Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Dißnäëß #135766 üzenetére
Meghoztátok a kedvem
"Visszamoddoltam" gyárira a micut, transzport is tűpontosra belőve a potikkal, szépen léptet gyorsan..
DAC chip kimeneti szűrő bypass kiszedve, minden gyári újra.
Gyönyörű hangja van amúgy, a fejhallgató rész is nagyon ott van szerintem, 250 Ohmot úgy hajt mint a szél.
Állt a lejátszó vagy 10+ évet raktárban
Elkók épek. Szemre..A CD lol. Van finomabb is, de ez akadt a kezembe ahogy betúrtam a dobozba. Azért berippeltem, erre EAC jelez, hogy ez benne az Accurip adatbázisban és kalibrációra alkalmas, háh. Jót nevettem, legyen akkor.. hát e van.
Még egy távszabályzót lövök hozzá ebay-en és woo hoo.
Ja és van rajta Sony/Philips Digital Interface is, még egy woo-hoo. Ezt a gépet megtartom, pedig butább kicsit, mint a Technics... de én már nem fogok szalagozni, nem kell a peak search.
-
válasz
mefistofeles #135794 üzenetére
Igen, ez klasszikus földzaj dolog. Monduk ha telefonról is hallod ezt, akkor a zaj nem földhurok, hanem EMI formájában jön. BIOS-ban a Spread Spectrum beállítással lehet esetleg kísérletezni, hogy legyen bekapcsolva.
-
válasz
fererencz89 #135790 üzenetére
A fölhurokhoz ugye két különböző hálózatra kötött eszköz kell. Tehát ha csak hangcucc van a hálózatra kötve, míg a telefon nem, akkor nem lehet földhurok.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
HELLAFLUSH #135784 üzenetére
Nekem egy CDP-490-es volt sokáig, 1991-ben vettem 19.500 Ft-ért . Árát meghazudtolóan szólt , igaz abban az időben nagy pénz volt még a 20.000 magyar jó forint.
-
mefistofeles
veterán
válasz
lezso6 #135788 üzenetére
Nagyon durva dolgot vettem észre.
Akkor van egy nagyon halk statikus zörej (nem tudom jobban meghatározni) amikor az egeret mozgatom az asztalon. Ez akkor is előjön ha a gépre kötöm a hangfalakat, és akkor is ha a telóra.
Ez a helyzet az alaplapi USB kivezetésekre és az előlapiakra dugva is. -
válasz
fererencz89 #135792 üzenetére
-
fererencz89
őstag
-
fererencz89
őstag
válasz
lezso6 #135788 üzenetére
Biztos, hogy kizárható a földhurok? Nekem pl a sub akkor a legzajosabb, ha nincs rákötve aktív bemenet. Múltkor a
UPC VodafoneOne kábelét mozgattam meg a beltérinél, és ormótlanul megbúgatta a sub-ot, pedig ugye nincs közvetlen kapcsolat.
Érdemes lenne másik helyiségben is kipróbálni. -
válasz
mefistofeles #135787 üzenetére
Ha telefonnal is zajong, akkor sajnos nem földhurok. Feltéve hogy a telefon nincs töltőre vagy bármi másra dugva. Mondjuk ha úgy búg, mintha hozzáérnél a jack csatlakozóhoz, akkor az jobb esetben a kábel problémája, rosszabb esetben a hangcucc tápja nem szűr rendesen, s átjön az 50 Hz-es brumm.
-
mefistofeles
veterán
válasz
lezso6 #135786 üzenetére
Á sima alaplapi hangkártya. bot fülem van.
Amúgy most úgy néz ki a hangfalak szarakodnak. Kihúztam a gépből rá mobilra és ott is előjött a halk statikus recsegés, búgás. A potikat megmozgattam, csalakozókat, kihúztam, beduktam, kb ennyi a tudásom a témában.
Úgy néz ki be kell ruháznom egy olcsóbb hangcuccra. -
válasz
mefistofeles #135775 üzenetére
Galvanikus leválasztás = nincs elektromos kapcsolat, így pl nem tud kialakulni földhurok (földzaj). Legegyszerűbb példa erre az optikai kábel, hisz ott ugye fénnyel megy át a jel. Vagy pl a transzformátor is leválaszt, hiszen ott elektromágneses tér viszi át az áramot (és transzformálja a feszültséget). Jellemzően utóbbival szoktak leválasztani, jobb hangkártyákban az USB-s hangkártya így van leválasztva, de nem mindig.
Ha fölhurok probléma van az USB-s hangkártyáddal, akkor létezik olcsó egyszerű USB cucc, ami tud ilyet, csak vigyázni kell mert sok az ún. audiofil kamutermék (mint pl az AudioQuest Jitterbug), ITT írtam a témáról.
Persze ha integrált hangkártyád van, akkor nem igazán tudod leválasztani, azzal marad a cirip.
-
fererencz89
őstag
válasz
mefistofeles #135779 üzenetére
Ezért írtam, hogy vedd le a hangot, a játékon belül.
Ezzel tudod szűrni, hogy a vga közbejátszik-e. Weblap görgetés is adhat ki hangot, talán az is hasonló. Mindezek mellett (vagy maga a gyökérok) lehet az a fránya földurik... -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
kukulec #135776 üzenetére
A DAC-ára kerestem, érdemes ennek utánanézni:
Then I began watching reviews, This thing costs $399 and it DOES NOT support gapless playback.
Guess I am going to stick with my vintage CD players for now. “Back in the day,” even the cheapest CD players did gapless playback. Even the old DVD players I own, will play CDs gaplessly.
I don’t understand how you can release a brand new CD player in 2021 and it doesn’t support gapless playback.
What’s even stranger is that CD-S303 replaces the CD-S300, which DOES do gapless playback.Ha a külseje miatt néznéd, ok.
Ha funkciók számítanak, ennyiért 4K UHD BluRay SACD DVD CD mindenjátszó atyaúristent is kapsz, aminek vagy a belső DAC-ját élvezed, vagy rákötöd egy külsőre ugyanúgy -> ez 10000x jobb értéket képvisel. De ha kell ez a külső, nincs mit tenni, Yamaha.
-
mefistofeles
veterán
válasz
fererencz89 #135778 üzenetére
Ezt még nem próbáltam. Idle módban mikor nem is hallgatok semmit akkor hallom. Ha játszok, vagy zenét hallgatok, filmet nézek akkor a zene elnyomja, és nem hallható a zaj.
-
fererencz89
őstag
válasz
mefistofeles #135775 üzenetére
Tehát ugyan az a zaj idle és terhelés alatt is?
Próbáltad a hangfalat másik konnyektorba dugva? -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
mefistofeles #135772 üzenetére
Meg lehet próbálni ilyennel galvanikusan leválasztani róla.. alaplapi optikai kimenetre kötve.
Komolyabb DAC is tehető elé, csak lehet már felesleges, de állítólag ezek sem rosszak így indulásnak, erre a szintre biztos kiváló és a zavart megszünteti.
-
kukulec
őstag
ezzel van valakinek tapasztalata?
-
mefistofeles
veterán
válasz
fererencz89 #135774 üzenetére
Nem hiszem, hogy volna összefüggés az FPS-el, főleg úgy, hogy totál alap helyzetben is csinálja. A kártyám meg kb. kategóriája leghalkabb, leghűvösebb darabja.
lezso6:" Galvanikusan leválasztott hangkártyával " ..sajnos ez nekem latin......
-
fererencz89
őstag
válasz
Próbáld ki pl valamilyen játékkal, lehetőleg monitorozd az fps-t is, játékban vedd le a hangot. Ha az fps és a fura hangok között van összefüggés, akkor akár a VGA is lehet a zaj forrása (ettől nem gondolnám hibásnak).
-
válasz
Galvanikusan leválasztott hangkártyával nem lenne zavar. Mert az ilyesmi általában földhurok jellegű ciripelő zaj.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
mefistofeles #135768 üzenetére
Táp lesz szerintem, azok halnak először ezekben.
Hangerő poti ha van a kábelén, azt is mozgasd-járasd meg jól..Ha mobillal nem jelentkezik, a PC-ből szed össze zavart.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #135769 üzenetére
Egyetértek.
Tényleg tele sok jó funkcióval, peak search, memóriázható bizbasz lejátszás, halványan derengenek dolgok.. de a hangja uh.
-
mefistofeles
veterán
Sziasztok!
lehet, hogy nem ez a megfelelő topic de jobbat nem találtam a kérdésemhez.
Szóval adott egy kis 2.1-es hangrendszer a PC-m hez. Nem egy audiofil cucc de nekem filmeket nézni, játszani, zenét hallgatni megteszi. 3.5 ös jackon keresztül csatlakozik az alaplapi hangkártyámhoz. Egy-két napja vettem észre, hogy ha éppen nem hallgatok rajta semmit de nincs kikapcsolva akkor halk statikus recsegés hallatszik belőle. Csak most azt nem tudom, hogy a zörgő rendszerem haldoklik, vagy valami elektromos gebasz van a gépemben ami ebben a zajban jelentkezik. Ha pl. rákötöm a mobilomra és ott nem tapasztalom a dolgot akkor tuti nem a hagszórók a ludasak igaz? Nem szeretnék feleslegesen új hangrendszerre költeni.
Mondjuk ha a gépemben van valami gigszer (semmit nem tapasztalok, tökéletesen működik) azt nem tudom miként tudnám kiszűrni. Még az jutott eszembe, hogy új VGA van a gépben és esetleg annak az rgb világítása nem okozhatja ezt?Előre is köszi ha van pár tippetek.
-
Dißnäëß
nagyúr
Amúgy a CD sem fog kihalni. Ott is van brosúra, kézzelfogható, kiváló hang és egy közösség, akik szerették-szeretik.
És még csak oldschool CD játszó sem kell hozzá, van transzport.
Igaz, ennyiből kijön több PC vagy Pi4 is egy USB-s vagy beépített DVD íróval egy EAC rip erejéig, de ráse.. azért ezek szép darabok.
Alul az 50-es is, kicsit olcsóbb.
Bár akkor már használtpiacon SPDIF-es teka, egy marék.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
btraven #135761 üzenetére
Van egy Mitsubishi M-C5100-am is, na az patent ahogy zenél. Igaz, duál Burr Brown PCM56P, ahol az egyik lábat mindkettőnél elvágtuk a nyáktól és kivezettük RCA-ra, a teljes kimeneti szűrőt áthidalva ezzel, mintha nyertünk volna icipicit magasra, de lehet visszaforrasztom majd eredetire.
Ennél van spdif mindkét fajta. Annyit nem tud extra funkciókban, mint a Technics..
Néha a transzport is rakoncátlankodik, de erre van 3 trimpoti, csak meg kell találni az ideális állást velük és pontosan pozicionál a fej akkor.
Na ez az, amihez még gyűjtöm a türelmet, mert jelenleg nincs.
-
Tibor77i
kezdő
-
btraven
őstag
válasz
turho #135763 üzenetére
Nekem CDP-597 van. Na kipróbálom a fejes kimenetét az ultra high-end fülhallgatóimmal, azokkal még nem is próbáltam.
Mechanikája máig jó. Azt szeretem hogy ha van benne CD és bekapcsolom, rögtön el kezdi játszani az első számot. Ilyet a mai digitális cuccok nem tudnak.Nekem is Aiwa F220 volt.
-
turho
addikt
válasz
btraven #135761 üzenetére
Na, én még szívesen gondolok vissza a Sony CDP cd-széria bal mechanikás, hangerőszabályzós füleserősítős (jobb alul) lejátszóira. Van egy Audio technika 600 ohmos 27 éves fejhallgatóm, amit az tökéletesen kihajtott.
Azóta is próbálok olyan hibás roncs cd-játszót, vagy belőle ezt a kis fejeserősítő-panelt beszerezni valahonnan (megcsinálni hozzá nosztalgiából), de mindenki eldobálta a garázsokbóltalán cdp-390 volt, de nem biztos (nagy kijelző, Hibryd Pulse matrica).
-
btraven
őstag
válasz
Dißnäëß #135760 üzenetére
Hűha, ez jó ötlet. Bár én az ilyen barkácsolásokkal mindig tönkreteszek valamit. Múltkor szegény Sansa clip-em pusztult meg miután megpróbáltam beleépíteni a konyhai rádióba.
Sony cédémben is gyenge a DAC, és nincs SPDIP rajta. De a legrosszabb a benne levő kis fejeserősítő.
Pedig nem a legolcsóbbat vettem meg, középkategóriás. Pedig kérdeztem az eladót hogy jobb a hangja is vagy csak többet tud funkcionálisan több pénzért? Hát persze a hangja is jobb - mondta. Ezerféleképpen lehet programozni a lejátszást, amit persze soha nem használtam. 90 környékén az nagy szó volt. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
nLali #135759 üzenetére
Régi zenéimet (is) veszem elő mostanság, és meglepődök, milyen dzsunka hifiken hallgattuk ezeket anno. Phil Collinstól konkrétan kazettáról ment az Another day in paradise, fater egy kölcsön CD-ről másolta a Technics SL-PG100-ról a Technics RS-BX626-os 3-fejes deck-re, először TDK D90-re, majd én pár nap múlva egy új Sony UX-S -re. Dolby B-vel is és anélkül is.
A legjobb volt a Dolby-B-s felvétel aktiválatlan Dolby-val lejátszva. Amolyan gyatra EQ-nak elment.
Ugyanezt ma beteszem a nemkicsit komolyabb DAC-fejes kombóba és ledöbbenek, milyen jó anyag és mennyire messze voltunk tőle anno.
Hát a Technics nem lett a szívem csücske azóta sem, ő meg ragaszkodik hozzá... ki érti. Az a CD játszó funkcionálisan NAGYON jó, de a DAC benne egy minősíthetetlen mocsok (szerintem) és NINCS SPDIF kimenete
bár DIY Audio-n már leírták, honnan kell melyik IC melyik lábáról levenni a jelet és kitenni egy RCA-ra. Tavaly megmakkant a transzport, nézett egy másikat. Mondtam neki ugyanaz a DAC van egy másik modellben is (amin volt már SPDIF gyárilag), de ehhez ragaszkodott.
Másik ismerősöm is akar egy CD játszót, csak pörget, egyéb nem kell neki.. Topping D30Pro mellett csakis SPDIF-es lesz.
Érdekes dolgok ezek a bekattanások
-
nLali
őstag
Egyik kedvenc albumom mostanában : [link]
Szerintem ezekkel akár tesztelni is lehetne. Viszonylag populáris számok feldolgozva. -
Tristis
őstag
válasz
Dißnäëß #135751 üzenetére
Úúú igen, Allan Taylor is tuti tiltólistás.
Érdekes nálam Sara K-tól a What's a little more rain ment éjjel-nappal még. Kellemes zene egyébként, de sosem értettem, mit keresnek benne annyira. Ha ilyesmit akarok hallgatni, akkor inkább The National.
Én őszintén mondom sosem érdekelt ez a dolog. Hallgatom a szutyok szarul szóló kis zenéimet (pl. Oasis, Highly suspect, magyar előadők többsége stb.) és elvagyok, tudom, hogy a rendszer rendben van, a felvételek minőségéről meg megteszem, ami tőlem telik, de a zenét szeretem és nem a felvételt. Nem fogok 1000 cd-t venni, nem fogok bakeliteket venni, inkább járok koncertekre (most mondták le Beth Hart-ot
).
-
btraven
őstag
Mindig felirattal nézem a Youtube videókat. Kik azok az "audio files"?
[link]
Az is jó duma hogy az ember kerget egy hangzást amit még fiatalon hallott. Én múltkori koncerten jöttem rá hogy ha a hangfalak elé állok 7 méteren belül akkor tökjól szól. Távolabb már nem jó. Kérem szépen a hatalmas hangerő hiányzik. Viszont öregen meg már kímélni akarom a fülemet. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
kukulec #135752 üzenetére
Tessék, ezekkel simán járatnám a motyót
Tele van a kommersz világ is olyan zenékkel, melyek szvsz a mai szobahifik nemtúlzok 90%-át megeszik reggelire, azaz a zene nem reprodukálódik úgy, ahogy illene. Jó masterek (így vagy úgy).. Ízlés persze olyan amilyen, ez mindenkinél más lehet, de legalább az ember olyannal teszteljen, amit ismer - szerintem. Így full vakra bemenni egy japán koto szólóra lehet nem a legideálisabb, ha meg szeretnénk tudni, mire fizetünk ki párszázezer dodót.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Tristis #135750 üzenetére
Nálam az Allan Taylor-ok verik ki a biztit.. az a minden, csak nem természetes csengő az elején facepalm.
Ez pedig a másik kategória... [link] (Pedig gyönyörű szett).
Szóval ha én beülnék egy show-ra, tuti kérném a Tidal Connect-et és csapatnék vmi értelmesebbet, magyar show-n Halász Judit
Vajon kapcsolnának, vagy páros lábbal rúgnák ki a polgárpukkasztót ?
-
Dißnäëß
nagyúr
Hozom a ma reggelit, csak rossz topic-ba ment
-
용 Bob
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérnék egy alaplapi kimenet S/PDIF letört műanyag rögzítője miatt (képen zölddel jelölt output). Lap típusa: MSI MAG b650 tomahawk wifi. Lehet ezt valahogy cserélni, vagy létezik valamilyen átalakító, amivel továbbra is kitudom küldeni a stúdió hangfalaimra a DTS formátumú hangot (TOSLINKEN keresztül)? A hangafal egy pár aktív KANTO AUDIO YU4
Köszönöm!
-
fererencz89
őstag
Na, ezt a performanszot nehéz lesz hová tenni: [link]
-
fererencz89
őstag
Monitor Audio Silver Rs1 - 65péz
-
Joe123
senior tag
válasz
Blackhole13 #135736 üzenetére
Úgy látom leginkább csak rendelésre van, legalábbis ahol néztem. (Mezzoforte, Mango, Páko, Hangszerpláza) Pedig azt gondolnám ebből szoktak tartani raktáron, lehet kifutó lesz vagy készlethiány van. (Fura, mert a majd 4x annyiba kerülő Genelec 8030C-ből két helyen is van.)
-
Blackhole13
senior tag
Tudtok esetleg üzletet Bp-n, ahol meghallgatható a JBL 305 MKII? Érdekelne, mennyire hallható az alapjárati zaj, mert az ilyen vakondriasztó-féle magas frekik nagyon zavarnak.
-
btraven
őstag
HD Speaker mit jelent? Az valami Hi-res minőség? [link]
Pedométer is van benne -
válasz
vadkörte #135733 üzenetére
Értelek, de erre írtam azt, hogy nagyon sokféle jazz van, így nem szerencsés kijelenteni, amit általánosságban a "jazz"-el kapcsolatban írtál. Az "elvont, disszonáns, dallamtalan, kakofón free-jazzt" én sem fogyasztom, de ez csak egy szegmense, egy szűk határterülete a jazz-nek, van még ezernyi más, jóval nagyobb súllyal. Csak ennyit akartam kinyögni...
(Nem kell offban írni ha zenéről van szó, témához tartozik.)
-
vadkörte
addikt
válasz
liszi70 #135731 üzenetére
Lehet, hogy te "jazz" alatt valami elvont, disszonáns, dallamtalan, kakofón free-jazzt értesz.
Gratulálok, megfogtad a lényeget! Komolyan! Eléggé befogadónak érzem magam, a népzenétől a klasszikusokon át a darkmetalig elég tág a zenei ízlésem spektruma (vessetek a mókusok elé, de erre a listára néha(!) felfér Mc Hawer is)
Ez a fajta jazz viszont, a véget érni nem akaró fel és levezetéseivel olyan számomra mint amikor a tanár a táblát karisolja a körmével. A másik amivel vallatni lehetne a hasonlóan free-style blues és worldmusic (amit amúgy imádok!) -
mert_csokis
senior tag
válasz
Tristis #135730 üzenetére
Pedig klasszikus. Nyilván nem ilyet hallgat az ember folyamatosan, de abszolút belefér egy playlist-be. Nem véletlenül lett alapvetés. Van érzékük hozzá.
Az a gitárszóló az elején meg libabőr még mindig.
Ez 20 év múlva is zene lesz, pedig 41 évesen nem az a generáció vagyok, aki rajtuk nőtt volna fel.
De persze ízlésről nem vitatkozunk, csak felkaptam a fejem, hogy pont ezt a számot hoztad fel példának, mikor annyi, valóban semmirevaló "demó" zene van. -
válasz
vadkörte #135720 üzenetére
"Kevés olyan zene van amivel ki lehet kergetni a világból. A jazz pl. ilyen."
Ez kb. olyan, mintha valaki azt mondaná, hogy nem szereti a "filmzenét".
A példa valós, csak ellenkező előjellel, mert konkrétan olvastam valakitől, hogy nagyon kedveli a filmzenéket.
Na de milyen filmzenét? Rengetegféle van, klasszikus, pop, jazz, rap, techno, rock, mindenféle stílusban létezik. Mindegyiket szereti, stílustól teljesen függetlenül, ha filmzene? Vagy hogy kell ezt érteni? Így van ez valahogy a jazz-el is. Annyiféle stílus és irányzat van belőle, annyiféle célközönséggel, hogy kizártnak tartom, hogy téged mindegyikkel "ki lehessen kergetni a világból".
Lehet, hogy te "jazz" alatt valami elvont, disszonáns, dallamtalan, kakofón free-jazzt értesz. Létezik ilyen jazz-irányzat is, az nekem sem jön be. De vannak igazán könnyen befogadható, dallamos, populáris jazz-zenék is, amiket nagyon könnyű hallgatni és szeretni.
Ezeket hallgatva előbb-utóbb megérik az ember a kicsit nehezebben befogadható, elmélyültebb jazz zenék befogadására is.
-
Tristis
őstag
válasz
fererencz89 #135726 üzenetére
Igen, ezt szinte-szinte bármi veri.
Hifi Show igazi szär, amivel viszont engem lehetett megölni, amikor még jártam ilyenekre.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
btraven #135719 üzenetére
Hát még ezzel. Főleg 45 perctől.
Amúgy eskü van benne néhány jó rész.
-
tranceplanet
addikt
válasz
fererencz89 #135726 üzenetére
Eddig nagyon izgatott ez a márka, de most ezután kicsit elbizonytalanodtam, amikor megláttam a kabinet belsejét.
-
ktommy91
addikt
válasz
tranceplanet #135725 üzenetére
Köszi, akkor megnyugodtam és marad a fosi.
Remélhetőleg nem lesz kevés egy ilyen forma GRS 12SW-4HE alapú subhoz. Mit gondoltok erről? Nem egy érzékeny darab.
AVR-en lógna majd két nemtommilyen front(majd kiderül hogy mit találok, 6-8 hónapos projekt) plusz a sub és azzal korrekcióznám. Denon AVR-re pályázok, ha találok jó áron, akkor MultEQ XT32-vel. -
fererencz89
őstag
Erin tesztelte a Pylon Jasper 18-at. 1mFt felett van az ára, a motorok jók, de...
*Gyorsan "voltmár" lett.
-
tranceplanet
addikt
válasz
ktommy91 #135724 üzenetére
Dehogynem jó, annyi, hogy nem tudsz kivenni bwelőle annyi energiát. De jó lesz stereo erősítő két subra, nekem is úgy van. Mi azt hittük híd üzemmódot akarsz, az a ZA3 tudja. Amíg egy sub volt nekem, addig pedig csak az egyik csatornát használtam, jó úgy is ideiglenesen. Vagy valaki centert hajt a másik feléről...
Aiyima A07, az is jó szerintem. Ezért kell korrekciózni és akkor egy szinten lesz minden vagyis pont nem, mert mindegyik hangszórónak más korrekció kell.
-
ktommy91
addikt
válasz
tranceplanet #135723 üzenetére
Köszi, tehát ha csak egy csatornán kap bemenetet és egy sub van rákötve, az nem okés, lesz valami baja? Ha meg lenne kettő, akkor menne stereoban egy erősítőről. Vagy alapból nem jó egy stereo erősítő a két subra?
Van hasonló áron Aiyima A07 max is, azon van mono kapcsoló, csak azt lehúztáj ASR-en, mert nem volt egyforma a két csatorna.
-
tranceplanet
addikt
válasz
ktommy91 #135721 üzenetére
Szerintem nem tud hídban üzemelni. A ZA3 tud ilyen funkciót, kapcsoló van rajta. Meg ugye van a V3 mono, de az egycsatornás alapból.
vadkörte megelőzött
---------------------------------------------------------------------
Más Erin tesztelt Pylon, hangfalakat, Gedeon ugye árulja őket: [link]Egy idézet a hozzászólásokból:
Nem vagyok lenyűgözve a szekrény belsejében található béleletlen hangvisszaverő felületekkel. Ez azt jelenti, hogy a belső tükröződések visszaverődnek a mélysugárzóra. Egy minőségi hangszórónak elengedhetetlen, hogy minden belső felületet csillapítással béleljen ki. Főleg, ha Skandináv HQ meghajtókat használnak, egyszerűen nincs mentség erre. -
ktommy91
addikt
Sziasztok!
Fosi v3-at lehet mono-ban használni? Eléggé jó áron adják most és megvenném az építendő subhoz, viszont viszont bár nem kizárt, hogy végül 2.2 vagy 3.2 lesz, de első körben csak egy subot hajtana.
Mod:Ha valakit érdekelne:
Megrendeltem, hogy nehogy elfogyjon, max eladom. -
vadkörte
addikt
-
btraven
őstag
Az a baj hogy Hi-Fi show-n is mindig csak jazz zene megy. Pedig ilyen zenékkel lehet igazán megmutatni a dinamikát. [link]
-
-
Dißnäëß
nagyúr
Itt vajon binaural sample-ök vannak a zenében, vagy mi lehet ? 1:41-től mindenféle kattogás, matatás, nem tudom, még kulccsomó is elmegy mögöttem ...
Azt hittem, a szobámban történik valami a monitorom alatt és körül (fejessel). NAGYON durvát "haluztam"
Marha érdekes és megdöbbentő egyben, hogy úristen, mennyi mindent tudunk kihozni szaros sztereóval is "képalkotás" terén, mégsem élünk vele és vuduzunk inkább mindenfele, meg high-end mély erdő, utána jön egy ilyen és "aztarohadt"
-
Dißnäëß
nagyúr
Jó reggelt !
Nálam volt vagy 2 hétig szüleim Wiim Amp Pro-ja még hónapokkal ezelőtt. Ma reggel kelek, mosakodás, zombi még az agyam, főzöm a jó kis kotyogóst, ránézek az órára, 6:50, na mondom mindjárt megyek az appba és indítom a kütyüt a kedvenc rádiómmal, a reggeli hírekhez.
Úgy 5 perc múlva kapcsoltam, hogy WTF, nekem most a tv a forrásom optikán az E30-ba + onnan egy kis D osztályba, nem a Wiim
Szóval csak halkan jelezném, hogy addikt tud lenni ez a fajta kényelem.
Node vissza a valóságba !
Material stiffness, maximum energy flow in the tonearm !!
[link]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Taybor #135709 üzenetére
Ha úgy alakul, Amp Pro. Kevésbé érzékeny a mindenféle-fajta impedanciamenetű és váltójú hangfalakra. Bár nekem van egy sanda gyanúm, hogy fej-fej mellett a kettőt hallgatva, buknád a vaktesztet, hogy melyik melyik épp (akárcsak mindenki innen kb), papíron és mérve az Amp Pro a jobb.
Viszont hangfalon nagyobbat lehet csúszni, mint erősítőn, így ha nagyon ki vagy egy adott komolyabb szetthez centizve, inkább a Pro-ról mondj le jobb hangfal javára, mint "közepesebb" hangfallal Pro-zni.
-
Dißnäëß
nagyúr
Dehogyis.. Jack -> sztereó RCA, majd innen az egyikkel etetni a sub-ot NEM nyírja ki. Csak az ellenállások nélküli sztereo -> mono konverzió kockázatos, az sem mindig öli meg, most statisztikát nem tudok, lehet csak az esetek 10%-ában lesz bibi, vagy annyiban sem, tekintsd inkább csak túlzott óvatosságnak (ha durranna minden kimenet, nem árulnának ilyen buta egyesítő kábeleket és REL sem ajánlaná a leírásban).
Igazság szerint a sztereó egyik felének bekötése-hallgatása (amiről beszélsz) is mono-nak szokott tekintődni, de valójában nem az, mert nincs benne mindkét oldal információja, szóval az még a mono-nál is rosszabb valami.
Az igazi mono a tisztességes mono átalakítóval megoldott dolog, ami elektronikusan is biztonságosan összegzi a sztereó jelet, így nem is vész el egy komplett csatorna információja sem és a forrás elektronikát is védi.
-
avl
senior tag
válasz
Dißnäëß #135708 üzenetére
tényleg van esély, hogy "kinyírná" a (sztereo jack) kimenetet ? gondolom most elektronikus effektekre es nem a mechanikus igenybevetelre gondolsz (arra figyelni fogok erösen)
azaz ha sztereo jack kimenetbe sztereo jack dugo megy a #135707 betett képbeli Oehlbach sztereo jack dugo -> 2 RCA es a 2 RCA-bol az egyik csatornara nem menne semmi, masikbol menne a jel a sub-ba
egy ilyennak tenyleg van eselye a sztereo jack kimenetet tönkretenni ??
komolyan kerdezem (es persze nem probalom ki, egyelöre ez az erösitö sincs még itt ...szerintem jónéhány napig)
-
Blackhole13
senior tag
válasz
kutyek #135710 üzenetére
Köszi.
DAC van, aztán majd kiderül, hogy mennyire limites.
Elkezdtem most agyalni a passzív+erősítő kombón és kitolni a keretet, de a +1 egységgel bejön még egy rakás változó, szinergia, bővíthetőség, stb...
Igazából van egy régi épített erősítő is, de nem találtam róla semmit. -
válasz
Blackhole13 #135706 üzenetére
Ez lesz a te topikod. Én javasolnék egy Edifier S2000 mkiii aktív párt, akkor marad a Bluetooth is, és emellett TV / streamer is mehet rá (optika és coax) - de ez bőven 100k felett van. Mondjuk a JBL stb. mellé meg kell egy jó DAC, az is minimum 30k...
-
Taybor
tag
Sziasztok!
Egy 20 nm nappaliba szeretnék egy sztereó rendszert felépíteni. Hetek óta olvasgatok a témában, mivel kezdő vagyok, de nagyon nehéz eligazodni, meghallgatni meg nagyon kevés helyen lehet a kinézett hangfalakat.
Zenei stílus amit hallgatok 60%-ban elektronikus zenék, a maradék főleg instrumentális zene (jazz, rock, blues). Jelenleg egy bluetooth hangfalam van itthon, szóval nagy lépés lenneÁrban a 300-350 ezer közötti kategóriában gondolkodtam elsőre. A tv állványra gondoltam polcsugárzót, de nyitott vagyok az álló hangfalakra is ha érdemes egy ekkora nappaliba. Főként tidal, spotify, soundcloundról szólna a zene. A cél az ár/ érték arányban legjobb hangminőségű rendszer kiépítése lenne.
Amit itt sokszor olvastam erősítő és a nagyjából el is döntöttem az a Wiim amp vagy az amp pro lenne. Kérdés az adott hangfalnál, érezhető-e különbség a pro javára, ha igen akkor abba gondolkodnék.
Van pár hangfal amit tesztek és fórum olvasottak alapján néztem:Monitor Audio Bronze 100 6G
Polk Audio ES20
Triangle borea br03
Wharfedale diamond 12.2Ezek közül ajánlott bármelyik vagy van jobb ebben az árkategóriában? Illetve ezekhez a wiim amp megfelelő erősítő?
Ha bármi tanács, ötlet lenne milyen rendszert állítsak össze mondjátok nyugodtan!A Denon heos 350/250-től indultam, még most is benne van hogy lehet abból kéne kettő, de nem tudom hangminőség szempontjából melyikkel járok jobban, illetve jó lenne tv-hez csatlakoztatni ha már adja magát a lehetőség.
-
Dißnäëß
nagyúr
De még csak nem is az, hogy menne-e vagy sem, hanem ne kockáztasd, hogy kinyírod a feladó oldali kimenetet. Szóval mono-sítani vagy tisztességesen, vagy sehogy inkább.
Egy sztereó átalakítóval elpróbálhatod a REL-es csóka mondókáját, miszerint 99%-ban bla bla, szvsz ennél gyakrabban térnek el, de próbálni jó lesz.
-
avl
senior tag
válasz
denesdr #135641 üzenetére
"Ezzel így az a gond, hogy csak az egyik oldal jele menne ki a subra"
igen, ez a tudatomat zavarná mint "végleges megoldás", amire örömmel vettem #135672Dißnäëß ajánlatát
mit gondoltok 1 csatorna szubra menö jele kapcsan ? mert van ilyenem:
azaz kiprobalni igy is ki tudom
REL-t is kerdeztem - a #135670Dißnäëß -ben felmerült impedanciapontatlansag kapcsan is -, ezt irtak:
"My apologies, Yes this could be done with a stereo to mono converter if you wish however, as bass frequencies are usually central and not left or right this will make little to no difference on 99 % of recordings and connecting to one channel only will still give great integration and results - We would often do this with a single low level RCA input.
With regards to the the input impedance - I believe the specifications would be correct here and the "connecting" paragraph has a miss-print - Please let me see if I can get any further information on this for you - I will get back to you shortly. "illetve van ilyen vélemény is: "In most cases the bass content is the same in both channels. "
ahogy en gondolkodom:
- még ha igaz is; nyilvan frekvenciafüggö is, elöbb utobb felérünk olyan frekvenciakhoz, ahol különbözik a 2 csatorna
- szerintem van is ilyen felvetelem is
- tudatomat mindenkepp zavarná, tudni, ha egyik csatorna jelét sub-ra egyszerüen kihagynám -
Blackhole13
senior tag
Sziasztok!
Volt egy Edifier R1700bt hangfalam, amivel közelről nem is volt komoly problémám, de kb 3,5 m-es hallgatási távolságból már nagyon kevés lett.
Maradnék az aktív polcsugárzóknál, mivel nem igazán van több helyem, de örülnék valami nem csak nearfield hallgatásra alkalmasnak.
JBL 305 ajánlott szokott lenni, mi a véleményetek róla, illetve van-e jobb alternatíva 100e Ft alatt? -
vadkörte
addikt
válasz
nLali #135702 üzenetére
Van egy ezer éves nemtommi, szinuszos, line interaktív, még Mistral-ban vettem. Az pl. halkan ciccereg. Ha tisztán akkuról megy, akkor nem halkan. Lett helyette egy két akkus AEG, az is ciccereg, de pár10 cm-ről már nem hallom. A munkahelyen volt egy öreg APC, az jól hallhatóan sípolt, aztán füstölt. A többi APC meg AEG is sípol, de pár cm-ről már nem lehet hallani őket.
Egy jó minőségű táp elé pár méter minőségibb kanóccal* betéve több haszna lehet mint egy vajákolt elosztónak. Kiszűri a hálózati zavarokat, tüskéket. Szerintem(!!!)
*: kígyóolaj meg varjúháj kence mentes, nem csodakábelnek eladott kínaipiacos vacak
#135704 benfolds
Nálam az asztalon a master monitor alatt van az erősítő meg az előfok(ok, mikor melyikhez van kedvem), alatta a gépszörny (Mac Mini), mellettem a bookshelf zajkeltők. Hol az asztal mellől hallgatom, hogy ágyból élvezve a muzikot. Nekem így kényelmes a távirányíthatóság nem volt lényegi szempont, aktívat nem akartam.
Mindegyiknek megvan a helye. Az Edifier S2000 egy lassan 20 éves típus. Valószínűleg olyan rossz nem lehet, ha már as 3. generációnál tartanak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- iPhone topik
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- OLED TV topic
- EA Sports WRC '23
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Robogó, kismotor
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- Xiaomi POCO X6 Pro 12/512gb - Makulátlan, Alza garancia, akár beszámítással
- Gigabyte GeForce RTX 4080 SUPER AERO OC 16G videókártya
- ASUS ROG STRIX X570-E Gaming WiFi Alaplap
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- THX Onyx fejhallgató erősítő (DAC Headphone Amplifier)
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000