Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Pánik a memóriapiacon
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
Az a szomorú, hogy az egész onnan indult, hogy mi lehet az oka annak a korai crema kifehéredésnek ami miatt alulkivonatoltnak tűnik a kávé, nagyon gyorsan. Erre született 1-2 érdemleges válsz, majd egy másik érdeklődő kérdése után átment "szegedezésbe" a dolog. Mindenki túlreagálja a dolgot, így újból visszaolvasva egyik (kezdeti) hozzászólás sem volt bántó, vagy propaganda, de mégis lépésről lépésre eszkalálódott a folyamat, totál értelmetlenül. Ilyenkor eszembe jut a klasszikus, miszerint "nem értem miért nem tudnak a zsidók és a palesztinok leülni, és jó keresztények módjára megbeszélni a dolgokat". Ebben a témában már egyszer majdnem konszenzus is volt, mégis annyit ért mint az ukrajnai tűzszünet. Hova menjen tanácsért az, aki Lelit gépet vett, de nem az AVX-től rendel kávét. Ott nem fog a Paljoc (vagy épp Kalmár) kávéval tanácsot kapni, itt meg a Lelit gép miatt???
-
Ábi
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Te nem vennéd magadra, ha 1 valaki (másokkal ellentétben) szídna 2 általad használt, mindennapokban bizonyított használati tárgyat?
Kicsit visszaköszön a fórum rákos sejtje, a Gaggia-Lelit harc, amiben neked is biztos helyed van meggyőződésből.
Számomra érthetetlen ez a küzdelem, de 2 naponta feltűnik egy párbajozó valamelyik klánból, aki kész meghalni.
A lényeg, a kávé mindkét félnek ízlik, mégis megy a harc. -
Ábi
tag
Értelek, de szegedi érintetsége miatt (gép,kávé,"teszt") nem biztos, hogy minden ördögtől való.
Egyre többen vannak az ilyen érintett fórumosok, ami valahol jó a hazai kávézás szempontjából. Hosszú távon viszont nem lehet minden szegedit elhallgattatni.
Szűrje meg minden felnőtt fórumos az infot és kész. -
fragola.6035
aktív tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
De szerintem a NS Oscar is egy kacat, HB-n van aki arról is áradozik.
-
-
kaligula
tag
Valaki látott/hallott már Ellimatic főzőről? Ha jól értem, ez valamiféle Nuova Somonelli.
-
Ábi
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Szerinted minden pozitív Bricoletta vélemény Fiorenzato bérenc, csak azért szeretik, mert fizetnek érte?
Komolyan, csak tőled olvastam ilyen negatív véleményt.
Mind a kettőt szétszedtem és más gépekhez képest sem találtam silánynak. SID kezén is átment pár, de ő sem fogalmazott meg ilyen durva kritikát a bajuszkapcsolón
Akkor most kinek kéne hinnem?
Kinek higgyen egy újonc, neked, vagy a több tucat nemzetközi + véleménynek?
Ez a fórum a te pályád, de máshol helyén kezelik a hölgyet.Hoppá!
Máshol alatt nem azt a délit értettem, mielőtt valaki...
-
fragola.6035
aktív tag
A cigány is a maga lovát dícséri. Nekem ez nem szokásom.
Bricolettát pedig volt szerencsém használni pár hétig, plusz még szét is túrtam, szerintem akkor mégneked nem is volt. Azt írtam róla, hogy használható, de műszakilag egy silány anygokból összetákolt gép, amit egy nem műszaki beállítottságú felhasználó észre sem vesz.
Azt, hogy valami silány, szerintem nagyon is közzé kell tenni az ilyen fórumokon, mert felháborító, hogy egyes gyártók mekkora szarkupacokat próbálnak eladni.
Látod, csak termékeket pocskondiázok, szerintem joggal, de Te most épp engem. -
levytee
csendes tag
válasz
von toth
üzenetére
Én egy rancilio silviát vettem, de azt még meg kell PID-elned.én ha újra kezdeném akkor is hasonló lenne a választott irány.ami használtan érdekelne az egy rancilio nancy, vagy a faema familly.mert jók és tetszenek is,bár a faema az elején nem tetszett,ma már egyre inkább. :-)
-
von toth
tag
Egyébként a Gaggia-t leszámítva milyen más jó márkák vannak még otthoni felhasználásra? Karos gép érdekelne.
-
Ábi
tag
Mikor szűnik meg a 2 fórum közötti szívózás?
Nem kell egy szerencsétlen szóhasználatért bélázni.
(Én sem szívlelem, de gravity kolléga leveléből nem bélánkra asszociáltam)Előítéletektől mentes, jó hétvégét!
Jó kávét kívánok mindenkinek! -
Ábi
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Igazad van, szélsőséges a véleményed a Bricolettaról és a Ceedről egyaránt, annélkül hogy bármelyiket használtad volna huzamosabb ideig. Ezzel viszont pont a másoktól számonkért hitelességed játszod el...

Több fórumot olvasva Te egyedül fehér károgó varjúként szídod a Bricolettat, míg más oldalak vagy semleges, inkább dícsérő dolgokat írnak róla, persze ezek használatból fakadóan, nem indulatból!

Nekem volt már kettő is és a minőséggel és produktummal sincs semmi bajom 360 nap után. Egyedül a rotopumpa fáradt el röpke 10 év után, ami egy Giottoval is előfordul.
Nem okozott gondot a szerelése!
Ja, egyszer szereltél egy hulladékot, huuuu hova rohanjak!
Ez aztán a tendencia!
Ceed, mint ipari hulladék!?!

Ember! Végig gondolod, amit írsz...
A Civicem és apámék Astrája problémásabb volt.
Egy jól összerakott autó. Tudom, mert 8 éve használom. 1.6 Crdi motorral tökéletes erőbajnok is.
Nem csak megtűrt öszvér.Eddig adtam a szavadra, de tájékozatlanságoddal és stílusoddal hiteltelen lettél számomra, de ezt úgyis pont lesz@rod.
Olvass utána, ne adj Isten használd bármelyiket, mielőtt ilyen kemény véleményt fogalmazol meg! -
mdav88
aktív tag
Én nem ragaszkodok az új cuccokhoz, műszaki beállítottságú vagyok. Hobbin belül simán adok-veszek használt cuccokat.
Nem a saját lovam dicsérem, szeretem, használom és pont. Itt viszont a márka puszta említésével is sikerült a kedélyeket felkorbácsolni.
Fél szóval sem említettem hogy jobb, vagy sem, csak azt hogy jó, elégedetten használom, kiváló kezdőgép.
Kinek mi a hitvallása, hogyan ért hozzá, mennyire látott már ilyen szétszedve, melyiket mennyi ideig használtam, erre nincs rálátásom. -
válasz
mdav88
üzenetére
senki sem mondta, hogy azok a gépek rosszak. ha például úgy hangzik a kérdés, hogy új, pid-es lelcsy vagy új, acélkazános gaggia, akkor inkább az előbbi, egyértelmű. és épp ezt írtam én is, hogy bármelyik géppel lehet jó kávét csinálni, épp ezért hiteltelen, amikor valaki azt írja, hogy a gaggiával nem sikerült, bezzeg a lelkóval. fordítva sem lenne igaz.
annyit azért hozzáteszek, hogy egy rézcső+pid tuningos gaggia technikailag is jobb gép az 58-as leltschinél is. de igen, ehhez szeretni kell a használtat is. én szeretem, autóban akkor sem vettem újat, amikor egyszer régen még pénzem is lett volna rá.
-
von toth
tag
Állítólag a fórumon van valaki, aki felújít használt, jó minőségű gépeket. Valamikor az ősz folyamán vennék, nem tudjátok ki az?
-
Bazsee71
őstag
-
adp
őstag
Egy szűz gaggiát és egy lelitet összehasonlítva lehet, hogy a lelit jobb kávét főz. De a Gaggiát feltuningolva: rézcső,pid, felsőszűrő, szűrő biztos hogy Gaggia lesz jobb és nem utolsó sorban olcsóbb.
-
mdav88
aktív tag
Nem szerettem volna, de hozzászólok.
Kis lelit gazdi vagyok.
Sok helyen járok a városba, kóstolgatok kávékat. Hazaérve viszont mindig jól esik otthon összehasonlítgatni.
Vagy én vagyok nagyon ügyes(nem hiszem) vagy a kis lelit mégiscsak jó.Nekem ennyi a szubjektív meglátásom.
(nem, már nem fórumozok odaát)
-
soldier2
őstag
Egy kicsit visszatérve a Gravity féle eredeti problémához. A Kalmár féle Malabra volt nálam nyaraláson, és visszaérve készült 3 dupla az otthoni géppel is, a jelenség ugyanaz volt, gyorsan világosodó crema a cspoláskor. A kávé ízével, a cremával a csészében nem volt baj. Vízterítési gond nálam nincs valószínüleg. Sajnos kisérletezni nem maradt időm, elfogyott, otthonra meg nem a Malabar a befutó nálam.
-
soldier2
őstag
Épp írni akartam róla. Ár csak az automatában volt még, szerintem az egyik legjobban hasonlított az otthoni gépen húzott kávé ízére. Az más kérdés, hogy így nem ízlett annyira a társaságnak (kivéve talán engem, egész korrekt csokis kávé volt ami eddig készült belőle), nekik túl keserű. Ma nekifutok megint

Fragola: kösz a rézcsöves infót.
-
Eladó Gaggia Baby
Full fém az egész ház, a gőzcsöve fix, de nem is fog szivárogni.
Fragola februárban szervizelte, új szivattyú, ipari terítő, tömítések, kipucolás, stb. ami kell, gondolom még megint elmegy egy 20 évet

Elég régi, 2850-es sorszámú, szerintem szép állapotú, de aki akar, talál rajta egy kis leverést a festéken a széleken.
Angol piacra készült, angol csatlakozós, átalakító jár hozzá.Érd: privát.
-
bl4ze
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
Remek, mennyiért kaphatok belőle ? Hagynál egyet nekem paljoc mesternél ?

-
ami a lellytnél sokkal érdekesebb: paljoc indian choco, szénre húzva: finom! bizony, ez tök oké ez a kávé, nem keserű, remekül csapolható. ellentétben a black chocóval, úgyhogy szerintem mindenki jobban jár, ha ez utóbbi felvilágosodik és az indiánból lesz a néger

-
bl4ze
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
Ez a magasító jó 41mm-es LM-be is, Lali ?
Ha igen, dobsz róla egy fotót és mennyiért adod ?
Ha van, vennék egyet én is ha paljocnál hagyod úgy jó, meg ha Ő meghitelezi nekem pár napra
-
fragola.6035
aktív tag
-
válasz
Gravity1234
üzenetére
"Egyforma előkészítés mellett a kapott eredmény tekintetében a Lelittel készült kávét ízesebbnek, finomabbnak éreztem, különösen a minőségi, SO kávék esetében. (...) A Lelitben nagyobb a víztartály, meg jobb a hőstabilitása is. Ha most vennék gépet, én a Lelitet venném."
ja, tehát ízesebbnek, finomabbnak érezte. sajnos ezzel nem lehet vitatkozni, hiába tudja az ember, hogy egetverő baromság. lehet, hogy akkor és ott és azzal a kávéval és azzal a darálóval és azzal a shottal ő érzett valamit. de ilyen nettó hülyeséget, hogy a lelcsível minden kávé ízesebb, finomabb, maximum szegeden hisznek el. igen sok gép volt már a kezeim között, a leginkább érvényes állítás, hogy tök változó, hogy minek mi áll jól, mi hogy sikerül. a gaggia vízterítése például elsőosztályú és ez többet számít a hőstabilitásnál. egyrészt. másrészt, pid+rézcső tuninggal sokkal hőstabilabb a lelcsínél. jelen esetben a tuning nem a golf gti-féle gányolást jelenti, hanem tök értelmes és bőven kategóriákat lépkedő tudás hozzáadását.
a réz kontra alu részre nem írok semmit, szegedi demagógia ez is és fura módon épp olyan hatékony mint egy kormányzati propaganda.
"Az 57mm-es méret a te esetedben, ahogy írod, semmit sem jelent. A kávé pont ugyanolyan ízű lesz, valóban, a kiegészítők választéka nagyobb az 58-as esetében. Ennyi."
igen, tényleg csak ennyi. nincs például ims szűrő, felsőszűrő, amik többet számítanak a kioldódásban és így a kávé ízében, mint a lelcsy vélt előnyei.

"elég komoly masina az árához képest. Most hétvégén voltam tesztelésen Szegeden és bizony nem vallott szégyent a több ezer eurós gépek mellett sem."
na, ezt atcéla diktálta vagy saját gondolat? tehát a gaggiánál határozottan jobb, ízesebb a kávé meg minden. de a több ezer eurós gépekkel szemben nem vall szégyent, csak a gaggia. hát persze.
onnan lehet tudni, hogy nettó tapasztalatlan (és akkor nem feltételeztem rosszindulatot) írta az idézeteket, hogy például képtelen volt egy tetszőlegesen jó kávét csinálni a gaggiájával (ilyenkor szokott egyébként kiderülni, hogy ja, az nem volt pid-elve még stb.). ha valaki erre képtelen, akkor egyszerűen tapasztalatlan, ami nem gond, de nem kéne megpróbálnia segíteni a véleményével a tanácstalanokat, mert az ebben az állapotban még nem sokat ér.
és igen, ez a hozzászólás is "személyeskedő", de mégis mi a fenét csináljon az ember, amikor tapasztalatlan újoncok és/vagy anyagilag érdekelt kereskedők állnak neki téríteni és megmondani a frankót?

-
soldier2
őstag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Ember (barista) legyen a talpán aki két ilyen kisgép között megérzi a különbséget. A rézcsö ezés egy stabilitási plussz, de meg lehet csinálni a Leliten is. A spéci szűrők tudnak plusszt adni, de nem annyira a klasszikus kávéknál. Nincs mindenki számára ideális gép, sokkal többért sem. A te igényeidnek a Lelit felelt meg, másét a Gaggia stb. Kár ezen elmélkedni.
Fragola: kollégám is így gondolta. Majd miután ráköltött egy év alatt fél millánál többet, kevesebbért adta el, mint vette, pedig nagy volt a lelkesedés az elején.
-
paljoc
tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Lali, van még ilyen szűrőmagasító karikád, mert kellene egy! Illetve adsz-e annak tudatában, hogy van új ipari hulladék, meg regi olasz autóm is?! :-)))
/amúgy kezd iszonyat idegesítővé válni az indexes fórumozás, mielőtt megvettem a román csodát csak dicshimnuszokat olvastam róla, most hogy indulnék vele nyaralni sorban írják a rémtörténeteket, hogy görögorszagban meg macedoniaban hogy allt meg, mennyibe került a tréleren elvinni a hümmögő emberhez ahol persze beindult és gőze nincs senkinek miért állogat le motorhiba lámpával, aztán meg megy tovább érthetelen módon. Most azt mondanam legszivesebben, amit a csendőr mikor meglátta a szuronyára húzott szilvásgombócokat...
/ -
válasz
fragola.6035
üzenetére
azzal az alfával óvatosan, csak azért érzed úgy, hogy nem olyan nagy gond a javítgatás, mert egy corollából jössz. nekem ingem-gatyám ráment a lancia deltára, utáltam........

-
fragola.6035
aktív tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Nekem valóban nem mindegy, hogy a vélemény mögött ki van, van akitől feltétel nélkül elfogadom, van akinél vannak kétségeim.
Így van ez pl. a Kávékorzós kávé tesztekkel is, amiket szívesen olvasok, de max 2 ember véleményére adok.
A Lelit gépekre továbbra is nagyon kíváncsi vagyok, mint ahogy írtam egyes gépeknek biztosan vannak erős korlátai, de nagyobbak akár igen jók is lehetnek.
De lehet, hogy a véleményeim sarkosan vannak fogalmazva, a Lelit gépeket én még le nem szóltam. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Gravity1234
üzenetére
vegyél újat, hallgass olyanra, akikben bizol.
én is olyanra hallgatok, és ők kb egyhangúlag leszólják a leliteket. amikor kérdem, akkor elmondják az okokat, és engem meggyőznek.
de ne kezdjünk el személyeskedni. fragolának szélsőséges véleménye van csomó dologról, de ettől még jó szakember. viszont őelőtte sokan mások is elmondták a véleményüket a lelitekről, nem ő volt a fő szószóló.
-
Gravity1234
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Nem teljesen ertelek, es bocs, hogy ezt irom, de minden mondatodbol szinte sut egyfajta lenezo, majd en megmondom latasmod.
Infot kertel, en adtam amiket annno nekem is irtak, de te megkerdojelezed ki irta. Nem tudom nem ismertem oket, forumon irtak, de nem mindegy? Ezek tapasztalatok amik ha elolvastad olyanoktol jottek akik ossze tudtak hasonlitani massal, nem pedig kitalaltak voltak versenyen vele, stb.Most akkor ha jon egy uj forumozo kerdez valamit es en vagy valaki leirom a sajat tapasztalatom, akkor en sem leszek megbizhato? Csak az akinek kaveszerelo vegzettsege van? Mit akarsz ezzel?
A forumnak pont az a lenyege hogy az ember infot gyujt, megbeszel.Ahogy latom itt a kozel 1 eves jelenletem alatt, te/ es paran tuning orultek vagytok (Van ilyen mindenben, bringatol az autoig, es persze az is igaz hogy nektek sose lesz jo semmi, mert csak a hozzanyult, megfabrikalt, stb) az lehet az igazi, ez sem baj tolem megse hallottal egyszer sem ilyen cinikus, leszolo kommenteket.
A hazisarkanyos reszt nem ertem, hogy jon ez ide? akartal irni valami frappansat....?
En sem szegyellek regit, miert tennem de nem veszek hasznaltat, ennek meg ezer es egy oka van amik szamomra fontosak, Ha ezzel a Lelittel 10 ev mulva is meg leszek elegedve en is jo szivvel fogom hasznalni pedig mar 10 eves lesz, de ettol ha ujat akarok majd venni akkor ujat fogok es nem hasznaltat. Ez a ketto alma es korte, -
fragola.6035
aktív tag
Olyan ez mint a kávégépeid.
Az Arrarex szerintem zseniális. Mind használatra, mind kinézetre. Egy Pavoni viszont egy tervezési hibás, lényegében használhatatlan, de mégis 40 éve igen népszerű, számomra érthetetlen az oka.
A másik géped viszont szerintem egy Kia ceed kategória, egy populáris, jól eladható külsőben rejtett ipari hulladék. Ez így elég szélsőséges vélemény, akkor inkább azt mondanám, hogy egy aránylag használható, de a legolcsóbb anyagokból összetákolt cucc.
De írhatnám a Bezera Magica E61 gépet is. Általában a Bezzera ipari gépek nálam tiltó listán vannak a Carimalival együtt, el sem nagyon vállalom ezeket, mert annyira szarok, de a Bezzera Magica elég rendesen össze van pakolva szép anyagokból. Az ilyen hulladékgyáraktól nem vennék semmit, még akkor sem, ha egy-egy gépet rendesen megcsináltakl -
bajnokpityu
félisten
válasz
fragola.6035
üzenetére
simán becserélném egy sportage-re. nekem nincs bajom a koreaiakkal .
nekem a kocsi egy használati tárgy, ha ha nem teszi élhetetlenné valami a használatát, akkor az már jó nekem.alfa ezért pl nálam kizárt, és inkább ceed.múltkor nyaralni mentünk a turbos chipes skodával meg egy 1.4es benyás ceedel. na utóbbi célra nem túl jó a kisbenyás ceed. nekem kellett elől mennem skodával. 6odik végig, szegény srác célnál megjegyezte, hogy neki bizony járt a váltón a keze, mint a motolla.3-4-5-6 oda-vissza 3x. na , fő családi autónak nem vennék kisbenyát, de ettől még jó a ceed, és tulaja is szereti.
de nekem pl egy nyeklőnyakló vázú KV gép, na azt kiverné a biztit. vagy egy bután működő PID. az ostoba spórolást nem állom.
-
Ábi
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Ne bántsd a KIA Ceedet, nekem 8 éve az van!

Egyszer sem hagyott cserben. A kombik között meg még szép is!
Ja és mindenben veri a 'nagy' német kategoria társait.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
ceed-el nincs túl sok gond
Ez sok mindenkinél kevés indok egy autó vásárlásnál. De írhattam volna daewo lanost is.
Azért inkább a Te Suzukidat választanám, mint egy Kia Sportage-t. -
bajnokpityu
félisten
válasz
fragola.6035
üzenetére
egy gond van a hasonlattal. a ceed-el nincs túl sok gond

-
fragola.6035
aktív tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Ezek az érvek azért elég gyengék, főleg így név nélkül.
De semmi baj azzal, hogy ezt választottad, csak jó lenne egy megbízható véleményt is olvasni egy olyan szakitól, akinek lehet adni a szavára.
Jó néhány kis Lelit vásárló fordult már hozzám a problémáikkal, ebből feltételezem, hogy ezek a gépek azért elég korlátosak.Tök jók az új cuccok, de sokan nem engedhetjük meg magunknak, hogy a legdrágább új gépet vegyük, a legolcsóbbat viszont köszönjük nem kérjük. Ilyenkor marad a használt gép.
Ahol házi sárkány is van, ott még nehezebb a helyzet, ott a "dizájn" is fontos, a kávégépnek dizájnban mennie kell a vízforralóhoz.
Nem egyszerű a helyzet. Nem vagyunk egyformák szerencsére. Van aki még egy Kia Ceed-et is megvesz 4 milláért, én szívesen járok a 20 éves autómmal és nem szégyellem. -
adp
őstag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Bocsi azt hittem a gaggia baby twin a tied volt, de latom idezojelbe irtad
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gravity1234
üzenetére
Ez oké, de kisebbség vagy a csak új gép jöhet verzióval.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Azért is írtam, hogy az érdeklődőnek szól, mert ő nem zárkózott el a használttól. Különbözőek vagyunk: ha én ugyanazért az összegért többet/jobbat kapok, ráadásul garanciával, akkor megveszem használtan.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Gravity1234
üzenetére
A következő gondolatok csak a kérdezőnek:
Szerintem atcéla aluparáját kár belevenni, meg a többi sületlenségét is. Új, acélkazános Gaggiát nem szabad venni, vissza lett butítva. A kis alukazán rézcsővel hőstabilitásban túlmutat egy pár decis rézbojleren. Tudomásom szerint a fragola által szerelt PID is jobb minőséget képvisel, mint a gyári Lelit. Szerintem a kávé ízére sokkal nagyobb hatással van a szűrő, egyenletes eloszlatás, darálás minősége, mint maga a gép, utóbbi kiérzéshez kellhet pár év tapasztalat. 58mm-es szűrőmérettel a lehetőségek tárháza mondhatni végtelen, 57mm pedig igencsak korlátos. Lehet hogy csak ritkán tapasztalnád ezt meg, de akkor viszont igen kellemetlen.
Hozzáteszem, semmi érdekem nem fűződik a tuningolt, felújított Gaggiákhoz, szimplán követtem jó darabig az itteni, és a "szegedi" fórumot is (ezt csak számüzetésemig), és én végül egy Classicot vettem februárban, amit azóta is megelégedéssel használok.

-
Ábi
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Igen, lekvárosabb akart lenni.
Ez alatt azt értem, hogy nem szedi szét annyira az ízeket, nem annyira felismerhetők konkrét ízjegyek számomra, mint pl. a VST esetében, viszont egy olyan egyveleget képez, mint egy lekvár, ahol az összhatás a lényeg.
Apropó, a Sidamoból csöpögősen, 92 fejhővel, 1:15 arányban tuti nagyi baracklekvár élményt hozza!
-
adp
őstag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Merd a vegeremenyt Kb 1:2,5 aranyban
16g orlemenybol kb 40g kv legyen 25mp alatt... Mondjuk fura hogy ezt le kell irni, ugy hogy mar 2. Geped nyuzod... -
Gravity1234
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Nekem Lelitem van es teljesen meg vagyok vele elegedve.
Amikor (9 honapja vettem) sokat kerdezoskodtem tobb helyen is, es sok infot kaptam szerencsere, itt van nehany."Én egy Gaggia Baby Twin tulaja voltam két évig, ez alig valamivel tud többet, mint a sima Baby, kávéfőzésben kb semmi különbség a kettő között. Lelitet meg teszteltem pár hétig, van rálátásom a két gépre. Nálam már ott eldőlne a kérdés, hogy a Lelit réz kazános, a Gaggia pedig alu, bár azt hiszem az újabbak már acéllal készülnek, nem tudom, hogy amit néztél, abban melyik van. Egyforma előkészítés mellett a kapott eredmény tekintetében a Lelittel készült kávét ízesebbnek, finomabbnak éreztem, különösen a minőségi, SO kávék esetében. Használhatóság szempontjából szerettem a Gaggia programozható gombjait, mert az kényelmes és időtakarékos, ha nem kell végig öblítés - csapolás közben állni a gép mellett, mert az időzítő kikapcsol a megfelelő beállítások szerint. A Lelitben nagyobb a víztartály, meg jobb a hőstabilitása is. Ha most vennék gépet, én a Lelitet venném."
"Az 57mm-es méret a te esetedben, ahogy írod, semmit sem jelent. A kávé pont ugyanolyan ízű lesz, valóban, a kiegészítők választéka nagyobb az 58-as esetében. Ennyi.
"elég komoly masina az árához képest. Most hétvégén voltam tesztelésen Szegeden és bizony nem vallott szégyent a több ezer eurós gépek mellett sem."
Soldier volt nalam egyszer megnezni, kiprobalni, bar nem tudom ez mennyit jelent de nem talalt kivetni valot benne o sem.
G.
-
Gravity1234
tag
válasz
Deadzone41
üzenetére
Ezt kifejtened kerlek?
Koszonom, -
Bazsee71
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
A szabványos 58mm-es szűrőméret mindenképp a Gaggia mellett szól, egyszerűbb vele az élet.

-
dzsolt7
csendes tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Értem, köszi! Van vagy lesz mostanában eladó felújított Gaggia-d?

-
fragola.6035
aktív tag
válasz
dzsolt7
üzenetére
Hogy egy Lelit mit tud egy Gaggiához képest, azt még nem nagyon írta le senki, akinek tudnék adni a véleményére, de igazából még senki nem írt összehasonlítást. Vagy nem akarnak, vagy nem tudnak.
Csak ilyen vélemények vannak, hogy "teszi a dolgát", "meg vagyok vele elégedve", stb, ezek a vélemények kb. a semmivel egyenlőek.
Én ezt a kis 57 mm-es Lelitet biztos, hogy nem venném meg. A nagyobbak viszont akár jók is lehetnek.
De az biztos, hogy egy használt Gaggia Classic-kal nem nagyon lehet mellé nyúlni. -
vTamas35
csendes tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Szia, ment privát.
-
verti1
tag
B68-as kell Gaggia-hoz
-
Deadzone41
őstag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Így látatlanba valszeg alul oldod a kávét. Amúgy hagyd az űrmértéket, mérd a súlyát az italnak.
-
adp
őstag
az szuper ha ez van az expolygonban is

Ez akkor gaggia kompatibilis? Amit pacuha69 linkelt? B70 2T h26.5 M?
Bazsee: miert nem ugyenezt veszed Imsbe ha itthon kaphato es nagyon dicseri Abi
-
tariattila
veterán
válasz
Gravity1234
üzenetére
lehet érdemes várni azzal a kávéval még... pár nap múlva próbálj rá...
nekem is vannak bajaim az 1-2-3 napos pörikkel... (mondjuk lehet el is rontom őket de ettől függetlenül jobban ízlenek később) -
Gravity1234
tag
Sziasztok!
Kernek velemenyeket azoktol akik probaltak mar a Kavekalmaros Monszun Malabart.
Par hete volt egy jo hosszu parbeszed es mivel folyamatosan dicsertek, hogy milyen csokis, szinte teljesen kremes, es erezhetoen "masabb" mint a tobbi kave, en is rendeltem toluk.
Minden Szerdan porkolnek es masnap szallitanak, igy 1 napos friss porkolest kaptam.Eddig, Paljoc-tol kostolgattam Chocot, Java mixet, Get up-ot es legutoljara egy guetamala-t. tehat ezek az en osszehasonlitasi alapjaim.
2-3 fozes alatt lottem be a friss Malabart, ugyanazon alapelvek mentem mint a tobbit is, tehat 16g-bol szoktam a 25-28 masodperces lefolyassal 45-50ml-ert kapni.
Szepen olyan 4-5 masodperc kornyeken indul meg, viszont ami meglepo a tobbihez kepesst, hogy mar olyan 12-15 masodperc kornyeken eltunik a szep mogyorobarna lefolyas es atvalt feheresre. (ennel barmelyik elozoleg altalaba probalt kave hosszabban tartotta a szep mogyoros, sotet szint) Ertelemszeruen a creama sem az a hagyomanyos szep barnas, inkabb picit sarggasabb, feherebb. Ez nem tudom baj -e? Ha igen mivel tudom befolyasolni?
Izre egyelore nem ereztem ezt a szuper csokis, melaszos izt, es allagra sem lattam semmi kulonoset, sot az en szajizemnek meg talan savanykas is volt (90 fokon csapoltam most)
Es meg egy furcsasag, amit eddig egyetlen kavenal sem tapasztaltam (lehet csak valami massal valo egybeeses, de a probafozeteket mind megkostoltam, mondjuk egy fel ora alatt a 3 dupla felet-felet megittam es utana ugy ereztem magam mintha kotyagos lennek)
elore is koszi a velemenyeket, infokat!
G. -
Bazsee71
őstag
Szeptemberben egy közös rendelésben lehet benne lennék. Én ezzel szemezek, illetve akkor már lehet hozzácsapnék egy 2 személyeset is, illetve egy 6 személyes Bialettit (kirándulások alkalmával a 4-es Brikkával elég macera mindenkit kiszolgálni
). De ez most csak így hirtelen, még érlelném a dolgot. -
adp
őstag
válasz
pacuha69
üzenetére
Akkor egyenlore maradok a gyarinal
mert tok elegedett vagyok az olaszos jellegu kaveimmal A gyari duplaszurovel, es a fragola fele szimpla szettel 
Aztan ha megint beindulok szetnezek jobban
Egyaltalan az egyszeru csoki neha meg robis blendeknel van ertelme egy 10 ezres szuronek?

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Dell Alienware AW3423DW 34 QD-OLED Gaming Monitor 27% ÁFÁS
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
- Eladó BONTATLAN Samsung Galaxy S24+ 12/256GB Lila / 12 hó jótállás
- Eladó Apple iPhone SE 2020 64GB / 12 hó jótállás
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Nem okozott gondot a szerelése!

De hogy valaki az 1001 tényező közül kiérzi, hogy a Lelit géppel jobbat főz a GC-nál, az max a béla. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)