Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
J0shu4M1ll3r #7509 üzenetére
Itt ilyenkor az is kérdés, hogy csak a korai gyártású 4 TB-osokat érinti ez és esetleg valami gyári hiba, vagy az újonnan gyártott és mostanság vásárolt 4 TB-os modelleket is, mert ha az utóbbit is, akkor egyértelmű, hogy direkt van így beállítva XY ok miatt. A tied régebbi / újabb gyártású?
Egyébként egyszerű, akkor kerülni kell a 4 TB-oaat és inkább 5 TB-osat venni, az utóbbi amúgy sem sokkal drágább, meg annál legalább normálisan kiolvasható a S.M.A.R.T.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
King Unique #7508 üzenetére
Igen, pontosan erről van szó, azóta itt is megtaláltam.
Update nincs, wd progam szerint a legfrissebb fw van rajta.
Na igen, pont ezt tárgyalták páran wd forumon is, hogy mi lehet az ok mögötte. Illetve valaki még azt is kiderítette, hogy ott vannak az attribútumok, csak rejtettek
Ja és vagy 2016,2017 óta észlelték ezt, de még azóta sincs semmi változás. -
King Unique
titán
válasz
J0shu4M1ll3r #7506 üzenetére
Mármint erről van szó, ami nem újdonság. Ahol ha a legújabb 6.20-as HDS is csak annyit mutat, valamint a CrystalDiskInfo is, akkor ez ilyen és nem nagyon lehet vele mit kezdeni. Vagy esetleg megpróbálni firmware-t frissíteni, ha a WD Drive Utilities / egyéb WD program talál hozzá újabb firmware-t.
Az viszont érdekes, hogy ugyanezen sorozat 5 TB-os modelljeinél viszont teljes a S.M.A.R.T., ami az ezen tesztből vett CrystalDiskInfo screenshoton, valamint egy itteni hirdetésből vett HDS screenshoton is jól látszik. Vagyis akkor már csak az a kérdés, hogy a 4 TB-osé miért olyan, vajon mit akar elrejteni a gyártó?
-
Cs1csó
titán
Üdv, csak egy pozitív történet HDSentinelről:
Van egy külső HDD-m amiről filmet szoktam nézni, az utóbbi időben filmnézés közben legalább egyszer megszakadt a lejátszás a média lejátszó újraindult aztán ha szerencsém volt tudtam folytatni, újabb hiba nélkül.
A Windows-t ráeresztettem de nem talált hibát, feltettem HDSentinelt de az is jó kondíciót mutatott.
Ráeresztettem az egyik TELJES felület tesztet+javítást:
4 sérült szektort talált amiket javított is.Azóta megszünt a hiba! Filmnézés közben nem volt leállás!
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r #7496 üzenetére
Úgy néz ki "normális" dolog, több post is van róla, hogy 4TB WD lemezek csak 4 smart adatot közölnek, a többi rejtett, ezért nem mutatja a senitnel.
Hivatalos álláspont viszont sajnos nincs, hogy miért vanak ezek rejtve. -
FNZ
őstag
Sziasztok!
Kaptam egy 2TB-os segate hdd-t amit jelenleg ssd mellett adattárolásra használok, de és elég sűrűn "ciccegő hangot hallok"
megnéztem hds-sel és ezt látom. Ez normális?
-
Próbaképpen ráeresztettem még1x egy teljes javítást. Az alatt talált egy gyenge szektort és be is állt 99%-ra a kondíciója.
Majd megint egy teljes felületteszt és végre hiba nélkül lefutott. -
Töröltem a lemezről 300Gb-ot, de úgy is dobta a hibát a teszt végén.
Ráeresztettem egy teljes javítást. 330 hibát javított, de a tesztre
ugyanazt a hibaüzenetet adja a legvégén.
A javítás alatt leesett 100-ról 99%-ra a kondíció, majd a teszt végén
visszaállt 100%-ra, de a grafikonban benne maradt a 99%. -
-
-
Ránéztem a microsoft oldalán a hibakódra és valószínűsíthető,
hogy azért dobja, mert nincs elég hely a merevlemezen,
mivel előzőleg próbaképpen teleírtam. -
Hát a WD Digital Dashboard is hibát adott a végére.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
Van egy 4TB WD MyPassport hdd-m, ami gyári dashboard szerint rendben van, viszont hdsentinel 100/100nak írja, de a működési időt és a hátralévő élettartamra ismeretlent ír.
Fw update nincs.
Kellene aggódnom? Ki lehet valahogyan olvasni belőle ezeket az adatokat?
Köszönöm! -
Köszi a tanácsokat!
Most fut a HDS 6.20.5 -ös verzió. Még 38 perc hátravan.
Ha ezzel OK akkor szerintem kész is vagyok, de biztos ami tuti
ráengedem a gyári tesztet is. -
Csorbi
addikt
Mindemellett a gyári, WD Digital Dashboard-al is letesztelheted, igazából az a mérvadó.
-
-
Sziasztok!
Vettem ma egy használt 100/100-as 1Tb-os WDBlue winchestert.
Teleírtam egyből, semmi gond nem volt. A hőmérséklet is rendben van és csendes is.
Viszont indítottam rajta egy HDSentinel részletes öntesztet és a legvégén kiírta, hogy
"sikertelen olvasó egység hibája miatt".
Közben 1 hibát sem jelzett, még 8 perccel a vége előtt sem.
Kell ettől félnem? -
weiss
addikt
Kipróbáltam a wines HDS-sel, azt írta felismerte, utána hibát írt, hogy nem tud írni a kártyára, valszeg a linuxos tartalom miatt. Így nem írt semmi smart adatot, cserébe a kártya sem bootolt többet, backupból kellett visszatölteni rá a dolgokat. Fejlesztőnek még dobok egy mailt, ha lesz időm, aztán ennyi volt.
-
tknof1871
őstag
Az is megvan, Lemez sorozatszám. Ezt össze kellene kapcsolni a SATA konnektorral. Így is megoldható. Összekapcsolni nem tudtam Windows-ban és most nem akarok +1 third party programot telepíteni. Meg azt írják a legbiztosabb a BIOS-ban megnézni a csatlakoztatott merevlemezek melyik SATA portokhoz csatlakoznak. Remélem a BIOS Storage Configuration-jában ott lesz a Lemez sorozatszáma a SATA port mellett.
-
tknof1871
őstag
Üdv!
3 egyforma merevlemez van a PC házban. A Windows 10 szoftveres RAID1-ét alkotják (Tárolóhelyek vagy Storage Pool a neve?).
Egyik a végét járja. Ki akarom venni. Tudni kéne az alaplap melyik SATA konnektorához csatlakozik. HDSentinelben megnyitottam az Információk/Lemez Tulajdonságokat. Itt azt írja a végét járó HDD-re, Lemez sorszám 3. Ez azt jelenti hogy (most az alaplap User Manualját nézem) a SATA_3 konnektorhoz csatlakozó HDD az amelyik a végét járja?
A User Manual szerint ilyen néven vannak a SATA konnektorok az alaplapon: SATA3_0, SATA3_1, SATA3_2, SATA3_3, SATA3_A1, SATA3_A2. Ha az alaplap SATA3_A1, SATA3_A2 konnektorában van HDD akkor a HDSentinel-ben látnom kellene az egyik HDD-nél hogy Lemez sorszám A1?
Szerintem csak úgy lehet azonosítani a HDD-t hogy a SATA kábelét visszavezetem az alaplap SATA konnektorához de így nem vagyok biztos, a HDSentinel mit ért Lemez sorszámon. -
k1ka
csendes tag
válasz
DarthSun #7480 üzenetére
Rendben,köszönöm az infót.
Még lehetne egy kérdésem?
A HDD-k meghibásodásának van köze a működési időhöz illetve az össz start/stop-nak?
(Gondolom valamelyest biztos közrejátszik,de engem az érdekelne,hogy még kb mennyi ideje lehet hátra normál használattal (adattárólás,filmek tárolása és TV-ről lejátszása) -
k1ka
csendes tag
Sziasztok.
Érdeklődnék a szakiktól,hogy ez a 3.5" HDD
(Seagate 2TB 64MB 7200rpm 64MB SATA3 (ST2000DM001)
szerintetek még mennyit fog elmenni?Elég sokat futott illetve nem is egy mai darab de hiba mentes és 100/100-as.
Kell félnem attól,hogy leáll majd egyszercsak magától? Mennyire bízhatok meg benne? -
-
weiss
addikt
válasz
King Unique #7474 üzenetére
Persze, miután mondtad, kipróbáltam a smartmontools, ill. még találtam valami mmc-utils-t is. Jövő héten megnézem Winen a kártyát is.
-
King Unique
titán
Az ODROID-HC2 az a hardver, amin ha van SD kártyafoglalat, akkor azt tudja kezelni, a S.M.A.R.T. kiolvasása meg az azon futó Linux rendszer illetve azon belül XY program feladata.
Ahol nem derült ki, hogy ez a "Végigpróbáltam mindent, amit a gugli adott" pontosan mit jelent, de linkelve lett, hogy a smartmontools (smartctl) programmal kellene megpróbálni a S.M.A.R.T. infók kiolvasását. + Ha van windowsos PC a közelben, akkor Windowson a HDS aktuális (legújabb) windowsos változatával. -
weiss
addikt
válasz
King Unique #7472 üzenetére
Végigpróbáltam mindent, amit a gugli adott. Ezek szerint vagy a kártya nem tudja mégsem, vagy az SOC.
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #7471 üzenetére
Mondjuk ha ilyen "Industrial", azaz nem hagyomános hanem komolyabb szintű SD-kárta, akkor azoknál lehet S.M.A.R.T., írja is a termék weboldala hogy támogatott a "Health monitoring".
Ha ez igaz, akkor meg vsz a linuxos HDS lesz a gond, az nem képes megfelelően kezelni, annál még a natív linuxos smartmontools (smartctl) is jobb. -
King Unique
titán
"Ezek az eszközök viszont nem támogatják a merevlemezek és SSD meghajtók által szolgáltatott állapot információk (S.M.A.R.T.) lekérdezését, ezért ezeknek az eszközöknek az állapota ismeretlen marad. "
Vagyis hagyományos (nem SSD-alapú ilyen, aminél támogatott) pendrive-oknál és SD memóriakártyáknál általában eleve nem támogatott a S.M.A.R.T., azért van a HDS-nél "unknown' állapot.
+ A HDS esetében az ingyenes linuxos verzió eleve fejletlenebb és nem tudja ugyanazt, mint a fizetős windowsos változat. -
weiss
addikt
válasz
King Unique #7469 üzenetére
Ez OK, de linuxon a driver gondolom nem probléma, és nem USB-s az olvasó sem, hanem az SOC-ba van kötve.
-
King Unique
titán
-
weiss
addikt
Van valami trükkje az SD kártyás SMART olvasásnak? A kártyám elvileg tudja /SDCIT2/16GBSP/ , az eszköz egy Odroid HC2, HDS verzió linux ARM 0.20.10851. Próbáltam neki behivatkozni a /dev/mmcblk2 device-t, de csak ezt kapom:
Examining hard disk configuration ...
HDD Device 0: /dev/mmcblk2
HDD Model ID : ?
HDD Serial No: ?
HDD Revision : ?
HDD Size : 0 MB
Interface : SCSI
Temperature : Unknown °C
Highest Temp.: Unknown °C
Health : Unknown %
Performance : Unknown %
Power on time:
Est. lifetime: -
roseA580
tag
válasz
MasterDeeJay #7465 üzenetére
Hozzászólások alapján nem a 6.2-es hanem a 6.1-es (standard) verzió töltődik le.
Egyébként is a Pro verziót kellene megszerezni!
Előfordul az is, csak nagyon ritkán. -
sgg
tag
válasz
MasterDeeJay #7465 üzenetére
Köszönöm szépen, ez jól jött
-
Standard 6.0 verzió ingyenes regisztrált legális verziója, még 2 napig tölthető.
https://sharewareonsale.com/s/hard-disk-sentinel-standard-saleThis is a 1-computer lifetime license, for noncommercial use
No free updates; if you update the giveaway, it may become unregistered
No free tech support
You must download and install this giveaway before the offer has ended
May not be resoldv6.20 Standard de a fent említett limitációkkal.
-
LaMotta
aktív tag
-
sgg
tag
Sziasztok, segítsetek, el akarok adni egy 4 terrás disket, de a start stop count 4000 felett van 90 napra. A fater "használta" kölső USB-n keresztül, gondolom ezért nagy a start/stop count. Mivel tök üres és tényleg nem használta csak rá volt külsőleg csatolva, mennyi lenne ennek a reális ára? WD43PURZ a tipusa. Ha off topik akkor bocsi! ezen kivűl 100%-ot ír ki. de lehet, hogy hülyeség a 4000 leállás?
-
-
roseA580
tag
válasz
MasterDeeJay #7459 üzenetére
Ez az SSD a gyártó szerint hibátlan!
Kivételesen azt kell mondanom hogy egyelőre ne törődj a HDS figyelmeztetésével! (amig ki nem javítják)
-
-
Shad0w
senior tag
válasz
MasterDeeJay #7455 üzenetére
Köszi.
szerk: egyébként a #198 is rossz válasz, mert a jelenlegi értéke 100 annak is és seholsenem írja a help, hogy akár a HDD-nél is a raw értékből dolgozna. Most hirtelen azt se tudom annak mit jelent a raw értéke (ha létezik logika akkor a hibás block-ok száma, de most nem nézem meg akkorse).Írtam nekik levelet, hogy wtf. Meglátjuk hova vezet
-
roseA580
tag
válasz
Szia!
Lemez / Eszköz-specifikus információk
Nálam mit mutat? -
Csorbi
addikt
válasz
Ehhez képest:
The status of the solid state disk is PERFECT. Problematic or weak sectors were not found.
Health is determined by......#177 Wear Leveling Count.Ez így kissé félrevezető.
-
-
Shad0w
senior tag
válasz
MasterDeeJay #7444 üzenetére
Találtál egy bugot. Jól tetted, hogy reportoltad
A SMART fülön jól látszik, hogy a hivatkozott #177 Wear Leveling Count aktuális értéke 100, szemben az Overview fülön lévő 20-al. A HD Sentinelnek nem kéne konverziót csinálnia ezzel a SMART adattal.
Használhatod bátran az SSD-det, nincs vele gondA RAW érték az összes NAND block Program/Erase ciklusainak átlaga. A 25 (18 hex) teljesen jó az írt adatmennyiséghez: 256GB*25=6,4TB. 5,77TB a reportolt írt adat, ~9% pedig az overhead.
-
Csorbi
addikt
válasz
MasterDeeJay #7452 üzenetére
No ugye máris jobb.
-
-
Csorbi
addikt
válasz
MasterDeeJay #7449 üzenetére
Egy CrystalDiskInfo amúgy mit mond rá?
-
roseA580
tag
válasz
MasterDeeJay #7449 üzenetére
Tárgytalan.
-
-
roseA580
tag
válasz
MasterDeeJay #7446 üzenetére
Igen, én is a riport küldését javaslom, mert ennyire "gyenge" SSD nem létezhet!
Szerintem a HDS hibás értékelésén "nyomok rá egy 0-ázást felület tesztben" nem segít, csak egy riport küldése után kiadott újabb béta!
-
Csorbi
addikt
válasz
MasterDeeJay #7446 üzenetére
Miért nem küldesz riportot a fejlesztőnek? Lehet, hogy nem is ismert/támogatott SSD-ről van szó... (én nem találtam a changelogokban)
-
-
roseA580
tag
válasz
MasterDeeJay #7444 üzenetére
Szia!
Tedd fel a legújabb bétát, lehet hogy az más kondíciót fog mutatni.
Persze ez nem pont ugyanolyan SSD mint a tied, de azért valószínűleg jobb kondíciót fog kiírni.Már az első bétában is sok hasonló hibát kijavított a fejlesztő, jelenleg a 6. bétánál tart a program!
-
Valamiért 20%-ot ír erre az m.2 sata meghajtóra. Pedig alig volt rajta írás.
-
-
zsoca29
tag
Sziasztok!
Tudja valaki,hogy hogyan kell beállítani,hogy lássa a Nas meghatóit is?
Hard Disk Sentinel Professional v6.20 verzió van. -
Most megint akció van ha valakit érdekel.
https://www.hdsentinel.com/
-
RobinHD
tag
Sziasztok!
ebben a kérdésben tud vki segíteni?
ha a hivatalos oldalon megvásárolom a HDsentinel Pro-t (online licensz) 1 gépre, akkor az aktivált licensz átvihető később új gépre? PL ha lecserélem a laptopom? köszönöm -
-
-
-
semetka
őstag
Win10 újratelepítés után nem működik a valós idejű teljesítménymérés. Próbáltam a FAQ-ban lévő megoldásokat de semmi nem működik, regeditben nincs ilyen opció se ahol az 1-et 0-ra kellene álíltani. Mi lehet a probléma?
-
mpierre
veterán
válasz
King Unique #7430 üzenetére
Erre tippeltem én is. Akkor HDS-nek hiszek. Az SSD nem izgat. Van itthon OCZ Vertex Turbo 52% kondival és még mindig hozza a gyári sebességét, és a win sem hisztizik.
-
King Unique
titán
válasz
mpierre #7424 üzenetére
Oda van írva, hogy "becsült hátralévő lemez fennmaradó állapota", vagyis csak egy becslés az írásmennyiség (???) vagy mi alapján, mert ha a kondícióra írja, akkor az eleve aggasztó lenne HDD-knél, mivel azoknál a 100% a normális, hibátlan állapot.
Ellentétben az SSD-knél még pl. a 80%-os kondíció is lehet teljesen oké, sőt akár a 20% is és max. akkor kell aggódni, ha eléri a 0-t, vagy még akkor sem feltétlen minden esetben.Egyébként a HWInfo eleve nem egy kimondott meghajtódiagnosztikai program, attól hogy van benne S.M.A.R.T. is, még nem egy HDS szintű szoftver ilyen célra.
-
Shad0w
senior tag
Jól megakartam mutatni, hogy bezzeg a Samsung 970 Evo nvme SDD-mel ez milyen jól látszik. De a linkelt oldalon nem létezik a mező, miközben az applikáció szépen listázza.
Amit korábban linkeltem a te HDD-hez, lehethogy nem teljes, mert a saját SSD-mnél sem az...
u.i.: 6.20-as verziót használok
-
Shad0w
senior tag
válasz
mpierre #7427 üzenetére
Félreértettél
Azt akartam mondani, hogy SSD-knél erősen véges az írható adatmennyiség ezért ott van egy SMART mező (Percentage used) hogy az SSD mit gondol, mennyi van még hátra. A HDSentinel SSD-nél simán azt a %-ot írja ki kondíciónak.
HDD-nél még nem láttam hasonló mezőt a SMART-ban. És a HD Sentinel sem tud ilyenről.
-
Shad0w
senior tag
válasz
mpierre #7424 üzenetére
Furcsa HDD-nél ezt a mezőt látni, mert az írás mennyisége nem befolyásolja a mágnes lemez élettartamát (elvileg).
Mindenesetre a HDSentinel oldala sem listáz semmi hasonló mezőt ehhez a vinyóhoz:
TOSHIBA MQ01ABD100 -
Csorbi
addikt
válasz
mpierre #7424 üzenetére
Ökölszabály, hogy mindig megnézzük a legújabb, legfrissebb elérhető verzióval IS, jelen esetben ez a 6.20.4 beta.
És ha azzal sem egyezik akkor mehet riport a fejlesztőnek. -
mpierre
veterán
Üdv!
A HW Info és a HD Sentinel által kijelezt adatokban akadt némi eltérés:
Érdemes ezzel foglalkozni, vagy a hw info téved? -
válasz
Gardaai #7419 üzenetére
Ez egy SMR-es meghajtó, két tippem van.
Az egyik hogy valószínűleg karbantartást végez mivel itt az adatok nem szokványos módon vannak rögzítve, ha nem szabályos a kattogás akkor valószínű az adatokat pakolgatja.
A másik pedig PWL aktív azaz a fej oda vissza mozog szintén karbantartás miatt. Ez jellemzően szabályosan 5-60 másodpercenként történik. -
roseA580
tag
válasz
PhoenixK #7421 üzenetére
Igen, a HDS-nek 0%-os kondíciót kéne mutatnia DE nem tekinti kritikus paraméternek így figyelmen kívül hagyja!
Érdekesség:
Nekem volt egy Samsung HDD-m hasonló hibával, ami mégis hibátlanul működött!
Talán még a Windows is feltelepülne, ha a Biosban le lenne tiltva a smart ellenőrzés.
Erre általában van is lehetőség, egy próbát megérhet... -
HDS-ben a SMART-oldalon az eltolás csak a HDS-ben mutatott eredményt befolyásolja, a SMART-adatokat nem módosítja.
Ha a telepítö már beleköt, akkor azon (tudtommal) nem nagyon lehet segíteni.Mindenesetre javaslom, küldj egy teszt-riportot a fejlesztönek, mert szeritnem ezt nem illene 100%-osnak mutatnia.
-
HwGuru
csendes tag
Sziasztok!
120as Sandisk SSd-re nem tudtam windowst telepíteni, mert kiírta, hogy hamarosan meghibásodás várható. Érdekes, mert több tesztet is futtattam rajta, és nem mutat hibát egyik se. Ami látszik, hogy a 184-es SMART sorban a küszöbértékkel van gond, ezért riaszt rá a Sentinel is folyamatosan. Javítható ez az SSD? A küszöbértéket kellene átírnom? Köszi a választ!
-
Gardaai
senior tag
ST2000DM008-2FR102 az áldozat. Hetek óta, folyamatosan kattog üresjáratban, már az agyamra megy. Ebből nektek látszik valami? Egyébként mikor frissülnek a S.M.A.R.T. adatok? Egy-egy tesztelés után, vagy magától is kéne, a program indításakor?
-
-
-
-
Met
nagyúr
Bug hogy eltűnik a NAS a Sentinelből?
Azt már megszoktam hogy a tálca ikonok között nem jelenik meg azonnal a hőfok kijelzése annak a lemeznek. De most konkrétan a bal oldali listában sem látni a lemezt.
Betallózom újra a #7102 szerint, 1-2 napig jó, utána megint eltűnik.6.20 Pro-m van.
-
válasz
liksoft #7411 üzenetére
Nincs sok értelme mivel sejtem mi okozza, nincs köze a HDsentinelnek.
Van egy dual bay rackem aminek a hardveres klónozó része elcseszi vagy néha ki is nulláza a smart értékeket. Ideiglenes klónoknak szoktam használni notivincsiket és most is klónoztam rá.
Ez esetben valami eléggé nagy értéket lőtt be. Már küldtem régebben riportot 0-ás smart vincsikről, ott is ugyan ez volt az eredmény hogy tényleges értéket olvas ki csak az nem valós mert átírta a rack.
Végülis beküldöm de odaírom hogy miért ilyen amilyen. -
liksoft
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #7410 üzenetére
Szia!
Küldtél riportot a fejlesztőnek?
Ha nem, akkor jó lenne, mert abban tudja megnézni a számítás min bukhat meg, így egy újabb változat esetleg jól írhatja ki. -
Sokat ment.
-
Gardaai
senior tag
válasz
Gardaai #7405 üzenetére
Közben találtam egy kapcsolót, hogy ne a hónapról hónapra időszakot írja: [kép]
Ez HDSentinel-nél 1 volt. Itt egyből 3. Viszont scrutiny is "csak" 1-et ír S.M.A.R.T. adatoknál, de ennek annyira nem hiszek, mert mintha sosem frissülne.Írtam az ügyfélszolgálatnak, egyelőre úgy néz ki, hogy gariban kicserélik. Hozzák, viszik és mivel Ironwolf, ezért a Rescue Data Recovery Services-nek hála, megtudtam beszélni, hogy ők mentsék le az adatokat, ne nekem keljen megint napokig mentegetni ide-oda az adatokat. Meglátjuk tényleg úgy lesz-e, ahogy lebeszéltem velük.. Természetesen van backup, még a másik 4TB ami helyére bement, tárolja az adatokat.
-
Gardaai
senior tag
Jelenleg a se a Short, se az Extended nem fut le, ugyanezzel a fenti hibával.
Lejjebb a grafikonokon semmit nem mutat, ugyanis fél napja került be.
Ez idővel (havonta) töltődne fel adattal, de abban sem vagyok biztos amit írsz, hogy ez teszt nélkül itt magába frissül. Főleg, hogy DSM-ből kivették a S.M.A.R.T. paramétereket, csak külsős appal tudom monitorozni: [kép]Azért rakom be a PC-be újra, mert onnan már vannak exportált értékeim.
Bármit mutat a Linux-os verzió, az mégis egy másik rendszer. Ahhoz mérem, amit már láttam. -
válasz
Gardaai #7403 üzenetére
A S.M.A.R.T. értékei nem a short/extended test-től jönnek létre/frissülnek.
"A Rövidön-teszt általánosságban teszteli a merevlemez komponenseit (író/olvasó fejek, szervó, elektronika, stb.), míg a Részletes és a Szállítás ön-tesztek (amennyiben támogatottak) a gyártó által meghatározott tesztlépéseket hajtják végre. A Részletes ön-teszt teljes felületellenőrzést tartalmaz, melynek során az esetleges problémás területek is vizsgálatra kerülnek, így időszakosan ajánlott ezt a tesztet elvégeztetni."
Nem szükséges átszerelni, nemrég linkeltem, hogy a Synology-n is futtathatod a HDS-t. A HTML riportfájlt megnyitva, vagy a Windows-os kliensen hozzáadva kiolvashatod a problémáját.
Mit mutat ha lejjebb görgetsz? A kulcsfontosságú meghajtó adatoknál van egy szép grafikon. Ott talán látható a problémája. -
Gardaai
senior tag
Bedobtam a NAS-ba, lefutott minden teszt (kötet létrehozás után 10 óráig scannelte), a scrutiny nem látta jól a HDD-ket, régi adatok voltak benne, ezért újra telepítettem, majd indításkor azonnal jelzett, hogy baj van.. Gondoltam futtatok egy extended S.M.A.R.T. tesztet, hátha csak rossz adatokkal dolgozik, de csak a quick teszt futott le. Az extended azonnal megáll és hibát dob a rendszer. A disk manager maga hibátlannak írja, de a health infót megnézve, folyamatos adatmentésre szólít fel, illetve a S.M.A.R.T. pedig, hogy cseréljem a HDD-t.
Az a baj, ha nem tudja futtatni az extended testet, akkor hogyan fogom innentől ellenőrizni a S.M.A.R.T. értékeit?
Fene vigye el..
Most megint vehetem ki, HDSentinel-t ráküldöm PC-n, megnézem változott-e az értéke azóta. Hátha a NAS érzékenyebb csak rá. -
Shad0w
senior tag
válasz
Gardaai #7400 üzenetére
Köszi a képet.
Hát ja, titkolóznak. De mondjuk nekem a S.M.A.R.T. short self test sem jelent többet mint a képen a short generic test. Vmit tesztelt magán* a vinyó és az passolt. De a lényeg, hogy a saját programjukat támogatják, többet nagyon nem tudsz tenni.*jó, látom, hogy csak ez egyiknél van ott a "self", de megelőlegezem nekik, hogy mindegyik az. Pl. spin up time-ot bztosan a hdd méri magának és utána csak elárulja...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A merevlemezek, mint minden más, előbb-utóbb elromlanak. Jó lenne erre időben felkészülni, hogy elkerüljük az adatvesztést.
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ) dokkoló
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest