- Azonnali informatikai kérdések órája
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Analóg fényképezés
- Akciókamerák
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
krichd1
addikt
válasz
n3zold3r #63097 üzenetére
Azért azt hozzátenném, hogy a Polk TSx330T és a JBL Arena 180-tól se várj minőségi hangzást, egyébként is elég egyedi hangjuk van. Ha újban gondolkodsz, akkor szerintem érdemes elmenni legalább egy pár Dynavoice Challenger M-65 EX-ig, használtakat most nincs időm nézni. Aztán egy használt erősítőt, akár azokból is, amiket felsoroltál.
-
n3zold3r
csendes tag
-
krichd1
addikt
válasz
klacaca #63095 üzenetére
Léteznek HDMI bemenetes DAC-ok, de nem túl nagy a kínálat, én még egyiket sem hallottam. Szerintem jobban járnál egy zenelejátszásra optimalizált mini PC-vel és egy jobb USB-s DAC-al, vagy szintén mini PC plusz egy olcsóbb xmos alapú (vagy Musiland) transzport és S/PDIF bemenetű DAC párossal.
-
klacaca
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék a továbblépéshez, merre lenne értelme nézelődni?
Jelenleg egy Denon AVR-1911 erősítővel hajtom meg Dali Ikon 6 mk2 hangfalaimat. A zenei forrásom egy Dune Lite 53D médialejátszó, ami HDMI kábellel van összekötve az erősítővel. Hogy miért a kis Dune? Mert le tudja játszani, továbbítani az erősítő felé a 96kHz-es flac-jaimat, s ezt a tudást szeretném megőrizni.
Szóval, amikor a hangfalaimat megvettem, a meghallgatás során egyértelműen kiderült, hogy a hangfalak meghálálnák a jobb erősítőt is. De ha beszerzek egy stereo erősítőt, akkor olyan DAC kell hozzá, amelyen van HDMI bemenet, és elboldogulnak a 24 bites forrással is. Létezik ilyen értelmes áron? Vagy van esetleg más irány, amiben gondolkodni lehetne?
Minden ötletet megköszönök... -
Mezga Aladár
veterán
válasz
bizonytalan #63091 üzenetére
Ezzel meglenne az a lehetőség h., meghallgasd?!
-
Ear001
addikt
válasz
bizonytalan #63080 üzenetére
A Heed PM és a Totem elég jó párosítás, ahogy tapasztaltam.
-
bizonytalan
tag
válasz
Mezga Aladár #63090 üzenetére
Ezek alapján a HEED PM lenne a legkevésbé szerencsés választás (az csak 120W 4 ohm-on), pedig még az Obelisk sem volt számomra feltűnően dinamikátlan a Totem-mel, gyanítom, hogy a teljesítmény nem minden, adott esetben. Az Obelisk-em (35W) külső táp nélkül is nagyon szépen, nagy tüdővel zenélt a JMLab-bal, igaz, az 91db érzékenységű.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
bizonytalan #63088 üzenetére
A teljesítmény nem csak a nagy hangerőhöz kell, hanem h., a mikrodinamikai részeket is le tudja követni a sugárzó. Én használtam dynaudio a40 dobozt proceed végfokkal, egész más dimenzióban muzsikált mint egy kis teljesítményű integrálttal. Plasztikusan az erősítő mondta meg a sugárzónak mit tegyen és nem fordítva.
-
bizonytalan
tag
Jó étvágyat az ebédhez, délután Caspian meghallgatás...
-
bizonytalan
tag
válasz
Mezga Aladár #63086 üzenetére
Láttam én is, viszont az adattáblája 85 db-t ír. A HEED Obelisk / X2-vel csak pár óráig hallgattam, nyilván sokkal halkabb volt ugyanolyan potméter állásnál, mint a JMLab, de olyan 9 óra körüli állásnál esti szobahangerőt tudott, de azt az erősítőt senki nem mondta elégnek a Totem-hez...
-
bizonytalan
tag
válasz
blattida #63085 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy 4 Ohm környékén 150W-al lehet kalkulálni, 3-nál pedig még többel?
A Roksan sem tűnik rosszul megépítettnek, külön trafó az előfoknak (60VA), külön a végfoknak (350VA), van rajt szimmetrikus bemenet is (igaz, 1 db), azt nem tudom, hogy ettől szimmetrikus-e.
Jellemzően este hallgatok zenét és hangosan szinte soha. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
bizonytalan #63084 üzenetére
Az általad linkelt tesztből. stereophile.com
I calculated the Mani-2's B-weighted sensitivity as a very low 80.7dB/2.83V/m.
De a 85 is alacsony, ami nem baj, mert valószínűleg sima átvitelt ad a doboz.
-
blattida
nagyúr
válasz
bizonytalan #63084 üzenetére
Nem esik le, csak nem nő a névlegeshez képest. Nincs ezzel gond, már csak azért sem, mert az említett doboz impedancia minimuma egy ohmnál lényegesen magasabb.
-
bizonytalan
tag
válasz
Mezga Aladár #63083 üzenetére
Érdekes, a Roksan azt írja, hogy stabil 1 Ohm-ig...
Az érzékenységre 85db-t találtam. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
bizonytalan #63082 üzenetére
Nem hibás, nem bírja az 1 ohmos teljesítményt.
Szerintem nagyobb kakaó kell. 80 dB az érzékenysége a doboznak! -
bizonytalan
tag
válasz
Mezga Aladár #63081 üzenetére
Szia, 3 Ohm-ig megy le az impedancia, ha a Stereophile diagramot jól értelmeztem, az nem extrém alacsony érték, de valóban komolynak tűnő mélynyomók vannak bent, ráadásul darabonként kettő.
A Roksan-ról ennyit találtam, nem is értem, hogy 1 Ohm-ra tényleg leesik a teljesítmény, vagy hibás az adat: -
Mezga Aladár
veterán
válasz
bizonytalan #63080 üzenetére
Ez azon csöppségek közé tartozik, ahova kell a nagy teljesítmény és az h., bírja az erősítő az alacsony impedanciát.
Ezt a választáskor vedd figyelembe.
Miután rendelkezik dynaudio beütéssel és mert elég izmos én a primare mellett szavazok. -
bizonytalan
tag
Sziasztok, kis segítséget kérnék hifi választáshoz.
Vettem egy Totem Mani2 hangfalat ([link]), elég alacsony az érzékenysége és sok helyen nehezen hajthatónak mondják, máshol meg 40W-al is jól szól állítólag...
Elé 3 verzió közül kellene választanom.Roksan Caspian M1 Series CD + Roksan Caspian M2 integrált erősítő, utóbbi 2014-es, majdnem új ([link]), a CD megvan, az erősítő 950 EUR lenne. Az erősítő a Roksan szerint a háklis hangfalakkal is jól boldogul.
Primare CD D30.2 (MK", Sony futómű, 4xPCM1704) + PRE30 + A30.2 XLR összekötőkkel, 8-9 éves szett, nyilván a meglévő Caspian CD-t eladnám. [link]
HEED Pre + 2 db HEED PM, itt már lenne variáció bőven, Caspian CD-vel, esetleg Pre-be DA kártya, vagy HEED DA, olcsó futóművel (van itthon egy használaton kívüli Shanling PCD 3000 (http://www.6moons.com/audioreviews/shanling6/shanling.html), esetleg később HEED DT-vel.
Mindhárom összeállítás meghallgatása esélytelen, külföldi fórumok pedig nem teljesen mutatnak egy irányba, a Caspian erősítő pl. kategóriagyőztes, máshol meg óvatosságra intenek, mert száraz kissé a hangja...
A korábbi rendszerem Marantz CD17 MKII + HEED Obelisk + X2 + JMLab Cobal 816S volt, annak így együtt szerettem a hangját, főleg miután a Cobalt Cardas-sal átkábelezésre került.
A Primare megoldás lenne a legolcsóbb, a HEED a legdrágább.
Tapasztalat valakinek? Köszi!
-
robi-k
őstag
válasz
MasterMark #63078 üzenetére
Földhurok.
-
MasterMark
titán
Fun fact: A phono előerősítőm tökéletesen felerősíti a plazmám tápzaját is.
Amit nem értek, hogy?
-
.DLL
veterán
válasz
Mezga Aladár #63063 üzenetére
Azt mindenképp a passzív doboz előnyére írnám, hogy könnyebb kimerevíteni a falait.
Volt KRK Rokit 5 aktívom, és a hangszórók, trafó, elektronika, belső hűtőborba eléggé kitöltötte a helyet. Jobban is rezonált az oldalfala, mint a mostani Q.A. 2020i-knek, amik méretre ugyan akkorák, mégis két merevítő elem is van bennük, mert egyszerűen belefért. Persze máshogy is merevíthetik a dobozt az aktív monitort gyártók, de az jócskán emeli az árat.Más:
Grundig Finearts V4
Valószínűleg tényleg sokat áll, és régóta nem használták, most járattam ha kell ha nem, volt hogy ment éjszaka is lekapcsolt hangszórókkal (hátha ér valamit) mindeneserte az összkép javult, használt a járatás!
Végre elkezdtek visszamászni középre is a hangok, énekesek, és kezdenek eltűnni a dobozok a hang mögött.
Máshoz még nem nyúltam ugyan úgy van minden mint az előző erősítőnél. Még adok neki egy hetet, aztán meglátjuk s majd jöhetnek a finomítások, pl. tápkábel csere.Első ránézésre a belseje rendben van, nem volt még szétszedve, belenyúlva, a kondikon kívülről semmi rendellenesség. Hogy mennyire száradtak, mit kéne cserélni esetleg, az még egy komolyabb projekt lenne, egyelőre nem tudom.
Gondolkodom azon, hogy majd a bemenetválasztót kihagyom a jelútból és átkötöm közvetlenre, úgyis csak 1 bemenetet használok, mert valami IC-s cucc van benne, még csak nem is relés, és minden ilyen eléggé bele tud szólni a kisjelű hangba.
-
krichd1
addikt
válasz
n3zold3r #63070 üzenetére
Szia!
"Zenében főleg hardcore/hardstyle stílusokat hallgatok, (Pl: [link] ennél fogva precíz és viszonylag agresszív hangzásra lenne szükségem."
Próbálom megfejteni mire gondolhatsz, szerintem az olcsóbb JBL vagy Klipsch hangdobozok között keresgélj, bár azokat inkább agresszívnek mondanám, mint precíznek. Ezekből is inkább a nagyobbakat, nem ilyen R-24F karcsúságokat. Polk Audio TSx330T a BC EX-222.1-el is akár megfelelhet. Szerintem menj el hallgatózni mindenképp. -
redzsi
senior tag
Sziasztok!
Micro/Mini Hifi vásárlásán gondolkodom. Eddig egy apró logitech speaker zörgött, ha jobb minőségben akartam zenét hallgatni feltettem a Superlux HD681b fejhallgatót.
Ár kb. 250 font. Egy közepes szobában lenne használva. USB, Bluetooth fontos szempont. Számítógéppel is összekötném (Asus Xonar DG hangártya). Csak új jöhet szóba.Pár kiszemelt:
A favoritom: DENON DM40 Wharfedale Diamond 9.0
Eddig egy Edifier R1700BT-t terveztem venni. Ehhez képest hol vannak ezen kategóriájú hifik hangfalai?
-
n3zold3r
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék kb. 200ft körül egy 2.0-s rendszert venni.
Elsősorban zenehallgatásra, pc lenne a forrás.
Zenében főleg hardcore/hardstyle stílusokat hallgatok, (Pl: [link] ennél fogva precíz és viszonylag agresszív hangzásra lenne szükségem.Nem zárkózom el a használt dolgoktól sem, amiket használtan találtam most és felkeltették az érdeklődésemet:
Használt erősítők:
Kenwood Ka-7010 (28e) - nagyon régi de akár jó vétel is lehet?
Onkyo A-8850 (50e) - ez is viszonylag régi darab
DENON PMA-720AE (65e)
Arcam Alpha 7R (65e)
Heed Obelisk Pro (70e)
Marantz PM 7000 (90e)
Marantz PM 7003 (95e)
Audiolab 8000SE (100e)
Rotel ra 11 (110e) - dac is van benneÚjak közül igazából a BC Acoustique EX-222.1 (95e) -t venném és most épp e felé hajlok, tehát a fentebb felsorolt használtak közül jobb bármelyik annyival (szerintetek) hogy érdemes arra beruházni illetve egy dac-re?
Új hangfalak közül:
- Polk Audio TSx330T (140e, de van akciósan a BC EX-222.1-vel együtt)
- JBL Arena 180 (110e)
- Heco Victa Prime 502 (110e)Használtak közül:
- Heco Superior Cantata 550 MKII (55e) - ez is régebbi de akár jó is lehet
- Wharfedale diamond 9,6 (85e)
- Klipsch R-24F (90e)
- MONITOR AUDIO BR5 (93e)
- Jamo C407 (95e)Esetleg akinek van egyéb ötlete a most kapható használtak vagy újak közül is kérem ne tartsa magába!
-
blattida
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #63066 üzenetére
Arra, hogy az ember érzelmi, szellemi és lelki állapota mennyire drasztikusan tudja befolyásolni a hangminőség érzékelését.
Az aktív cuccok gyártói nem igazán foglalkoznak a mikrofóniával, mivel műszaki szempontból mondhatni irreleváns. Normálisan rögzítik a paneleket, az alkatrészek kicsik, jó minőségűek és teljesen be vannak ültetve, ahol pedig szükséges, ott használnak rezgéscsillapító anyagot. -
gubabela
senior tag
válasz
Mezga Aladár #63063 üzenetére
Nem igazán, a jobbak azért már elég jól meg vannak tervezve.
De ha érdekelnek ezek akkor a hit space-ben meg tudsz hallgatni jópárat. Én is meglepődtem némelyiken. -
blattida
nagyúr
válasz
zoltanz #63062 üzenetére
Nem, maximum csak túlvezérli a bemenő fokozatot és torz lesz a hang, de egy normális előfok túlvezérléséhez kevés egy Hangkártya maximális kimenő feszültsége.
Mezga Aladár
A mikrofónia mindig hatással van a hangminőségre, de sokkal nagyobb gondok vannak, amiket kezelni kell és általában a normálisabb aktív hangsugárzókban kezelik is.
A pszichoakusztikával sokkal többet lehetne foglalkozni, mivel az durván hangérzékelést és hallást befolyásoló tényező... -
gubabela
senior tag
válasz
Mezga Aladár #63058 üzenetére
Passzívnál is van elektronika(igaz nem akkora), mégsem okoz gondot. Egyébként nem (vagyis a minőségi aktív dobozoknál nem).
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Bazsee71 #63059 üzenetére
A tv zavarja, valaha amikor sima analóg kimeneten használtam tv-t, pontosan az általad leírt jelenség volt.
Két verzió lehet szerintem.
Vagy a tv-d elektronikája szórja meg a digit kimenetet amikor a táp nagyot dolgozik, vagy az optika to koax átalakító közel van a tv-hez és azt szórja meg. Amit kipróbálnék elsőre, egy hosszabb optikai kábel és másik konnektor az átalakítónak. -
Bazsee71
őstag
Konkrétan nem házimozi rendszerem van, hanem hagyományos sztereo hifi, itt valami jel/zaj probléma lesz. Gondoltam azért ide írok először, hátha ebben a témában hozzáértőbb fórumtársak akadnak, de akkor megpróbálom ott is.
Dinamikus kontraszt, illetve egyéb képjavító funkció nincs bekapcsolva.
-
Mezga Aladár
veterán
Egy aktív doboznál nem okoz problémát h., nem igazán lehet rezgésmentesíteni az elektronikát?
-
Bazsee71
őstag
Sziasztok!
Remélem jó helyen teszem fel a kérdésem. Van egy LCD tv-m (LG), amin csak optikai hang kimenet van. A szobai hifim erősítőjén ilyen nincs, ezért beszereztem egy optika->RCA átalakítót. A probléma az, hogy amikor a képernyőn fehér, vagy sok fehér színt tartalmazó kép jelenik meg, akkor zajos lesz a hang. Mi okozhatja a problémát, az átalakító lenne a gyenge láncszem?
Mikor notebookról DAC-on keresztül megy a jel, akkor nincs probléma, tehát a hifit kizárnám.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
blattida
nagyúr
válasz
xxlongikaxx #63053 üzenetére
Gyakorlatilag 1975 utáni lemezeknél találkozhatsz az ilyen feliratokkal, de az ilyen korai digitális felvételeket mindenképp kerüld el, mert borzalmasan szólnak. Digitális felvételt a 90-es évek elejétől kezdve van értelme megvenni, akkor már megfelelő minőséget tudtak produkálni.
-
krichd1
addikt
válasz
xxlongikaxx #63053 üzenetére
Sok borítón nincs rajta, nem jelölik, inkább CD-ken szokták, bár ott értelemszerűen AAD, ADD, DDD jelzések vannak. A digitális korszak előtti régi lemezeken ne is keress ilyet, ott csak az van feltüntetve, hogy mono vagy stereo.
-
krichd1
addikt
válasz
xxlongikaxx #63050 üzenetére
Az AAA jelölésűeket keresd, rajta van a borítón. A DAA és DDA jelölésűeket kerüld, ha van rá lehetőség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Politika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Háztartási gépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite,új 0 perces, 2év garival
- XPS 15 9500 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H GTX 1650Ti 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Logitech g920 váltóval
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 05.03
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest