Hirdetés
- CES 2026: AI-fókuszra kapcsolnak az Acer Swift, Aspire és Nitro notebookok
- CES 2026: Kibújtak végre az üveg mögül az új MSI Prestige notebookok
- CES 2026: madzagmentes egér és headset az Acer névjegyével
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Apple asztali gépek
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Sofabaton (logitech harmony alternatíva)
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
uh, ez a kereső visszanéz

BumBum Jack: ha van türelmed fókuszgyűrűt tekergetni, és portrézol vegyél egy helios-t, tetszeni fog
de készülj fel arra, hogy mozgó témára nem igazán alkalmas...én is helios-al meg om zuikoval kattogok többek között, általában F2.8-ra rekeszelve, e-p1-en, amiben tudtommal ugyanaz a szenzor van mint a te gépedben, szal az aláírásomban lévő linken találsz pár béna példát, kb. milyenek ezek a cuccok portréra 
-
TayRol
nagyúr
válasz
BumBum Jack
üzenetére
igen.
-
Studi
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Inkább 60-65 körül szokott lenni a 45-ös is, ezalatt csak szerencsével.
-
Marseille199
senior tag
válasz
BumBum Jack
üzenetére
Portrézni inkább a 45-ös ajánlható, esetleg kiváltható egy fent is említett régi manuállal, a 20-as sokkal jobb, igazi mindenes obi, szigorúan vett értelemben portrézni ezzel nem igazán tudsz, inlább félalakosakat, de én mégis ezt ajánlanám meg portrézni egy manuálüveget.
De egyik sem 40 ezer.
45/1.8 használtan 50-60 környéke, a 20-as 70-80.Lasssn irok mobilon, páran beelőztek

-
hegyimorc
senior tag
válasz
BumBum Jack
üzenetére
"Azt hittem(mint laikus) tudok bármelyikkel sétálás ,nyaralás közben portrézni ,közelit,tájképet,épületet ,utcákat fotózni...!
"Azt írtad, van 12-50-ed. Azt tekerheted 20-ra és 45mm-re is és láthatod, hogy mit és hogyan látna a huszas és az negyvenötös fix.
-
MC Pite
veterán
Ha az ember meg vesz olyan obit ami egész jól granulál a mai vázakon, és eladná 'gyó áron, azt meg a kutya sem viszi... Pedig a hasonló pentaconhoz, vagy a jupi9-hez képest ég és föld, sőt, szerintem mai (olcsóbb) mezőnyben sem számít rossznak.
-
törölt tag
válasz
BumBum Jack
üzenetére
40-50 körül egyik sem kapható, csak nagy szerencsével.
Nézz rá a 14/2.5 re. Az viszont már elég nagylátó, csak közeli portréra jó.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
BumBum Jack
üzenetére
csak erről a manuálról tudok, ami 50-esnél széleslátóbb valamivel és fényerős, illetve pár voigtlander cuccról, de az előbbi sztem ennyiért nem éri meg...egy 50/1.8-at jóval olcsóbban be lehet szerezni ...sztem tégy egy próbát egy zuiko-val, vagy helios-al, és ha nem jönnek be, még mindig vehetsz egy natív fix-et...ezek az üvegek aprópénzbe kerülnek, csődbe biztosan nem mész, ha veszel egyet
-
Studi
veterán
válasz
BumBum Jack
üzenetére
Mindkettő szuper, csak másra való. A 45-ös már teleobjektívnek számít, portrézni, részleteket kiemelni szuper, nagyon éles, szépen mossa a hátteret. A 20-as ellenben általános normálobjektív, szintén nagyon éles képpel, sétálós-egyobjektíves megoldásnak tökéletes. Utcaképek, tájképek is jók vele.
A 45-ösnek sok alternatívája lehet, minden régi manuális rendszerben vannak 1,8-as fényérték, és 50mm gyújtótávolság körüli normálobjektívek, amik itt adapterrel kiválóan használhatóak. Amit leginkább szoktak itt ajánlani, az az Olympus OM és a Pentax Takumar, ezeknek van 1.8-as verziója 10-15e körüli áron, és van fényerősebb 1.4-es is, drágábban. Ha nagyon olcsót keresel, akkor az orosz Heliosokat érdemes megnézni, azok nagyon olcsók, de nyitott rekesznél lágyabb a képük. Vagy Pentaconokat.
A 20-ast manuálissal kiváltani már nem egyszerű. ami manuális van ilyen gyújtótávolsággal, és még jó minőségű is, az ritka, és bitang drága. (pl: Flektogon 20mm) -
Schanyee
senior tag
válasz
Marseille199
üzenetére
Grat! Sok sikert a munkához! Az mindig nagyon szép elismerés, ha úgy keresik meg az embert, hogy dolgozna e nekik.
-
BumBum Jack
tag
Sziasztok!
Tavaly vettem egy Oly E-PL3 12-50 kittet
Az lenne a kérdésem,hogy
fix objektivek közül melyikkel járnék jobban kihasználhatóságban,illetve szebb élesebb kép terén?
Ezekre gondoltam : Olympus m.Zuiko 45mm 1.8 vagy
Panasonic 20/1.7vagy esetleg olcsóbb alternatíva adapterrel?
Köszönöm!
-
válasz
Marseille199
üzenetére
"nem igazán police positive-ek". Én úgy tudom, hogy a rendőröknek (maguk között, nem kifelé!) igenis jó humorérzékük van. Hallottam pl. hogy a rendőrök tudják a legtöbb rendőr viccet

-
hegyimorc
senior tag
válasz
üzenetére
"Gondolom azért sokan vannak még úgy vele, mint én, hogy jelenleg a hátam közepére nem kívánom, hogy úgy kelljen képeket csinálnom, hogy valaki másnak kelljen ezzel megfelelnem"
Ezen én is gondolkodtam már és én is arra jutottam, hogy nem szeretném hogy a hobby és a munka azonos legyen mert úgy tudok igazán kikapcsolni, hogy egészen mást csinálok munka- és szabadidőben. De azt is ugyanúgy megértem, ha valaki épp annak örül.
"Ha a hobbid lesz a munkád, nem kell többé dolgoznod"

-
MrChris
nagyúr
válasz
Marseille199
üzenetére
gratulálok én is! Pedig az MM milyen kreatív melóhely volt

-
törölt tag
válasz
Marseille199
üzenetére
Ez mondjuk egy jó pont, hogy legalább képesek voltak komplexen a képet nézni, és kevés a mögöttes politikai benyomás.
-
.mf
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Sirályság

"és nem érdekelne-e egy fotóriporteri állás?
Ezt így reggel fél 10-kor. Hát, de érdekelne, hogyaviharbaneérdekelne."Néha vannak ilyenek. Nekem is a mostani állásom így kezdődött, hogy csak úgy felhívtak, hogy nem-e érdekelne. Hátdehogyne, hol írjam alá?
"Most próbálok harcolni, hogy ne 1DmkIV-et kelljen használnom, hanem EM1-et. De kevés esélyt látok, hogy azt beszerezzék
Szóval ennyi. Kezdésnek tökéletes. Aztán kitűzött életcél a Magnum "Komoly.
Azért a Magnummal vigyázzál, könnyen kerülhetsz komoly helyzetekbe is. Még az utóbbi időkben is több fotós hagyja ott a fogát egy-egy veszélyes zónában... -
Studi
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Előbb-utóbb majd szétválik a fotózás is munkára és hobbira, CanonsokD-t azért fogsz használni, hogy a magadnak E-M1-et vehess.

-
törölt tag
válasz
TayRol
üzenetére
Gondolom azért sokan vannak még úgy vele, mint én, hogy jelenleg a hátam közepére nem kívánom, hogy úgy kelljen képeket csinálnom, hogy valaki másnak kelljen ezzel megfelelnem.
Természetesen most ezzel nem az ellentábort akarnám elindítani, csak gondolom sok jó fotósnak nem célja hogy publicitást kapjon, hogy a munkája legyen... stb stb. (a jó fotós rész nem rám vonatkozik
) -
TayRol
nagyúr
válasz
Marseille199
üzenetére
zsír, gratula még egyszer!
ez is több, mint amit sok ember évek után fel tud mutatni, szóval légy rá büszke - meg hajrá! : -
jjeahh
nagyúr
válasz
Marseille199
üzenetére
"-Jajj,de aranyos, azokat a képeket ezzel lőtted?
-Igen.
-Téényleg? Hát ez nagyon komoly!"na szerencsére sokan így is viszonyulnak a kis milc-ekhez
ilyenkor én is fülig vigyor vagyok"Kezdésnek tökéletes. Aztán kitűzött életcél a Magnum"
ez nem lehet komoly, én örvendenék, ha képelhetnék a Kiskegyed-nek

amúgy ha 1DmkIV-el kell lődöznöd, már csak azért is fizetniük kéne
de komolyan, én biztosan nem cipelnék egy ilyent a sérvemmel -
Freddy76
addikt
válasz
Marseille199
üzenetére
Szép. Majd amikor a kislányommal nézzük a tévét, és látjuk, hogy Pulitzert kaptál, majd mondani fogom, hogy apa sörözött a bácsival...

-
Marseille199
senior tag
válasz
TayRol
üzenetére
Akkor mesélek:
Úgy történt a dolog, hogy egyik reggel, mikor éppen indultam volna a szeretett hülyenemvagyok áruházamba (sic..), megcsörrent a telefon, magánszám. Hát, mondom felveszem.
-Halló?
-XY vagyok a Zsaru magazin fotórovatvezetője (Ja, igen, Zsaru magazin. Nem egy HVG, de nem is vagyok Stiller Ákos
) és nem érdekelne-e egy fotóriporteri állás? 
Ezt így reggel fél 10-kor. Hát, de érdekelne, hogyaviharbaneérdekelne. Mert, hogy olyan fotóriportert keresnek aki nem hisztizik és nem menstruál, no meg jó képeket hoz és hogy nézték a neten a képeimet és bejönnek nekik.
Igazából innen indult minden. Aztán pár próbameló, mentem velük, csináltam amit ők csinálnak, a rovatvezető nő meg beleszerelmesedett a g3-ba.
Meglátta a cullmann madrid maxima táskát, azt mondja, milyen táska ez?
-Hátőő, a fotós táskám.
-És mi van benne?
-Jajj,de aranyos, azokat a képeket ezzel lőtted?
-Igen.
-Téényleg? Hát ez nagyon komoly!Akkor még nem nagyon volt lövése sem róla, csak hallott róla, hogy "jókat mondanak ezekről a kisgépekről" Azóta már mindent vág. Mikor felvezettem neki, hogy énszíveseben és jobban tudnék dolgozni a rendszerben lévő csúcsgéppel, akkor már vágta is rá, hogy az OMD EM1? Szóval kiművelte magát

Most próbálok harcolni, hogy ne 1DmkIV-et kelljen használnom, hanem EM1-et. De kevés esélyt látok, hogy azt beszerezzék

Szóval ennyi. Kezdésnek tökéletes. Aztán kitűzött életcél a Magnum

-
törölt tag
-
Studi
veterán
válasz
üzenetére
Nem, a vakuk vezérkése rádiós (ez már ezeréves rendszer), és az elsütése optikai (beépített vaku fénye indítja). Az újabb Oly vázak már emellett újra el tudják sütni a beépített vakut is derítésre. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a Pana milyen szinten tudta megoldani ezt, mert az Olyé nagyon egyszerű, jól kezelhető, míg a Pana G5 TTL vakukezelésével azért nem vagyok maradéktalanul elégedett.
-
válasz
TayRol
üzenetére
"minél többet nézem az avatarod..." ejj-ejj, ennyire tetszik?

Pár kép a fórumtalálkozóról:
RX1 selfie 1
RX1 still life
Portré ekv.35-ön? Ja!
kerek szögletesasztal
(bár ez pont defishelt kép. -
törölt tag
Akár wifin keresztül is?
Ezt kiegészíteném. Most a wifi kapcsán eszembe jutott, hogy nincs valami mód a képek automata importálására? arról tudok hogy a Lightroom kezel auto import könyvtárat, de ez valahogy összehozható wifin is? Tehát csak hazamegyek, benyomom a g6-n a wifi módot az előszobában, és mire beérek a géphez már rajlik is az importálás...?(feltételezve a bekapcsolt számítógépet)

-
.mf
veterán
válasz
MrChris
üzenetére
Köszi a tippeket a többieknek is, ránézek akkor az Olyviewerre.
Eddig még nem próbáltam, mert a jpg elég jónak nézett ki, eddig utómunkával is csak minimálisan foglalkoztam, amire egy kicsit felpluginezett Paint.net és egy Gimp is elég volt. De a raw-khoz már a színek és a torzítás korrekciója is, már egy összetettebb dolog. -
Studi
veterán
Húúúú, most nézem, a G6 nekem két legyet egy csapásra: nem csak a tethered shooting miatt fogom nagyon szeretni, hanem tudja az Oly RC vakukat is vezérelni!

-
-
hegyimorc
senior tag
válasz
Lassú Víz
üzenetére
"Nem tudom, hogy a rawtherapienak van-e objektív korrekciós része"
Ha már úgy is emlegettem, gondoltam itt a remek alkalom, hogy ismét vessek rá egy pillantást. Kb 20 percig volt fent a gépemen ...

Azzal semmi gondom, hogy a GM1 raw-t úgy mutatja, mintha infraszűrőn át fotóztam volna. Ez még nagyon új gép.
De az EM5 már szinte kifutó típus, mégis olyan borzadály színekkel jelent meg a raw, hogy már zártam is be. Uninstall!
Ráadásul lassú is ... illetve az nem biztos, hogy a raw feldolgozás is lassú, a UI lassan reagál pedig még csak menüket nyitogattam.
Biztosan volna aki azt mondaná, hogy türelmetlen vagyok, csak hát ez egy olyan játék, hogy minél többször próbálom ki, annál kisebb esélyt kap következő alkalommal.
Kár érte, mert elvileg igazán jó dolgokat tud, ráadásul ingyen ... csak ma már elvárnám egy ilyen cucctól, hogy alapból valahogy nézzen ki amit megnyit (, aztán majd elcseszem én ha olyan nagyon akarom
) -
Mercutio_
félisten
válasz
üzenetére
Asszem alapvetően tele-makró előtét, szóval azokra a gyutávokra van optimalizálva, de amint láttad a 20/1.7-en is jól muzsikál.
Ez makróra van, tehát nem tudsz vele embert fotózni, legfeljebb pár centiről a szembogarát
Ha tele obira rakod annyi előnyöd lesz, hogy az ijedősebb/izgágább rovarokat távolabbról tudod fotózni, mivel a munkatávja megnő az obinak, de ennyi. -
Lassú Víz
addikt
Érdemes. Mindig raw + jpg beállítással készítem el a képet. Kidobni ráérsz akkor is a rawot, ha a jpg olyan lett mint vártad. A másik dolog, hogy ha szerkeszteni akarod a képet akkor tömörítetlent nem tudsz a gépből másképp kivenni, míg a viewer tud tiffbe menteni és azt eszi bármi.
Nem tudom, hogy a rawtherapienak van-e objektív korrekciós része, ha nincs akkor m43-on szinte felejtős. Egy ígéretes ingyenes program linux alá a darktable. Van objektív adatbázisa és ez az első olyan ingyenes (amivel találkozom) ami tud olyat, hogy az expokorrekció csak egy általam meghatározott képrészletre terjedjen ki mint a LR-nál.Egy TN paneles noti kijelzőn nem mernék színeket állítani.

-
MC Pite
veterán
válasz
üzenetére
50cm már esélytelen szerintem hogy élesre álljon, de 50mm még jó lehet... Idáig akármire pattintottam fel a raynoxot, hasonlóan viselkedett ilyen szempontból mint a közgyűrű. Saját makró(nak hazudott) obim relatív nagy nagyítása miatt kb ekv 135ösökhöz hasonló képet/nagyítást ad, ezt mégis vagy 3 centiről lőttem.
-
törölt tag
válasz
scarabaeus
üzenetére
Úgy gondoltam, hogy az illető mondjuk 50m-re van tőlem.
-
scarabaeus
őstag
-
törölt tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Szóval a 45-150 en is jól működik? Igazából ahogy nézem ezzel az előtéttel mindenki virágokra meg rovarokra megy rá, na én arra szinte tuti hogy nem használnám, akkor meg lehet hogy semmi értelme.
Talán csak azért mozgat, mert még sosem használtam ilyet, és viszonylag olcsón tudnék a fotózás egy számomra ismeretlen részével megismerkedni.
Akkor mit eredményez, ha csak szimplán tele állásban egy embert fotóznék az utcán? Az AF hasonlóan gyors vele? Igazából ebben az esetben olyan mint egy telekonverter?
-
MC Pite
veterán
Szintén nem komálom, importálás katalógusba vagy minek hívja; a sebességet sem, 4 mag meg ssd ide vagy oda. 99%ban képnéző, katalógizáló és szerkesztőnek ACD See Pro-t használok. Lightroom a fotós képeinek javításakor nyílik meg, másra szinte nem is használom
. Hja, Spyder cube nem kell vkinek? 
-
MrChris
nagyúr
válasz
hegyimorc
üzenetére
Azt hittem egyedül vagyok azzal, hogy nem tudok megbarátkozni a LR katalógusozással. Milyen szívás lenne a hivataloknak, irodáknak, ha az Office is így működne.
Csak akkor lehet megnyitni a word fájlt, ha már importáltad. Kapsz 30 levelet mind mástól, mindben két-három doc-al, néhol prezentáció... -
-
-
válasz
gabag28
üzenetére
a sony nex-3nl kit, ha van még 90-100e ft körül, nagyon megéri. rettenetesen sokat veszteni sem tudsz rajta, ha később kitalálod, hogy mégis más kell, mert rendszert akarsz építeni. azt se feledd, hogy mindegyik rendszernél f3,5-5,6 a kitobi, csak épp a szenzor a sony-ban (vagy samsungban, vagy fujiban) a legnagyobb. ráadásul a 16-50 ekv. 24-75-nek felel meg, és alul jól jön nagyon az a -4 mm.
a nikon 1 akkor játszik, ha az af a lényeg. annak a követő af-je is korrekt. más előnye nincs igazán. a sony-nál a fentiek, ha nem bővítesz később, talán az a legjobb vétel. az mft cuccok meg akkor, ha mégis bővítesz később.
-
MC Pite
veterán
Be is b@szna ha a boltban ennyi fény lenne mint a itt a pincében volt, írni sem elég

A peakinget ismerősi körben és én is nagyítással együtt használjuk. Kivéve amikor a telével használom, jellemzően azzal nagyítás nélkül is csak úgy söpörnek végig a pöttyök ahogy állítom a fókuszt (meg belenagyítva eléggé remeg kézből az élőkép, ölég nehéz a 135/2,8).De G2őn nem hiányzott különösebben semmi mikor manuáloztam vele (mostani tulajánál legalább annyit mint amikor enyém volt), elég jó a pana croppolt képe.
Jut eszembe, kinek a mijére volt ott a markolat az asztalon? OMD?
-
gabag28
tag
Igen tudom. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján azt mondom egy filmes méretben 28-80 átfogású alap objektív elegendő lenne nekem. Ez pedig minden rendszerben elérhető. Azt meg én magam se tudom ha elkezdek egy MILC-et használni ugyanezek a fotózási szokásaim maradnak, vagy a kitáruló világ beszippant magába és hónapokig kenyéren és vízen élek majd, hogy tudjak venni egy darabnyi üveget egy rakás pénzért, hogy aztán folytathassam a koplalást egy következő üveg vásárlásának reményében. Addig viszont egy alap obis gép is megteszi ami többet nyújt mint a jelenlegi kompaktom.
-
Schanyee
senior tag
Egyébként sokan nem szeretik a katalógusozást, nekem meg pont amiatt tetszik a Lightroom, és bár nem olcsó, de azért ha néha akciós, akkor egy használt kitobi árába kerül kb (90eur-ért vettem), amennyit én használom és pláne amennyi időt meg fáradtságot spórolt meg nekem, azért nem bántam meg egy pillanatig se. Gyakorlatilag azóta nem használom a (30 nap próbaverziós
) photoshop-ot se, bár ebben benne van az is, hogy nincs annyi időm szórakozni a képekkel mint régen, azért az más szint. -
hegyimorc
senior tag
Én az Olyviewert ajánlom. A színek olyanok mint amit a jpegben megszoktál a váztól, a legfontosabb dolgokat tudja és ingyen van.
A RawTherapeeval max szimpatizálni tudok, de amikor néhány évente kalandvágyból ismét adok neki egy esélyt és megnézem mennyit fejlődött, kb 3 nap után törölni is szoktam. Nekem nem barátom.
A gimpről inkább még ennyit sem mondok. (túl rég próbáltam és nem is áll szándékomban)
Szóval az Olyviewernél tovább csak akkor lépnék a helyedben ha már ráéreztél arra, hogy mennyivel több van a raw-ban mint a jpegben.
-
arn
félisten
C1 vmi hatvan napig probalhato. Mongy komplikaltabb, mint a lr, viszont az autosettings resze miatt nagyon gyorsan lehet vele dolgozni, mert eleg jo ertekeket allit be (a lral ellentetben). Kindulasnak jo, es rajta keresztul kiismerheted a programot.
Hogy kicsit utananeztem, mar tamogat par mft obit is profilbol. Ha ezt megoldanak, lehet atternek ra a szinek, es a munkasebesseg miatt.
-
gabag28
tag
Megfogadva a tanácsokat első körben megnéztem élőben a gépeket.
E-PL3
Nos már értem mit írnak többen is a fogásával kapcsolatban. De ezt a békát nyelem le a legkönnyebben. Működése jóval gyorsabb volt mint a kompaktomé. Forgattam egy darabig aztán megnéztem mellette a fiatalabb testvérét.E-PM2
Fogása jobb, sebessége érezhetően gyorsabb volt mint az PL3. A felső módválasztó tárcsa hiánya viszont nagyon szokatlan volt, hisz még a kompaktomon is van ilyen. Többször el is vétettem amikor ezen módot váltottam. Lehet idővel viszont megszoknám, hogy nincs.Nikon S1
Ha már ott volt megnéztem volna ezt is mert megfogott a parányi mérete. Ez bármikor beférne a hátizsákomba, övtáskámba, táskába gondoltam mikor megfogtam. Sajnos kipróbálni nem tudtam mert le volt merülve.Sony NEX 3NL
Valaki írta, hogy bár motoros zoom, de elég fürge. Így megnéztem újra mert nekem elsőre lassúnak tűnt. Rájöttem miért. Akkor nem a zoomgyűrűt forgattam csak a pöcköt tologattam. Így viszont valóban fürge volt.Ezek alapján a NEX 3NL jött be legjobban annak ellenére, hogy annak sincs felső módválasztó tárcsája. Még kipróbálom valahol a Nikon S1-et, elolvasom a fellelhető teszteket ezekről, aztán hagyom majd, hogy leülepedjen bennem, nem akarok elhamarkodottan dönteni.
-
.mf
veterán
Egy kicsit talán núb kérdés következik, a kövezést kérem csak apróbb darabokkal.
Érdemes-e RAWban gondolkoznia utómunkához csak kicsit konyító kezdőnek, aki nem is akar egyből egy Lightroom, Capture 1, s főleg nem Photoshop árába beruházni (céges laptopot hurcolászom magammal, így csak legál cuccok jöhetnek szóba), hanem helyettük OlyViewerben, és/vagy GIMPben és/vagy RawTherapeeben tenné ezt? Az OlyViewerrel úgy hallom könnyen megvan egy jó (legalábbis Oly szájízes szaturált színes, megítélése szubjektív) színvilág, viszont ki lehet-e ezzel kicsivel több részletet, kevesebb zajt hozni a képből, vagy 1:1 ugyanaz, mint a gépből potyogó jpg, csak max. wb-t meg hasonlókat tudok utólag állítani? RawTherapee-vel, GIMP+UFRaw pluginnel mennyire macera jó színeket kihozni? RawTherapee Laca tesztjeiben elő szokott kerülni, próbálta-e már más is?
Tapasztalati és konstruktív válaszokat előre is köszi
-
válasz
MC Pite
üzenetére
A fókusza volt némiképp gyengébb, mint amikor üzletben próbáltam. Illetve a fókuszálásnak volt valami "reszelős" hangja (hülye szó nem jut eszembe jobb) olyan mint anno a PL1+kitobinak.
Amúgy az A7 focus peaking-je elég kevéssé használható, a belenagyítás sokkal használhatóbb módszer az élességállításhoz...
-
-
madgie
titán
válasz
scarabaeus
üzenetére
A 45/1.8 közgyűrűkkel sem lesz vérbeli makróobi, ez már csak ilyen

Ellenben a 20/1.7 brutál, bár milliméterekre rá kell mászni a célpontra (plazmatévén videóztam vele pixeleket működés közben
) -
|AP|
veterán
válasz
scarabaeus
üzenetére
DCR-250+45/1.8 párossal nincsenek esetleg képeid? Jól értem, hogy a lencsét a csiptetőből kitekerve, közvetlenül bele lehet tekerni egy 37-43 step up ringbe, ha 45-ösön akarom használni?
Másnak esetleg képek DCR-250+45/1.8 kombóval? MEgmozgatta a fantáziám, de nem sok képet dobott a gugli (vagy rosszul kerestem)
szerk: ezt találtam ezzel a párossal, nem is rossz...
-
.mf
veterán
Új az, 0-expós bontatlan, csak az obi miatt veszem a kitet

Chris: ezzel a magyar piac jelentős részét körülírtad

-
MrChris
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
Ahogy olvasom a komád igényeit, ha vásárolni kell akkó ne csak ócsó legyen, de profi legyen és egy hallivúdi akciófilmet alsó hangon bírjon
nyóc monitor kimenet, minimum 4K/120fps, beépített stadycam, kihúzható dolly, betolható daru, 10.000fps slowmotion, 4D, 20 Fé átfogás, iso 30.000 is legyen zajtalan... 
De kőcsönbe bármi jó lesz
-
HollyBoni
veterán
Nem videókamerákra gondolok, nekem speciel GH1-el van csak tapasztalatom, szóval ugyanazt kéne produkálnia videónál mint egy másik m4/3 gép elektronikus zárnál.
A kis szenzoros gépek sokkal kevésbé szenvednek ettől, csak a CCD és a nem rolling shutter kiolvasású szenzornál szűnik meg a jelenség.
-
b.vr
őstag
válasz
HollyBoni
üzenetére
Videózni nem szoktam, de a kisgyerekek (legalábbis az unokahúgom mindenképp
) elég gyorsak, szóval ott állóképnél nem használom az e-shuttert. A 25-ösnél (ami nem egy nagy gyutáv) simán (és elfogadhatatlanul) kijön a dolog.(videóhoz tényleg nem értek, de szerintem a videokamerákon erre van minden kihegyezve, plusz gondolom a kisebb szenzorméret is számít (aztán ha rosszul gondolom, majd valaki kijavít aki alaposabban ismeri a témát) Ugye az egész jelenség azért jön elő, mert nem egyszerre, hanem folyamatosan (mondjuk fölülről lefelé) történik a kiolvasás, és mire a rendszer eljut a szenzor aljáig, közben a mozgó téma már máshol van, csak addigra a felső tartomány képe már rögzítve lett)
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3858
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó egy oneplus 9 pro 256/12
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

de készülj fel arra, hogy mozgó témára nem igazán alkalmas...én is helios-al meg om zuikoval kattogok többek között, általában F2.8-ra rekeszelve, e-p1-en, amiben tudtommal ugyanaz a szenzor van mint a te gépedben, szal az aláírásomban lévő linken találsz pár béna példát, kb. milyenek ezek a cuccok portréra
elég kezdő vagyok..
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ilyenkor én is fülig vigyor vagyok

vagy van köztetek nálam zöldfülűbb?