- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz
#04230330 #49199 üzenetére
Hétvégén még van egy lagzim, utána szerintem kicsit minimalizálom a cuccot.
Visszatérve a 14 vs 12-32 témára: ha már ekv 24 meg a kényelem számítana, akkor előnyben vagyok a Fujival, ott a 16-50-ük. Az indexen van is garis X-A1 kit 95-ért (amit röhögve el lehetne hozni 90-ért), de ki a fene venné meg abból a kitből a pucér, kék színű (!!!) vázat?
.: JuSzT :.: itt láttam a hirdetést, de az olx-en is fent van a cucc.
-
madgie
titán
A legszebb pankáka a tizennégyes, nem bántani. Nem nyújtogatja magát eszetlenül, pici, jobb esetben fekete és nem utolsósorban f2.5.
-
|AP|
veterán
válasz
Mercutio_ #49177 üzenetére
elég sokáig volt fixen egy 14-es a vázamon, amíg GF2-m volt. Most meg már egy ideje 12-32 van, és szerintem csak fényerőben jobb a 14-es. Rajzban nincs jelentős különbség, a 12-32 jobban CA-zik, a kép jobb széle nem annyira éles, mint középen. Középen viszont jobb a rajza és valahogy az egész kép kontrasztosabb, jobb a szemnek. Az összeszerelési minőség is rendben van, egyedül a kikapcsolt állapotban hallható/érezhető kotyogás zavar kicsit, de ez minden Pana zoom sajátja.
Összességében én sokkal jobban szeretem, mint a 14-est. Nyaralásra, túrára tényleg sokkal univerzálisabb, a 12mm meg nálam abszolút nyerő. -
robi-k
őstag
Srácok, van valakinek eladó 46-52 mm adapter (közgyűrű)? Vagy esetleg egy jó 46 mm cpl szűrő? Ma kellene, pesti átvétellel
-
Mercutio_
félisten
Ejj skacok, de hiányzik nyaralás alatt egy 12-32
Viszont a 14-es fix nem csak fényerőben jobb az is igaz, Ehh dilemma a köbön -
-
törölt tag
Topicon belülre:
olympus street case M táska, új. 0 méter
G3+12-50+40-150 + töltő , lenspen, pótakksi elfér benne.
1.999 ft
-
Studi
veterán
OFF
Vaku nem kell valakinek? Lenne egy létszám felettim.
/OFF -
.mf
veterán
Ha már Mazsi átment Fudzsisba, akkor én osztom meg a csillagozós kalandjaimat
Tegnap végre jó volt az idő: se eső se felhők, alacsonyabb pára, jó látótáv, úgyhogy a sötét ég térkép alapján elmentem megnézni Kesztölc mellett egy tavat, ami elvileg sötét részen és a falutól egy domb által takarásban van.
A faluhoz érve láttam meg, hogy göröngyös, lyukacsos félig-döngölt földút vezet a tóhoz, én meg sportmotorral vagyok. Adventure time!2-3 km kátyú-szlalomozós döcögés után odaérve kiderült, hogy zárt horgásztó, körbe kerítéssel és kutyákkal; a mellette lévő másik tó pedig közben építési terület lett, és egy brutál-erős reflektor világította be a környéket -- ennyit a fényszennyezés-mentességről... Visszadöcögtem a következő domb mögé, oda meg már belátszottak két másik település fényei. Úgyhogy onnan csak egy lemenő vörös sarlós kép lett (sajnos csak ekv. 100 f2 volt nálam a leghosszabb).
Pedig a túloldalt már végre kezdett felsejleni a Tejút, csak ne lett volna akkora a fényszennyezés... Aztán gondoltam, hogyha már ott vagyok nem messze, a dobogókői út még sötétebb, hátha ott valami. Út melletti, félreállós-parkolós, jó kilátású sötét rét/fennsík viszont ott sincs, vagy Pilisszentkereszt fényei, vagy fák vagy kerítés a tetején... Úgyhogy akkor ha már, akkor felmentem Dobogókőre.
Ugyan a Kesztölc melletti tóig is már találkoztam egy kóborkutyával és falvak közelében pár macskával, de Esztergomtól Dobogókőre, majd onnan Pomázig igazi éjszakai motoros szafari lett, a következőkkel találkoztam az úton vagy mellette kukucskálva:
Róka: 6
Őz: 1
Vaddisznó: 1 (most én kergettem el, hehe!)
Bagoly: 1 (ott csücsült a szalagkorláton)
Menyét: 1
Pocok vagy vmi más kis rágcsáló: 2
Macska: pár -
Dolphin
tag
válasz
MrChris #49156 üzenetére
Ezt nem értem. Az USB 2-es maximális átviteli sebessége 28-32MB/s, tehát az USB 3-as olvasód teljesen korrektül olvas, kihasználja maximálisan az USB 2-es portot. A 3-ashoz már SSD, vagy ultra-mega gyors kártya kellene, nálam az SSD az USB 3-asat is maximálisan kihasználja. Természetesen az is csak 50-60%-os "hatásfokú", mint az USB 2
-
rbalint88
addikt
Kártyákhoz még:
Samsung Pro SDHC 16GB UHS-I, 40MB/s-nek írt: olvasás 29,6MB/s, írás 21,9MB/s
Sandisk Ultra SDHC 16GB UHS-I, 30MB/s-nek írt: olvasás 29,76MB/s, írás 9,9MB/s
ahhoz képest, hogy mindkettőn van némi prémium-felár, nem valami gyorsak... a samsung tempója még úgy-ahogy elmegy, de a sandiské elég gyatra. -
válasz
#04230330 #49124 üzenetére
(flame on)
A kedvezménnyel nem mindenki tud élni.
- kivéve, amikor arról van szó, hogy az Olympus vázak mennyivel olcsóbbak mint a hasonló CaNikonSony... vázak, mert akkor abban az esetben hirtelen Magyarország össze honpolgára születésétől fogva mintaboltos törzsvásárlóvá válik
(flame off) -
gorgo
őstag
válasz
#04230330 #49144 üzenetére
iiigen, kishazánkban is bevezethetnék ezt a szokást. Amúgy tököm se kíván lagzizni, úgy legalább lenne motiváció!
hja, zindexen pörögnek a pro zoomok/fixek, én csak örülök, majd még 2 év, és több is lesz, meg áruk is lejjebb megy. 300k a fényerős tele, bazz olyanom sem lesz. Viszont a kistesója kijöhetne már f4-5.6-tal.
-
törölt tag
válasz
madgie #49142 üzenetére
Majd egy ilyen sorozatot is mutass kérlek. Közelről, beguggolva, halszemmel
-
csaabz
őstag
Sziasztok!
Olympus XZ-10 fényképezőgépet szeretnék venni a mintaboltból és a kompakt topicban azt tanácsolták itt kérhetek segítséget a kedvezményes vásárláshoz.
Ha van valakinek ilyen kedvezményre jogosultsága, kérem jelezze, a részleteket megbeszéljük privátban. -
Dolphin
tag
válasz
madgie #49128 üzenetére
Persze azok nélkül... ezért is mondtam a 250-re jó árat itthon, főleg itthoni garisan.
Én egyszer esküvőt fotóztam vele... kiemelkedően jó képek lettek, pedig előtte sosem használtam még. minden vágyam egyszer egy sajátra szert tenni, feketében
Persze nem ennyiért, de nem úgy látszik, mintha csökkenne az ára...
-
-
Dolphin
tag
Milyen érdekes, hivatalosan az Olympus-tól USA-ban meg megkaphatod kb. 160-180-ért is...
A 250 nem sok, 270-et találtam annak...
-
k1csi
senior tag
Kb. ennyi a piaci ára a 75 1.8-nak, olympusmarket/e-bay-en is kb. picivel 800 EUR alatt mentek el szállítással ilyen obik nemrég.
Az egy más kérdés, hogy kevesen építenek nagy rendszert mFT-ből (kül. nálunk) ez meg nem a legelső/legtipikusabb beszerzett obi, azaz kicsi a piac, idő kérdése a vevők megjelenése.Kiváncsiságból megnéztem a 35-100-at is (hldigitalbestbuy), itt is kb. ugyanez igaz (kb. az EU piaci árán hirdeted).
Mindkét obit szivesen kipróbálnám hosszabb távon, de pl. számomra ekkora befektetést nem ér meg.
-
arn
félisten
kiderul, ha elviszik.
-
Dolphin
tag
am. neharagudj, hogy beleszólok, de drágábban adtad, mint hogy besétálnék a mintaboltba, és megvenném újonnan tagságival. A mostani csökkentett ára van kb. ott, ahol a tagságival lenne. Persze, van, akinek nincs tagságija, de aki ilyen objektívet vesz, az azért a körmére jár a dolgoknak... szerintem. De javítsatok, ha tévedek.
szerk: látom, házigazda vagy, törölheted, nem szeretnék üzletrontást sem.
-
zolnagy
őstag
Ma próbálgattam az X10-t. A fókusz sebessége valóban jóval lassabb a GX1-nél, kb a régi Oly E-PM1 szintjén van. (képzelem milyen lehet akkor az XZ2). Mozgó gyerekekre nem a legideálisabb, arra sokkal jobb a GX1, viszont az exr auto mód pl. nagyon jó point 'n shot használatra, nekem bejön, meg a jpegek is.
jjeah, milyen üveg van a GX1-n a képeden?
pollai, marha jó fotó, tetszik!
rbalint88, irányjelzőről engem is kitiltottak ua okok miatt, de tényleg csak egy hét volt
-
.mf
veterán
válasz
madgie #49091 üzenetére
Nocsak, a tanulságos lagzik szezonja van?
Tegnap volt a húgoméké, először használtam a 45-öst Studi jóvoltából (
) (bár tényleg ritkán portrézok, arra meg manuál-obikat használtam, de hogy én ezt eddig miért is hagytam ki... bitangjó!), és most volt az FL36R első éles bevetése is, ezelőtt ha 50 képet lőttem összesen vakuval mióta m4/3-ot használok... Meg forgatható, dönthető fejű vakum eddig még nem is volt
Bár egy ilyen sokismeretlenes egyenlet általában kiváló recept totálcsőd katasztrófára, de meglepően jól sikerültek a dolgok
Más: nem először fordul elő, hogy a gép (EM5) a RAW képeket automatice helyes irányba forgatja, de a jpg mindig marad fekvő. Van erre vhol vmi beállítás, amit eddig nem vettem észre?
-
Messer22
senior tag
HI!
megkímélt és lehetőleg occó m4/3-os kitobit keresek holnapi BP-i átvétellel (hátha)
-
Studi
veterán
válasz
rbalint88 #49103 üzenetére
Az elvileg egy hetes kitiltás. szerk: mondjuk mikor kitiltottak, utána az "rstudi" nickemmel nem tudtam mindenhova visszamenni, ráadásul eszközökről különböző volt az elérhető tartalom.
Ezért csináltam az új nicket (de ugyanarról az indapassról), most már visszaváltani sem tudok a régire.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest