- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mini-ITX
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen videókártyát?
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
blattida
nagyúr
válasz
#71562240 #32594 üzenetére
Ahogy olvashattuk, azért Kamm Mária is kényeztette magát egy kicsit.
trufa12
Szerintem nem ér meg 40000 forintot a két technics, harmincnál többet nem szabad értük adni, ha le tudod alkudni az árat és el tudod fogadni vagy eleve kultiválod a hangjukat, akkor esetleg beruházhatsz, de ennyiért azért vannak jobbak.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
törölt tag
válasz
trufa12 #32598 üzenetére
Mindkettő az akkortájt (is) jellegzetes Technics hangvételt képviseli, azaz enyhén mélytónusú, nyugodt, kissé lágy, hosszan hallgatható tónusú hang, amely nem ugrik a képedbe, hanem inkább körülölel. Kicsit nézőpont kérdése, hogy nyugodt, stabil hangnak gondolja-e az ember, vagy egy kissé jellegtelen, tompa hangnak, de a többség szerette, okkal. Eléggé elfogadott ár-érték arányú készülékek volt mindkettő a maga idejében, ha nem is "ötcsillagos best buy-ok", de stabil "négycsillagos jótanulók". Az alapkategória felett voltak egy-két lépcsőfokkal.
A CD-játszó optikájának állapota függvényében megéri a páros a 40ezret is annak, aki szereti ezt a hangvételt, de azért érdemes alkudni rá. -
trufa12
addikt
Technics SU-VX600 erősítő + SL-PG 400 cd lejátszó
sziasztok ezekről szeretnék némi információt.
találkoztatok e már ilyenekkel , v hasonlóval.meg ér-e ez a 2 ő 1ben 40 ezret?
elméletben karc mentes állapotban vannak.
Válaszotokat előre is köszönöm
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
eclipse006
őstag
válasz
#71562240 #32594 üzenetére
Na jó, de ez vakuval és egy tükörreflexes géppel készült, nem telóval, rossz fényviszonyok között.
Ez ha jól tudom 93-as dobozka, és valószínűleg azért sem találkoztál vele, mert ez a JVC MX-S20-as minihifi gyári doboza. Ehhez képest szerintem meglepően korrektül van megépítve, és kellemesen szól. (Főleg mióta kicseréltem a bipoláris elkót, fóliára.lancerboy: Végül is a ti eszmecserétek is féli-meddig ON.
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
törölt tag
válasz
eclipse006 #32593 üzenetére
Végre valami ON!
(#32594) kammerer Azért sokkal szürkébb lenne az életem nélkületek!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
#03969024 #32592 üzenetére
Az a baj, nekem elhúzódott a hétvégém, elmaradt a mai "munkautam", úgyhogy elfoglaltam magam valamivel. (Közben azért hasznos dolgokat is végeztem.) Majd holnap már útközben leszek, akkor nem foglak egész nap boldogítani.
No meg úgy látom, Blat Tilda is nagyon ráért ma...
(#32593) eclipse006: (Na, legalább lancerboy is láthatja, hogyan kell hangdobozt fényképezni.) Mikori évjárat? És hogy szól? (Még nem hallottam ezt a típust.)
[ Szerkesztve ]
-
eclipse006
őstag
Lőttem pár képet a JVC dobozról szétkapva, akit érdekel.
https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
törölt tag
válasz
#03969024 #32587 üzenetére
Az igaz, hogy közvetlenül a lemezjátszóra tehénkedik.
Mondjuk azt a lemezjátszót nem is sajnálnám.
Egyébként '85-'86-ban sokat hallgattam ezt a fajta hifitornyot, a soproni egyetem zeneszobájában éppen ilyen volt akkortájt. (De a DC 2550-esekkel volt mellékelve.)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
#71562240 #32586 üzenetére
Ha már mindenáron piszkálódunk, akkor Ágika egy AKAI-ra "tehénkedik", amit én is zokon vennék!
"Ha jövőre tényleg valami Videoton kiállításon kell fotóznom, akkor majd hívok valakit, aki rátehénkedik a készülékekre..."
Könnyen ígérgetsz, hiszen tudod, szinte semmi esélye annak, hogy a szavadon kelljen fogjunk.
Zsoltnál nem láttam hoszteszeket, de nálam amúgy sem rúgnának labdába, mivel egyetlen sem érne fel a jelenlegi páromhoz! -
törölt tag
válasz
#03969024 #32584 üzenetére
Én inkább a könyvtárban olvastam ezeket a magnós évkönyveket, mert kellett a pénz Hi-Fi Magazinra.
Amúgy az adott címlapfotóról az jut eszembe, hogy én még Pataki "Fabulon" Áginak se engedném meg, hogy rátehénkedjen a hi-fi berendezésemre. Habár annyiban éppenséggel igaza van, hogy ez csak Videoton, így legalább valami haszon is van belőle. Ha Videoton-om lenne itthon, akkor csakis arra használnám, hogy (a '83-as évfolyamú) Pataki Ági rátehénkedjen. Videoton, mint Ági-alátét... Egyébként tartalmas, dialektikus a kép: A Szépség és a Szörnyeteg... Ha jövőre tényleg valami Videoton kiállításon kell fotóznom, akkor majd hívok valakit, aki rátehénkedik a készülékekre...
Zsolt-féle Mikulásos szülinapon nem voltak csinos hoszteszek, hogy rátehénkedjenek erre-arra, ide-oda?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
blattida #32578 üzenetére
Hogy egyeseknek mennyire beteges fantáziájuk tud lenni... Például az ilyen Blat Tilda féléknek...
Műsoros papírzsebkendő, ez jó...Jó hogy nem Peter, Jim és Ron rázza Gay(le) ... ritmusát.
(#32579) lancerboy: Tetszik, tetszik... El akartam én menni, csak hát akadályoztatva voltam! (Egyébként hogy is kritizálhattam volna a telefonod képminőségét? Hol van annak minősége?)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
#71562240 #32569 üzenetére
"teljes szépségében látható a lancerboy kolléga által tegnap ide a topikba beleszemetelt VIDEOTON színvonalú fotón homályosan-körvonalaiban-foltokban-elmosódottan-pacaszerűen-árnyékaiban éppen csak alig-alig kivehető két hangdoboz is.
"
Figyuzzál! Előbb-utóbb csak kihúzod a gyufát!Jöttél volna el nézelődni, hallgatózni, s akkor nem kritizálnád szegény telefonom képminőségét.
Egyébiránt így jobban tetszik?:
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
perempe #32575 üzenetére
Emlékszem, ezt a láncot említetted már, miszerint vájtfülű ismerősödnek van ilyenje. Valószínűleg a NAIM-ot irigyelném el tőle leginkább.
(Bajnokpityu is régóta DIY-kodik egy NAIM-ot, de nem látom, hogy elkészülne vele, pedig néha megemlítem, aztán mentegetőzik, hogy ezért meg azért nincs még kész.)
Szerintem érdemes a panelsugárzókkal kísérletezni, Martin Logan-eket, Magneplanar-okat, Quad-ot hallottam eddig, és ha jól ki voltak szolgálva teljesítménnyel (és szubbal), akkor mindig elélveztem tőlük.[ Szerkesztve ]
-
perempe
veterán
válasz
#71562240 #32568 üzenetére
a lánc: Sony SCD-XB940 SACD, DIY Naim NAP erősítő (talán 250?, ezt preferálja az LC Audio Millennium X-vel szemben).
Event szerintem hangsugárzót váltott, és a tulaj sokkal jobbnak tartja a Finalt. a szubok váltója kezdetleges volt. így jó vétel volt a két panel, bármilyen szubot le lehet rakni alá, és már szól is. (a panelek 150Hz-től 25000Hz-ig visznek át.) az Event hangszórókészlete ~500€, és akkor még kell hangváltóra és dobozra költeni, mindkettő nagyon drága.
én először hallottam elektrosztatikust, ezért nem akarok különösebben írni róla. az tetszett benne, hogy nincs dobozhangja, de továbbra is csak 85-86db, és nem hallgatható akárhonnan, meglehetősen irányított a hang.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Ear001 #32570 üzenetére
Első bekezdéssel nem értek egyet, másodikat elfogadom, hogy igy látod, de nem értek vele egyet, harmadikon azért mosolygok, mert pont korrektségükkel vettek meg kilóra. Asszem más szemszögből,szemüvegen keresztül látjuk.
Hasonlóan szurkolok Zsoltéknak, mert Zsolt stílusát alapvetően birom, de ettől még engedtessék meg nekem, h leirjam, szerintem bizony nem jó az új ár/érték arányuk. És igazából nem szoktam érteni, hogy amikor két készüléket ABzünk, miért van a 3szoros szorzó. Személyi kultusz?
-
Ear001
addikt
válasz
#71562240 #32569 üzenetére
Teljesen megértem, ha hobbi szintről, adjuk össze az alkatrészek árát irányból nézed, de egy cég nem kalkulálhat így, pláne nem olyan, amivel világszerte kereskednek. A Heed nyugati pénztárcával mérve még mindig igen jutányos vételeket kínál, a magyar pénztárcához képest valóban megdrágult, de szerintem egy kis alku a hazai vevőnek mindig belefér.
A listaárakról pedig csak egy adalék. Ha valaki amerikai hifi terméket szeretne forgalmazni, nagyon egyszerűen kiszámolhatja azt az árat, amit a gyártónak kell fizetni. A listaár 1/3-a. Slussz. A többiből oldd meg a szállítást, vámkezelést, áfát, reklámot, ha van viszonteladói árrést, raktárkészlet finanszírozást, meg a te hasznod. A gyár által megkapott 1/3-ad pedig elég kell, hogy legyen a gyártásra, fejlesztésre, tartalékalkatrészek biztosítására akár évtizedekre visszamenően stb. Az európai gyártóknál azért nem egészen így alakulnak az arányok, de a kereskedők elég nagy nyomást tudnak kifejteni, hogy errefelé mozduljanak.
-
shalafi66
veterán
Mindig mosolyogva figyelem az ilyen teológiai vitákat, pedig röviden és egyszerűen összefoglalható lenne a H. Zs. jelenség és a Heed irányvonal. Sok hűhó semmiért, a megfelelő jól fogalmazott katekizmussal, és az ennek megfelelő árakkal kombinálva. :-)
Viszont volt egy Huszty Magyarországon, aki értett is az elektroakusztikához, csak őt Dénesnek hívták.
12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa D19TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/d19 Hangfalselymek https://hangszoro.net/selyem
-
Ear001
addikt
válasz
bajnokpityu #32563 üzenetére
Szoktam én hallgatni minen félét, de ez mit sem változtat azon, hogy hifi termék gyártó cég csak egy van itthon, a Heed. A többi valahol a manufaktúra és a hobbiprojekt között van valahol, igazad van.
A Heed pozíciójának a megitélésénél pedig úgy gondolom nincs illetékesebb, mint a külföldi forgalmazók, importőrök. Már megbocsáss, de milliószor nagyobb a rálátásuk, mint neked. Ők fektetnek bele pénz, és ők azok, akiknek leginkább húsba vágó kérdés, merre tart a cég és ezeket az információkat bizony tőlük hallani.
Az megint más kérdés, hogy miért demózik valaki boldogan egyik márkával, és a másikkal miért nem. Például azért, mert több pénzt kereshet rajta? Ha pedig mondjuk az Si annyira nem tetszik neki, akkor miért árulja? Nagy késsel még senkit sem kergettek, hogy ezt tegye, a Heed nem olyan árukapcsolásos márka, mint mondjuk a B&W és nem annyira szigorúak a kereskedőkkel sem, mint a Naim.
-
törölt tag
válasz
Ear001 #32562 üzenetére
Ezt megismétlem itt: (#32561) Ear001: Szabadjon felettébb egyetértenem ezzel a kis elemzéssel.
(#32562) Ear001:
Az új Heed-ekkel és árazásukkal kapcsolatban köszi a hozzászólásodat, mérvadó is számomra a véleményed természetesen (és persze bajnokpityu kissé ellentétes szövege is), de az alábbi mondatodba belekötnék:"Az pedig, hogy mennyit kell fizetni egy-egy komponensért, igen erősen marketing eszköz is, amit Zsolték még mindig csak igen óvatosan használnak."
Nos, nekem éppen mindig az volt az érzésem, már a kezdetektől, hogy éppen Zsolték kirívóan "agresszíven" használják az árakat (is) marketingeszközként, ami azt is jelenti, hogy alkatrészileg olcsó eszközöket sokszor "sznob" árakkal támogatnak meg. Ez persze többé-kevésbé minden hi-fi-audiofil-high-end gyártóra és kereskedőre igaz, de Zsoltékra feltűnően inkább "többé" mintsem "kevésbé". Nekem úgy tűnik, hogy náluk ez már-már Vanish-Ariel-Calgon-Danone-Raffaello(-Merlin Audio-Audio Note...) szintű. Persze, amikor régebben Heed (és StandArt) komponenseket-rendszereket hallgattam, végül is általában úgy döntöttem, hogy a hangjuk megéri az árát, és eléggé tetszeni is szokott a hangvétel, amit a Heed elektronikák és StandArt dobozok ki szoktak hozni egymásból, de mostanra már eléggé túlárazott-gyanúsnak tűnnek Zsolték készülékei. Persze ez most csak okoskodás-kibickedés a részemről, okosabb akkor leszek, ha az újabb dolgaikat is meghallgatom.
(Közben benéztem a blogodra, megtekintettem a fotókat a Zsolt Mikulás partiról. Egyúttal jelzem a többieknek is, hogy találtam néhány fotót Zsolték mikulásos-szülinapos dolgairól az ear.hu-n a Zsolt Audio címke mögött, - ahol egyebek mellett teljes szépségében látható a lancerboy kolléga által tegnap ide a topikba beleszemetelt VIDEOTON színvonalú fotón homályosan-körvonalaiban-foltokban-elmosódottan-pacaszerűen-árnyékaiban éppen csak alig-alig kivehető két hangdoboz is.)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
perempe #32560 üzenetére
Sajnos Final Sound-ról még semennyi hallgatási tapasztalatom nincs, úgyhogy már csak ezért is különösen kíváncsi lennék, hogy milyennek hallottad az adott rendszeren belül, és hogy mi volt a rendszer.
(#32561) Ear001: Szabadjon felettébb egyetértenem ezzel a kis elemzéssel.
[ Szerkesztve ]
-
DDL
őstag
válasz
Deadzone41 #32549 üzenetére
Én magasról teszek a mélyátvitelre ha a közép-felső közép tartomány rendben van. A megszólaló hang nagy része ebbe a tartományba esik. És fordítva: ha sz@r a közepe, akkor nem érdekel a mélye sem....
Üdv: DDL
Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html
-
DDL
őstag
válasz
bajnokpityu #32537 üzenetére
Ennek a grafikonnak sztem nincs értelme.
Nyilván nincs. Persze ha egy nem sztárolt, olcsó füles produkál hasonló stílusú megszólalást, akkor van értelme...
Azon még csak-csak lehet vitatkozni, hogy a girbe-görbe tendenciája milyen, de nem csak egy füles görbéje van az ábrán. És bezony van amihez képest 5-10dB a magas hiánya az LCD2-nek...Naés. a mély és magas hangok aránya azért nem elhanyagolható mértékben függ a fül alakjától.
Ez a megállapítás természetesen ugye nem vonatkozik a nem füleses lehallgatásra? Mert ha igen (mint ahogy igen) akkor jelen tárgykörben indiferens.
Sennheiser Unipolar 2000. Annyi különbséggel, hogy a felújítás után inkább 2002.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Ear001 #32562 üzenetére
Meg kéne hallgatnod más magyar manufaktúrát is, aztán nevetnél a Heed féle ár/értéken.
Feltéve,ha nem eleve 2-3x hátszéllel indul a Heed,mint egyéb Heedfanoknál megszoktam már. Valamiért Heed fanoknál,ha 3x olyan jól szól egy másik cucc,akkor mondják, hogy ízlés dolga. Nekem is volt Heed láncom, szinte teljes. Használtan korrekt az árazásuk, beilleszkedik a használtpiaci ár/értékbe. Ja, hogy tök véletlenül kevesebb,mint listaár harmadáért,negyedéért megy el egy néhány éves készülék?Nem merném ezt mondani,hogy a olcsó naimnak tekintik. Van némi kinti tapasztalatom ezzel: Heed:hars,nem szeretjük, alsó polcon van szétszedve az SI. Ugyanebben a boltban, boldogan demoztak Naimmal. Naim és a heed mióta hasonló stílus? Sztem totál ellentétes a két márka hangzásvilága, és szinte biztos,h azonos láncban nem szólhat mindkettő ugyanolyan jól.
Utolsó bekezdéssel egyetértek. Messze a legfontosabb a forrás, aztán erősítő, és csak a végén a hangdoboz. A kábelezést is érdemes az forrás környékén duplán komolyan venni. Ezt igaznak találtam 60rugós láncnál is, 5, 10, és 30+ M Ftos láncnál is.
[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
válasz
#71562240 #32481 üzenetére
Éppen az érdekel, hogy most elszálltak-e ezek az árak, vagy megszolgálja őket a beltartalom és a hang.
Szerintem teljesen rendben van az ár-érték arány. Az pedig, hogy mennyit kell fizetni egy-egy komponensért, igen erősen marketing eszköz is, amit Zsolték még mindig csak igen óvatosan használnak. Azt látni kell, hogy a Heedra úgy tekintenek a külföldi partnerek, mint a Naim első számú alternatívájára. Ezért annál olcsóbbnak kell lennie, de nem sokkal, mert akkor nem veszik elég komolyan. AZ pedig nem kérdéses, hogy a Heed-nek a magyar piac már régóta túl kicsi, nem fókuszálhat ide, mert akkor rég lehúzta volna a rolót.
A legnagyobb baj a hangdobozzal van, ha az árát nézzük. A hifit vásárlók egy jó része erre koncentrál, elég tipikus az a költés, hogy a hangdoboz árának felét-harmadát költik az elektronikára, persze nem az 500-1000 eurós kategóriában, hanem ott, ahol már majdnem, vagy bőven ötszámjegyű az árcédula. A viszonteladói visszajelzések alapján az derült ki, hogy valami ilyesmire lenne igény, ami erősen meg tudná lendíteni a forgalmat.
-
Ear001
addikt
válasz
#03969024 #32520 üzenetére
Szerintem teljesen igazad van, de nincs.
Az AT sokkal közelebb áll mindenféle megszokáshoz. Egyfelől úgy szól, mint egy fejhallgató. Nagyon jó kis fejhallgató, szó se róla, de nem lóg ki a sorból. Másodszor úgy szól, mint egy jó kis hifilánc. Van alja-közepe-teteje, darab térhatás, megindul, megáll.
Az Audeze viszont egyáltalán nem tipikus eszköz. Nem úgy szól, mint egy fülhallgató, hanem úgy, mintha egy kisszobába bedugnánk a fejünket zenét hallgatni. Nem úgy szól, mint egy tipikus hifi lánc, hanem úgy, nagyon erős a rácsodálkozás faktor, mint amikor az ember mondjuk először hall elektrosztatikus hangszórót, vagy nagyon jó tölcsérest, esetleg egy világbajnok triódást. Jé, ilyen is van? Hirtelen átrendeződnek a preferenciák, felborul a sorrend, amit magunkban kialakítottunk a felvételekről, stb.
Amúgy szerintem Zsoltnál a Mac és a Canalot közötti drót volt a hangot legerősebben korlátozó tényező...
-
Deadzone41
őstag
válasz
#03969024 #32558 üzenetére
dehogy, nem borult ki semmi bili
. a mélyhez viszonyítva kissé háttérbe van a magas tartomány, ezért mondom, hogy sötét, de semmiképp nem mondanám fénytelennek, szép részletező az felül, egyáltalán nem jellemző rá tompaság, inkább folyékonynak mondanám. nyugodtan üsd bele az orrod, arra van a forum, hogy megvitassuk.
-
törölt tag
válasz
Deadzone41 #32556 üzenetére
Úgy látom, kissé kiborítottam a bilit, valószínűleg megint nem fogalmaztam eléggé érthetően, sajnálom. Pityu ezt írja: fénytelenség LCD3nak biztosan nem sajátja,, te pedig:valóban felfele esik az lcd, sötét karaktere van, ami egyezik az én véleményemmel is, de akkor valakinek nincs teljesen igaza. Zárjuk a témát azzal, hogy nem rossz füles az LCD2, még ha kissé másként is súlyozzuk az erényeit és hibáit, s a W1000-nél is vannak rosszabb hangúak. (Én pedig legközelebb ne üssem az orrom olyasmibe, amihez alig van közöm.)
-
Deadzone41
őstag
válasz
#03969024 #32552 üzenetére
felül van egy kis összevisszaság általában, ez a térérzet kialakítása miatt szükséges, de azon kívül úgy mint hangfalnál. a négyszögjel válasza nagyon szép, meg az hogy tök lineáris alul, az igazi szubokat is leadja maradéktalanul.
szerintem hülyeség, h nincs értelme a fejes mérésének, elég jól következtethető belőle a fejes karakterisztikája, meg pl. én meg tudom rajt nézni van-e a fejhallgatónak a fülem számára szúrós magasa, mert tudom melyik frekitartományra vagyok érzékeny.
valóban felfele esik az lcd, sötét karaktere van, olyan mint egy hd650, csak technikailag sokkal jobb, és nem tompa.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #32553 üzenetére
Basszus, szinte a kezdetektől egyről beszélünk, hogy gyenge az AT mélye, viszont az LCD szerintem felfelé esik picit, de lehet, hogy elszoktam annyi basszustól.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#03969024 #32552 üzenetére
Semennyire nem kell értelmezni. Teljesen fölösleges lemérni, megtekinteni
Az a baj,h ismerem az LCD3at, amitől elvileg csak kicsit gyengébb az LCD2 (sokak mondták)Azon kívül, h semmilyen, semmi komoly baja nincs. Mondjuk ennyiért talán lehetne picit nagyobb felbontása,de ennyi. LCD3 konkrétan a legpontosabb mélyű füles hírében áll. Ami hasonlóan pontos mélyű fülest ismerek, annak mélye alig van, ezért mélyben sztem is jónak kell lennie.
Ezzel szemben, a 3000es AT volt talán az első olyan AT,aminél nem bántott,h mennyire rossz a mély. Kevés, és hiányos, szerintem általában az ATk mélye.
-
törölt tag
válasz
Deadzone41 #32549 üzenetére
Fülesnél miként kell értelmezni az átviteli görbét? A felső azért tükrözné az általam hallottakat, bár nem hinném, hogy ennyire esik 1 kHz fölött.
Remélem, nem úgy értelmezitek, hogy leszóltam az LCD2-t?
[ Szerkesztve ]
-
KisTücsök
addikt
válasz
bajnokpityu #32547 üzenetére
Nem igen. Múltkor nézegettem az árait, az azért már más szint.
Kipróbálom Fapaci új kábelét.
Néhaitól vettem volna egyébként Virgo Ag-t bevezető áron, de már úgy nem kapható. Meg végül is még a bevezető ára is lehet sok lett volna most.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #32537 üzenetére
Pont azt mondtam ott a srácnak, hogy első benyomás szerint össze kéne gyúrni a kettőt. Al Di Meolát hallgatva nekem jobban tetszett az AT fémesebb hangja, viszont pont Miller Blast-ja alatt már igencsak kiütközött az AT mélyhiánya, az LCD2 pedig inkább brummogott, mint egy bassreflex doboz. Hangsúlyozom, ezek első benyomások voltak, szinte kapkodtuk egymás kezéből a füleseket.
-
KisTücsök
addikt
10 ezer alatt kellene valami IC. Ajánlás?
Láttam AVX-en VdH-kat, 8000-ért, vagy inkább Fapacitól valami alap IC-t? Azzal is kb ott lennék.
-
bajnokpityu
félisten
Ennek a grafikonnak sztem nincs értelme.
Unipolar biztosan nem lenne mérve jobb,mint ezek. jó eséllyel ugyanúgy be van horpadva a magasa. Naés. a mély és magas hangok aránya azért nem elhanyagolható mértékben függ a fül alakjától.Milyen unipolar az,amit ennyire szeretsz? Csak,hogy ha valami olyasmit akarnak a fejemre tenni, ne tiltakozzak
Lancer: arra akartam kilyukadni, hogy ha a 3000 és az 5000es AT alatti AT fülesnek lineárisnak tűnik a mélye,akkor a valóság az,hogy ki van emelve. LCD3at eleget hallottam, hogy ne ez a grafikon jusson eszembe. K701ről szintén.
-
DDL
őstag
válasz
#03969024 #32526 üzenetére
Amikor tönkre ment az Unipolar 2000-em, akkor váltani akartam és szóba került az LCD2 is többek között. Röviden: inkább felújítottam az Unipolart. Az meg nem gond, hogy dobozhoz vagy szokva, mert nem kell más megítélés alá esnie a füleseknek sem. Vagy ha vki szerint mégis, akkor nem a Te készülékedben van a hiba...
-
blattida
nagyúr
válasz
#71562240 #32533 üzenetére
Nálam mindkét említett zenekar nagyon magasan helyezkedik el.
Én azt írtam nagyrészt okozta, nem azt, hogy Ő okozta, a szerepe valóban inkább az inaktivitásában mutatkozik meg és ez elég komoly felelősség és valóban, már gabriel kiválásakor hanyatlott a színvonal és valóban, hackett távozása volt az utolsó lökés a tocsogós lötyögés felé. Ám ezt vállalta az elvileg vezető collins és szépen énekelgetett még kiválásáig, míg végül mindannyiuk végső unalomba és nyálba fulladása előtt elenyészett a genesis zenekar( hogy még holtában összetarháljanak egy kis pénzt, összeálltak egy kis világ körüli turné erejéig, de ez nem számít)...
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
törölt tag
válasz
blattida #32531 üzenetére
Az biztos, hogy "összeszedettebb" lett az After Crying zenéje Vedres kiválása után, de nekem azért hiányzik az együttesből. A szólólemezein egyébként érdekes módon már egy jóval egyedibb vonalra ment át, kevésbé érződik a "túlzott ELP és King Crimson rajongás". Mondjuk szerintem a Crimson iránt nem lehet eléggé "túlzottan" rajongani - amint azt úgy látom, te is hasonlóan véled.
Na meg az ELP-től is a Brain Salad Surgery eléggé tökéletesközeli.
Én részben revideáltam ezt a "Collins okozta a Genesis elkurvulását" közkeletű álláspontot. Az mondható, hogy ő kezdte, de sajnos Rutherford szinte vele egyidőben elkurvult, lásd a Mike and the Mechanics is már régóta nyálzenét játszik, és bár az utóbbi két évtized Tony Banks szólóalbumait még nem ismerem (talonban tartom őket, félvén a csalódástól), a Collins kiválása utáni Genesis album (Calling All Stations) is ugyanolyan nyál, mint a Collinssal készített utóbbiak. Azt hiszem, a fő baj, hogy Gabriel majd Hackett kiválása után már nem maradt olyan öntörvényű tag, aki a határon innen tartotta volna az együttest. Egyébként érdekes megfigyelni, hogy a Hackett előtti Genesis-alapító gitáros, Anthony Philips máig megtartotta a progresszív rock magatartást, nem feküdt le a pénznek. Vissza kellett volna Philips-et könyörögni az együttesbe Hackett kiválása után.
(#32532) Dorian: Én a Show-t szeretem a legjobban, de persze bármelyiket mindig szivesen hallgatom. Valószínűleg a De Profundis a legeslegjobb albumuk.
-
blattida
nagyúr
válasz
#71562240 #32530 üzenetére
Vedres túlzottan rajongott az elp és a king crimson zenéjéért (mondjuk jogosan), és ez pofátlanul meg is látszódott a korai sírás után lemezeken.
Szerintem a zenekar többet nyert a kiválásával, mint amennyit veszített.
Az általad megfogalmazott genesis elkurvulás nagyrészt collins-nak köszönhető, aki, mint sokan tudjuk, már nagyon régóta bigband-ezik és felhagyott az énekléssel.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
törölt tag
válasz
blattida #32529 üzenetére
Without. 2007-es koncert. Azt juttatja eszembe a Vedres kiválása utáni stíluseltolódás, hogy kicsit hasonló az átalakulás, mint a Genesis-nél a Gabriel kiválása utáni első három lemezen. Azok még nagyon jó lemezek, de míg a Genesis később rendesen elkurvult, az After Crying nyilván nem fog.
-
blattida
nagyúr
válasz
#90933760 #32511 üzenetére
Ha leírod, hogy koros és semmi biztosíték nincs arra, hogy sokáig fog működni, akkor korrekt voltál, 6-8 ezer forintnál többért úgysem tudod/tudnád eladni, és már így is nagyon optimista jóslatot írtam.
-
zodo
nagyúr
válasz
#03969024 #32526 üzenetére
Nem is a "hasra esésről" van szó hanem hogy még egy olyan régi "lomot" sem tudok megfizetni.
Mindenesetre a mostani darab is kiváló produkcióra képes az én fülemnek.Nem sűrűn váltogatom a cuccaim.
kb 20 év alatt volt 4 erősítőm és 3 pár dobozom a jelenlegi 2 / 1 felállással egybevéve. -
törölt tag
válasz
#71562240 #32524 üzenetére
Basszus, tényleg, na, kapok majd a képemre! Ma ennyire figyelmetlen vagyok.
Pityu! Ebbe jól belekavarodtam, de tényleg teljesen láma vagyok fejhallgató-téren, még a BEAG FDS26 volt legutoljára a fülemen, kb. 30 éve. Nagyon dobozhoz vagyok szokva. Mint írtam, az AT "palifogóbb", s ez a lényeg, mert felületes hallgatózással kiegyenlítettebbnek tűnhet az LCD2-nél. Lehet, bolondot csináltam magamból, de legalább pörög a topik...
(#32525) zodo Azért annyira ne ess hasra a JBL-ektől! Szerintem lesz még annál jobb dobozod is!
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz
#71562240 #32521 üzenetére
Nem tudom mi hányadfokú, stb csak hallgatóm a zenét ahogy épp jól esik.
Ha már itt tartunk én ilyen dobozokat szeretnék de sajna nem ebben az életemben lesz ilyenem.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#03969024 #32520 üzenetére
Ha azt kizárhatjuk,h rossz az izlésed(sztem nyugodtan),akkor újra mondom,azzal a lánccal komoly baj van.
LCD3nál tudtommal nagyon picivel gyengébb a 2,ami az egyik legnormálisabb hangszinű füles. Ami meg az ATk többségéről nem mondható el. Talán egyetlen nekem tetsző AT a 3000es.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hülye vagyok, hogy nem ugrott be a "fronthangszóró", hiszen éppen néhány hsz-szel előbb írtad a rendszeredet.
Szóval, valószínűleg ezekhez az állványos hangdobozokhoz illesztve nem feltétlenül kell levinni 35Hz-ig a vágási frekvenciát, bár én valószínűleg úgy próbálnám. De ezt te látod-hallod otthon. (Nem tudom hanyadfokú a szűrő a KODA-ban.) Szóval hajrá, nem hülyeség óvatosan megtámogatni egy kis méllyel ezeket a JBL-eket, bár a méretükhöz képest persze elég jó mélyük van önállóan is, ugyebár mégiscsak JBL-ek... (Most éppen JBL Reference 420 fejhallgatón hallgatok After Crying-ot.)
A napokban többször is hallgattam-néztem (Diana Krall koncert DVD-vel) a M.M.-ban JBL ES100-as hangdobozokat (persze Harman Kardon elektronikákról), és hát veszett jól szólnak, nagyon megérik a 220ezer forintot. Én mindig is szerettem a papírmembrán hangját.(#32520) lancerboy: Majd mindjárt szólnia kell szegénynek, hogy DDL.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #32502 üzenetére
Nézd, lehet, hogy romlik a hallásom, de nekem úgy tűnt, az LCD2 igencsak mélybe húz, s kissé fénytelen a teteje. Persze, ezt fogalmazhatjuk úgy, hogy ennek van mélye, az AT-nak pedig nincs. Ilyen rövid idő alatt nehéz eldönteni, akkor úgy éreztem, hogy vannak olyan zenék, ahol nem biztos, hogy a planár lenne a nyerő. Tény, hogy nem vagyok fejhallgatós, és DLL-el ellentétben én tényleg nem értek hozzá!
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz
#71562240 #32518 üzenetére
Ilyen dobozaim vannak és alapból nem szoktam "széthajtani" a ládát.
Kb. ezekkel az értékekkel szól.
Elégedett vagyok a rendszer hangjával csak az "igazi" D&B mélyek végett jön jól a láda adta plusz.Köszi szépen a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Akkor ezek szerint sok hűhó semmiért dolog lenne a Marantz belekeverése a dologba, már csak hangminőségileg is. A HK pre-outja éppen arra jó jelen esetben, hogy szabályozható kimenetként a szubládához használd, éppen olyan kábellel és éppen oda dugva, ahogy írtad. Így a HK hangerőszabályzójával egyúttal a szub hangerejét is szabályozod, tehát nem kell a szubhoz odaugorgatni, amikor zenehallgatás közben hangerőt szabályzol. A szub hangerőszabályzóját és a frekvenciaszűrőjét beállítod az általad megfelelőnek ítélt "hőfokra", és már élvezkedhetsz is. Kár lenne a Marantzot belekeverni (még ha egyáltalán működne is a dolog), az iránta érzett nosztalgiádat valahogy másképp oldd meg.
(Most nem ugrik be, hogy milyen hangdobozaid vannak, de én általánosságban azt szoktam javasolni, hogy a szub frekvenciaszűrőjét a lehető legalacsonyabb vágási frekvenciára érdemes beállítani (40Hz, 50Hz...), hogy minél kevésbé zavarjon be a fronthangszórók zenéjébe - no persze bizonyos mélyhiányos (vagy mélytöbbletes) hangfelvételek esetleg megkövetelhetik, hogy ideiglenesen, a megszokotthoz képest átállítsd a szub frekvencia- és hangerőszabályzóját.)
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz
#71562240 #32515 üzenetére
Végül is jól érted 2.1 a cél csak én ragaszkodom a Marantz megtartása (mintsem el kótyavetyélése) és használata mellett de nem minden áron.
Miként is veszem használatba a HK Pre out-ot? (anno már tuti kérdeztem)
Dupla Y kábel és a láda Line L R csatlakozóit használva?Találtam egy képet a láda erősítőjéről és a HK-t biztos ismeritek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
#71562240 #32513 üzenetére
A legtöbbet amit hallgatok mai modern alternatív rock, post gorunge stb. stílusok akárhol keresem csak CD-n jelentek meg, illetve neten is csak 16/44 amit találni belőle. Ezért is kezdtem anno a CDvel egyáltalán kezdeni valamit, csak a sok nyűg az ami miatt leálltam. De ha tényleg ekkora különbség van, akkor CD és hangfalcsere után itt el kéne élveznem a hangzástól.
Lehet megérné pénzt beleölni, felcsigáztatok. A többi zenének meg jó a Xonar is, tuccogni az tud. Túl változatosan variálom zene iránti kiéhezésemet.
-
törölt tag
Na, közben kiderült, hogy aktív, ez esetben lásd fent, amit Tubi-nak írtam, vállalnám a "macerát". Illetve feltételezem, hogy itt egy 2.1-es szándékú zenehallgatás céljából kérdezted ezt a dolgot, amit ugyebár a HK-val célszerű megoldani és szerintem kevésbé lenne macerásabb, mint a Marantz-ba kötögetni. De lehet, hogy teljesen félreértem, hogy miért akarsz a Marantzba kötögetni a HK-ból, ez esetben akkor teljesen össze lennék zavarodva, hogy miért is szándékolod ezt tenni. De te nyilván tudod az okát, téged az érdekel, hogy biztonságos-e.
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz
#71562240 #32510 üzenetére
Aktív láda: Koda SW-10A
HK pre out is jó lenne csak mintha "macerás" lenne a bekötése/használata.
Nem szeretném haza vágni a Marantz-ot csak gondoltam ha más nem akkor ebben a formában használnám és nem heverne parlagon.
-
törölt tag
válasz
#90933760 #32506 üzenetére
Mondom, hogy az a Denon azt a Pioneert megeszi reggelire, - ha csinálnál normálisabb akusztikát a szobádban, te is jobban kihallanád a különbségeket. Amíg meg van a Denon, addig nem érdemes 15ezret belefektetned CD-játszóba, ha mégis elvinné a gazdája, akkor érdemes lenne, mert használtan sokkal jobbat kapnál 15ezerért, mint amilyen az a Pioneer. (És még egyszer hangsúlyozom, szerintem az a Pioneer is jobb mint a számítógép+Xonar DG.)
(#32512) Tubi2: Ha mégis aktív a mélyláda, akkor zodo helyében eszembe se jutna ezzel a kérdéssel foglalkozni, hanem hallgatnám a mélyládát a HK pre-outjáról, oszt jó napot, kalap-kabát (és ipi-apacs egy-kettő-három).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Vagyis ezek szerint a mélyládád passzív és ezért nem jó neki a HK pre-outja.
Dodonai válaszom továbbra is áll, - egyúttal gondolom meg kéne nézni pontosan, adatszerűen, hogy a HK pre-out erősítési tényezője, impedanciája stb. és a Marantz front bemenet impedanciája stb. valamint a Marantz erősítő fokozatok adatai és szabályozhatósága függvényében mekkora HK hangerőállásig nem károsodna a Marantz erősítő a hosszútávú használat függvényében. Talán majd a mérnök fórumtársak is hozzászólnak, konkrétabb és megnyugtatóbb válasszal. -
törölt tag
Ma reggel már rohadtul nem volt hajlandó beolvasni se a CD-t a Pio. Így utolsó megoldásként adtam fejáramot, két hajszálnyit. Egyből beolvasta a lemezt és akadás nélkül megy azóta, lapozgattam oda-vissza most pontosan a zene elejétől játszik. Bár még kiderül több használattal, de szerintem most jó lesz.
Közben meghallgattam a Denont. Az a baj át kell tenni a CD-t meg a kábelt átdugni, ez úgy lenne jó ha menet közben lehetne kapcsolni azonnal sokkal jobban észre lehetne venni.
Az énekhang szerintem tisztább nem olyan fátyolos, a magas hangok is mintha élénkebbek lennének. De aztán ennyi, eget verő különbséget nem vettem észre. Max 15 ezret vagyok hajlandó CD lejátszóba fektetni, azért kapok sokkal jobbat, mint a Pio vagy inkább maradjon? -
zodo
nagyúr
válasz
#71562240 #32503 üzenetére
Elfekvőben van a Marantz 6.1 mert hiába szervizeltettem csak távról vezérelhető tökéletesen és eladni is sajnálnám fillérekért. Mély láda adott amit szeretnék néha kihasználni a jelenleg használt HK 630 + JBL L20T + Philips CD614 készülékek mellett.
Szóval úgy gondoltam hogy elő és vég erősítőt venném igénybe a két erősítőt ha megoldható. -
baluka26
veterán
válasz
bajnokpityu #32502 üzenetére
Atyaég.
Hát, hifisek, nem fejhallgatósok.They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
törölt tag
Biztosan látod az értelmét, hogy miért csinálnád ezt, de én nem merném, veszélyes, sok minden függene sok mindentől (például a két készülék bizonyos konkrét adataitól) a végeredmény tekintetében.
("A királynőt megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindnyájan beleegyeztek én nem ellenzem.")(#32501) blattida: Végül is rokon téma.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Árnyékos sarok
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Bitcoin topic
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest