Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen széket vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen egeret válasszak?
- Projektor topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
schawo
titán
A Huginban állítható a leképezés típusa. Ha jól látom, te 'rectilinear' leképezést választottál, akkor ne várj 'panini' eredményt. Válaszd ki a paninit, kézzel végezd el a függőlegesek beállítását, a képkivágást (az automata sokszor hülyeségeket vág), majd csak ez után csinálj konverziót. Pár percet rá kell szánni minden képre a legjobb eredmény érdekében.
-
rumos14
nagyúr
válasz
jjeahh
üzenetére
az öreg újra támad!
az elmúlt években legalább 10 nicknéven jelent meg itt és az index topikban, illetve e-mail címe is van egy pár. Sony gépeket használ, de úgy látszik, márkafüggetlenül trollkodik
én jópár éve találkoztam vele, vmi memóriakártyát adtam el neki, egy 70 év körüli alacsony bácsika, szóval nem kell nagyon félni tőle. kedvenc szórakozása amúgy az, hogy az egyik nickjével meghirdet vmit, egy másikkal érdeklődik önmagától, majd egy harmadik énje megveszi a cuccost. a ph-n regula38, muci néven fordul elő. emailt írt már Krasznai Péter, Engel György aláírással is. alapvetően azt hiszem sajnálnunk kell az illetőt. -
Warter
addikt

-
|AP|
veterán
akkor, hogy kicsit (félig) ON is legyek

Nézegetem tovább ezt a defish témát. Jól értem, hogy a Hugin, mint program a Paninit használja, maga a Panini az nem is egy külön szoftver?
Első próbálkozásokra elvéreztem. A .mf által linkelt módszerrel és beállításokkal próbálkoztam (Hugin).
Az eredeti képből kaptam egy defishelt, de durván széthúzott képet.
Az a lépés hiányzik még, amivel a széleket össze tudom nyomni és inkább egy 1:1 arányhoz közelítő képet kapok, mint például itt.De erre még nem jöttem rá.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Lassú Víz
üzenetére
sztem innen meg indexről bogarászik e-mail címeket, oszt fenyegetőzik b*romságokkal, biztosan erre élvez...na mindegy, csak gondoltam megemlítem, hátha valaki már ismeri a tag-ot innen. Engem nem fenyegetett még szerencsére komolyabban, csak ilyen "akciót indít, hogy fejezzem be a hülye semmitmondó szövegeléseimet" stb.

indexen meg ezt kaptam: [link] -
jjeahh
nagyúr
ha már off: ti nem kaptatok goromba, fenyegetőző e-maileket "fotó" tárgy-al valami Gordon Bélától? gordiuszka75@freemail.hu emailről szokott írni, picit nyomoztam, zindexen is megfenyegetett már pár júzert, itt meg Krump-Lee néven
vanvolt fent...vagyis ki lett tiltva
-
jjeahh
nagyúr
mi folyik itt bakker...m.f.t. mint multi-funkcionális-topik

-
eeXaa
addikt
válasz
Marseille199
üzenetére
..én, de csak kampányt, de azt v százszor.

a counter volt a másik hatalmas nagy kedvenc... -
törölt tag
válasz
Marseille199
üzenetére
a-aaaa.... Csak a Half-life (crossfire)

-
Marseille199
senior tag
Ha már kiderülnek a kocka múltak: valaki nem tolta cod1-el?
-
Mercutio_
félisten
Kemping bringások - és gamerek - szevasztok!

-
m3ss
veterán
felhoztad itt az emlekeket, de jatszanek egyet q2-vel. majd felrakom vmikor aztan vegigugralom a q2dm1-et, eluszok a railgunert...
multkor larryvel dumaltuk hogy csinalni kellene egy nosztalgia cnc generals partyt, de vmi raketavetos dologban is benne lennek 
nahjo nem offolok tovabb. -
scarabaeus
őstag
Ritkán szórakozok a halszemes képek halszemetlenítésével, mert általában panorámákba rakom őket (az egy-egy képes templombelsőket meg úgy hagyom), a Hemi Fisheye plugin megvan, azzal alakítom némelyiket, mert az a véglet, amikor minden egyenes, nagyon kellemetlenül széthúzza a széleket, az a plugin viszont eltalál egy jól kinéző, de még görbe középutat. Talán épp te említhetted annak idején (és most az előbb is), a program regisztrációm dátuma alapján épp egy éve.
-
MrChris
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
Most kipróbáltam Olympussal is az újabb LR-ot, igazad van!
Jobb, de odébb van még mindig a jótól. A gyári konverter szebb 'élethűbb' színeket csinál és az élesítése is jobb. Ha akkora élességet akarok, mint a Viewer/Eredeti jpg, akkor a ferde/íves vonalak, kontúrok kezdenek recésedni.
Kár hogy a Viewer kizárólag az Oly rawokat eszi meg, Panát is kajálhatná
-
Freddy76
addikt
válasz
jjeahh
üzenetére
A Getty az egyik legnagyobb fotó ügynökség, a stockjukban kismillió képpel. A különböző magazinok a cikkekhez betett képeket onnan veszik (pl. cikk a szerelemről az nlcafe.hu-n, benne képek - illusztrációként - szerelmes emberekről), és ezért fizetnek a Getty-nek; de pl. a bing.com napi nyitóképei is sokszor a Getty-ről vannak). A te kiválasztott képed is bekerül a Getty stockjába, a flickr-en rákerül egy Getty vízjel, és ha valaki megveszi (akár az ugandai kiskegyed), te is kapsz pénzt. Rabi Miklós pl. elég jól kereshet ebből - persze ehhez jó képek is kellenek.
Keresd meg m3ss-t (haladó fotós topikban van sokat), ő tud segíteni, neki is kiválasztották képeit.
-
jjeahh
nagyúr
há nem tom az én képeim full amatőrök, le vannak méretezve, minőségileg sincsenek a topon, ff vázam sincs...
szal az is lehet sorsolás alapján megy 
am én is hobbista vagyok, nem akarok ebből élni, de ha már ennyit molesztálnak bepróbálkozok pár képpel, gondolom nem vesztek vele semmit... -
Mercutio_
félisten
válasz
jjeahh
üzenetére
Ja, stock fotós oldal, gondolom bizonyos stílus ami preferált náluk, de többet én se tudok, m3ss tag ott asszem, meg van itt stock-fotós topic, a lényeg, hogy kapsz pnzt a képeidért, de pl. ha embert ábrázol adott formátumú nyilatkozatokat kell mellékelni tőlük. Ez ügyben inkább a szaktopicot javaslom, ott fejből vágják amire én csak halvány olvasmányemléek alapján saccolok.
-
-
Mercutio_
félisten
Néha azért eszem megáll mennyire exhibicionista arcok vannak flickr-en.
-
Mercutio_
félisten
Tegyük hozzá, hogy te egykezesen használod a cuccot, aki kétkézzel fogja, annak lehet belefér még 12-40-nel is, ki kell próbálni.
-
-
MLaca
őstag
válasz
schawo
üzenetére
de hát a generálüberholt (refurbished) cuccok gyárilag vannak újracsomagolva, azért olyan, mintha új lenne. a bontott, visszaküldött gépeket megtisztítják (ált. ultrahang, nedves popsikendő stb.), funkciókat leellenőrzik, frissítik a firmware-t, újracsomagolják, mellékelik az új (filléres) bontatlan kábeleket, vállszíjakat, "lehegesztik" a dobozt és teszik fel az olympusmarketre. a refurbished az tényleg az, új cuccot nem tesz oda a gyártó, nem jótékonysági intézmény egyik sem.
-
.mf
veterán
Ha megnézed a DXOmark tesztjét, az Olynál "ISO200"-nak nevezett beállítás kimérve szinte pontosan ISO100. Kapcsolódott is hozzá egy cikk, vagy ott vagy máshol erről a tesztről indult vitában linkelve, hogy ebben miért van igazuk és miért nincs.
Az ISO100 már ténylegesen ISO50 lenne. Nem tudom, hogy a dinamikának milyen lenne.
1/4000-be bele kell törődnünk, az 1/8000-képes zárszerkezet sokkal drágább, nem véletlenül csak a csúcsmodellekbe kerül bele. ND-szűrő, nincs más választásunk.Lehet, hogy most az olympusmarket ebayes dömpingjén 600 EUR-ért is mentek EM5 vázak, de azok használt, javított darabok, ezt is számítsd bele. Az 560 EUR gondolom megint valami közvetlenül JPY-ből számolt dolog volt, ami teljesen kihagyja a vám és áfát -- úgy már egyből 700 EUR-nál vagyunk, de szerintem simán lehet 750-800 EUR is.
Sasa: én a helyedben lecsapnék egy jó árú garis használt EM5-re. Múltkor mintha 175k-ért hirdetett volna valaki egyet. Az EM10 se lesz olcsóbb, s még odébb is van, hogy egyáltalán megjelenjen. No meg a stabi sem lesz olyan tuti.
b.vr: én is erősen gondolkoztam ezen a kombón (EM5 + 12-40), de eddig csak sejtettem, most már tapasztalom is: ha ehhez a vázhoz már a 14-140-II sem kényelmes, ami 265 g, akkor milyen lehet a 12-40, ami alapból 382? Akkor már adhatnák egyből a szetben legalább a grip felső részét is, mert ahhoz az obihoz szükség lesz rá.
-
k1csi
senior tag
válasz
ROBOTER
üzenetére
Ja egy valós ISO100 még az 1/4000-et is megbocsáthatóvá tenné.
MrChris
Már a 25p is nagy dobás lenne (persze kicsit jobb bitrate-el). Egyre gyakrabban látom a PAL/25p kommenteket különféle oldalakon. A költség oldalon meg ez a kis fejlesztés nem hiszem, hogy tönkretenné az Olyt. Persze a 3 tengelyes stabi pont a videó részen spórol, szóval még mindig nem lenne akkora dobás, azt majd max. a következő generációnál... -
ROBOTER
addikt
Én extrának, pontosabban extra meglepetésnek el tudnám képzelni, hogy az E-M1 kedvezőbb telítődését és emiatt nagyobb dinamikatartományt nem a szenzor okozza, hanem az E-M1 előtti típusoknál valami feldolgozási korlát volt, és az E-M10 is kedvezőbb lenne. Na persze hiszi a piszi, csak álom.
-
sasa134
addikt
válasz
ROBOTER
üzenetére
hát igen, az E-M5 váz most 900Eur ha jól látom, gondolom alája kell belőni, én is inkább a 699 vagy 799Eur árat tartom esélyesebbnek. de lehet vakvágányon vagyok.
Érdekes lesz látni mit tud a 3 tengelyes stabi, az 5-tel szemben. Kinézetre nagyon bejön a gép, persze meg kell tapogatni. 560-ért rohannék venni egyből. -
sasa134
addikt
üdv
az E-M10-re milyen árat saccoltok? az m43rumors 560 Eur-t írt a vázra, ez kb valós lehet? tudom, megtudjuk jovő héten..

-
b.vr
őstag
"Yesterday we learned that Olympus will offer an E-M5 and 12-40mm lens bundle. But that E-M5 has at least one small difference over the current E-M5. This is an “elite” version that has a new texture on the body (might be the same E-M10 texture you see on the image on top). But the camera specs are exactly the same. It’s just an esthetic change!"
-
Mercutio_
félisten
Indexen van panós topic, ott van pár panót igen komolyan űző arc (takoca, v_sanya, stb.) talán ha valamelyiknek van honlapja ott található hugin-os bejegyzés

-
Az ACR-ben van a Nikon 10.5mm-es halszem, annak a profilját szoktam használni, ha tuti teljesen lineárist akarok, ekkor viszont 200%-ra kell vennem az effekt erősséget. Ha 100%-on hagyod akkor csak részben húzza ki. A legjobb benne, hogy 0-200% között eléggé finoman állíthatod a mértéket. Persze, ha az eredmény nem tetszik, más algoritmus után kell nézni. Automatizálható + villámgyors.
És sajnos a halszem nagyon erős torzítását nem lehet kompromisszummentesen egyesre húzni. Ha vki rájön, hogyan kell, szóljon nekem is
.Vagy ott van pl. a Hugin szoftver. Professzionális, ingyenes, paraméterezhető, tanítható, és vagy tucat defish algoritmust ismert. Továbbá rettenet sok egyébre is használható (pl. gömb-panoráma halszem obival, ezt fogom egyszer megtanulni!!). Cserébe meglehetősen bonyolult, rendesen tanulni kell a használatát, emiatt lassabb és gépigényesebb is. Garantáltan a legsokoldalúbb, csak tudd használni...
-
Studi
veterán
-
|AP|
veterán
válasz
madgie
üzenetére
szerintem innen.
De még nem próbáltam. -
|AP|
veterán
válasz
FEDman
üzenetére
próbáltam azt is, meg a Sigma 8mm-t is. Egyik sem rossz, de nem tetszik a végeredmény. Borzasztóan széthúzza a képszéleket, így azok mosottak lesznek, ráadásul sokat le is vág a szélekből. Ebből a szempontból például sokkal jobb a Hemi, és létezik még pár "okosabb" megoldás, de nem tudom mennyi időm lesz ezzel foglalkozni. (Hugin, Panini, Paint shop pro).
Ez például Paint shop pro-val készült, és ezzel az eredménnyel elégedett is lennék:
szerk: hegyimorc: köszönöm, ezek is a listán vannak, bár első próbára ugyanazt értem el vele, mint a Sigma 8mm profillal.
-
|AP|
veterán
válasz
madgie
üzenetére
madgie és Gondwana: Köszönöm!
LR-t és Hemi fisheye-t próbálgattam eddig, de még nem az igazi az eredmény. A Hemi nagyon jó (lenne), de csak a függőleges vonalakból veszi ki a kanyart, a vízszintesekkel nem igazán boldogul. Cserébe nem mossa el a képszéleket és minimálisat veszít az eredeti képből jobb -és baloldalt.
Kipróbálok még pár más módszert, aztán ha lesz valami értékelhető, akkor bemutatom.(elgondolkodtam a Sami halszemen, mert apró, jó minőségű obi, de nekem csak akkor jöhet igazán szóba, ha megoldható valami elfogadható defish. Ha nem jutok semmire, akkor max. a lenscap fisheye-ra fogok áldozni)
-
MrChris
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
sajnos a LR igen szarul kezeli a pana raw színeit. Viszont a G6-mellé adott Silkypix meglepőn jó színeket csinál. Sokat kell birizgálni. A LR-nál mindig van egy egy szín ami majd leugrik a monitorról, meg még egyéb színhibáit is tapasztalom. Viszont más téren mindenhol jobb a LR. A Silkypix 'festményessen' élesít és a kontúrokat is jól elb..sza. Igaz ez 1:1 nézetben a legzavaróbb, LR ilyet nem csinál. Szerintem elég jól fejlődik a Silky, csak nagyon lassan. Lesz vajon a LR-hoz rendes Pana konverter, mint nemrég az Olyhoz?
-
törölt tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Igen az utólagos FF dolog megy, csak sokszor nem annyira jó a képzelő erőm, hogy pl amikor egy megvilágított arcot próbálok fényképezni, lehet hogy végeredményben sokkal jobb lenne FF ben mint színesben.
Meg FF ben valahogy a fény árnyék dolog jobban komponálható már akkor amikor lövöm a képet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- E-roller topik
- Hálózati / IP kamera
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4214, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

én jópár éve találkoztam vele, vmi memóriakártyát adtam el neki, egy 70 év körüli alacsony bácsika, szóval nem kell nagyon félni tőle. kedvenc szórakozása amúgy az, hogy az egyik nickjével meghirdet vmit, egy másikkal érdeklődik önmagától, majd egy harmadik énje megveszi a cuccost. a ph-n regula38, muci néven fordul elő. emailt írt már Krasznai Péter, Engel György aláírással is. alapvetően azt hiszem sajnálnunk kell az illetőt.

Rohaggymeg!