Hirdetés
- CES 2026: izmos tápokat villantott a be quiet! Las Vegasban
- CES 2026: AI-fókuszra kapcsolnak az Acer Swift, Aspire és Nitro notebookok
- CES 2026: Kibújtak végre az üveg mögül az új MSI Prestige notebookok
- CES 2026: madzagmentes egér és headset az Acer névjegyével
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Videós, mozgóképes topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen notebookot vegyek?
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
Ja és elfelejtettem hozzátenni: fenti startrails long-expo NR, de darkframe nélkül (elfelejtettem azt is lőni neki, már csak feldolgozáskor jutott eszembe) - ennek ellenére csak pár hotpixel van. 2 db zavaró piros és 1 kék pixelt szedtem csak ki belőle.
Plusz: halszem ellenére nem is látszik az égen a torzulás, még a repülők vonala is elég egyenes, csak a Duna-kanyar kanyarodott kicsit fel
Straight out of camera a helyes megoldás, aszittem itt is közismert, angol fórumokon általánosan használt...
-
Amúgy mennyi szokott lenni itthon a piaci ár?
-
.mf
veterán
válasz
HollyBoni
üzenetére
"Nekem is jól jönne ám sokszor egy szotyi szenzor... "
És még ha éjszakai / csillagos képeket is tolnál...
Tegnap éjszaka, kihasználva a végre jobb kilátásokat, felmentem megint Dobogókőre, de most vittem az EPL3-at is, azzal az aljas szándékkal, hogy az EM5-öt kímélendő most annak a shutter countját nyomjam meg egy kicsit. Gyengébb, zajosabb szenzor, ja-ja, de úgyis a 60 s expókhoz ISO200-at szoktam használni, ott csak nem. Hát de. Az EM5 kb ISÖ800-ra lesz ilyen zajos...~50 x 1 percesek. Még Dobogókőről is jól látható a fényszennyezés
(és sok a repülő és műhold).
[link]12-32: igen, továbbra is ajánlom, aki meg tudja szerezni. Ezeket tegnap éjszaka lőttem vele: [link] [link] [link]
Mind SooC jpg -
arn
félisten
mindig ez szokott lenni... van hogy ritkasagbol is van tobb, bagoert, nem kell kutyanak sem, aztan amikor eltunik, mindenki keresi
akkor kell megvenni, amikor van. -
Igen, szinte csak drágábbak vannak, és főleg ritka az, ha valaki használtat tesz fel normális induló áron és hajlandó postázni kishazáján túlra is... Azok ára pedig ott ér véget, ahol kiszállsz a licitből, a kérdés csak az, hogy te nyered-e meg... Mert ha nem, az auto-licitek miatt sosem tudni meddig menne el.
-
válasz
Dolphin
üzenetére
tudsz valamit amit mi nem?
(Én is szoktam volt álmodozni, de abból már kinőttem, most inkább alszom ha tudok.) Utóbbi év(ek)ben a Pana anti-marketing gépezete túl jól megy. Én meg nem ások órákon át ezo-tech híreket, esetleg a mások által ide belinkelt FT5 ezo-tech híreket elhiszem.
Linkeljen már valaki occó' 12-32-t éshús-vérplasztik-metál-üveg 35-100-at... -
íbéjen találtam 240€+19€ pkg-ért új 12-32 obit, számlával, garival (miután nem nyertem meg egy gari nélküli alig használtat 70khuf-ért
) Valaki betársul? -
kovi6327
csendes tag
Sziasztok,
Szeretnék venni egy akciós E-PL5 duplakitet az Olympusnál- prémium tagságim viszont nincs. Pls. dobjon rám egy privátot, aki ki tudna segíteni, el is mennék az illetőért BP-n belül. Köszönöm!
-
TayRol
nagyúr
szép hsz-ek.

-
jmakk
őstag
válasz
HollyBoni
üzenetére
Igen lapszűrő is volt. De nem vetted az adást, csak linkeltem egy képemet, hogy legyen néha az is. Akar a fene bizonygatni bármit is.
Amúgy lapszűrő nélkül is csak a napocska közvetlen környéke égett ki az E-M10-zel. Nekem nagy előrelépés a G5 után, pedig az is nagyon jó kis masina. -
HollyBoni
veterán
Sokat fotózok naplementét GH1-el, ki lehet hozni szépen simán. Itt meg valószínű lapszűrő volt, nézd meg a faleveleket, sötétek. De itt van 1-2 példa, egyik sem HDR (még a kontraszt csúszka is kicsit jobban megcsúszott mint szokott):
Igaz nekem valamiért chrome-ban sötét az egész, lightroomban meg explolerben tökéletes.

-
jmakk
őstag
-
jmakk
őstag
-
arn
félisten
nah, ha a turaobit megveszi vki, akkor lehet keszen is vagyok

-
arn
félisten
tudtam, tudtam... jott egy megmento, es felajanlott az egesz szettert 300e ftot
ha a fixekbol ot lett volna, mar azt is elvittek volna mind. -
Freddy76
addikt
Ma voltam az edigitalban (ssd-t vettem), volt kint x-e1, x-e2, és x-t1 is. Az x-e1 nagyon vonzó ezen az áron, de az af-jét nem tudnám szerintem megszokni. Nem rossz, bőven használható, de e-m5/d7000 után nehezen barátkoznék meg vele. Az x-e2 már bőven jó.
Az x-t1 nem tetszett. Megfogtam, és nem tetszett...
-
arn
félisten
jo, akkor innentol itt elado minden
[link] -
Lassú Víz
addikt
Csütörtök, sör, Fröccsterasz. Valaki? Offolósban jöhet a válasz.
-
madgie
titán
Apám, milyen bizniszek voltak régebben

Még Sony F828-am volt, nyertem egy kis lóvét egy fotópályázaton, a díjátadóra felfelé vonatozva már Gyöngyösnél eladtam a Sony-t (érted, megáll az IC, lepattanok, a srác megnézi a gépet, adja a pénzt, én vissza a vonatra, pá), Pesten leszállva meg egyből bevágódtam az Extreme Digibe, megnézni a D70-et

Ezt a D70-et Pécsről jöttek le elvinni, autóval (500+ km), vagy az említett 11-22-ért szintén autóval jöttek Romániából

-
Studi
veterán
válasz
ROBOTER
üzenetére
Jól van, megnyugodtam, hogy nem én vagyok az egyetlen őrült.
Nekem most 300 volt az E-5+12-60SWD+50-200SWD, listaárral nyilván semmi értelme összehasonlítani, de szerintem elég korrekt csomag volt. csak el kéne pattintani a saját obijaimat, mert így azokban elég sok pénz áll... -
ROBOTER
addikt
válasz
madgie
üzenetére
Én az E-1 + gyári pótakksi + 14-54/2.8-3.5 + 50-200/2.8-3.5 + FL-50 + 1.4x konverter + 50/2 macroért együtt fizettem (két tulajtól, garisak voltak) valami 550-et. Kimondva sok (2005), de a listaára 1,2 milla felett volt. És ezt egy napon vásároltam meg. Örültem, mint macska a farkának

-
Mercutio_
félisten
válasz
rumos14
üzenetére
A stílusért bocs, de nem én voltam aki érvek helyett vádaskodott és egy kalap alá vette a nex-röl írókat, ez nálam az egyik olyan dolog amit nem csipek. Ha raaldozom az időmet, hogy érveljek és tényekkel támaszzam alá amit írok, akkor ezt elvárom a másiktól is, ha ehelyett csúsztatást, ködösítést és személyeskedést kapok azsajnos kiakaszt
Azt a cafcáfolatot amit kértem továbbra is várom

-
madgie
titán
A mai napig az egyik legjobb vételemnek tartom az E-1+11-22+14-54 triót... anno 250 ezer forint volt, amcsiból. Tisztán emlékszem, nem tudtam akkor hajnalban aludni, csak forgolódtam az ágyban, és valami azt súgta, hogy nézzek fel az ebay-re

A nyakpántja (Zuiko Digital Professional
) a mai napig megvan az állványomon. -
rumos14
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
2011-ben, a három obival tényleg nem igazán volt ütőképes a NEX rendszer...
-
rumos14
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
ugyebár pont a kis/nem kis peremsötétedést szokás javítani szoftveresen. amihez persze natív váz kell. a 16-50 nem is kicsit peremsötétedik: [link]
ja és akkor a bázistávolság rövidebb e nex-nél mint a m43-nál? ezt sem tudtam. figyelembe véve a nagyobb szenzor méretet, ez elég bátor/vakmerő/felelőtlen dolog, főleg, hogy vszleg már a rendszerindulásakor tudták ők, hogy lesz FF is. -
Studi
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Ha nagyon belegondolok a mostani E-5 az első rendes magyar garis vázam.
A régi tükrösök már mind túl voltak a garin, mire megvettem őket, az újabb milcek (P3, G5, GF5, fillérbaszó G6) mind külföldi importok voltak.
Míg obiból garis a 45-ösöm, a 12-esem, 60-as makróm is. 
-
madgie
titán
Ezüst 17/1,8 az aprón 85-ér', ha érdekelne valakit.
-
Studi
veterán
Písz, gyerekek! Egyik rendszer jobb, mint a másik, a bőség zavarában küzdünk! Ne akarjatok mindenáron sorrendet felállítani, hisz kinek a pap, kinek a papné...

-
Mercutio_
félisten
válasz
rumos14
üzenetére
Linkeld már b*szod melyik hsz-emben mi az az állítás amit te vagy sebi cáfolni tudott!
Ahhoz meg nem kell birtokolni nex-et, hogy az ár, méret vagy gyutáv +fényerő beli hiányosságot szóvá tehessem.Q életbe, de felb*szt*m most magam

Amúgy van valami komplexusotok? Mert nekem eszembe nem jut fuji/nex/samu/pentax topicokat bújni, hogy hátha "báncsák a kicsikémet"

-
madgie
titán
-
madgie
titán
válasz
rumos14
üzenetére
Adapter? Van hát, csak általában át kell alakítani az adaptert is (itt látod a lens modifitacion résznél), adott esetben az objektívet is. Sajnos elektromos kontakt nincs, így főleg mondjuk a Samyang 7.5-hez használják (aminek már nincs értelme, mióta van natív Samyang 8-as Sony-ra is)
-
arn
félisten
meddo vita...
-
rumos14
nagyúr
válasz
schawo
üzenetére
persze, tök sok látószög jól jönne, tök sokszor

néha szűk a 35-ös, néha tág.... ezért szerettem tükrösön a 16-50/2.8-at, de az meg nagy volt... nehéz az élet
mivel nekem 50-es volt az első fixem, megtanultam használni, ha szabad ilyet mondani, és bevált sok helyzetben. szóval ez is szubjektív. létezik pl. 70/2.8-as makró. azt is biztos szereti vki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux felhasználók OFF topikja
- weiss: Autó költségek
- Videós, mozgóképes topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Építő/felújító topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Arch Linux
- Samsung kuponkunyeráló
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AF Dock (DisplayLink)
- Apple Mac Studio M2 Ultra 24 magos CPU, 60 magos GPU, 64GB RAM, 1024GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(és sok a repülő és műhold).