Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
Ibelux (és Ibegon) képek perverzeknek
egy ilyen 40mm üvegre már állványtalp is mehetne 
-
.mf
veterán
Elszállt a kártyám és az utolsó 2-3 nap még nem volt lementve róla

Érdemes-e még valamivel próbálkoznom, vagy kereszt, kalap-kabát? -
Mercutio_
félisten
válasz
üzenetére
A jó az túlzás, de aki ismeri az alanyokat, az felismeri a képeken

Végül máshol kaptak helyet, mint ahonnan be lett lőve, hogy 20/1.7 lene jó, így néha jó volt az obi, néha meg a 45/1.8 kellett volna, de mivel obicserélgetéshez nem szerzett elég TP-t az illető, így inkább nem erőltettem a dolgot. -
jjeahh
nagyúr
válasz
üzenetére
+1, de azért nem mindegy milyen kijelző, milyen peaking, vörös peaking pl., kihajtható, szép nagy felbontású kijelzőn, majdnem fullosra tekert fényerővel elég faxa tud lenni, ha nem is tökéletes (mármint jól kivehető, látható, használható erős napfényben is)
amúgy ha már peakig: azt pletykálják mégsem kapja meg az e-m5 fw update formájában...
-
törölt tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Mondjuk, bevallom a lista első helyén szerepel, hogy egy egész napot végigállványozzak a városban.
... mert hogy eddig csak éjjel vittem néha magammal.

Már csináltam otthon egy "Ötletek" mappát, benne szerepel a tetkós képsorozat is. Csak még nem érzem magam elég kreatívnak lakáson belül. Szabadban meztelenkedni meg még hideg van, neki

-
-
Mercutio_
félisten
válasz
rbalint88
üzenetére
A kis genyák, az ezüst színűt duplájáért adják
amúgy majdnem írtam, hogy - a színtől eltekintve - mi ugrott be róla, de nem akarom az ördögöt a falra festeni, így inkább csendben maradok.Ja, az 1m-re kihúzott állapotban mire lehet használni? Nem túl alacsony a nézőpont, és kényelmetlen komponálni?
-
rbalint88
veterán
más: valaki nem akar venni egy szép E-PL3 vázat? írjon már egy privátot plíz.
nem akarom megvenni a szettet kompletten és piaci áron árulni a vázat, mert akkor el leszek könyvelve neppernek, de ha össze tudunk hozni egy mindkét fél számára előnyös árat, akkor nekem kellene a 45-ös obi. -
rbalint88
veterán
még egy 40-150 van 71-ért táskával, meg pl5+14-42 120-ért, pm2+14-42 100-ért. úgy érzem, a samsung és canon marketing-osztálya jobban tolja a szekeret, meg még van egy ömlesztett milc stand, az Oly csak egy kis kuckót kapott a falon, a Pana meg egyáltalán nem képviselteti magát MM-ban.
-
Schanyee
senior tag
válasz
n.andras74
üzenetére
Én a speedshop-tól vettem G3-ban OTG márkájú akksit 3000ft-ért. A gyári kb 80-90%-át bírhatja, ami nagyobb különbség, hogy ha itt a szint visszajelzés csökkenő szintet jelez, akkor ott már nincs benne 20 képnél több.
-
scarabaeus
őstag
válasz
n.andras74
üzenetére
Én 2 éve az amazonon vettem Wasabit, 2 db-ot 14$/db áron, időközben az egyik kipurcant, a másik elvan még. Az, hogy melyik mennyit bír, sose tudtam megállapítani, mert nem egy nap alatt fogyasztgattam el egyiket se. A gyárit se.
-
törölt tag
válasz
n.andras74
üzenetére
-
-
TayRol
nagyúr
válasz
n.andras74
üzenetére
én a Körúton vettem (azt hiszem a Rákóczi tértől nem messze, a Corvin felé a bal oldalon) olyan 3e ft körül, nagyon korrekt kis bolt, az akku megfelelően jelezte a töltöttséget, sokat bírt, szóval ajánlom. asszem ez volt.
-
n.andras74
aktív tag
Gx1 akku tippet kérek... csak gyári jó? Mert vettem ebayrő,l de fele annyit bír...
2 akkuval se bír ki egy 8 órás túrát... -
rbalint88
veterán
E-M5 tulajok figyelem! A mammut media marktban van EGY darab HLD-6 grip 35 pénzért.
-
Studi
veterán
válasz
Mercutio_
üzenetére
NagyonOFF:
"A nők piercingelnek, kilyukasztják az orrukat, fülüket, mellbimbójukat, köldöküket, még a klitoriszukat is! Epilálják a lábukat forró viasszal, leborotválják a hónaljukat, szeméremajkukat, kiszedik a szemöldöküket és a bajuszukat! Szilikont építenek be testük minden részébe, mellbe, fenékbe... Liftingelni és liposzukcióra járnak, a bordájukat operálják ki és még ki tudja, hogy mit......és nem engedik, hogy s..gbe dugják őket, mert fáj nekik?!"

