Hirdetés
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mini PC
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Apple MacBook
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aujjobba
addikt
43nano793 készülékem van, amin 4K HDR anyagot (HEVC) próbálok lejátszani Plex-szel, de nem megy mert folyton bufferel.
Nincs átkódolás, a Plex szerint 108Mbps az adatfolyam sebessége.Itt most mi a szűk keresztmetszet, a CPU a tv-ben vagy a hálózati kapcsolat?
Próbáltam kábelen és wifin is, a Speedtest max 70Mbps-t ad.
Lehetséges csak 10/100mbps a LAN csatlakozó a TV-n?AppleTV-vel játszva ugyanezt kábelen simán megy.
Csak reménykedtem ki tudom iktatni a plusz dobozt a rendszerből (appletv4k).t-joco: nekem nagyon bejött a nanocell, gyönyörű elénk színei vannak. Bár az összehasonlítási alapom a régi 7 éves Samsung amit leváltott. A HDR is nagyon jó (számomra, szemre).
-
t-joco
tag
A Nanocell, vagy a "sima" kijelzős tv adhat "szebb", kontrasztosabb képet?
Ezek között gondolkodom...
-
zsida.kornel
tag
válasz
asdf_ #103792 üzenetére
ezért is gondolkodtam az usb-s klónban, ahhoz nem kell bt, gondolom infrán meg csak ugyanazt küldi
Sajnos a vásárláskor efelett elsiklottam, akkoriban 137-ért vettem, friss modell volt, gondoltam ami friss az biztos jó, hát nemigen, 10 körül volt egy mr19 táv plusszba, 150-ért viszont lett volna 7400 vagy 7500as szériából, amihez alapból az a táv jár + dts x hangrendszerrel ha jól emlékszem. Visszaküldeni már nem volt kedvem mert emagos vásárlás volt, és akkor fél évig biztos nem lett volna másik TV, kivéve ha egyből rendelek újat és nem várom meg a visszatérítést. -
asdf_
veterán
válasz
zsida.kornel #103790 üzenetére
???
Kompatibilis UHD 4K modellek 2019 UM70xx
szerk: Vagy csak részben kompatibilis, tehát távirányítóként megy, de légegérként nem, csak ezt "elfelejtették" odaírni? Vagy csak egy barom fordította az adatlapot és a tartozék igen/nem nemjét sikerült nem támogatottnak lefordítani?
-
zsida.kornel
tag
Az én TV-m sajna nem támogatja (55um7050plc) a magic remote-ot, de kínából van olyan utángyártott táv, ami elvileg az egér funkción kívül a többit infrán viszi, az egér részéhez meg adnak usb stick-et, szerintetek működhet? (nyilván nem mikrofonos, az nem is érdekel
)
Erről lenne szó
Ahogy nézem a gombkiosztás hasonló. -
DJosef
őstag
válasz
karesz1978 #103787 üzenetére
Mást nem vezérel a távirányítód pl TV-t amit ha bekapcsolsz akkor bekapcsol a tv is?
Egyszerűbben fogalmazva van HDMI-CEC eszköz a Tv-hez párosítva?
-
dunc
nagyúr
-
karesz1978
tag
Sziasztok! Adott egy lg nano793n tv. Távirányítóval kikapcsolva visszakapcsol. Ha telefonos applikációval kapcsolom ki akkor nem.kapcsol vissza. Idegesítő.
-
mrmft
senior tag
válasz
agressor12 #103784 üzenetére
En kihagyom, tavaj csereltem le az UJ750-et - ez edge led volt, kb. mint amit te linkeltel alalpotban dobozbol kiveve, nemi simogatas, es a hatlap csavarok egyenletes meghuzasa utan teljesen vallahato lett. Dolgozni kellett rajta.
@103778 rizla888
A Dolby Vision-t latod, nem pedig hallod. -
rainman72
nagyúr
Frissült a 2020 lineup vége és bekerült több 2021s model! [link]
-
kistusik
tag
Hali. Olyan kérdésen lenne, hogy LG tv-t tudok-e tükrözni telefonra? Azt tudom hogy telefont lehet TV-re, de fordítva lehet-e?
-
mrmft
senior tag
válasz
agressor12 #103772 üzenetére
Ezeken azert altalaban beallitasokkal lehet finomitani, de ettol meg lehet selejt is.
-
rizla888
csendes tag
válasz
TeeJay #103761 üzenetére
Hát elvileg a Nano 8-as szériától fölfelé már 120HZ és 2.1hdmi és VRR támogatott nem?
Vagy rosszul tudomMindenképp a 9es szériából szeretnénk ha már a 8ast mindenki szidja, időt állóbbnak tűnik a 120hz és a 2.1dmi miatt mint a régebbi TV-k(nem szeretnék 2 évente cserélni) ha közeljövőben lenne a fiamnak egy ps5
-
Catman
aktív tag
Sziasztok. Használ valaki IPTV appot, amivel ingyenes IPTV adásokat lehet nézni? Kipróbáltam párat a store-ból, de nem sikerült őket működésre bírnom. Van olyan, ami használható? Vagy jobban járok, ha kodi alá rakok valami plugint?
-
mrmft
senior tag
válasz
OPiiPO #103769 üzenetére
Meselj! Kereso 14 talatot dobott de negativot nem latttam.
DV-ben nekem jobb elmeny mint nekule, nekem csak ezert erdekes. -
correctman
tag
válasz
agressor12 #103766 üzenetére
Váltogattam módokat, kikapcsoltam az ECO-t, felnyomtam maxra mindent ami fényerővel kapcsolatos de semmi. Mivel filmezés közben történt a dráma ezért feltételezem, hogy valami HW nyomor lesz.
FULL reset még nem volt de nem látom sok értelmét. -
agressor12
senior tag
válasz
correctman #103765 üzenetére
Nem csak valami frissítés elnyomta a képbeállításokat?
-
correctman
tag
Üdv
Van egy 2 éves LG 55UK6100PLB tv-m. Teljesen átlagos használat mellett a tegnapi nap elsötétedett de ha nagyra nyitom a pupillám akkor még használható. Feltételezem LED probléma lesz.
Mivel itt Komárom-Esztergom megyében nincs hivatalos LG szerviz ezért feltételezem, hogy rákényszerülök a gyári supportra. Nem tud valaki egy alternatív megoldást itt a környéken?
Kicsit elkeserítő, hogy ennyit bír egy modern TV... -
dunc
nagyúr
válasz
zsida.kornel #103762 üzenetére
Első lépésbe húzd ki a hdmi t, a tv t is húzd ki 10 percet, majd próbáld újra. A notin a vga drivert frissítetted? (mert időnként az új drive okozhat ilyen problémát.)
-
zsida.kornel
tag
Az a furcsa hiba jött elő, hogy a laptopom kijelzőjét nem tudom tükrözni a tvre, mert sikertelen a kapcsolódás (55um7050plc). A laptop minden másra kivetít gond nélkül, a tvre is minden más kivetít gond nélkül. Hol lehet a hiba?
-
TeeJay
félisten
válasz
rizla888 #103760 üzenetére
Olvass vissza Edge LED-es NANO karcos téma de a NANO796 Direct LED-es és többen vettek gond nélkül
65UN7300-7400 vagy UN8000-8100-al is jól jársz, nekem 65UN80003LA van és perfekt
Én biztos egy fillért sem adnék a NANO rétegért mikor ugyanolyan sima 50/60Hz IPS panel amúgy meg szintén direct LED -
rizla888
csendes tag
Sziasztok.
Kérdésem az lenne hogy az LG nanocell TV-nél mennyire kell félni a bevilágítás a széleken vagy felhősödéstől? 65"van a tervben.
Mennyire éri meg befektetni ebbe a típusba, vagy megéri még a régebbi modelleket megvenni?annyivval nem jobbak?
Ezek variációk kött mik a nérvadó külömbségek amiért nem kellene felárat megfizetni 😀
LG 65NANO913NA
LG65NANO803 813 863NA
LG65NANO903NA
LG65NANO796NANem nanocell ezek jobban megérnék talán 🤔
65SM8500PLA
65UN85003LA
65UF680V
-
Croft-21
őstag
Sziasztok
Max 200e Ft-ig melyik LG nanocell tévét ajánlanátok? -
kökény
aktív tag
válasz
junior19 #103754 üzenetére
Nagyon köszönöm, tehát ha jól értem, ráakasztok egy laptopot filmnézés céljából a másik HDMI bemenetére, akkor ugyanezek a beállítások maradhatnak, kivéve, amit az utolsó mondatodban a true motion-ről írtál.
Gyerkőc PS4-t rádugva, meg csak a game módot választom és teszi a dolgát? -
junior19
senior tag
válasz
kökény #103753 üzenetére
Igen, ez az egyik megoldás.
A linkelt rtingses beállítások azért voltak sötétek, mert 100 nits csúcsfénysűrűségre kalibrálnak, ami sötét helyiségben az ajánlott érték. Ha nálad van fény a helyiségben, akkor kevés lesz ez az érték, meg kell emelni a háttérfény értékét. Ennek a változtatása nincs komoly hatással a videójel jellemzőire, a panel általános fényerejét állítja. Sötét helyiségben alacsony, kb 30 körüli érték elég, világosabb környezetben mehet 50-70 közé, ahogy kellemes.
A Sötét képmódban a gamma legyen 2,4 vagy Bt.1886, amelyiknél több sötét részletet látsz, de még nem mossa ki a képet. Itt jó a 30 körüli Háttérfény érték.
A Világos képmódban a gamma 2,2 vagy akár az 1.9 is lehet, a Háttérfény itt lehet 50-70 között, ahogyan tetszik.
A kontraszthoz ne nyúlj, a képjavítókat kapcsold ki.
TruMotion Felhasználói és 0 érték.
Film nézés esetén, amikor a film 24p-és, kalcsold ki, s a Valódi Mozi legyen bekapcsolva. -
kökény
aktív tag
Beállítom a sötét szobához a sötét picturet, világos nappalihoz a világosat és ennek megfelelően a Tv menüjében mindig az aktuálisra váltok, az így járható út, jól gondolom?
-
Hát az LG megoldja,hogy az ember akár már egy 2 éves tv-t is lecseréljen,vagy legalább elgondolkodjon a cserén.
Lefrissítettem a tv-t még korábban (bár ne tettem volna...) és azóta időnként eldobja a wifit,plusz valami eszméletlen nyögvenyelős lett a kezelőfelület.
Sose volt egy villámgyors,de most minden kínszenvedés.
Netflix lassan tölt be,spotify is és iszonyat lassan reagál minden gombra,a beállítások betöltésén is sokáig gondolkodik,youtube is legalább 2x lassabb...
Egy 5-6-7 éves tv-nél még nem is csodálkoznék ilyen mértékű lassuláson,de ez egy 2018-as széria.
Mondjuk én inkább veszek egy MI BOX S-t,vagy valamilyen más komolyabb droidos boxot,de nem vesz rá az LG a cserére,legalábbis nem a webOS belassulásával. -
hhjani
csendes tag
Sziasztok!
Akinek LG 55NANO793NE-je van, lenne olyan jó, s megírná mik az optimális színbeállítások?
Előre is köszönöm.Üdv,
hhjani -
kökény
aktív tag
válasz
AxBattler #103745 üzenetére
Köszönöm, ezt megtaláltam én is, kipróbáltam, iszonyat sötét lett a kép, szóval utána nem erőltettem
HD tv adások mind 720p, párra rákukkantottam infó gombbal 720p-t ír, ez így rendben van?
@junior19: köszi neked is, próbálgatom még, tegnap este már nem volt időm mindenre. -
junior19
senior tag
válasz
kökény #103744 üzenetére
Általában a legpontosabb a szakértői képmódok. Ezek valamelyikét válaszd, a háttérfényt a helyiség fényviszonyainak és a neked megfelelőnek állítsd be.
Esetleg a ha túl meleg számodra a kép, akkor a színhőmérsékletet tedd át meleg1-re.
Mást nem nagyon tudsz csinálni, a pontosabb beállításhoz műszeres kalibrálásra lenne szükség, szemre lehetetlen beállítani. -
válasz
kökény #103744 üzenetére
Talán próbáld meg az 55UN7300 ajánlott beállításait, elvileg nem lehet nagy különbség.
Kivéve a TruMotion-t. "TruMotion, go and f* yourself! Thank you"
-
kökény
aktív tag
Sziasztok, 42"-os LG-t cseréltem le 55UN74003-ra, 4K tesztvideót meg a mintafotókat megnézve álleesős nekem, de tv-n fura.Lehet szoknom kell vagy ez a "nagyság" ára, hogy ez ilyen(3-3,5m-ről nézzük), esetleg van valakinek valami beállítása, hogy tv adásra mi lenne az optimális.Ezeket a hangzatos funkciókat, mint True motion, meg enrgiagazd stb kikapcsoltam.
Egyáltalán ki milyen képmódot választ(eredeti,cinema, eco stb)?Melyikből érdemes kiindulni, köszi előre is, ha adtok valami lökést...aztán lehet, hogy csak szoknom kell -
agressor12
senior tag
válasz
stirlicz #103742 üzenetére
Felirat biztosan van,ha jól tudom a 2020-as években megjelent LG TV-k nem támogatják a DTS hangot.
herdsman12
Nekem a 9-es széria van szintén,nincs vele probléma,szép a kép. -
stirlicz
csendes tag
Sziasztok!
A 2020-as modellek DLNA kapcsolaton történő lejátszásnál megjelenítik a feliratot, illetve az optikai kimeneten átjön a DTS hang?
Köszi -
herdsman12
őstag
Üdv!
75NANO903-ról van rossz tapasztalata valakinek? -
janek2
tag
válasz
agressor12 #103730 üzenetére
Az a baj, hogy a tv - t rá tudom dugni a hálózatra viszont a pc amiről osztanák az wifin lesz.
-
dunc
nagyúr
válasz
agressor12 #103736 üzenetére
Wifi AC1300 AsusG plus 5Ghz, nem stabilabb, a vezetékes a legjobb, viszont ameddig atomstabil akkor miért húzzak ki UTPt?
-
wwhy
veterán
idx+sub megjelenítésre van valami megoldás/lehetőség?
-
TeeJay
félisten
válasz
agressor12 #103730 üzenetére
Többen írták hogy pár nagy bitrátás UHD film akad LAN-on wifin meg bírja
-
Alien!
senior tag
válasz
janek2 #103725 üzenetére
a webos lejátszója kifejezetten rendben van! Nekem néhány filmnek nem volt hangja (nano793) pedig Ac3 volt, de rájöttem, hogy mkv remuxolásnál variálni kell a hangsávokat, hogy mindenképp ac3 legyen az első (ne dts vagy dtshdma) és akkor a hiba megszűnik. Az utóbbiakat nem játsza le sajnos, ennyivel (is) jobb a Plex, mert az képes transzkódolni, így annak is lesz hangja!
-
Maximusz
aktív tag
válasz
Anonymus95 #99753 üzenetére
Érdeklődni szeretnék, hogy valakinek sikerült a Google Home-ot vagy Google Assistant-ot működésre bírni az LG tévéjén? - Szeretném ha kapcsolódna a többi okoseszközhöz, de egyelőre a TV-t nem tudom működésre bírni a Google Home-on keresztül... - lécci lécci segítsetek!
-
TeeJay
félisten
válasz
janek2 #103725 üzenetére
USB-ről DLNA-n keresztül bármit visz (universal media server-t használok) HDR-ből dolby vision-t is nyugodtan szedd le. jelenleg nem igen lesz olyan amit ne tudna lejátszani a letöltős filmek közül. DTS hang viszont nem lesz és írni is fogja hogy nem támogatja azt bár magyar DTS nagyon ritkán van filmek alatt
HDR UHD-ra keress azokat nézheted bátranu.i. lehet DLNA-n LAN-on keresztül pár combosabb film akadni fog mert kevés lesz a LAN sebesség hozzá, ilyenkor AC wifit javasoljuk azon átmegy 200megabit körül is azt hiszem
-
janek2
tag
Sziasztok.
Vásároltam egy LG 55nano903na tv-t(jövő héten érkezik)és a következő kérdéseim vannak.
Milyen formátu uhd filmeket szeret a legjobban?
A tv saját lejátszójával egy hálózaton lévő megosztott mappaból néznék filmet annak rosszabb minősége lenne mint, ha közvetlen pc-ről jatszanám le?Nem szeretném a pc-t a nappaliba hagyni csak, ha muszály. -
IRO21
aktív tag
válasz
valakky #103723 üzenetére
Közöm nincs hozzájuk, de az Emby hivatalos fórumában van egy Feature Request szekció. Oda beírhatod az igényeidet, aztán vagy lesz belőle valami vagy nem. Egy próbát mindenesetre megér.
Az én SmartShare-m nem tud még ilyet. Lehet, hogy ezért nem is hiányzott.
Az Emby-ben az egér távirányítóval tudsz rákattintani az idősávra.
Vagy esetleg a csatornaváltó gomboknak van még fejezetváltó funkciója, de ez ugye a filmtől függ. Ha nincsenek definiálva a fejezetek a videófájlban, akkor csak egy fix időtartamot ugrik.Húgom Samsung tévéjéhez csak hagyományos távirányító van. Ott tényleg problémás a keresés, mert a Samsung appban a fejezet-ugratás nem működik.
Ő azt csinálja, hogy ugyanazzal a felhasználóval lép be a mobilos Emby-n mint a tévén, ott keresi meg azt a részt amit szeretne, és átküldi a tévére a filmet. -
valakky
aktív tag
válasz
IRO21 #103720 üzenetére
tuti, hogy a tévénél van valami vagy esetleg még a hálózati eszközöknél, felpakoltam egy másik gépre is a smartshare-t, azon se látja.
de közben kezdem megszokni az emby-t... igazából most már kicsit jobban belemélyedve és napi szinten használva egy dolog hiányzik már csak a rengeteg plusz mellé amit nyújt, az idősáv/menü részben a csuszkán való léptetés. a smartshare-be lenyilra jött elő, és a fel nyíllal lehetett abban a menüben is lépegetni, meg az oldalnyilakkal is, illetve ugye itt volt még az egyből a mappa következő fájljára léptetés "gombja".
ha esetleg valakinek van köze a program készítőihez, akkor üzenem nekik, ha ezt lenyúlnák a smartshare-ből, akkor gyk. tökéletes lenne. -
t-joco
tag
VA paneles, Edge Ledes LG tv van, 50"-es méretben?
-
Adee_91
aktív tag
Sziasztok! Próbálgatom ezt a Simplink témát egy SJ810v és AppleTV 4k-val.
Majdnem teljesen jól működik,kivéve egy dolgot.
Ha bekapcsolom a tv-t,akkor bekapcsol az AppleTV is. Ez így nem gondolom,hogy normális lenne,szerintem csak fordítva kéne így működnie. Mit kéne beállítanom,hogy megszűnjön ez a jelenség?
Köszönöm. -
IRO21
aktív tag
válasz
valakky #103677 üzenetére
Azt tudtam volna esetleg elképzelni, hogy a vezetékes kapcsolatot másik hálózattípusnak állította(d) be mint a WiFi-t. Például ha a WiFi magánhálózat, a vezetékes meg nyilvános, akkor más tűzfalszabályok vonatkoznak rá. De ha azt már próbáltad, hogy kikapcsolod a Windows tűzfalat, és úgy sem megy, akkor ez mindegy.
Viszont ha már úgyis fent van az Emby, annak is van DLNA szerver funkciója. Ha engedélyezed azt sem látja a TV kábelen?Emby-hez:
Ha kevés az app-ban a 10mp léptetés, be tudsz állítani maximum 30mp-et is.
Nekem egy régebbi, WebOS 2-es tévém van. Azon konkrétan az Emby-vel kevesebb kattintásból tudok elindítani egy filmet, mint a gyári SmartShare alkalmazással DLNA-n
Nem tudom, hogy a SmartShare-n mit fejlesztettek azóta.
Sorozatoknál nekem automatikusan lejátsza a következő részt. Filmeknél persze nem, de ott nem is tudom mi alapján kellene kiválasztania a következőt -
wwhy
veterán
Ez a felskálázás is olyan, szerintem, mint sz@rból várat építeni, vagy a "minőségi" mp3
Ha egyszer nincs benne a fájlban/streamben a zoxigén, akkor lehet azt bármilyen szemüvegen át nézni, nem nem lesz jobb.
-
nikos21
aktív tag
-
Catman
aktív tag
válasz
nikos21 #103708 üzenetére
Én most cseréltem le egy 8 éves, 32-es panasonic led TV-t LG 55NANO903-ra. 2.5m-ről nézzük, és szerintem egész elfogadhatók az SD adások. Vannak olyan műsorok, amik rosszabb minőségűek, de összességében nem olyan gáz, mint amire számítottam...
Amúgy minden tekintetben elégedett vagyok az LG-vel, sötétben is szép a feketéje (főleg a régi panasonic után), de mi leggyakrabban egyébként is világosban nézzük.
-
TeeJay
félisten
válasz
beach head #103705 üzenetére
Inkább 7300-7400-as legyen az RGB IPS miatt
RGBW-t nem szeressük annyira -
t-joco
tag
Nanocell, és "sima" kijelző között van szemmel látható, érzékelhető különbség?
-
castiels
addikt
-
asdf_
veterán
válasz
beach head #103701 üzenetére
43UN71003LB
2020-as, ezt a betűt kell nézni.
-
bajzal
őstag
Sziasztok!
42"-os Full HD LG-ről váltanék 55"4K-ra. Mennyire néz ki rosszul szerintetek a Full HD TV adás 4K 55-ös TV-n? Mennyire tudják ezek az új TV-k felskálázni a TV adást?
LG NanoCell 55NANO913NA TV-ről mi a vélemény bruttó 250-260 ezer Ft körül? -
rainman72
nagyúr
válasz
beach head #103701 üzenetére
2020s mind2 tv
-
beach head
senior tag
az LG 43UN71003LB és LG 43UN70003LA között van valami érdembeli különbség? Specifikáció ugyanaz.... az összefoglaló szerint: B – 2004/2007 A, N – 2013 évjárat... akkor az utóbbi az újabb? De az B-snek 7100es a szériája... Melyiket érdemes választani? Köszi!
-
TeeJay
félisten
válasz
t-joco #103699 üzenetére
DSE az nem a háttérvilágítás miatt van?
Nekem 65UN8000-nél nem látszik ilyen meg én 40-re raktam a háttérvilágítást, afölé nem megyek.
50" amúgy is VA panel annak 3-4x nagyobb a kontrasztja mint az IPS-nek tehát még kevésbé kellene látni foltokatAmúg meg célszerű neten rendelni és 14nap elállással be van biztosítva ha mégis rosszabb példányt fognál ki
-
TeeJay
félisten
válasz
asdf_ #103693 üzenetére
Szerintem LG csak IPS panelből csinált RGBW paneles TV-t
VA panelből nem tudok rólaAz a biztos ha IPS paneles TV-ből UN7300-7400 alá nem adja senki aki filmezni szeretne rajta 4K-ban
asdf_:
Simán megérheti ha a Magic Remote nélküli olcsóbb akkor akinek nincs rá szüksége azt veszi akinek kell az picit drágábban a másikat a piac meg majd eldönti melyik népszerű.
Ennyi erővel az UN7300-7400 és UN8000-8100 között is úgy tudjuk csak a káva és hátlap dizájnja más meg a +1 HDMI mégis 4 szériát csináltak belőle a 2féle talp miatt isMár alapból az érdekes hogy szinte mindből van szélső meg középső lábas
Lehet az emberek fele egyiket másik fele másikat veszi, ha csak középső lábas lenne vajon mennyi vevőt buknának vagy ha csak szélső lábas lenne akkor mennyit?
Ki van ez találva -
asdf_
veterán
válasz
Wolverine #103692 üzenetére
Igen, de közben volt, hogy a 7100-ból (ét így talán a 7000-ből is?) a kerrekszámos átlójúak (50-60-70) VA panelesek,azok nem RGBW-sek. De akkor meg csak a MR lenne a különbség a 7100 és a 7300 között,, és egyetlen tetves 12e Ft-os távirányító miatt szerintem totál értelmetlen kétféle tévét gyártani, készletezni, szállítani, stb. (De mondjuk régen ugyanazon fényképezőgépből is volt, fekete, piros ,szürke, kék, fehér, szóval én már nem csodálkozom semmin).
-
zsiz
őstag
válasz
asdf_ #103688 üzenetére
A kiszemelt méret a 70" és VA panel (esetleg 65... de maradjunk a 70-nél inkább). Bár a Samsung H6400-asom Smart távját szeretem, annak ellenére is, hogy zabálja az elemet - a sima távot nem is használom - a Magic Remote nem ér meg +23 ezret nekem (rosszul emlékeztem, nem 30k a difi) (UN7100 MediaMarkt-ban 235k, UN7400 Euronics-ban 258k).
7400 van magic remote, és RGB-s az összes IPS panel. az 50"-ott is VA-s (60, 70" nincs) Hogy érted, hogy nincs 70"? Árukereső is hozza, bolt is.
-
asdf_
veterán
Ha minden igaz, akkor a következő a helyzet:
7100 nincs magic remote, az 50, 60 70"-os VA paneles, a többi RGBW IPS
7400 van magic remote, és RGB-s az összes IPS panel. az 50"-ott is VA-s (60, 70" nincs)De valaminek még lenni kell, mert a 7000-es és a 7100-as is szélső talpas, miközben specs-ben tök ugyanazok, annak meg nincs értelme. Mindjárt megguglizom jobban. Lehe, hogy csak a 7000-nél RGBW-znek? Befosás, hogy fél éves a készülék, és még mindig itt vadászgatni kell az infót.
-
zsiz
őstag
válasz
TeeJay #102312 üzenetére
Szia. Ez mennyire tuti infó, hogy a 7100 és 7400 között csak a talp a különbség? Meg egy későbbi hsz-ben olvastam, hogy a 7400-hoz van Magic Remote, míg a 7100-hoz nincs. Na most ez nekem egyik sem számít. Azt hiszem, eldöntöttem, hogy 70UN74003 lesz amit veszek. De ha csak ennyi a különbség, akkor nekem jó a 30 ezerrel olcsóbb 70UN71003 is.
-
sa79
csendes tag
válasz
sabrinho #103680 üzenetére
OK! Akkor szerintem van megoldás.
Lefuttatod az automatikus csatornakeresést a megfelelő beállításokkal.
Ha ez megvan, akkor a "Kábel"-t átállítod "Műhold"-ra és így aktívvá válik a csatorna import/export. Kimented egy pendrive-ra. Valamilyen programmal megszerkeszted számítógépen, van többféle is.
Ha ez megvan, akkor újra "Műhold"-ra állítod és importálod.
Ezenkívül érdemes a csatorna frissítést kikapcsolni.
Nekem működik, így tökéletesen. -
-
valakky
aktív tag
van esetleg ötlete, hogy a smartshare miért nem elérhető kábelen keresztül a tévéről? wifin rendben működik, régebben kábelen is működött.
net is van a tévén, ip-t kap, satöbbi. de a wines gépen, amin a smartshare fut, nem látszik, egyébként ha lan-on lóg a tévé se az egyéb eszközök, se a médiaeszközök alatt.
minden hülye hálózati eszközt újraindítottam már, adtam fix ip-t, wines tűzfalt kikapcsoltam. tévét frissítettem.
lehet, ott követtem el a hibát, hogy mikor rádugtam a kábelt, na, előtte nem kapcsoltam ki a wifit.
emby pl. fut, de nem igazán jött be nekem, a servioo és társai még annyira se. csicsa nem érdekel, se ajánló, se leírás, és az embyből olyan alapvető dolgok hiányoznak, hogy következő file-ra léptetés, vagy hogy egyből lejátszon, nem kelljen nézegetnem feleslegesen még egy képernyőt. plusz a 10 mp-es léptetés is jóval gyorsabb smartashare alatt. -
DJosef
őstag
válasz
Samott #103668 üzenetére
Nem hazabeszélés de azért ne állítsuk már be a 8-as szériát teljesen kerülendőnek.
Egyetlen rákfenéje van (a többi az az IPS panel mivoltából ered) az pedig a részleges local dimming/ helyi sötétítés amit viszont ki lehet kapcsolni.Néhány érték ahol a 8-as jobban teljesít mint a 9-es az RTINGS tesztje szerint:
Natív kontraszt
Látószög
Színpontosság teljes kalibrálás előtt
Színek egyenletessége (nem csak szürke)Túlnyomórészt világos helyiségben Xbox Series X vagy PlayStation 5 mellé egy nagyon jó belépő modell a 4K 120Hz gamer tv világba.
HDR tartalmak megjelenítéséven a 9-es sem remekel.
-
t-joco
tag
válasz
TeeJay #103674 üzenetére
Sötétebb szobába kellene, főként este nézném, szemből. Az IPS "szürke" feketéje nem jön be.
LG 50NANO793 tvt vettem,de visszaküldtem (engem) zavaró DSE jelenség miatt. Az igaz,hogy Direct Ledes megvilágítás esetén gyakoribb a DSE jelenség?
Mekkora különbség van az LG 50NANO793, és az LG 50UN81003LB tv között, kijelző tekintetében? -
TeeJay
félisten
válasz
t-joco #103670 üzenetére
Sötétebb szobába mehet az 50UN viszont vigyázz vele mert VA paneles
amit szemből nézve kontrasztos jó képet fogsz kapni de ha oldalról nézed
gyorsan elkezd torzulni a szín meg sötétedik a kép tehát nappaliba nem biztos hogy tökéletes
de ha világosban is TV-t nézel akkor nézz egy 55UN7400-at mert az RGB IPS paneles -
Bandor781
friss újonc
Hali! Meg oldodott neked?
-
bandeevw
tag
válasz
agressor12 #103663 üzenetére
Amit nyersz az olcsóbb TV-n, költsd boxra? Nem nagy okosság
-
t-joco
tag
A 2 tv közül melyiket ajánlanátok Hd tv adások, filmnézésre? Melyik "érné meg jobban" ?
-
sabrinho
tag
Még mindig a Chansorttal küzdök. Kipróbáltam vagy 10 pendrive-val, mindegyiknél ugyanaz a jelenség. Egy pillanatra felugrik a pendrivra mentés a menüben, majd eltűnik. Mindhárom tv-n. Mindeközben a pendrive-ot felismeri, mint adathordozót, képet, ilyesmit lejátszana róla. Nem lehet ennek oka a szolgáltatói tiltás? Vodafone. Após azt mondja, az ő másik tv-jén még a rendezés sem aktív a menüben Vodafone alatt, ha szolgáltatófüggetlenül keres csatornákat, akkor tudna csak rendezni (de úgy meg nem jelenik meg minden).
-
ZPKing
tag
Sziasztok,
Hol lehet megnézni hogy kik a hivatalos LG TV disztributorok?
OLED témában érdekelne kik a hivatalos disztibutorok.
Köszi. -
TeeJay
félisten
válasz
mihione #103658 üzenetére
50-60-70-82" mind VA paneles
43-49-55-65-75-86" mint IPS de az UN7000-7100 az spórolós IPS emiatt RGBW panelt kap aminek 3K a felbontása mert trükköznek az RGBW elrendezéssel
Ha valódi 4K és HDR kell akkor UN7300-7400 alá ne add vagy 50-60-70" VA panelt nézz de abból is javasolt a 7300-7400-as széria minimumbandeevw:
nekem biztos nem kellene annyi pénzért RGBW IPS paneles TV ha picivel többért van rendes RGB IPS vagy VA panelMost nézem 65UN7000-7100 30-36ezerrel olcsóbb mint az UN7300-7400
na ez az ára a normális IPS panelnak ezek szerint -
bandeevw
tag
válasz
agressor12 #103645 üzenetére
1 régebbi Samu(5 év), 1 régebbi LG (3 év) nálunk is viszi, azzal nincs gond...most van itt egy TCL 65DP600 és a fent leírtak a problémáim vele és egyelőre nincs rá megoldásom pedig lassan 1 hete küzdök vele...
-
mihione
őstag
Hali! En is 70UN71003 tapasztalatokra lennek kivancsi,vagy barmi hasonlo kategoriaba eso (7300,7400) 70" modellre.Valoban va panel lapul bennuk?
-
jakee82
csendes tag
Sziasztok .
55nano793 és a 65 nano793 között van a méretén kívűl különbség?
Az Un sorozatokból melyik jöhet még számításba? -
zsiz
őstag
válasz
TeeJay #103651 üzenetére
Mondom én, hogy egyre nehezebb
Különösebb utánajárás nélkül már lehet, hogy itthon élvezném bármelyiket a kiszemeltek közül. Az a baj, hogy én nem vágom, hogy konkrétan mi és mekkora különbség van egy 7100 meg egy 7400 között, itt vidéken meg még az is esélytelen, hogy megnézzem egymás mellett őket. Talán annyi szerencsém van, hogy a Samu 65TU8002 meg az LG 65UN74003 van ugyanabban a boltban (de 70UN71003 már nincs egyikben se a közelben). Hisense-t esélyem sincs megnézni.
-
TeeJay
félisten
Várj a 70UN7100 kivétel mert az VA panel és kétlem hogy ott RGBW VA panelt hoznának
De erre nem merek 100%-ban fogadni
Amit tudunk külföldi tesztből hogy a belépő széria az UN7000-7100 így spórol hogy 43-49-55-65-75" méretben RGBW IPS-t kapott
7300-7400 és 8000-8100 legalább rendes RGB IPS -
zsiz
őstag
válasz
TeeJay #103647 üzenetére
Nekem is kiszemelt volt a 70UN71003.. De akkor legyen inkább a kicsit kisebb 65UN74003? Abból sajnos már nem fér bele a 70" a keretbe, +44k a difi és a max keretemen is felül van.
Minél többet keresgélek, annál nehezebb a választás.
Most egyelőre ez a három esélyes van:
LG 65UN74003
Hisense 65A7500F
Samsung UE65TU8002 -
dunc
nagyúr
Sima Gradáció, 793 nál, játék módba, nagyon korrekt, játékoknál ráhúz egy elsimítást!
Pár nap után imádom a 793-at 50" ba!
-
bandeevw
tag
Sziasztok!
Tapasztalatokra lennék kíváncsi, 65UN71003LB a kiszemelt.
DLNA 4k megy rajta .SRT feliratokkal együtt?
Audio kodekek DTS X, DTS HD megy rajta? Leginkább erre használnánk (4k DLNA stream), és úgy látom ott sokszor DTS a hang, a jelenlegi TCL TV pedig nem szereti. -
válasz
F.B.I. #103636 üzenetére
... teljesen elégedett leszek?
Én azt honnét tudjam?...laikusnak kellene valamit mondanom, akik nem értenek a műszaki cikkekhez és hülyének néznek, hogy mi az, hogy nincs egy jövőt álló technológia, 2021-ben, 300K alatt...
Úgy már más, de ez nem egyenlő a "tökéletes választás 260K-ig, 50”-os méretig, 4K 120Hz-re Series X-hez" modellel!Most már 300k HUF a keret?
-
bollokcs80
Korrektor
Köszi!
-
Salex1
őstag
Lehet valahogy LG tv-hez egyszerre két Bt fülest kapcsolni? (Egyszerre hallgatni)
-
F.B.I.
veterán
válasz
AxBattler #103635 üzenetére
Egyszerű magyarsággal, haza kell vinnem és a Sony 1080p után élvezni kell a 3x annyi képpont okozta minőséget és nem natúr fehér és fekete képeket bámulni rajta egész nap, méregetni műszerekkel, mert nem arra vettem és mivel nem is volt soha jobb készülékem, nincs összehasonlítási alapom, ezért teljesen elégedett leszek?
Nem kötekedés, csak egyszerű laikusnak kellene valamit mondanom, akik nem értenek a műszaki cikkekhez és hülyének néznek, hogy mi az, hogy nincs egy jövőt álló technológia, 2021-ben, 300K alatt, amikor 2016-ban, 180K-ért vettek 63 cm után egy csodát.
-
-
válasz
F.B.I. #103633 üzenetére
Az eredeti kívánság ez volt:
... mi a tökéletes választás 260K-ig, 50”-os méretig, 4K 120Hz-re Series X-hez?Na most erre létezik több ajánlás:
- 49NANO863, ami stimmel minden szempontból, de messze nem tökéletes;
- OLED48CX, ami tökéletes, de nem 260k HUF;
- QE55Q70T, vagy55NANO903, ami nem 50", de nagyjából egyébként okés;
- stb. -
F.B.I.
veterán
Köszönöm urak!
Azért ez számomra vicces, hogy 2021-ben, egy relatív már kifutó kis méretben, 250.000,-Ft-ért, nem lehet az egyik legnagyobb gyártó felsőbb szériás tévéit ajánlani, egy sötét szobában való filmezéshez, úgy, hogy az ember mostani viszonyítási alapja, egy Sony 50”-os VA panel (közép kategória alja), XIAOMI MI S boxxal.
Főleg, hogy nem is látott az ember egy normális 4K adást a saját környezetében. Ennyire észre lehet venni, vagy ez már csak azoknak a szőrszálhasogatása, akik napi szinten, csak olvasnak róla de nem volt otthon soha ilyen tévé?Komolyan érdekel, mert így az jön át, hogy egy vicc méretben már senki ne vegyen semmit, valamint 300K alatt minden xar.
-
Kérdező nem tartotta kiemelten fontosnak a HDR-t.
DV, vagy HDR10 használatára teljesen okés, ha vki komolyabban HDR-t szeretne, az repüljön rá a Q70-es, Q80-as Samsungokra, egyéb komolyabb QLED-re, vagy OLED-re.Szerintem azért ezeken kívül is van élet... illetve várom a komolyabb HDR képességekkel rendelkező TV-k listáját 250k HUF alatt!
-
Joe100
csendes tag
Sziasztok! kb. 5 éves LG Led Tv (82cm, típusát most nem tudom leírni) este semmi baja nem volt, reggel meg a kép nagyon sötét lett, de nem teljesen sötétült el. Mintha a fényerőt levettem volna 10-20%-ra. Kihúztam minden kábelt meg kikapcsoltam mindent meg vissza de semmi javulás. A menüpontokban minden ugyanaz. Elromlott a háttérvilágítás lede? Találkozott már valaki ezzel a hibával?
-
agressor12
senior tag
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
49 nano 863 vagy 55 903, esetleg 913? SeriesX, NETFLIX, HBOGO, 1.5 méterről, max. 2 méter? -
TeeJay
félisten
Arra figyelj hogy a 70"-os VA paneles és azt tényleg szemből nézve lesz tökéletes
ahogy már a széle körül fogsz ülni a másik oldala elkezd sötétedni a VA panel tulajdonságai miatt.
65" IPS-ből legalább 7300-7400-at vegyél az alattiak RGBW IPS-t kaptak ami csak 3K felbontás inkább mint 4K
Nekem 65UN80003LA van és teljesen perfekt -
t-joco
tag
50"-es méretben VA panelos Lg tv, a Nanocell-en kívül van? ami jó alternatíva lehet tv,filmnézésre?!
-
zsiz
őstag
válasz
AxBattler #103619 üzenetére
250k a plafon, fölé nem mennék, mert mindig van kicsivel jobb, kicsit többért.
HBO GO, légegér nem szempont. Csak a 65-70" méret, minimum 3 HDMI és 2 USB, meg persze a jó és szép kijelző. Használnám PC-re kötve autós játékokhoz, amúgy meg TV adás - sajnos többnyire csak SD - meg USB lejátszásra 720p-től 4k-ig.
Ezekkel szemeztem egyelőre. [link] Ha vetnél rá egy pillantást és elmondanád a véleményed, azt megköszönném. Hétvégén elnézek a legközelebbi Media Markt-ba, de amilyen szerencsém van, a kiszemeltek kétharmada tuti nem lesz az üzletben. -
A 70"-os VA, a 65"-os IPS panel, utóbbihoz jár Magic remote is.
70"-osból is megpróbálnám az UN7450-est venni, vagy 250k HUF körül a Philips 70PUS7805-öst, ha nem kell HBO GO és légegér.#103617 bollokcs80
Az az LG jó, ha kell webOS, HBO GO, médialejátszó, de már nincs DTS, sem 3.5mm jack.
Philips 32PFS6805 játszhat még, HBO nélkül. -
bollokcs80
Korrektor
Sziasztok!
Erről a TV-ről milyen tapasztalatok vannak? Családban kell ajánlanom valamit "olcsót jót" kategóriában. Ha van más érvényes ajánlat, szívesen veszem.
Főleg médialejátszási képességei érdekelnének a 7xxx-es sorozathoz képest, pl. milyen kodekeket/hangsávokat visz pl. MKVban?)
-
wwhy
veterán
Köszönöm. Az 50NANO739-nél van 2 ilyen speckó:
Bluetooth Surround Ready
Sound Shareez az lenne, amit keresek?
-
blakey
titán
Létezik optikai-rca átalakító, azzal kell/érdemes "etetni" az erősítőt, a jack fejhallgatóhoz jó. Ebay, Ali és tsai-ról olcsóbban beszerezhető.
-
wwhy
veterán
Az 50UM7600 tud hangot továbbítani BT-n
Ahogy látom, nincs 3,5 csatija, optikai bemenete pedig nincs a kis hifimnek.
-
OldMike
őstag
válasz
rainman72 #103607 üzenetére
Örülök hogy tapasztalat alapján is jól használható.
Én is szemeztem volna vele, mert egy speciális szekrénysori elhelyezésnél sem az íves középtalp, sem a két szélen lévő láb sem működik. Sajnos kiderült, hogy ennek a 60x25 cm-es talpa sem fér el, ezért egy hosszan kihúzható (egy 59 cm-re kinyúló Techly gyártmányt találtam) fali konzol lesz a megoldás. Elnézést a kissé off miatt. -
hhjani
csendes tag
Sziasztok!
Melyik a jobb vétel szerintetek? A kb. 10% felárat megéri a NANO?
LG 55UN74003LB vs LG 55NANO793NE
Esetleg tudnátok jobb képminőségű 55"-ost ajánlani max. 175eFt-ig?Köszönettel:
hhjani -
wwhy
veterán
válasz
AxBattler #103603 üzenetére
Most, hogy mondod ... tényleg sz@r ... vennék ide is egy OLED-et, de ez a sz@ros munkáltató csak 500 EUR-t képes adni homeoffice 'jobbításra'
Oszt meg majd még hagyjam is ott neki
ÉS cserébe elvárja, hogy napi 10-12 órát robotoljak .... kizsákmányolás, nem igaz?
blakey: köszi.
-
OldMike
őstag
válasz
Dude666 #103589 üzenetére
Szia!
Nem tudom, hogy saját gyári állvány beszerzésére lenne bármilyen esély, ilyen univerzális asztali állvány viszont kapható. Ez például 32"-65" között jó:
[link]
Ilyeneket más gyártók is csinálnak, lehet hogy van olcsóbb is, de ez kb. a jellemző. Figyelni kell a tévéméretre és a teherbírásra, mert vannak olcsóbb monitortartók is, de inkább 32" alatti méretre. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Samsung Odysseg G5! 32COL / 2560X1440P Monitor.
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest