Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Milyen széket vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- SSD kibeszélő
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Schanyee
üzenetére
Fura amit írsz! Majd kipróbálom én is G3-on hogy jön-e ez az iso bénázás.
Meg vagy elégedve a képminőséggel? Sajnos nekem alig van időm, párat kattintottam persze, hát, azért ez sztem akkor is csak kit obi. Persze az, hogy 70g meg ~akkora mint a 20-as palacsinta azért nem mindegy.Nekem be van sózva a seggem. Van most egy 9-18 eladó, nem tudom eldönteni, hogy vegyek ismét vagy maradjon meg ez a kis 12-32. Állatira nem tudom. Nagyon szerettem a 9-18-at és tájfotónál nem mindegy hogy 9 v. 12mm. Persze van sami halszem is, azt kihúzva a képközép veri mindkettőt látószögben. ÁÁÁÁÁÁ, mit csináljak!?!?!
-
madgie
titán
válasz
üzenetére
Azé' gyorsan összelöktem egyet, nem nagy kaland, kézben a G3, az E-M10-en meg előbb a 20/1.7, aztán a 45/1.8. Ez utóbbi MSC motoros, tehát ennél halkabbat nem igazán találsz. Azt hallhatod, hogy eléggé felerősíti a hangokat a G3 (próbáltam csendben felvenni)
szerk: mókás, hogy vaktában mindkét videónál mellényúlok

-
rbalint88
veterán
-
Studi
veterán
válasz
rbalint88
üzenetére
Egyszer gyere el sörözni, és megnézzük az FL-36R-t.
Van sima Slave funkciója, ami egyébként nagyon intelligensen, és pontosan működik, én annó még az Lx3-al próbálgattam, és k... jó volt. gyors szinkront és egyéb finomságokat persze nem lehet így elérni, de azért az FL-36 így is bőven jól használható. -
rbalint88
veterán
-
Studi
veterán
válasz
rbalint88
üzenetére
Szokott néha felbukkanni Metz 36AFx, tizenpárezerért. Az annyi, mint ez postaköltséggel, és szerintem rugalmasabban használható. Cserébe persze nagyobb. Mondjuk én az Oly FL-36R-re esküszöm, ha rugalmasan használható vaku kell, és a Metz 58-asra, ha nagyot akarsz villantani.
szerk: amúgy nem hiszem, hogy tudná ez az RC módot.
-
rbalint88
veterán
[link] Ez a vaku vajon távvezérelhető valahogy? Illetve érdemes-e egyáltalán ilyet venni

-
HollyBoni
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
-
-
törölt tag
-
-
Studi
veterán
-
.mf
veterán
válasz
üzenetére
"Mondjuk pont tegnap este futottam bele egy olyan témába, ahol a néma fókusz kritikus, mondjuk nem volt nálam gép, csak telefonnal lőtte, de az volt a lényeg, hogy a képen látható személy ne forduljon meg, mert elrontotta volna a kompozíciót
"
Jujj.... Nagyon félreérted, hogy mit értenek itt "traktoros af" alatt. Nem fogja más meghallani, normál környezeti zajszint mellett te se nagyon; viszont az enyhe kerregése a váz által (inkább rezgésként) továbbítva bezavarhat videózásnál, ezért olyankor sokan inkább manuális fókusz módban használják, ha el akarják kerülni.Érintőképernyős fókusz nélkül is meg lehet lenni, én is csak gombokkal használom az EM5-öt, úgy is választható 7×5 mező.
-
arn
félisten
Persze, majd kiderul... Arra leszek kivancsi, mennyivel lesznek nagyobbak. Colos szenzorhoz nem fognak olyan kicsire osszecsukhato obit tervezni, plane ha fenyerosek lesznek. Nekem az a tippem, hogy az obik parametereinel visszalepnek valamelyest a korabbihoz kepest.
Ezzel eleg jol vagjak az mft alatt a fat... Alulrol a nagyszenzoros kompaktok, felulrol pedig ido kerdese, hogy mikor jon a milces tamadas. Fel pillanat alatt okafogyotta valna az egesz. Meretfetisisztak a kompakt fele fordulnak, a tobbiek meg felfele. Csak ezt a rohadt slr hegemoniat dontenek mar be... Ot evvel ezelotti techikat nyomatnak a hasznalhato gepeknel.
Pana, oly elobb utobb kenytelen lesz a nagyobb szenzorok fele nyitni. Perverz lenne egy ff gep az omd ficsoreivel... Reszemrol addig maradok a fuji oldalan, es esetleg vmi minimasinat beszerzek kozben.
-
madgie
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
A G3-at szvsz nem éri meg eladni.
Mondjuk mást se nagyon

-
Schanyee
senior tag
válasz
Marseille199
üzenetére
Most nagyon nem érdemes eladni, kb 1 hónap alatt 10-20 ezret esett minden ára. Hirtelen mindenki most árulja a cuccait. Omd em5 most épp 130k, 2 hete még 155 volt az átlagos hirdetési ár.
-
-
|AP|
veterán
ha mindenáron bele kellene kötnöm a 12-32-be, akkor maximum azt tudnám felhozni, hogy 12mm-en a széleken már nem annyira penge.
De nem akarok belekötni, mert amúgy egy kicsi, 12mm-ről induló, megfelelően éles obi és egyelőre imádom
(14-es után azt veszem észre, hogy élesebbek, kontrasztosabbak a képek a 12-32-vel) -
Marseille199
senior tag
-
Schanyee
senior tag
válasz
rbalint88
üzenetére
A fordított kombináció kicsit furcsán néz ki, szürke objektív a fekete G3-on, de elsőre elég jónak tűnik az obi. Vicces, hogy a legkisebb objektívem így egy zoom. Lehet a váz már öreg hozzá (nem ismeri az obit), mert más objektívekkel nem csinálja, de meg kell szokjam, hogy 12mm-en is feltolja az iso-t először, hogy tudja tartani az 1/125-ös záridőt, szóval nem A módban fogok vele fotózni, de ez legyen a legnagyobb problémám.
Gorgo, köszi a szervezést!
-
válasz
scarabaeus
üzenetére
szánalmasan röhejes (
), hogy ennyi év alatt sem fogták még fel a szoftveres korrekció mikéntjét, és minden egyes alkalommal sírnak, toporzékolnak, a földre dobva magukat padlót vernek, hogy mennyi a korrigálatlan torzítása egy mft üvegnek. egyszerűen szánalmas, tényleg. ráadásul a kretén méréseikből nem derül ki igazából a világon semmi lényeges, tényleg. éveken át olvastam őket, évek óta nem. barmok. -
törölt tag
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Sebaj, akkor legalább nem kell várni, hanem elég a jelenlegi mezőnyből választani.
.mf: Igen, továbbra is az elsődleges kiszemelt, illetve másodlagos az Oly 17mm. E-M10 váz lenne alatta, az gondolom elég jó. Mondjuk pont tegnap este futottam bele egy olyan témába, ahol a néma fókusz kritikus, mondjuk nem volt nálam gép, csak telefonnal lőtte, de az volt a lényeg, hogy a képen látható személy ne forduljon meg, mert elrontotta volna a kompozíciót

arn: Ez megszokás kérdése, én szívem szerint kerülöm az érintőképernyős kezelést fényképezőnél. Annyira megszoktam már a keresőt, meg a fókuszpontokat

k1csi: Igen, itt nézegettem én is. Olyat szeretnék azért, ami viszonylag kompakt, ha már fix. A 25-ös amúgy nagyon jól néz ki, csak kicsit nagy és nehéz, meg az ára is kb duplája (másfélszerese) a másik kettőnek.
Igazából az egész még csak terv, szóval ennyi erővel mondhatom, hogy tervezem az 12-est, de gyakorlatban az csak jóval később kerülne a rendszerbe, ha meg is venném. De tapasztalat nélkül még azért mindig nem érzem a különbséget annyira a 17 és 20mm közt. Szerintem valószínűleg mindkettő jó lenne, mert első körben úgyis én idomulnék a rendszerhez, az alakítaná a fotózási szokásaimat. -
eeXaa
addikt
-
-
annyit dumáltatok itt cangákról. piros vagy sárga, még amerikai caad vázas (2004-) cannondale montit herdáljon el nekem valaki, mert rámennék

-
jjeahh
nagyúr
válasz
Marseille199
üzenetére
g3?

-
Marseille199
senior tag
Urak!
Bocsánat, read only módban vagyok, meghalni sincs időm. Tudnátok segíteni?
Ki mit tudna ajánlani egy kedves ismerősömnek, aki max 100ig keres gépet? Kéne neki evf és kitobi

Valakinek esetleg valami fülese, vagy eladó példánya van?

-
need
addikt
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
bocs hogy bele vau/vau..
ez saját tapasztalat vagy olvastad...?
-
Valaki tud abban segíteni hogyan/hol lehet(?) e-bayen beállítani hogy ne ők hanem a bank végezze a valuta/HUF váltást?
-
k1csi
senior tag
válasz
üzenetére
Ezek az obik vannak:
http://www.four-thirds.org/en/microft/lens_chart.html12mm alatt nincs rektilineáris fix. A 12 f/2 nem éppen olcsó (ebay-ről véges idő alatt kb. 150k). Egy szempont kivételével hibátlan, ez az egy szempont a sarkokban a rajza. DSLR fixekhez képest ez sem annyira rossz, de én sokallom a laterális CA-t (ez jól korrigálható, újabb vázak helyből tudják is pl. E-M10, E-M1, Pana esetében nem tudom mi a helyzet) és ahhoz, hogy penge legyen rekeszelni kell (nem középen, itt nyitva is nagyon jó).
Jobb (érdemi) háttérmosás kb. 25mm-től kezdődik szvsz. Erre helyből van Pana 25 1.4 (az már nem pici, indexen van is egy most jóáron) ill. az új Oly 25 1.8 (netes blogokon sokan állítják, hogy jó a háttérmosása én nem láttam, nem tudom véleményezni).
Ha tervezed megvenni a 12-est akkor inkább a 20 vagy a 25 valamelyike inkább vsz.Mivel kontraszt AF teljesen más módon működik mint a DSLR fázis AF itt szabadon kijelölheted (OK bizonyos korlátokkal teljesen a szélén nem lehet), hogy a kép melyik része legyen éles. Annak, hogy ez középen vagy kintebb van nincs jelentősége mint a DSLR esetén (és ez nagy könnyebbség). Érdemes az arcdetekciós fókuszt beállítani, ha van arc a képen jó eséllyel megtalálja, ha nincs akkor is logikázik valamit ami ha gyorsan kell cselekedni jól jön, ha meg több idő van a tapogatós kijelzőn (vagy gombokkal) ki lehet jelölni hova kéred a fókuszt. Mivel a fókusz logikája más, azt újra kell gondolni a DSLR-hez képest (persze ha ragaszkodsz hozzá használhatod fixen is középen).
-
.mf
veterán
válasz
üzenetére
Ha még mindig a Pana 20-as a téma: egyáltalán nem lassú, csupán nem annyira nagyongyors, mint pár újabb obi, de még így is bőven elég gyors normál körülmények között. Sötétben már inkább hajlamos tovább vadászgatni, de ez erősen vázfüggő is. A PL3-amon pl. már a kék órában is csinált ilyet, amikor még nem is volt annyira sötét; ellenben az EM5-ön volt, hogy éjszaka még akkor is talált fókuszt (egész gyorsan), amikor már alig láttam bármit is.
Szaby: jó képeket válogattak össze ebbe a Lensbookba, inspiratív és tanulságos.
Meg az is, hogy kb. 80%-át EM5-ösökkel lőtték
-
Lassú Víz
addikt
válasz
üzenetére
Nem valószínű. 12-75 között megvan a fix sor, most a pro zoom obik jönnek: 7-14, meg 40-150 amiről azóta nem sok hír van
Számomra mindkettő nagy valószínűséggel az elérhetetlen kategóriában lesz. Elbíbelődöm a 9-18-cal, meg az 50-200-zal adapterezve. -
törölt tag
válasz
rbalint88
üzenetére
Hű, ez kicsit fura kép, annyira kis része van fókuszban, de amúgy jónak tűnik

arn: Mivel mást most alig tudok tenni az ügy érdekében, így a teszteket böngésztem, és szinte mindben ezt a két dolgot hozták fel, hogy lassú és hangos. Persze kicsit egzaktabb viszonyítási alap nélkül ez nem sokat mond.
A mostani gépen 99%-ban úgy van beállítva, hogy a középső fókuszpontot használja, azt ráállítom a témára, fókusz, fénymérés, stb után meg odafordítom, hogy az legyen a keresőban, amit szeretnék a képen látni. Általában nekem ez a leggyorsabban működő módszer, gondolom ilyesmit itt is lehet csinálni.k1csi: Köszi neked is a választ! Ez elég megnyugtató azért. Mondjuk szerintem nem gond a szűkebb látószög, majd később legfeljebb veszek egy 10-12 körüli fixet még, ha nagyon kelleni fog, de általános használatra jó kell legyen a 20mm is. Nem tudom, hogy később mennyi obit vennék a rendszerhez, de lehet, hogy megpróbálom zoom nélkül megoldani, mert ezek a fixek annyira jó képet csinálnak, sokkal jobbat, mint egy zoom, és általában olcsóbbak is.
Gondolom bokehben az Oly 17 sem lenne izmosabb, valószínű ahhoz fel kellene menni 25-30mm fölé, de olyat elsődleges obinak nem akarnék azért szerintem. Majd meglátjuk.Elképzelhető, hogy őszig jön ki valami új obi ebben a kategóriában?
-
szaby_gyerek
tag
-
orko
tag
GH3-mal kreativ (tiltshift) üzemmódban fotózgattam autókat a forgalomban.Képeket nézem vissza és akkor vettem észre,hogy rawra volt álítva jpg mentés nélkül és az efekt természetesen csak előnézetben látszik.Lehetséges-e kamerán belül rawból jpg tömörítés?Van ilyen opció?Eddig nem találkoztam vele...

-
MrChris
nagyúr
Tök felesleges erre az Android és a szoftverfrissítés nem az Android kiváltsága. A meglévő rendszer is jó a vázakban, csak lehetne extrafunkciós frissítés ami fizetős, aki nem akar cserélni gépet az így kompenzálna.
-
arn
félisten
válasz
Marseille199
üzenetére
nem hiszem, hogy sok koze van a hireshez, lehet csak a nevet vettek meg. ez szimpla kinai cuccokbol van osszedobalva, ilyesmiket magamtol sose valasztottam volna. viszont, annyira ki van talalva az egesz az utolso mmig, hogy ott nagyon tudatos koncepcio huzodhat mogotte. akarmit csereltem rajta, csak szarabb lett. regen elveztem bringat ennyire (pedig aztan volt par fele kb 800e ftig), mindig vigyorogva szallok le rola.
(#47791) andersen10: sok felol hallom, ugyanakkor annyira mas szemlelet, ha nem jon be, az alkatreszek jelentos resze kuka (geokonverzio sem lenne egyszeru tema)... nem tetszik a fekvaltokar sem, meg csak most jottek az olcsobb olajos cx fekek, azok meg a mostani modelleken nincsenek rajta (monti utan bovdenes fek nem kell).
(#47818) Mercutio_: a fenet nem
2g alatt nem az igazi. -
cselt
senior tag
válasz
rbalint88
üzenetére
Azért a legújabb 4.4.2-es verzióval pont kezdtek elmenni a minél sokrétűbb felhasználhatóság felé. Ez a verzió állítólag már 512MB memóriával is megelégszik és úgy is szépen fut. Előbb vagy utóbb szerintem is eljön az az idő, hogy egyre több fényképező fog Androidot futtatni.
-
rbalint88
veterán
Azért nem kicsit röhögnék azon, akinek akkor fagy le a csodakamerája, amikor a gyereke először feláll, elfújja az első szülinapi gyertyát, stb. Egyszerűen nem tartanak ott ezek a rendszerek, hogy egy fényképezőbe (aminek ugye az egyik alapfunciója, hogy gyorsan és mindig rendelkezésre áll) beépítsék őket. Legalábbis amiket droidos telefonokon látok, azok alapján az android biztos nem tart ott, hogy egy kamerán megfelelő működést nyújtson. Bohóckodni, meg yuppie-skodni jó, de amúgy...
-
|AP|
veterán
válasz
andersen10
üzenetére
és ilyen is létezik már, bár ez csak kompakt.
-
andersen10
aktív tag
válasz
rbalint88
üzenetére
Pedig csak idő kérdése, ez a gagyi Nikon koppintás már majdnem valósággá vált
-
rbalint88
veterán
válasz
andersen10
üzenetére
"Mondjuk egy androidos m43 kamera esetén még valóssággá is válhat..."
az b*szna be... amíg a kendermagos processzorok, meg 2+ GB ram kell ahhoz, hogy egy telefonon normálisan fusson az android (és néha még azon is fagy), addig köszönöm, nem kérek belőle a fényképezőgépbe. QNX vagy iOS alapon még esetleg, de akkor is húznám a számat.
-
jmakk
őstag
válasz
andersen10
üzenetére
De az sem lenne hülyeség, ha kisebb összegért legalább megvehetnéd a frissítést pl. 30-50EUR-ért.
-
andersen10
aktív tag
válasz
MrChris
üzenetére
Főzőcske de okosan?
Mondjuk egy androidos m43 kamera esetén még valóssággá is válhat...Akku: úgy olvasom, hogy az újabb Pana DMW-BLE10 akku (GF6, GX7) csereszabatos a régebbi DMW-BLE9-el, utóbbi olcsóbban hozzáférhető, minimális kapacitáskülönbség mellett.
20 dolcsis (nagyon remélem) eredeti, négy dolláros utángyártott...Rendelt valaki ilyesmit? Tapasztalat? Köszi.
-
-
törölt tag
Keresnék MFT vázsapkát a héten, ha netán valakinek van elfekvőben bármilyen márka, márkátlan akármilyen, átvenném.

-
madgie
titán
válasz
andersen10
üzenetére
100/120p videó alatt is borzasztóan buta sajnos.
-
makszi
aktív tag
Azért az nem szép a Panától, hogy egy nyomorult firmware upgradet sem sikerült kiadniuk a 2 év alatt, pedig lett volna mit okosítani...

Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
), hogy ennyi év alatt sem fogták még fel a szoftveres korrekció mikéntjét, és minden egyes alkalommal sírnak, toporzékolnak, a földre dobva magukat padlót vernek, hogy mennyi a korrigálatlan torzítása egy mft üvegnek. egyszerűen szánalmas, tényleg. ráadásul a kretén méréseikből nem derül ki igazából a világon semmi lényeges, tényleg. éveken át olvastam őket, évek óta nem. barmok.

Nem kéne.