-
Mercutio_
félisten
válasz
üzenetére
Fájdalomküszöbe fogadjunk, hogy nem alacsony ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
#41559: Nem semmi.Lassú víz: Nem gyenge széria, az mondjuk kicsit vicces, amikor a pocak feltűnőbb, mint a tetkó
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Kowa: ezek nem állóképre lesznek optimálva, azaz direkt nem kicsi a méret, nem fog úgy karcolni mint egy tájképhez készített obi; CA-ban sehol nem lesz. (mondom ezt úgy, hogy néztem pár tényleg mai, csúcs természetfilmet a BBC-től, sokmillás profi cuccal felvéve: a CA olyan vastagon virít helyenként, hogy ihajj! Laikusként azt mondom, hogy filmezésnél a CA-t áldozzák be kompromisszumként valami fontosabbért cserébe).
Régebbi drágább vs. újabb, olcsóbb (kb. azonos minőségben, tudásban) témához. Én is dettó így vagyok ezzel. De ami sztem sokkal fontosabb: nekem már megvan, és 1 éve használom, ellenben akinek még nincs majd talán vesz. Azaz inkább örülni kell, nem? Más meg majd az új cuccnak örül! Kérem ez itt csupa öröm és bótottág!
.mf: majd tegyél fel valahová néznivalót!
-
scarabaeus
őstag
Az Antarktiszra tényleg nem optimális, bizonyára (mondjuk oda én magam se lennék az
). Olyan irgalmatlan nagy verőfény nem volt, amióta megvan, de valamennyire sütött azért a nap a hétvégén, és nem volt gond a kijelzővel. A kerék mechanikája épp megfelelő, nem egy gondolatvezérelt labilis valami, érezni lehet a négyirányú billentés és a forgatás különbségét.
A 12-32 persze a 12-es kezdés miatt nagyszerű, ráadásul nagylátószögön is rendben van a képszél, de még a sarok is. Ennek igen örülök. Az objektív maga palacsinta létére mechanikus zoomos, és mechanikusan is kerül munkára kész állapotba a palacsintaállapotból, teljesen korrekt. Picike létének és a nagy ujjaimnak ellenére egészen jól el lehet boldogulni vele, az objektív alatt is alátámasztva. Ez is kap majd csuklószíjat.
A wifis távvezérlésnél, amikor próbáltam, olyan 1 mp késést vettem észre a telefon képernyőjén (exponálásnál nem volt ilyen késlekedés). Az viszont, hogy nemcsak egy távkioldó, hanem teljeskörű távirányítás, tetszett, bár inkább a kihajtható kijelző hiányán segít majd (pl. öszefogott lábú állvánnyal magasra tartva, szakadékba kitartva stb. trükkös lesz
). Ha már a normál, rádiós kioldómat nem használhatom pl. gömbpanoráma készítés közben, az arra is jó lesz. Persze miután egy DMW-TA1 a GM1 számára is lehetővé teszi a Samyang állványon való használatát. 
Ugyan a dpreview mutatta, hogy a gép által generált jpeg dinamikatartományára tényleg hatással van az iDynamic beállítás (szemben a GX1 hasonló beállításával, aminél semmi ilyet nem mértek), de nem hiszem, hogy érdemes lenne azt használni, a grízes kék ég után szépen visszaraktam a high beállításból. -
törölt tag
válasz
Marseille199
üzenetére
Igen, tervezem.
Csak ez egy 1000 képes nap után volt, amikor megkért hogy a telefonos képei helyett legyen valami "normális" is. A 4 fal között 2 perc alatt lőttem ezt (aztán persze mást is
). -
|AP|
veterán
a sok pozitív után egy összességében negatív vélemény a GM1-ről. Az EVF hiányát és a hátsó tárcsát hozza fel legfőbb hátrányként.
Én üzletben tapizva nem éreztem annyira vészesnek a "szerencsekereket". Az itt lévő két tulajnak milyen tapasztalatai vannak ezzel?
Az EVF meg szokás kérdése. Én kompaktról jöttem, most GF2 van. Persze jó lenne egy EVF, de eddig is elvoltam nélküle. -
hegyimorc
senior tag
"Megvettem az E-M5-öst -- kijött az E-M10-es."
Megvettem, nem volt drágább mint az E.M10,és már másfél éve használom (nem jövőidőben, egyszer talán
)"Megvettem a PanaLajka 25-öst -- kijött az Oly 25-ös."
Ez sem került többe mint amennyiért az Olyt kapnám, és eddig semmi olyat nem láttam ami miatt elcserélném az olyra. (Bár az oly is nagyon rendben van)
"Megvettem a Pana 12-32-est -- kijött az Oly 14-42-es."
Mindkettő koszos setét kis zoom, de a panának legalább van értelme. A 12mm.
"Megvettem a Samyang halszemet -- biztos ki fog jönni vmi más olcsóbban
"Ezen nagyon meglepődnék.
-
.mf
veterán
válasz
OPiiPO
üzenetére
Kowa obik: Igen, pár hónapja már volt egy videó valamelyik kiállításon róluk a 43rumorson. Egy rövid interjú is volt benne, de kb. a specik felsorolásában ki is fújt. MF, és párnál lehet stepless blendés verzió is. Árra csak annyit mondtak, hogy elérhető, versenyképes árazású lesz, de még nem döntöttek pontos árról. Amik akkor ki voltak állítva, már működőnek tűntek (át lehetett nézni rajtuk, csak gépre tenni nem engedték még).
Oly 25: hát ez tipikus

Megvettem az E-M5-öst -- kijött az E-M10-es.
Megvettem a PanaLajka 25-öst -- kijött az Oly 25-ös.
Megvettem a Pana 12-32-est -- kijött az Oly 14-42-es.
Megvettem a Samyang halszemet -- biztos ki fog jönni vmi más olcsóbban
Na jó, végülis rosszul nem jártam velük, mert valószínűleg mindegyiket olcsóbban tudtam megvenni, mint amennyibe az újonnan kijövő került volna, csak kár, hogy azok akkor még nem voltak elérhetőek, hiszen nekem közel ugyanolyan jók lettek volna.
Ezisjó: talán az LM2 időjárás-álló, mivel a szintén időjárás-álló OMD-khez adják, míg az LM1-et a PENekhez? Specikben azonos, kinézetben van pár különbség. Ja meg fekete ezüst helyett

Roli: oké, 17/1.8 érdekelne belőle, ha még megvan
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Na mikor lesz a következő tali?

-
MrChris
nagyúr
válasz
scarabaeus
üzenetére
az ötlet tök jó, de a képen látható megvalósítás elég vicces. Kétoldalas ragacsra nem bíznám. Majd ha lesz néhány m4/3 obim megcsinálom.
-
-
FEDman
addikt
válasz
scarabaeus
üzenetére
Hmm..
Lehet majd én is nekiállok ragasztgatni.
-
scarabaeus
őstag
Azon gondolkodtam, gyártanak-e ugyan (akár a kínaiak) kettős hátsó objektívsapkát, ami két oldalán egy-egy objektívet megfog, aztán ezeket a nem túl magas objektíveket belerakom együtt egy rekeszbe. Kiderült, hogy valóban létezik ilyen (mint amikor olyan egy évtizede a -2 alapú számábrázolással szórakoztam, aztán kiderült, negabinary szócikk alatt, hogy a lengyelek már az 50-es években számítógépet alapoztak rá
).
A Leica találta ki annak idején, egy fujis fórumban pedig írták, hogy az OP/TECH USA gyárt mindenféle bajonetthez ilyet, csak a Fujihoz nem /meg m43-hoz se/. (Mondjuk pont a Leica változatukat amúgy elrontották, mert azok nagylátóinak túl sekély)
Én amúgy úgy gondoltam, veszek két hátsó sapkát, összeragasztom és kész, szerintem az is lesz. Pár mikro 4/3-os is így gondolta egy topikban. -
Studi
veterán
válasz
schawo
üzenetére
MLaca próbált segíteni
, majd kérte, hogy mindenki nyugodjon meg, majd ha lesz gép, lesz miről beszélni. Erre itt elég sokat rendszeresen 'sztették a boltot, megsértődtek, pereskedni akartak, már más gépre gerjedtek, holott még egy fél E-M10 sincs az országban. Türelem, nyugalom. -
-
Freddy76
addikt
+1. Én is leírtam, hogy nem kellene rögtön meggyűlölni a mintaboltot, de azért ők is hibáztak - elég lett volna annyit kiírni, hogy az árak tájékoztató jellegűek, a termék érkezését követően lesz pontos ár. Ez most sincs kint. Nem annyira elképzelhetetlen, hogy valaki a 230-as kit ár láttán eladta a meglévő szettjét, majd jött a maflás, hogy az a 230 valójában 280. Ebben az esetben azért igen jogos a dödörgés.
-
MLaca
őstag
HIVATALOS KÖZLEMÉNY E-M10 RENDELÉS ÜGYBEN:
Emberek! Az a kérés, hogy SENKI ne telefonálgasson be a mintaboltba, senki ne dörmögjön az árak miatt, és úgy általában, mindenki kicsit álljon meg! Amíg nincs termék, addig nincs konkrét ár, addig nincs miről beszélni, vélhetően március elején jön az első szállítmány, s majd miután ezt bevételezték, lehet beszélni árakról (is), de addig az a kérés, hogy NE baszogassuk a mintaboltot (sem), mert nem tudnak érdemben lépni az ügyben! Kösz a figyelmet.
-
ati3x
senior tag
Naaa.. Megrendeltem E-bay-ról mft-távcső adaptert.. Vagyis 1,25"-T2 és T2-M 4/3.. Mert árban kb 1/3 volt mint a "direct" 1,25-M 4/3..
Kemény 25 dodo volt a két cucc szállítással együtt.. Kiváncsi leszek.. kb 2,5-3 hét, még a hold ujra első negyed körül lesz..
Addigra csak megjön.. 
-
válasz
rbalint88
üzenetére
akkor átfogalmazom: nem lenne képem itt hirdetni annyiért, amikor 160-170-ért vettem vázzal együtt, többedmagammal, egy fórumtárs szívességét kérve az egész lebonyolításához. eladnám máshol/máshogy, csendben, legrosszabb esetben. de meg sem vettem volna, ha nem akarnám megtartani. de ez én vagyok, nem vagyok elég neppervérű
(illetve pont az előző miatt meg sem kértem rá .mf-et, hogy hozzon nekem is) -
ati3x
senior tag
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
jam, ez az oly bejövős.. Lehet ez lesz az első obim, amit újonan fogok beszerezni.. Azaz nem használtan, nem kitben, nem "ingyé" akcióban..
Beltérben, családfotóra ideálisnak tűnik! -
Studi
veterán
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Azért a teszt végén leírja, hogy a kicsi különbség DOF-ban azért nem annyira az ő, mint inkább a munkaadója véleménye.

-
szaby_gyerek
tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Eddig bennem volt egy vívódás. Bevallom nagyobb különbségre számítottam dof terén a két lencse között. Egyébként képminőségben tudtam, hogy nem lesz gond az olyval. De így, hogy látom mennyire fej-fej mellett mennek a dolgok, egyértelmű, hogy lecsapok az olyra.
Apró érvek az oly mellett:
- kisebb, könnyebb
- jobb autófokusz (a teszt csak a pontosságot említette, de tudtommal sebességben is jobb)
- olcsóbb (kb. újat kapok majd a használt pana árán) -
ati3x
senior tag
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Szerintem jó teszt... Ráadásul, ha jól emlékszem van a csákónak pár feltöltött youtube-os tesztje.. Ahol általában azzal kezdi, hogy ő biza olympus alkalmazott.. De érzésem szerint próbál "függetlenül" tesztelni.. Az általad linkel teszt is eléggé sokrétűnek tűnik, és életszerűnek.. jó lett ez az 1.8-as üveg.. Gondolkodtam, hogy ennek hatására ha lemegy a használtpiacon az 1.4-es pana ára, akkor beruházok egyre.. Mert ugye 1.4 az 1.4.. Hát most a helyi oldalon láttam egy pana 1.4-est olyan áron, mint az oly 25-ös ára.. (3500 SEK) De egyre jobban hajlok mégis az oly-ra.. Ahogy látom azaz 1.4 nem dob túl sokat a mélységélességen.. Ráadásol az oly lencse jóval kompaktabb.. Más kérdés, könnyű lesz összekeverni a 45/1.8-as üveggell

-
arn
félisten
nagyon jo az oly, mar csak a merete miatt is vonzo - de osszessegeben nem tudom, hogy a kepek jellegeben mennyire van benne a jobb bokeh a pananal. egy dolgot hianyolok a tesztbol - ellenfenyben melyik hogy teljesit, mert ott a 45os teljesen osszecsuklik.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
megelőztél

nem kérdés, hogy melyiket venném
-
szaby_gyerek
tag
Ha jól látom, eddig senki nem linkelte, szóval íme: Oly 25mm f1.8 vs Pana 25mm f1.4 Az elkövető Robin Wong, aki ugyebár Olynak dolgozik, és nem stúdióban tesztelt, szóval helyén kell kezelni amit ír.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Marseille199
üzenetére
jól mos a G3-ad!

Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
egy ilyen 40mm üvegre már állványtalp is mehetne 

addig meg toljad a kisdof-os tetkós képeket 

Köszi
Fájdalomküszöbe fogadjunk, hogy nem alacsony ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)