- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Megvan az első leolvadt tápkábel az új GeForce-okkal?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Asztali konzolt tervezne a Valve?
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
fehér_ember
addikt
válasz krichd1 #66699 üzenetére
Valóban nem gondoltam erre több okból sem. Fogalmam sincs hogy a hangkártyám maximális jele mennyire lenne elég egy power amplifier számára, ezenkívül nem szívesen bíznék hangdobozt csak szoftveres hangerőszabályzóra (az ördög nem alszik ) és még nem is orientálódtam egyértelműen a csak pc-s zenehallgatásra. Valószínűleg szép lassan arra terelődnek a szokásaim, de ahhoz előbb majd össze kell dobnom egy kis fogyasztású csak zenelejátszásra használatos "néma" mini pc-t. A mostaniban sok a ventilátor (zajos) és túl erős is ilyen célra. Persze egy mini pc meg a házimozirészhez lenne kevés, úgyhogy a "nagygép" is kell. Jriver-em pedig nincs is
Az ősrégi sztereó erősítőm egyébként most ki van véve a rendszerből (a transzformátorával akarok majd valamit kezdeni, mert zavar a búgása) lehet veszek egy másik ugyanilyen használtat (most épp pont van egy) és átültetést végzek (persze ha az is annyira búg, akkor cseszhetem). Vagy vásárolok egy másféle sztereó erősítőt illetve végfokot (így tapasztalatot is szerezhetek) és ha beválik akkor azt használom, vagy harmadik variációként "megjavíttatom" valakivel a jelenlegit, aki ért hozzá és vállal is ilyesmit.
Egyébként amióta szereztem a 609-es Tannoy-aim mellé egy jó szubládát, azóta a hurka-gyurkának titulált házimozierősítőmmel is nagyon élvezetes számomra a 2.1-es zenehallgatás, minden szempontból. De egyenlőre még nem akarom a sztereót se abbahagyni, már most így az elején. Még viszem párhuzamosan, aztán majd meglátjuk és lehet csak az avr marad.(#66698) blattida
Neked is nagyon köszönöm a választ.[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz fehér_ember #66697 üzenetére
Más lehetőség is van, amire nem gondoltál. Például Jriver-t használva a 64bites audio képességével szabályzod a hangerőt (Internal volume), így előerősítő sem kell.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
blattida
nagyúr
válasz fehér_ember #66697 üzenetére
Szia!
Ugyanolyan fontos mindkettő és ugyanúgy el lehet rontani mindkettőt.
Egy jó fejes erősítő egész jó előfok is egyben, viszont egy előfok más impedanciára dolgozik és nem kell teljesítményt szolgáltatnia, hiszen minimális az utána lévő végfok bemeneti áramigénye, azaz egy dedikált előfok sokkal jobb tud lenni erre a célra,int egy fejes erősítő.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
fehér_ember
addikt
Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek arról, hogy a hangminőségre gyakorolt hatást tekintve az erősítő előerősítő részének vagy a végerősítő részének van nagyobb szerepe. Egy aránypár is jöhet, előerősítő:végerősítő.
Mint már említettem, szeretnék kipróbálni olcsó sztereó erősítőket és most azon vacillálok, hogy vagy egy ilyen integráltat kellene venni vagy ha nem túl nagy hülyeség, akkor még olyan is eszembe merészelt jutni, hogy esetleg a meglévő fejeserősítőmet használnám előerősítőnek (fejessel meg vagyok elégedve vele, de arról fogalmam sincs hogy viszonyul egy normál erősítőhöz hangminőség szempontjából) és vennék hozzá egy végerősítőt. Erről is érdekelne a véleményetek.
Más: Hátha valakinek szintén szüksége van ilyesmire: "kábelvégtartó-1" "kábelvégtartó-2"
[ Szerkesztve ]
-
Szabikaa20
őstag
válasz dancingboy #66695 üzenetére
Nyugodtan rákötheted...
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
nostromo73
tag
Sziasztok
Na ismét a Rotel Ra-12 mellett döntöttem, a korábbiakhoz képest Quad L-11 hangfal, Rega kábel 70-75 ig kellett a hangerőt állítanom hogy legyen dinamika. Most a Jamo C-95 el elég csak 55-60 körül állítanom a hangerőt..így egy kicsit nyugodtabb lettem mert korábban ez volt vele a bajom, a hangján kívül mert az akkor is tetszett . -
Irmscher 353
aktív tag
Ma meghallgattam az Arcus TS25-öst. Egy Hitachi erősítővel, kb cérnavékony kábelekkel, meg egy CD lejátszóval, gyári CD-vel.
Nekem tetszett a hangja nagyon, így el is hoztam a hangfalakat, nem mondom, hogy makulátlanok, de szerintem megérte az árát.
Ha elkészül az erősítőm tudok majd további beszámolóval szolgálni... -
Jimmy8
senior tag
válasz Nemir Ombe #66690 üzenetére
"Sajnos" én is olyan vagyok, hogy kikapcsolt hangszínszabályzóval szeretem hallgatni a zenét.
Ja, és nincs is rajta loudness gomb -
blattida
nagyúr
válasz #99499520 #66685 üzenetére
Tőlük ezek, de a 63 Voltnál nagyobb feszültségű mkp és mks darabok.
Jimmy8
Az említett minx tényleg jó darab, nyugodtan megvehető.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Brumi
senior tag
válasz Jimmy8 #66686 üzenetére
Itt a fórumban már korábban ajánlották a CA Minx rendszert, és most kb ebben az árban van. Én nem hallottam még, de nem lehet nagyon rossz...
Nekem is ezt javasolták, de végül másra esett a választás. Hasonló gépe van a Marantznak is.
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/brumi/
-
Jimmy8
senior tag
válasz dgyuri0123 #66680 üzenetére
Azért ez szerintem gáz...
Egy listaáron 180eFt-os sztereo erősítő így szól, akkor hogyan szól egy 150eFt-os HM erősítő? Szokol rádió stílusban?Sokszor átgondoltam a dolgot, és mindenképpen egybe gépet akarok (erősítő -internetrádió-DAC).
A jelenlegi állás: Az Onkyo-n kevesebb a mély és sokkal kevesebb a magas a médialejátszó digit kimenetéről, mint a TECHNICS-szel a médialejátszó "gagyi" analóg kimenetéről.
Ha meg azt nézzünk, hogy szól a TECHNICS a DVD lejátszó analóg kimenetéről (pcm1780 DAC), akkor az Onkyo egyszerűenNem is értem, mit kellene vennem, hogy jó legyen... Esetleg a HK3770 jó lehet?
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz #99499520 #66683 üzenetére
Persze, hogy okozhat torzulást, de ebben az esetben nem ez lenne a fő gond, főleg nem úgy, hogy a kondik egyszerre történő, egyenlő mértékű kiszáradása kizárt, a leírt probléma egyértelműen hangszóró eredetűnek tűnik. Veszel mondjuk wima mkt vagy mkp típusokat és kipróbálod velük...már csak azért is, mert nem lenne drága a próba...
-
blattida
nagyúr
válasz #99499520 #66681 üzenetére
Szia!
Ha egy elektrolit kondi kiszárad, akkor többek között csökken a kapacitása, ami miatt éppen inkább fölfelé fog elhangolódni a keresztváltó.
A leírt probléma inkább a hangszórókból fakadhat, de ha valóban problémásak az elkók, tehát mérve csökkent a kapacitás, nőtt az esr érték és a szivárgás, akkor érdemes cserélni őket, viszont abban az esetben inkább valamilyen fóliára. Igen, 3,3uF és 2,2uF a kapacitások értéke.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz lemmy9 #66670 üzenetére
A Technics még csak nem is csinn-bummos, inkább sziszegős, mély hiányos, fedett, nazális. Szvsz.
(#66668) Jimmy8 : Annál az Onkyo-nál 2x drágább erősítőkben sincs "tisztességes" kétcsatornás Dac.
Szerintem egy önálló Dac a lehető legjobb megoldás, ha a minél jobb sztereó hangra törekszel.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Tomacko
őstag
válasz Jimmy8 #66668 üzenetére
Szia.
Én sem ismerem ezt az"erősítőt", de elnézegetve a fotókat róla meg a tudását, biztosan nem vettem volna meg. De ez én vagyok. Az ok egyszerű, nem bízok az ilyen majdnem mindent egybe kütyükben, pedig szeretem ha valami sok funkciós, de ez kivétel közülük nálam. A DAC-s fórum részen is és szerintem itt is sokan azt mondják, hogy az ilyen cuccokban lévő DAC-t ebben az árkategóriában el kell felejteni. Ha van rá lehetőséged hallgasd meg úgy a hangját, hogy a DAC-t ki iktatod, kikerülöd valahogyan, tippem szerint annyi elég ha nem digit jelet küldesz neki hanem analóg bejáraton eteted (nem tudom, hogyan kell). De ha tényleg nem tetszik a hangja akkor küldd vissza inkább minél hamarabb és ha nem fontosak a plusz szolgáltatások amiket kínál, akkor inkább keress valami olyan darabot ebből a pénzből ami tényleg csak sztereó erősítő. Van nekem is egy Kenwood receiverem, de csak rádió hallgatásra használom..... néha nagyon ritkán Zene hallgatásra van egy tranzisztoros Yamaha-m. De persze ha valami oknál fogva nem teheted meg, vagy egyszerüen csak minél kevesebb kütyüt akarsz akkor máshogyan kell házzállni ez igaz. De ebből a relatív "pici" pénzből (nekem se kevés) nem sok minden jó, vagy jobb alternatívát fogsz találni sajnos Edigital--l most 130k az ára ugye, ha nem tabu a használt piac, szerintem érdemes lenne rászánd az idődet, hogy lemenj pár helyre meghallgatni néhány erőlködőt és még mindig áll a lehetősége, hogy ha megtetszik a hangja akkor veszel belőle újat ha gyártják.
Sajnos a zenehallgatáshoz eljutni sok időbe telik mire az ember megtalálja az eszközt amivel már elfogadhatóan tudja élvezni is azt
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
Tamoo
nagyúr
Van olyan aki Van Damme-ból próbálta mindkettőt?
Black Series Tour Grade 4x4,00mm, 268-544-000
Loudspeaker 2x6,00mm directional hi-fi, 268-506-000 -
Jimmy8
senior tag
Üdv Urak!
Karácsony óta keresgéltem a a használt erősítők között, de sajnos nem találtam megfelelőt, így nem a leggazdaságosabb oldalt választottam: vettem egy új Onkyo TX-8050-et.
Az egyik nagy online áruházban most elég jó áron van (gondolom a kifutó széria miatt), így azért azt gondolom nem volt annyira rossz vásár.
Vagy talán mégis?
Bekapcsoltam, és sokkal "laposabb " hangot halottam, mint a SA EX120-szal.
A mély tuti kevesebb, és a magas sem brillírozik...
Forrás: WDTV LIVE STREAMING
Kábel: Toslink SENCOR SAV 115-008A TX8050-ben elvileg burr-brown PCM1789 DAC van (az erősítő szinte ugyanaz, mint az INTEGRA DTM 40.4)
Ez ilyen marad,vagy az erősítőt is járatni kell, mint egy hangfalat? Ha járatni kell, akkor mikor várhatok változást?
Erősen gondolkodom rajta, hogy ha pár nap alatt nem lesz jobb, akkor küldöm vissza...[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz fehér_ember #66654 üzenetére
Grundig hangdobozokat még nem hallottam, azokra én is kíváncsi vagyok, majd számolj be róluk.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz Nemir Ombe #66661 üzenetére
Sehova. Mások tapasztalataiból építkezem
-
Nemir Ombe
addikt
válasz fehér_ember #66659 üzenetére
A "normálisabb" hifi boltokból nem szokták "kinézni" az embert és nincs meg a "vásárolj vagy ne hallgatózz" nyomás sem, se itthon, se külföldön. Bár én mindenhol úgy szoktam kezdeni, hogy meghallgatnám ezt is, nem gond-e, mert máshol egy olyat hallottam ..... Nem tudom Te milyen helyekre jársz, de az ilyen hozzáállás inkább a "multikra" jellemző (az is inkább az itthoniakra), a hifiboltok/boltosok többsége szivesen segít/megmutat/véleményez is, mert azért a többségük "hobbista" is.
De hát ahány ember, annyi tapasztalat.
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Tamoo
nagyúr
válasz fehér_ember #66657 üzenetére
Sonata-val én is így vagyok. Mindenképpen akarok egyszer egy olyat.
Standart-al is hasonlóan voltam, de azt hétvégén sikerült kipipálni.
Heed erősítőt sem hallgattam még, azokra is nagyon kíváncsi lennék. Majd egyszer ...[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz Nemir Ombe #66658 üzenetére
Nem vagyok vele tisztában
Én a kérdezősködésből pont azt vonom le, hogy igény az lenne rá.
Azért nem mennek el meghallgatni, mert nincs pofájuk hozzá, mert az eladók sajnos elvárják, hogy ha meghallgatod akkor már igenis vásárolj. És milyen dolog az már, hogy elmegyek meghallgatni de még máshol mást is meg szeretnék hallgatni, mert ugye viszonyítási alap nélkül miért nem jó ez nekem így elsőre, főleg ha amúgy meg tényleg nem is szól annyira rosszul ... stbDe lehet hogy igazad van és csak nekem lennének ilyen elrugaszkodott igényeim
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz fehér_ember #66657 üzenetére
Azzal szerintem Te is tisztában vagy, hogy a " fizetős meghallgatások" egy halva született ötlet. Mikor az emberek még "ingyen", az útiköltséget/időt is sajnálva nem mennek el vásárlás előtt meghallgatni bármit is, inkább a "fórumokon érdeklődnek" és amire a "legtöbb szavazat" érkezik azt megrendelik a neten. ....és sok esetben ilyenkor születik a sok "jobbat vártam/ez egy sz@r/eztnemtudja/aztnemtudja" hsz-ek.
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
fehér_ember
addikt
válasz blattida #66655 üzenetére
Hát nálam nem volt mélyhiányos, pont az volt a bajom vele, hogy többlettel akarja kompenzálni azt amit valójában képtelenség ekkora méretű hangszóróból kihozni. Ez ráült a hangzására, emiatt nekem fedettnek tűnt.
De nem bánom hogy kipróbáltam, amúgy örökké furdalt volna a kíváncsiság, és szerencsére nem volt nehéz eladni.
Sajnos sok mindent nem halottam még a régi, jelenleg olcsók közül sem (mission, mb quart, heco ...stb), ezeket is szívesen kipróbálnám.
Erősítőkön is gondolkozom, hogy tapasztalatot szerezzek hogy szólnak (milyen jellegzetes hangzásuk van) pl. a következő márkáknak pioneer; yamaha; denon; vagy valamilyen marantz; Persze ha lenne rá pénzem akkor az újak közül egy Vincent Audio erősítőt is szívesen meghallgatnék és hangdobozokból se csak régi olcsókat próbálgatnék.Amúgy nem tudom hogy miért nem szerveznek az olyan üzletek, amik sokféle hangdobozt, erősítőt tartanak, alkalmanként meghallgatásos délutánokat. Persze nem ingyen, hanem előre meghirdetve, előre bejelentkezés alapján, belépőt szedve. Akkor legalább lenne esélye a hifi-s szellemiségű embereknek tapasztalatokat szerezni, és így azt is tudnák, hogy milyen hangzás irány az ami nekik fekszik. Erre amúgy csak a régi (azaz már olcsóbb) cuccokat cserélgetve van valami esély, persze valószínűleg ekkor már ilyeneknél is fogunk leragadni. Az üzletek meg csak siránkoznak hogy kevesen vásárolnak új holmikat, ha meg valaki elmegy meghallgatni valamit, az meg ugye nyűg az eladóknak főleg ha végül nem ott vásárolnak. Ezért kellene belépődíjas meghallgatásokat tartani, ha már amúgy is ott állnak a dobozok, erősítők; a vevő se érezné pofátlannak magát és az üzletnek is lenne egy kis bevétele belőle, nem beszélve a termékek népszerűsítéséről... Én szívesen elmennék ilyenekre, ha épp ráérnék, pár ezer forintot simán áldoznék rá, alkalmanként.
-
-
blattida
nagyúr
válasz fehér_ember #66654 üzenetére
Azért furcsa, amit írsz a sonataról, mert az a doboz pont, hogy mélyhiányos egy kissé, tehát az esetedben máshol kell keresni az okot, akár szobaakusztika, akár nem eredeti hangszóró lehetett például a bűnös.
-
fehér_ember
addikt
Én is épp az imént vásároltam attól az illetőtől; egy Grundig Box 5700-ast.
Egy USA-ban tevékenykedő magyar zenész nagyon dicséri ezeket (és most enyhén fejeztem ki magam ); már rég szert akartam volna tenni egy 5600-asra, de hiába figyelem már több mint egy éve, sosincs. Időközben (amíg fentvolt) szemeztem egy fine arts bx2-vel, de mostmár úgy voltam vele, jó lesz nekem kipróbálásra egy 5700-as is.(#66637) krichd1
Én is próbáltam a Sonata-t, de nálam ahogy jött úgy szinte azonnal ment is. Számomra nagyon nem jött be, ahogy próbálta mutogatni hogy mennyi mélyet tud; és ez rá is ült az egész teljesítményére, engem kifejezetten zavart. Komolyzenén és akusztikusaknál még nem volt akkora gond (ott nem volt ez annyira előtérben, de azért ott is érződött hogy a magasak közepek a kelleténél jobban háttérbe vannak szorulva), könnyűzenénél viszont nagyon nem volt ok (lehet azért is, mert azokat jobban ismerem, pop zenét többet hallgatok). Tere amúgy teljesen rendben volt. Mindenesetre én sztereón egy jbl control one-nal is jobban elvagyok, hát még az Acronnal, pedig ezek is szintén filléres monitorok.
Persze volt az olcsó próbálgatásaim közt olyan, amire aztán igazán szörnyűséges visszagondolnom; pl.: yamaha ns-g20[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz Nemir Ombe #66638 üzenetére
Illetve jó hogy említetted a Sommert, a következő hangszórókábel összehasonlítási tesztem, ha lesz időm, a VDC 268-506-000 és a Sommer 400-06000 között fog történni, illetve a multicore típusokra is kíváncsi vagyok.
-
krichd1
addikt
válasz Nemir Ombe #66638 üzenetére
Igen, Klotz-nak is vannak jó kábelei amik ajánlottak, például az USB kábelük. Persze vannak még hasonló gyártók, mint Sommer, Mogami, Tasker.... ezekkel a gyártókkal is van tapasztalatom, bár inkább digit koax és IC kábelek tekintetében. Amúgy a VDC-nek is néhány típusa ajánlottabb, illetve ismertebb szélesebb körben hifi célra.
-
CartmanLand0
senior tag
válasz Nemir Ombe #66648 üzenetére
Mondjuk ebben igazad van Bevallom, én Sony párti vagyok, édesanyám 15 éve nyúz egy Sony MHC-rg110-es hifit, túl van már szegényke pár költözésen, és még mindíg hibátlan. Lehet akkor Sony lesz
A jó hírnévhez egy élet munkája kell ... a lerombolásához elég egy perc ...
-
Nemir Ombe
addikt
válasz CartmanLand0 #66647 üzenetére
Az a baj,hogy “ezeknél” nincs jobb-rosszabb,itt azt tudod venni,amelyik jobban tetszik (vagy annak jobban tetszik aki ajánlja valamelyiket) kinézet/szolgáltatás/márkanév dönthet,más nem.
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
CartmanLand0
senior tag
válasz Nemir Ombe #66645 üzenetére
Hifi-ként árulják, pontosabban mini hifi. Akartam is írni, hogy kárlek benneteket ne azt válaszoljátok, hogy egyiket se, meg mindkettő szar ... PC-re akarom kötni, nincsenek komoly elvárásaim. Csak annyi érdekelne, hogy a kettő közül melyik a jobb ? Vagy ha ennyire rossz szerintetek, akkor pontosítok : melyik a jobbik rossz ?
-
rii
nagyúr
valaki még linkolna be lécci ilyen kábelokat? .-(((( amik még nem nagyon vannak szanaszéjjelelrugaszkodva ....... sikkkhülye vagyok a témában .-(((((
most jut eszmeb van összefgoglaló is .... megnéztem ... de sajnos nekem mint laikusnak a kötőszavak vannak csak meg .... A kábelek ára sok esetben nem egyenesen arányos a minőségükkel.
Ajánlott márkák például: Klotz, Van Damme Cable, QED, Van den Hul, Nordost, Stealth, Gotham, Audioquest, Kimber, Straight Wire, Valhalla, Audio Note, Siltech, HiVox, Alisca Orange, Lessloss...(#66634) Nemir Ombe:
valszeg kontaktos a kábel, megvan törtve vagymi ... cserélni akarná havercsaj, néztem rá mint borjú az új kapura, h most minek ... mondtam neki h a lánc a fontos, és nemcsak a kábel a gyenge lánccszem ... de ha most lenne kábel, akkor már normálisabb kéne neki .....
.-/piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Nemir Ombe
addikt
válasz CartmanLand0 #66644 üzenetére
Meg ne haragudj,de ez egyik sem “hifi”. Ezeket itt senki nem fogja (normál esetben) ajánlani.
Python1:
A németes hangzással nem,de a többivel egyet értek.rii:
Vegyetek pl. valami 1000Ft alatti Inakustik-ot,a célnak teljesen megfelel és nem “médincsájná”. Ne kell ezen görcsölni,ha nem vagy “hifib...zi”.[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
CartmanLand0
senior tag
Érdekelne még, hogy ha e két hifi közül kellene választani, melyiket ajánlanátok ?
Sony MHC-RG55S
vagy
Philips FW-R8 CDRPhilipsre is mehet külső SUB
-
python1
veterán
válasz Nemir Ombe #66636 üzenetére
Én is jelenleg Oehlbach kábeleket használok HDMI-t is. Nem drága kábelek,de szerintem érik amit kérnek érte,igazi "németes" hangzása van.
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz CartmanLand0 #66639 üzenetére
Szia!
Mivel ez nem teljesítmény kijárat, ezért mehet oda más is, csak olyan bénán csinálták meg, hogy a hangi illesztés miatt jó lenne, ha 12-16 ohmos lenne a más szub is, ellenkező esetben (4-8 ohm) jóval hangosabb lesz/lehet a szub, mint kellene...mert hogy a gyári szub vezérlését is a központi egység végzi. Ami nem gond, hiszen egy külső szubot is hozzálehet igazítani, csak hát az nem lesz az igazi , bár, maga a rendszer sem egy túl komoly darab...
Nemir Ombe
Azért a vdc sokkal jobb kábeleket gyárt, mint akár a cat7 kábelek, igaz, az utóbbiak egyáltalán nem audió felhasználásra készülnek...[ Szerkesztve ]
-
CartmanLand0
senior tag
Üdv mindenkinek!
Adott egy Sony MHC-RG55S típusú hifi. Ehhez a típushoz jár gyárilag egy mélynyomó ... na most a kérdésem az lenne, hogy a gyári helyett csatlakoztathatom e a saját mélynyomóm ? Küldök a csatlakozóról egy képet ... azért kérdezem, mert elvileg a csatlakozó mellett az van feltüntetve, hogy csak a saját mélynyomója mehet oda ... ez valóban így van ?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz krichd1 #66637 üzenetére
Nem akartam vitàt,azért is tettem off-ba.
(Nem) mellesleg szerintem simàn lehet az alternativàja,mivel ezek a kàbelek is elérhetők 5-6-8€-s áron,a VD is ebben az árban versenyez,ha jól emlékszem.
(A VD alternativái pedig igazából,csak esetenként még olcsóbban (saját vélemény,tapasztalat és senki ne vegye sértésnek) a Sommer,Klotz,stb kábelek,mind felhasználasban,kivitelben,minőségben és hangban.... ezért is irtam,hogy “aktuális szent grál”,amig valaki be nem “dob a köztudatba” egy. alacsony áru,de eddig ismeretlen másik márkát. Ha emlékszel nemrég a CAT kábelek voltak hasonló helyzetben,mindenki azokat sodorta,csavarta,fonta.... )
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
krichd1
addikt
válasz Ear001 #66633 üzenetére
Az tény, hogy a StandArt 2 Pro volt a Standart-ok közül a legérzékenyebb típus. Azt nem tudom, milyen erősítők voltak Zsolt közelében, amikor ezt a modellt csinálta, de ő is ajánlja elektroncsövesekhez (marketingszövegben is), bár az lehet hogy nem a kis teljesítményűekhez.
A Sonata valóban zenei hangú, de azt fenntartom, hogy nem annyira körülményfüggetlen a produkciója. Ha a mostani használt árából indulunk ki, és abból az életszerű helyzetből, hogy aki 30eFt környékén vesz hangdobozokat, az lejátszóra, erősítőre, kábelekre sem fog nagy valószínűséggel összesen sokkal többet költeni. Ebben a felállásban simán kaphat az ember olyan hangot, hogy nem érti, miért is ajánlják ennyire ezt a JPW-t. Hozzátenném, hogy én például komolyzenét nem szerettem vele hallgatni, ahhoz számomra túlságosan "kisdoboz hangja" van, de ez lehet csak én vagyok így. Illetve, amikor olcsó ideges hangú DAC-ot tettem elé, például Musiland 01 US 2012-t, rontott annyit a hangján, hogy inkább nem hallgattam vele, bár erre lehet más nem lenne érzékeny.
Egyébként félre ne érts, én is korrekt hangúnak tartom áráért, de szerintem igényli a normálisabb rendszert. Komolyabb lánc után viszont biztos nem tennék Sonatat.(#66636) Nemir Ombe: A VDC nem "Szent Grál", csak jó ár/érték arányú kábel, olcsón, amit sok ember meg tud fizetni. Illetve van sokféle kábele, lehet közölük válogatni ízléstől, pénztárcától függően. Azok a márkák, amiket írtál többnyire magasabb árkategóriákat képviselnek, nem valós alternatívája a VDC-knek.
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
Távol álljon tőlem, hogy rendszer és egyéb igények (ízlés, felhasználás, hely, stb) ismeretének hiányában bármit is ajánljak. Nem leszólni akartam ezzel a VD-t, csak megjegyeztem, mert most éppen az az aktuális "szent grál"
(A teljesség és pontos tipusok nélkül: én személy szerint az európai gyártók, Európában gyártott kábeleit használom, ajánlom, bár kishazánkban a többségük nem ismert. A nagynevű gyártók távolkeleten gyártatott kábeleit nem szeretem és nem ajánlom (elég felnézni az alibaba.com/aliexpress.com-ra) mert elég sok az "utángyártott példány". Pár általam preferált márka tényleg a teljesség igénye nélkül: ViaBlue, Goldkabel, Silent Wire, Oehlbach)
Hmm ....
-
Tamoo
nagyúr
válasz Nemir Ombe #66634 üzenetére
Te VDC alternatívájaként milyen jó ár/értékű hangfalkábeleket tudsz ajánlani amit érdemes lehet kipróbálni?
-
Nemir Ombe
addikt
Lényegében bármilyen hsz kábel jó erre a célra, ami jobb mint az eddigi és belefér a csatlakozóba.
Az "ajánlott kábelek hangjáról" meg bárki, bármit mondhat, nem ő fogja hallgatni, hanem Ti. Ergo: körbe kellene nézni/hallgatózni a "kábelpiacon", nem csak "bemondásra" venni valamit.
(de, hogy legyen konkrét dolog is, hamarosan úgy is érkezik valaki és VD fog ajánlani.... )
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Ear001
addikt
válasz krichd1 #66627 üzenetére
Ma ilyen viccnap van? StandArt 2Pro mint kisteljesítményű csöveshez hangolt doboz? Hát sok minden volt Zsolt közelében, amikor csinálta, de pont olyan erősítő nem igen. Ion, Exposure annál inkább.
A Sonata lényege pedig az, hogy nagyjából minden körülmények között hozza magát, meg a zenét. Ebben erősen unikum, meg abban is, hogy egész komoly láncot is ki tud szolgálni. A Mini Monitor is jó olcsó cuccokhoz, de nem lehet vele úgy felfelé lépkedni, az AP2 meg szar láncon szarul szól, igényli a jó elektronikát. A három számjegyű JPW-k pedig megint más világ.[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
sziasztok
ismerős szeretne "egy kicsivel jobb kábelt" mint a 2-eres árnyékolt sima madzag
- erősítő: Cambridge Audio A300
- forrás: FLAC, talán majd lesz jobb Hangkártya vagy DAC
- hangal Pioneer HPM 60szóval tudnátok lécci ajánlani olyan kábelt ami jó a Cambridhge Audio A300-ashoz? (van ami oylan vastag, h a sima drótot nem lehet beszuszakolni az erősítő hátuljába .....
[ Szerkesztve ]
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
s4tch
veterán
-
S. Szabi
őstag
Sikerült igen jó áron hozzá jutnom egy Denon PMA-50-hez, pár hónapos, teljesen szép állapot, egy karc sincs rajt, semmi.
Sokkal jobban összepasszol szerintem a Q Acoustics 3020-szal, mint az Topping TP60.
DAC része ha nem is egészen egyezik, de alapjaiban ugyan az, mint a DA-300USB, szóval szerintem ez marad, azok meg eladósorba kerülnek. Ennél nagyobb erősítő teljesítményre mostanában úgysem lesz szükségem.
A mélyek jobbak lettek, meg az egész hangzás valahogy veszített a sterilségéből, jobb lett az egész. Ennél ugye lehet állítani a basszust +8db kiemelésig, kicsit rá nyomtam, 2-4 körül próbálgatom, jó minőségben adja elő a dolgot, nem lesz tőle mosottabb, búgósabb a hang, és egyelőre a mélynyomó iránti igényem is redukálódott kicsit, persze nem tűnt el, de annyira nem sürgetem egyelőre.
Plusz, mintha részletezőbb lenne, mint a Topping, nekem jó kis cuccnak tűnik
Fejeserősítő része is rendben van szerintem, bár azt annyira még nem hallgattam, de az első benyomások jók voltak.
-
krichd1
addikt
válasz cappa72 #66612 üzenetére
Azért megvétel előtt hallgasd meg valamelyiket, nehogy csalódás érjen.
(#66626) s4tch: Pár hete volt még jófogáson 28eFt-ért egy pár Sonata, kis esztétikai hibával. Amúgy szerintem a Sonata is igényes erősítőre, kábelezésre, DAC-ra, az sem szól jól akármivel, akárhol. Esetleg hasonló árban kipróbálhatnál egy régebbi Karatot, hátha beválik. Tudom nem valami szépek, de hát a kompromisszum.
-
s4tch
veterán
válasz dgyuri0123 #66576 üzenetére
Köszi mindenkinek a válaszokat!
Nekem a meghallgatáson tetszett, és otthon sem rossz - egy bizonyos hangerő felett. Viszont szerintem mind a Marantz, mind a BX2 tud jobban szólni. A kettő közül egyelőre a Marantzhoz ragaszkodom jobban: a párom is megtanulta kezelni, és hangban ennél érdemben jobb cuccok legalább dupla áron mehetnek... (Lásd (#66579), te is egy drágább sztereót ajánlottál; ehhez egy korrekt hálózati lejátszó, vagy Pi+DAC, oszt' bőven 300 fölött vagyunk - akkor meg már kéne egy rendes hangfal is a BX2 helyett. Na erre most nincs sem keret, sem szándék.)
Egyébként középtávon nem elképzelhetetlen egy Pi/PC alapú rendszer sem: van otthon egy Denon DA300USB, ehhez kéne egy Pi (vagy egy rendes táp és USB kártya a PC-be) + egy disznó hangú sztereó, és kész is lennék. Más kérdés, hogy a párommal újra kellene tanítani az egészet, és lemondani a CD-ről mint formátumról. Szóval egyelőre inkább az a járható út, hogy marad a Marantz, és vagy találok mellé jobban illeszkedő hangfalakat, vagy élek addig a Bronze-okkal, amíg nem lesz aktuális egy teljes rendszercsere.
(#66577) Ear001: úúú, eddig ha te javasoltál valamit, abból mindig vétel lett Nagyon drága?
(#66582) krichd1: álló doboz jelen elrendezésben fizikailag nem fér el, és 10 hónapos gyerek mellé akkor sem vennék, ha elférne. Majd pár év múlva, ha a fiúcska megbízható lesz, ebbe az irányba lépek tovább, de addig egy elhelyezésre, hajtásra nem túl kényes hangfalpár kerül egy szekrényre. Kompromisszumok garmadája, tiszta sor.
(Ear egyébként nemrég a JPW Sonatát ajánlotta, azóta viszonylagos rendszerességgel bújom is a piacot, meg is vennék belőle egy párat látatlanban is, de nem találtam eladót.)
-
Tomacko
őstag
Szia.
Ez nagyon de nagyon nem hifi téma. Még a következő helyre sem igazán passzol majd ahova irányítalak, de hátha nem rúgnak majd seggbe érte, hogy oda küldelek..... Szóval ezt a kérdést, tedd fel a Hang"fal" építés otthon. fórum részen is.
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Van nekem egy bluetooth hangszóróm, amiben a hangszórók kezdik megadni magukat.
Kettő darab 45 mm 3 Ohm-os hangszóró van benne.
Szeretnék bele venni normális minőségű hangszórókat, de nem tudom honnét érdemes rendelni.
Tudnátok tippet adni?(^)(>.<)(^)
-
krichd1
addikt
válasz Irmscher 353 #66621 üzenetére
Takarószövet nélküli kép van?
-
Irmscher 353
aktív tag
válasz Nemir Ombe #66620 üzenetére
Abban bíztam volna, hogy Ti azért láttatok már sokféle hangfalat aztán gondoltam megkérdezlek Benneteket, mivel ez a "felépítés" 2x20cm meg 2x15 +magas gondolom nem olyan gyakori.
De sorry a naiv kérdésért, töröljétek nyugodtan a hozzászólásaimat.[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Irmscher 353 #66618 üzenetére
Fotò nélkül mégis hogy gondoltad?
Bár a fotó se sokat segített....!!
(Amúgy meg ha az eladó sem tudja,akinek ott van az orra előtt,akkor itt mit vársz? Ennyi erővel a heti lottószámokat is kérdezhetted volna. )
Hmm ....
-
Gabor970
addikt
válasz Irmscher 353 #66616 üzenetére
Ezt komolyan gondoltad, vagy viccelődsz velünk?
Legalább fotót, ha az első verzió![ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Irmscher 353
aktív tag
Kérdéssel fordulnék a nagyérdeműhöz!
Találtam egy eladó hangfalpárt, egész jutányos áron, de nem igazán tudjuk az eladóval beazonosítani.
A képek amiket kaptam róluk, elég homályosak, de mindenesetre gyári hangfalaknak tűnnek. (vintage)
Amit írt róla az eladó:
Hangfalanként 2x20cm mély 2x15cm mélyközép 1x magas. Méretei: ~80x30x30cm (a dobozok fekete "fa" erezetűek, és fekete, majdnem a földig érő hangfaltakarókkal vannak szerelve)Két napja bújom a netet, de még csak hasonló paraméterekkel rendelkezőt sem találtam.
Nincs valami tippetek? Köszönöm előre is![ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz vtamas01 #66614 üzenetére
60e Ft körül már "komolyabb" külső DAC-ot is tudnál venni. Miért kell egy ilyen kompromisszumos eszköz?
Ha úgyis PC a forrás, csak egy lejátszó program kell és szólhat a zene.De pl. egy [HRT Music Streamer] is jobb. Szvsz.
Használtként nagyobb a választék.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
vtamas01
csendes tag
Sziasztok!
Hálózati audio lejátszót szeretnék vásárolni, főleg FLAC lejátszásra sz.gépről, egy yamaha R-S201-re kötve, sajnos a keret max. 60e.-ft. Ebből az árból Magyarországon, ha jól láttam két eszköz jöhet szóba: a Hama DIT2000 és a Argon Audio Stream 2, anyagi okok miatt külső DAC nélkül lenne használva, ezért az lenne a kérdésem, hogy melyik lenne a jobb választás hangminőség szempontjából? Most egy F6400-es samsung TV-n történik a lejátszás, úgyhogy gondolom ahhoz képest mind a kettő előrelépés lenne. Vagy ha ebben az árban lenne valami tippetek jobb lejátszóra azt megköszönném. -
válasz Nemir Ombe #66569 üzenetére
Köszönöm a rám fordított időtöket (+krichd1).
Úgy néz ki, hogy zárul a kör.
Gyakorlatilag a sok javaslat ( ) olvasás, keresgélés és link-nézés után a versenyben maradtak:
Canton Chrono 509 DC (új) és Canton Chrono 509.2 (használt, 1 éves)
Az áruk ~ azonos. Műszaki paraméterekben nem láttam különbséget (a száraz tények ugye), de más a generáció. Nem vájtfülűként hallhatok vajh' érezhető különbséget? Amit találtam és google-lal angolra fordítottam, ott nem túl jelentős eltérést emlegettek, de ugye fordítóval akár az ellenkezője is igaz lehet. (pl fordított már csütörtököt pénteknek... de tényleg)Ha ugye használtan veszem, akkor esélyes, hogy már bejáratott verzióval állok/ülök/hallgatok szemben.
Új esetén meg van egy belső érzés, hogy "az én fülemet bántja" a be nem járatott mivolta, és azt hiszem, hogy nem megfelelőt vettem.
Nem gondoltam, hogy létezik bejáratás hi-fi vonalon, de tényleg úgy tűnik, hogy van.
Tényleg úgy érzem magam, mint aki járni tanul.@(#66613) Nemir Ombe
[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
krichd1
addikt
Azt gondoltam, már az Monitor Audio GS20-at cseréled le.
Valaki keresett olcsó álló hangdobozt, elektronikusra, metálra, ilyesmire, annak ajánlom ezt a Heco Astron 500-at, 28eFt-ért teljesen korrekt vétel.
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
-
Tamoo
nagyúr
Ha már hajtás.
Van nálam egy Standart 2 Pro, az imént poénból rápróbáltam egy Muse M20-al (10-15W), cat7 hangfalkábellel... Meglepődtem milyen hallgatható hangot produkált. Persze erőben némileg kevés volt, de megkockáztatom, hogy karakterben jobban passzolt hozzá mint a Musical Fidelity-m.[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
Aki PC alapon zenél, annak érdekes információ lehet, hogy kijött a Raspberry Pi 3.
CD írással szerintem manapság már nem érdemes foglalkozni, nem éri meg, drága is.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz blattida #66600 üzenetére
Meghát' a gyári CD nem kémiai eljárással készül, így az életben nem lesz olyan minőségű egy írott lemez, mint egy gyári. A pitek formája, alakja sem olyan, mint a gyári lemeznél. Gondolom, ez is erősen befolyásolja a kapott hangminőséget.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest