- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
rbalint88
addikt
Ha valaki jól akar járni gépvásárlással, dobjon meg egy priváttal!
-
-
MrChris
nagyúr
válasz
andersen10 #46687 üzenetére
IBIS: csak teszteket láttam, de az elég egyértelmű hogy abban em5 a csúcs, ráadásul gx7-ben videó közben nem elérhető.
-
.mf
veterán
válasz
"fejlettebb IBIS (ez nem minden tesztben egyértemű)"
99 szerint igen, 1 szerint nem... én azóta enyhe fenntartással kezelek bármit, amit Tyson mond.
Szerintem az EM5 kezelhetőségére sem lehet panasz, amint már kézre állítottad a dolgokat. Ott van kéznél a két tárcsa és a fenti Fn és mozi gomb. Továbbá kis obikkal (kb. Panalajka 25-tel bezárólag) a fogása is tűrhető, én pl. a kis méret tartása miatt nagyon-nagyon ritkán rakom fel akár csak a fél-gripet is (sőt, már az MD 50-eshez is hozzászoktam, pedig az méretében és tömegében a 14-140-II kategóriája). A használati útmutató szerint panorámát is tud, de még sosem próbáltam.
Videó, wifi egyértelműen GX7 (mondjuk wifi EM10-ben is van), design szubjektív, nekem az EM5 tetszik jobban. Szóval kinek mi.Ha megrendelted már, akkor késő, de (a valószínűleg szintén japán szürkeimportot) Angliában boltból újan 400 GBP-ért látom (csak váz) ott, ahol az EM5-öm vettem. Viszont az előző, szenzorhibás EM5-öt nekem is oda vissza a boltba kellett postáznom (6.2k DPD biztosítással), de postafordultával küldtek helyette egy újat és a bennemaradt akku helyett is (újra)küldtek (mivel az első a postán eltűnt) egy újat.
/ Viccess, hogy ugyanott az EM5 már csak 420 GBP, de az EM10 még 509... -
Studi
veterán
válasz
Meg is jött már tőlük a vázad? Tényleg kecsegtető az ár, E-M10 vs GX7 így elég erős versenyben van.
-
andersen10
aktív tag
válasz
Fryskitt #46683 üzenetére
Nyilán a gyakorlat és az adott felhasználás dönti el, hogy kinek mennyire válik be a GX7, de valóban bíztatóak a vélemények. Vízállóság, fejlettebb IBIS (ez nem minden tesztben egyértemű)--> EM5, kezelhetőség, videó, design (ez szubjektív), extrák (panoráma, WIFI stb) -->GX7. Ami még nálam a GX7 felé billentette a mérleg nyelvét: extra markolat nélkül is jó a fogása, ez újabb plusz tétel (és HUF) lett volna az OMD esetén...
-
hegyimorc
senior tag
válasz
Mercutio_ #46679 üzenetére
G3 már rég volt, hirtelen csak az jut róla eszembe, hogy még annak sem igazán voltam elégedett a színeivel, de a nagyobb bajom az volt, hogy milyen lassan dolgozta fel és írta kártyára a raw-t.
A GM1-be nem nagyon tudtam belekötni, talán csak a szerencsekerék fordult el párszor eleinte amíg meg nem szoktam. Nyilván nem érdemes valami "fő" géphez hasonlítani, tehát az, hogy tökéletesen elégedett vagyok vele úgy értendő, hogy második, könnyű kirándulógépként tökéletes. Annyira, hogy ez az első olyan "másod" gépem, amit nem csak akkor használok amikor nincs kedvem a nagyobbat cipelni. Ha nem számít a súly/méret vagy nem szól valami igazán nyomós érv a "nagy" mellett, akkor azt veszem kézbe ami közelebb van, vagy amelyiken az az obi van ami épp kellene.
A display meg ... bizonyos esetekben semmit sem látok, telefon, fényképezőgép ... tök mindegy
De ez csak nagyon extrém esetekben zavar:(milyen jó egy mocskos üveglap
... hát még színesben )
-
Fryskitt
addikt
-
Fryskitt
addikt
válasz
andersen10 #46680 üzenetére
Elég olcsón adja, még az Amazonhoz képest is.
-
andersen10
aktív tag
Aki esetleg szintén GX7 beszerzésen gondolkozik....
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=331199181358
Én ezt találtam a legjobb áron, mivel uniós (London), áfa vám nem jön rá, 170 khuf volt szállítással, még van belőle, bár emelt 10 GBP-t az áron az eladó.
Bontott 20/1.7 II kit, obi nélkül. Szín választható (ezüst, fekete),én ezüstöt választottam, a meglévő ezüst 45/1.8 miatt. Japán import, EU-ban nem érvényes a gar., eladó vállal 1 évet illetve 14 nap visszaküldési gar.Van kockázat, de amíg nálunk 280khuf, ezt simán bevállalom...
-
arn
félisten
Orsegben az egyik nap programja az volt, hogy kivittuk a nyugagyakat este, es neztuk a csillagokat. Tobb hullocsillag is volt, nagy elmeny
-
Freddy76
addikt
válasz
madgie #46660 üzenetére
Húbazmeg. Ez aztán a névválasztás
Mi a fősulin az egyik tanárt Ginának hívtuk. Az onnan jött, hogy Nagy Árpád volt a neve, becézve Nagy Árpi, amit hagyorsan mondasz egymás után nagyárpinagyárpinagyárpinagyár, akkor átfordul p.nagyár szóra, a p.na ugye v.gina, innen jött a Gina.
Szerk.: asszem ez a legoffabb posztom eddig...
-
jjeahh
nagyúr
madgie, ez nem ér...
-
Tin_Shield
őstag
válasz
scarabaeus #46653 üzenetére
vagy kétféle tesztelő
-
arn
félisten
válasz
andersen10 #46649 üzenetére
szvsz kb ez az egyetlen teszt
amugy mindenutt gyengenek irtak az gx7 stabjat, gyengebb, mint az obikban talalhato, amelyek kozul keves er fel az oly stabjaval. nem veletlenul hasznalja az obiet elsosorban.
-
andersen10
aktív tag
Úgy döntöttem váltok, G5 -> GX7.
Oly OMD (E-M5/10) volt még versenyben.
Valahogy jobban megfog a GX7 formája a sarokba tett EVF-vel és az e-zár is hasznos feature.Nem tudom volt-e itt linkelve korábban, de találtam egy érdekes és alapos összevetést:
http://tysonrobichaudphotography.wordpress.com/2013/10/17/the-gx7-vs-the-om-d-e-m5-battle-for-my-affection-round-1-ibis-evfs-lcds/
Ami érdekes az az IBIS teszt, extrém hosszú záridőknél jobbnak találta a GX7-et, mint a EM-5-öt, nem gondoltam volna.
GX7 tulajok vagytok itt a topicban?
(aki épp G5-öt keres (patent állapot, magyar gari) privben érdeklődhet, köszi)
-
jmakk
őstag
válasz
Freddy76 #46646 üzenetére
Nem csoda, mert a medve az magacsáknorrisz...
-
scarabaeus
őstag
Ahogy jóbarátom jellemezte a Vanette-et, akkori kocsijukat, "nem egy csajozós autó", hát ez sem egy csajozós fényképezőgép.
Még az eltelt pár hónap után is olyan kicsike (amire számít az ember, de annál is kisebb). Nincs gond a fogásával, igaz, a legnagyobb objektív, ami rákerült, az a halszem volt, és nincs is szándékomban bővíteni a kört. Mostanság már ritkán hagyom bekapcsolva is, ha a 12-32 van rajta (ugye a 12-32-t összecsukó mozdulat után automatikusan rakom is el, de a vázat még külön ki kell kapcsolni, hiába van az objektív alapállapotba hozásának "kikapcsolás érzete". Párszor már előfordult az is, ami eleinte nem, kapkodó használatnál, hogy a szerencsekerék forgatásával szerencsekerékké is alakult, aztán állított volna az már akkor WB-t, AF-mezőt, mindent, de ez nem jellemző. Funkciógomb ugye összesen egy db van, marketingosztály wifire állította, én eleinte ISO-ra, majd AE lockra. Amíg ISO-n volt, addig léptetni is lehetett felfelé, a többszöri megnyomásával, na mostanában viszont áttettem a megnyirbált Q-menübe, mert az AE lockot viszont csakis a fizikai funkciógombhoz lehet kötni. A wifis távirányítás jó móka rajta, nekem gondom sem volt vele, viszont nem túl nagy hatótávolságú.
Mindent egybevéve, az elmúlt hónapok alapján, igen tetszik! -
Értem, köszi!
Sajna az összes kitobi sötét ezen a szinten.Olympus Stylus 1 és valami Pana G5 kit között vacilálok, csak félek, hogy amit nyerek a nagyobb érzékelőn, azt bukom a sötétebb lencsén. Márpedig családi használatra nem téma sem a fényerős zoom az ára miatt, sem a fix lencse a zoom hiánya miatt. A 28-84-es átfogást még éppen lenyelem.
(#46639) HollyBoni: EM-1-et vagy GH3-at magamnak akartam venni, de sajna hirtelen túl sok pénzem lett, és inkább lakás vásárlásba fogok, emiatt kevés pénzem marad f.gépre.
-
Studi
veterán
Sötét ló, innen nem nagyon próbálta senki, de nem hiszem, hogy a képe miatt megérné a felárat. Pár percig volt a kezemben, engem idegesít a gombos zoom, és ha jól vettem észre akkor azon nincs is más lehetőség. Körülményes, lassú, ilyen gépeken szokatlan megoldás.
Ha a képminőség a fontos, akkor inkább a korábban említett 14-45, vagy az új 14-42 lehet a jó választás. (nem tudom, hogy G5-öt adtak-e az újabb 14-42-vel, de félek, hogy nem.)
-
Ahoj!
A Pana G5x mellé adott powerzoom-os 14-42 lencse hogy áll minőségben a többi 14-42/14-45 Pana kit lencséhez képest?
Esetleg vannak zavaró dolgai?
Kössz!
-
|AP|
veterán
Ha jól tudom eddig két GM1 tulaj van a topikban. Mennyire vált be hosszabb használat után? Szívesen olvasnék egy kis szubjektívet.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mercutio_ #46626 üzenetére
max az e-p1-ed adná, abból meg már van egy
amúgy éjszaka még én sem maradtam kint, csak kiskoromban, a mókust az ágyból eteted, a szarvas szembenéz az ablakból, most meg rengeteg a medve is... biztosan nagy kaland lehet, egyedül nem hiszem hogy ki mernék menni csillagfotóznipár napja beleléptem egy friss gőzölgő medvesz*rba, azóta rettegek már nappal is arrafele kószálni
-
válasz
madgie #46621 üzenetére
Három éve voltam Erdélyben egy faluban fent a hegyekben, olyan helyen, ahova a szomszéd településről több, mint 2 órányi autóúttal lehet eljutni. A falu teljesen kihalt, mindössze két házban laknak, azok viszont kacsalábon forgó paloták milliomosokkal. Az egyikük hívott meg pár napra. Na, olyan csillagos eget még soha sem láttam, mint ami ott volt. Szinte fehér volt az égbolt, ott értettem meg, miért kapta a tejút nevet a galaxisunk.
-
madgie
titán
válasz
Novics #46620 üzenetére
Nekem egyszerűbb átautózni a közeli román határon, ott szerintem pár tíz kilométer után alig lenne fényszennyezés. Szalacson voltam tavaly esküvőfotózni, ott a falu közepén, a templom mellett is láttam a csillagokat. Igaz, nem aludtam ott, így hazafelé már nem volt erőm megállni, Tejutat keresni, fotózni.
-
ixtom
tag
Én most próbálkoztam pár éjszakai fotót készíteni ebben a völgyben a szálláson, de nem volt türelmem a hideg szélben kint ácsorogni 1,5 nap túrázás és a pár óra autózás után...
Nagyon nem néztem utána miket kell beállítani, gondoltam majd ott kipróbálom. (EM5, ISO 800, 25s, halszem)
Az első bemozdult a szél miatt (a fotóstáskára tettem a föld helyett...), ez a második kép:A harmadiknak nem álltam neki, inkább bementem aludni,mert másnap az Ordesa nemzeti parkot néztük meg inkább arra gyúrtam, mint a csillagfotókra.
Ez alapján kíváncsi vagyok mennyire lehet fényszennyezett a környék. Egyszer még tuti visszamegyek. -
ati3x
senior tag
válasz
madgie #46611 üzenetére
Mondok helyeket ahová érdemes menni. Somogyba, vagy bakony(ráktanya). Egyszer, olyan 30-32 éve, voltam lagziban tab mellett augusztusban. Pont csillaghulláskor. Na az kemény volt! Sőt, emlékszem egy alkalomra amikor olyan ég volt a falunkban (ami 15 km-re van fehérvártól) hogy a sok csillag miatt nem ismertem fel elsőre a csillagképeket! (pedig "fénykoromhan" tudtam, és felismertem a 95%-ot)
-
madgie
titán
válasz
scarabaeus #46608 üzenetére
Wow, kösz a részletes leírást, nyáron nem sokat kolbászoltam eddig a szabad ég alatt (régebbi Pana szenzoroknak kellett a téli hűtés), az E-M10-zel viszont vadászok majd erre
-
HollyBoni
veterán
válasz
scarabaeus #46608 üzenetére
Persze, nem most tejutaztam félholdnál, ennyire hülye én sem vagyok.
Ez még régebben volt, körülmények jók voltak de nem látszott. Majd nyáron hátha eljutok egy jó helyre.
-
scarabaeus
őstag
válasz
HollyBoni #46603 üzenetére
Ilyenkor, félhold fényénél nem nagyon fog menni, és bár az kettő után ugyan lenyugszik ma, viszont ilyenkor tavasszal még amúgy is eléggé alacsonyan jár a Tejút sávja. Sötét nyári éjszakákon majd szépen, magasan húzódik a Cassiopeia duplavéjétől a fölöttünk delelő Hattyú felé, és azon túl látszik, ahogy a közepe felé "szétválik" (illetve a gázfelhők kitakarják a közepét). Nálunk, Mezőkövesden, kisvárosban, ha a kertbe kimegyek, a közvetlen utcai fényektől takarásba, ott is igen szépen kivehető szokott lenni, annak ellenére, hogy a szomszéd településről a városunk felé nézve szép fényszennyezés-kupola borítja ezt is*.
*(Annyira, hogy a "sötét" nyári éjszakán a fényes Tejútat le akartam fényképezni a GX1-gyel, halszemmel, valami egy perces expóval, magas ISO-n túlexponáltam az éjszakai eget...
)
-
HollyBoni
veterán
válasz
MrChris #46602 üzenetére
Persze itt mindig szép csillagos az ég, de én tejútra vágyom. Egyszer volt hogy kimentem és egy progival telefonon megnéztem hol van, ISO3200-on látszott talán egy picit, de szabad szemmel egyátalán nem.
Egyszer remélem lesz lehetőségem így látni, de egyelőre beérném kevesebbel is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Temu
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- iPhone topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- The First Berserker: Khazan
- Házi hangfal építés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Már elérhető a PIONER című MMOFPS demója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- Eladó Canon RF-S 55 210mm f/5 7.1 IS STM teleobjektív
- Olcsóbb lett! Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- Canon EF 11-24mm f/4L USM objektív -Újszerű-
- Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art (Nikon) + Sigma USB dokkoló
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest