Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz ozzy711 #34489 üzenetére

Vagy
    4. Nem kötöd be sehová az árnyékolást, csak rajtahagyod a vezetéken.

Ez ugyebár mindenféle alapelvvel ellenkezik, én a hangszórókábelemnél mégis ezt a megoldást alkalmaztam. Az interkonnektjeimmel sose kísérleteztem, ott az árnyékolás be van kötve a forrásoldalon, ahogy az leginkább szokás. A hangszórókábelem eredetileg nem árnyékolt, annál az árnyékolást az testesítette meg, hogy a három, vastag tömör ér egy kicsit össze van sodorva. Én azonban próbálgattam, hogy csinálok hozzá árnyékolást, és annál a megoldásnál maradtam, hogy az árnyékolást nem kötöm semmire rá, hanem egyszerűen rajta van a kábel szigetelésén. Ugyenezt a módszert szoktam alkalmazni belső vezetékezésre vonatkozólag is, a CD játszóimban, erősítőimben, hangdobozaimban. Sőt, a korábbi és jelenlegi CD játszóimban és erősítőimben régóta mindig alkalmazok a részegységek elválasztásához alufóliából készített lapocskákat, amelyek szintén nincsenek semmihez se hozzákötve, csak önmagukban (persze ragasztószalaggal leszigetelve) ott vannak a lapocskák, és "takarnak". Elvileg ugyebár a semmihez se hozzákötött árnyékolást nem javasolja senki, mert, ahogy mondani szokás, "antennaként" működik. Én azonban úgy vélem tapasztalni, hogy nagyon hatékony zavarvédelmet látnak így el az "árnyékolásaim", és sokkal tisztábbnak, torzítatlanabbnak, zavarvédettebbnek érzem a készülék vagy kábel hangját, ha ilyen módon "leárnyékolom". Én tehát régóta kifejezetten törekszem arra, hogy az "árnyékolásaim" ne legyenek semmire rákötve - kivéve az interkonnektjeimet, amelyeket nem akartam elbarmolni, azokon szokványosan be van kötve az árnyékolás. Esetleg próbáld ki a megoldásomat, hátha neked is bejön - bár tudom, hogy ellenkezik az elektronikai elvekkel.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák