- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen processzort vegyek?
- Gaming notebook topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Lewzke #65599 üzenetére
..... a Zensor 7 a Dali belépő sorozatának legnagyobb doboza, tehát közel az ellenkezője annak amit leírtál ...... és közel sem az "audiofil" kategória ..... szimplán csak drága ....
.... amit leírtál, az alapján egy 240 vagy feletti Elac, közepes (SL, SLS) Canton, Dali Ikon, Q Acoustics Concept felelne meg neked, bár mindegyikük 1000€ feletti összeget képvisel vagy egy ilyen [link] méltatlanul mellőzött típus, ami itthon 1000€ felett, nyugatabbra jóval alatta megvásárolható, 25nm-re bőven Ok, a 6x8m-re viszont mindegyik kevés .....
.... szóval először tisztázni kellene a kategóriá(ka)t .....
Hmm ....
-
Lewzke
őstag
válasz krichd1 #65597 üzenetére
A mélytartománnyal lehet túloztam, azért nem a legfontosabb szempont a széles és energikus spektrumú mélytartomány. Inkább a feszesebb és határozott mély. Fontosabb a közép és magastartomány minősége. AKG K501 vagy K701 füleseket ha ismeritek, akkor kb. tudjátok milyen hangzás kellene nekem.
Dali Zensor 7?[ Szerkesztve ]
-
Archer
őstag
Sziasztok!
Nem tudom, jó topicba írok-e de hátha tudtok tanácsot adni. Asztali gép mellé kellene nekem hangfal, nem túl nagyok az elvárások, youtube, néha egy kis játék, zene háttérhangnak. Ezektől a perifériagyártók által árult kínai szettektől eléggé ódzkodok, úgyhogy eszembe jutott, van nekem egy pár abszolút megfelelő (az én fülemnek legalább is) Tannoy hangfalam egy nagy Denon erősítővel, de nem szeretném a Denon-t egész nap menetni ilyen célból, ezért arra gondoltam, hogy nézek valami kis fogyasztású D-osztályú? erősítőt, ami viszonylag elfogadhatóan meg tudja hajtani ezeket a hangfalakat. Ezt a hármat néztem, az első kettő számomra ismert név, a harmadik nem, viszont az nem is kerül annyiba. Szerintetek melyiket érné meg megvenni?
Dynavoice D-Amp EX
Dynavoice D-Amp
SMSL SA-36A PROBeszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
-
Lewzke
őstag
válasz Nemir Ombe #65594 üzenetére
Ettől féltem , azért a +2000 euró az már húzós. Van egy kisebb szobám is ami kb. 5x5 méteres, így olcsóbban megúszhatom?
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz Lewzke #65593 üzenetére
A hangdobozoknak/hangfalaknak nem teljesítményük van, hanem terhelhetőségük. A probléma esetedben ott kezdődik, hogy nagy a szobád (ha tényleg 8x6 méteres), ide álló hangdobozokból is a nagyobb méretűek között kellene válogatni. 1000 euró nagyon szűkös keret, még használtak esetén is. Tehát akciós árakat figyelembe véve és a leírt igényeket, legalább ilyen Canton Vento Reference 3 DC vagy inkább 1 DC kategóriájában kéne keresgélned.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Lewzke
őstag
Milyen árban kezdődnek az olyan hangfalak amelyeknek van megfelelő és feszes mélytartományuk , ugyanakkor megfelelő teljesítményük (100-150+ Watt), de ugyanakkor a többi tartomány is egyenletes és részletes (aka audiofil) ? Jazz, klasszikus és rock zenére kellene. A távoljövőre nézve szeretnék egy becsületes kis rendszert felépíteni ezért kezdésnek hangfal és erősítő lesz utána majd minőségibb forrás és egyéb finomságok. Hangalaknál olyan 1000 euró környékére tippelek. A szoba kb. 8x6 méteres.
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz johnywalker #65591 üzenetére
Az igyekezet és a hozzáállás a lényeg. Oké, megnézték, hogy létezik ilyen, tök jó, és a lényeg itt jön: azt mondták, hogy ennél alább ők sem adják, nem spórolnak a munkával. A japánok azért eléggé minőség-orientáltak. Persze kivétel és ellenpélda mindenre van.
(P.H.)
-
Ear001
addikt
válasz johnywalker #65584 üzenetére
A hatvanas években már pont olyan jó órákat csináltak a japánok, mint a svájciak, gondoljunk csak az első automata chrono werkre, a Hi-Beat Grand Seikokra, a svájci órapontossági versenyekről elhozott díjakra...
-
python1
veterán
Semmi bajom a Kínai elektronikával,éppen most vettem "komolynak" mondható házimozi kombájnt,eredeti kínai fejlesztés,kivitelezés.
-
blattida
nagyúr
válasz tamasgal #65585 üzenetére
Ugyan mivel?
A hülyéken kívül senki sem gondolja azt, hogy egy kínából rendelt egy dolláros elna silmic 2-es 1000uF-os kondi eredeti, viszont elég botor azt állítani, hogy tőlük csak hamisítvány érkezhet. Tudni kell honnan, kitől és mennyiért kell vásárolni. A németországból, usa-ból, angliából rendelt kondik nagy része is kínából (hong kongból) érkezik, de úgy, hogy azok attól még nem hamisítványok.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
válasz johnywalker #65582 üzenetére
Ez nyilvánvaló, de nemcsak rájuk igaz, hanem minden fejlődő iparú országra. A japánok is így kezdték. Tudod, az elején mindenkinek szaros lesz a keze kakálás után...
[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
válasz tamasgal #65579 üzenetére
Van konkrét gyakorlati ismereted vagy tudásod a témáról vagy csak a szokásos sztereotípia és előítélet miatt írod ezt (szerintem az utóbbiról van szó)?
Ha komoly lenne, amit írsz, akkor szinte minden hamis lenne, amit vásárolsz, mert a legtöbb dolog kínában készül, csakúgy, mint az aláírásodban szereplő okostelefon is.
Kínában arányaiban semmivel sem készül több hamisítvány, mint bárhol máshol a világon, viszont nagyon nagyok, nagyon sokan vannak és nagyon sok gyáruk van...és olcsón termelnek...
.DLL
Még jó, hogy a sikeres hazait is másolják, hülyék lennének nem így tenni...
Nincs patina meg csillogás.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
Egy sok éve létező márka a breeze, nem noname diy panelekről van szó, amiknél valóban előfordulnak bakik. Náluk valóban eredeti nichicon, elna, wima, sanyo kondik, alps potméterek, jó minőségű nyákok, csatlakozók, kapcsolók, bb opák stb vannak a cuccokban, ezért is a nem annyira alacsony az ár.
-
.DLL
veterán
válasz blattida #65569 üzenetére
Ki tudja hogy van megtervezve pl... Kínaiak simán elkövetnek olyan szarvashibákat hogy íjjj, alkatrész minőség, eredetiség,.minőségellenőrzés kérdéses, stb... Ilyen árazású ismeretnen kínai kütyüt nem vennék, még ha papíron jó is. Ezért pl. max 50k Ft-ot.
Vettem ilyen Xmos modult 10k-ért, egy smd ellenállás nem volt beforrasztva, nem indult el a kütyü...[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
gubabela
senior tag
válasz blattida #65575 üzenetére
Ó èn csak arra akartam rámutatni, hogy felesleges a denont az usából rendelni, mert arra mèg plusszban fizetni kell (ebayen automatikusan hozzáadnak mèg 82.72 usd-t a vètelárhoz import charges nèven, ahogy kínából meg jó esèllyel kifizettetik veled az áfát ). Eu-n belül így olcsóbban hozzá lehet jutni.
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz Alabástrom #65572 üzenetére
A posta néggyel drágább, a gépezet meg konkrétan tizenöttel, így majdnem 8 százalékkal drágább, így a pont ugyanannyi azért nem igaz.
-
gubabela
senior tag
válasz Alabástrom #65572 üzenetére
Ha már külföld, akkor már innen. Eu-n belül olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz Alabástrom #65570 üzenetére
Hol veszed meg az államokban 250 dollárért?
-
bodo753
tag
Szaisztok!
Erről a dacról mi a véleményetek?
-
blattida
nagyúr
válasz trufa12 #65544 üzenetére
Szia!
Lehet.
Nagyon alap erősítő a japánoktól és ezt főleg hangra értem.Az említett b&w dobozka meg sokkal jobb, mint a sony erősítő, az egy normálisabb erősítőt is ki tud szolgálni, természetesen eget verő basszusok nélkül.
nokia5201978
A fonum szintte minden szempontból jobb, mint az említett heco.[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
válasz nokia5201978 #65560 üzenetére
Szívesen, én is azon gondolkoztam vegyek fónit v b&w -t b&w-t vettem , ha nincs akkor fonumot veszem .
Mert jó hangfal hírében áll. Legalábbis ha jól emlékszem semmi kimagaslót nem tud de kellemes hallgatni, konyhába meg luxus szerintem .Viszont én sajnos nem kapok válaszokat
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
Bobrooney
senior tag
válasz Nemir Ombe #65559 üzenetére
[link]
Valamint annyi, ha nem kapcsolom ki akkor beáll egy idő után, ez ment is 1-2 hónapig most megint random berecseg. -
Bobrooney
senior tag
Skacok valaki tudna ajánlani Győr vagy Győr környéki Hi-Fi szervizest?
-
trufa12
addikt
válasz nokia5201978 #65553 üzenetére
foni bácsi , szerintem tökéletes , főleg konyhába.....
-
nokia5201978
tag
Vagy heco krypton 200.Ugyan annyiba kerülne.
-
nokia5201978
tag
Sziasztok!Canton fonum 401.milyen dobozbak számít?A 20-25 ezres kategóriában?Vagy más is szóba jöhet,konyhába kellene.
-
krichd1
addikt
válasz Kékes525 #65540 üzenetére
Szia.
Sajnos alaplapokat nem szoktak audio szempontból tesztelni, így elég lutri, hogy mit veszel, majd vásárlás után kiderül. Azt esetleg érdemes, hogy van-e az alaplapon DAC-okhoz való elvileg stabil, zajszűrt USB port. Gigabyte esetén USB DAC-Up-nak nevezik, MSI-nek is van hasonló a USB Audio Power marketing fantázianéven, a többi gyártót nem tudom. Nyilván csodát ezektől sem szabad várni.
(#65542) Thiband: Egy kisméretű hangdoboznak nyilván megvannak a korlátai, főként ebben az árkategóriában, főleg a mély tartományban, illetve az egész hangkép testessége, hangszerek méretei, dinamika arányaiban. Ezekben mindenképp kell kompromisszumot kötni, illetve nyilván hangerőben is, de cserébe általában szép, pontos hangot kap az ember. Amit linkeltél, annak sincs nagyobb hangdoboza. 20 négyzetméterre szerintem legoptimálisabb egy kisebb álló hangdoboz, így még állványokkal sem kell "kínlódni".
(#65545) kangze: Inkább DAC-ot vegyél szerintem. USB->S/PDIF konverter akkor éri meg, ha van egy régebbi, de jó DAC-od, amin csak S/PDIF bemenet van, vagy elavult az USB vevője.
[ Szerkesztve ]
-
Lite
őstag
válasz Ear001 #65548 üzenetére
Na ja. Ez sajnos mind igaz. Meg a lemezjátszó karkábele is gyári még...
Járatom egy kicsit, aztán meglátjuk.Tényleg, a kifejezetten lemezjátszó és előfok közé tartozó kábeleket mivel lehet MÉG bejáratni?
Ha 100 órát tolok ugyanabba a hangszedőbe, az már elég szép lesz, illetve a kb. 20 perces oldalakkal nem nagyon lesz leányálom...#Mezga Aladár:
Azt nem mondtam, de erősen elektronikus zenéről beszélünk. És eddig pl. nem sok ember állítgatta a cuccát egy Jaydee - Plastic Dreams (amerikai kiadású) maxival... Ahol mondjuk a harangoknak a terét figyeled...
Egyébként jelenleg 300-on áll.[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
-
Lite
őstag
válasz Mezga Aladár #65543 üzenetére
Próbáltad?
-
trufa12
addikt
Sziasztok egy sony f345r -ről lehet tudni milyen minőséget képvisel ?
-
Thiband
csendes tag
-
Lite
őstag
válasz Ear001 #65530 üzenetére
Ez az, ezzel tisztában vagyok, de 2000 lemez esetében mire kiszűri az ember, hogy melyik a jó minőségű, amihez kalilbrálni kell, kicsit hosszú menet lesz...
A kábel egy HiDiamond Phono 0.
Az adatai szerint bezavarhat ebbe a kapacitásba-kérdésbe:"Technical data:
External jacket mm. 7;
Number of cond. 2.
Cond. Graphite/Copper (4VRC);
Capacity max. 120 nf/Km.; = 0.12nF/m = 120 pF/m
Conductor Resistance: 9.0 Ohm/100 m;
Shield Resistance: 3.0 Ohm/100 m.Amit eddig tapasztaltam (és ez minden lemezre azért többé-kevésbé igaz volt):
400 pF-ra állítva sokkal határozottabb a hang, de nem olyan nagy a tér
300 pF-ra állítva a határozottság már nem annyira domináns (még épp nem kenődik el a zene), viszont a tér nagyon kinyílik. -
Kékes525
félisten
Sziasztok!
Alaplap vásárlásakor milyen tulajdonságokra kell ügyelni PC-és zenelejátszás szempontjából? Külső (most USB-ről megy) DAC-om (Audio-GD NFB11) van.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
krichd1
addikt
válasz Thiband #65535 üzenetére
Használd a Link gombot.
Marketing wattokkal ne foglalkozz, hangerőben elegek átlag felhasználásra. Még állványokat kell majd beszereznetek a hangdobozok alá, hogy jól elhelyezhetőek legyenek és tudásukat is megmutassák.
Használtakból éppen jobb rendszert is össze lehet legózni persze.kangze: Tippem szerint nincs olyan minőségű DAC abban a Technics erősítőben, hogy megérje egy USB->S/PDIF átalakítót venni hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Thiband
csendes tag
válasz krichd1 #65532 üzenetére
20 m^2 a szoba. Egy Sony MHC-RG220 volt használva eddig a tv-re kötve. A tv-n főleg játszani szoktunk (van pár konzolunk). Néha filmet is nézünk természetesen.
Először egy Panasonic SC-PMX70EG -ot http://www.panasonic.com/hu/consumer/otthoni-szorakoztatas-es-hifi-rendszerek/mikro-es-mini-rendszerek/hi-fi-mikro-rendszerek/sc-pmx70eg.html néztem ki, de az értékeléseket nézegetve a Denon már jobban produkált. Nálam a hangminőségen van a hangsúly, mint a teljesítményen. Mivel a Sony 2x120Wattos hangszórókkal rendelkezik, fel is merült a kérdés bennünk, hogy a divatos 50-60W-os szettek elegek-e a szobába. Nem tartunk házibulikat, ehhez mérten kell. -
Thiband
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérdni, music center (hifi) ügyben:
Sajnos kezdi megadni a Sony hifim, így egy újban gondolkodunk.
Olyat szeretnék a nappaliba, amit ki veszünk a dobozból és működik. Nem szeretnénk külön erősítőt, hangfalat vásárolni, mert nem értünk a témához. A tv-t szeretnénk rákötni, illetve szeretnék rajta CD-ket hallgatni.
A párom ezt nézte ki:
https://www.mall.hu/mini-hifi-rendszer/sony-shake-x3d-mini-hifi?v=787846 - Sony Shake XD3
én inkább már egy ilyet: http://www.extremeaudio.hu/hi-fi/hi_fi_torony-mikro_torony/denon-d-m40dab-mikro-hi-fi-komponens-rendszer-6218 - Denon m40
vagy http://www.arukereso.hu/mini-hifi-c3401/pioneer/x-hm72-p251790373/ - Pioneer X-HM72Ezekhez a rendszerekhez mit szóltok, vagy tudtok valamit ajánlani ilyet célra?
Előre is köszönöm a hozzáértő válaszokat!
-
kangze
csendes tag
válasz Dorian #65524 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a válaszod! Esetleg tudnál ajánlani egy ilyen USB-SPDIF átalakítót?
(Az erősítő nem új, egy Technics SA DX1050, és a könyve szerint: "DVD-Audio fogadására kész, tökéletes hangminőséget produkáló egység." "alkalmas a DVD-Audio hangzás visszaadására")
-
Dorian
félisten
válasz Nemir Ombe #65526 üzenetére
Valahogy márpedig rögzíteni kell. Csavaros kötés sem jobb, ott meg oxidálódik a vezető.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz dgyuri0123 #65519 üzenetére
..... dehogy veszem kukacoskodásnak, mert ez szinte "hitvita" több helyen is ..... az a tuti, ha (aki akarja) meghallgatja így is, úgy is és úgy hagyja, ahogy jobban tetszik neki ...
(#65520) Dorian
.... nem elég, hogy a szegény dugó anyaga is "beleszól" a hangba, még "zavarja meg" mindezt egy kis forraszanyag is ..... hát így is lehet hangolni rendszer(eke)t ....
Hmm ....
-
krichd1
addikt
válasz kangze #65522 üzenetére
Szia.
"Ha egy 3,5mm jack/rca kábellel kötöm össze a pc-t az erősítővel, az megoldás? Vagy a jobb minőség érdekében usb DAC-ot kéne használni?"
Igen-igen. Illetve szokott lenni laptopokon optikai kimenet a fejhallgató jack-ben, ilyenekkel kihozható, ha van."Vélemények? Egyáltalán észrevehető a minőségbeli különbség a 16/44-es zenékhez képest?"
Ha ugyanaz a felvétel, akkor kicsi a különbség. Bár ez függ a DAC-tól is, van ami jobban szereti a magasabb felbontást. Bár ilyen esetekben felkonvertálás is hoz valamennyit. Ugyanez érvényes DSD-re is.Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Dorian
félisten
válasz kangze #65522 üzenetére
3,5mm jack/rca kábellel csak analóg jelet tudsz átvinni, amit a hálókönyved alaplapi DA-ja konvertál analóggá ócska minőségben.
Ha az erősítődbe épített DAC megfelelő minőségű, akkor külső DAC-ra nincs szükséged, csak egy külső USB-SPDIF átalakítóra, xmos-t -ami elég jó minőségben teszi ezt- lehet kapni már olcsón.
A TV-s megoldást hanyagold, ha minőséget akarsz.
A zene rögzített felbontásánál sokkal többet szokott számítani a felvétel és a stúdiómunka színvonala.
-
Lite
őstag
Sziasztok!
Hangszedők belső, kapacitív ellenállásával (ha jól fogalmazom meg)foglalkozott valaki?
A problémám a következő:Adott egy Ortofon X5-MC típusú hangszedő és egy iFi iPhono előfok.[iPhono]
Ezen lehet állítani a hangszedőhöz passzoló ellenállást és kapacitást (ha nem jól fogalmazok, kérem, ne nevessetek ki, egy kicsit így is belekeveredős a téma).Szeretném beállítani a megfelelő értékeket, de külföldi fórumokon sem lettem sokkal okosabb.
Az Ortofon szerint:Internal impedance, DC resistance - 80 Ohm
Recommended load impedance - 47 kOhm / < 500 pF - és ez az, ami pontatlan.Az előfokon 100 - 500 pF állítható, 100-as lépésekben.
500 pF-on nagyon diszkós (feszes, de túl dübörgős, klub-os) a hang, 100 pF-pn meg nagyon lágy, szinte lassú, elkenődnek a magasak, a cinek pontatlanok.Mi az ideális / hivatalos érték?
(Jelenleg 300 pF-on van, de egyik-másik lemez pedig 400 pF-on szól szebben. Ez viszont felveti a problémát, hogy melyik lemez hangja a jó, és melyik nem szól jól, csak a beállítás segíti egy kicsit? Ergo: az egyik nem igaz, csak nem tudom, melyik...)
Tud valaki segíteni?
-
kangze
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, amatőr vagyok a témában.
24bit/96kHz-es flac zenét szeretnék lejátszani a számítógépemről (netbook, nincs HDMI és optikai kimenet, csak usb és 3,5mm jack) az erősítőmön keresztül, amiben van 24/96-os Audio D/A átalakító, de nincs HDMI bemenet, viszont van digitális (optikai és koaxiális).
Ha egy 3,5mm jack/rca kábellel kötöm össze a pc-t az erősítővel, az megoldás? Vagy a jobb minőség érdekében usb DAC-ot kéne használni?Arra is gondoltam, de lehet hülyeség, hogy hagyom a számítógépet, és egy külső HDD-re másolom a zenét, azt rákötöm az okostévére, és innen optikai kábellel csatlakozok az erősítőre. A tv kezeli a flac fájlokat.
Vélemények? Egyáltalán észrevehető a minőségbeli különbség a 16/44-es zenékhez képest?
Köszönöm előre is a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz dgyuri0123 #65519 üzenetére
Sőt, ha vki forrasztaná, a 350 Ft-os Kácsás banán-hegy is pontosan olyan jó.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Nemir Ombe #65518 üzenetére
Ne vedd kukacoskodásnak, de hangfaloldalon talán elég lehet a szorító rögzítés, mivel általában fém az "anya", így a kontakt felület is lényegesen nagyobb. ellenben erősítő oldalon műanyag ( én még csak olyat láttam ). Így aztán, ha szigorúan csak matekozok, akkor is hendikepes lesz ott a beszorítós módszer.
Dugóból meg szerintem egy 800 -1000Ft-os/db Kácsás is bőven megteszi és nem az lesz az oka, ha rosszul szól a rendszer. Sőt, inkább mondanám használhatóbbnak, mint a "félkontaktos" műanyagos leszorítósdit. De igazad van abban, hogy mindenki azt használ, amiben hisz, csak válaszoltam a felvetett kérdésre, hogy "melyik bekötés a jobb". Szerintem megadtam a választ.
"csak a zene van"
-
Nemir Ombe
addikt
válasz dgyuri0123 #65514 üzenetére
..... nem gondolod rosszul, de nem mindenkinek van 6mm-es kábele, "alapesetben" tökéletes a beszorítás is ..... nem mellesleg, ha "olcsó" dugókat használsz, lehet többet vesztesz, mint amit a "felülettel nyersz" ......
.... amúgy nekem teljesen mindegy, hogy dugóval vagy nélküle, nem én fogom hallgatni, de a kérdés az volt, hogy dugóval jobb-e a hang .....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
krichd1
addikt
válasz pityaa23 #65516 üzenetére
Közeltéri zenehallgatással még megpróbálkozhatsz, de ha abba a kis zugba tennéd be, ahol a klíma van, az nagyon behatárolná a hangzást. Esetleg, ha egy másik fal részt tudnál használni, akkor jobb lenne a helyzet.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Nemir Ombe #65506 üzenetére
Legyünk őszinték.
Egy valamire való szorítókötést megfelelő erővel kellene rögzíteni. Miért cincáljam szét az erősítőm hangfal kimenetét, ha van erre kulturáltabb megoldás is?
Nem beszélve az én 6mm-es kábelemről, amit leginkább atomerővel kéne leszorítani, hogy rendesen el is terüljön a csatlakozón belül. De ez még nem elég, mert idővel további tekergetés szükséges, hiszen lazulni fog a kötés. Akkor ismételten feszegessem az aljzatot? Háát, ha nekem fizetnének, sem tépném az erősítőm kimenetét. Nem mellékesen a szorító "felület" műanyag, ami semmilyen szerepet nem játszik a jeltovábbításban, így a kábel keresztmetszetének fele máris elveszett, hiszen csak egy oldalról lesz hozzányomva a kontakt felülethez, a másikon meg nem vezető szorító "anya" van.
A banándugónál legalább a "feszegetés" ki van zárva, ha egyéb előnye nem is származna.
Vagy nagyon rosszul gondolom?
"csak a zene van"
-
blattida
nagyúr
válasz MasterMark #65509 üzenetére
Én a te denonodra linkeltem a képet, de a berakott másik denonba is lehet banánt csatlakoztatni, csak vagy ki kell tágítani kicsit a műanyag lukát vagy ki kell dugózni...
Itt van közelről:
Ki kell dugózni.
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz MasterMark #65505 üzenetére
Nekem ez nem tűnik kamunak:
-
negyedes
addikt
válasz Nemir Ombe #65506 üzenetére
csak kerdeztem.
marad minden igy. csak az alvonyokat kell megoldjam.
[ Szerkesztve ]
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
Nemir Ombe
addikt
válasz negyedes #65503 üzenetére
..... miből gondolod, hogy dugóval jobb hangot érhetsz el? Csak mert van még egy "valamilyen anyagú" vezető pluszban......?
(vegyél egy jó minőségű kábel, szorítsd rá és hallgasd, ne olyan helyre akarj "dizájnos" megoldást ahol se te, de más nem látja, a dugónak főként akkor van értelme ha gyakran szét-össze csatlakoztatod, amúgy vsz. egy teljesen felesleges elem a láncban, ha csak nem vmi gyári, spec. szerelésű .....)
Hmm ....
-
blattida
nagyúr
válasz MasterMark #65500 üzenetére
Pedig az a terminál banándugót is fogad.
Miért gondolod, hogy nem?Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
negyedes
addikt
válasz krichd1 #65501 üzenetére
nem tudom kihuzni azt a dugot. probaltam, de a kozepen van egy kis fem vacak, ami nem vezeti az aramot(kiprobaltam teszterrel), mert gondoltam hogy vlm hasonlo elgondolasu vedovacak.
hulye kerdes:dugoval jobb hangazast tudok elerni mint a sima becsavaros cucca ugye?
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
krichd1
addikt
válasz MasterMark #65500 üzenetére
Nem találkoztál még ilyen csatlakozású erősítővel? Rengeteg van pedig ilyen megoldással. [link]
(#65496) pityaa23 : Hifi szempontból tényleg elég szerencsétlen elrendezésű a szoba és ahogy látom elég keskeny is. Az a linkelt Xmosos DAC inkább transzportnak jó, DAC-nak nem igazán.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hardcore café
- Elektromos rolleren is fontos az index!
- Milyen processzort vegyek?
- Politika
- Xbox Series X|S
- Anime filmek és sorozatok
- Már tudjuk, hogy mikortól lesz elérhető a Detroit Become Human magyar szinkronja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest