- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- SSD kibeszélő
- OLED TV topic
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
andorra
őstag
válasz
#71562240 #53797 üzenetére
Én hiszek az életfogytig tartó, szakértelem nélküli próbálkozásokba.
Egy komolyabb köteten dolgozom: "Levelek a vízaknából" címmel jelenik meg a könyvhéten. Keresek valakit, aki vállalja helyettem a dedikálást, mert maximum kacsingatni tudok majd -talpig gipszben- a két három vásárlómra. -
Ibituba
aktív tag
válasz
andorra #53794 üzenetére
Ebbe inkább nem mennék bele. Rengeteg rosszul sikerült húzásom is volt,pedig egy Romet motorkerékpár belseje egyszerű mint a faék, de 3szor is maradtak meg alkatrészek szét és össze szerelés után, hogy mást ne említsek. Sőt szakértelem teljes birtokában(!) is hibáztam már akkorát hogy 2hét subintenzív lett a vége. Ez most sikerült és ennek örülök, annak pedig mégjobban hogy Te (Ti) is velem örülsz, örültök. Ettől szép az élet, ha az emberek apró kis dolgokban is meglátják a dolgok szép oldalát. Örülnek.
-
andorra
őstag
válasz
Ibituba #53793 üzenetére
Azért csak, mert elismerően nézek magamra hogy ezt is sikerült megoldanom.
Remélem,ez csak egy tudósítás sorozat kezdete és a többiről is tájékoztatsz minket, amelyek pl. korábban történtek! Az sem baj, ha nincs köze a hifizéshez.
Én pl. most megírom, hogy egyszer lemeztisztítás közben, szakértelem nélkül, keresztben eltörtem egy vagyonba kerülő MM pickupban a tűt. Egy másik alkalommal eltörtem egy készülékházat, mert szakértelem nélkül próbáltam szétszedni. Korábban többször előfordult, hogy szakértelem nélkül javítottam defektet egy motorkerékpáron és az emiatt ismét defektes lett. Vésés közben eldőlt alattam egy tízfokos létra, mert szakértelem nélkül választottam meg a helyét. Szakértelem nélkül festettem le ezt, azt, emiatt nem lett igazán szép.
Tulajdonképpen ezek is 0Ft munkadíjjal történtek. Ha még eszembe jutnak hasonló esetek megírom és mindenkitől várom, hogy meséljen el ehhez hasonló eseteket, még akkor is ha tudjuk, hogy általában ezekből nagyon kevésre emlékszünk, annál inkább azokra, amelyek véletlen sikerültek. -
Ibituba
aktív tag
válasz
#71562240 #53512 üzenetére
Az említett cd lejátszó megjavítva. Időm engedte hát szétszedtem. Első cd lejátszó javításom volt, nyilván egy szerelő pikk-pakk megjavította volna, de szeretek magam utánajárni a hibáknak ha mód van rá. A munkadíj így nulla forint volt, az anyagár szintúgy, ugyanis egy kb. 4cm-es kis ékszíj cseréjével tökéletesen emelkedik a mechanika. Öröm és boldogság. Elektronikailag hozzá nem értő szemmel átnéztem még a kondenzátorokat púposodnak-e, ennek jelét nem láttam. Nagyon szeretem ezt a lejátszót. Ezen idő alatt míg hibás volt, egy Thomson DTH190 dvd lejátszó szolgáltatta a korongok hallhatóvá tételének első szakaszát. Ennek a hangjáról nem szeretnék ezen mondatomnál többet írni... Azt hogy miért jelentettem ezt be? Azért csak, mert elismerően nézek magamra hogy ezt is sikerült megoldanom
Jó volt hogy végig gondolva a hozzászólásod nem néztem egyből valami másik lejátszó után.
-
törölt tag
válasz
ACAB95 #53785 üzenetére
Mi a terv, mit akarsz vele elérni?
Több mély hang kell? Mert ez vagy azt tudja, vagy mono egységként átmenő hangot ad le.
Mennyi az az olcsó? A meglévő egységedet ezzel erősíteni szerintem vétek....ha veszel 10 ezerért (gondolom annyit el mernek kérni egy ilyen csudáért) egy 30 centis autós hangszórót ládában (Blaupunkt, Pioneer, stb), s bekötöd a 2.1-es rendszeredbe az eredeti mély hangszóró helyére, sokkal jobb eredményt érsz el. Teszem off-ba, mert ez sem igazán hifi rendszer...
Szóval mennyit akarsz milyen céllal elkölteni? -
ACAB95
tag
Üdv.
Akarnák venni otthonra a meglévő 2.1 mellé egy mélynyomót. L-R in normál jack dugóval végződik? Lehet külső lejátszóról használni? Azért venném, mert olcsó és 85Wattos... Előre is köszönöm! -
WZP
aktív tag
válasz
#10726912 #53758 üzenetére
Fogtam egy ilyen AM loop antennát, amit a hifihez adtak még anno, szétszereltem, és összekötöttem azzal a kb 1 méteres réz vezetékkel amit szoba fm antennaként adtak szintén a hifihez és a koax antenna bemenet középső pólusához csatlakozik. Namost a vétel SEMMIVEL nem lett jobb, akárhova tekerem forgatom lógatom azt a jó ~3 méteres szétszerelt vezetéket amit hozzáillesztettem az eredetihez. Valamit biztosan rosszul csinálok, sajnos nagyon nem értek a rádióhullámok terjedéséhez és vételéhez, nem tudom mik egy jó antenna alapjai. Egy ILYET szedtem szét. Gyanítom hogy ez nem is réz. Az számít ? Bocsásd meg az amatőrségemet
szerk: van sok méter koax kábelem elfekvőben, abból nem lehetne kihozni valami antenna szerűséget ?
-
törölt tag
Na most, hogy a hifisták elmentek, beszélgessünk a SilverCrest fejhallgatóról...
Szerk.: Bár annál még a hüvelygomba is jobb.
Én mint plenipotenciális B&W P3 pouvoir-tulajdonos... -
Dorian
félisten
válasz
blattida #53775 üzenetére
Nyilván csodát senki sem várt ennyiért
A jack hosszabbító másfélszerezte az árát
Nekem amúgy kényelmesnek tűnik, kicsit tartottam tőle, mert eddig fülkagylót körülölelő párnájú fejeseim voltak, és régen próbáltam egy hasonló kialakításút ami összenyomta szerencsétleneket. -
blattida
nagyúr
válasz
Auratech #53771 üzenetére
Nem fogom elhajlítani azért, hogy a fülem elviselje és közben leforduljon a búrámról, ennyit nekem nem ér.
A felsö basszus kiemelése tény, senki sem fosozta a hangját. Neked bejön, ez jó, de csodát nem kell töle várni.
Természetesen Minden relatív.MasterMark
De, hallottunk. -
MasterMark
titán
válasz
blattida #53759 üzenetére
Akkor ti még nem hallottatok rendes felső-basszus kiemelést.
Egyébként igen, a Supra-aural kialakítása hosszabb használat után kényelmetlenné válik. Túl erősen szorít.
Olyan mintha visszhangosnak hallanám, ami egy fejhallgatónál elég fura. Mintha sziszegne valaki. Amúgy még így is jobb hangja van mint a Sony MDR-XD200 fejhallgatómnak volt, pedig az jóval drágább volt.
Ennyiért bőven megérte. Ingyen pedig bármit elfogadok.
szerk.: A Sony hosszú kábele viszont hiányzik, úgyhogy én is majd hosszabbítózok.
-
Auratech
őstag
válasz
blattida #53767 üzenetére
Ezek szerint a budget project kudarcot vallott...
Nekem bejött, ez a lényeg.
Hazugság a mélyközép aljának egetverő kiemelésével dobálózni. Nem igaz. Nem fos a hangja.
A legelső HSZ-ben mondtam, hogy kb 50-17-ig visz át. -3dB határon. 80-120 közt kiemel 4-6Db-t 92Hz központtal.
Van itthon pár fejen viselhető hangkeltő. Ez a fostalicska árán felüli minőségű, használhatóságú.
Nem a DT770 pro helyett vettem, hanem a samu gyári 1990 Ft-os füldugasza helyett, aminél egy kategóriával jobb. Loudnesses, tranziens viselkedésében foghíjas de az átlagos konzumér források hangképét becsületesen, megbocsájtható színezettel közölni képes érzékeny, nagy hangerőn sem torzít, recseg. Nincs a magasban túlzó, csilingelő, gerjedt kiemelése, ahogy szokás.
Kényelmetlen? Hogy a picsába? Szorít? Hol? Húzd ki a fejedre téve.
Egyetlen igazítható sajátsága, hogy a fülre simuláshoz kissé befelé kéne fordulnia, viszont az acéldrót nem igazán enged. Elcsavartam izomból. Már jó.
Tranziens viselkedése folytán az énekhangok fénye kissé karcosabb, olcsóbb. Tényleg.
Ennek az árkategóriának nem a felróható hiányosságok az ismérvei, hanem, hogy egyáltalán vannak-e értékelhető tulajdonságai... -
blattida
nagyúr
válasz
andorra #53761 üzenetére
Nem, már az sem, különben is, inkább Szőke Péter lennék, ha lennék valaki.
Amire használnám, némi pc-s hallgatózás,arra kibírnám a hangját, viszont nekem tényleg iszonyat kényelmetlen és nem azért mert 2600 forint, ez, mint írtam, ebben a formában, ingyen sem kellene. Volt már ennél sokkal gagyibb fejhallgatóm, ami viszont cserébe kényelmes volt (sajnos már nincs meg a Noném kicsike).Dorian
Az enyém kék volt, de már elmúlt. -
Peczek
aktív tag
válasz
Csabroncka #53765 üzenetére
Köszi, ez tényleg nem tűnik messzinek
-
Peczek
aktív tag
Üdv mindenkinek,
segítségre lenne szükségem:
tud-e valaki valami ügyeskezű szerelőt, reális áron? Egy HK 630 erősítőhőz kellene, az egyik oldal nem szól, szerintem poti baja lesz, mert recseg. Lokáció: Budapest, azon belül dél-Buda
köszi előre is
-
Ghard
őstag
válasz
#10726912 #53758 üzenetére
Másik géppel is megpróbáltam, pattog úgy is. A telefonos teszt azért nem jó, mert ha csak 1 jack dugó van rákötve sztereóban, akkor nem csinálja. A center+sub kimenet kábelét cseréltem, ezzel kb napi 1x hallok csak pattanást. Sajnos ez is csak ebay-es 1 dolcsis kábel, ezért kellene valami jobb.
-
törölt tag
válasz
andorra #53761 üzenetére
Ja, 2600-ért kényelmetlen, rossz hangú.
Ez a sencor vagy mi igazi, eredeti, hamisíthatatlan gagyi! Ilyen akkor sem kellene, ha fizetnének érte. Lehet kapni a sógorok által gyártott minőségi fejhallgatókat, igaz, kicsit(!!) drágábbak, de a minőségi zenehallgatás nem is a sencornál kezdődik.
-
Dorian
félisten
válasz
blattida #53759 üzenetére
Mi is vettünk 1-1-et. (enyém fekete, Ritáé narancs) Éjjeli/hajnali tévézéshez meg tyutyubon megnézni vmit a másik zavarása nélkül + Rita tuctuc cuccaihoz pont megfelel. Felsőbasszus kiemelés tényleg bazi sok, ez van, zenére én nem viselném el. Most megyek hozzá vmi jack hosszabbítót venni.
A meglévő AKG K66-om hiába jobb, ha félig nyitott, így kihallatszik, pont nem tudom éjjel használni.
-
blattida
nagyúr
válasz
MasterMark #53751 üzenetére
Én most viszem vissza. Nekem
kibaszottnagyon kényelmetlen és most, hogy már többet is hallgattam, azt is kijelenthetem, hogy nagyon fáraszt a hangja + túl sok a felső basszus kiemelése...tényleg nagyon olcsó, de nekem már ingyen sem kéne. -
törölt tag
Azért írtam le mindenféle verziót, hogy kiválaszthasd a legmegfelelőbbet. De amíg nincs kör antenna, addig köss a hifidre egy darab sodrott réz vezetéket, hangszóró vezeték, 0.75-ös is megteszi, s feszítsd ki, állítsd be úgy, hogy jobb legyen a vétel. ha a plafonig, vagy a szekrény tetejéig viszed, már attól javulni fog.
Ghard: Nem a kábel az oka a pattogó hangnak, ez inkább a pc belsejéből jövő hangnak tűnik.Ezt okozhatja rossz alaplap, vagy tápegység. Ha tudod, teszteld a csatlakozást pl egy telefonnal, ha ott nem csinálja (márpedig a kábel miatt nem kéne), akkor nem az a hibás. Van még egy gyanúsított, maga a hifi, de ezt is egy telefon tesztel tudod kiszűrni. -
Ghard
őstag
Sziasztok
Újabban észrevettem, hogy pattog a hang az 5.1es hangrendszeremen, amire pc van rákötve. Kb 1-2 pattanás óránként nagyobb hangerőn. A kábeleket kihúzva nincs ilyen hiba, a hangkártyát is kicseréltem, de nem változott, ezért a kábelekre gyanakszok. 3db 3,5ös jack megy a géptől a hangrendszerig (hangfal bemenete), 1x meg is van toldva mindhárom, mert a gyári csak 1m-es. Pár órát keresgéltem neten, de igazán nem jutottam semmire. Valami jobb minőségű kábelt szeretnék, ha egyáltalán létezik ilyen. Két kábelt találtam, az egyik ez, megéri a plusz pénzt a sima névtelen nem aranyozott helyett?
A másik ez lenne, de itt meg olyan érzésem van, hogy a kinézettel akarják inkább eladni, mint a minőséggel.
Van valami bevált kábel ilyen célra, ami nem kerül 10 ezrekbe? -
WZP
aktív tag
válasz
#10726912 #53750 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ, igazából csak annyiról lenne szó, hogy a reggeli ébresztés ne recsegjen. A lehető legkevesebb utánajárással szeretném elintézni valami egyszerű kis antennával. Akkor az lesz hogy veszek egy ilyen körantennát kidobom az ablakon aztán kész.
-
törölt tag
Mondtam, van legalább sok-soktíz, ...száz, amit lehetne nézni - ha van hol látni. De hogy mit lehet látni, az attól függ, hogy mit hirdetnek.
Miközben feltételezzük, hogy a sejtéseim körülbelül helytállóak arra nézvést, hogy körülbelül mit kedvelsz az eddigi tapasztalataid alapján, és nem foglalkozunk azzal, amit még kedvelhetnél, ha kitekintenél a hasonlóságkeresésből. Mondom, van sok-soktíz, ...száz lehetséges, függően attól, hogy mihez lehet éppen konkrétan hozzájutni.
És még mennyi lehetséges lenne, ha ki is tekintenél...
Az arra vonatkozó kijelentésedet, hogy "...és nem venném észre a különbséget két hasonló hangfal között.", pedig természetesen nem fogadjuk el. -
törölt tag
Ez így megfoghatatlan, tág, kezelhetetlen mennyiségű...
Minden hangdoboz más és más a sok-sok paraméter mentén és azok összességében. A történelmileg sok ezer és az akkori gyártási időszak sokszáz hifi hangdoboza közül egy-kétszáz vagy legalább sok-soktíz van, amelyikre azt mondhatnád, hogy egy-két adott paraméter mentén "hasonló" - de az is mind más, még a kiválasztott paraméterekben is. Hol a határ, amitől már "hasonló" az adott paraméterben? Ha meg minden paraméter mentén hasonló, akkor megkapjuk az eredeti kiindulópontot. Rengeteg "hasonló" van - és mind alapvetően más. Akár ha a "mélyhangszóró átmérőjét", akár ha az "ilyen tisztességes basszust" nézzük, akár csak az adott gyártási időszakban...
Szeretnék a régi kedvesemhez hasonló nővel járni, kérlek javasolj. Szeretnék a húszéves gyerekem mellé örökbefogadni egy hasonlót, kérlek válassz. Értelmezhető ez?
Lehet véleményezni, hogy melyik mennyire jó, és miért. Na de hogy hasonló? Többezer vagy sokszáz típus, sok-soktíz paraméter...
Persze, tudnék mondani sok-soktíz "hasonlót".- de mind alapvetően más...
Termékvonalak vannak... - adott márkán belüli termékvonalak, azonos tervező(gárda) tervezése mellett.Vigyázz Atya, te még az idomítandó csecsemő egyszerűségéhez, az ösztönlényhez vagy szokva, akinek fekete és fehér a világ, de a régmúlt ködébe vesző nemzés óta ez a gyermek felnőtt egy valóban hifi topikká!
Minden hifi hangdoboztípus önálló "személyiség", "egyéniség".
-
törölt tag
Legegyszerűbb megoldás, ha veszel egy FM körantennát, és kiteszed a kültérre, ott tisztább lesz a vétel. Azért kör antennát, mert az minden adót fog, az irány vevőt nem győznéd forgatni. Az irányvevő antenna természetesen hatékonyabb, de csak egy adott irányban, a többi, nem irányba eső adó viszont sokkal rosszabb lesz vételi szempontból, azaz vagy beállítod a kedvenc hallgatott adód felé s megelégszel annak jobb minőségével, vagy veszel hozzá forgatót (elektromost, amit bentről használhatsz, ez lenne a legjobb megoldás), vagy választod a körantennát. Ráadásul panelben sok zavart erősítene fel, azaz a lépcsőház felé hiába fordítanád. Kültérit nézz, az több eredményt fog hozni, mint az egy szál méteres vékony sodort drót, amiket szoktak adni alapból a mini hifikhez, ráadásul a falban található vasalás sem árnyékol le. 5-6 ezer környékén a passzív, jelerősítő nélküli antennák egész szép eredményt tudnak hozni. A jelerősítős antenna ritkán hoz érdemi előre lépést, hiszen csak a fogott jelet erősíti fel a zavarral együtt, inkább a passzív "jelfogás" legyen jó minőségű, megfelelő erősségű. Külön jelerősítőt is vehetsz, mindez attól függ, mennyit szánsz erre a célra. (a külön jelerősítőt egy jó minőségű irányvevőre tenni... itt is lenne elég sok minőségi vétel
). Kereshetsz a neten régi UHF antennáról leírásokat, egyet megépítesz magadnak, brutálisan FM antennák tudnak lenni a széles sávú lemez antennák, aránylag irány érzéketlenek. Kb ennyi a képlet. Ha nagyon olcsón akarod megúszni, fillérekből, akkor javaslom, hogy szerezz valahonnan teleszkópos rúd antennát, olyat, amiket régen dobtak a Videoton készülékekre, az is nagyon hatékony (rádió és tv szerelő segít a beszerzésében, újként meg tudja rendelni).
Offba teszem, mert nem biztos, hogy szerves része ez a hifizésnek -
andorra
őstag
-
WZP
aktív tag
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni antenna témakörben.
Van egy régi mini hifim, amin szeretném ha jobban bejönnének a rádióadók, de sajnos egyáltalán nem értek az antennákhoz. Gondolom jobb vételhez nem ártana ha lenne rajta valami aktív erősítés. de itt kb meg is áll a tudásom.
Szóval: Lehetséges-e egyből letudni a DVB-T vételt is ? Van olyan antenna ami alkalmas FM rádió és DVB-T vételre is ? Továbbá megéri-e a bajlódás kültéri antennával, van-e annyival jobb a vétel kint, hogy megérje ? Tudnátok konkrét típusokat ajánlani ?Ahol venni kéne a jelet: A duna budai partján álló, duna felé néző panel 8. emelete. Óbuda.
Előre is köszi a segítséget.
-
-
törölt tag
válasz
MaCS_70 #53742 üzenetére
Minél "erősítettebb" a jel, annál kevésbé éri útközben zavar. Tehát vezetékes megoldás esetén az erősítő B hangszórókimenete az üdvözítőbb a line outtal szemben - beleszámítva, hogy nem szól egyszerre az A és a B hangszórókimenet, hanem egyszerre csak az egyik, hiszen valójában az nem A és B kimenet, hanem ugyanaz a kimenet kettéosztva - neked azonban, ha jól értem, az a célod, hogy egyszerre szóljon az A és B, amivel jól belekavarsz az impedancia- és egyéb viszonyokba, mellékhatásokkal. Mellékmegoldás lehet ehelyett, ha a line out kimenetre rövid interkonnekttel kötsz egy kiegészítő erősítőt, ami ott van a szobában, nem a konyhában.
Létezik vezetéknélküli megoldás, de hogy kinek mi az "elviselhető minőségű", "megfizethető", ahhoz inkább nem szólnék hozzá. -
válasz
andorra #53703 üzenetére
andorra, kammerer, köszönöm!
Tehát arról lenne szó, hogy a lakás másik vége (konyha) kb. 8 méterre van, ami kb. 12 méteres kábellel érhető el, közben két válaszfal van. Itt nyilván nem a hifi minőség számítana, csak az, hogy tisztán szóljon a nappalival azonos zene, fáziskésés nélkül.
Mivel járok jobban? Ha az erősítő B erősített kimenetét vezetem oda, vagy ha egy audio out-ot és a konyhában külön erősítem? Esetleg létezik-e elviselhető minőségű, megfizethető vezeték nélküli megoldás?Köszönettel: MaCS
-
törölt tag
Például ez sokszor többet ér az általad linkeltnél és olcsóbb is.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Auratech #53738 üzenetére
De sajna max 10-et hallgatok meg szivesen
Szerintem a felvetelek elegge rendben vannak - amilyen szarokat hallok manapsag altalanossagban, mindenkepp igenyesek. Meg a mikrofonilag/keveresileg halmozottan hatranyos nagyzenekari dolgok is (mas kerdes, hogy hallgassa öket akinek het anyja van).
-
törölt tag
Nem látok rajta sem aux IN-t, sem mikrofon csatlakozási lehetőséget.
Ennyiért főleg edző terembe inkább használtan keresnék egy szettet. 20 ezerért megkapod a párhónapos bögreszettet, aminek egy hangszórója is többet és, mint ez a linkelt darab. ha gondolod, linkelek pár dolgot, amik érdemesek, de többek között magad is kereshetsz JVC, LG, Samsung, Panasonic, Sony, Philips termékeket. -
Auratech
őstag
...Közben mailban kaptam utólagos üzenetet a Linn karácsony letöltéséhez.
A 24/96-os FLAC-ot töltöttem le.
- Hát érdekes. Nem vagyok egységesen lenyűgözve de azért nagyon kellemes.
A "Nicholas Drake" az szép telt, széles színpadú, részletes, egymásfa fonódó, egymást kiegészítő hangzású szólamokkal. Nekem a szólóének mikrofonja kicsit száraznak hat. Ilyen közelről, intimen szólva kaphatott volna még selymes mélységet. Afféle csöves hangot.. Nem nyomta volna el a többit.
A terek sok felvételen szűkek. A 3. zongora hibás mikrofonozású, mély-vágott, emiatt szűk, féloldalas a tere.
A 25-ből mondjuk tízet azért szívesen meghallgatok többször is. -
Auratech
őstag
A hang kijön ebből. Aztán még talán egy karaokee szettel lenne érdemes keresgélned.
Az általad linket csoda kiadja a hangot és egy ilyesmivel kiegészülve kiszolgálja az extra igényeket..
Karaokee szet -
grigo
őstag
Sziasztok!
Hozzáértől segítségét szeretném kérni. Előre is elnézést ha baromi nagy hülyeséget kérdeznék.
Edzőterembe szeretnék felrakni valami olcsóbb szettet, hogy hang jöjjön minden irányból és a zenére esetleg rá is lehessen beszélni egy mikrofonon keresztül. Megoldható ez így, azaz kivitelezhető? És ha igen mennyiből. Tudom, hogy nem egy minőségi megoldás, de ebből kihozható valahogy?Előre is köszönöm a véleményt és javaslatokat, ha lesznek....
-
Auratech
őstag
válasz
andorra #53732 üzenetére
Az ilyen árú eszköznél erényeket keresni a leggyakrabban felesleges. Ebben az esetben az volt a meglepő, hogy a használat első három másodperce után nem szakítom le gyorsan a fejemről, ahogy pld a sok középkat. fejest a MM-ban.
Hasonló meglepődésem volt korábban a Beyerdynamic mikrofonok M szériájával, mikor a próbák során kiderült, hogy a legolcsóbb (M1) volt a legjobb. Mintha véletlenül "megfordították" volna az árlistát.
- Ha az "adott összeghatár" 2 500Ft, az eléggé a legvégső kompromisszum kategóriája.
A csodásítást bezáró gondolattal szerintem ez a bóti vacak a legtöbb ilyen termékhez képest kialakításával és visszafogott de kiegyenlítettséget szándékozó hangminőségével nem szégyellnivaló, ha az ember zenehallgatásra vetemedve a pogácsái közé passzírozza a búráját.- Van valakinek Linn begyűttése idénrő'?
-
andorra
őstag
válasz
Auratech #53723 üzenetére
A hifizés egyik módja a fejhallgatós zenehallgatás.
Ez a kijelentés finomítható oly módon, hogy a zenehallgatás egyik módja ez. Ha nem kényszerből alkalmazzuk (többnyire igen), ellentétben áll a hifi zenehallgatás azon elvével, hogy a maximálisan legjobb hangzást kívánjuk elérni, adott összeghatáron belül és ebben nem kötünk kompromisszumokat.
A SilverCrest fejhallgató legnagyobb erénye -hosszabb vizsgálat után-, az árához képes extra jó kivitele. Hangminősége közepes, jellegét tekintve első hallásra nagyon megnyerő, mivel a felsőbasszus irányában tolja el a hangzást, azt mintegy kiemeli, de összehasonlítva magasabb árkategóriájú fül és fejhallgatóval erős kihívásokkal küzd. Az árát kétségtelenül megéri. -
Auratech
őstag
válasz
krichd1 #53725 üzenetére
nem vagyok az első.
korábbi proha postmajd áttolom valahová..
-
Auratech
őstag
válasz
krichd1 #53721 üzenetére
.. hifiről általánosságban ...
szerintem belefér a tematikába egy filléres, ahhoz képest meglepően jó hangú zenehallgató eszköz egypár post erejéig.
Csak érdekességképpen böktem ide, mint ritka, kellemes csalódást.
A tejvásárlás közben megejtett próbától azt vártam volna, hogy valami rikácsoló, dobozhangú förmedvény szorítja satuba a fejecském, vagy lötyög féloldalasan, ahogy a középkategóriás fülesek a mediamarkban, mondjuk húszezerig, igen gyakran...
De ez nem, ez megvehető. Az ára miatt nem kell félteni és a minőségi zenehallgatást nem teszi lehetetlenné.
A hifizés egyik módja a fejhallgatós zenehallgatás. -
blattida
nagyúr
válasz
Auratech #53720 üzenetére
Magamnak is sikerült elírnom a nevét...
...
...az árát nagyon érheti és a linkelt germán véleményezőnek is tetszik, igaz, nem túl nagy hangerőn, ezért én is úgy döntöttem, hogy a gyermekeim által széttépdesett olcsó pc fejes helyett befektetek egy ilyen kínai ezüstcímerbe...
krichd1
Ha így nézem, akkor az itteni hsz.-ek zömének nem ebben a topikban van/lenne a helye.
Sokkal több olyan található erre felé, amelyikre inkább illik ez a megállapítás. -
törölt tag
válasz
Auratech #53717 üzenetére
"A SENCOR márka mögött álló, kiemelkedő színvonalú fejlesztési munka tette lehetővé olyan, teljesen új technológiák bevezetését, mint a forradalmi visszatekerés funkció a kazettás magnóknál - vagy a kétkazettás magnó, mely a felvétel egyszerű átmásolását tette lehetővé."
-
Auratech
őstag
A Lidlben vásároltam tejet, egyebet. Közben megpillantottam a szivárvány színeiben, (darabonként egyszínű) pompázó épp kirakott(be sem árazott) fejhallgatókat. Sencor? márkájúak. Karácsonyutót kísérő mazoizmustól vezérelve egy kibontva heverő ződet kipróbáltam a telefonommal, az általam ismert zenékkel. .. Egyszerűen kiváló!
- Rendkívül kellemes, erős mély visszaadás, különösebb loudness pumpa nélkül.
- Magasban, középben kiegyenlített, nem harsány de nem is fedett.
- Tere (van!) jó rajzú, nem középre és a szélekre húzó, ahogy az árkategória szokása.
- KÉNYELMES! kényelmes. az én búrámon is, pedig ez nem kis kihívás
- Kábele féloldalas, szövött borítású, erősnek tűnt
40 mm-es membránja és egyéb paraméterei miatt talán nem egy hangerő bajnok, de a telefonommal kellemesen szólt.
impedanciáját nem néztem. Frekimenete kb. 50Hz-17Khz (papíron 20-20)
- extra szolgáltatása, hogy továbbfűzhető belőle egy 2. füles - van egy 3.5-ös kimenete.
Ára 2500 magyar pénz (megkérdeztem előtte).
Hangja, külleme alapján olyan 5 900-ra saccoltam volna, akciósan.
kábé így néz ki:
Vettem egy fehéret, meg egy feketét. -
kenguru99
senior tag
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #53707 üzenetére
Egyébként tényleg komolyan: mi lett (volna?) az ezredvégi trilógia harmadik része - amellyel legalábbis nem találkoztam, tehát nyilván nem készült el?
Majdnem kicsi a világ: Egyszer írtam volna rólad (is), ha ott lettél volna a négyek között... Balázs Elemér, Early Music
Majd legközelebb. (Gépelési hiba a korrektor révén került bele, utólag, hehe.) -
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #53707 üzenetére
"Retek Nyaláb - izzítógyertyaművész, kontratuningos
A régiizzítógyertya-tuning gyakorlattal Klembala Géza vezetésével a Cantus Corvinus budapesti gyáregység dízel üzemegységében került közelebbi kapcsolatba. Alapító tagja az elsősorban XIV-XVI sz.-i gyaloghintók korhű felújításával foglalkozó hattagú Voces Aequales tuningcsapatnak, mellyel Európa-szerte nagysikerű eladásokat tudhat maga mögött. 1996-ban végzett a budapesti Weiner Leó Műszaki Konzervatórium dízelgyertya szakán, Lax Éva inasaként. Mesterkurzusokon vett részt Hamari Júlia, Michael Chance, Nicholas Clapton, John Toll irányítása alatt. Repertoárja elsősorban a barokk bricskák és oldtimerirodalom, de sikerrel szerepelt modern etanolos tuninginstallációkban, mint pl. P. M. Davies Resurrection című E95-öse, vagy Vajda Gergely Óriáscsecsemő c. E100-asa. Szerelőcsarnoki debütje 2001-ben Handel Orlandójának művezetője a Budapesti Kamaraoperátorok teamjével. Ugyanebben az évben harmadik díjat nyert a spanyolországi Irúnban megrendezett VI. Luis Mariano spoilerversenyen. Szólóizzítóként Franciaországban, Angliában, ill. Belgiumban vett részt sikeres tuningkörutakon, Vásáry Tamás, Vashegyi György és Barthold Kuijken kondukátorálása alatt. Számos lemezforgácsolásban működött közre, állandó szereplője Vashegyi György francia ill. német barokk egyházi járműveket járásképessé tevő DC (diplomation council) sorozatának. Eddigi kondukátor partnerei többek közöttNicolae CeausescuDinyés Soma, Hollerung Gábor, Barthold Kuijken, Németh Pál, Philip Pickett, Rácz Márton, Andreas Stoehr, Vashegyi György, Vásáry Tamás, Howard Williams. Jelenleg Németországban él családjával." -
RetepNyaraB
veterán
válasz
#71562240 #53706 üzenetére
Dízel izzítógyertyák audiofil tuningjával foglalkozom, éhbéres feketemunka keretében és egy XIX. sz-i otemeletes bérház tetőfeljárójában lakom, penészes szalmatörek zsàk a nyoszolyám. Villany nincs, net van!
S gyakran hazaesz a fene, én teritem az izzitogyertyakat a hazai redős tarkójúak között. Sajnos a legritkabban karácsonykor, mert ők mindig jó előre bevasarolnak... :/ -
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #53705 üzenetére
A Takarító nem (tele)Portás...
(Vagy Karácsonyra hazaevett a fene? - már ha még neked itt van a haza... Tényleg, komolyan: vendégmunkálsz Dízelfalván, vagy már letelepedtél ott?)
Ha nem Péternek, hanem Pálnak - vagy legalább Péterpálnak - neveztek volna bibliai hajlamú szüleid, lehetne mondani, hogy te liberálkozmopalika... -
törölt tag
válasz
xtremetuning #53695 üzenetére
Egyébként érdekes (legalábbis számomra), hogy ha nem is Gandanf, de Gandalf néven két prominens képviselőjét is ismerhetjük a rock- (pop-rock-) zenének. A hatvanas évek végi, hányatott sorsú, egylemezes, amerikai, progresszív-pszichedelikus rockot játszott Gandalf együttest ma már szinte senki se ismeri, részben a lemezkiadójuk balfaszságának köszönhetően, részben pedig mert olyan nagyon érdekes zene azért nem volt azon az egy lemezen, még ha reményteljes is volt a bemutatkozás. Velük ellentétben széleskörű népszerűségnek örvend a ma is élő és viruló osztrák Heinz Strobl, aki szintén Gandalf néven adja ki a nyolcvanas évek óta newageelektronikusprogresszívpoprock lemezeit, afféle szegény ember Mike Oldfieldjeként vagy Andreas Vollenweidereként vagy Brian Enojaként vagy Szakamoto Rjuicsijeként vagy Kitarojaként vagy Vangeliseként...
Erről jut eszembe, elvből se hallgatom azt a magyar zenekart, akiknek csak jóval a Fish néven történt megalakulásuk után jutott a tudomásukra, hogy Fish néven azért már évtizedek óta működik egy Derek William Dick születési nevű énekes-zenész-szövegíró-zeneszerző-trubadúr, aki a Marillion frontembereként, majd szólistaként alaposan és több oldalon keresztül beleírta magát a progresszív rockzene történelemkönyvébe, így változtatott a magyar zenekar a Fish! névre... Khm...(#53703) andorra Ajvé, Hajókám, baj lesz még ebből...
-
Dudusom
csendes tag
Sziasztok!
network player keresésben leledzem, ebben szeretnék segítséget kérni.
Külső DAC-om van (egy Audio GD ref 5), egy jól kezelhető és norm. minőségű digitalis kimenettel rendelkező gépet keresek. Nyilván nem Lumin vagy Linn kategóriát, meg hát minek is, ha külső DAC-cal használom.
Konkrétan a Pio N50-el van valakinek tapasztalata? Azt be tudnám szerezni elfogadható áron...
Köszönöm,
D -
Afelől érdeklődnék, hogy erősítetten, illetve erősítetlenül milyen messzire vihető a hang dróton. Szeretnénk, ha a nappaliban lakó erősítő hangja a ház másik végében is szólna -- de itt már nem igazán fontos a hangminőség, csak az, hogy legyen azonos a hang a házban.
Próbálkoztunk egy 2,4 GHz-es rádiós megoldással, de annak egyrészt tipikus AM-rádiós hangja lett, ami azért már nem ütötte meg a minőségi kívánalmainkat, másrészt ütemesen pattogott -- gondolom, zsúfolt az a 2,4 GHz.Köszönettel: MaCS
-
törölt tag
válasz
#84221696 #53694 üzenetére
Majd ha már a Szilveszter fáradalmait is kihevertétek, és tudtok újra figyelni, akkor lesz. Most csak bulizzatok, ünnepeljetek, egyetek, igyatok, pihenjetek rá - aztán jön majd a feketeleves...
Különben is, a tegnapelőtti négyversszakos zanzásított változat tartalmaz minden lényegeset... -
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #53692 üzenetére
No igen, szerintem ez a legszomorúbb a dologban. Ha olyan váltja efemer csepűrágásra, napi néphülyítésre a képességét, aki az igazmondásból is jól meglehetne, alkalmasint az utókorra is hagyva valamit. Mindez a kisebb baj, a nagyobb, hogy az országunkról állít ki bizonyítványt, amikor az Újévi Koncert patentet azzá lopja, amivé. Ki engedélyezte neki, hogy ő legyen a Budapesti Újévi Koncert?! MZ/X...
Andorra: Márka nincs itthon, ezennel a napi Mága megvolt.
Vagy hirdessünk Mágakupakgyűjtőkupakoló versenyt...
Egyébként emlékszem a szlogenpályázatra, a te szlogenedre is emlékszem, elnökként benne voltam a bírálóbizottságban, de nem a korrupcióval volt a baj, a te szlogened nyert volna, ha nem tévesztetted volna el a márkanevet (ééérted, Márka-nevet!). Mint utólag kiderítettem, te azt hitted, hogy márgából készül az ital, és a márkanév is Márga, na most mindehhez hozzájárult, hogy lefelejtetted a r betűt, így lett végül a pályázatodban Mága - de azt meg akkor még senkise tudta, hogy micsoda, így a pályázatodat iktattuk a megoldatlan ügyek fiókjába (értsd szemétkosár). Hajh, pedig micsoda frappáns szlogen volt, máig emlékszem minden szavára:
"Itt a Mága, igya már ma, különféle ízekben, nem csak melegben, de csak hidegen, - mondhatnánk, ha nem tudnánk, hogy az még nagyon sok körülménytől függ, hogy Ön éppen melyik ízt milyen hőmérsékleten kívánja fogyasztani, ebben csak Ön tud dönteni, javasoljuk, próbálja végigízlelni az összes Mága-ízt mindenféle földrajzi helyen a Szaharától a Világűrig, mindenféle kiszerelésben, mindenféle külső és belső hőmérsékleten a nulla Kelvintől a száz folk celsiusig!"
Óh, áldott emlékű reklámszlogen! Annyira tetszett mindenkinek, hogy még az eltévesztett márkanév ellenére is elfogadtuk volna (az üdítőgyártó be is adta a cégbíróságra a névváltoztatási kérelmet), egy apróságon bukott meg: a száztagú bizottságban ötvenen ragaszkodtak volna ahhoz, hogy a szlogenbe legyen belefogalmazva, az ízlelési próbákat csakis triplavakteszt módszerrel szabad végezni, amikor is még a gyártósoron dolgozók szemét is be kell kötni, ne tudhassák, hogy éppen melyik verziót gyártják. A másik ötven bizottsági tag szerint azonban így már túl nyakatekertté, nehézkessé vált a szlogen, és a lét ötvenes tábor nem tudott megegyezni. Az elnök pedig csak nézegetett jobbra is balra is, várván a véleményeket, így a bizottsági tagok azt hitték, tagadólag ingatja a fejét. Hát, így történt. -
törölt tag
Elmúlt a karácsony, elfogyott a bejgli, megbuggyant a halászlé, Szürke Gandanf Vasudvardba lovagolt és sehol sincs az 1. hsz?
-
andorra
őstag
válasz
#71562240 #53691 üzenetére
Ha már reklámszlogen. Emlékszel a Márka üdítőital reklámszlogenére? (Hetvenes évek.) Bárki pályázhatott, a rádióban sokáig hirdették. Feltételek: a szövegnek tartalmaznia kellett, hogy többféle ízben kapható és lehetőleg hidegen érdemes fogyasztani. Akkor még fiatal voltam és fogalmam sem volt róla, mi az, hogy korrupció. Tehát én is pályáztam, már nem emlékszem mivel.
Na most ehhez képes mi volt a nyertes szöveg?
"Itt a Márka! Itta már ma?"Ez most miért jutott eszembe? Mert ma már ilyesmivel pályáznék: "Itt a Mága! Szidta már ma?"
-
törölt tag
Azért arról ne feledkezzünk meg, hogy jövőre Mága Zoltán már nem csak Budapesten, hanem Bécsben is ad újévi koncertet - igaz, utóbbi helyen csak január negyedikén. Azért remélem szólnak neki, hogy az Újévi Koncert név ott már foglalt - és ott ez színvonal.
Na most, idegenszívű hazaáruló vagyok, ha azt remélem, hogy az első alkalom után többé nem engedik majd oda a nyálhegedűst, rontani a levegőt az ország szégyenére? -
-
TaaT
nagyúr
A hetedik linken volt a megoldás, Monkeys Audio.
-
TaaT
nagyúr
válasz
andorra #53684 üzenetére
Foobar ezt írja
Could not load info (Unsupported file format) from:
"D:\ Losless\Danko Jones - Sleep Is The Enemy (2006)\Track_02.ape"
meg
Unable to open item for playback (Object not found):
"D:\ Losless\Danko Jones - Sleep Is The Enemy (2006)\Danko Jones - Sleep Is The Enemy.cue"A google ape to flac oldalról az első 6ot kipróbáltam 0 sikerrel.
-
TaaT
nagyúr
Sziasztok!
Ape to Flac-ra kellene egy progi.
Köszi.
-
andorra
őstag
Az a baj, hogy fogalmatok sincs róla, mire képes MasterMark, ha úgy igazán ihletet kap. Új mérföldkő lesz a hifi területén, a SubBassMaster-Mark néven forgalmazott, házilag olcsón összerakható hangdoboz kit.
-
Persze, alap, hogy gyors, és lehetőleg zárt szub legyen, és nem a legalsó kategóriából. Gondolhatod, hogy például az SVS PB1000-el meg sem próbáltam.
Viszont az SVS 12NSD-vel, vagy a Focal SW800-al egész jó eredményt lehetett elérni. Persze most sokkal jobb, hogy nem kell ilyenekkel kínlódnom.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
liszi70 #53672 üzenetére
Egy (olcsó) reflexeset vagy egy erőtlen zártat nem lehet megfelelően illeszteni. Márpedig a többség ilyenekkel kínlódik.
Egyik buktató, hogy alacsony hangerőn elvéreznek, főleg a reflexes. Nulla részlet, semmi pontosság... némi morgás.
Másik dolog ami megnehezíti, hogy a front dobozok és a szub membrán mérete legtöbbször igencsak eltér, más a dobozok sebessége. -
-
Tamoo
nagyúr
Én mindig úgy voltam vele, hogy inkább hiányozzon az aljából minthogy egy rosszul illesztett szub morogjon mellette. Bár a mostani cuccal valószínűleg össze tudnám hozni, csak nem érzem szükségét.
-
válasz
MasterMark #53665 üzenetére
"A lényeg az lenne, hogy a "frontokra" a teljes tartományt kell küldeni, vagy vágni érdemes?"
Sokat játszadoztam szub illesztéssel az Electra 926-nál. Focal Cobalt SW800 (33cm) és SVS 12NSD (30cm) zárt szubokkal próbáltam főleg. Nekem az 50-60 Hz-es vágás jött be. (38Hz (3dB) az alsó frekije a 926-nak.) Pedig az electra mélyei jónak számítanak (te is hallottad szub nélkül), de abból is hiányzik szerintem a legalsó tartomány, ami főleg basszusgitár, bőgő esetén jön ki.
-
andorra
őstag
válasz
Nos, itt többféle dolog is elhangzott amitől színesedett a kép.
Egy kicsit távolabbról közelíteném meg a kérdést. Mi kell a jó szubtartomány átvitelhez?
Két dolog mindenképpen:
1 Minőségi hanszórók, célszerűen 10 coll felett, ezek eleve nagyon drágák.
2 Rendkívül nagy teljesítmenyű erősítő. (Az aktív minőségi szubokban 12 collnál 100-200W kb.)
Ezekből következik, hogy otthoni barkácsolásoknak elég kicsi a létjogosultsága, éppúgy mint általában hangdoboz építés terén. -
törölt tag
válasz
Nem szabad levágni a frontokról semmit. Az ideális felállás az, hogy egy valódi tudású szubbal erősíted azt a tartományt, ahol a frontok gyengélkednek, azaz nem szólnak értékelhetően. De három dolog befolyásolja ezt:
1: Kell hogy igényeld azt a tartományt, amit a frontok nem képesek vissza adni, nem biztos, hogy hiányzik az a zenéből, hiszen nagyon ritka az a sztereó hangrendszer, ami ilyen alacsony frekvencián is dolgozik..
2: Ugyan olyan érzékenységgel, torzítás nélkül működjön a szubb, mint a frontok (azaz ne röfögjön bele csúnya szóval élve), ehhez igen drága aktív szubbokat szoktak emlegetni.
3: Tudni kell úgy illeszteni, hogy a front és a szubb NE keresztezze egymást (ezt több órán át is leehet kísérletezni)
Ha jó minőségű a szubwoofer, akkor érdemes a frontokról vágni mélytartományt, próbáld ki úgy, hogy 100, vagy 80 Hz alatti hangokat a szubbra küldöd, a frontokról vágod. Ehhez kell a jó minőség a szubbról, hogy egyenletes legyen az átvitel, ne emeljen ki, ez ritka mint az a bizonyos holló.De érdemes szórakozni vele, csak a szubbot ne feledd el különböző helyekre tenni, hogy elkerüld a helység kiemeléseinek rossz hatását.
Az a siker, ha nem hallod, hogy a szubb szól, inkább azt hallod, hogy a frontok teltebben szólnak,méllyebbre mennek, mintha apró változtatás, pl hangdoboz és az erősítő közt cseréltél volna vezetéket. -
törölt tag
válasz
A frontokat békén kell hagyni, tegyék a dolgukat rendeltetés szerint - miért is bántanád őket. A szub pedig ott lépjen be, ahol a frontok már elfogynak - tehát minél lejjebb lépjen be a szub, hogy ne rakódjon rá semmire, hanem kiegészítsen, pótoljon.
-
Ear001
addikt
válasz
t-bali3 #53664 üzenetére
Persze, földhurok, de ezt egyáltalán nem biztos, hogy a Dac csinálja. Nálam például a phono kártya gerjedt az erősítőben, és az volt a megoldás, hogy leválasztó trafót tettek a set top boxba jövő antennakábelre. Ahogy írtad nálad is két körön van a tápellátás+az antenna is ott van, így nem meglepő hogy potenciálkülönbség van, és búgást hallhatsz.
-
MasterMark
titán
válasz
#10726912 #53657 üzenetére
Hirtelen ötlettől próbálgattam, de valahogy sehogy sem lett az igazi.
andorra: Sziloplasztot a zenére vagy a szubra kenjem először?
Igazából elégedett vagyok szub nélkül is, csak kíváncsiság. Mondjuk nálam nem olyan egyszerű a helyzet, hogy aktív szubom lenne.
kammerer: Nekem is a 40 Hz-es változat jött be legjobban, úgy hogy a teljes tartományt kapják a frontok is. (Tudom itt nem frontok, de nem tudom mit mondjak helyette.
)
A lényeg az lenne, hogy a "frontokra" a teljes tartományt kell küldeni, vagy vágni érdemes?
Holnap majd tovább próbálgatom. Köszi mindenkinek.
-
t-bali3
senior tag
válasz
Ear001 #53650 üzenetére
és a többi kedves segítő:
Egyértelműen a dac okozza, csak nem tudom, hogy a dac a hibás vagy az erősítő vagy esetleg valamilyen egyéb szerencsétlen körülmény...
Ha magát az összekötő kábelt kihúzom a dacból, már akkor abbamarad a zúgás.Egyik kedves rokonom, aki a villamossághoz nálam sokkal jobban ért az 50 Hz hangját vélte a brummogásban felfedezni, így biztosan valami ezzel kapcsolatos anomália lehet.
A napokban kipróbálom valamilyen egyéb forrással és ha nincs hiba, akkor lehet elküldöm a dacot szervizbe.
-
törölt tag
Egy kis tematikus előzetes a témaösszefoglaló elé - ha valaki valami nosztalgikus világfájdalmat érezne ki belőle, csakis a véletlen műve lehet...
Globális hangklímaváltozás - szünett
özv. id. Homo Ludens verseÓh, lankás barázdák, analóg aranykor!
Rég langy szellőként szólt a dal - sosem rideg,
Lágy dunyha, toll-szövet, réz-ezüst-aranytoll…
Ma jeget riannak pitekbe a bitek.Bit vet új szeleket, mik vihart aratnak!
Fülbe mar kegyetlen, még ha kicsinál is,
Tél csípős szeszélye halál a nyaraknak,
A bit szele éles, éle digitális.Pitbitek jégfoga behasít a fülbe,
Pitbit a fülbe nyúl, majd pit-bullként ül be.
Bit nyúl, ül a fülbe, sosem szundikálva,
Ugrik, hopp, elkapott, forró ólom, láva…Visszasírod folyvást az analóg tegnapot,
Hisz fülzsírod folytást töm ha bitet kapott.
Bitszelek szállanak az égre, - ha hagyod,
De felsóhajtsz: na végre! - ha kikapcsolod. -
törölt tag
Hogy mi minősül nagyon eltérésnek, az szubjektív, de azért persze eltér az az ATL. Modernebb iskola képviselője, frissebb fejlesztés, frissebb, egyúttal kisebb hanggal. De van rokonság köztük, ha mint mondod, tetszik a HPM-60, akkor az ATL is jó eséllyel tetszeni fog - hallgasd meg.
A HPM egy elég jól sikerült termékvonal volt, ritka az ilyesmi a Pioneer hangsugárzógyártó történelmében - a HPM nem is igazán Pioneer, erősen bizonyos JBL-fejlesztésen alapszik, illetve a Pioneer észak-amerikai részlegének mérnöki tudásán. Hasonló hangot jellemzően hasonlóan régi, hasonló tervezési filozófiájú hangdobozoktól lehet kapni - lásd például "békebeli" membránméretek. A nyolcvanas-kilencvenes évek fordulójának környéke óta a hangdobozok zöme eléggé másképp szól mint jellemzően a régebbiek. -
törölt tag
válasz
andorra #53658 üzenetére
Kammerer semmilyen hifi rendszerbe nem ajánlotta szubot (no persze panelsugárzóhoz szükséges), ellenben Kammerernek alapelve, hogy ha van szub a sztereó rendszerben, akkor lehetőleg olyan legyen, ami már 40Hz-en is tud vágni, de ha csak 50Hz-től kezdve tud, akkor ott vág(na) Kammerer. Kammerer tehát úgy illesztené, hogy a szub valóban szub legyen - mint ahogyan a krumplileves legyen krumplileves.
-
andorra
őstag
válasz
MasterMark #53656 üzenetére
Sziloplaszttal.
Egyébként, az aktív elektronika lehetővé teszi a beállítást, potméterekkel. A jó eredmény azonban nem garantált, nem véletlen, hogy Kammerer sem ajánlotta a szubot bármilyen hifi rendszerbe, mert ritkán válik be és olyankor is költséges. -
törölt tag
válasz
MasterMark #53656 üzenetére
Az mindig a rendszertől, illetve a hallott eredménytől függött. Mikor szubbal hallgattam zenét, úgy igazítottam a rendszerhez, hogy ne halhassam a hangját. Azaz a rendszer kiegészítésére használtam, ahol az gyengélkedett mély tartományban, azt igyekeztem kiegészíteni a szubbal, több-kevesebb sikerrel.
-
MasterMark
titán
Akik szubbal hallgatnak zenét, ti hogy illesztitek a szubot alá?
-
rii
nagyúr
ez a ATL (Hans Deutsch) hangfalpár nagyon eltér a HPM60-astól?
(#53654) MasterMark:
köszönöm ... most jelenleg nincs egyiken se Pioneer HPM ...
de majd még nézegetem őket folyamatosan -
rii
nagyúr
sziasztok
kérhetnék használt Hi-Fi cuccokal foglakozó webcímeket?
már katpam régebben, csak azok a munkahelyemen vannak lementveilletve a Pioneer HPM-60 amit több éve ajánlottatok, az mióta megvan, nekem nagyon tetszik. Szeretnék belőle venni mégeggyet, de ha nem találnék, akkor tudnátok hozzá hasonló, vagy jobb hangfalt mondani 30-50 között?
én olyan 30.000-ért vettem 5-6 éve.
de most seholse találok eredeti alkatrészekkel. -
törölt tag
válasz
t-bali3 #53649 üzenetére
Akkor javaslom, hogy mindezeket írd le egy papírra: azaz csinálsz egy karikát, hogy a dac, a hm erősítő, a tv, a setbox és a többi egység szerepeljen, aztán kösd össze vonalakkal, hogy hány helyen csatlakozik össze közvetlen vagy közvetetten egy-egy egység, illetve ezek szűkítéséra is tegyél kísérletet, minimalizáld annyira az össze dugdosás számát, amit valóban használsz. Ez így konkrétan egy elég nagy hurok, amit csináltál, s kiszűrhetetlen, hogy egymást felerősítve, mi az az egység, aminek gondja van a másikkal. A tv hangját pl húzd le a sztereó erősítőről, úgyis a HM hangját hallgatod. A Laptopod se legyen egy dolognál többel össze kötve, vagy hm erősítő, vagy sztereó erősítő. Minimalizáld a kötések számát, a legjobb viszont az lenne, ha a nem használnád a frontok hajtására, próbáld meg a HM erősítővel hajtani mozizáshoz a frontokat, s a zene hallgatáshoz pedig a sztereót (úgyis ez a legegészségesebb megoldás). Ez esetben a frontokba bele lenne kötve a HM és a sztereó is, de ha egyszerre csak egy erősítőt kapcsolsz be, akkor nem okoz gondot (én használtam így rendszert).
Egyszerűsítsd a rendszered, amennyire a felhasználási módod, szokásaid engedik. -
t-bali3
senior tag
válasz
Ear001 #53647 üzenetére
Tv HDMI-n van a házimozi erősítővel összekötve, illetve van még egy set top box szintén HDMI összeköttetéssel, ami másik hálózati elosztóra van dugva.
(#53648) Tiger.huhhhh
Már kipróbálgattam egyesével az eszközöket, így sikerült a dac-ra szűkíteni a dolgot. Ha azt kihúzom,akkor megszűnik a búgás a sztereó erősítő azon bemenetén, amire a házimozi erősítő előerősített jele van kötve.
De az a furcsa, hogy a dac nincs összeköttetésben a házimozi erősítővel semmilyen kábelen keresztül, kivétel ugye a közös hálózati elosztó. Kipróbáltam külön konnektorról a dacot, de az sem szüntette meg a dolgot.Az összeköttetések elég kuszák, mert azt akartam, hogy minden legyen mindennel összekötve.
1. HM erősítő: HDMI bemenet laptopról, illetve optikai bement set top boxról - RCA kimenet sztereó erősítőbe, sub kimenet mélyládába, HDMI kimenet a Tv-be.
2. sztereó erősítő: XLR bemenet dacból, rca bemenet 1 HM erősítőből, rca bemenet 2 tv sztereó kimenetéből
3. dac: optikai bement laptopról - XLR kimenet sztereó erősítőbe
4. Set top box: Antenna bemenet - HDMI kimenet Tv-be, optikai kimenet HM erősítőbe
5. Tv: HDMI bemenet 1 házimozi erősítőből, HDMI bemenet 2 set top boxból - Rca hangkimenet sztereó erősítőbe. -
törölt tag
válasz
t-bali3 #53646 üzenetére
Lehet hogy tévedek, de ha teheted, nézd meg a sztereó erősítődet a DAC helyett egy másik egységgel, pl egy asztali DVD lejátszóval, vagy PC-ről adj neki egy jelet, akármi lehet. Nézd meg a HM erősítő helyett is. Ha így is produkál zajt a sztereó erősítő, akkor azzal van gondod, és nem a HM erősítőből érkezik földhurok miatt zaj.
Nézd meg azt is, hogy a HM erősítőből minden egységet kihúzva is érkezik e zaj a sztereó erősítődbe. Az is lehet, hogy a HM erősítő gyengélkedik, s küld zajt emiatt, próbáld meg plusz egységek beiktatásával egyértelműsíteni a zaj forrását. Az aktív szubbot lehúzva nem szűnik esetleg? Ha megtalálod a zaj forrását, akkor azt a darabot kell kivenned a hálózati körből, s próbaképp üzemeltesd másik konnektorból, későbbiek folyamán pedig egy zajszűrős elosztó lehet a megoldás. -
t-bali3
senior tag
Boldog karácsonyt!
Sajnos nekem nem teljesen felhőtlen, legalábbis Hifi fronton.
Azt hiszem valamiféle földhurok problémába ütköztem, csak nem tudom megoldaniEgy hálózati elosztóra van kötve a házimozi erősítő, a sztereó erősítő, a dac, a mélyláda és a televízió. A sztereó erősítő hajtja a frontokat, így a házimozi erősítőt összekötöttem a sztereó erősítővel.
A problémám az, hogy abban az esetben, ha a dac be van dugva, akkor valamilyen zavart vesz fel a házimozi erősítő-sztereó erősítő egyike és ez halk búgásként jelentkezik. Ez csakis a sztereó erősítő azon bemenetén jelentkezik, ahol a házimozi erősítő jele megy be, így szerintem a házimozi erősítőből jöhet. Érdekes módon a dac bemenetén ilyenkor is teljesen tiszta a jel.
Már össze vissza forgattam a dugókat, de nem jelentett megoldást a dolog. Nem tudom nem fakadhat-e abból a hiba, hogy egyedül a házimozi erősítő IEC csatlakozóján van középső csatlakozás (talán a föld), a többi, mind olyan, amin nincsen, csak kettő.
Esetleg van valakinek valamilyen ötlete mit tehetnék?
-
törölt tag
válasz
blattida #53643 üzenetére
Akkor inkább az Axton értékelésében nem értünk egyet, én azt a jelek szerint többre tartom, és valódi zenék hallgatására is eléggé alkalmasnak. A Vardust ezért nem ajánlottam, mert a kollégának nem diszkózásra kell, hanem - zömében diszkó - zenehallgatásra, ahol a diszkó műfajok mellett úgymond a "tiszta klarinét" is fontos.
De az biztos, ha a JBL-re megalkuszik, nagy baj nem érheti, mert mindkét célra rendben van - ha ezen három közül kell választani.Sasu007: Lásd a "szakértői" véleményünket fentebb. De talán még jobban járnál hosszútávon, ha olyasmikre próbálnál megalkudni, mint például a mélyekben picit visszafogottabb, de szépen szóló Phonar M1, vagy a mélyekben és hangminőségben is erős AR S30, és annak fényében, hogy ilyesmire mennyiért sikerült megalkudni, térnénk vissza az erősítőválasztás témájára. Mélyládát továbbra is felejtve.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Sasu007 #53620 üzenetére
pl mi az, hogy a hangerő a fontos? 30m2es szobaba kell, hogy ne lehessen mellette beszélni ez az?
Én ennyiből erre 90% aktivban gondolkodnék és 90% 2.0
Legyen egy referencia pont. Halgattass meg vele egy 40Ks M-Audio AV-40et.
Simán lehet, hogy oda lesz érte... ha nem tudod merre indulj... -
blattida
nagyúr
válasz
Sasu007 #53641 üzenetére
Én, mint szakértő mondom, hogy az elvárásaid miatt ezekből az amerikait érdemes próbálnod, de azt is alkudva, a germán hang, szerintem, már nem lenne annyira üdvözítő, de az igaz, hogy az is jobb, mint a sal és vitatkoznom kell Teddy-vel, mert végül is a vardus is meghallgatásra érdemes, mivel diszkózni azt lehet vele és basszusban is erős (de nem annyira mély, viszont ez nagyjából az axtonra is igaz).
Kellemes Karácsonyi Fülelést és Szeretetteljes Családozást Kívánok Mindenkinek!
-
törölt tag
válasz
Sasu007 #53641 üzenetére
A mélyládát megvenni nem kell. Félned jó lesz. Ha mindenki egyetért, én nem. Ellenzem
A három közül a Vardus más jelleg, más minőség, felejtős. A másik kettő érdemleges de ne szemezz felük, hanem fülezz. Az Axton karaktere is beleillik az elképzelésedbe. Két elég jó hangdoboztípus, megfelelő áron.
Ezek szintje alá ne menj, főleg ne mélyláda kedvéért. -
törölt tag
válasz
Sasu007 #53639 üzenetére
A SAL-t ne emlegesd, az átkot hoz a fejedre!!!!
De tényleg. Volt, soha ne adj ki érte pénzt!
Hangdobozok terén a fórumtársak segítségét várd meg, ilyen téren elég csekély a tapasztalatom.
Elején írtam, hogy 70 ezerből az erősítő és a hangdoboz pár lesz meg, az aktív szubbra várni kell. Azaz gyűjteni.
De ami jó hír: ha jól választasz a fórum társak segítségével, nem fogod a hiányát érezni
HA meg tudod hallgatni valamelyiket a Yamaha erősítővel, akkor tedd meg, általánosságban a JBL felelhet meg az igényeidnek, azaz terhelhetőség és mély tartomány terén eléggé jó híre van ennek a márkának, de személyesen még egyiket sem hallottam szólni (a SAL-t sajnos igen) így me, tudok érdemben nyilatklozni, mások által leírtak alapján nem akarok tudást színlelni.
Üdv és sok sikert! -
Sasu007
csendes tag
válasz
#10726912 #53637 üzenetére
Köszönöm, akkor azt az erősítőt választom, igyekszek megszerezni.
Igyekeztem normális hangfalpárt keresni, eddig ezeket találtam, nem tudom jó úton járok-e:Jbl Tlx45 - 40.000 Ft
Wahrfedale Vardus 300 - 40.000 Ft
AXTON-AX70-es audiophil - 35.000 Ft
(SAl2610F Silver - 25.000 Ft ) Azért csak zárójelben, mert mondtad a SAL típust kerüljemElég lenne ettől gyengébbek is? Vagy ilyen típusúak kellenek, hogy kellően hangos legyen? Csak az a baj, hogy ezek a hangfalak + erősítő már elérte a 70.000 Ft-os határt és mély láda még nincs...
-
perempe
veterán
válasz
RetepNyaraB #53634 üzenetére
-
RetepNyaraB
veterán
Szep ünnepeket für evribodri!
Ha valaki lemaradt egy LINN karacsonyi dalrol (mint en), ma az egesz miskulanciat egyben, vagy darabonkent letöltheti! 24
titsbits of christmas -
Dave46
tag
Boldog Karácsonyt, kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!
-
törölt tag
KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET MINDENKINEK!
-
törölt tag
Mindenkinek Boldog Karácsonyt! Hozzá kellemes, tartalmas hangfelvételeket!
-
mp54
senior tag
Szép Karácsonyt kívánok minden fórumtársnak!
-
Tomacko
őstag
válasz
MC Pite #53598 üzenetére
Scythe hangtechnika. Passzolom, hogy milyenek lehetnek, de annó szemeztem velük, mikor szempontnak tartottam, hogy bekerüljön a PC házba, persze saját táppal. Aztán vettem egy A osztályú 20 éves Yamaha erősítőt
-
krichd1
addikt
válasz
Atlantisz48 #53623 üzenetére
Először is vedd le a szekrény tetejéről a hangdobozokat és tedd rá állványra. Aztán kísérletezz az elhelyezéssel.
-
törölt tag
válasz
Sasu007 #53622 üzenetére
Ahogy előttem is írták, csak használtat érdemes. Ha erősítő sincs még, akkor a szubbal várj, amíg nem tudsz gyűjteni rá, élvezhető hangot csak minőségi darabokkal tudsz elérni, az pedig újként drága. Erősítőből kifejezetten jó a Yamaha sorozat nagy basszus terén, dinamikusan meghajtja a rosszabb, olcsóbb hangdobozokat is a teljesség igényei nélkül. Sokan nem szeretik, színezett hangúnak van kikiáltva HIFI körökben, de én kifejezetten kedvelem. Ezekből az AX sorozat 4XX-től vállalható, 30 ezer körül vagy az alatt megkapod. Hangdobozokból ezernyi van, nem ajánlott az ORION, Videoton, Somogyi alias SAL, és egyéb minősíthetetlen dolog. Konkrétum hangdobozzal szemben: legyen eredeti, ne legyen barmolva javítás címszóval, lehet Magnat R.A. vagy JBL, vagy németeket is kereshetsz, de lehet angol, vagy japán, keress, ami a közeledben van, nagyméretű és nagy terhelhetőséggel megáldott az adatai alapján, az jó lehet, linkeld be ide, s kapsz rá választ. AVX oldalán, vagy a jól ismert oldalakon, de akár itt, a hardver aprón is nézelődhetsz.
-
Atlantisz48
őstag
Sziasztok!
Remélem jó helyen járok, a kérdésemmel.
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy van nekem egy ILYEN Hifi-m. A mai napon feltettem mind a kettő hangszórót a szekrény tetejére. A piros négyzet jelöli a helyét, a nyilak pedig azt, hogy merre sugározzák a hangot. Arra lettem figyelmes, hogy a másik szobában, ott ahol a kék körök vannak sokkal nagyobb a basszus, ha olyan a zene, akkor ott sokkal jobban búg, mint abban a szobában ahol a hangfal van.
Ebben szeretnék segítséget kérni, hogy mégis, hova tegyen a hangszórókat, hogy a legjobb hangzást elérjem, és ne búgjon a szomszéd szoba.Előre is köszönöm.
(Tudom, nem egy műszaki rajz)
Üdv
Zoli -
Sasu007
csendes tag
válasz
#10726912 #53621 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Ne haragudj, de sajnos abszolút nem értek a témához. Tehát akkor 2 álló hangfal + erősítő + mély láda?
Vagy teljesen rossz nyomon járok? Lehetőleg újonnan szeretnénk, bár nem tudom használtat mennyire érdemes... Esetleg tudnál konkrét típust mondani ehhez az összeállításhoz? Csak mert sajnos legutóbb amit vettünk vissza kellett küldeni mert nagyon gyenge volt... (Skytec hangfal). -
törölt tag
válasz
Sasu007 #53620 üzenetére
Új vagy használt? Általánosságban pl Magnatokat, Infinititm Heco-t kereshetsz, abból vannak elég erősek, mély hang terén is képesek produkálni. Csupán erősítő legyen mellé. De ha nagy hangerőre vágytok és sok mélyre, akkor ezt egy pár álló hangdobozzal, és egy aktív szubbal kiválóan meg tudjátok oldani. Hangos is lesz, meg basszus is lesz (főleg a szomszédaitok fognak basszusokat mondogatni: Basszus, mi ez a zaj!). Ezen felállásban régebbi dobozokat keress, terhelhetőségűeket 30 ezerig, a többit pedig használt aktív szubbra tedd félre.
-
Sasu007
csendes tag
Sziasztok!
A barátnőm szeretne 2db hangfalat a házba. Nekem pedig segítenem kell a kiválasztásban.
A max. keret 70.000 Ft.
Szempontok:
- Zene hallgatásra kellene, főleg disco zenék
- Basszus erős legyen (!!!)
- Nem tudom hogy aktív vagy passzív kell-e nekünk mindegy
- A hangerő a fontos mint a kristály tiszta klarinét szólóTudnátok segíteni?
Előre is köszönöm szépen, és kellemes ünnepeket mindenkinek. -
Lompos48
nagyúr
Áldott ünnepeket mindenkinek!
-
-FreaK-
veterán
Sziasztok!
Van egy ilyen Sherwood Al-1110 erősítőm és hozzá egy pár Jamo Studio 170-es hangfalpárom, de a hangfalakban 1-1 hangszóró már nem szól, ezért szeretném lecserélni. Tudnátok ajánlani valamit helyette (esetleg konkrét linkkel) 20-30k körül használtan? Teljesen általános felhasználásra kell, zene, film. A mély tartomány minősége lenne esetleg fontos, nem szeretem a brummogást és a dobozhangot. -
daninet
veterán
válasz
MasterMark #53615 üzenetére
Bár jobb hangfalaim vannak elfekvőben, komplett megoldás érdekelne.
(#53616) Lompos48: utánaolvasok, köszönöm
-
daninet
veterán
Sziasztok!
Olyan kompakt kis zenelejátszót szeretnék venni, aminek van wifi antennája, és online streamekről is tud zenét lejátszani, pl spotify vagy online rádiók. Egy 10nm-es hálószobába kell, nem kell nagyot szóljon, de szép hangja legyen.
60 ezer forintom lenne rá. Ismer valaki hasonlót? -
MC Pite
veterán
válasz
MC Pite #53612 üzenetére
Karcolja az összeghatárt, de úgy látom a(z új, TPA3118D2-es, nem a TA2020-as) SA 36A Pro amire érdemes lehet rápróbálni. Notitápom van hozzá, már csak minél olcsóbban kell találni belőle... Egy kis tuninggal egész jónak mondják, ill alapból is jobbnak mint a 202x-es szériásokat. Sőt, ez jóban van a kis impedanciás falakkal is. Erre ráakasztom esetleg a nagy falakat is kíváncsiságból...
Normálisabb gyártókból nem sok van, úgy tűnik SMSL, Topping, aki tűrhetőbb, másodsorban Sure, Muse, de az ettől (alig) olcsóbbak (pl Lepai) már nálam inkább kihagyósnak tűnnek. -
gorbep
senior tag
válasz
MC Pite #53609 üzenetére
A T és a D osztály alapvetően különbözik....a D osztályban a kimenő tranzisztorok kapcsoló üzemben mennek PWM üzemmódban, emiatt jó a hatásfok, az áram meredekséget pedig a sugárzó induktivitása vagy plusz soros fojtó tekercs korlátozza, míg a T osztályban a végtranzisztorok tiszta A osztályban működnek, de azért nem disszipálnak sokat, mert a tápfeszültség pontosan követi a bemenő jelet (ezt viszont kapcsoló üzemben) ezért a tranzisztorokon nincs nagyobb CE feszültség, mintha kapcsoló üzembe mennének......az ötlet egyébként szerintem zseniális....
Nem adom el, megszerettem, hogy olyan pici, majd jó lesz valahova, ha gyorsan össze kell ütni egy rendszert, és nem utolsósorban kocsiban is megy, mert 12V-os a tápja. 2*30W befér a zsebembe!
Ja és ha arra szottyan kedved egy 7Ah-s gél akksiról is napokig elmegy normál hangerőn.....
-
tiva190
csendes tag
válasz
MC Pite #53609 üzenetére
Hali! Ha digitalis erositoben gondolkozol en ajanlom figyelmedbe az Indeed TDA7498E-t .Igaz nem a 30 dollaros kategoria,kompakt meretehez kepest van kakao boven benne,nagyobb hangfalakkal sem erolkodik,es a minosege sem utolso.Mely,kozep,magas minden a helyen van.En mar feleve hasznalom,es nagyon megvagyok elegedve vele.
-
MC Pite
veterán
gorbep, kammerer; igen, én is a 10K alatti kategóriát céloztam meg max ami még esetleg megérheti. (Ha az idegesítő pattogás miatt a táppal akarok valamit kezdeni, akkor már ráköltöm egy T amp árának a felét(?); akkor gondoltam jobban megéri egy külön kész amp.)
Kondit pl nem cseréltem a dobozban, egyszer mert tűrhető most a magas, másodszor 1-2 ember szerint kicsit harsány lett paraméterben azonos a csere után - de elnézve az adatlapot a magasok tetejét le is csapja a gyári erősítő.
Közben ahog ynézegettem a Sure felhozatalt, nem T hanem D class (mondjuk nagyobb terhelésen eléggé elmászott a torzítás adatlap szerint). Nem vágom annyira különbséget, nem nagyon van időm mostanában sokat utánaolvasgatni... Elsőre úgy tűnik hogy nem lesz egyszerű rátalálnom melyik tényleg T class. Vagy annyi a különbség hogy a full frekvenciasávra tervezett D-s erősítőket hívják T-nek, én akkor a fentiek mind megfelelnek ezeknek a kritériumoknak?
2024et próbálom a C-vel összehaosnlítani, majd ezután a az erősebbet... De nem teljesen tiszta számomra: Az alacsony torzítást mondjuk nagyon durván fél hangerő alatt tudják, és minél feljebb tekerem, annál gyengébb? (eredendően erre gondolok, ez lenne az 50W-os előnye esetleg). Ugyanarról írják a táblázatban hogy 0.03% THD+N @ 9W, 4Ω, illetve High Power 15W @ 4Ω, 10% THD+N; és nem vágom hogy már építésnél számít hogy engednek hipower erősítést, vagy csak és kizárólag azon múlik m eddig tekerem a potit és mit akasztok rá? Ha volt erről valahol szó ahol a hozzám hasonló bénák kicsit felszíhatják magukat infóval, megköszönnék egy kis iránymutatást, nem akartam szétoffolni a topikot.
gorbep, nem akarod inkább eladni?
-
törölt tag
Azért csak-csak van olyan, hogy Stradivari (Guarnieri, Steinway, Bösendorfer...) hang, ahol a megkülönböztető jelző karakterre is és minőségre is utal. A hangkarakteren persze lehet vitatkozni, de a minőség kiviláglik. Nem véletlen, hogy a zenészek, amikor kapnak egy minőségibb hangszert (pl. Stradivarit, elsősorban azt hangsúlyozzák, hogy mennyivel könnyebb játszani rajta - tipikusan ilyen a hegedű.
Egyúttal a hangszer persze tele van titokkal - elsősorban ezt akartam hangsúlyozni. -
válasz
#71562240 #53603 üzenetére
Csak erdekessegkepp: a pelda nem tul jo, beszelj esetleg top hegedusokkel a temaban, ha esetleg van szemelyes ismeros. Nincs olyan, hogy Stradivari-hang; a Stradivariusok elsoosztalyu hegeduk, de az extrem aruk az elsosorban a kultusznak es a mukincs-jellegnek koszonheto, nem azert, mert jobban vagy mashogy szolnak, mint a korszakbeli csucshegeduk, akar egy Vuillaume. Egy volt munkatarsnak van sajat Stradivariusa, o se gondol mast a sajatjarol (bar o nem vilagszinvonalu hegedumuvesz).
-
gorbep
senior tag
válasz
#71562240 #53601 üzenetére
Köszi... Hallgattam VC-7 -et, nekem a VC-2 jobban eltalált konstrukciónak tűnik.... bár ha eredeti lenne ilyen áron...
.... de azt tapasztaltam, az utángyártott dobozok valahogy mégsem.... van az eredetiben valami trükk, talán a sokrétegű fényezésben.... és a rezonátor lap anyagára minőségére igen kényesek, nem véletlenül azt adják legdrágábban eredetiben. Valahogy a klónok többsége csak külsőre +belsőre hasonlít, hangra nem... hiába akár a sok eredeti alkatrész. Lehet hogy a sugárzó tekercsek mások az eredetiben? Valahogy nekem nem jön ki az impedancia..... és akkor hiába klónoznak le minden mást, bukik a mutatvány. De ezt úgysem kötik az orrunkra. Csak az a baj, ha valaki hall egy rosszul sikerült klónt, rossz hírét kelti... én is hallottam már ilyet.. BRRRR...ne is beszéljünk róla...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Villanyszerelés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- Zelda Játékok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Ne hagyd ki: AORUS ELITE lap, 41.500 Ft-ért! 0% THM-re is!
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak korrekt áron
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest