kezd emlékeztetni benzinmotorra a hangja.
-
RVR400
veterán
Az oké lenne, ha az első pillanattól kezdve úgy működött volna neki. De:
CX-3 autónk van, de a problémám nem típusspecifikus. A start-stop szórakozik velem. Eddig tök jól működött, de ahogy beállt a hideg, azt játsza, hogy leáll, majd abban a pillanatban, ahogy ajtót nyitsz, sípolás, az i-stop narancssárga lesz (nem villog), és megjelenik a check engine és a piros akku jel (meg az ajtó nyitva és öv nincs becsatolva).
Más kérdés, hogy az i-stop kicsit összetettebb rendszer alapján működik, mert több feltételnek is kell teljesülnie a működéséhez.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Watch 3 Pro - óraátállítás
- Milyen videókártyát?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Parkside szerszám kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- Konzol Screenshot
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Bontatlan! Mega AKCIÓ! 2028.12.11 Gari! Apple Macbook Air 15.3 M4! 10C/16GB/256GB
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 12/128GB Fekete / 12 hó jótállás
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

koszi!

T0mBd1gg3R