- Hamarabb hozza az AMD az Instinct MI350-es sorozatot
- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Micro Four Thirds
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
válasz
#03969024 #63595 üzenetére
Nem sárgaréz
ez utóbbi ráadásul csak gyűjtőfogalom, a célnak megfelelő arányú ötvözetek általános neve, de elektromos vezetésre a minél kisebb veszteség miatt a minél tisztább vörösréz a jó. Amit leírtam, hogy ennek ellenére sárgább a mai kommersz villanydrótok színe, mint régen, az csak a megfigyelésem.
(P.H.)
-
Gabor970
addikt
válasz
zoltanz #63586 üzenetére
90-es évek elején, HiFi Magazinos cikk ihletésére én is csupaszítottam 1,5-es tömör rézdrótot, s használtam hangfalhoz. Bizony sokkal jobb volt, mint a kommersz szigetelt kéteres valamim, amivel addig használtam. Évekig úgy volt elrendezve az ősi házban a zeném, hogy a csupasz tömör vezetékekkel volt bekötve. Mit tököltem, mire úgy ment párban, hogy ne érjen semmihez, nagyjából párhuzamosan.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
válasz
#03969024 #63593 üzenetére
"valamelyik DIY fórumban tárgyalták valamikor, hogy a nagytisztaságú OFC audió kábelek egy kicsit vakítások, mert minden tisztességesen legyártott drót ilyen"
Nem csak ott, itt is volt ez már téma.
(A 99,999999 csak költői túlzás, állítólag csak 99,999-ről lehet szó.
)
Szerintem.
-
törölt tag
Miért lenne titok? Mindig is azt ajánlottam, hogy mielőtt valaki komolyabban költene mondjuk hangsugárzó-vezetékre, a sodrott helyett először tegyen próbát a közönséges tömör "villanydróttal"!
Azt nem értem, a sárgaréz mitől lenne vörös? Az tény, valamelyik DIY fórumban tárgyalták valamikor, hogy a nagytisztaságú OFC audió kábelek egy kicsit vakítások, mert minden tisztességesen legyártott drót ilyen, legyen az bármilyen felhasználású.[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz
#03969024 #63590 üzenetére
Csak ezeket az infókat nem szabad elárulni.
Egyébként az olcsósítás és az árverseny miatt ma már nem hiszem hogy mindegyik villanydrót olyan tiszta lenne, a színük is sokkal kevésbé vörös mint egyes régi vezetékeknél, amikkel karbantartás során találkozom. Lehet hogy nem jelent semmit, csak felfigyeltem manapság mennyivel "sárgarézebb" az a vezeték amit adnak.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #63588 üzenetére
Az jó lehet, minőségi kábeleik vannak.
Az én Hi-Fi mnél is nagyobb az esély arra, hogy ellopják sem minthogy elromoljon. -
johnywalker
őstag
Keritésdrót,...ahham.A legegyszerűbb áramvezetéknek is 3 vagy 4 tizedesig adják meg a réz százalékos tisztaságát.De ez így van a hangfal kábeleknél is.Sztem akkor is a kábelhossz illetve az átmérő hányadosa jellemzi az ellenállást.Ettől függetlenűl elismerem a minőségi kábelek jogosultságát!
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #63585 üzenetére
Ahogy itt nevezik kerítésdrót?
Amúgy ismerek olyat aki esküszik a 1,5 tömör réz vezetékre. Az már készülhet öntéssel is akár, mindjárt nincs húzás irány stb. -
python1
veterán
Én is kábelre vadászok mostanában,faszályos dugó ,villa megvan,de még kell ami összeköti őket.
robi-k:éééés igen.
[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
válasz
Mezga Aladár #63579 üzenetére
Ezüstözött valóban nem jó (analógra), digitális jelátvitelre már más a helyzet, oda megfelel (pl. coax-nak).
De a profi, 99,9% ezüstből készített analóg (hangfal és IC) kábel nagyon jól szól. -
Ear001
addikt
válasz
Mezga Aladár #63577 üzenetére
Pedig de. Nem is tudom, van-e ennél nagyobb hülyeség a hifis babonák között.
-
Ear001
addikt
válasz
S. Szabi #63571 üzenetére
Attól függ, milyen az a dugó. Krimpelésnél akár annyira meg lehet folyasztani a kábel anyagát, hogy gyakorlatilag egy anyaggá válik a csatlakozóéval. Forrasztásnál pedig légmentesen le tudod zárni a megcsupaszított kábelt, így az nem fog oxidálódni, öregedni, mint a levegőn hagyott, csak csatlakozóba szorított kábelvégnél. Szóval vannak pro és kontra dolgok, arról nem is beszélve, hogy elég nagy difik vannak a csatlakozók hangja között is.
Gabor 970 : Egyszerű rézdrótot igen, de vannak bonyolultabb struktúrájú és/vagy vastag drótok, amit egy NYÁK-ra nem tudsz normálisan felforrasztani.
[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
válasz
S. Szabi #63571 üzenetére
Ezen én is gondolkodtam már.
Az erősítőben vagy az elektronikai panelre van forrasztva a hangszóró kimenet csatlakozója, vagy még ott is kábelezés van. A hangfal csatijától szintén. Nekem az jár a fejemben, hogy nem lenne ördöngősség kiiktatni a plusz kötéseket. A hangszóró vezetéket direktbe lehetne forrasztani mind az erősítőben, mind a hangfalakban. Három éve ugyanaz a cuccom van, nem nagy áldozat, ha esetleges csere esetén ennyi időnként kicsit elmókol vele az ember.Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
S. Szabi
őstag
Most próbáltam utána olvasni a kábel csatlakoztatás dolognak.
Nekem úgy jött le, hogy ha a banándugóba a kábel csak a csavarjaival van rögzítve, azt tulajdonképpen még rosszabb is, mintha a kábelek simán a hangfalak csatlakozóihoz is csak csavarozva lennének, mivel így tulajdonképpen egy plusz alkatrész kerül bele feleslegesen.
Valaki szerint viszont jobb, ha a vezeték a banándugóba van forrasztva, de ez olyan szempontból fura, hogy az efféle csatlakozók aranyozottak, valamint még plusz a forraszanyag is bele kerül a rendszerbe, szóval akkor ettől is változnia kell valamelyest a hangképnek, mintha csak az ízlés szerint kiválasztott kábelt (vastagabb réz a jobb mélyhez, vékonyabb ezüst a több magasért) banándugó nélkül használnánk.
Szóval szerintem akkor csak jobb, ha a csupasz kábelvég csavaros megoldással van csatlakoztatva banándugó nélkül. Vagy tévedek?
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz
atika88 #63568 üzenetére
Szia!
Mi a műsorforrás? Márkán belül az Ikon szériával próbálkozz például, bár ehhez már akár jobb erősítőt is lehetne venni és karaktere is más, mint a Lektornak. Ezen kívül pedig rengeteg lehetőséged van mindenféle irányba haladni ízléstől függően.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
Korábban már vásároltam egy NAD C 326BEE sztereó erősítőt egész jó áron. Nagyon meg is vagyok elégedve vele.
Olcsón sikerült annó, egy Dali Lektor 2 is vásárolnom, de már akkor tudtam, hogy ez "kevéske" lesz hozzá. Érzem, és hallom is, hogy nem egészen passzol ehhez a jó erősítőhöz. Szóval lecserélném.
Szeretnék tanácsot, tippet kérni: hogy ehhez a nagyszerű erősítőhöz ár/érték arányban milyen kategóriájú hangfalat tudtok ajánlani Nekem? Természetesen mindenképpen az Lektor 2 kategória fölé lőném be az értékhatárt…használt (de megkímélt) jó termék is érdekelne....
Köszönöm a segítségeteket előre is!
-
Ha problémáim vannak a hangerő és a többi csúszkával, milyen kontakt spray-t ajánlatos vennem és hogyan használjam?
"A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
-
-
maci1234
tag
válasz
sixer66 #63553 üzenetére
Szerintem, ha az lenne a kérdés, hogy 4ezerért megéri-e a hama, akkor azt válaszolnám, hogy: nem, mert ebben a kategóriában biztosan jobb lehet a Klotz meg az Inakustic, sőt még olcsóbbak is. A telefonnál elég a pár száz ft-os gagyimadzag is az azon tárolt hangminőségnek úgyis mindegy már.
[ Szerkesztve ]
A zenéhez hangszer is kell!
-
zorro76
újonc
Uraim!
Blues és rock (nem metál) zenére melyiket ajánlanátok?
NAD C356BEE
Cambridge Audio Azur 651A
Advance Acoustic X-I90
Hallgatózáshoz keresek ötleteket, a melegebb hangzás világhoz húz a fülem.
Köszi
-
negyedes
addikt
kaptam valakitol egy ajanlatott 2 db Magnat Concept twin hangdobozokra. Valakinek valami velemenye roluk?
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
Szabikaa20
őstag
válasz
Szabikaa20 #63557 üzenetére
Közben látom másik topikban már mgválaszolták!
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
Ear001
addikt
válasz
dgyuri0123 #63558 üzenetére
Pedig a hangszóró kábel átmérőjének a duplára növelése elég radikális változás, már akkor is, ha szimplán a mérhető paramétereket nézzük.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
dorika87 #63548 üzenetére
Szia!
Látom nem kaptál választ megpróbálok neked én válaszolni.
Vannak sztereos erősítők amikben már van bluetooth,airplay,(wi-fi) és ezeken keresztül tudod kiküldeni a zenét az erősítő felé.pl spotify,deezer,youtube stb.Hármat nem kell hogy kezeljen,mert egyszerre ugy se fogtok zenet hallgatni egy rendszeren két gépről!Vannak ilyen erősítői a Yamahának,Onkyonak,Denon,de olyanok amik már tudják a bluetooth,airplay,wifi stb. elég a kereteden felül vannak!Mármint a 100-150eFt csak az erősítő!De inkább 150 mint 100....És ehez még nincs hangfal!Tvhez pedig könnyen hozzákötöd vagy HDMI vel vagy optikai kábellel vagy RCA kábellel.Mondjuk azt nem írtad hogy kábellel e szeretnéd hozzákötni a notebookot vagy bluetooth,airplay stb.Mert ha kábellel,akkor az úgy olcsóbban jönne ki,mármint az erősítő.Mert elég lenne egy RCA-3,5 jack kábel.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Beeblbrox #63549 üzenetére
"Nekem elméletileg van ilyen lehetőség rajta"
Neked nem a kettős erősítésre (Bi amp), hanem csak a kettős kábelezésre (Bi wire) van lehetőséged.
"Szerintem akkor végig próbálom a lehetősgéket és ami legjobb azt fogom hagyni."
Helyes! De lehetőleg kölcsön kábellel próbáld ki, hogy ha nem lesz számodra hallható változás, akkor ne bukj rajta. A hangdobozod is belépő kategóriás, így eléggé kérdéses, hogy placebo-n kívül hoz-e bármi valós hangi javulást a Bi wire, de kipróbálni szerintem érdemes.
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
perempe
veterán
válasz
simongab #63459 üzenetére
említett doboz csak a basszust adja, 200Hz felett szélessávú köszönhetően a nagy előlapnak is. ez is jó példa FAST-ra (Full range AssiSTed), itt általában a 200-600Hz tartományban váltanak.
a szélessávú karaktert a váltó nélküli középtartomány adja. a 800Hz-től 4KHz-ig terjedő tartományban a legérzékenyebb az emberi fül. [link] az egyszerűsége miatt jó pl. a Gleden hangsugárzó, amiben csak egy másodrendű váltó van a magassugárzó előtt, és 5KHz körül vált. megoldás még az elektrosztatikus középmagas, ami 6-800Hz-től átvisz. [link]
[ Szerkesztve ]
* Brahms: 4. szimfónia *
-
válasz
Beeblbrox #63526 üzenetére
Szia!
Leírom érthetően:
Vagy használsz komolyabb hangszóró kábelt, akkor egyből ügyefogyott a kettős kábelezés.Kettős kábelezés, hozhat a hangra, de lehet nem fog. De kétszer annyi kábel kell, vagy olyan kábel ami eleve alkalmas erre célra és ezek eleve drágábbak.
A Technics erősítőd kettős kábelezésre alkalmas, azon a módon, hogy nem kell egy csatiba két kábelt beerőszakolni.
Mehet A kimenetre a hangsugárzó magas és B kimenetre a mély része. A jumpert ne felejtsd kivenni.
Rá is van írva, hogy kettős kábelezést tud e módon, azért csak azt, mert nincs külön végfok még benne, azonos végfokról megy A és B front hangsugárzó kimenet.
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
sixer66
senior tag
Van valakinek tapasztalata ezzel a kábellel kapcsolatban, hogy többet ér egy sima mezei noname kábelhez képest?
Vagy teljesen felesleges pénzt áldozni rá?
Párom szeret telefonon zenét hallgatni és mivel egyszerűbb neki a telefonját kezelni, mint a médialejátszót, így gondoltam veszek neki egy normálisabb kábelt, amivel össze tudja kötni a telefont és az erősítőt.[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Nem tudom, hogy ide tartozik-e, de egy próbát megér. A haverom csinálni akar a barátnőjének válogatás kazit és engem kért meg, hogy oldjam meg a problémát. A tatámnak van egy Philips CD-s magnója, azzal ha jól emlékszem lehet olyat csinálni, hogy megnyomom a REC gombot a kazi résznél, majd utána elindítom a CD lejátszást és így át tudom venni. Jól gondolom, vagy van ennek valami trükkje? Nem fogok külön eszközt venni a másolásra, mindenképp valahogy így kellene megoldani.
"A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
-
Beeblbrox
csendes tag
válasz
liszi70 #63546 üzenetére
Nekem elméletileg van ilyen lehetőség rajta, lásd mellékelt kép.
Szerintem akkor végig próbálom a lehetősgéket és ami legjobb azt fogom hagyni. De akkor mehet ez az A-B csatornás variáció ,igaz? Nem fogom kilőni vele a hangfalakat? Ezért is kérdelek titeket, mert mint laikus félek,hogy tönkreteszem a hangfalakat.
[ Szerkesztve ]
-
dorika87
őstag
Sziasztok. Elsősorban segítséget szeretnék kérni a választáshoz, mert nem tudom, hogy pontosan mi mellett kellene döntenünk, mi lenne az ideáls az igényeinknek. Egy normális hangrendszert szeretnénk elsősorban zenehallgatásra, de ha úgy alakul akár film nézésre is, mert az is nagy kedvenc. Nem értek hozzá, szóval abszolút analfabéet vagyok ezen a téren, ezért is fordultam hozzátok, szóval ha rossz helyen járok írányítsatok kérlek át másik topikba, köszönöm.
Szóval oyan fajta megoldást szeretnénk, hogy sztereóban tudjunk hallgatni zenét úgy, hogy van két notebook, tehát mindkettőt rá tudjuk kötni és esetlegesen a tv is tudjon arról szólni ha mondjuk filmet szeretnénk nézni.
Tehát gondolom valami olyan kütyü vagy erősítő szükséges ami tudja azt, hogy pl 3 eszköz csatlakozzon rá, és mindhármat tudja kezelni, persze külön-külön.
Ezért szeretném tudni, hogy ha ilyenben gondolkodok akkor mit érdemes vennem: erősítőt és két hangfalat, vagy esetleg valami komplett hangrendszert?Azt szeretnénk kiküszöbölni, hogy ha én szeretnék zenét hallgatni akkor tudjak kiküldeni zenét a rendszere, de ha párom dönt úgy, hogy meghallgatna valamit akkor pedig ő, és előfordul, hogy filmet nézünk led tv-ről, tehát akkor is azon a rendszeren tegye mindezt (tv-n van digitális meg jack csati). De a két notebook lenne a lényegesebb.
Lényegében valami all in one megoldást keresnék. Árat még nem tudok konkrétan mondani, mert sok mindentől függ, de 100-150nél nem tudunk rá többet áldozni. Kb. 20 nm-es panelszobában szeretnénk elhelyezni.Köszönöm előre is a segítséget.
AlzaPlus+ 20%-os kedvezménykód éves előfizetésre: frRzXVqQJTeZ
-
válasz
dgyuri0123 #63545 üzenetére
Jogos, bevallom végfokokra most nem gondoltam.
Ennek megfelelően módosítom a hozzászólásomat :
"
Nem jól tudod, és fericske sem jól tudja.Az is igaz, de egy erősítőn belül IS működhet a Bi-amp, a kettős erősítés, ha van ilyen lehetőség rajta. Ezzel szemben Bi-wire módban bármelyik erősítőt be lehet kötni."[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
fericske
addikt
válasz
liszi70 #63543 üzenetére
"Bi-amping of speakers requires double the channels of amplification and can be accomplished using two ordinary amplifiers in either a vertical or horizontal arrangement.
- Horizontal bi-amping uses one amplifier to power both bass drivers (woofers) and the second amplifier to power both treble drivers (tweeter) or the midrange and treble drivers together. Horizontal bi-amping has the advantage of allowing two different amplifiers that sound better than each other for bass or for treble.
- Vertical bi-amping uses two channels of an amplifier per loudspeaker, with a dedicated channel for the bass driver and a dedicated channel for the treble or the treble and the midrange together. Vertical bi-amping has the advantage of not having to use a single amp to power both bass sections, which can be very taxing on the amplifier, especially at higher volume or if the bass driver has a particularly low impedance at certain frequencies."
-
válasz
gyurczy #63542 üzenetére
Nyilván működik két erősítővel is, miért ne működne? Tamoo is szépen leírta, hogy a jelenlegi eszközparkjával ő hogy tudná megvalósítani.
De hogy nem ez az általános használati módja, az is biztos. Valószínűleg itt sem 3 erősítőt kell használni.
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
-
fericske
addikt
válasz
Beeblbrox #63534 üzenetére
A bi-amp-nak az a lényege, hogy két erősítőt használj.
Mondjuk, hogy kicsit sokallod a magast vagy a mélyet és még egy erősítő beiktatásával beállítod ahogy tetszik. (Az equaliser használata nem preferált. Sok torzítást, zajt visz be a zenébe, még akkor is, ha középállásban hagyod, de rákapcsolod a rendszerre.)
Vagy például azt mondod, hogy ennek az erősítőnek nagyon szép a magasa amannak meg a mélye, hozzuk össze a kettőt.A hangfalon ezért van két pár csatlakozó, nem a négy csatornás erősítők miatt.
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz
blattida #63533 üzenetére
Igaz, hogy annak a topiknak a nevében is benne van a hifi kifejezés, én magam idéztem rosszul, ám ez nem változtat azon, hogy az elég más aspektusban és nyelvezeten fog majd beszélni egy nagyon más, felhasználók számát tekintve szűkebb világról.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
válasz
klacaca #63531 üzenetére
Röviden: eléggé.
Nagyon nem egy kategória és, természetesen, nem az árkülönbség miatt.BBéci
Azért a HIFI-ről általánosságban topik egy kicsit távolabb van az Elektroncsöves erősítők címűtől, már csak azért is, mert az utóbbi sokkal konkrétabb és speciálisabb, ráadásul sokkal inkább szakmai lesz.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
BBéci
legenda
válasz
krichd1 #63530 üzenetére
Szerintem is hót felesleges volt külön topikot nyitni a csöveseknek.
A végén még lesz külön álló- és állványos hangdoboz topik, valamint kétutas háromutas és többutas.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
krichd1
addikt
válasz
vodkaboy22 #63529 üzenetére
A topik címében elektroncsővesnek van írva, ezt majd javíttasd.
Egyébként szerintem ennek nem kellett volna külön topikot nyitni.[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
Úgy gondolom, hogy megérett egy ilyen topik nyitása:
Minden ami elektroncsőves HIFI és studio téma!
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
krichd1
addikt
válasz
blattida #63524 üzenetére
Már nem emlékszem a pontos típusra, valami nagy Krell volt.
(#63525) perempe: Szerintem sem mind1 hol ül az ember. A hangversenytermek sem egyformák, mindegyik egy egyedi akusztikai környezet, ki kell ismerni, hová érdemes ülni. Ha csak egy sima előadóteremben van koncert vagy templomban, ott még nehezebb a jó helyeket megtalálni.
-
Beeblbrox
csendes tag
Sziasztok!
Nem rég vettem egy Heco Victa 301-es hangfalpárt,illetve van egy Technics Sa-Ax6os ősrégi erősítőm. Mindkettő tudja a Bi-Wire lehetőséget. Hogyan kell pontosan bekötni ,hogy így tudjam használni?
Elnézést a lámaságért, teljesen amatőr vagyok ehhez.Köszönettel:
Brute
-
perempe
veterán
válasz
xxlongikaxx #63496 üzenetére
egy NY-ban élő ír hapsival találkoztam 19-én az Operában (Zongoraáriák - Liszt 204), aki jár a MET-be, és pont azt magyarázta, hogy a 15. sor (?) körül baromi rossz, de előtte és mögötte minden rendben. minden héten jár!
elbeszélgettünk, és mondta, hogy Domingo már nem a régi, már nem csak a hangja öreg, de a legato se megy neki.
a legjobb persze a Tannhauser nyitány volt (Denis Kozhukhin).
[ Szerkesztve ]
* Brahms: 4. szimfónia *
-
blattida
nagyúr
válasz
krichd1 #63523 üzenetére
Az említett quad pont egy full elektrosztatikus modell, ezek szerint a hallottak közül ennek tetszett a leginkább a hangja. Én mondjuk egy esl 57-el is nagyon jól ellennék.
Milyen erősítővel hallottad?Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
krichd1
addikt
válasz
blattida #63458 üzenetére
Eddig csak néhány sztatikust hallottam, azok is inkább hibridek voltak, a Magneplanar 1.7 meg ugye valójában kvázi ribbon technológiát használ. Kérdésedre válaszolva: Quad ESL-989.
(#63490) S. Szabi: Ezek közül, amelyiket halottam, egyik sem olyan, mint amit írsz. Most a régebbi Quad 12L2 jutott eszembe, ami talán megfelelne ezeknek az igényeknek.
(#63522) maci1234: Bármelyik hangszórókábelük, amit be tudsz forrasztani.
[ Szerkesztve ]
-
maci1234
tag
válasz
xxlongikaxx #63497 üzenetére
Tehát akkor hányas számú VanDamme alkalmas belső kábelnek?
A zenéhez hangszer is kell!
-
válasz
fehér_ember #63520 üzenetére
Koszi mindenkinek az infokat.
-
fehér_ember
addikt
Nálam ugyanez volt a helyzet. Az ajtókeret profiljába (nálam lépcsős, így könnyű dolgom volt) illeszkedő gipszkarton darabokat vágtam (2 darabbal tudtam befedni, alulra egy nagyobb és felülre egy kisebb). Az ajtó és gipszkarton közé üveggyapotot tettem (épp ez volt fölösbe). A gipszkartont vagy néhány csavarral rögzíted az ajtókerethez vagy FBS-sel körbehúzod a felületet és ebbe nyomod a gipszkartont (először az alsót majd másnap a felsőt).
Ez nálam már bőven jól hangszigetel. A külsejét glettelheted, festheted vagy tapétázhatod, esetleg tehetsz rá vastag polár anyagot vagy ragaszthatsz rá akár szivacsot (innen, onnan vagy amonnan beszerezheted )Nem a szobákat elválasztó és nagy üvegfelülettel rendelkező ajtónál műbőrt és szintén üveggyapotot használtam. Ott tépőzárt ragasztottam az ajtó keretre és a műbőr belső oldalára is, az üveg és a műbőr közé pedig ment a gyapot. De legközelebb kipróbálom a színes öntapadós szivacsot.
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
Mérni kéne a sugárzók átvitelét és ahhoz kell kiválasztani a szükséges kapacitás értékét. A szokásos értékek elsőrendű váltó esetén kb. 1uF-4,7 uF közöttiek, de adott esetben lehetnek nagyobbak is, de az már ritkább, mivel a legtöbb magassugárzó szép egyenletesen csak 2kHz fölött teljesít.
-
Szabikaa20
őstag
Cégek is csinálják a hangszigetelést szivacs és bőrrel van bevonva...ajtó hangszigetelése házilag
-
Sziasztok,
Van valakinek tapasztalata, hogy lakotelepi lakasban a 2 szobat osszekoto ajtot mivel erdemes hangszigetelni?
Nincs hasznalva, de alberlet, szoval befalazas nem jatszik.
Amiket idaig olvasgattam, hungarocell az ajto belso keretebe, ami ugye a legmelyebb s valamelyik kulsore meg faroslemezt par szoggel odafogatni, ennek alternativaja hungarocell helyett szivacsot hasznalni.
Ajtonal ahogy latom nem nagyon ajanlott a gipszkarton+kozetgyapot megoldas, mert nem lehet eleg vastagra csinalni.
Igazabol nem sokat kellene felfognia, mert nem hallgatok annyira hangosan zenet, de mivel egy regi, nem tul jol szigetelo ajtorol beszelunk, igy is atmegy a hang eleg konnyen. -
blattida
nagyúr
válasz
python1 #63510 üzenetére
Mivel nem tudod, hogy mekkora értékűre van szükséged, ami fontosabb, mint a kondi minősége, ezért ne a minél jobb minőségre koncentrálj, hanem a kapacitásra. Ha már meg lesz a szükséges érték, akkor érdemes drágát vásárolni. Pusztán pénzkidobástól szeretnélek megkímélni.
-
python1
veterán
válasz
xxlongikaxx #63508 üzenetére
Köszi neked is!
Akkor nézelődök,valami jobb fajtát nézek hozzá,nem szeretném ha az lenne a gyengébb láncszem. -
biigi
tag
Sziasztok! Montior Audio BR2 hangfalamhoz keresek állványt. Van olyan állítható magasságú állvány amit ajnlanátok? Vagy minden esetben a fix állvány a jobb?
Pl. erről mit gondoltok :http://www.muziker.hu/hangtechnika/hangfalak/hangfal-allvanyok/p/7058-soundking-DB-039
Bocsi a link miatt telefonról nem tudok rendesen linkkelni.
-
blattida
nagyúr
válasz
python1 #63505 üzenetére
Én mindenképp kisebbre, 4,7 uF-ra cserélném, de próbaképp egy olcsóbb fóliára kellene, például remix, wima, ero, roedestein darabokra. Ha tetszik a változás, akkor érdemes a minőség felé jobban mozdulni, tehát jöhetnek mundorfok, oehlundok, jantzenek...
-
python1
veterán
Srácok gondolkodom a ribbon magassugárzóm előtti kondit cserélni,ti mit javasonátok,milyen márkából,fajtából érdemes válogatnom?Mekkora uf-os kondit érdemes nézegetnem hozzá,jelenleg 6,8 uf.
-
Ear001
addikt
válasz
MasterMark #63503 üzenetére
Komolyzenén?
A nagyteremben csak az akusztikát módosítják a különböző panelekkel.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
dgyuri0123 #63499 üzenetére
50 millából azért párszor elhívhatnád őket élőben is zenélni a nappalidban!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest