Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicces
addikt
válasz
Toobee
üzenetére
ez már nem nyaralós, hanem a normál "röghözkötő" felszerelés. nem túlzás ez egy kicsit?
én legutóbb bedobtam az előre ledarált plusz a maradék téglás kávét egy kisebb tupperware-s dobozkába, mellé a moka expressemet és csókolom! csésze, kiskanál, tűzhely meg volt anyámnál a konyhájában.
még igy is finomabb volt a kávé mint amit ő szokott főzni
-
Gravity1234
tag
válasz
vikla007
üzenetére
En magam is Flat whiteot iszom legtobbet, mert nagyon szeretem az intenziv izet azzal a kremes de nem habos allaggal. Meg sima espressot. Szerintem a youtube osszes videojat megneztem mar Flat white temaban
90% ban dupla espresso + gozolt tej, nehol dupla ristretto + gozolt tej. A dupla az mindenhol alap, hiszen pont ettol lesz masabb mint egy latte, vagy mas tejes ital, hogy eros, jol erezheto kaves. -
vikla007
aktív tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Igen, folyós tejhabot csinálok...
Valaki eszpresszót, más (akár dupla) risztrettót mond a flat whitehozPl.
http://beanlight.hu/kavekeszites-alapitalok/ -
Surda-
őstag
válasz
vikla007
üzenetére
Szerintem állítsd a darálót úgy,hogy ne kelljen 12mp-et várnod a kv megindulására, az sok. Van egy tippem,hogy meg is ég így a kv.
És bár sokan írják a másodperceket és a millilitereket , én ezeket csak mint zsinórmérték használom.
Azaz,ha azt látom,hogy már nagyon szőkül a kv,akkor nem fogom kivárni a 30mp-et,csak azért,hogy meglegyen a ml...
Jobb egy finom ristretto,mint egy szr eszpresszo.
MOndjuk pont világosabb pöriknél nem teljesen igaz ez, ott azért még engedem szőkülés után is kicsit.
Ezeknél valahogy nem tud 100%osan tankönyvi lenni a lefolyás.
Sehol, kávézókban sem. -
vikla007
aktív tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Köszi, igen én is így tudom, de ha lefele megyek akkor is egyre kávésabb lesz...
Eddig hosszabbra főztem(1:2,5), de javasolták az 1:2 arányt grammra és a max 30 mp-et.
Ezek most megvannak, de nem tudok elég gyümiset lőni...
-
Gravity1234
tag
válasz
vikla007
üzenetére
Szia nekem a 17,6 gramm >> 35g >>> 30 masodperc eleg rovidnek tunik, dupla esressonak nem mondanam.
Szerintem illene kozel 18g-bol 45-50ml-nek lennie, az a 35g lemerve meg tuti meg 40 sincs.
Ha lassan indul meg, akkor tul finom, plusz a 30 masodperc alatt 35g is szerintem tul lassu, tul finom az orlemeny.Izzel kapcs, (ezt a kavet nem ismerem) de kb generikusan elmondhato hogy ha lefele mesz a homerseklettel jonnek elo a savak. en egyetlen (csokis, kaves izvilagu) kavet sem foztem 94-en, inkabb 90-92, ott mar eleg kavesak, 90 es 90 alatt pedig nekem mindegyik (sok azok kozul amit te is felsoroltal) savas volt.
-
vikla007
aktív tag
Sziasztok,
Gaggia Babyvel (ims felsőszűrő, ims kosár 12/18, naked kar, pid, rézcsőtuning by fragola) és Mazzer Minivel kávézok.
Próbáltam már többféle kávét(PY, CM, Red Brick, Illy, gagyik,...), jelenleg Pacificaffe Ethiopian Yirga van(1 hetes)
Már inkább a gyümi jön be... (erős flat white-al próbálkozom)94° -on(17.6g a kosárba 35g lefőzve, 30mp, wdt van) néha kávés néha inkább gyümis. Ha lefele megyek kávés ha felfele akkor is...
Hogy lehet belőle csak gyümiset csinálni?
(elég lassan indul meg a lefolyás 12-15 mp-nél, igazából bármelyik kávénál...) -
jolti
senior tag
A jó múltkor találtam, mikor rendeltem, de akkor nem is figyeltem rá. Mostanában sokat téma ezért berakom, hátha segít valakinek.
Lehet nem olcsó, de manapság mi az? És ha nem kell kidobni pár pörkölést, akkor máris visszajött az ára.
A Kávépörkölők Kézikönyve - Scott Rao -
lagoon79
tag
válasz
Deadzone41
üzenetére
tobb leirast is talalni a neten, a komolyabban mind 235-250-es csumagazas porkolest preferaljak, elso reccs kornyeken kell csak visszavenni a hot. nalam ez jol mukodik. 200 grammal szoktam hasznalni.
-
Balus
tag
válasz
Deadzone41
üzenetére
Ha valamelyik sötétebb pörkölésnél volt valami olaj, ami ráment a fémre akkor szerintem az lehet probléma.
-
zolnagy
őstag
válasz
levytee
üzenetére
finomabbra kellett állítanom a Black LXR-nél és 3 fokot levettem. Így kb normál lefolyással jött, de meg lehet próbálkozni risztrettó irányba is. Holnap reggel kipróbálom még finomabb őrléssel.
Jók ezek az eszmecserék más topiktársakkal. Kár, hogy ritkán van rá lehetőség, meg a távolságok sem kicsik ugye...
-
Balus
tag
válasz
Deadzone41
üzenetére
Elmostad már?
A "pernyetisztító" lápát rendesen működik?
Több kávéval is produkálja? -
Deadzone41
őstag
Ma megint próbálkoztam a gene-vel, sajnos nem jutottam előrébb. Kipróbáltam a 8 perces 160 fokos szárítást, az nem segített semmit. Kipróbáltam, a 205 fokos max hőt, de akkor meg beállt a pöri a sárgulás fázisnál, és percekig színe se változott. 230 fok nálam kell, hogy rendben eljusson a pöri a 2. reccs-ig. Szóval még mindig foltosodnak a szemek, bármit csinálok. Kipróbáltam azt is, hogy mi van, ha csökkentem a mennyiséget 250g-ról 150-re, de ez sem hozott sikert.
-
vicces
addikt
válasz
soldier2
üzenetére
oké!

Fiorenzato F4 Nano-val szimpatizálok, mert láttam valahol 429 euróért. persze most nem találom. de jó lenne tudni a felépitését. nem akarok megint gagyi műanyagba beleszaladni. a mazzereknél ha jól látom fémből van a menet amivel az őrlőt állitjuk. az nem fog kikopni.basszus mit találtam ma! a gasztronomiának szállitunk italt ugyebár. az egyik cimemen a személyzetnek a backstageben be volt állitva egy valamilyen dupla karos rancilio, és mellé egy rancilio rocky. a személyzet lengyel és bulgár vagy esetleg török. a gép gondolom ki van a nagyközönségtől selejtetzve. ők már másik gépen kapják a kávéjukat. majdnem rákérdeztem az őrlőre, hátha megválnának tőle, de gondolom inkább nem. úgyhogy nem is firtattam. viszont hogy már jó ideje nem volt egyik gép sem letakaritva az tuti, mert annyira retkesek voltak. de még a kávékarok is hányingerkeltően néztek ki.

különben szinte mindenhol mazzereket használnak. kv-gépeket sokszor találok a hátsó raktárakban is kiállitva az üzemből, várva a selejtezésre. legalábbis elég strapásak már ilyenkor, de őrlőt még soha sehol nem láttam így a hátsó lomtárakban. az új gépek meg azok a programozott digitális csodák 10-20 -x ezer euró értékben. a múltkor az egyik kávézóban panaszkodott is a néni, hogy nem győzik javittatni az új gépüket. és persze úgy fejezte be a sztorit, hogy bezzeg a régi gép az mindig működött, alig kellett javittatni.

-
vicces
addikt
ma megérkezett a naked kar. még a rendelésnél hozzácsaptam egy hario skertont. a graefot majd valahogy visszavetetem.
a szimpla szűrővel undoirtóan fröcskölt, aztán csak nem birtam ki és csináltam egy duplát is. nem csináltam videót én balga, de szépen összefolyt középen. viszont a szélén egy ponton úgy spriccelt, hogy a gépet és kb 20-30 cm-es környezetét egy vékony kávépermet boritotta be mindenhol. de nem lehetett sok viz (-kávé) ami igy szép spriccelt, mert valami elképesztően vékony permetnek tűnt számomra.
ez a csatornásodás miatt van? a pogi persze az egyik szélén kráteres volt.
.
megoldaná egy szélesebb tamper valószinűleg a gondot?különben a kv meglepően finom lett és a mennyiség is rendben volt a lefolyás végére

a gépiőrlővel talán kb 2x sikerült ezeket az izeket ebből a doboz illyből kihozni a rengeteg sok próbálkozásból. -
mclord
aktív tag
Valaki nem tud Győrben egy jó kávézót ?, ha jól tudom a Kapuczinernek nincs kávézó részlege

-
Surda-
őstag
Egy baristával beszélgetve azt mondta a világosabb pörköléseknek az alacsonyabb nyomás jobban áll,tehát nem kell ragaszkodni a 9-10barhoz.
7-8bart mondott -
lagoon79
tag
ha most hirtelen lenne rá keret és gépvásárlásban gondolkodnék otthonra, tuti nem haboznék ez a típust választani. simán bedobnám a brasiliát érte.
nem, sajnos még nem kerestek meg a catlertől, h ingyen gép jár a sok dicséretért....azaz nem vagyok fizetett "catlerbérenc" (meg "nemfizetett" sem
) de azért most már hívhatnának.... -
Surda-
őstag
A Red Baggies Ethiopian Yirgacheffe Aricha nagyon jól sikerült, végre egy olyan világos pörkölés,ami itthon is nagyot szól

-
én értelek, de ez egy önkényes határ, amit meghúztál, hogy neked ez a banner nem oké. én annyit mondtam, hogy mellesleg ez egy elég alacsony határ. de a mi szemünkben mindenképp az a probléma, hogy eldöntöd, hogy milyen reklámhoz van kedved és kész. az oldal szempontjait figyelmen kívül hagyod, holott ingyen fogyasztod. igen, tényleg ezért találtuk ki a prémium tagos előfizetést, az nekünk is jó. ámde, téma lezárva, megoldjuk inkább, hogy az adblocker ne bírjon blokkolni és akkor talán életben is maradunk...

-
na szóval:
- ez NEM ráúszó reklám, nem úszik rá semmire. erről beszéltem, ez egy 640x360 px méretű, mezei reklám- ha ilyen miatt felrakod az adblockert, azzal nem igen tudunk mit kezdeni. minden usernek máshol van az ingerküszöbe, sokan közölték, hogy ne mozogjon a hirdetés. mások azt, hogy ne legyen az oldalon belül. neked ez már nagy méretű, de másnak a fele/kétszer ekkora az
- nagyon zárójelesen mondom, hogy egy ideje van már saját, lokális kiszolgálásunk is, ez a banner nem onnan fut, a T adott valami külső kódot. ezért is tudja kiszűrni az adblockered, ha mi szolgálnánk ki, látnád mindenképp...

-
bluesfan
tag
Ha valaki egy Catler 9010-ben gondolkodik,[itt]
most 320-ért van 1 db. -
öö, hol-mi?
túrom a banner admint, a ph-n a tartalmi oldalakon (cikkek, hírek) látok telekom bannert (egy telenorral felesben futva), de az normál 640x360 méretű box, nem úszik sehova, csodálkoznék is, ha ilyen layeres hirdetés lenne nálunk. a boxon belül persze bármilyen animáció lehet, na de hogy szövegre nem mászik rá, az hétszentség.
erre a nagyméretű box bannerre gondoltál?
-
zolnagy
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
RKC-t építettem az első pides gépembe (Gaggia Baby 2007). Akkor nem tudtam, hogy van több fajta rex. Ezek szerint véletlenül a jót választottam

-
And06
aktív tag
szolgálati közlemény:
parci: hogy is volt az ugráló figyelemelvonó reklámokkal kapcsolatban? az undormány ki-be úszó T reklám miatt sajna kénytelen voltam megint beizzitani az adblockot. majd szóljatok, ha kifutott a kampány ... -
Kazasi
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Rendben. Köszi!
-
Kazasi
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Igen, ezt megtapasztaltam a saját bőrömön. Akkor Sestos lesz.
Köszönöm a választ!Keresztapper, neked is köszi!
Na igen, normálisat kell venni. De milyen az? Gondolom itt mindegyik darab csak ügyes koppintása valamelyik ismert gyártónak. Ezután biztos, hogy benne hagyom a gyári termosztátot egy aktív fizikai védelemnek, sorbakötve a szenzorral. Annak meg keresek valami más helyet, esetleg felforrasztok egy hüvelyt erre a célra a gyári mintájára.
-
Kazasi
tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Elvileg ez is REX C100 volt a felirat szerint. Lehet, hogy a fillérb@xás áldozata lettem...
Sestosra gondoltam én is egyébként. Csak az zavar, hogy a termékfotón kívül sehol nem szerepel a Sestos kifejezés a leírásokban. Az enyémen egyébként Berme "márkajelzés" volt. -
Kazasi
tag
Sziasztok!
PID szabályzóból van ajánlott vétel vagy kategória? Egy olcsó darabot rendeltem ebayről, de kb egy hónap után megőrült, össze vissza mutatott mindent. Túl is fűtötte volna a gépet, ha nem veszem észre rögtön a bekapcsolásnál a hibát.
Egy ilyenről van szó -
paljoc
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Igen, most epp van az is, amugy casmo az alap, a tovabbiakat en sem tudom...?!
-
paljoc
tag
Ez kellett volna, csak épp nincs kapus verzióm belőle! :-)
Igen, ez Verona és Brando-tól van a nyers csésze.
Bazsee: millió helyen csinálnak, neve nem jut eszembe de ezt itt Pesten csináltattam egy ilyen reklám grafikai cégnél, de Dunát lehet rekeszteni annyi van ha beütsz pár keresőszót a gugliba /csésze, reklám, logo, stb./
Brando-nak is van logo-s verzió, kérdezd meg hol csinálták, lehet van ott a közelben..?! -
Bazsee71
őstag
válasz
paljoc
üzenetére
Ha szabad tudni, akkor a mintát hol applikálták rá?
Itt Kaposváron a Caffé Brandonál lehet kapni Ancap Veronát és Giotto-t.
Nekem így is nagyon bejön a Verona, a színessel igazából páromnak szeretnék kedvezni, ha már fél év alatt eljutottunk oda, hogy reggel nem a háromazegybent bontja ki, hanem tőlem kéri a kávét, sőt, ha korábban kel, akkor bekapcsolja a gépet, mert tudja, hogy idő kell míg felfűt.

Szóval ha utólag egyedivé varázsolható a csésze, akkor lehet inkább kitalálnék neki valami különlegeset a Veronára.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
lagoon79
üzenetére
A kávébojlernál a vízben van a szonda, felülről kb. 4 cm-re. A fejnél, mivel ez eredetileg is fűtött fej, az eredeti termosztát helyén van a szenzor. Majd ha teljesen kész lesz és úgy működik, ahogy szeretném, akkor teszek fel képeket a teljes felépítésről.
Túl sokat nem költöttem rá, a kávékazán volt egy húzósabb tétel, de az is kijött kb. 30-ból. Inkább a munka volt sok, a gép belseje teljesen át lett építve, szinte egy eredeti rézcső sem maradt benne. -
-
Bazsee71
őstag
válasz
vendingo
üzenetére
Kultúrpresszóba betértünk, a 42 pörkölőtől származó ruandai SO-jukból kértem egy espressot, az kimondottan ízlett. Ellenben elég drága a hely, és szinte minden csak bio-paleo, horror áron. Főleg utóbbi lett kicsit túltolva szerintem.
A színes csészéjük viszont nagyon tetszett, azóta nyomozom a típusát, egyelőre úgy tűnik, hogy Ancap Millecolori Brillanti. Esetleg tud arról valaki, hogy itthon kapható-e?

-
lagoon79
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
na vége, h már látok képet is a régen emlegetett csodáról.
Laci, le a kalappal. Nagyon szépen megcsináltad és ahogy olvasom mindent tud, amit csak a felső kategóriásak. Gratula!
hőmérsékleteket hol mérsz? (kávékazán illetve fej tekintetében)
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- MacBook Pro 14 2024 M4 Pro, 24 GB RAM, 1 TB SSD Space Black 27% Áfás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 700W
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 17 White 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3965
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest