Hirdetés
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- RTX 4070 SUPER / micro lagg / nincs kihasználva 55-60% futás
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Mini-ITX
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Gaming notebook topik
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
theporcupine
tag
Nem írták rá a dobozára, hogy abból a készüléket kivenni tilos. Akkor most figyelmeztetek mindenkit, a Panasonic fényképezőgépek nem használatra lettek tervezve, a készüléken lévő kezelőszervek csak díszítések, megérinteni, piszkálgatni, HASZNÁLNI, tilos! Viszont a használati utasítás szerint meg lehet használni, így akkor azt rontották el. Szánalmas pancser egy társaság.
Amúgy ugye nem a használat közben ment tönkre, hanem eleve ilyen volt. Szóval nem a 100.000 expó alatt kopott el. -
erzol
őstag
Ingyen mehetsz be bármikor. Csak a horgászat fizetős.
Laktam Tinnyén pár évig. Völgyben van az egész, a falunak szinte 0 a fénye. Nyári éjszakákon sokat gyönyörködtem a tejútban. Zsámbéktól 2-3km.
Garancsi tó Piliscsaba és Tinnye között. Éjszaka korom sötét, mert szintén völgyben van, igaz romok nincsenek körülötte. Gyönyörű és vadregényes környék.
[link] -
MLaca
őstag
válasz
theporcupine
üzenetére
"[...]hogy én tettem tönkre." - mé, tán nem így volt? Minek használtad?

-
theporcupine
tag
válasz
theporcupine
üzenetére
Írtam Panasonicnak és válaszoltak is. Nem teljesen meglepő módon a GH3 megcsúszó rekeszállító tárcsája nem gyártási, vagy tervezési hiba. Ezek szerint ez fícsőr. Elismerni, hogy hibáznak, az nem szokás, a gerinc már nem divat. Javaslatuk, hogy vizsgáltassam be a szervizükben. Ott, ahol telefonon, látatlanban azt mondták, hogy én tettem tönkre.
-
.mf
veterán
Kösz a tippeket!

Pilis-tető is jó lehet, nem tudom, még nem hallottam róla. Amúgy hasonló légvédelmi állások HHH-en is vannak, csak ott még erős a város fénye. Érdekesnek érdekesek, de nem emelkednek nagyon ki a földből. Meg egy templom- vagy várromnak, ahol még jelentős falrészletek megmaradtak, más a kisugárzása, hangulata is. S pont ez lenne a tervezett kép mögött a koncepció: egy letűnt korszak örzője (vár / templom), mely mellett már elhaladt az idő (csillag-csóvák), de még lassú pusztulásában (rom) is őrzi méltóságát és pompáját (legyenek még szép, ép falrészletei).
Meg kaland, lehet oblivionosdit játszani
Olyan helyeket keresek, amik bár távolabb vannak lakott területtől (és nincs mindent elvakító díszkivilágításuk, á la Zsámbék), de mégis jól megközelíthetőek, egészen közelig vezet lehetőleg aszfaltozott út. Sportmotor nem igazán terepre való
én meg lusta disznó vagyok és a motoros csizmám sem gyaloglásra tervezték: járni kényelmetlen, merev, alig pár km után vízhólyagok, meg könnyen beázik alulról is.A lakott területtől távoli részre: ennél kicsit összetettebb, nem csak a távolság a lényeg, mert egy síkságon messze is látszanak a fények, egy völgy viszont el lehet annyira zárva a pár km-re lévő kistelepüléstől, hogy már alig van hatása. Most sajnos nem ugrik be, de valahol nemrég láttam (lehet, hogy innen indulva? Úgy rémlik, hogy akkor is égbolt-fotók meg Korcula meg hasonlók volt a téma) egy asztrofotós blogot vagy fórumon bejegyzést, ahol volt néhány jól bevált "sötét" és szép / tiszta égképű hely, valamint egy térkép, hogy az ország egyes pontjain mennyire tiszta az ég. Bp-hez a legközelebb a Börzsöny ilyen. A kemencei erdeit utat valamelyik hétvégi éjszakán meg is tervezem látogatni, de kéne valami érdekes, fix földfelszíni extrát is belekomponálni a csillagok forgatagába.
Erzol: mentem már el sokszor mellette, de még közelebbről nem néztem meg. Egy tó vízfelszínén tükröződő csillagos égbolt is jól hangzik. A sátrazás nem szempont, mivel elég közel van és jól bírom az éjszakai fennlétet; viszont a horgászjegyet kifizetni érte... inkább keresek valami más vadregényes nem-horgász tavat

-
WARYOU11
csendes tag
Hello
Régóta olvasom a dolgokat a topikban és lenne egy kérdésem, azzal kapcsoltban h egy Lumix GX1 vázat kit obival és egy 45-150 es obival két akssival memkártyával milyne árban lehetne elpaszolni alighasznált gép 4 hónapos.
köszönnöm előre is a válaszokat

-
erzol
őstag
Én ezt a helyet szeretem közel Pesthez.
Bár, ha sokat jársz a Pilisbe, biztos ismered.
Háziréti tó
Éjszakára lehet maradni sátorral,nagyon hangulatos. Fölötte-mellette régi kiképzőbázis. -
.mf
veterán
válasz
MrChris
üzenetére
Biztos jó lehet ott is, csak az egy kicsit távoli... saccra ez nekem a legközelebbi és legkönnyebben megközelíthető (25/40 perc az út nappal / éjszaka) hely, ami már elég távol van Bp-től, hogy elég csillagot lehessen látni. Plusz a környékén van még néhány völgyi rét, a környező városoktól és falvaktól hegyekkel takarásban, ha több csillagos, méginkább égboltos, nem pedig tájképes fotót szeretnék. Rövid-expós nagyoncsillagoségboltos-képekhez jobb lenne még távolabbi és sötétebb, de csillagcsóvához már lehet, hogy túl sok lenne belőlük a képen.
Bár ha valaki ismer még jó helyeket, esetleg érdekes tájképpel, tereptárgyakkal, szívesen fogadok még tippeket. Nálam valamikor nemsokára tervben van Vértesszentkereszt, a múltkori meghiúsult Pilisszentlélek is erre lett volna készülés; csak ez már távolabb van egy gyors éjszakai kiruccanástól, valszeg éjszakára ott letáborozós lenne, amit csak hétvégén vagy szabin tudok.
-
MrChris
nagyúr
válasz
HollyBoni
üzenetére
végre egy új innovatív találmány! Mostanában találta fel az Apple a lekerekített téglalapot. Ha nem lennének ezek a nagyszerű újítások most szúrná a teló sarka a kezem, zsebem és a színes háttérű termékfotókon nem látnám az árút. Még szerencse, hogy ez nekik eszükbe jutott!
-
HollyBoni
veterán
-
.mf
veterán
Vágó úr, fórumos segítséget kérnék...
Voltam tegnap éjjel is fotózni, az éjjeli sötétben felmotoroztam Dobogókőre. Kicsit sok volt a Hold, de ha csak most van tiszta (-ább) ég?... Pára is sajnos kicsit magas, így a horizont közelében sem lehetett csillagokat látni. A repülőforgalom miatt (csüt. éjfél, péntek hajnal 1, mégis mindenütt villogás...) 15 perc volt a leghosszabb egybefüggő sorozat, ahol a 17-es látószögébe nem rondított bele repülő.
Na most a kérdés. Beállítom a gépet, leterhelt állványra EM5, manuál mód, long-expo NR (auto-darkframe) kikapcsolva, időzített kioldás (2 / 12s) ki, 1/8s késleltetett be, LIVE BULB mód (4s-os frissítéssel), 0.3s-os készkép-megjelenítés, lf jpg + raw; 17-essel fókusz manuálban; távkioldón 0 delay, 1.5 perc expo, 1s interval, 30 expo. Gépben 16GB-os Samu CL10, UHS1 kártya. Papíron mindennek jónak kéne lennie.
Uccu. Lövi az elsőt, oké. Idő letelik, tükör vissza, jönne a második, de az 1s-nál jóval hosszabb szünet van előtte. Mivan? Nézem a távkioldót. 1:30-at visszaszámol, hallom a zárat, 1s interval lemegy, következő 1:30 elindul, de a zár még mindig nem...... Nézem a gépet: amikor a távkioldó az 1:30-at leszámolja, zár csapódik, utána mutatja a kész képet még 3-4-5s-ig, közbe vadul villog a mentés ikon, aztán eltűnik, sötét képernyő, vissza standard fényképkészítős képernyő, még 1s, majd hallom a zárat és indul az expo. Össz. 6-7s lyuk van két kép között, és nem értem, hogy miért
Úgyhogy egy kicsit aggódva jöttem haza, 2-re érkeztem meg, csak gyorsan bedobtam starstaxba a gépből a jpg-ket. Kis csúszka-húzogatással már nem látszik annyira a lyuk közöttük, de akkor is zavar, hogy ez most mi is és miért is volt.
[link] -
Mercutio_
félisten
válasz
Muerte68
üzenetére
Amikor hsz-t írsz a szerkesztő ablakban van jobbra alul egy "Link" feliratú nyomógomb, ha arra kattintol felugrik egy ablak ahová bemásolhatod a netes címet.
Mindezt tovább fokozhatod azzal, ha mondjuk a hozzászólás ablakbe beírod, hogy "Itt találsz anyagot" ezt egérrel kijelölöd, és ekkor kattintol a "Link" gombra, így ez a szöveg lesz kattintható. -
phedi77
tag
válasz
Marseille199
üzenetére
Köszi!
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mercutio_
üzenetére
elvileg kb annyi az eltérés, hogy portréra jobb az x-trans, tájképre meg a sima (az x-trans, pl. ha jól emlékszem faleveleket, fűszálakat nagyon nem szereti)...illetve x-trans raw-ot feldolgozni normálisan még mindig nincs amivel...személy szerint ha választanom kéne x-a1-et venném
sztem nem ártana, ha az összes fujiból létezne sima szenzoros is... -
Mercutio_
félisten
Ennél a dupla kitnél lényegében ingyen adják a vázat a 2 obi mellé?

-
Mercutio_
félisten
Ejjj b*.... meg szegény İgy Jártam Károllyal kapja az ívet tőletek odaát

-
Fryskitt
addikt
válasz
Marseille199
üzenetére

-
Lassú Víz
addikt
válasz
phedi77
üzenetére
Azt éppen nem, de nagyszerű trolleleség tud lenni.
Komolyra fordítva, a google sokkal türelmesebb mint mi, és legalább annyi energiát fektess a dologba, hogy először ott körülnézel. Itt is olvashatsz egy-két hasznos dolgot, főleg amíg a rekesz, záridő, érzékenység kérdését megérted.
-
HollyBoni
veterán
Remélem még nem látta mindenki.

-
phedi77
tag
Mindenkinek nagyon köszi! Jó itt közöttetek

-
.mf
veterán
válasz
phedi77
üzenetére
Na jó, akkor most az egyszer...
Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése).
A polárszűrő a polarizált fényt szűri, de ennek a beesési szöge helyenként más, emiatt a hullámhossza is. Szerintem a 77mm-es hullámhosszú jó lesz kezdetnek.
-
phedi77
tag
Amúgy olvasnék tovább, csak - igaz már egy fórumra beírtam, csak még nem jött válasz:
Anno (1 hete) valaki küldte ezt a liknket (https://m.app.box.com/view_shared/5zay1wepnld5be2hr3ci/d_1517469201)
Fotós könyvek vannak benne. Most szerettem volna letölteni a könyveket, de már nem él a link: The user hosting this content is out of bandwidth. Esetleg valaki tudna élő linket küldeni ahonnét le tudnám tölteni őket? -
phedi77
tag
EPM2-be melyik az az obi amelyikkel bele lehet látni a vízbe és pl. halakat tudok fotózni?
Új hozzászólás Aktív témák
- alza vélemények - tapasztalatok
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Witcher topik
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- RTX 4070 SUPER / micro lagg / nincs kihasználva 55-60% futás
- Milyen NAS-t vegyek?
- XPEnology
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- DDR3 so-dimm 8GB notebook RAM modulok - több db
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Green- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4200
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4108, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Én itt lakok zsámbékon, nagyon vágyom rá hogy lássam egyszer szabad szemmel, majd meglesem. Garancsi tónál is látszódik? Ott már rég tervezek egy két csillagos képet.

esteleg ha még ki kellene pótolni.

én meg lusta disznó vagyok és a motoros csizmám sem gyaloglásra tervezték: járni kényelmetlen, merev, alig pár km után vízhólyagok, meg könnyen beázik alulról is.
.