Új hozzászólás Aktív témák
-
Icewloxy
tag
jövőhéten gép átépités, csak nem birtam ki, pár évig remélem kiszolgál ez is, 5600x-nek ideje nyugdijba mennie.
-
Icewloxy
tag
Mit gondoltok a 9800x3d-t pbo val szépen lehűtené ez? vagy van jobb nála? (max 240mm fér el a házam tetején). [link]
-
Varázslóó
senior tag
válasz
Skyhunter #592 üzenetére
Igen ezért nem lehet gépeket össze hasonlítani boot időt stb.
Mert sok HDD miatt pl lassul a boot idő is.
Ezért 2010-ben amikor 1Gigabit/sec SSD sebességem volt sok hdd vel iszonyatos sokat segített. Most azért már 7ezer/secnel már az a 6-8hdd nem lassít annyit mint régen egy sima SSD nem volt elég nagy előre lépés a sok hdd miatt. -
Varázslóó
senior tag
válasz
Skyhunter #590 üzenetére
Nem én írtam az 5sec et. De majd megnézem.
Nekem XMP be megy és stabil a gép. XMP és Expo csak a ram garantàlt órajelét/időzítést jelzi. Ha a lapnak nincs baja XMP be is mehet. Melyik ram melyik profillal rendelkezik ennyi az egész.
9800X3D nek semmi baja vele.7200Mhz CL34
Majd megnézem tudom e finom hangolni a Dominator Rammokat. -
Skyhunter
őstag
válasz
Varázslóó #589 üzenetére
Ramot ugye EXPO-ban használjátok?
Win betöltést ma este lemérem. Egy kicsit aggaszt, de ha nem megy tönkre, nem fogom kicseréltetni. Újraindítani meg nagyon ritkán kell a gépet.
Varázslóó : ha benyomod a power gombot a gépen, mennyi idő, mire teljesen betölt a win? Tényleg 5 sec ??
-
gery14
senior tag
válasz
Skyhunter #583 üzenetére
Nyugi nekem x870e nova bedoglot 1.5honaposan boot isues tönkrement több érzékelő benne stb debugledelt menet kozben meg minden más szar..
a proci az jól van 12nap es letelik az alzás gariztatás.. addig vettem egy másik novát (az uj lapban minden oké lassan 1 honapja) kivétel a bootolásal genyozik néha pl 2p max de azt betudom a am5 szarságánák.
-
gejala
őstag
válasz
Skyhunter #583 üzenetére
Az új BIOS csak azt a problémát oldja meg, hogy az Asrock túl óvatos volt és túl kevés feszt ad a procinak, ami miatt a gyengébb példányok nem tudnak bootolni.
Anno kimaradtak a 7800X3D balhéból, mert Asussal és Gigával ellentétben ők nem mókoltak az AGESA-val, de most ők futottak lyukra valamivel.
-
Skyhunter
őstag
Múlt héten a "Tech Jesus" belém verte az ideget, külön videóban foglalkozott vele, hogy az elmúlt időben 32 db Asrock alaplapban levő 9800X3D ment tönkre. Asrock sietve ki is adott egy 3.20-as verziójú bios-t. Hétvégén feltettem, de az én problémám nem oldódott meg, azaz újraindítás esetén továbbra is 4-5 perc, mire betöltődik a windows.
-
Floyd80
addikt
-
zdna
csendes tag
Undervolt hatékony fegyver. Nekem sok tesztelgetés után Allcore -20 curve el még stabil a processzorom. A hétvégén rámentem a magonkénti hangolásra, [kép] így azért még lehetett csökkenteni a fogyasztáson, hült is pár fokot.
-
Varázslóó
senior tag
válasz
DroiDMester #570 üzenetére
Undervoltolom akkor lehetne még kevesebb is talàn.
-
én inkább egy MSI PRO B850-P WIFI vennék hozzá, kb ugyan annyi árban mint az elavult B650 es TUF
-
Floyd80
addikt
Tökéletes, annyi, hogy a VGA-d PCIe 5.0 lesz, amit a lap nem tud, de nem fogod észrevenni.
NVIDIA RTX 5090 PCIe 5.0 vs. 4.0 vs. 3.0 x16 Scaling Benchmarks
-
marcy87
tag
Nemakarok tuningolni meg semmi ilyesmi csak ugy ahogy belerakom ugy hasznalni ASUS TUF Gaming B650-PLUS
Ez jo lesz hozzà? -
Floyd80
addikt
Ugye itt a 650 és 850 között kb. 20 eFt-ról beszélünk (és még az X670-es lapok is elérhetők), ahogy a 7800 és 9800X3D között is. Inkább a CPU-ra költeném, mint az alaplapra fizetni felárat, ott azt kell nézni, hogy ha 650 ha 850, megfelelő hűtés legyen rajta, számodra elegendő csatlakozó, jobb fajta VRM stb.
AM5 Motherboards Sheet (X870/X670/B850/B650/B840/A620) - Google Táblázatok
-
marcy87
tag
Amugy 1440p jatszom es 5070ti melle lesz
-
marcy87
tag
Akkor mehet abba is a 9800x 3d?
Igazabol nekem boven eleg a 2 sata csatlakozo dw ha olcsobban megtudok venni egy b650 et amit a b850 en megsporolok inkabb rakoltom egy 9800x3d re mert a 7800x 3d gondolkoztam vagy eleg a7800x3d
Bocsi a sok kerdesertelore is köszi -
marcy87
tag
Sziasztok!
Azt szeretnem kerdezni hogy 9800x3d hez eleg egy b650 alaplap vagy inkabb ajanlott a b850 ,jobban fog müködni a b850 el.
Köszi -
-
Varázslóó
senior tag
[link] Most ilyen lett. Persze max hőnök nem ment lejebb
csak átlagban
-
Varázslóó
senior tag
válasz
DroiDMester #567 üzenetére
Erről beszélek
szar a statikus nyomàs.
mert ventik 10% pörögtek. Nem gyàri ventiztem.
Jó reggelt
-
-
Varázslóó
senior tag
válasz
DroiDMester #565 üzenetére
420 as AIO van rajta 6db ventivel
kérlek mesélj még.
Statikus nyomàs kevés neki 7800X3D ig még elég volt. 9800X3D hez màr kevés volt a venti képessége. -
-
zdna
csendes tag
válasz
Varázslóó #560 üzenetére
Én most próbáltam két hűtővel is.
Arctic liquid freezer iii 240: Windowsban 47 fok körül, játék közben 60 fok körül
Noctua NH-D15 G2: Windowsban hasonló, játék közben picit melegebb 63 fok körül mozog.
Pbo bekapcsolva
All curve: -20
Meshify 2 compact ban van, ami csak az asztal alatt fér el, úgyhogy nem a leg ideálisabb a szellőzése, de ezt próbáltam kompenzálni ventilátorokkal. -
Zolee888
tag
-
Zolee888
tag
Sziasztok!
Most szeretnék venni 9800X3D-t és lenne pár kérdésem.
Milyen memóriát javasoltok mellé, amivel gond nélkül elindul?
B850-es lapot gondoltam mellé, melyiket ajánlanátok? nem kell semmi extra, nem is akarom húzni, 1 SSD lesz benne csak.
Illetve egy léghűtőt szeretnék rá, melyik az ajánlott?
Köszönöm! -
-
gejala
őstag
válasz
Varázslóó #544 üzenetére
Azért ez extrém igény, hogy neked 100+ giga hely kell. Emberek 99%-ának manapság nem is kell SATA, 2x4 Tb NVMe bőven elég nekik. Vagy ha valaki olyan ódivatú, mint én, akkor berak egy HDD-t. De egynél több HDD már rohadt hangos lenne a mai extra csendes gépekben. PCI port se kell semmire, nagyon rétegigény az is.
-
Varázslóó
senior tag
X870-E lapokba a usb4 ami extra minden màsba sokszor szarabb mint az X670E
nekem pl nagyon nehezen feleltek volna meg az X870E lapok. 2db Lan port, 3db PCI-port.
2 nagy egy kisebb hang kártya port. 4db Sata az kevés így is.
De még AM5 elött bevasaroltam PCI Sata kártyát. Mert AM5 nél 8 Sáta port 400ezres alaplapon van maximumvagy még azon se nagyon.
ha màr 6db van akkor elkérnek a jobb lapokért 250ezreket minimum. b650 lapok is hót kevesek voltak nekem. B850 meg direkt nem vàrtam tudtam hogy gyenge szalma lesz
X670E hez képest X870 olyan mint egy herélt ló.
-
gejala
őstag
válasz
DroiDMester #542 üzenetére
A lapok nem füstölnek el. A meghalt 9800X3D után ugyanabba a lapba többen is beraktak másik procit (7600X, 7800X3D) és az működött gond nélkül. Nem is olvastam olyat, ahol a lap is kuka lett volna.
Volt aki a megégett 9800X3D után 7600X-et használt hetekig, amíg gariban kapott új 9800X3D-t. Ami szintén meghalt pár nap után.
Szóval vagy a 9800X3D-k között van relatíve sok hibás darab vagy az Asrock X870 lapok kifejezetten a 9800X3D-kre pikkelnek nagyon, de a többit békén hagyják.
-
-
gejala
őstag
válasz
DroiDMester #535 üzenetére
Mi ég le tömegesen? Pár prociról van szó Redditen úgy, hogy 9800X3D-ből többet adnak el, mint kb többi AM5-ből összesen. Tuti, hogy 9600X-el meg 7900X-el is történnek balesetek, csak ezeket senki nem veszi, ami meg mégis meghal, arról nem ír a gazdája, mert minek. Most a 9800X3D-nek van hírértéke, mert ez a legnépszerűbb DIY proci a világon.
A sok tízezer elégedett 9800X3D használó szintén nem fogja beírni, hogy összeraktam egy új gépet és még nem égett le, hanem működött rendesen tegnap is meg azelőtt is.
-
Varázslóó
senior tag
válasz
Gigàt akkor vegyed ha gariba vissza is akarod vinni. Selejt az a màrka 2025ben
ASRock bol X870 asszem ami le éget..
Szerintem az autó AI OC mód miattami X670 be direkt nincs X870-E és simàba van.
-
MZsoltee
veterán
válasz
Egy B650es lap is tökéletes lehet alá. A kérdés mire szeretnéd használni. Milyen csatlakozók kellenek. Javaslom a milyen alaplapot vegyek topicot. Az pedig teljesen értelmezhetetlen, hogy egyes gyártó teljes termékpalettajat leírod. Minden gyártónak vannak jó és rossz termékei. Szoval konkrét tipusokrol érdemes beszélni, nem Asusrol vagy Gigarol..
-
janos666
nagyúr
válasz
Semmi, csak az E garantálja, hogy minden annak jelölt PCI-e port tényleg tudja az 5.0 módot, amúgy maga a PCH chip ugyan az.
-
1gyors kérdés:
9800X3d-hez milyen lapot érdemes venni?
látom van X870 és X870E is, mi az eltérés a 2 chipset között?
Valamint melyik gyártó ajánlott? állítólag itt AMD-nél az ASUS nem ajánlott márka, ez tényleg így van?
ASRock ról azt olvasni hogy tömegesen égnek le, MSI vagy Giga esetleg?
a kék oldalon a Giga nem ajánlott itt is így van?
-
janos666
nagyúr
válasz
Varázslóó #533 üzenetére
AM5-nél tudtommal így ágazik el a 24 sáv:
I. ---- 1x16 / 2*8 / 1*8+2*4 / 2*4 + 2*4
II. --- 1*4 M.2
III. -- 1*4 PCHNa igen, a III. pontból a PCH egy PCI-e switch "sok" sávval, viszont maga a PCH "csak" 4 sávon kommunikál a CPU-val, tehát nem tudsz 2 db PCH-ra kötött SSD közt full sávszéllel másolgatni, ha pl. videót vágsz, vagy ilyesmi. Az csak akkor megy, ha az egyik SSD a dedikált 4 sávos M.2 sávokon van, a másik a PCH-n, és már nem gyalázza a PCH sávszélét, ami a CPU-hoz vezet (pl. >=10Gbe hálókártya, ilyesmik...).
Plusz a I. pontban nem garantált minden slot-ban egyszerre a bi-furcation, vagyis hogy tudsz bele dugni egy kártyát, ami fogad 2 db SSD-t, és minkettő, pontosabban szélsőséges esetben 2+2 db SSD-t. Ez ugye akkor fog menni, ha nincs dedikált VGA kártyád, csak az integrált grafika, és akkor még ott van még egy 4x PCH slot egy >=10Gbe ethernet kártyának és a "sallangoknak". De mi van, ha pl. van még valami spéci kártyád, mert pl. nem vágsz, hanem fényelsz, és akkor ott a DeckLink 4x kártya is.
A ThreadRipper a Workstation platform "csillió" PCI-e sávval a CPU-hoz. Munkára az való.
-
torma1981
veterán
Sziasztok.
9800X3d-hez melyik a legjobb alaplap amit ajánlotok? Fontos, hogy 3-4db M2-es sdd sebesség csökkenés nélkül fusson benne. És persze ne kerüljön sokba. Max 200k körül.
-
Anax
tag
válasz
Skyhunter #524 üzenetére
Csak egy ötlet, ha még elmaradt volna.
Úgy tűnik, hogy nekem a legújabb AMD chipset driver megoldotta ezt.
02.03-as felpakolt olyan dolgokat a X3D -hez, ami a 7700X nél még nem kellett.Az Asrock kezdőlogó után pedig már a win-t tölti be és nálam is ennél a pontnál ált meg.
-
Skyhunter
őstag
Ahogy írtam, megjött a félkonfig. Asrock X870E Taichi "deszka" került a 9800 X3D alá, egyből BIOS update. Win11-et (még) nem raktam újra.
Sokkal gyorsabb lett WoW raidben, és Delta Force alatt is a gép.
Ami viszont gond : nem lehet újraindítani a Windowst, elfut az Asrock kezdőlogóhoz és ott kifagy. Csak a power gombbal off és on, akkor tökéletesen indul.
Mi lehet a gondja? -
Anax
tag
Szintén 4k ban játszom és 120hz-en.
FSR el ha játszol 4k ban, akkor lényegében 1440 ben játszol.
Most cseréltem le a 7700X -et 9800 -ra XTX mellett és érzem a különbséget igaz eddig csak 1 RTS-t próbáltam.
Ami meglepett, hogy sokkal jobban hűthető egy figyinges hűtővel mint a 7700X. -
VirsLee
őstag
válasz
Varázslóó #519 üzenetére
Ha nincs rá elég nagy kereslet, akkor elkezd felhalmozódni a készlet nagyobb kereskedőknél, nagykereknél, importőröknél és még az AMD-nél is. Ezt senki sem szereti, mert ennek költsége van. Az AMD-nek és a kereskedőknek is van egy elvárása a készletforgási sebessége, ez alapján rendelnek és az AMD ez alapján rendeli meg a gyártást. Inkább csökkentik az árat, minthogy extra nagy készletben álljon a pénz.
De mint mondtam, ez csak akkor igaz, ha elkezd felhalmozódni a készlet, amit ha nem olyan helyen dolgozol, akkor nem fogsz látni. Részemről is csak egy elmélet, nem véletlenül volt 145k a 7800x3d sem.Én 4k-ban játszok, most fogok új kártyát venni, de az 7900XTX vagy 5080 lesz. 4k-ban nagyon kevés játék esetén tudnám kihasználni a 9800x3d erejét, hiába 144Hz-es a monitor. Szóval igen, nincs igényem 9800x3d-re. Számomra nagyon ritkán nyújtana többet, mint egy 7700. 1440p-ben már más lenne a helyzet.
-
Varázslóó
senior tag
-
VirsLee
őstag
Több, mint 10 évet lehúztam a pénzügyi szektorban. Soha nem fordult elő, hogy mi álltuk volna a 0%-os hitel kamatát. Ezt a kereskedő/importőr/gyártó közül fizette valaki. Arra is volt példa, hogy eleve drágábban adta egy kereskedő a terméket, hogy fel tudja ajánlani a 0% thm-t.
-
omfgk
veterán
Eleve csak nyáron kezdte el kezelni a problémát az Intel.
Igen, a hullás korábban kezdődött.
De nyár előtt csak stikában próbálták az alaplap gyártókra rátolni a gondot, illetve a bios-okat reszelgetni.
A mikrokódok csak augusztusban érkeztek. -
warcat
veterán
Feleslegesen jössz a hitelezéssel, ezt a költséget a bank állja vevőcsalogatónak max és fizeti. nem lehet venni 200-210kért még AMDtől sem nagykerként nagy tételben
Amd árcsökkentés nem lehetetlen, mert szokásuk, de ugyanekkor még nem voltak ennyire monopolhelyzetben
Mindenesetre humoros a 20-30k áresésre remegve várakozni, miközben a hozzá való kártya olyan 400k-től indul -
vezeralmos2
senior tag
Hát igen, annyira semmitmondó volt eddig az AMD piacrészesedése, hogy a kékeknek két generációt is szándékosan tönkre kellett tenni, hogy átmenjenek AMD-re az emberek
Szerinted miért voltak 1.4-1.5 voltig elengedve a Raptor processzorok, amikor maximum 1.25v volt bőven elég neki mindenhogy? Azért hogy menjen tönkre! -
VirsLee
őstag
Szerintem rosszul emlékszel az időpontokra. Tavaly februárban csúszott el a taknyán a raptor, áprilisban már hivatalossá is tették a problémát, júliusban pedig már túl voltak több javításon és még mindig szutyok volt. Augusztusban pedig még mindig tudtál venni 152k-ért 7800x3d-t. Október 16-án pedig 157k-ért. Szóval a raptor csúszott a taknyán, de úgy rendesen.
Abban egyetértek, hogy az arrow lake nem lett jó konkurencia gamingre (sajnos). De szerintem tavaly nyáron már csak a remény volt a konkurenciája, a fél éve lábon lőtt raptor lake (refresh) tuti nem.
Ha hiszed ha nem, ezen az áron a jövőbeni 9800x3d a mai 9800x3d legerősebb konkurenciája. Sokan halasztják el a vásárlásukat azért, mert egy bizonyos áron nem hajlandóak valamit megvenni. Az ellátási láncok telítődtek, sehol nem hiánycikk a processzor, ebből arra lehet következtetni, hogy ezen az áron nem veszik meg az összeset amit legyártanak. Nem tudjuk mennyi az a havi mennyiség ami felhalmozódik, de egy idő utána ez már fájni szokott nekik és jönnek az akciók, leárazások.
- intel már csomagolja a játékokat a core ultra mellé
- emag 0% thm-mel adja a 9800x3d-t 239k-ért, ami nekem azt jelenti, hogy engedtek az árból olyan 35-48k közötti összeget (ami most egy hitelintézetnél jelenik meg kamatként) én is jobb ötletnek tartanám, ha leárazták volna simán 200k-rade ehhez szerintem még túl új a termék
-
omfgk
veterán
Tavaly nyáron még a Raptor nem csúszott el a saját taknyán (instabilitási problémák) és reménykedtek benne az emberek ,hogy az új Intel socket valami jót fog hozni.
De akkor jött az Arrow Lake. És azóta meg a pletykák ,hogy lehet ennyi is volt a socket. Mert az egy dolog ,hogy az Arrow Lake nem hozta azt amit kellett volna, de a socket-be se jön már megváltás nagy eséllyel.
Tehát a 7800X3D-nek volt versenytársa.
A 9800X3D-nek nincs. -
VirsLee
őstag
Szerintem azt, hogy megfelelő kereslet hiányában árat csökkentsenek. Ne feledd, a 7800x3d csúcs processzor 449 helyett 310 dollárért ment nyáron. Azért lehet némi esély, mert kevés ember van, akinek ténylegesen szüksége lenne rá.
Ezen felül - bár én sem gondoltam volna - a korábbi árcsökkentésre utalhat az is, hogy emag-on 0% thm mellett tudod megvenni 20 havi részletre. Egy 20 havi áruhitel költségét tekintve inkább 205-210k körül lenne reális.
-
warcat
veterán
válasz
demmer123 #509 üzenetére
Majdnem fillérre pontosan 479 dollár + adóért kínálják, őszintén nem értem, hogy mit szeretnél még olcsóbban rajta.
EURUSD : 1,04
479 dollár = 460.57€
Ráterheled a 27% áfát: 584.92€
Váltasz eurót kerek 410-es árfolyamon: 239,817 FtHa visszagyengül a forint 410 fölé -amire minden esély meg van- ez konkrétan drágulni fog.
Árcsökkenéshez az euró jelentős erősödése/dollár gyengülése szükséges, vagy árcsökkentés AMD-től.
-
CzKrys
csendes tag
Hát akik nyerészkedni próbáltak és eddig nem sikerült eladniuk azok már bukón vannak
-
demmer123
őstag
Szép lassan csökken alzan az ára. Remélem lemegy még bőven
-
prodbymae
újonc
Ez szép és jó erős csak az a baj, hogy a mai játékok elég rosszul vannak optimalizálva.
-
OldAkita
aktív tag
A gép a helyére került ahol igen meleg van. AZ Aida stress tesztje 15 perce fut. ennyi idő után már nem nagyon változnak az értékek. A CPU most 57 fok a CPU Diode 68 fok. A proci 5220MHz-en megy, a ventillator 1300-on forog. A 80-90 fokos értékekhez képest ez elfogadható, figyelembe véve hogy igen meleg környezetben van. Nyáron lesz ez még melegebb is, de a ventilatorban is van még tartalék.
-
OldAkita
aktív tag
válasz
Varázslóó #503 üzenetére
Hát képzeld el, fel lehet rosszul is rakni egy processzor hűtőt. Leszedtem a Zalman-t és megdöbbenve tapasztaltam, hogy a processzor felszínének kb egynegyedén olyan tökéletesen érintkezett a hűtő sima felülete a processzor felületével, hogy szinte teljesen kipréselte onnan a pasztát, viszont háromnegyednyi felületen vastagon állt a paszta. Tehát ott szinte egyáltalán nem érintkezett a két felület, hanem x vastagságú paszta volt a két felület között. Előfordulhat, hogy amikor a 7800-ra tettem fel ugyanezt a Zalmant, akkor jobban sikerült a felrögzítés. Mit is jelent a felrögzítés a Zalmannál. A két rögzítő csavar alatt egy erős spirálrugó van. Amikor az ember elkezdi betekerni a csavarokat egy darabig akadálytalanul forognak, majd mikor elérik a spirálrugót, akkor sokkal nehezebbé válik a csavar forgatása és nyekergő pattogó hangot lehet hallani. Az ember haja égnek áll, hogy uramisten ez biztos túl erős szorítás már és azonnal lesarkazom a processzort. Mivel érdemben nem lehet érzékelni, hogy a betekerés során egyre nehezebb tekerni, ezért már illiene leállni, abszolút nem tudtam mikor álljak le a betekeréssel. Igyekeztem szimmetrikusan kettőt húzni az egyik csavaron, majd kettőt a másikon, reménykedve hogy ezáltal mindkét oldalon azonos erővel fogja a spirálrugó ráfeszíteni a hűtő sima lapját a processzor felszínére. De attól tartok, ez nem mindig sikerül, mert téveszthet az ember, vagy eleve a csavar menetbe kapása eltérően történik a két csavarnál. Vagy az a helyes eljárás, hogy nem kell foglalkozni vele, mennyire nyekereg a rugó a csavar alatt, csak tekerni-tekerni koppanásig? De egy 250000-es processzornál erősen lecsökken a bátorság :-) Nekem most szerencsém volt, mert ez a processzor a fiam gépébe ment, magam meg most vettem alaplapot meg RAM-ot magamnak, hogy váltani tudjak windows 11-re. A fiam gépéből meg kivettem a 7800-at és azt fokom majd betenni saját részre. Egyúttal vettem egy BeQuiet Dark Rock Elit hűtőt. Ez elvileg nem fér be a fiam házába, de hozzám igen, de úgy néz ki hogy mégse hozzám fog kerülni, mert bevállalva hogy nem lehet rátenni az oldalüveget, a leszedett Zalman helyett felraktam a Be Quiet hűtőt. Ennek semmiféle spirálrugó nem volt a két csavarja alatt. Ahogy tekertem be és éreztem hogy nehezedik a betekerés zabszemmel seggemben a félelemtől óvatosan picit szorítottam az egyiken, majd a másikon, várva hogy érzem, amint egyre nehezedik a betekerés és akkor már meg kell állni. Őszinte leszek, a kezdeti nehezedés állandósult és nem éreztem az erős megszorulást. Egy darabig óvatosan pici húzásokkal húzogattam a csavarokat, majd a félelem olyan erős lett bennem, hogy megálltam. A szerencse mellém állt, mert valószínű jól sikerült a dolog, ugyanis az AIDA CPU stress 45 perce megy, a processzor 5215MHz-en ketyeg és 48 fokos a Zalmannál mért 81 fok helyett, a CPU Diode érték pedig 59 fok a Zalmann 93-95 fokja helyett. Ez a hűtő 2000-et tud pörögni. Most 1057-el forog, tehát teljesítménye felével. Rég voltam ilyen boldog :-) A hűtőt viszont valószínű soha többet nem merem levenni, mert félek soha többet nem találom el ilyen jól a felrögzítést. :-) Tény hogy a házon nincs fenn az oldala tehát nyitva van és nálam spórolási célzattal 19-19,5 fokos a hőmérséklet. Holnap felviszem a tetőtérbe a fiamhoz, ahol a számítógépes kuckójában, ahol a fűtéscsövek elosztója van, kánikula van, kb 25 fok. Ott valószínű 5 fokkal melegebb értékek lesznek, de azok még mindig teljesen rendben lesznek, mert stress teszt alatt 53 fok nagyon okés. Én marha, meg már azon gondolkodtam reggel, hogy visszaviszem a processzort mert hibás és nem lehet lehűteni. Remélem valakinek tanulság lesz amit átéltem. Mondanám hogy aludjatok jól, de már biztos alszotok :-) Ennyi izgalom után remélem én is tudok.
-
OldAkita
aktív tag
BIOS-t frissítettem. A helyzet változott. mindenféle állítgatás nélkül 4700MHz-en áll fel a rendszer. Ha elindítom az AIDA CPU stress tesztjét, akkor magától felmegy 5150MHz-re. Nyitott háznál 81 fok a CPU, a CPU Dioda 93 fok Persze ezek az értékek tűzpirosak. Lehet hogy rosszul tettem fel a hűtőt? Tény hogy egy réges régi fehér pasztát találtam, de azt gondolom, a legjobb pasztával is csak nagyon kicsit lenne hűvösebb. Lehet hogy veszek valami új pasztát és visszateszem a 7800x3d-t hogy lássam mi van. Bár nem tudom hogy lehet rosszul feltenni a hűtőt.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- AMD Ryzen 5 7600 + box, gyári hűtő, garancia
- AMD Ryzen 7 5800X3D AM4 processzor (garanciális: Alza, 2025.11.11-ig)
- AMD Ryzen 5 7600 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest