Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- OLED TV topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aradebil2
senior tag
Sziasztok!
Kezdő kávés lennék, most keresem az első "aha" élményemet. Egyelőre french pressem van, ezzel próbálkoznék, örlőből sem egy Comandante-t fogok elsőnek vásárolni, mivel teljesen fogalmatlan vagyok maradnék a mini millnél.
Magával a kávéval viszont picit meg vagyok lőve, tudnátok adni tippeket hol érdemes vásárolni TELJESEN kezdőként, aki éppen most szeretné az alapokat kitapasztalni, nem pedig már a nüansznyi finomságokat szeretném keresni a vízkémiát variálva? Azt majd később
Az összefoglalóban lévő ajánló már 6 éves (#43734 adp), gondolom vannak azóta újabb helyi pörkölők, bp-i üzlet/webshopok előnyben.Köszönöm előre is
-
aradebil2
senior tag
Lyonban van valakinek valami tippje jó kávézóra? Továbbra is próbálgatnám különböző műfajokat (világosabb pörkölések, filter/immersion brew-k)
Padovában egyelőre csak sötét pörkölésűt találtam mindenhol, még ott is ahol single origin kávékat adnak, és saját pörkölő is adott -
aradebil2
senior tag
Valaki tud/ismer/talált review-t a Xeoleo kézi grinderéről? Egy youtube videón kívül semmi infót nem találtam róla.
-
aradebil2
senior tag
válasz Cathfaern #120664 üzenetére
A klasszik Kávékalmár videóban (Vissza a kotyogóhoz) is az lett a végkövetkeztetés hogy fölösleges Brikkánál előre forralni a vizet.
-
aradebil2
senior tag
Óvatosan, redditen volt egy sztori a héten, hogy elég nehéz lehet behozni a Niche-eket ha elkapják a vámon, ugyanis valszeg kamu rajta a CE tanúsítvány. Infók erre.
[ Szerkesztve ]
-
aradebil2
senior tag
Budapesten tudtok olyan helyeket (kávézókat) ajánlani, ahol utcáról besétálva lehet venni frissen pörkölt (lehetőleg filterre) kávékat? Neadjisten esetleg még pár szóban lehet is tanácsot kérni az eladótól/baristától?
-
aradebil2
senior tag
válasz hyperspace #121463 üzenetére
A térképet ismertem már ,de mivel egyik helyen sem voltam még, ezért nem tudom hogy árulnak-e szemes kávét, vagy csak elkészítik. Nem élek otthon, pár napot leszek Bp-n, ezért érdeklődnék előre. Köszönöm a tippeket.
-
aradebil2
senior tag
válasz Kávé Kálmán #121744 üzenetére
Lesz Twitch stream?
-
aradebil2
senior tag
válasz Kávé Kálmán #121802 üzenetére
Aki nem a Cif reklámra kíváncsi az inkább ide kattintson
-
-
aradebil2
senior tag
-
aradebil2
senior tag
Tudna valaki védőbeszédet mondani a Brikka mellett? Rengeteg videót néztem/tesztet olvastam róla, valamint itt a topicot is végigböngésztem, de annak ellenére hogy páran szeretik a legtöbbször az a konklúzió, hogy a Moka Express jobb, Brikka szelepe parasztvakítás ha normális kotyogóst akarsz főzni.
-
aradebil2
senior tag
Media Marktban ÀK/olasz amazon ár alatt a legtöbb Bialetti. Ha már itthon vagyok hoztam mellé egy friss szegedi csodát
-
aradebil2
senior tag
válasz flash- #123352 üzenetére
Az utolsó kérdésedre: ezért kell felkeverni az espressot.
-
aradebil2
senior tag
válasz Serpenthelm #124264 üzenetére
Az olajakat minimum kiszűri az italból a papirszűrő, legyen az filter, moka vagy espresso, nem?
-
aradebil2
senior tag
válasz Stauffenberg #124989 üzenetére
Sima C2 ippenhogy elég a 3 személyes Moka Expresshez, 20 gramm még az ultra világos CM Kenyából se fér bele, nemhogy sötét pöriből.
-
aradebil2
senior tag
válasz Stauffenberg #125101 üzenetére
A szétszedése pofon egyszerű, itt egy rövid videó róla.
Én 10-12 között használom kotyeszhoz, nekem 16on nagyon durva és atfolyik rajta könnyen a cucc, és csak a savak jönnek.Igaz nekem valszeg picit távolabb lehetnek az örlők, mert többen írják hogy 8-ason már összeér a két örlő náluk , nálam vígan csinálja a púdert.(nálam az ujabb, fém àllitógombos van már) -
aradebil2
senior tag
válasz helltp #126322 üzenetére
Mérd ki hogy nagyjából mennyi kávé fér a kosárba ha tele töltöd, ha fix mennyiségeket szeretnél használni,minden pörihez más tömeg értelem szerint. A kifolyó mennyiséget szabályozd úgy, hogy nagyjából jegyezd meg meddig kell érnie a kávénak (Venusznal ez szívás a kialakítás miatt, Móka Express/Brika könnyebb). Pl. Ha 50g kávét akarsz nézd meg meddig ér 50g víz a főzőben, stb... Érdemes megnézni The Wired Gourmet videóit a témában, JH is onnan vett át sok mindent.
[ Szerkesztve ]
-
aradebil2
senior tag
Mivel pár napja felmerült: ma Moriczon a keletben 03.28-04.05-i CasMo pörik voltak, jó nagy választékban. Én hoztam egy friss Kerincit.
[ Szerkesztve ]
-
aradebil2
senior tag
Sziasztok,
Az alábbi bézik (nincs bluetooth) kínai mérlegek közül melyik az ajánlott? Egyelőre csak Aeropresshez mérnék fele időt és súlyt, átpörgetve pár oldalt AVX KC803-on kívül mást nem nagyon láttam ajánlani. hasonló nincs az olasz amazonon (onnan vásárolnám).1. Cosy Blue 21 EUR
2. Cestmall 23 EUR
3. 3T6B 24 EUR ~AVX CF3
4. Achort 26 EUR ~AVX KC803Köszi!
-
aradebil2
senior tag
Köszi a Kerinci tapasztalatokat, akkor kísérletezek vele tovább
-
aradebil2
senior tag
Valakinek van Budapesten Fellow Prismoja amit nem használ és esetleg kölcsön tudná adni kipróbálásra/eladná?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Egészséges életmód
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- BestBuy topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- Autós topik
- Milyen széket vegyek?
- Energiaital topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok