Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Bluetooth hangszórók
- Milyen széket vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Mini-ITX
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Funkcionalitásra kihegyezett, USB4-es SSD ház a TerraMaster fémjelzésével
- Milyen nyomtatót vegyek?
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
hcol7
senior tag
-
válasz
PuMbA #134293 üzenetére
Azért ez nem akkor nagy kioltás, "csak" kb -8 dB. Fülre egyébként sweepnél simán hallani, egyáltalán nem tűnik el. A magastartományi furcsaság biztos a pozícionálás miatt van, hisz el is tér a két mérésnél. Meg nem is igazán törődtem azzal, hogy halálpontosan a hova mutasson a mikrofon, mert csak a mélyet akartam korrekciózni.
-
PuMbA
titán
válasz
lezso6 #134286 üzenetére
Durva az a közép lyukad. Gyakorlatilag 600-750Hz-ig alig hallasz valamit
Kell majd az akusztikai panel, ezt könnyű szerrel megoldja. A 7-8kHz-es szintén nagy völgy azért van, mert plafon fele álló mikrofon helyzetben mérted? Nekem akkor nézett ki így. Magasat úgy lehet pontosan mérni csak, ha a magassugárzó magasságában és a fele állítva mérsz, ekkor külön kell mérni L és R csatornát.
-
válasz
tranceplanet #134287 üzenetére
Wow, az a DAC jól hangzik. Van más ezen kívül, ami tud HDMI ARC-ot és balanced kimenetet, de nem kerül többe?
-
denesdr
addikt
válasz
lezso6 #134286 üzenetére
Szerintem arra érdemes figyelni, hogy az alsóvég roll-off ne legyen boostolva, ez főleg érvényes reflex dobozok esetén. Nálad itt a lila görbén látszik némi boost. Bár a kimenetel nyilván függ az elérni kívánt max hangerőtől és a hangszóró terhelhetőségétől, de egy reflex doboz a hangolás alatt kb fél oktávval már csak gyötrődik (a hangszóró nagyon leng, de hang ehhez képest kevés jön), szóval akár vágni is érdemes (pl shelf filterrel) az alacsonyabb torzítás érdekében.
-
válasz
proci985 #134284 üzenetére
Átrendeztem a szobát. Egyelőre itt megálltam, jólesszezígy. Egy ideig.
Az ábrán variable smoothing van, ez alapján is készült a korrekció. Az 600-800 Hz árok nem tudom miért van, felette meg végképp, de nem nyúltam hozzá. A nyers és a korrekciózott mérés nem tökéletesen egy helyen készült, ezért a magastartomány eltér. Szar a szobaakusztika, nincs elég jól csillapítva, lehet ezért. Mert gyárilag anechoic chamberben szinte szögegyenest kéne tudnia az Eve SC205-nek.
Gyakorlatban elég jónak hangzik, a default room curve került rá, mert miért ne. Max boostokat 6 dB-ben maximáltam, mert VoidXs szava szent.
Ez lett amúgy, 400 Hz-ig mentem csak, 10 Hz-re lőttem be a -3 dB-t:
Filter 1: ON PK Fc 19.35 Hz Gain -1.60 dB Q 2.572
Filter 2: ON LS Fc 26.30 Hz Gain 2.90 dB
Filter 3: ON PK Fc 36.05 Hz Gain -19.10 dB Q 2.293
Filter 4: ON PK Fc 52.40 Hz Gain 6.00 dB Q 7.470
Filter 5: ON PK Fc 59.20 Hz Gain 6.00 dB Q 7.499
Filter 6: ON PK Fc 61.40 Hz Gain -6.00 dB Q 3.818
Filter 7: ON PK Fc 70.40 Hz Gain 6.00 dB Q 7.487
Filter 8: ON PK Fc 75.80 Hz Gain -9.30 dB Q 13.487
Filter 9: ON PK Fc 83.60 Hz Gain -7.80 dB Q 6.616
Filter 10: ON PK Fc 91.70 Hz Gain -5.80 dB Q 12.382
Filter 11: ON PK Fc 99.90 Hz Gain 6.00 dB Q 7.489
Filter 12: ON PK Fc 121.0 Hz Gain -11.30 dB Q 13.889
Filter 13: ON PK Fc 141.5 Hz Gain -9.20 dB Q 10.705
Filter 14: ON PK Fc 149.0 Hz Gain -9.70 dB Q 18.801
Filter 15: ON PK Fc 171.0 Hz Gain -8.00 dB Q 13.107
Filter 16: ON PK Fc 189.5 Hz Gain -3.60 dB Q 12.494
Filter 17: ON PK Fc 194.5 Hz Gain 6.00 dB Q 1.107
Filter 18: ON PK Fc 227.0 Hz Gain -1.00 dB Q 5.000
Filter 19: ON PK Fc 287.0 Hz Gain 5.50 dB Q 3.159
Filter 20: ON PK Fc 336.0 Hz Gain -11.30 dB Q 2.197Igen, a 36 Hz-es szobamód brutál.
-
python1
veterán
válasz
Saughassy #134283 üzenetére
Mer haladok a korral, zenére szánt PC-ben van egy 1 TB -os M.2 SSD, filmre meg külsőt használok, de mostanában van filmre 3 streaming előfizetésem, zenére meg a TIDAL.
Azért van biztonsági mentésem, vagy 3 merevlemezen szétszorva a lakásban padlás, nappali, tárolóban. -
python1
veterán
Köszi srácok!
Én már megszüntettem a szerveres témát, főleg zenére örülök, hogy sikerült zajmentesíteni a 2db PC-met, ami az egyik mozira a másik zenére van. -
Egy MiniDSP UMIK-1 110 euró mastercarddal.
Az érzés amikor több órányi szívás után jössz rá, hogy azért van mindenhol 100 Hz körüli kioltás, mert véletlenül bent hagytál EQ APO-ban egy -20 dB-s notch filtert: FELBECSÜLHETETLEN.
-
Jorgi Kormi
senior tag
Ez visz mindent: [link]
-
Joe123
senior tag
Jóvan. Kiprovokáltátok.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
lezso6 #134274 üzenetére
Illetve van a műfajban magyar csatorna is.
-
nLali
őstag
Micsoda zene...aztaaa.
[link] -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
python1 #134260 üzenetére
A PC-k lényegesen zajosabbak, említett második megoldásnak laptopot soha, azzal az ember nem megy sokra, ugyanúgy egy "nagy PC" aztán vagy áthallatszik valami zümmzümm a rendszerbe, vagy nem, de akkor már csináljuk rendesen.
Inkább egy Pi, azon sokminden nem történik + teljesen passzív.
Tápnak elé egy ilyen, 0.8uV már elég jó..
Oprendszernek pedig Ropieee és máris Roon végponttá vált.Voilá.
-
TCr
veterán
válasz
Rolibratyo #134269 üzenetére
Ez így tök jól hangzik, csak pont a lényeg maradt le... miért van erre szükség / igény?
-
Rolibratyo
csendes tag
válasz
python1 #134260 üzenetére
A ROON folyamatosan a neten lóg, metaatokat frissít.
A HQPlayer meg felkonvertál. Ezek a folyamatok jó, ha nem azon a gépen futnak amire az USB-s DAC van csatlakoztatva.Két gépes rendszernél
A hangzást az a gép határozza meg, amihez az USB DAC csatlakoztatva van.
A két gépes felállás lényege, hogy az adatbáziskezelést, internetes kommunikációt ne azon a gépen végezzük, amihez a DAC van csatlakoztatva.
A két gépes lejátszás, arról szól, hogy az a gép, amihez a DAC csatlakozik, ne csináljon semmit, ne kezeljen adatbázist, ne indexáljon, csak az legyen a dolga, hogy fogadja a szerverről a RAAT protokollal küldött streamet.
ROON bridge / RAAT a roon saját két gépes megoldása.
A HQPlayer-nek az NAA ill. a JPlay Femtonak is van ilyen két gépes opciója.Ha van otthon egy laptop vagy másik számítógép pluszban máris ki lehet próbálni, csak a szoftveres beállításra kell az időt rászánni. Aztán eldöntheted, hogy ér-e annyit neked, hogy két gépet használj.
-
BIGi75
senior tag
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
x.book #134266 üzenetére
Ez is járható út, de egy adapterrel is lehet menni és akkor modern erősítő azonnal ok.
-
x.book
csendes tag
Sziasztok!
Kaptam egy Sanyo 1010 UM lemezlejátszót, amit szeretnék használgatni. Szeretnék vásárolni hozzá egy régebbi erősítőt e célból. A lemezlejátszó kimenete DIN, így jó ha van rajta ilyen lehetőség, illetve olyan típus kellene amiben van beépítve előerősítő. Ha már a márkánál maradok egy Sanyo DCX 4000L megfelelő lehet szerintetek a célnak? Árfekvésben 20-50k, tehát tényleg csak egy belépőszint, amit néha használgathatok, lemezeket gyűjtögethetek. A későbbiekben egy kazettás magnót is beszereznék.
Ha az említett erősítő nem megfelelő, mit ajánlanátok?Köszi
-
válasz
lezso6 #134261 üzenetére
"Audiophiles also need to look in the mirror and acknowledge that we’re part of the problem. Our community has long seemed elitist and snobby. We often defend questionable or overpriced gear (called “snake oil” products) too strongly. This “silliness,” as one forum user said, has pushed away younger fans who might otherwise be curious.
“Just hang out in a few “audiophile snake oil” groups and you’ll see how the rest of people out there think of us as a whole. We are disappearing because we have done it to ourselves and our silliness to believe every next best thing in audio even when it’s just snake oil." -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
lezso6 #134261 üzenetére
https://assets.denon.com/documentmaster/us/ak-dl1lit.pdf
Vastagon szedem az őskamut:
AK-DL1
DENON LINK cable
For customers who desire further improvement in sound quality with their DENON LINK connections.
The DENON LINK Cable for maximum DENON LINK performance is now available.
■ Dedicated DENON LINK cable made of high-purity copper wire
■ Insulation made of fluoropolymer material with superior heat resistance,
weather resistance, and anti-aging properties
■ Tin-bearing copper alloy used for the cable's shield
■ Connector and cable structure designed to thoroughly eliminate
adverse effects from vibration
■ Rounded plug lever on connector to prevent bending or breaking
■ Direction marks to indicate correct direction for connecting cable
■ Please contact a nearby Denon authorized dealer for details and availability.
■ Length: 59 inch/1.5 m
DENON LINK is a proprietary high-grade digital audio interface from DENON.Szóval fogtak egy tök sztenderd CAT5E/CAT6-os kábelt és RJ45-öket, még a bekötés is Ethernet-konform ahogy a fotókon látom
(legalább lett volna valami eltérő sorrend, megkavarva a népet és ettől lesz proprietary), húztak rá egy műanyag kígyóbőrt meg csicsa csatlakozófejek és kész is.
Kína apróért legyártotta.
Az év biznice, dimenziókkal nagyobb egy ilyen eladott példányon a profit marzs, mint erősítőn vagy bármi egyeben.
Further improvement.
Proprietary.
Aha -
Biztos vótmá', de akkor is:
A kábel nem vicc, ez a Denon AKDL1 nevű kábel tényleg létezett, valami 500 dollárért adták. Hát a Denontól se veszek semmit, így hogy ők is elkövették az ősbűnt...
-
python1
veterán
válasz
Rolibratyo #134258 üzenetére
Miért jobb a 2 PC-s megoldás az 1-hez képest?
-
Mizurichi
tag
válasz
Rolibratyo #134258 üzenetére
Hát ezt mintha kínaiul írtad volna
Nagyon levagyok maradva -
Mizurichi
tag
válasz
Rolibratyo #134232 üzenetére
Köszi Roli.
Ezt majd még átgondolom, mint írtam, így is bőven kielégítő a Dynaudio basszusa, csak gondoltam egy próbát megér
Nálad hogy működik a Jamo Oriel?.) -
proci985
MODERÁTOR
agyalok egyébként, hogy elvileg meg lehetne oldani a két subot elöl (és a másik kettőt hátul), de a két könyvespolc nélkül üres a fal.
lezso6: vettem kb 10 euroért egy kábelt kipróbálni. este (vagy a héten) lesz időm rámérni, de lehet tényleg az lesz a vége, hogy jó volt ez így két subbal.
szobaakusztika nem tökéletes, de elfogadható.
-
BIGi75
senior tag
Az egységes megjelenés és a viszonylag alacsony ár miatt. Kicsit van egy ilyen "szett fétisem", hogy az azonos márkájú és családba tartozó cuccok jól néznek ki együtt.
A teljesítményen gondolkodtam egyedül, 2x170watt/8ohm BasxA2-t vált. De kiszámolva a 91dB-s Triangle 1,7 méterről hallgatva a szokásos 75-90dB hangerőn 0,8-3 wattot kér kb., úgyhogy marad a dinamikai csúcsokra is tartalék. -
válasz
lezso6 #134099 üzenetére
Simán lehet DSP-s, csak ezek fixek, de remélem éveken belül itt lesz valami nagy forradalom. Lásd Edifier is már mobilappozik (Connex), pedig az full konzumer.
Már itt a DSP forradalom.
M-Audio Forty Sixty illetve Forty Eighty. 5 band PEQ van bennük, mobilappal állítható DSP. Jelenleg 60e illetve 90e a darabár, szóval eléggé olcsó. A BX sorozat utódjai.
-
válasz
proci985 #134242 üzenetére
Szvsz értelmetlen az ilyesmi, mert a Yamahák túl picik. 30-35 Hz alatt nincs elég kraftjuk, hogy besegítsenek, míg felette meg az XTZ-knek bőven van ereje, speciálisan rossz szobaakusztika kell ahhoz, hogy a Yamahakra legyen szükség. Persze ez csak filmre igaz.
Zenénél már lehet hasznos az ilyesmi, de az is csak akkor, ha jársz-kelsz a szobában, azaz nagy területen uniform basszusra van szükséged.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
python1 #134243 üzenetére
van egyébként még egy probléma, avagy fizikailag csak hátul fér el rendesen a négy sub. korábban a két Yamaha elöl volt, de oda beraktam két könyvespolcot, plusz eleve a subok csak a projektorvászon alatt a földön állva férnének el.
mondjuk interconnectem a két XTZ közé van, a Yamahak meg max kapnának egy RCA Y kábelt.
-
Beretvás
veterán
Megpróbáltam megszerkeszteni hogyan néz ki.
A két piros téglalap a két Jamo, a piros kocka a sub a kék téglalap meg az ülőpozicíó általában..
-
Beretvás
veterán
válasz
python1 #134243 üzenetére
Ezt a késleltetést mi alapján tudom beállítani? Frontjaimról nincs levágva az alja, nem is akarom mert így egyenletesebb a basszus. A sub és a frontok között 4 méter van kb. Eq apoban gondolom tudok adni a subnak késleltetést, csak hogy és mi alapján tudom megállapítani a mértékét ha mincs mérőmiki?
vagy ilyen felállásban nem is lell?
A helyzet viszont az ,hogy a sub a lábam mellett van a hangszórók meg 3 méterre tőlem kb.... Csak ,hogy ne legyen egyszerű
-
python1
veterán
válasz
proci985 #134242 üzenetére
A yamahákat hátra tennèm, oda nem kell nagy teljesítmèny, megfordítanám a polaritásukat ès kèsleltetèst, akkor így lenne egy jó aktív SBA- d subra.
Első körben, annyi kèsleltetèst adj rá amennyi az első ès hátsó szubok távolsága, m:31= ms.
Nálam is így vannak, sokan èpítkeznek így. -
proci985
MODERÁTOR
azon gondolkodtam, hogy sajat egysegkent valamennyire be tudnanak segiteni a ket XTZnek, legalabbis magasabb frekvencian, es ugy hagyni a ket XTZt alacsonyabb szinten vagva. talan egyeletesebb lenne szoban belul a basszus, bar igazabol a ket XTZ boven es barokkosan eleg a szobara.
viszont belegondolva ja. a negy subot ki akartam probalni ha mar van itthon, de tenyleg kerdes, hogy a a ket yamaha mennyit jelentene. zenére egyébként a két yamaha nem volt rossz, de az Edgek párban tényleg más ligában játszanak.
köszi
500W XTZ mélynyomód
700W, Edge variáns mindkettő (Icepower SA-1), nem a sima. -
-KP-
addikt
válasz
proci985 #134235 üzenetére
Én ennek a setupnak sok értelmét nem látom. Van két egész jó, 30 centis 500W XTZ mélynyomód. Melléjük teszel két lepkefing Yamahát. 20cm, 130W. Manual power consumption-ra kemény 67W-ot ír csak úgy igazi Yamahásan. Véleményem szerint teljesen értelmetlen a Yamahákat a rendszerbe rakni, annyira más szint, mint a két XTZ.
-
proci985
MODERÁTOR
adott egy Marantz SR6012, egy par XTZ 12.17 edge es egy par Yamaha NSSW200.
a Marantznak ket sub RCA kimenete van, ezeken log jelenleg a ket XTZ 12.17 Edge.
az XTZken van ket XLR passthrough sub kimenetkent (daisy-chain megoldaskent).
a Yamaha NSSW200 eseten RCA bemenet van, illetve van line-level bemenetuk is, de ugy az egyik hangfalbol tudnam csak vagni a dedikalt sub csatorna helyett.
kerdes, mi lenne a jobb:
- Marantzon sub csatornara lenne jobb egy RCA Y csatlakozo
- vagy az XTZk felol passthrougholni a Yamahak fele a jelet.egyebkent persze lehetne azt mondani, hogy minek meg ket sub, ha igy is van ketto, de eppen akad itthon es elfer. sajnos csak hatul fer el a paros es nem a negy sarokban, ahogy optimalis lenne: negy sarok kb megoldhato lenne, de a szoba szempontjabol maceras.
-
BIGi75
senior tag
válasz
lezso6 #134231 üzenetére
Muzix, ja. Mondjuk a 100 órát lenyomom a héten, nem kell neki 14 nap
. De első hallásra, járatlan fülre sem visszaküldős. Egy PA3s került a Dx3Pro után. Féltem kicsit, hogy kevés lesz, de nem az, nem csak maszatolt a 91dB-s Triangle utána. Lehet még jobb lesz ha bejáródunk, mint a korábbi 8/160w-s AB-s.
-
Rolibratyo
csendes tag
válasz
Mizurichi #134224 üzenetére
Én azért nem mondanék le róla ilyen könnyen.
Egy ilyenre lesz szükséged a megoldáshoz:
Home-Theater to HiFi system switcher 12V
Annyi különbséggel, hogy nálad a sub lesz a Switcher kimenetén egy RCA-Y közbeiktatásával. A bemeneten szereonál a Norma előerősített "Active Pre Out" mozin meg az Marantz LFE jel.
(A frontok erősítése meg megoldott a Norma HT bemenetén keresztül ahogy eddig is használtad) -
válasz
BIGi75 #134230 üzenetére
Muzix? Nekem is mondták a Topping E70-re, ők ilyenek.
A legjobb az volt, hogy másnap vittem vissza, mert hibás darabot kaptam, bár lehet csak be kellett volna járatni.
VoidXs szokta mondani, hogy a 14 napos elállást akarják vele elkerülni.
Mindenestere egy új hangkeltőnél szvsz kell legalább pár nap bejáratás, csak én nem az eszközről, hanem a füled / agyad bejáratásáról beszélek.
Az embernek is meg kell szokni az új cuccot, ennek kellhet egy kis idő.
-
denesdr
addikt
válasz
Mizurichi #134222 üzenetére
Úgy már bonyolódik a dolog, mert ha ilyen felállassal az AVR-ről megy a hang, akkor az AVR-ről, meg a sztereó erősítőről is kapná a jelet a sub (máramennyiben a sztereó erősítő hangfalkimenetére lenne kötve a sub), ez így nem jó. Ehhez kellene mondjuk egy kapcsoló, hogy ilyenkor ne kapjon jelet a sub a sztereó erősítőből.
-
Mizurichi
tag
Bocs de teljesen láma vagyok hozzá. A Normán van egy házimozi be/kimenet, amin most egy Maranrz proci dolgozik, tehát a két frontot hajtja meg mozi alatt. Akkor most hogy tudom még is integrálni a szubot? Konfigurálni nem lehet a Normát. Lehet a újabbakat lehet, ezt még nem. Tehát ez egy sima mezei integrált erősítő, amin van 5 db bemenet és ennyi.
Ha a hangfal kimenetre kötöm a szubot akkor nem lesz gond, ha össze ér az eredeti hangfal kábellel a hátulján?
Előre is koszi😀 -
-KP-
addikt
válasz
Mizurichi #134208 üzenetére
Nem értem miért kevered ide a bemenetet, ha te aktív mélyet szeretnél használni, ahhoz kimenet kell. Méghozzá előerősített,hogy a mélyláda együtt halkuljon/hangosodjon a hangsugárzóiddal.
– Outputs configurable as Pre Out, Active or Passive, for use with Power Amp and/or with Active Subwoofer.
- Output Signal
Passive Pre Out , Active Pre Out, Tape out, Subwoofer out
Ezt írja a gyártó az erősítődről. Tehát a manual-ba meg kellene nézned, hogy tudod ezt beállítani. -
Mizurichi
tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy Norma IPA140 erősítőm, és egy Dynaudio Heritage Special monitor hangfalam. Igaz hogy így is nagyon jó a basszusa, de szeretném kipróbálni egy szubbal, ami egy Elac2070 lenne.
A Norma házimozi bemenetén van egy Maranzt proci, ezt ezért nem tudom használni.
Tudna valaki segíteni abban hogyan tudom a szubomat bele integrálni a sztereó láncba?
Az Elacon csak hangfal bemenetek vannak. Egyáltalán megoldható ez?Előre is köszönöm!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
lezso6 #134206 üzenetére
EQnak is van ara.
ld nalam felallva az ulopoziciokban +10dB, es az egyik sarokban +13dB a helyzet telefonnal utanmerve. (bar itt a karacsonyfa es egy kisebb palma is bezavart.)
hallgatoi poziciokban persze (nekem) tokeletes, atmos szinten is. szinten 80 dB SPLre belove.
-
válasz
VoidXs #134205 üzenetére
Majd mérek normálisabban, ha lesz idő, akkor kiderül, hogy mi van.
kioltásokba teljesítmény pumpálásának így sem látom értelmét
Abszolút egyetértek, ezért rendezem vissza a szobát az eredetibe.
A DSP-re csak annyit bíznék, amit feltétlenül szükséges. Ez inkább csak érdekesség, hogy akár még ilyen hullámos kakkanatot is ki lehet vele húzni. Csak hát ennek ára van...
-
válasz
VoidXs #134201 üzenetére
Hát itt erősítés ugye gyakorlatilag nincs, hisz pirossal jelölt részeknél clipping lenne. Mivel aktív stúdió monitor, beépített limiterrel, így nem hiszem, hogy problémát tudnék okozni. Elméletben ugye akár 13 dB headroom vesztség persze, bár a gyakorlatban nem biztos, már csak azért sem, mert nem hallgatom max közelébe. Pici hangfal, de nagyot szól. Eve SC205 ugye.
Majd lehet mérek nagyobb hangerőn is, hogy mettől kompresszál, de egyelőre nekem már a 80 dB SPL is elég brutálnak tűnik.
Ma újramértem, piros a korrekció nélkül, zöld a korrekcióval. Gain maradt -13 dB mindkét esetben, hogy egymáson legyen a két grafikon:
Habár a mikrofon most végre 100%-ban azonos a két mérésnél, de jól látható a fésűszűrés, mert nem volt jó a magasság, nem is volt on-axis. A mély a lényeg.
Torzítás / THD bőven a 40 dB-s noise floor alatt van, így nem tudom megbízható adat-e így, többet kéne mérni, mert hangosabban már nem nagyon látom értelmét. Habár utóbbi arra jó lenne, hogy lemérjem honnantól emelkedik meg jelentősen a THD.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Bluetooth hangszórók
- Battlefield 6
- Milyen széket vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Motoros topic
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- További aktív témák...