Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen széket vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen egeret válasszak?
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
válasz
Warter
üzenetére
Ez pillanatnyilag kicsit sem vígasztal, mivel szombaton utazok el...
Az előbb hívtam fel őket, mert még mindig "Fennakadás" státuszban van, azóta nem volt semmilyen update. Milyen jól tippeltem tegnap: nem találják a csomagom. 24 órán belül visszahívnak, ha megtalálták, ha nem

-
jjeahh
nagyúr
válasz
PistiSan
üzenetére
üdv a klubban!

sztem jó ez, miért ne lenne...mondjuk sosem próbáltam még ilyen lenspen-t, nekem ilyen kit-em van -
MrChris
nagyúr
most 2 hátrányát látom, de még tesztelem mennyire zavar. Egyik az iso max 1600, (ez kevésbé érint) másik a jellozás. És két előnyét látom, a csendes működés és a shoutter sock mentesség, aminek azért nem kéne lennie egy stabi nélküli váznak. Meg úgy általában ez elég durva működésre utalna. De még nem teszteltem. Tehát egyenlőre még nem tűnt fel hogy rontana a képeim technikai minőségén.
-
ROBOTER
addikt
Valakinél nem tudnék megnézni egy E-M1-et ma délután Budapesten?
-
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Lassan 1 hete, boldog tulajdonosa vagyok egy Olympus E-PL3 nak.
Egyelőre nem sikerült össze gányolni az obit, de tisztításhoz úgy gondoltam veszek egy Lenspen Original NLP-1-et! Akármi történik, legyen a közelben. (gumi pumpa már van)
Nem tudom helyi boltban megnézni, sajnos erre felé semmi sincs!
Az Olympus E-PL3-hoz ugye jó lesz ez a méret?
Látom, hogy van kisebb változat is, de normál obihoz elvileg ezt a méretet mondják jónak! -
MrChris
nagyúr
ok, megnézem.
Pozitívan csalódtam a G6-al kapcsolatban. A focuspeaking nagyon király, főképp a manuálozóknak mint én. Video alatt is működik. A másik ficsőr pedig az elektronikus zár, manuál obival 0 hang van. 20-assal is csak az obi hangja, rekeszmozgása. De hogy mire is jó? Mikor kattan a gép az ösztönzi a fotóalanyt (gyerek, asszony) a mozdulásra, pislogásra, fejbiccentésre. Ez így nincs. -
-
ati3x
senior tag
gyors kérdés: EM-5-ön van fókusz peaking? Manuálhoz? Bocs.. Látom, trükkel, de van!
em-5 fake peaking -
ati3x
senior tag
tesztelem az AF-et szigoruan low light viszonyok között.. Hát az E-PL1 hez képest... (nem is találna fókuszt) Ráadásul felpattintottam a 14-42-öt is.. Sokkal lasabb az af-je mint a 12-50-nek.. Mármint az EM-5-ön..
-
MC Pite
veterán
BekaphatodHasználd egészséggel
Hogy a **** ***** csinálnak iylen akcókat? Ezért nálunk büntetés járna, mert jóval a beszerár alatt adják.
[Jobban belegondolva a 808amat is valószínű az alatt adták, de mivel hiányzott a hátlapról egy betű, már hivatalosan is le lehetett árazni.]Várjámá' EOS M nem volt ötezerért hármas csomagban?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ati3x
senior tag
Kb 2 hónapja meglett az állampolgárságom.. Mondom, ok, akkor csináltatok svéd utlevelet.. Helyi rendörségre kell menni.. Neten lehet időt foglalni.. Egy fél órával előbb érkeztünk, de sorra vettek egy ből.. (kedd este 1/2 6 ra kértünk haverral időt, meló után) 350 korona befizet, kb 5 perc adategyeztetés, fotó újlenyomat.. csütörtök reggel jön a rendörségről az sms, át lehet venni az utlevelet.. Kicsit beszartam..
Szal van még mit tanulni.. -
b.vr
őstag
Köszi!
A következő obinál alaposan körül fogok nézni (eddig mondjuk mindegyiket Mo-n vettem, de a Pana 35-100-nál már brutális különbségek vannak az amúgy sem éppen kicsi árban)Egyébként tudja valaki esetleg hogy német területen van-e olyan oldal és mi a linkje, ami olyasminek felelne meg mint pl. az argep.hu, stb?
(pluszban Ausztria is jó lenne)
-
ati3x
senior tag
nem kell vkinek egy e-pl1 14-42-el 30 ér?

-
.mf
veterán
És vazzzze ilyen nincs és mégis van

Nurnberg, Germany
01/17/2014
10:56 P.M.
Departure ScanVecses, Hungary
01/21/2014
6:00 A.M. Arrival ScanVecses, Hungary
01/21/2014
6:30 A.M. Destination ScanVecses, Hungary
01/21/2014
8:45 P.M.
Your package encountered a delay at the UPS delivery facility. We expect delivery to be postponed by one business day.Angliában vidéken délután f5-kor adták fel, este 10-re már a londoni logisztikai központban volt, másnap hajnal 5-kor meg már gépre tették. Ez hatékonyság, ez szolgáltatás.
Németországban pénteken gépre adták, Mo-ra szombaton érkezhetett meg. Hétfőn semmit nem csináltak. Kedd reggel megtalálták a csomagot. Kedd este már nem tudták, hová tették. Szerdán majd megkeresik. Csütörtökön talán ki is hozzák. Vagy nem.
Komolyanmár
-
ati3x
senior tag
upssz.. Probálgatom a gépet erre van benne egy 4gigás sd..

-
.mf
veterán
válasz
MrChris
üzenetére
Bedobom az én kétfillérnyi tanácsom is:
1.) Mindig az ebay.com-on keresek. A német ebayen a cuccok töredéke van csak, az olcsóbbak gyakran nem.
2.) Wasabi, meg más hasonló olcsóbban nincs?
3.) Én már nem emlékszem, hogy milyen márkájú (sztem semmilyen) volt, amit vettem, csak azt néztem, hogy odaírták, hogy van visszajelzés, tölti az eredeti töltő, és jó volt a bolt feedback score-ja, erre a termékre is. Voltak kb. 6-8 USD körül (meg talán szállítás), annyi különbség tűnt fel, hogy a fogyó akku jelzés után kevesebb tartalék van bennük (amint sárgába vált, pár kép után cserélhetem is, míg a gyáriba még belemegy egy-két tucat), de ezek is működnek.Ati: grat!
3900 SEK, 135k HUF,
brutális ár, nem volt mégegy? 
És neki is hamarabb van, leszakad a pofám
faxomba má' júpíesz hángöri 
-
ati3x
senior tag
válasz
hegyimorc
üzenetére
Pontosan így volt...
Akartam mindig is EM-5 öt, de gondoltam mostanában még nem fenyeget a veszély... De van az a pénz amiért "korpás" a hajam..
Meg majd jó lesz egy frankó csúcskompakt rohangászni.. Annyi, hogy arra marad a telefon, bármilyen szar is a fényképező része.. -
ati3x
senior tag
Háát fiúk.. Ma csúfos kudarcott vallot a csúcskompakt projekt.. Kocsivizsgáztatáson voltam jönköpingben, hazafelé mondom beugrok a helyi media mark-ba, egyrészt mert bekrepált az egerem, másrészt hátha le tudom tesztelni az oly xz2-öt.. Megyek be, bejáratnál már hatalmas transzparensek, akcijó meg minden.. Gondoltam a szokásos.. Erre nézem nikon j1 10-30-al 990 SEk.. Olyan 32 ezer forint.. what a f...! el kezdett remegni a belem, hogy vége.. ez lesz.. Meg valami samsung cserélhetős obis cuccok 2-3 ezer koronáért.. Asszem nx1000-es galaxz tabbal együtt 2000 SEK, olyan 63-64 ezer... Megyek a fotó részleghez, hát látom b... meg EM5 12-50-el, 8500 SEK-röl --->3900!!!!!!!!!!!! azaz átszámolva olyan 135 ezer! Mindezt fél órával zárás előtt.. Asszonyék meg kint ülnek a kocsiba a -7 ben, hogy csak egy egérért ugrottam be... Uccsó kiállitási darab volt, és még a eladó szabadkozot, hogy tuti hogy viszem e, mert erre nincs öppet köp.. (ami nagy vonalakban azt jelenti, hogy megveszel valami tartós fogyasztási cikket, és nem tetszik a funkciója, akkor eredeti csomagolásban visszaviheted, és visszaadják az árát) De persze gari ugyanúgy van rá.... No tehát az xz2 helyett így lett EM 5 öm.. Az már csak hab a tortán, hogy gf5 14 f2.5-el 1890, kb 54-50-5 ezerért volt.. Asszony csúnzán nézet rám, amikor megpenditettem, hogy megveszem, majd eladom a régi e-pl1 kitobival olyan 1200-1300 SEK -ért.. Így lett volna egy 14 f2.5-öm sznte ingyé..
De hát a családi béke oltárán ezt már beáldoztam! 
-
Mercutio_
félisten
válasz
Marseille199
üzenetére
Alanyok mit szóltak hozzá?

-
MrChris
nagyúr
válasz
Marseille199
üzenetére
2. kép jól elkapott jelenet

-
MC Pite
veterán
18-105 VR?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
_nord: X-re kistelének a 60as van, nagyítása picit nagyobb mint a hagoymányos obiknak, ill a makró képessége (af finomsága és sebessége) felhasználáls függvényében lehet előny/hátrány. Illetve a nagyítás miatt a dof kisebb, mint amit a 2,4 alapján várna az ember, portrénál ennek örülök. (Makrónál meg úgyis legalább f/16, szal mindegy.) De egy üveg miatt nem logikus rendszert váltani... (talán még a 23as, 35ös, 56os vagy a 16-55 miatt sem... tyű, most érzem hogy kigyógyultam a szentháromságból és már másra vágyok... az a 16-55 de jól hangzik...)
A manuál 85ösökből ami nem túl drága az... nem jött annyira be, ami meg bejönne, annyiért af-es üvegeket veszek (kb bámire).
Ár telejsítményben a 45ös tényleg kafa. -
FEDman
addikt
"Akkor már inkább az APS-C-s Fuji 60mm 2.4 macro."
A Fuji XF 60/2,4 ekv. 90mm-nek felel meg, mélységélességre pedig f3,6.
Ez azt jelenti, hogy a Fuji macro látószögre és mélységélességre teljesen azonos az mZuiko 45/1,8-cal.
Szóval lehet tényleg nem kéne elvetned azt az mZuiko 45/1,8-at.
Gondolom még a Nikonos alap obi él benned, ami ugye csak ekv. 75mm volt. Az tényleg rövid volt portréra, no de az ekv. 75 és a 90mm azért nem ugyanaz.

-
nord_
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
A Pana már kazettás videókamera óta foglalkozik képrögzítéssel, meg ugye a kezdetek kezdetén is kooperált a Leicával (Pana FZ1). De értem, mire gondolsz, valahol igazad van.

Bálint,
nálam a 20 1.7 is pont elég volt, szeretem a dofot.
-
nord_
veterán
válasz
Lassú Víz
üzenetére
A Samu ekv. 128mm. Az Oly 75 meg már majd' 50%-kal a kedvenc gyútáv fölött van. Tudom, háklis vagyok, de ha konstruktívan állok saját magamhoz, akkor úgy fogalmaznék, hogy egyszerűen csak tudom, mi kell nekem.

Rbalint88, .mf:
a 60 2.8 dof-ja nekem kissé soknak tűnik... Akkor már inkább az APS-C-s Fuji 60mm 2.4 macro. Viszont a 45 1.8 ára verhetlen... -
rbalint88
veterán
én egy sigma 60/2,8-ra rámennék, nem túl drága, ha nem kell a makró, akkor jó alternatíva lehet.angol oldalakon nézelődnék, elég jó áron mentek ott mostanában.
ha lenne pénzem, nekifutnék egy olyannak, a fényerő és a dof nekem elég, 16mp szenzornál a kroppolás is oké, ha rövid lenne.
-
.mf
veterán
Sajnos igazad lett (legalábbis a ma nem részében -- nagyon ajánlom, hogy holnap már igen).

Hihetetlen, hogy Angliában du. f5-kor feladják és másnap hajnal 4-kor már repülőre teszik -- itt pedig megérkezik szombaton, hétfőn-kedden semmi nem történik vele, és talán kiszállítják szerdán. S ezt nevezik szolgáltatásnak. Szánalom
Nord: ahogy FEDman is írta, 2db 60/f2.8 van az Olytól (ez macro-obi is) és a Sigmától, ezeket leszámítva lentről a 45/f1.8 Oly, fentről a 75/1.8 Oly áll legközelebb ahhoz a látószöghöz.
-
nord_
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Jaja, szó szerint, megdöbbentő volt vele találkozni.

(És tudom, egy hülye sznob vagyok, de az a név egy fotógépen...) -
nord_
veterán
válasz
FEDman
üzenetére
Igen, a 45-ös az egyetlen komoly alternatíva. (Sokáig vacilláltam egy X100-on, ez az egy fotócuccos, amit feltétel nélkül imádok, de kell a kistele...)
Marseille,
köszi, manuálfókuszoztam már GF1-gyel, szép volt, jó volt, de maradjon meg emlékként.
---
Most jutott eszembe: szerencsére a Samsung 85-öse senkinek se jutott eszébe - hál' istennek!

-
FEDman
addikt
-
MLaca
őstag
-
nord_
veterán
Urak,
sokat látott kartácsok vagytok, biztos tudtok segíteni: filmes időkben sokat használtam 105millis obit, imádtam. Croppos nyikitán ugyan ez fölszaladt ekv. 128mm-re, de ez még belefért. Mióta otthagytam a tükörcsattogtatókat, azóta várok arra, hogy valahol megjelenjen egy ilyen látószögű obi... Amennyire a 100-135mm közötti rész a filmes világban elterjedt volt, most úgy tűnik, hogy a gyártók annyira kerülik ezt a fókusztávot, mint ördög a tömjénfüstöt.
Lényeg a lényegben: milyen ésszerű lehetőséget tudtok ajánlani? Van esetleg valami, ami elkerülte a figyelmem? -
MLaca
őstag
válasz
HollyBoni
üzenetére
él a medikerben is
-
HollyBoni
veterán
Ha esetleg valaki most akar Panát venni itthonról:
-
Tervez valaki venni Oly mintaboltban PEN-t vagy OMD-t? Igazán bevehetne a buliba, annyit kell tegyen, hogy vesz még egy 17mm/f1.8 obit is amit persze én fizetek. Meghálálom, pl van Prémium klubtagságim, azaz neki is leesik 8eFt... Dobhatna egy privátot... thx!

-
k1csi
senior tag
Valahogy én is úgy érzem, hogy mostanában melléfogtak az obik árazásánál (a 42.5-nél még úgy globálisan is).
A 12-35-öt például legalább kitben adhatnák normálisan árazva, ahogy az Oly is teszi.
Az Oly 14-42 pancake sem fog fogyni listaáron.Viszont pl. a 25 1.8 méretileg nagyon jól illeszkedik a rendszerhez, ha a rajza ill. fókuszsebessége is rendben van egy nagyon is versenyképes obi lehet.
-
.mf
veterán
Én nyugodt vagyok. Mint Mucsi

Legutolsó bejegyzés Vecsés 6:30, hogy már a kiszállításra készítik elő -- szép lenne, ha ebben a nagy városban csak holnap érne ide.
-
MLaca
őstag
-
-
b.vr
őstag
Pontosabban a japán árakból 73% adódott, az 427 euro, ennél még kedvezőb is lett. Hasonlóképp a másik referencia a 20/1.7 volt, amit most 439ért látok. Ehhez képest mégiscsak -10%.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 mini Red Kompakt méret, nagy teljesítmény 256 GB Használt,szép állapot, 100%
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H440 fehér GIGABYTE 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

3900 SEK, 135k HUF,