Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tuzpenge

őstag

Sziasztok!
    Tegnap az aldiban voltam és megláttam egy sajátmárkás elektromos tejhabosítót. Gondoltam kipróbálom....Az ára 8000 Huf.
    Ugyan még csak 4x készítettem benne tejhabot, de a tapasztalatok a következők: latte art szerű habra a frenchpress még mindig jobb megoldás (jelen állásom szerint). Viszont a hőfokot nagyon jól beállítja ez a kis eszköz és igazából a hab sem vészesen rossz (mondjuk az első kemény volt mint a kő, ki sem jött belőle, ki kellett kanalaznom). Arra már rájöttem, hogy az elkészülés után "rázogatni" , "kevergetni" kell (még nem tapasztaltam ki, hogy azonnal el kell kezdeni ezt a folyamatot vagy hagyni picit állni) és úgy az állaga is sokkal közelebb kerül ahhoz hogy lehessen vele latte artot csinálni (ha ez az igény, (engem ez semennyire nem érdekel)). Esetleg félúton megállítani, csak akkor a hőfok nemtudom hogy alakul...még tapasztalati fázisban vagyok... Kutyaközönséges aldis "cirmi" 2,8% tejjel próbálkoztam. A nagy előnye a hőfok...sajna a frenchpess + mikro kombóval a véletlen műve volt hogy jó hőfokon legyen a tej mielőtt habosítottam (vagy hideg volt vagy forró), ezzel úgy látom ilyen nem lesz. Nagyon gyorsan el is készíti és van 4 üzemmódja: 1: sűrű hab, 2: laza hab, 3 meleg ital, 4: hideg hab.
    Ha esetleg valakit érdekel ezek után egy olcsó elektromos halk és gyors habosító, akkor most van akció az aldiban....

Új hozzászólás Aktív témák