- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Megvan az első leolvadt tápkábel az új GeForce-okkal?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Asztali konzolt tervezne a Valve?
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
s4tch
veterán
+ az erősítő sem mindegy. A mostani dobozokat (MA BX2) pár hétig hallgattam Ear szívességéből egy Heed Obelisk SI-vel, most visszakötöttem őket a Marantz MCR510-re, és hát - a térérzet mellett - nagyon más a sebesség és a tonalitás is. Feszesebb volt a Heed, jobban fogta a mélyeket, pl. ami gyors kétlábdobos témáknál zagyva maszat a Marantzon, az a Heeden keresztül rendesebben megszólalt. Klassz cucc ez a Heed.
Egyébként van itthon egy Denon DA300 DAC, csípem is, nem bánom, ha bele lehet építeni a következő rendszerbe. Viszont előerősítőként nem használható, elsősorban integrált erősítő mehet mögé.
(#67994) dgyuri0123: vannak metálra kihegyezett konverterek? Hol? Ott a helyem
-
Dorian
félisten
válasz
dgyuri0123 #67997 üzenetére
Én metálhallgatásilag kifejezetten szerettem azokat az eszközeimet, amik hallgathatóvá kerekítik az ilyen zenéket. Erősítőben pl. ilyen a HTA.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
dgyuri0123
nagyúr
A DA300 eléggé "kerek" hangú dac szerintem. Ozzy Osbourne, vagy a Placebo zenéjét is ellágyítja, pontosabban hallgathatóvá "konvertálja".
Nincs hiány semmiből, de nem brutális.
Azért sok múlik ám a dacon, mert ebben az esetben ő a forrás és ha a forrásod pl. egy fahangú CD játszó, akkor minden lesz ott, csak nem "headbengelés".Én ezt szeretem, de egy metál fannak nem tudom, jó kedve lenne-e tőle.
De pl. JBL Studio 280 + Korg Ds 100 dac úgy hasít, mint egy turbina, ezt egy jó ismerősömtől tudom. Le is cserélte pont emiatt. Most MA GS és DA300 teljesít szolgálatot nála.
Már nincsenek ilyen gondjai.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Nemir Ombe
addikt
-
Tamoo
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #67994 üzenetére
Nem a DAC-on fog állni vagy bukni, hogy jó-e a lánc metálra. Ez elsősorban a dobozon múlik.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #67993 üzenetére
" vagy Pioneer (A 50) sztereó erősítőt és itt a topikban kedvelt Denon DAC-ot. Ehhez a műfajhoz szerintem ideális lehet (“finomabbakhoz” biztosan nem)"
A Denon DA300 pont nem metálra kihegyezett dac. Inkább való neki akusztikus, hangszeres zene, vagy jazz. Nem áll neki nagyon rosszul, de egyáltalán nem ajánlanám "durva" műfajra. Soha nem tud igazán agresszív lenni, ami ehhez a műfajhoz elengedhetetlen lenne. Főként nem "hörgősmetálhoz". Ez rossz ötlet volt. Szvsz.
"csak a zene van"
-
Nemir Ombe
addikt
Ha csak metál a cél én a helyedben vennék egy pár Klipsch RB81-et (külföldről olcsón újonnan beszerezhető) ehhez vennék egy nagyobb pl. Yamaha (700,701-es) vagy Pioneer (A 50) sztereó erősítőt és itt a topikban kedvelt Denon DAC-ot. Ehhez a műfajhoz szerintem ideális lehet (“finomabbakhoz” biztosan nem) és még egyébb kiegészítőkre is marad pénzed (kábelek, állvány,stb)
De szerintem kapsz még pár más javaslatot is .....
Hmm ....
-
A metál általában nem az audiofilek kedvenc műfaja, sőt, ismerek olyat, aki a rendszere fejlődésével szépen leszokott a metálról, lévén a műfaj lemezei általában már a stúdióban el vannak szeretkezve, de ettől függetlenül remélem, össze lehet rakni értelmesen tuskó rendszereket, amik lebontják a falat, ugyanakkor szépen zenélnek.
Biztos lehetsz benne, hogy van ilyen. Saját tapasztalat: csak a hangrendszer miatt nem mondanék le egy Prophecy vagy egy Seasons in the abyss album meghallgatásáról, sőt ellenkezőleg. Még a '87 körül felvett Running Wild albumot is élvezettel lehet hallgatni kazettáról (analóg hangrögzítés ugye), vagy akár egy Reign in Blood-ot vinyl-ről.
A családban többen vagyunk vele így (feleség is).
Igaz, hallgatunk yt-ró is számítógép -> usb dac -> erősítő -> passzív hangfal összeállításban zenét. Ez annyira "nem túl hifi" a yt miatt, de hallgatható. Ugyanez az összeállítás már egy flac lejátszásakor jelentősen javul.
Nekem csak óccó cuccaim vannak, de jelentősen pohárrezgetőek tudnak lenni, ha épp nincsenek otthon a gyereket.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
s4tch
veterán
Segítsetek agyalni! Ki milyen rendszert rakna össze, ha egyetlen cél vezérelné: atom módon szóljon a metál? Keret legyen mondjuk 500e. Hálózati lejátszás alapfeltétel, dlna/samba szerverként működő NAS adott. Tidal előfizető vagyok, netrádiókat barátnőm hallgat. CD lejátszási lehetőség nem muszáj, hogy legyen.
Ilyenen felállásokra gondoltam típusmegjelölés nélkül, hogy pl:
- hálózati játékos + aktív hangfal
- meglévő pc usb kártya tuninggal + dac + integrált erősítő + hangfal
- pi/pc + dac/preamp + végerősítő + hangfalA metál általában nem az audiofilek kedvenc műfaja, sőt, ismerek olyat, aki a rendszere fejlődésével szépen leszokott a metálról, lévén a műfaj lemezei általában már a stúdióban el vannak szeretkezve, de ettől függetlenül remélem, össze lehet rakni értelmesen tuskó rendszereket, amik lebontják a falat, ugyanakkor szépen zenélnek. Kíváncsi vagyok a tapasztalataitokra, mi az, ami ilyen összegből megfelelően tahó, mégis finom hangot tudhat.
-
Dorian
félisten
válasz
dgyuri0123 #67987 üzenetére
Vannak olyan hangdobozok, amiket nem éri meg tuningoltatni, mert úgysem lennének jók (ez a legalja kategória), a legtöbb átlag dobozt megéri, mert csekély költségért csökkenthetők bizonyos zavaró hibák, tipikusan a mélyközép kiemelés és pontatlan mély vagy pl. sokszor a ribbon magasak torz hangja. De pl. a vmelyik nagyobb Elacot mérés után visszaadta Zoli, h ez így jó ahogy van, nem kell hozzányúlni.
-
Krissz80
senior tag
válasz
dgyuri0123 #67987 üzenetére
Egy olcsóbbat azért érdemes lehet moddolni.
Amúgy ha csak az egyiket moddoltatod, akkor marad összehasonlítási alapod. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #67986 üzenetére
Vajon hol az a "szint", ahol érdemes (és meg is éri) belenyúlni? Nem beszélve a kockázatról, hogy rosszabb lesz, mint volt. Azt hogyan tesztelném? Vagy milyen indokkal mennék reklamálni? Onnan kezdve már összehasonlítási alapom sincs...
És akkor ott a "certificate" kérdése, hisz az lenne a minimum, hogy van mellé egy, igazolásképpen, mert mindenki mondhatja, hogy "Alisca" tuning, közben Józsi a sarokról kábelezte át valamivel, amit otthon talált a spájzban.
De ezzel nagyon visszamentem, csak megfordult a fejemben ez is.
"csak a zene van"
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
dgyuri0123 #67984 üzenetére
Ugye milyen borzasztó a gondolat?
-
Krissz80
senior tag
válasz
Perzeusz #67973 üzenetére
Én magamnak szereltem.
A Silver Series Session Grade-re (268-900-055) Amphenol-t tettem, (elvileg a GEM is ezzel szereli alapból).
A 268-006-000 -hoz Neutrik csatlakozókat rendeltem, ami kicsit borsosabb árú, 7k/pár.
Azt még nem próbáltam, nem volt időm ráforrasztani, meg a Silvert is csak 1-2 hete hallgatom, abból az első csak inkább bejáratás volt.Van egy GEM által szerelt 268-006-000 -om is amin 700Ft-os Rean csatlakozók vannak, és arra még rájött egy 300Ft-os RCA Jack átalakító (gondolom ez nem tett jót az eredménynek). Na ehhez képest a Silver precízebb, kicsit több magassal. De a 268-006-000-nál lehet az átalakító miatt volt visszafogottabb a magas.
Mindenesetre mindegyikkel meg voltam elégedve az eddigi Gothcam GAC3-hoz képest.
Volt nálam egy QED Performance Audio 2, ami szerintem nem volt jobb mint az alap VDC a 700ft-os Rean csatlakozókkal. -
válasz
krichd1 #67974 üzenetére
"például Dynaudioknál inkább érték csökkentő bármilyen apró módosítás"
Szerintem minden komolyabb márkánál érték-csökkentő tényező a gyári állapot megváltoztatása. Akkor is "belenyúlkálás"-nak számít, ha a tuningoló szerint "jobb minőségű" alkatrész kerül bele.
(Én majdnem sírógörcsöt kaptam, amikor megtudtam, hogy a Focal Electra 926-om nem gyári belső kábelezésű.)
Szerintem.
-
eastone1
senior tag
válasz
Dorian #67976 üzenetére
Köszi. Csak nekem volt parás egy picit mert az én emlékezetemben úgy él hogy a régi, első szériában a hangcsillapító, ilyen prizmás kialakítású "kemény szivacs" volt.
Itt meg kicserélték az s3 ban gyapjú valamire. De akkor már az új szériákon ezen is spórolnak és csak szimpla szivacsokat tömnek bele tessék- lássék. -
Dorian
félisten
válasz
eastone1 #67975 üzenetére
Miért lenne lutri? Én nem tudok olyanról (magam is beleértve) akinek kevésbé tetszett volna Hivox tuning után a hangfala hangja. Az, hogy a használt piacon a tuning árcsökkentő tényező, az azért van, mert erre lehet ráfogni az áralkut. Egyébként pedig nem feltétlenül van így, a tuningolt Dali C6-imat az átlag használt árnál jóval magasabban tudtam eladni. (Vásárlónál kipróbálás után Dali Ikon6-ot váltott)
-
eastone1
senior tag
válasz
dgyuri0123 #67967 üzenetére
Te vagy regisztrálva avx en dgyuri névvel?
Akkor szerintetek lutri lehet az a módosított 602 s3 as?
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz
Perzeusz #67971 üzenetére
Nem lőtted be rosszul az árszintet, a nevesebb hifis márkák ennyiért adnak normális minőségű IC kábelt, VDC-ből viszont hasonló szintet ki lehet hozni jóval olcsóbban.
Próbálgatni mindig kell, főleg kábeleket, ez még az amúgy is szubjektív hifizésen belül is erősen szubjektív rész.(#67970) liszi70: Sőt, például Dynaudioknál inkább érték csökkentő bármilyen apró módosítás a márkakedvelők körében.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Perzeusz
tag
válasz
krichd1 #67964 üzenetére
Hát igen, azért is kérdeztem, mert nem akarok próbálgatni. Arra voltam kíváncsi, hogy megfelelően lőttem-e be a szintet. Ezek szerint egy kicsit fölé is ment.
Akkor irány Pintér Krisztián?(hangfalkábeleim onnan vannak)
Krissz80: Köszi szépen. Utánajárok akkor. Gem kft-től van?
dgyuri0123: Köszi neked is. Bepróbálkozom akkor vele.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
eastone1 #67968 üzenetére
"A tulajdonos elmondása szerint precizebbek lettek a mélyek. Van ennek valóság alapja? Ismeritek a céget?"
Ennek megválaszolására nem a céget kell ismerni, hanem a konkrét hangdoboz előtte-utána állapotát.
Elvileg egy szakszerű tuning lehet jó hatással a hangra, de hogy a konkrét esetben mi a helyzet, azt tudja a fene. A tulaj elmondása nem biztos, hogy releváns, több okból.
A Hivox egyébként ismert név a tuning-"szakmában" is.
Még annyi, hogy megfigyeléseim szerint a tuning nem igazán érték-növelő tényező a használt-piacon.Szerintem.
-
eastone1
senior tag
Találtam egy b&w dm 602 s3 as hangfalat, de tuningolva volt a hivoxnál. Kábelcsere meg azt a fasza "piramis" alakú szivacsos csillapító anyagot cserélték benne ki gyapjúra. A tulajdonos elmondása szerint precizebbek lettek a mélyek.
Van ennek valóság alapja?
Ismeritek a céget? -
Krissz80
senior tag
válasz
Perzeusz #67963 üzenetére
Én mostanában foglalkoztam szintén ezzel a kérdéssel, és a VDC tényleg jó.
Az AQ Sydney-hez viszonítva is.
Most egy Silver Series Session Grade-et (268-900-055) használok Amphenol csatlakozókkal, és szerintem közelíti a Sydney-t.
Bár mát csak emlékezetből tudom összevetni (2-3 hete használtam pár hétig). -
krichd1
addikt
Szia. Kép alapján úgy látom külön jack csatlakozóval van kivezetve a két oldal. Nem elterjedt megoldás, de készíthető, vagy kapható hozzá kábel (mono jack->rca). Aktív és passzív rendszer is köthető rá igénytől függően. 30-40m-er jobb féle HDMI kábellel megoldható. Viszont ez nem ennek topiknak a témája.
(#67963) Perzeusz: Szia. A VDC tényleg jó ár/érték arányú, ehhez a rendszerhez sokkal drágábbat szerintem nem is érdemes venni. A felsorolt kábeleket is kipróbálhatod, már csak azért is, hogy észreveszel-e számottevő különbséget.
[ Szerkesztve ]
-
Perzeusz
tag
Marantz UD7007 és MarantzSR7005 közé szeretnék IC-t venni. A Golden Gate/Chicago/Big Sur kategóriájában nézelődöm. QED Audio Performance/Reference, esetleg a Hidiamond 1 v. 2 jöhetne szóba. Esetleg van valakinek tapasztalata ez ügyben?
Visszaolvasva, még a Van Damme IC-je is jó lenne. Ahogy olvasom, ár/érték arányban az a legjobb.
Vélemények?
Természetesen azt is megértem, ha ilyen rendszerhez felesleges ez a beruházás, vagy ez a rendszer megérdemelne eggyel nagyobb kategóriát is -
dussy
őstag
Sziasztok!
Nem teljesen témába vágó, de lehet itt kapok választ a kérdésemre.Adott egy LG 55WS10-es készülék, ami egy raktárban porosodott úgy 2-3 évig. A napokban beüzemelték, amikor is rájöttek, hogy a készüléken nincs gyárilag hangszóró.
A neten keresgélve megtaláltam, hogy van rajta jobb és baloldali audio kivezetés, de nem derül ki a számomra, hogy erre milyen csatlakozót kell dugnom illetve milyen hangszórót köthetek rá? (aktív vagy passzív)
Nincsenek nagy igények, promóciós reklámok futnak rajta, ennek a hangját kellene megszólaltatni...
A másodlagos feladat az lenne, hogy erre a "monitorra" a tőle, 30-40 méterre lévő gépről valahogyan tartalmat jelenítsünk meg. (youtube, online TV adás, stb.)
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
kukulec
őstag
helló, tud valaki ajánlani egy olcsó, de energikus kábelt? a kácsa kábelekről mi a vélemény?
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
blattida
nagyúr
válasz
gordonfreemN #67955 üzenetére
Ha nem hibásodik meg, akkor nem.
Igen, az nem fogja túlvezérelni.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
borg25
senior tag
Használj foobar2000-et, annak szebb a hangja. Jobb a playlistje, mka-val is megbirkózik (playlist is
S van benne kapcsoló, amivel a hangerő egyenlő szintre lehet hozni, bár általában az első tanács, hogy ezt kapcsold ki... -
gordonfreemN
addikt
válasz
blattida #67954 üzenetére
Tehát ettől nagyobb semmilyen körülmények között sem lehet? Ez azt jelenti hogy 1.5Vpp/2=0.75V/1.41=530mV. Ha ehhez egy John Linsley Hodd 10W-os 8ohmra beállitott erősitőt teszek ami 660mV igényel a teljes kivezérléshez akkor torzítás kizárt?
[link]¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
blattida
nagyúr
válasz
gordonfreemN #67953 üzenetére
Az a max érték, amit a hangerőszabályzón kívül döntően a forrásanyag határoz meg.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
válasz
gordonfreemN #67951 üzenetére
Az miért baj?
Nincs két egyforma hangerejű különböző kiadvány, ez a természetes, a normalizálás viszont minden, csak nem normális.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
gordonfreemN
addikt
Beüzemeltem a sanskritot a focalokkal. Töltöttem le flac-et de ahány album annyiféle hangerő. Van erre valami megoldás? Mpc hc a lejátszo
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
eastone1
senior tag
Bár én nagyon laikus vagyok, de én úgy tudom, hogy a "hifi" nem más mint az élő zene lehető legpontosabb reprodukálása a lehető legkisebb torzítás mellett. Ezért szerintem a lágy puha légies hangzás nem egy szint, hanem egy irányzat.
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
mhmpista #67948 üzenetére
Szerintem nézelődj, fülelj. 300 e ft-ért már jó dobozokat lehet szerezni. Barátom nem régen belenyúlt egy Electra 906 dobozba állvánnyal. Kb 20/22 nm a szoba, és olyat de olyat szól(t) h., kettéállt mind a két fülem.
Igaz kb 3 milla volt mögé rakva. Csak a saját füledre figyelj. -
mhmpista
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #67947 üzenetére
De-de-de-de mindenképpen? Tutifrankó szar, dobjam ki a picsába?
Mármegint hülyeségeket akarok? Vegyek Jamo studio 170 et az majd jó lesz, mert az szar.
Ez nem ment át szerintem. Nem mindenes hangfalat akarok tudom.
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
Finom puha szellős hangot elérni az irány vagy szint?
Finom lassú hiányos, mindenképpen negatív szint.
Akkor jó ha nem a sugárzó karaktere dominál, hanem a zene. Ha kell lágy és puha, de tudja a rock and rollt is.[ Szerkesztve ]
-
-
Tamoo
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #67944 üzenetére
Az a baj az ár/érték arány amire általában figyelek erősen az érték felé billent.
Úgyhogy előbb-utóbb lehet lesz nálam is leépítés. Majd attól függően mennyire használom ki cuccot...
Amikkel mindenképpen hosszú távra tervezek azok a GS60-ak. -
dgyuri0123
nagyúr
Maradj csak a sajátodnál. Jobban jársz.
Nekem most más a fontosabb, mint a hobbim "kielégítése". Túl azon, hogy nem is fussa' mostanság jobbra.
(#67943) liszi70: Asszony már a 4. "vízválasztón" is túl van....lassan elérjük az 5.-öt. Mondom, nem vagyok az a cserélgető típus.
Kivéve, mikor beleszaladok egy-egy orbitális baromságba, mert volt olyanom is.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
válasz
dgyuri0123 #67939 üzenetére
De azt tudod, hogy a 7. év az vízválasztó egy kapcsolatban?
Szerintem.
-
krichd1
addikt
válasz
mhmpista #67933 üzenetére
Általában ajánlott egyébként a Kappa széria is, bár én csak 6.2, 7.2-t hallottam.
Találtam egy régebbi felső kategóriás Philips FB-825 párt, ezt mindenképp meghallgatnám a helyedben.Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Tamoo
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #67939 üzenetére
"7 év"
De ez egyébként tök jó, ilyen szempontból irigyellek, hogy ennyire szereted a cuccaidat. Jobb mint az én "örök" elégedetlenségem.Bár lehet nekem is csak be kellene lépni a Denon-NAD-Triangle szentháromságba.
bocs, megint nem tudtam kihagyni.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
-
krichd1
addikt
válasz
Akkor próbálj ki esetleg egy W-s Chorust is, annak már kifinomultabb hangja van. Ha a 926-os Electra már majdnem tetszett, akkor inkább az újabb irány, szerintem. Majd hallgass meg több mindent, aztán majd letisztázódik mit is akarsz pontosan. Focal Electra 920.1 is jó ötlet, bár annak úgy látom megy felfelé a használt ára. Érdemes lenne szétnézned például a Monitor Audio kínálatában is, a régebbi Goldok elég népszerűek.
Az angol hangzás nem teljesen az, amit leírsz.
Erősítőket rengetegféleképpen lehet kategorizálni, ebbe inkább nem mennék bele, inkább konkrét típusról érdemes beszélni.
Szerintem próbálj ki néhány panelsugárzót is, lehet azok között találod meg, amit keresel. Például nemrég volt egy eladó Magnepan MG 2.6/R 300eFt alatt hifipiacon.
A Vento Reference most is féláron van, használtan jó ideig nem lesz sokkal olcsóbb szerintem.[ Szerkesztve ]
-
mhmpista
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #67934 üzenetére
Igen, minél több minden meghallgatásán dolgozom, ahogy időm engedi, de mellé fórumozok is. Remélem nem gond
A triangle nekem is szemelött van, meghallgatnám nagyon szívesen mert van Francia vonalam. Viszont hol?
Valakinek van itt Triangle-je? -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Mindig “neutrális” dobozt érdemes keresni (iránytól függetlenül) de ennek nem sok köze ahhoz,amit korábban meghatároztál. Az elektronika+egyebek (+akusztika/elhelyezés) is számit legalább annyit,de ha “jók a dobozok” könnyebb elérni amit akarsz.
A többire pedig a legjobb válasz: hallgass meg minél több mindent,ne (csak) a leírtakkal foglalkozz, mindenkinek más tetszik,mással elégedett,más füllel és körülmények között “hallgatózik”
Valakinek vannak Triangle dobozai,de most passz .... olvass vissza “pár hete” volt róla szó,ha jól emlékszem.
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
mhmpista
aktív tag
válasz
krichd1 #67931 üzenetére
Sima V volt az a focal.
Manapság, illetve az ezredfordulótól kezdődően legtöbb gyártó a neutrális, általában világosabb hangkép felé hangolta az eszközeit, voltak akik túlzásba is vitték, de aztán később finomítottak, vagy visszatértek az régebbi hangzásukhoz valamennyire. Főleg a hangdobozok karakterén észrevehető ez, persze vannak kivételek.
Tehát engem a régebbi vagy az új irány érdekel jobban? Neutrális vagy a kevésbé neutrális amit keresek?
Tudom hogy valamit adni kell, mert az en keretemen, minden, nem fér bele, és akkor inkább a részletekből adnék. Számomra az kevesebbet ad hozzá. Viszont a koncertterem az tényleg terem legyen ne egy 18nmes nappali. Ezért indultam el a méretes régebbi dobozok fele, amik ellen mindig a pontosságot hozzák fel viszont előny a zenei hangzás. Hibás iránytűvel vágok neki a dzsungelnek?
Erősítő szinten, lehet ezen az elven kategorizálni? Gondolok itt a csöves vs tranzisztor. A vs AB. Vagy max márka vs márka?...
Illetve a sokat emlegetett "angol" hangzás ez irányú hangkép vagy nem jól vettem le a beszámolókból?(#67930) Tamoo Hát igen, gondolom az a másik 50%.
(#67932) Nemir Ombe “Focaléknál” nagyon sok múlik az elektronikán és a többi körítésen is.
Gondolom mindegyiknél. De most hangdobozt keresek. Aztán többi300 alatt kellene maradnom front szinten. Jelenleg meg 200 alatt ezért szemezgetek egy 8.2es kappával, de ha az nem ajánlott akkor inkább hozzá legózok még.
Az a Vento csudajó lehet, de csak majd ha féláron lesz használtan akkor fog érdekelni, sajnos. 500k az sok nekem...
Focal electra 920?
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
mhmpista #67929 üzenetére
A 8-as Focal-t azért írtam példának mert “bazi nagy” teret tud csinálni és ezt könnyedén teszi,ebben nagyon jó. (más gyártók hasonló árú dobozaihoz képest) A hangja meg olyan amilyen,kinek tetszik kinek nem,de “Focaléknál” nagyon sok múlik az elektronikán és a többi körítésen is.
(a könnyed,lágy,teres hang pedig elég sokba kerül,mint írták korábban is,de a lényeg,hogy neked mi felel meg)
ui: hamár francia,abban amit írtál a Triangle dobozok is nagyon jók pl,és kevésbé “karcosak” (és kényesek) mint a Focal-ok,jelenleg az “Antal Maestro széria” is “féláras akciós” kint (cca 600€/pár).
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
krichd1
addikt
válasz
eastone1 #67923 üzenetére
Nagyon helyes. Egy szobában minden körülmények között az az elsődleges szempont, hogy a hifi rendszer megfelelően legyen elrendezve. Bármely más szempont nem szempont. Legyen ez a hadműveleted vezérelve.
(#67926) mhmpista: A kérdéseidre lehetne jó hosszan monologizálni általánosságban, de most csak röviden válaszolnék.
Manapság, illetve az ezredfordulótól kezdődően legtöbb gyártó a neutrális, általában világosabb hangkép felé hangolta az eszközeit, voltak akik túlzásba is vitték, de aztán később finomítottak, vagy visszatértek az régebbi hangzásukhoz valamennyire. Főleg a hangdobozok karakterén észrevehető ez, persze vannak kivételek.
Ennek a neutrális, "sterilebb" iránynak is, és a technikai fejlődésnek (merevebb doboztestek, jobb csillapítás, hangszórók, stb...) is köszönhetően már az olcsóbb hangdobozok is képesek elég szellős és pontos tér ábrázolására is megfelelő elhelyezéssel. Nyilván a dinamika, a valósághoz közelebbi méretarányok, a hangszerek testessége, a hangszínek, tisztaság, pontosság, javul kategóriánként fentebb lépegetve általában.
Van aki már például egy Monitor Audio Bronze 2-vel vagy egy Q Acoustic 3020-al is elégedett a térleképezést és hangzást illetően, van aki például egy 1000-es szériás Focal Electrával is elégedetlen. Ilyen szempontból ez egyéni dolog, illetve minden addig szép és jó, míg nem hallasz jobbat.
A finom, nagy méretű, szellős hangképet nem mérik olcsón, az biztos.(#67929) mhmpista: W-s 800-as Focalt hallottál vagy sima V-t? A most kifutó Canton Vento Reference 7 DC-t próbáld ki, egy próbát mindenképp megér mostani áráért.
[ Szerkesztve ]
-
mhmpista
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #67928 üzenetére
Hát pont 8as focalt pont hallottam, nekem az túl karcos.
Ami talán a legközelebb volt hozzá az egy Rega pontosan nem tudom melyik stereo és egy atlantic technology front volt amivel ilyesmi hangot hallottam Franciaországban egy hifi üzletben. Az öreg hifista aztmondta 800 euró az erősítő és a hangfal is.
Az a baj hogy hosszú nap volt, megnéztem a pontos típust de azóta tovaszállt az emlék.Valami puhább hang amit keresek. legalábbis a 8xxas focalnál tuti. A 926 electra már-már hasonlít (jóval puhább) de gondolom erősítő és DAC függő is.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
nostromo73 #67893 üzenetére
Nekem 1500AE volt, gondolom az új is hasonló. Nem rossz erősítő, de nekem pl. a MA dobozaim nem szűkölködnek magasban és együtt már kicsit fárasztó volt hallgatni, ezért lecseréltem. 170 körül lehet venni használt ~1-2 éves Musical Fidelity M3i-t, az pl. nagyon jó alternatívája (ilyet vettem utána). De említhetném még pl. a Creek Evo 50-et is, ami nekem pl. jobban tetszett.
[ Szerkesztve ]
-
mhmpista
aktív tag
válasz
krichd1 #67925 üzenetére
Vele már kapcsolatban vagyok köszi.
Csak a több jobb, legalábbis véleményből.Illetve van egy kérdésem ami rég foglalkoztat Ti hátha tudtok válaszolni.
A szellős hangkép, tehát amikor a tér szép nagy hangok finomak mégis a helyükön vannak az egy szint vagy egy tulajdonság?
Finom puha szellős hangot elérni az irány vagy szint? Van erre válasz?
-
krichd1
addikt
válasz
eastone1 #67919 üzenetére
Nem kell feltétlenül márvány lap, nem mindenhol van jó hatással a hangra, ez attól is függ milyen anyagú a padló.
Ma is vannak még, akik a hangdoboz tetejére is tesznek valami nehezéket. Könnyebb, instabilabb típusoknál talán még van is valami értelme, de rendesen megépített hangdoboznál szükségtelen szerintem.(#67920) stefi81: Szia. Nem tudom nálad mi számít olcsóbb kábelnek, nálam az 1000Ft/m alatti méter árú. Ennyiért például tudom ajánlani a Sommer Cable 400-0250 Twincord-ot vagy Cordial CLS 225-öt. Ezek múlt héten voltak nálam rövid tesztelésre, szerintem árukat simán megérik, korrekt kábelek.
(#67922) Gorgonka: Azért hallgasd meg, mielőtt vásárolsz. Bár voltak már itt bátor emberek, akik meghallgatás nélkül vették meg.
(#67924) mhmpista: Majd kérdezd gabo01 véleményét is, ha jól emlékszem neki volt/van talán ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
mhmpista
aktív tag
Sziasztok!
A Infinity kappa 8.2 mélye gyárilag gumi vagy szivacs peremes? Valaki tudja?
illetve vélemény az említett dobozról? Kis szakértést kérhetnék?
Köszi -
eastone1
senior tag
válasz
PrinceHerceg #67921 üzenetére
Már tegnap elkezdtem a hadműveletet. Megemlítettem, mi lenne ha az egyik kisszobából gardrob szobát csinálnánk és akkor feleslegessé válna pár cucc a szobában.
-
stefi81
tag
Üdv
Új vagyok még itt és szeretnék egy kis segítséget.
Sikerült vennem egy Denon 320 erősítőt és egy Dali Lektor 2 használt párost.
Sajnos csak cérnavékony filléres hangfal kábel van itthon és azzal van összedugva csatik nélkül a szett.
Kérdésem hogy milyen olcsóbb árú kábelt ajánlotok hozzá?
Köszi a választ. -
krichd1
addikt
válasz
eastone1 #67916 üzenetére
Kell állvány mindenképp, mert csak azok tudnak valódi elcsatolást és csillapítást. A szekrény erre a célra nem jó, még akkor sem, ha megfelelő magasságban van, plusz így van egy nagy sík visszaverő felületeted közvetlenül a hangdobozok mellett, ami akusztikai szempontból sem jó.
-
Sasu007
csendes tag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm a már meglévő erősítőjéhez szeretne egy pár hangfalat venni.
Adatok:
- Erősítő: HT-R405
- Szobában lenne használva, főleg a mély hangok számítanak
- Használt is lehet
- Körübelül 25-30.000 Ft a keret.Ennyiért lehet valami olyan hangfal párat venni a megfelel a fentebbi elvárásoknak?
Segítségeteket előre is köszönjük!Üdv.:Sanyi
-
eastone1
senior tag
válasz
krichd1 #67915 üzenetére
Na igen. Egyszer volt szerencsém az Atrium Hyat ban meghallgatni egy kettőt no meg a nautilust de ez nekem már az elérhetettlen kategória.
Nem kell álvány sem. A tv alatt van egy széles kb 2.5 méteres szekrény pont megfelelő magasságban. Majd veszek tüskéket.
Az lenne a legjobb ha a 602 est megtudnám hallgatni más hangfalak mellett mert nem nagyon ismerek olyan sok hangfalat.
Azért még ellátogatok az ajánlott Vass Andrási Györgyhöz hallgatózni. -
krichd1
addikt
válasz
eastone1 #67914 üzenetére
Nem írtad milyen B&W hangdobozokat hallottál eddig, nekem például csak a régi 800-as Matrix széria az, aminek tetszik a hangja.
Egy állványos hangdoboz állvánnyal együtt szinte ugyanannyi helyet foglal el, mint egy álló hangdoboz. Illetve állványokkal együtt már árban sincs olyan nagy különbség általában.Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
eastone1
senior tag
válasz
krichd1 #67913 üzenetére
A bowerra nosztalgia miatt, már ismerem a hangját azzal tuti nem fogok mellé lőni. Tetszik az erős dinamikus kőzepe és a magasa sem piskóta. Monitor sugárzót szeretnék.
Álló hangfalnak lehet nem tudnék helyet szorítani, de ha lelek egy jóárasított 603 ast akkor az is megfelelne. Az álló dobozok drágábbak is.
Bár találkoztam valahol egy cdm 1 el 100 körüli áron talán az még a 600 nál is jobb lehet. -
krichd1
addikt
válasz
eastone1 #67912 üzenetére
Miért ezekre a kis 600-as B&W hangdobozokra esett a választásod?
(#67911) Gorgonka: Kifutó széria az 509 DC, ne várj vele sokat. Az utód 519 DC meg elég húzós árban, és sokat kell még várni, hogy azt is kifutóként akciózzák.
[ Szerkesztve ]
-
eastone1
senior tag
Aszem sikerült megtalálnom a leendő lánc összetevőit.
Hangfal: b&w dm602 s2 vagy b&w 685, 685 s2
Erősítő: Rotel Ra-11Egyelőre a zsé még nem teljes, de ha lenne egy nagyon nagyon jól árasított akkor megszerezném a rávalót.
Azt viszont nem tudom hogy a rotelben van e annyi kraft hogy elegendő legyen.
-
válasz
Gorgonka #67908 üzenetére
Nekem is Nemir Ombe és krichd1 ajánlotta az 509 dc-t. Azt is vettem meg, azóta is virul tőle a fejem...
Lebeszéltem rokonnal, hogy ki fogjuk próbálni az ő cuccán is, ami egy CA CXA60 + egy CA CDX. Neki egy Elac 247.2 van. Hát ütős, az biztos. Ezért akarjuk meghallgatni az 509 dc-t is ugyanezen.
Mindketten elkötelezett rock rajongók vagyunk (Soulfly, Slayer, hogy csak két klasszikust említsek).[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Gorgonka
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #67907 üzenetére
Igen-igen, értettem
Megpróbálok valamikor eljutni egy boltba, ahol lehet hallgatózni kicsit.
Köszi még egyszer a segitséget. -
Gorgonka
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #67906 üzenetére
A Canton Chrono 509 DC még a keretbe is beleférne, azt mindenképpen felveszem a meghallgatandók listájára.
Köszönöm a tanácsokat, igy már lesz min elindulni. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Nemir Ombe #67906 üzenetére
Javítottam, mivel az előzőben elgépeltem 1-2 szót. Szóval ezt akartam korábban írni.
Erősítőben a Te igényeidhez nem csövest vagy hibridet keresnék, hanem egy "izmosabb" NAD-ot, Cambridge Audio-t, de minden esetben ajánlott "összehallgatni", mert az számít Te milyennek hallod/neked hogy tetszik.
Hmm ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Gorgonka #67905 üzenetére
A JBL-eket ebben a kategóriában felejtsd el. Semmivel nem lennél előbbre.
Ha jobbat szeretnél pl: [link] bár rock/metál vonalra nem a legjobb, de minden másra elég jó, ezt is figyelembe veheted ez már egy jó "mindenes" lehet [link], ha viszont kizárólag rockra/metálra keresel dobozt, akkor ezt is ajánlom (de csak a régi szériát, az újabbakat semmiképp) [link]
.... de természetesen ezeken kívül is van még számos lehetőség, ha tudsz hallgass meg párat.
Erősítőben a Te igényeidhez nem csövest vagy hibridet keresnék, hanem egy "izmosabb" NAD, Cambridge Audio-t, de minden esetben ajánlott "összehallgatni", mert az számít Te milyennek hallod/nekem hogy tetszik.
Hmm ....
-
Gorgonka
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #67902 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek a válaszokat.
Nem haragszom meg, tudom hogy ez a belépő kategória még csak és szeretnék is egyel feljebb lépni ezért szépen sorban le is cserélném a komponenseket. Valahol azt olvastam, hogy egy komolyabb erősitő olcsóbb dobozokkal jobban szól, mint a jobb dobozok szerényebb erősitővel, ezért gondoltam, hogy az erősitővel kezdem. De persze elhiszem az ellenkezőjét is a tapasztaltabbaknak, én még csak most fertőződtem meg
Ezeket nézegettem: [link]
Ez minőségi csere lenne? Tudom, hogy meghallgatni kellene, de itt nálunk sehol sincs lehetőség ilyesmire.Erősitőt pedig ezt találtam, ami még beleférne a keretbe és állitólag jó is: [link]
Sajnos csak review-kat találtam róla a neten, azokat pedig fenntartásokkal kezelem, jó lenne elfogulatlanabb vélemény.Szeretnék inkább újat venni mindenből, mert a garancia az olyan dolog, hogy nagyon nem hiányzik, amig nem kell, viszont amikor kell, akkor nagyon kellemetlen tud lenni a hiánya
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest