Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Bluetooth hangszórók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Két 16 GB-os GeForce gyártását szüntette meg az ASUS
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Philips LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
A vállalti környezetben majdnem mindent lehet szabályozni.
nem gond, hogy az USB milyen eszközökkel álljon kapcsolatban.
A tartományi beléptetéssel nem csak a eszközök hozzáférhetősége szabályozható. A felhasználó jogai is.
A saját gépemen engedélyezhető a BT kapcsolat. A saját profilomban is. Ha a szomszéd gépén lépek be, akkor nem lesz BT kapcsolatom, mert alapból tilt van. De a szomszédomnak se, ha az én gépemen lép be, mert neki nincs engedélyezve.Az USB esetében az egér használat engedélyezve van általában. A telefon töltés nem szabályozható, az hardveres szolgáltatás.
Egyes USB eszközök használata az összes Windowsban korlátozva van. Az USB fejhallgatók használhatóak. De az USB DAC, ami csak adapternek azonosítja magát tiltva van.
Ha a Windowshoz akarsz olcsó USB DAC-t használni a vásárlás előtt érdemes olyat kutatni, amelyik fejhallgatónak mondja magát. Régi gépeken a hangzásban minőségi ugrás. -
Scalpel
senior tag
Az előző cégnél egy hirtelen ötletnél fogva dugtam bele pendriveot (zenét akartam lokálba tenni), ott nyöszörgött hogy tiltva van és menjek melegebb éghajlatra, mert hiába próbálkozom. Itt már nem volt ingerenciám sem kipróbálni, mert nem volt miért, megy a spotify böngészőből. Mondjuk céges iphonet töltés miatt rádugva nem nyöszörgött, igaz a telefont töltési módba tettem, miután az jelezte, hogy kábelre került, amit csak azért furcsálltam, mert a telefon tudta, hogy adatkapcsolatra képes aktív USB portra került, és én sem ezt vártam... Igen, logitech egeret USBs egérként érzékeli, sima liba és emiatt én se kapok kábelt a hátsómba.
Szóval azért írtam, hogy "nem szabad", mert ez benne van az IT policyban, de hogy egyéb korlátozás van-e, arra nincs egyértelmű bizonyítékom. 
-
ddekany
nagyúr
A "nem szabad" önmagában érdekes policy lenne. Csak úgy van értelme, ha szabad rádugni, mert úgysem látja. Nálunk totál szigot van, de az USB-s egér megy. A Bluetooth egér állítólag nem... talán mert első csatlakozáskor drivert telepítene a Windows, ami blokkolt. Viszont, vannak olyan vezetéknélküli egerek, amikhez dedikált USB-s dugasz jár, ami a gép szemszögéből sima USB-s egérnek néz ki, és az megy.
-
Scalpel
senior tag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Szerintem azért egy USB-s egér nem a világvége. Én is saját egeret használok a céges géppel, nem mondták hogy nem szabad. Pendrivera meg azt hiszem kiabál hogy nem szabad. Legalábbis egy korábbi helyen így volt. Mivel van néhány saját tulajdonú gép itthon, nem nagyon volt ingerenciám, hogy privát pendriveot dugdossak a céges gépbe.
De nyilván van olyan környezet, ahol ezt sokkal jobban meg kell gondolni. Ott meg még a wireless billentyűzet is lehet komoly biztonsági aggály. Szerintem igényhez kell az eszközt választani és megfelelően menedzselni a felhasználók lehetőségeit, tiltani amit kell és lehet. -
Scalpel
senior tag
Tápot azért kéne neki adni. Az USB-C meg tökéletesen megoldja a táp + adatkapcsolat vezetékes megvalósítását egy kábelben. 2019-2021-ben ahol dolgoztam, a trágyalókban wireless mentek már a kijelzők... ha ők is akarták...
Kényelmes volt ha működött, és utáltuk ha nem. Arány az ilyen 3:1 körüli volt... -
válasz
DiamondBack
üzenetére
Kábelt?
Egy ilyen cuccnak alapból wirelessnek kellene lennie (lehet, hogy az is). -
válasz
DiamondBack
üzenetére
tehát akinek éppen nem jutott kábel, az a meetingre figyel és nem kártyázik helyette a saját kijelzőjén (mert nincs)?
jól hangzik... -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
DiamondBack
üzenetére
Szerintem ezt valójában továbbra is fix irodai állomásokhoz szánták.
-
DiamondBack
senior tag
képzelj el egy meeting ahol mindenki csak a billentyűzetével ül bent és várja hogy megkapja a kivetítő kábelét...
-
ddekany
nagyúr
-
cabal
tag
válasz
Carlos Padre
üzenetére
rPi 400 vagy 500 + retropie
-
Chaser
legenda
Visszakanyarodok magamhoz, a gép alá behajtható kijelzővel tényleg ütős lenne. Lehetne használni így is ahogy "megálmodták" - lemásolták -, de notebookként is.
Jelenlegi formájában egy szállodai recepción pl jó lehet, de ott meg elfér egy mini gép is.
Itt az akkus dolog a
tárgya, én nem tudom elképzelni, hogy cégen belül ilyennel szaladgálnak "dedikált" vagy nem dedikált helyekre ahol ezt tovább lehet használni. Szünetmentes megoldásnak jó, az tény. Csak akkor olyasmivel kellene promozni ami valós és életszerű. Meg olyan árat csapni mellé, hogy legyen értelme. Ismerve a hp-t ebben nagy hiányosságok lesznek) -
Hogy a cikkről is írjak véleményt

Ez a gép azoknak lesz jó, mint pl. én, akik utálják a cuccot a notebook apró képernyőjén nézni, de hordozhatóságra szükségük van. Mobilitásra meg abban az értelemben, hogy bárhol, bármikor lássa, nincs. Nekem pl. sem a notebook egérmozija nem tetszik, sem arra sincs szükségem, hogy menet közben lássam a dolgokat. Menet közben leggyakrabban vezetek, nem notebookon klimpírozok. Melóban rendes monitor, monitorban egér, ethernet, usbc dokkoló kábel, oszt jónapot. Otthon ugyanez.Mondjuk ilyen paraméterek között egy nuc is jó választás lehet...
-
ddekany
nagyúr
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Az a tipikus N-valahányszázas mini PC a monitor mögött lenne. Ez valami elég specifikus szituációra való, ahol le van téve egy-egy USB-C-s monitor pár helyen, a többit meg vidd te...
-
Z_A_P
addikt
Ez egy baromsag.
Ha hordozhato kell, akkor ott a laptop. Ez ugyaz a koncepcio csak lehagytak a kijelzot rola. Ez igy se nem hordozhato, se nem desktop (annak tul szar).
-
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
janeszgol
üzenetére
Amikor gyerekként először láttam PC-t 89-90 környékén, azt gondoltam magamban, milyen szép kecses gép, de milyen rusnya nagy floppy meghajtója van (az volt a gép
) Addig ugye C64-et láttam meg hasonszőrűeket. Állítólag osztálytársnál a betörők is ennyire voltak képzettek, mert vitték a billentyűzetet de a gép maradt szintén a 90-es évek elején
Ja és még ki se húzták, hanem elvágták a kábelt
-
janeszgol
félisten
Nem a HP találta fel ezt. Régről emlékeztem.
[link] -
ddekany
nagyúr
válasz
Hieronymus
üzenetére
Ahhoz képest, hogy fogsz akármilyen USB-s billenyűzetet, és bedugod a rossz helyére. De hát ugye hobbiból kötözködsz megint...
-
bmelos
csendes tag
Szép, de az ilyen sűrű elrendezés nem produktív munkára való!
-
hibavissza
veterán
válasz
Hieronymus
üzenetére
Bármilyen nyomtatott áramkör biztonsági kockázat. Aki nem eszerint szervez az álomvilágban él. Abból kell kiindulni, hogy fertőzött lehet bármelyik eszköz főleg, ha kormányzati a beszerző. Szóval ez nem indok erre a termékre.
-
hibavissza
veterán
válasz
Hieronymus
üzenetére
Minden sorod nélkülözi az értelmes érveket. Német kormányzati előírás? Előírás az asztalon futó kábel?
-
-
-
válasz
hibavissza
üzenetére
lehet opció egy kábelmentes asztal
Kompromisszum. Egy videótartalom esetében nem. De egy program képernyője esetében minőség romlás.
Egyszerűen nem értem. A hülyéken kívül ki vesz ilyet?
Ez egy nagyon élhető megoldás. Például a német kormányzati előírásoknak ez a PC tökéletesen megfelel.
Nem szükséges valós adatokat tárolni a fizikai háttértáron. Nem szükséges külső USB billentyűzet és egér támogatása.
Neked, mint átlag felhasználónak nincs előnye ennek az eszköz használatának. -
ddekany
nagyúr
válasz
Hieronymus
üzenetére
Sokminden megoldható, csak minek a nehezítés. Laptop billentyűzet csere relatív szívás (szervízbe rohangálás, vagy épp használt pont-olyan levadászása, "kézművesebb" csere). Hordozhatóbb forma? Akkor billenytűk nélkül pláne az lehetne. Stb.
-
hibavissza
veterán
Ez kinek jó? Miért nem jó a gép a monitor hátulján és akkor lehet opció egy kábelmentes asztal. Ha valakit nem zavar az asztalon kaszáló kábel akkor a monitor hátulján lévő kliens már zavarja? Egyszerűen nem értem. A hülyéken kívül ki vesz ilyet?
-
Robert07
aktív tag
Az ár lesz a döntő tényező, mert ha annyit kérnek érte mint egy laptopért, akkor nem látom túl sok értelmét.
A hordozhatóság nem tudom hogy mennyire szükséges egy ilyen eszközben, ha pedig nem az, akkor egy mezei mini PC is elvan a monitor mögött és semmivel som foglal több helyet, mint ez.
Véleményem szerint elég rétegtermék. Ha egy cég egy teljesen hordozható eszközt szeretne, amit a dolgozók haza is vihetnek, akkor egy laptop jobb választás, mert ehhez egy kompatibilis monitor is szükséges. Ha pedig csak az irodán belül szükséges a hordozhatóság, akkor pedig megoldhatják a problémát AD-vel, és mindenki beléphet bármelyik PC-n az irodában. Az hogy valaki elviheti az egyik monitortól a másikig nem hiszem hogy sokkal egyszerűbb lenne, mint kijelentkezni az egyk gépen és bejelentkezni a másikon.
-
-
tibaimp
nagyúr
Normál bill. kialakítás kellett volna, így a ház is nagyobb a komponenseknek, ami nem feltételen baj, mert irodába, ahol a gépelés fontos lehet, nem túl jó megoldás ez az összezsúfolt gomb kiosztás.
-
ddekany
nagyúr
Nem jó irány. A felhasználás amit céloznak, hogy olyan helyek közt ingáznak emberek (a tárgyalót is beleértve), ahol már van monitor. De akkor ugyan ott legyen már rádugva egy bill+egér is a monitorra (a tipikus USB-C monitoros "szegény ember dokkolója" felállás). Akkor ez egy sima mini PC lenne. Az hordozhatóbb kiterjedésre. Nincs egybeintegrálva egy billentyűzettel, amit esetleg nem is szeretsz (HO-ban van választásod), meg pár év alatt kikopik. Valamivel távolabb kerül a fejed a zajforrástól is.
Inkább tennék szabánnyá a mini-PC dokkolót monitorkon, amibe simán bele lehet dobni... VESA-t kevés, pl. nem fogod fel-le szerelni minden munkanapon.
-
fukasza
újonc
Ez azért jó, mert ha ráversz a billre, megy vele a gép is a kukába. Meg ha le akarod mosni, nem csak az érintkezőket tudja rövidre zárni, hanem a procit is. Nóbel díjat neki...
-
Joczeek
addikt
Nincs itt semmi látnivaló, minden a legnagyobb rendben. A koncepció a 90-es években is működött, most is fog. Kérem oszoljanak!
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ha nem úgy gondoltad, akkor ezt nem nekem kell mondanod.

---------------------------------------------------------------
(#45) Alaaf Pi: Az nemtudommi, de megnéztem, és igen. A nagy farkaspókokat szétcsapkodni a pincében tökéletes. Esetleg mawashigerivel felrúgni az asztalra, mikor kulimászkodós vaddzsuvákolás van, és olyan billencs kell egy rövid időre a gép előtt, aminél az sem érdekel, ha belehányok.
De akkor meg van olcsóbb.
-
Amellett, hogy egy hétköznapi cuccot akar a cikk szerzője szenzációként tálalni, ami láthatólag nem ment át (
),
milyen az a klavi, ami a "legvastagabb pontján 12 mm széles klaviatúrának tűnik"? Valaki keveri a koordináta rendszer betűit a generációs betűkkel?
-
-
Alaaf Pi
őstag
A HP klavik minőségét ismerve akkor másfél év maximum, és kuka az egész. Hurrá!
-
-
Chaser
legenda
válasz
Synthwave
üzenetére
Csak akkor ne állítsuk már be úgy, mintha valami újdonság lenne) meg olyan blődségekkel promózni mint ami a cikkben van.
A design miatt említettem a C-t. Én mondjuk szerettem a kis 4-es billzetét.
Van c64 ultimate, próbáld ki azt, 3 verzióban is elérhető - csak a hw kicsit hümm) -. Hátha jobb rajta gépelni) -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Keveset sem akarok rajta gépelni (de gondolod, hogy akkoriban nem használták őket irodai célokra vagy nem írtak cikkeket, könyveket, esetleg kódot velük?). Mondom, itt van. Szeretem a Commodore-t, de a gépelési élmény fos, és már akkoriban is volt Alps, Cherry MX vagy buckling spring.

-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Akkor nem is szabad e-hulladéknál jobbat venni.

-
Carlos Padre
veterán
Idealis retro gaming gepnek latszik Batocera-val vagy SteamOS-el (ha egyszer vegre elkeszul).
-
-
Chaser
legenda
Simán el tudom képzelni hogy ez életképes dolog lenne ahol kevés a hely dokkolónak a géphez és külső billzethet. Alácsapja az ember a kijelzőt irodában, ráköt nagyobb külső monitorra, aztán viszi haza. És bármikor tudja használni, mivel egy teükkös notebook lenne, nem egy kiherélt mint ez.
Synthwave
Igen az, ahogy az előtte levő Commodore gépek is azok voltak, meg az említett Zx Spectrum is úgy 30 éve ( : de a fentivel szerintem egy jóval értelmesebb dolog lehetne.parandroid
Egy csecsemőnek minden új
haxiboy
Nekik az a lényeg drága legyen a szervizelés és/vagy vegyél újat. Tekintve, hogy a mobilizáció oltárán sok mindent feláldoztak már, én nem várom el, hogy ezekben cserélhető dolgok legyenek. Ram és háttértár már jó.
De a Commodore éra óta eltelt idő alatt jöttek frankó és vékony panelek, ha már akkut tudtak belerakni - azt leszámítva meg a padot ez notebook- , akkor egy beforgatható kijelző és azzal tényleg lehetne menőzni'.snorbiii
Pont úgy melegszik ahogy a notebookok) -
snorbiii
csendes tag
Biztos nem fog melegedni a billentyűzet...
-
DonDezo
újonc
Miért zseniális az, ha egy 2-3 ezer Ft-os billentyűzetbe beleépítünk egy 10-20-30-50x drágább számítógépet. Ha elromlik, akkor mennyi idő szervizelni? Most ha egy billentyűzet elromlik, -> kuka -> másik rádug a gépre -> dolgozol tovább...
-
beef
őstag
Ez a billentyű design még ingyen sem

-
haxiboy
veterán
Mint ahogy a telefonoknál is (meg kb mindenhol) van egy körforgás az éppen trendi dolgokban.
Ha igazán menőt akartak volna alkotni (bár ez a HP/DELL és egyéb nagy brandektől kb elvárhatatlan), akkor közösen alkotnak valamilyen szabványt ami majd egy generációnál tovább ad kompatibilitást és nem kell az egész gépet cserélni ha tönkre megy valamilyen alkatrész.
Ez persze a lehetetlen megugrani olyan gyártóknak akik pont az egyedi megoldásokból élnek, há' nehogy mán' berakj egy normális tápegységet a gépbe. -
konzumpro
kezdő
Jó lenne egy akkora (érintő)kijelzővel ami ráhajtható, belül meg akkora akksi amivel 8 órát kibír, kinézetre olyasmi lenne mint régen a Psion-ok.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Hieronymus
üzenetére
Mikor a 2013-as egybe iMac-ben megpurgyant a kijelzőpanel vezérlése, rákötöttünk egy külső monitort miniDP-HDMI átalakítóval és elé tettük a gépnek
Úgy használtuk még egy-két évig. Igaz trükkös volt, mert a Windows (!!! BootCamp rulez
) nem akart átkapcsolni rá, de RDP-n fellőttem egy TightVNC-t, távolról így már engedte, hogy beállítsám a külső monitort
-
powerage76
csendes tag
A HP szerint ennek a koncepciónak azért van értelme, mert így sokkal könnyebb lehet majd hordozni az adott gépet az irodán belül.
A laptopot meg még könnyebben lehet hordozni irodán belül és annál nem kell szabad munkahelyet keresni, mint ennél. Különben is, az irodai drón inkább ne tároljon lokál gépen semmit.
Az idei CES egy komplett agyhalál...
-
Cefet
aktív tag
Sinclair ZX Spectrum...
-
HThomas
őstag
Nálunk is ez volt helyzet, ennek ellenére el tudom képzelni, hogy a cég tud spórolni picit, ha az alkalmazottak egy részének laptop helyett ilyet vesz - ha megfelelő lesz az árazás.
Az irodában és HO-ban is tipikusan külső monitort használnak a legtöbben, és akkor ugyanúgy hazaviheti ezt is, legfeljebb a vonaton, kávézóban, stb nem tud dolgozni.
Viszont azok a nyomorított nyilak... borzalmas.
-
Egon
nagyúr
Ott bukik ez a koncepció, hogy manapság - tekintettel a HO-ra is - kb. minden irodai dolgozó laptopot kap, nem munkaállomást.
Aki meg munkaállomást kap, annak olyan munkaállomása van, amit nem lehet bezsúfolni egy billentyűzetházba, mert kilógna belőle a dual Quadro vga...
-
villamos
őstag
Sikerült feltalálni a melegvizet!
Teljes szívből gratulálunk!
De akkor már egy normális billentyűzetet is tehettek volna rá...
-
Sanchez638
addikt
Ismerősnek van ilyenje.. Laptop kijelzője betört és le is operálta..
Az is HP.. -
Hedon
tag
A helytakarékosság jegyében miért ne lehetne vele telefonálni is? És ha elhagynák a gombokat, helyére pedig érintőképernyőt tennének, monitor sem kéne.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ez egy teljesen jó és valid koncepció, de akkor már lehetne egy értelmes billentyűzet is a körítés.
-
Chaser
legenda
Biztosan van akkus kijelző ( : jobb esetben tabletre is kitolja a képet és máris kész az asztali mobil számítógép
Látom magam előtt mennyire örülhettek maguknak eme korszakalkotó igazán innovatív újítás feltalálásához
( :
Én már tovább is fejlesztettem kedves HP!
Ha esetleg lenne hozzá monitor ami nem szerves része a gépnek, hanem lecsatlakoztatható, az tényleg innovatív lenne. Mondjuk a pH@raszt irodában/otthon kényelmesen használhatná nagy monitorral, menet közben meg ott a saját kijelzője. A 100m ft-ot az ötletért majd küldjék a számlámra, köszike') -
Chaser
legenda
Sőt, igen jó koncepció.
Először a '90-es évek legelején találkoztam vele, Commodore +4 címszó alatt)
Kb kitalálták most azt, amivel eleve indult az otthoni számítógépezés, nagyvállveregetés' ( :
Ez egy notebook kijelző nélkül más megközelítésben, tényleg fenomenális talalmány. 10 éve csináltam ilyet egy T500-ból, jó pofa volt de annyiban is maradt, nem használtam. Ha tudtam volna mekkora újításnak számít most gazdagemberlennék'...)))
Az első pc-k nyírták ki ezt a koncepciót, az utána jövők pedig megfejelték. Sok idővel később lettek egyre kisebb házak/mini pc-k, és 25-30 év után visszajutottunk oda ahonnan indult az egész móka.A valóságban azonban ez már nem feltétlenül nem szükséges.
-
-
hdavid1
aktív tag
Tetszik az ötlet, de nagyon utálom az ilyen laptoposan sűrített billentyűzeteket. A nyílgombok részét főleg, nem tudom irodába mennyire jó választás ez.
-
Scalpel
senior tag
Nem is rossz koncepció. USB-C-s monitort az íróasztalokra / trágyalóba meg projektort és meg is vagyunk. Gondolom az ára annyi lesz mint egy belépő szintű corporate laposé...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ICY BOX IB-158SSK-B 3,5 SATA merevlemez mobil rack (5,25 -be építhető)
- Dell Latitude 5440 - i7-1365U, 16GB RAM, SSD, jó akku számla, garancia
- Dell Latitude 5420 - i7 1185G7 ,16-32GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Szóval azért írtam, hogy "nem szabad", mert ez benne van az IT policyban, de hogy egyéb korlátozás van-e, arra nincs egyértelmű bizonyítékom.
tárgya, én nem tudom elképzelni, hogy cégen belül ilyennel szaladgálnak "dedikált" vagy nem dedikált helyekre ahol ezt tovább lehet használni. Szünetmentes megoldásnak jó, az tény. Csak akkor olyasmivel kellene promozni ami valós és életszerű. Meg olyan árat csapni mellé, hogy legyen értelme. Ismerve a hp-t ebben nagy hiányosságok lesznek)
) Addig ugye C64-et láttam meg hasonszőrűeket. Állítólag osztálytársnál a betörők is ennyire voltak képzettek, mert vitték a billentyűzetet de a gép maradt szintén a 90-es évek elején