Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- Mini PC
- Bluetooth hangszórók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Blu-ray lejátszók
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
blattida
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #67278 üzenetére
Közel téri, normalizált mérési eredményt látunk, 100Hz körüli rezonanciacsúccsal, ez a grafikon nem sokat mond el a valós, akusztikus képességeiről, főleg abból a szempontból nem, hogy eleve aktív szubról van szó, aminek ráadásul a frekimenetét az adott szoba akusztikájához lehet belőni. Arról már nem is beszélek, hogy zárt doboz, 40Hz-től indul a keresztváltója, van szubszonikus szűrője és 20Hz-től lehet linearizálni a frekimenetét.
Tehát a linkelt mérési eredmény a valós hallgatási körülmények között nem sokat számít.
-
johnywalker
őstag
válasz
Nemir Ombe #67297 üzenetére
Azért ez valahol érthető is.A digitális adások általában (a Hd-k pedig mindig) mpeg4, a hangok pedig sokszor aac formátumúak.Ezeket átalakítani kellene, egyébként nem tudja a Scart.Az analóg SD jeleket pedig közvetlenűl is ismeri, ezért.
-
Oliverda
félisten
250 környékén mi most a best buy álló falakból? Biamp előny.
Egyelőre az Elac FS 147-tel szemezek, most 270-re van leakciózva.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Mezga Aladár #67296 üzenetére
Alkalmas lenne rá,de újabban már csak az analóg TV adások hangja jön ki rajta. (gondolom a gyártók úgy vannak vele,hogy ott az optikai + hdmi,miért foglalkozzanak a régi szabványokkal)
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
johnywalker #67294 üzenetére
A video magnó és az asztali Dvd író is onnan szerzi a hangot. Már hogyne menne kifelé a hang?
Anno én így hangositottam ki a képcsöves tv-met.
-
johnywalker
őstag
válasz
dgyuri0123 #67293 üzenetére
Tv-knél sok esetben valóban csak bemenetként működik, nem mai csatlakozótípus, kétirányban nem szeret működni.
-
Krissz80
senior tag
válasz
dgyuri0123 #67283 üzenetére
Az euroscarton nem minden esetben jön ki hang.
Pl. ha egy filmet játszól le hálózatról, vagy USB-ről, de lehet egyéb esetekben is.
Erről volt szó az egyik TVs topicban. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
lsebestyen #67290 üzenetére
Ez elvileg tökéletes.
-
lsebestyen
addikt
válasz
dgyuri0123 #67289 üzenetére
Ezt néztem ki, Conrádot szeretem, szimpatikusak.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
lsebestyen #67288 üzenetére
Ez legyen a vége...
Próbálj olyan SCART átalakítót venni, amin csak kimenet van a tv irányából ( TV OUT ). Nagyobb az esélye, hogy működni is fog. Lehet kapni.
-
lsebestyen
addikt
válasz
dgyuri0123 #67287 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
Nem zavar, mert ennél csak jobb lehet a hangja.
Vagy nem, max lesz egy átalakítóm.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
lsebestyen #67285 üzenetére
Ez már eléggé OFF...
Minden hang kijön SCART-on de maximum analóg sztereóban, gondolom téged nem zavar, hogy analóg.
Ha USB bemenetet használsz, akkor is fog kijönni ugyanonnan analóg sztereó hang ( elvileg ). Ki tudja mennyire butították el a SCART szabványt.
Akkor lenne "gond", ha sokcsatornás hangot szeretnél kinyerni, mert azt csak optikán keresztül kapnád meg. -
lsebestyen
addikt
válasz
dgyuri0123 #67281 üzenetére
Köszönöm, ez lehet, hogy jó lesz! Viszont ez már tényleg nagyon off, de lehet tudod rá a választ: Az nem gond, hogy a tv adás digitálisan jön kábelen (tehát nincs set top box)? Vagy ezt valahol be lehet állítani, hogy mi legyen az elsődleges hanglejátszó? Ugyanez, ha usb-ről néznénk filmet. Illetve van egy dvd lejátszó amihez ragaszkodnak a többiek, az viszont scarton csatlakozik a tv-hez, de csak 1db scart csati van. Ha veszek elosztót akkor abból nem lesz gond? Elnézést, ha tök hülyeséget beszélek, de ezekről fogalmam sincs egyelőre.
cappa72: Köszi neked is a választ, de őszintén szólva ennyit nem érne meg nekem a dolog, azt hittem van rá valami filléres okosság.
(#67286) dgyuri0123 : Igen, úgy értettem, h jack dugó nincs rajta sajnos, pedig az lenne a legegyszerűbb.
-
válasz
dgyuri0123 #67283 üzenetére
Természetesen az "kicsit" olcsóbb, és ugyanúgy megfelel a célnak. Ha az a cél
De ő az optikai kimenetre kédezett rá. -
válasz
lsebestyen #67280 üzenetére
Ez esetben DAC (digital analog converter) lesz a megoldásod.
A tvből az optikai káben a DAC-ba, aminek a kimenetét már rá tudod kötni erősítőre, vagy olyan is létezik belőle, amely rögtön tartalmaz fejhallgató erősítőt. (pl. linep a980, vagy ) -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
lsebestyen #67280 üzenetére
Van a tv-n SCART csatlakozó. Tudtommal abból is ki lehet nyerni az analóg hangot. Olcsóbb, mint SPDIF átalakítót venni, szerintem.
Valami ilyesmi kell neked. + egy RCA-Jack átalakító kábel és passz.
-
lsebestyen
addikt
Sziasztok! Lehet kicsit off a kérdésem, de van egy TV amin csak Digitális Audio kimenet (Optikai) van. A terv az lenne, hogy valami hangfalpárt rákötök (ilyesmi kategóriában gondolkozom), mert a TV alaphangszórói nem a legjobbak. Tehát azt szeretném, hogy legyen egy 3,5 jack kimenet ebből az optikaiból. Conrádnál nézelődtem, de nem szeretnék olyat rendelni ami nem is jó nekem. Köszönöm szépen a segítséget!
-
Dorian
félisten
válasz
blattida #67277 üzenetére
A subnál lévő adatokat inkább elírásnak / elmérésnek gondolom, mert ha ez lenne a valóság, a vevők nagy része az eladó fejébe húzta volna. A sokkal-sokkal olcsóbb Dynavoice Thunder t-12 -3dB-en tud 22 v. 23 Hz-et, de ez elmondható a hasonló SVS és egyéb mélyládákról is.
-
blattida
nagyúr
-
blattida
nagyúr
válasz
liszi70 #67268 üzenetére
Az ma dobozok jellegzetes hangkarakterrel rendelkeznek, amit a különböző típusaik meglehetősen hasonló átviteli görbéik is alátámasztják. Vannak Közöttük természetesen különbségek, de a karakterük hasonló. Csak a görbék alapján meg nem lehet megmondani, hogy egyébként a hangjuk tetszene e.
-
-
Tomacko
őstag
válasz
ati888 #67252 üzenetére
Audio CD íráshoz a fórum. Na itt szépen le lesz írva minden ami neked kell. Nem egyszerű történetbe kezdtél bele, ennyit elmondok előzetesnek.
-
-
blattida
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #67232 üzenetére
Az akusztikusan korrigált (szoba) frekimenetébe belefér a 25Hz a -6dB-be:
A közeltéri mérés szerint valóban nem, viszont ott is -10dB-en belül van a 25Hz:
Nem véletlenül nem tűnik kevésnek a mélye.
ati888
Teljesen fölösleges kimondottan audio cdr lemezeket venned, mert azok az asztali cd írókhoz kellenek, amúgy semmivel sem jobbak, mint a normál adat cdr lemezek, csak kimondottan a lassú íráshoz valók és van egy plusz jelző bitjük az asztali cd írók miatt, merthogy azok a szoftveres blokkolás miatt csak audio cdr lemezekre tudnak írni.
A verbatim és más gyártók valóban nagyon ellenálló védőrétegű cd-iket nem ajánlott audio célra használni, mert sokkal rosszabbul írhatóak és olvashatóak is audio cd-ként. Ha jó minőséget szeretnél, akkor használj taiyo yuden midű/gyártmányú lemezeket, mert azok nem drágák és valóban nagyon jók, viszont a jó minőség miatt lassan, clv módban kell megírni őket és ha bithelyes másolatot szeretnél, akkor adott cd íróra/olvasóra vonatkozó írási és olvasási ofszet értékeket is használni kell, de ez már másik topik témája. -
krichd1
addikt
válasz
Sarkadi #67251 üzenetére
Szia. Az első darabáron 30eFt, nem párban, ahogy látom. A kis Denont nem ismerem, de nem tűnik valami biztatónak.
30eFt-ért szoktak lenni például Canton Karatok, JPW-k, Missionok, most épp van Celestion 3...ha van időd, lehet keresgélni meghallgatásra érdemes hangdobozokat ennyiért. Állványokat mindenképp használj, ezek nem polcsugárzók. -
Sarkadi
tag
Sziasztok!
18m²-es szoba betöltésére szolgáló polcsugárzó párt szeretnék esti, mégis dinamikus zenehallgatásra, Denon 1306-os erősítővel. Az alábbiakat néztem ki: (a keret 30.000ft, használt is szóba jöhet)
- Magnat Monitor Supreme 102
- DENON SC-N8 (ezt olcsóbban tudnám beszerezni)Minden ötletet és ajánlást szívesen fogadok!
Köszönöm!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
ati888 #67247 üzenetére
Több tízezer Ft-ot is elkölthetsz írható CD lemezekre és akkor nem mondtam sokat. Egy "normálisabb" Dac akár 30e-től elérhető és nem lesz több ilyen gondod. Mondjuk lesz helyette más.
Viccen kívül, szerintem sem megoldás hosszú távon az irkálás és kínlódás a régi pörgetővel.
-
ati888
senior tag
válasz
johnywalker #67245 üzenetére
Igen, néztem az audio cd-r lemezeket, de nem mertem olyat venni, mert ugye az az asztali írókhoz lett kitalálva és nem akartam kísérletezni vele pc-s íróval. Csak az a furcsa, hogy TDK, Maxell, Sony lemezeket úgy olvassa, mint az álom, 1-2 másodperc alatt beolvassa akárhova ugratom, de ezekkel a Verbatimokkal nehezen boldogul (vagy egyáltalán nem).
Ati
-
ati888
senior tag
válasz
johnywalker #67240 üzenetére
Kezdem azt hinni, hogy ez lehet a baj. Ha egyszer sikerül beolvasnia, akkor már le tudja játszani, de az nem mindig sikerül.
Ati
-
krichd1
addikt
válasz
ati888 #67242 üzenetére
Türelemmel.
Nem tudom mennyit szánnál rá, olcsóbban, belépőszinten például Steinberg UR12 ilyen. -
ati888
senior tag
válasz
krichd1 #67237 üzenetére
Van médiaplayer-em, de ahhoz be kell kapcsolni a tv-t + a playert is, én meg egyszerű megoldást keresek. A cd vagy dvd lejátszó bőven megfelelne nekem, mert beteszem a lemezt és kész.
Csak most a cd írással szenvedek, mert eddig jól működött, de egy új csomag Verbatim lemezzel ötből ötöt nagyon nehezen vagy egyáltalán nem játszott le. Bár most kíváncsíságból vettem a MM-ban egy Sony lemezt, megírtam 1x-es sebességgel (flac to audio) és ezt egy pillanat alatt olvassa és kezeli. Erős a gyanúm, hogy a Verbatim lemezekkel van inkább gond.
Ati
-
bsh
addikt
válasz
Nemir Ombe #67232 üzenetére
ez mondjuk a 9.2, de elég jól tippeltem a -20dB-vel
viszont a többi része az elég szép.
-
gubabela
senior tag
Elnézést, a keret lemaradt, kb 50-60e. használt is érdekel.
-
gubabela
senior tag
Sziasztok!
Mostanában több időt töltök (pc)gép előtt ülve, ezért szeretnék fejleszteni ezen a téren, ehhez keresnék megfelelő dobozokat. Sajnos helyhiány miatt csak első reflexes vagy zárt jöhetne szóba és a hallgatási pozíció sem ideális (szó szerint bent ülök a hangfalakban) Jelenleg egy t&v kürbis aktív párossal rendelkezem, ezt szeretném lecserélni valami jobbra. Dac és erősítő is (Bc acoustique 222.1) van, de az erősítőre csak 2 hangfalat lehet kötni ezért ha lenne ötlet, hogy erősítő cserén kívül hogyan lehetne megoldani a +2 hangsugárzó beiktatását (természetesen külön használva, hogy ne keljen ki be húzogatni a banánokat), azt is szívesen fogadnám. Tudnátok ajánlani valamit? -
-
Malachi
addikt
válasz
Irmscher 353 #67230 üzenetére
köszönöm, közben én is megtaláltam. igen, mégis tufa vagyok hozzá.
-
Irmscher 353
aktív tag
válasz
Malachi #67229 üzenetére
"Ha analóg lemezt szeretnénk forrásnak, akkor a lemezjátszón kívül szükségünk lesz egy jó minőségű RIAA erősítőre is (phono fokozat), amennyiben a kiszemelt erősítőben nincs, vagy csak egy alap szintűvel rendelkezik. Alapvetően háromféle felépítésbeli kategóriát különböztetünk meg: diszkrét elemekből állóakat, azaz nem tartalmaznak integrált áramköröket, vannak amelyek elektroncsövekkel oldják meg az erősítést és az integrált áramkörös más néven félvezetős konstrukciókat.
Arra is ügyelni kell, hogy sok esetben nincs hangszedő a vásárolandó lemezjátszóban, ezért azt is be kell szereznünk, ami általában valamilyen mozgó mágneses (MM) típus. Léteznek mozgó tekercses (MC) hangszedők is, azonban azok többségének kimenő szintje jóval alacsonyabb, mint az MM típusoké, a hozzájuk való MC RIAA erősítők ritkábbak és valamelyest drágábbak, igaz viszont, hogy az MC-k hangminőség az MM típusok fölött van."Az összefoglalóból idéztem
-
Malachi
addikt
sziasztok!
vettem egy használt, de ránézésre remek állapotú Dual 621 lemezjátszót. az a gondom, hogy erősítőre kötve (sztereo RCA kábel) maximum hangerőn is nagyon halkan szól, és a mély hangok akkor sem hallatszanak. nem tudom, én rontottam-e el valamit, vagy ez hangszedő csere lesz-e. az eladó nem említett ilyen problémát, szóval kicsit tanácstalan vagyok. nem tudom számít-e, de az erősítő egy 5.1-es SONY, de átkapcsoltam sztereo üzemmódra meg annyira nem is vagyok tufa hozzá szóval azt kizárnám, hogy ez a gond - viszont pénteken érkezik egy Technics SA-5170, ami egyidős a lemezjátszóval, azzal is kipróbálom majd, hátha...
addig is valami ötlet, tipp? köszönöm!ó bocsánat, egy külföldi fórumon már meg is van a válasz. az erősítőn nincs PHONO bemenet, kellene egy előerősítő még. akkor viszont a Technics-szel jó lesz biztosan, ez jó hír! maradjon ez itt mindenki okulására.
-
blattida
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #67225 üzenetére
Nem hazudik a canton, mert -6dB-re vonatkozik és azt teljesíti is.
-
bsh
addikt
válasz
Nemir Ombe #67225 üzenetére
de ezek már olyan régiek, hogy elporladtak a membránszegélyek régen
na lehet akkor egy ref9-et kipróbálok. de hogy mélyebbre menjen (papíron), mint a kef iq9-em, hát abban az esetben megeszem a kalapom. -
Nemir Ombe
addikt
-
bsh
addikt
tovább nézegetve a "szép ívelt" dobozokat, adódik még canton vento 836, vagy a régi reference 9 dc, ezek mennyire "jók"? nem sok mindent találtam róluk. a régi ref9 még hogy-hogy kapható? az kicsit nagyobb doboz mint a vento, azért szimpibb. érdemes lehet ezeket megfontolni/meghallgatni?
canton hogy adja meg a frekvenciaátvitelt? -20dB-re? 25hz-et nehezen tudom elképzelni ekkora méretben máshogy.
paradigm-t nem forgalmaz idehaza senki már? régebben még volt 1-2 helyen. -
maci1234
tag
Ismeri-e valaki, vagy találkozoztt-e már valaki ilyennel. Egy ismerős itt a pro-n phonot keres.
-
Az elmúlt két hét - mióta megérkeztek az új tagok a családba - erőteljes zenehallgatással telik.
Köszönet. -
krichd1
addikt
válasz
Krissz80 #67217 üzenetére
XLR csatlakozónál igen. RCA-nál van van többféle bekötési lehetőség. Itt ugye az a helyzet, hogy szimmetrikus kábelt használsz aszimmetrikus csatlakozóval, így a földelés bekötésével lehet variálni.
Illetve vannak olyan XLR csatlakozók, amikben vannak még plusz zajszűrők, például Neutrik NC3MXX-EMC. -
blattida
nagyúr
válasz
ati888 #67213 üzenetére
Flac-et nem minden dvd lejátszó támogat és audió cd sem írható dvd-re. Dvd audió felhasználásra vagy adatlemezként vagy dvd-a lemezként használható, ám ezeket nem mindegyik dvd lejátszó támogatja. A br lejátszók elég vacakul szólnak, ezért nem ajánlom őket zenehallgatáshoz.
-
-
ati888
senior tag
válasz
Ragadozó #67212 üzenetére
Hello!
DVD-ről hogy tudok lejátszani audió fájlokat? Ugyanúgy felírom audioként mondjuk .flac-ból és azt viszi gond nélkül? Ha így van, akkor tényleg ez lenne a legjobb megoldás nekem.
Itt a fórumban nem nagyon ajánlatott senki dvd lejátszót, mindig cd-ről volt szó. Melyek az ajánlott típusok?
Köszi
Ati
-
-
krichd1
addikt
Szia. Szerintem nem igazán jobb a Hifiberry DAC+ a kis Fiionál, viszont kiegyenlítettebb karakterű. Egy próbát megér, rosszabb nem lesz, ha stabilabban működik szoftverek miatt, már megérte.
(#67188) Krissz80: Nálam Neutrik (nem Rean), WBT, Furutech, amiket jobban kedvelek. Bár ezek elég drágák újonnan, ha nem valami komolyabb akció keretében tudod megvenni ezeket. Én a 268-006-000 kábelt Neutrik NC3MXXB és NC3FXXB típusokkal használom.
(#67210) ati888: A kijelzős DAP-ok egyelőre nem túl jó ár/érték arányúak.
-
ati888
senior tag
Hello!
Olyan hordozható lejátszót keresek, ami le tud játszani veszteségmentes audio fájlokat, van képernyője és könnyen tudom csatlakoztatni a Rotel RA-935 erősítőmhöz. Vettem egy régi, de jól működő Philips 910-es CD-t, de eléggé szenvedek a CD írással .flac-ból. Pár régi lemezt megírtam, amit itthon találtam, azokat hiba nélkül, pillanatok alatt lejátssza. Utána rendeltem Verbatim CD-ket, azokat meg akárhogy írom meg hol lejátssza, hol nem, ráadásul kerregve tölti be, ami nagyon idegesít.
A Fiio X3-at néztem, az tetszene, de ha tudtok ajánlani mást szívesen veszem.
Üdv
Ati
-
maci1234
tag
válasz
Nemir Ombe #67204 üzenetére
Köszi....
-
Krissz80
senior tag
válasz
dgyuri0123 #67207 üzenetére
Igen, ebben a topicban inkább az az alapértelmezett. -
Krissz80
senior tag
válasz
dgyuri0123 #67205 üzenetére
Konkrétan egy HF van egy Twin tetején.
De a csatlakozás is könnyebb lehet ha van 50cm az a kábel.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #67202 üzenetére
Félreértettem.
Ergo 15 cm-t kell áthidalni. Arra jó lehet a 0.5m kábel, hogy nagy ívben forduljon, ne törjön kicsit sem. És akkor még marad kis biztonsági tartalék, ha mégis változna a helye.
-
maci1234
tag
Szerény angol tudásom és a témáról több információval rendelkező fórumozók jelenléte miatt
kérdésem a következő lenne:
Lehetséges, hogy a VDH CS-14 belső hangsugárzó kábel a külső burkolat kivételével
megeggyezik a VDH SNOWLINE kábellel?
Van itt 3 segítő link. Válaszokat köszönöm.Bár mintha az egyik 0,14 a másik 0,16 mm vastag lenne szálanként?
-
Krissz80
senior tag
válasz
dgyuri0123 #67200 üzenetére
Na jó, lehet kicsit túlzásba estem.
De kb. 15 cm van a két csatlakozó között jelenleg.Tamoo: köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Horgász topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nők, nőügyek (18+)
- Witcher topik
- Politika
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Mac Studio / M1 Max 10C CPU / 24C GPU / 32G RAM / 512GB / Garancia
- Samsung Galaxy Z Flip5 8/256 karcmentes
- LG OLEDevo 48C2 / Smart, 4K, 120Hz, 1ms, 48" / GARANCIA(2027.10.29.)
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X + RTX 3060 Ti / 3070 / 3080 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Asus játékra is,core i7 ,Geforce GT920M 2/4GB videokártya,8-20GB RAM,SSD,Új akku,szép állapot,W11
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciávl
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép játékra! R9 3900X / X570 / 6700XT / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- 3DKRAFT.HU - PROFESSZIONÁLIS 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - 475+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 12400F / RTX 3070 ROG 8GB / 32GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest