Hirdetés
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuco78
tag
válasz
fererencz89 #135199 üzenetére
Szia!
Köszi a választ. Igen persze. Egy KEF PSW 2000subom van mellé.
-
Tuco78
tag
Sziasztok!
A Tannoy Revolution R2 hangfalról szeretnék véleményeket kérni!
Házimozi Frrontoknak tervezem használni. Most 60ezer FT-ért tudnám venni.
Köszönöm! -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
lezso6 #135190 üzenetére
JRiver 64 biten operál, itt meg olyan mértékű a pontosság, hogy azért nem félek tőle.
De sztem is hangulati a DSD, bár ezek tényleg, ahogy Dr. Mark Waldrep is mondja, csak konténerek:
1. Az számít igazán, hogy ő (mint mastering engineer) mit tesz bele.
2. Ha a beletett anyag a redbook spec határait SEM éri el, mi a szöszt futunk itt hova a 24/192 után, ugyanazzal az anyaggal ? Piachülyítés az egész. Nem annyira durván, mint az LP (és az sem annyira durván, mint a kábelvudu), de értelmetlen.
-
válasz
Dißnäëß #135187 üzenetére
Én úgy látom, hogy a DSD egy hangulati dolog, valahol félúton a vinyl és a CD között. Hangulatban. Minőségben nyilván sokkal jobb, mint a CD, hisz HiRes jellegű. A hallhatóság meg egy másik kérdés.
Most hogy mondod: tényleg, a DSP korrekció annyira bukó DSD-vel, hogy én fizikailag nem is tudok natív DSD-t hallgatni, hiszen az aktív hangfalaimban is DSP van.
-
Dißnäëß
nagyúr
Ha megy az angol vmennyire, ezt nézzétek meg lezso6 és FJC, marha izgi.
Ittam minden szavát mikor először figyelmesen végigültem. Megvan 2 teszt albuma is, IGAZI HiRes cucc mikrofon ADC-től végig.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
lezso6 #135175 üzenetére
Szerintem ez összetett.
1. Van egy historikus és pszichés vonal, miszerint a DSD a "leganalógabb hangú" digitális formátum és ezért kezdték el imádni audiofil körökben. Talán a PCM-et lejátszó DAC-ok sem voltak annyira hűde kütyük, mint a maiak, amikor az SACD bejött.. Szvsz mai napig ez adja a létjogosultságát és bár a MiniDisc-nél tovább jutott, azért még bőven niché kategóriába tenném. SACD esetén a méret nem volt probléma, ~ DVD sűrűségű korongon elment a dolog, formátum adott volt, gyártani is olcsó, editálás persze PCM, vagy multibit DSD később, fejlettebb eszközökön, ami a végén 1 bites lett persze ugyanúgy. PC-re rip-elt iso-k, fájlok pedig a mai világban szintén nem számottevőek, csak körbe kell nézni hardveraprón HDD árak között, nálam otthon 4x14T van, hibatűrő setup-ban, vállvonós, hogy a kedvenceimet abban tartom-e, vagy HiRes-nek csúfolt 24/96-ban, ami ritkán igazi HiRes, általában redbook az alap vmi zenebankból, de ez más téma..
2. Van az, hogy rengeteg DAC 1-bites. Nekem Topping E30-am van, az is. Toppingokon van egy bypass mód, amit a DSD forrás aktivál DAC (nem PRE) módban, lásd AK4493 blokk diagram. Más gyártó nem él ezzel, vagy nem mind, ahogy olvastam. Érdekes.. mindenesetre hogy halljuk-e, más kérdés. Én szubjektíven behaluzni vélek egy természetességet, amit PCM (redbook) nem ad annyira, de vakon lehet buknám. Őszinte voltam.
Bár annak ellenére, hogy 15k körülig hallok, redbook-al szemben azért nagyon odafigyelve és jó anyagon lehet még meg is lenne több ABX is, ahol kiszúrom a DSD előnyét, de inkább nem arcoskodok és azt mondom, nem, csak behaluzom ezt is a fejesen. Viszont 24/88.2(96) PCM már totál megkülönböztethetetlen a DSD64-től szobahifin (fejest is beleértve) és itt ill. efelett is halál mindegy, hogy 24/192+ PCM vagy DSD128-1024, totálmega overkill mind. Mondom ezt úgy, hogy a DAC-on ugye rengeteg minden múlik, hisz a digitált azon keresztül halljuk, mindenesetre R2R-en elég szarul szól a DSD
3. A kvantálási zaj PCM esetén a teljes frekisávon eloszlik, míg DSD esetén kitolódik ultrahang tartományba. Redbook-al szemben lehet itt jön ki a "természetesebb" hangzás, de szvsz mai modern DAC-okkal ez már igencsak a múlté, oversampling, satöbbi, ki milyen trükkel hogy operál...
4. Volt olyan "elmélet" is régen, hogy 1-bites DAC-okkal a DSD jobb, R2R-el pedig a PCM. Ma már ismét azt mondom, nem hiszem, hogy lenne eltérés, de tesztelhető a dolog: JRiver, tetszőleges PCM anyag kitehető on-the-fly DSD-be is, és vice versa. De gyanítom, többet szól bele a hangba a DAC eszköz kimenő oldalán a line driver elektronika, mint a formátum maga és ezt is már durván precízre csinálják ma (különben csupa szart mérne ASR).
Szóval ha engem kérdezel, neeeem tudom. Nem vagyok biztos benne, hogy letárolt állapotban (fájl) van bármi létjogosultsága egy 24/96-os FLAC töredék helyfoglalásával szemben. Hiába olcsó a terabájt, annyira ormótlan disznó nagy a DSD helyfoglalása (+ internetre is alkalmatlan emiatt, se streaming, se letöltés), hogy szvsz hülyeség tartani. De most kövezzen meg akárki, nekem mégis van egy DSD mappám
, amiben vannak fincsiségek azért.
De pl. a híres Dire Straits - Brothers in Arms megvan mindkettőben, a redbook 16/44.1 flac JRiver DSD konverzióval (DSD256) küldve az E30-ra és a natív DSD között (szintén JRiver) az égadta világon semmi eltérés nincs szubjektíven hallgatva még DSP off esetén, köztes konverzió nélkül is, ami gyanítom a fülemnek is köszönhető, vagy akár annak is, hogy ezek eredetijét még bőven szalagra masterelték és az mint ilyen, mind redbook, mind DSD64 alatt van tudásban, magyarul maga az anyag nem alkalmas arra ,hogy én ebből bármit is nagyokosan kikövetkeztessek. És mindezek ellenére is elmondhatom, hogy mocsok jól szól mindkettő formátumban letárolt anyag, DSD kimenettel.
Töknatívban lenne fair összehallgatni őket, ahol E30 DSD bypass mód a natív DSD anyagra és egy valódi R2R DAC a PCM anyagra. Csak itt meg a két DAC és alkatrészei között lehet simán annyi eltérés, hogy az megvezet minket egyik vagy másik javára. De én hiszek a redbook elégségességében, hiszek Karajanék és a Sony-Philips munkájának beért gyümölcsében, nem botfülűek dolgoztak ott sem, ahogy apám sem botfülű villamosmérnök létére, kórus, zongora, stb.
Na, bocs a hosszért. Ritkán hallgatok DSD-t és amikor igen, akkor a natív anyagok közül, de mind Windows alatt az EQ APO, mind Linux alatt a PulseEffects használata óta mélyen hiszem, hogy borzasztóan marginális a két formátum közti eltérés a fülünknek, az esetek nagy részében megállapíthatatlan, nem érdemes DSD-vel küzdeni (de ezt a 24-bites fancy PCM anyagokra is értem).
Én egyszerűen elvagyok a CD szintű 16/44.1 anyagokkal és fantasztikus, ahogy egy jól korrigált fejesen szólni képes. Lefüggtem a DSD-t, pedig egy időben kattantam rá nagyon.
Dolgozni mindenesetre nagyon kényelmetlen formátum, böszme nagy valóban (vmi lossless tömörítést kaphatott volna, mint a PCM a flac-ot), én mai fejjel azt mondanám, aki szeret sajtreszelővel recskázni, hajrá, meglévő anyagaimat már tartom belőle, de új nem jön, mert minek.Uff.
-
Tegnap azt mutattad meg, hogy ha duplázod a mintavételezési sűrűséget, akkor a bitmélység felezésével nem romlik (számottevően) a minőség. És ez egyébként megcsinálható duplázás helyett 4x, 8x vagy akár 16x szorzóval is, ahogy korábban írtam. De ebben nincs semmi extra, ugyanaz maradt a bitráta, hisz csak átteszed az egyik zsebedből a másikba a biteket. Cserébe noise shaping kell.
Ha 44.1 kHz 16 biten használsz zajformált reszketést, az már más, hiszen ott a formátum marad, tehát ott a "látszólagos" dinamikatartományt tudod csak emelni, ami ugye arra épít hogy az emberi fül érzékenysége frekvenciafüggő. Tehát pl 4 kHz körül 96 helyett 120 dB, de ahogy írtad mondjuk 12 kHz-től felfelé 96 helyett már csak 70-80 dB lesz a dinamika. Ami abszolútértékben nem jó, de az emberi fülnek nem számít, hisz ott nem hallunk olyan jó, viszont 4 kHz körül meg jól jön az extra dinamika.
-
FJC
senior tag
válasz
lezso6 #135183 üzenetére
A tegnapi bemutató azt mutatta be, hogy a bit számtól, nem függ a minőség.
A bit szám a zajszintet határozza meg, meg persze a dinamika tartományt.
Amennyiben a zajt tudjuk trükközni (dither + zajformálás) akkor a zaj nem válik hallhatóvá. Ennek az ára a nagyobb sávszélesség igény.
44.1 kHz esetén régóta használják a zajformált dithert, így CD esetén elérhető a 110-115 dB dinamika tertomány (kb 12 kHz-ig, utána emelkedik a zaj).
Egyébbként a sima TPDF dither is képes kb 90 dB zajszintet produkálni ami normál esetben hallhatatlan. -
Amit mutattál tegnap az ugye a CD-minőséggel megegyező információmennyiséget képes tartalmazni, hisz 88.2 kHz 8 bit és a 44.1 kHz 16 bit ugyanakkora bitráta. Szerintem az lenne érdekes, ha:
- 44.1 kHz 8 bit, zaj kitolása 20-22 kHz közé
- 44.1 kHz 8 bit, zaj kitolása 18-22 kHz közé
- 44.1 kHz 8 bit, zaj kitolása 16-22 kHz közé
- 44.1 kHz 8 bit, zaj kitolása 14-22 kHz közéEsetleg ugyanez 48 kHz-cel, ahol a zajnak kicsit nagyobb hely jut. Itt tényleges helyspórolás, "tömörítés" lenne, habár ugye agresszívebben "sávhatárolva", pontosabban bizonyos frekvencia felett egyszerűen nagy lenne a zaj.
De a noise shaping lehetne komplexebb is, tehát nem fullba tolni a zajt bizonyos frekvenciákon, hanem úgy eloszlatni, hogy ahol a fülünk a legérzékenyebb, ott legyen a legkevesebb zaj, tehát pl 2-6 kHz.
-
hcol7
senior tag
-
FJC
senior tag
válasz
lezso6 #135179 üzenetére
Az ember nem képes a CD minőséget túlszárnyalni.
Tegnap mutattam, hogy 8 bit -en is teljesen tiszta a hangzás.
A DAC mint probléma 20-30 éve letudva...
Ahhoz kell a szerencse, hogy találj egy hallhatóan rossz DAC-ot.
Mérve persze hatalmas különbségek vannak, de most a hallásról beszélünk.
Még egyszer...
A mai DAC-ok nem a szó szoros értelemben vett PCM DAC-ok, rendkívüli mértékig túlmintavételeznek, hogy csökkenjen a szükséges bit szám (akár 1 bit ig), és utána egy delta sigma átalakító következik (persze vannak szűrők, zajformázás, egyebek).
A DSD az egy 1 bit -es delta sigma átalakítás.
Az úgymond igazi PCM DAC-ok a multibites DAC-ok (R2R), de ezeket igazából túlnőtte a technika (90 -es évek eleje), mert drágák és bonyolultak, és nehéz jó linearitást elérniük, lásd ellenállás léta pontossága + hőtűrés, zaj.
Ma újra kezd divatos lenni... -
Persze, de pont ez a lényeg, hogy maga DSD (PDM) nem terjedt el, mint célformátum. Inkább a PCM mellett támogatják a mai DAC-ok, mint kb egy kiegészítő funkció, hogy tud olyat is.
A DSD-t bármilyen manipulációhoz PCM-re kell először kódolni, majd vissza
Igen, csak ez konverzió ugye technikailag nem veszteségmentes, mert a PCM és a PDM jelreprezentáció annyira más. Persze nyilván emberi hallás szintjén már lehet transzparens. Viszont nem lesz ún.
szentnatív DSD.A DSD 64 -hez ajánlott egy 35 KHz-es aluláteresztő szűrő, mert nagyon magas a formázott zaj, mint a tegnapi mintámon.
Na igen, valami 25 kHz-től megindul felfelé a zajszint, habár -120 dB-ről (~20 bit), s és azért 70 kHz-nél platózik, de ott is csak valami -60 dB (~10 bit), ami azért nem olyan rossz, mint az ábrádon lévő zaj. Valószínűleg ezért van 4x nagyobb oversampling, mint minimum kéne, így csökkkenthető a zajszint.Mivel a DSD és a PCM is teljesen hallhatóan átlátszó, ezért nem lehet hallható különbség a formátum miatt.
Vegyük alapnak ezt, hogy az ember egy képzeletbeli ideális DAC-kal a CD-minőségnél jobbat nem képes meghallani. Azonban a gyakorlatban a DAC-ok nem tökéletesek, tehát elméleti szinten előfordulhat az, hogy egy DAC annyira gyenge PCM-ben, hogy DSD-vel hallhatóan jobban szól.
Vajon van ilyen cucc? De ez akár mérésekből is kiderülhet. És az ezo HiFi gyártóknak ez lehet érdeke is, hisz ezzel a csalással nagyon jól lehet demózni a DSD felsőbbrendűségét, akár olyan szinten, hogy a PCM-ről DSD-re konvertált cucc jobban szól...
-
FJC
senior tag
válasz
lezso6 #135175 üzenetére
Ennél viccesebb a helyzet...
A PCM-et DSD DAC -on hallgatjuk leginkább (delta sigma), vagy ritkábban multibites R2R. A modern delta sigma DAC -ok inkább most 4-5 bitesek.
A DSD-t bármilyen manipulációhoz PCM-re kell először kódolni, majd vissza....
A DSD 64 -hez ajánlott egy 35 KHz-es aluláteresztő szűrő, mert nagyon magas a formázott zaj, mint a tegnapi mintámon.Mivel a DSD és a PCM is teljesen hallhatóan átlátszó, ezért nem lehet hallható különbség a formátum miatt, csak a más mester, vagy valami hiba estén.
-
válasz
Dißnäëß #135169 üzenetére
Ez itt a kérdés, hogy a DSD-nek mi értelme van. A lényege úgy tudom az lenne, hogy egy egyszerű 1 bites "DAC" is elég hozzá, csak le kell szűrni a kvantálási zajt egy HPF-rel, és kész is. Voalá.
De a gyakorlatban én mást látok.
Egyrészt sima DSD64 is 4x több tárhelyet igényel, miközben a dinamikája ehhez képest "csak" 20 bites, ami csupán 1.25x méretnövekedést indokolna. Cserébe a DSD64 elvileg kb 70 kHz-ig képes lenne szólni, elvileg egy 20 bit 140 kHz PCM-nek felel meg. Tehát eleve kb a HiRes audióval versenyez. Aminek otthoni használatra sajnos nulla értelme van, nincs rá bizonyíték hogy bárki hallaná.
Másrészt a DSD-t a ugyanúgy PCM DAC-okon hallgatjuk (pár elvetemültet kivéve), ráadásul ezeknél nincs is lehetőség korrekcióra. Továbbá gyakorlatilag valódi DSD felvétel nem is nagyon létezik, hisz ma szinte mindig PCM-ben történik a mixing és a master is.
Pedig érdekes technológia lenne, elméleti szinten.
Hallgat itt bárki DSD-t? Ha igen, akkor miért?
-
FJC
senior tag
válasz
Dißnäëß #135171 üzenetére
Érdekes, hogy egy híres gitárosnak tényleg nincs anyaga a Tidal-on, de a YouTube Music-on sem...
Persze érdekel a Flac...
Az amit linkeltem, Antonio Forcione albumot hallgasd végig! Tényleg nagyon jó zene (dzsessz, világzene, rock, fuzio, stb) egybe gyúrva, szuper a minősége is. -
FJC
senior tag
Nagyon jó zene, szuper hangminőség...
[link] -
Nem értem, hogy miért használsz napok óta velem szemben kioktató stílust...
Nem volt ilyen szándékom, bocs ha így érzed.
Itt tényleg csak szakmailag akartam hozzászólni, hogy itt valami nem stimmel, nem értem hogy sikerült ez. Most kiderült, hogy a mintavételezés nem is a(z általam) feltételezett 44.1 kHz, hanem 88.2 kHz volt 8 bit mellett. Ami amúgy lehetne 176.4 kHz 4 bit. Vagy akár 705.6 kHz mindössze 1 biten.
Méretre ugyanakkora mind, cserébe ditheringet kell használni.
-
FJC
senior tag
válasz
lezso6 #135159 üzenetére
Nem érted, hogy ez csak demonstráció?
Műszaki érdekesség...
A felbontás tökéletesség ét jelképezi, valamint a dither és zajformalas előnyeit.
Nem értem, hogy miért használsz napok óta velem szemben kioktató stílust...
A zajt tehetem 30 kHz folé is....
De ha 14 kHz fole raknam azt sem hallanánk, de persze a magas sugárzót megsutne... -
Most nézem, hogy a mintavételezés 88.2 kHz, s nem 44.1 kHz. A zenei tesztfájlodnál is.
Ennek így semmi értelme nincsen. A 88.2 kHz 8bit pontosan ugyanakkora, mint a 44.1 kHz 16bit. Azaz ugyanakkora mennyiségű információt képes tárolni. Csak másfajtákat, így noise shapinggel kell trükközni. De cserébe rosszabb, mert ha a 22-44 kHz közötti brutális zajt nem szűröd, akkor abból bizony fasza IMD lesz.
-
VoidXs
Topikgazda
Van köztetek Roon vagy WiiM tulaj? Megrendelés miatt a Cavern elkezdte őket támogatni, de nincsenek EQ betöltő/beíró screenshotjaim, amikkel felhasználói útmutatót tudnék írni, azokat szeretnék kérni.
Hupsz, új hsz helyett random válasz gombot nyomtam, ez nem a téma része.
-
FJC
senior tag
-
FJC
senior tag
válasz
lezso6 #135155 üzenetére
Meghallgattad azt azt a zenét amit linkeltem?
Az eleje teljesen halk és nincs zaj.
Természetesen, nem ilyen zenét hallgatok, ez csak demonstrálja a hifi BS és hiedelem tévedéseit.
A zajt az 1 kHz esetén 22 kHz fölé tolta a zajformálás. Ezt csinálják az 1 - 5 bites DS DAC-ok is...
Itt az 1 kHz minta file, hallgasd meg...
[link]
Itt a spektrum:
A zaj nagyobb szintű mint a jel, csak a hallható sávon kívül -
És te ilyen zenét hallgatsz, amiben csak 1 kHz szinusz van?
Nézd meg normális zenével. Amúgy én sima PCM-ről beszéltem, dithering nélkül. Ha trükközöl, akkor teljesen más a helyzet, a dithering gyakorlatilag tömörítés. Valahol elvesz, hogy máshol többet adjon. Csodák nincsenek.
Egyébként furcsa ez, hogy a képeden a 8 bit -48 dB alapzaja teljesen eltűnt, sőt, -100 dB-ig nincs zaj 20 kHz alatt, de felette is csak -55 dB. Hová lett a zaj? Itt valami csalás van.
Hiszen jobb, mint a 16 bit dithering nélkül...
-
FJC
senior tag
válasz
lezso6 #135152 üzenetére
Sok tévedés...
Ez egy 8 bit-en ábrázolt -60dB 1 kHz.
A zajt kitoltam 22 kHz fölé, semmi hallható zaj nincs a fejhallgatóban, normál hallgatási szinten.
Elvileg 48 dB a dinamika tartomány, mégis tisztán látható/hallható a -60 dB jel. A zajformázott dither csodákat képes művelni. -
Én úgy magyaráznám a vitapartnerednek, hogy ahogy a mintavételezési frekvencia csak legmagasabb reprodukálható hangot, a bitmélység is csupán az alapzaj szintjét határozza meg. Ennyi az egész, semmi több.
8 biten ez -48 dB. Ezt kell elharsognia a zenének. Ami kb minden zenének sikerül ott, ahol hangos, azaz kihasználja a 8 bitet. Viszont amint jön egy halk szakasz, ott már leesik a dinamika, mert csak 3-4 bitet használ, azaz relatíve már csak -24 dB körüli a zajszint, így hallhatóvá válik.
A 16 bit -96 dB zajszintje is kevés lehet akár. Hisz ha van egy mozid, amivel 116 dB-es peakeket akarsz szórni, akkor abszolút értékben 20 dB zajszinted lesz 16 biten. Amikor épp akció van, akkor ez nem gond, de 100% csendben hallani fogod zajt.
-
VoidXs
Topikgazda
8 bit az 42 dB dinamikatartomány. Ennél van rosszabb vinyl is. Viszont sajnos okkal vagyunk 16-nál, ha egy moderáltan dinamikus zenét (pl ezt a rövidet) lenyolcbitesítesz, nagyon szar lesz. Loudness war mellett persze nem gáz, amikor örülünk, ha a harmadik bitet kapargatják a zenék...
-
FJC
senior tag
Egy kis érdekesség....
Vitába keveredtem a szükséges zenei bitmélység kapcsán, hogy mennyi bit szükséges a hallgatáshoz.
Készítettem egx 8 bit -es teszt számot.
Nem válogattam a zenét az optimális eredmény érdekében és, nem is vacakoltam a finomítgatással, ez az első verzió.
Hallgassátok meg...
Csak 1 perc.
[link] -
VoidXs
Topikgazda
válasz
nLali #135142 üzenetére
Műveltem már vicces utat arrafelé.
Beszéljünk róla.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
nLali #135140 üzenetére
Nagyon szerencsés időben kérdezted, mostanában újra van szabadidőm, szívesen átugrok mérni, ha a környéken vagy.
Minden filter szétszedhető, egybe csak a kényelem miatt szoktuk tenni. FIR-ből is lehet olyan, hogy mondjuk az EQ-t Cavern csinálja, és fölé egy RePhase. Fölé akár manual EQ, egyedi target curve, bármi.
-
nLali
őstag
válasz
VoidXs #135139 üzenetére
Install SFX/EFX experimental segített. Illetve be és ki és újra be kellett kapcsolni az eszköz alap effektusait. Az nélkül nem megy az apo.
Köszönöm a segítséget!Nemsoká lesz még egy erősítőm és még egy dacot beüzemelek. Szeretném kipróbálni az aktív váltást. Abban is segítenél majd nekem? Szeretném rendesen megcsinálni. Ha kell, akkor rePhase, eq meg ami kell.
Ha minden kész, akkor egybe kell gyúrni egy konvolúciós fájlba a váltást, eq-t, fáziskorrekciót? -
VoidXs
Topikgazda
válasz
nLali #135138 üzenetére
Az viszont gáz, mert jól van az APO. Voicemeeter eszközt piszkálva változik a hang? Nincs bekapcsolva az eszközeiden az "összes hatás letiltása"? Itt az oldal aljára még írtam párat, ami baj lehet.
-
-
nLali
őstag
Üdv!
Kérlek segítsetek!
EQ APO és VoiceBananaban jártas embereket keresek.
Subot szeretném realtek alaplapi kártyára tenni és ~80Hz felett minden mást egy másik dacra. Jelenleg minden szól mindenen és jól jönne egy kis help.
A configot a chatgpt írta..... -
user01
aktív tag
Köszönöm a sok ajánlást! Viszont ezek a hangfalak szinte mind hátsó bass-reflex kialakításúak. Nem kavar be a hangnak, hogy majdnem a falig lesznek tolva?
-
FJC
senior tag
Kellemes gitár zene, nem csak akusztikus gitár....
Tidal:
[link] -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
fererencz89 #135124 üzenetére
Pfűhh zongorista nagyon epicet tol 16-17p körültől
De az egész profi. Köszi !!
Érték.Szerk.:
the smooth voices catching my ear.
the first sax scream.
the warm contrabass.
the sharp drummer.
the shy pianist that goes berserk.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
fererencz89 #135122 üzenetére
Ezt a vidit láttam én is pár hete, így vakon a millió hangszóróból ez alapján merném a Polkokat én is.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Mai találat a SÖRSEGGŰ LÁNY
"Odamegyek, mondom cső ge*i.." -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
user01 #135118 üzenetére
Ilyen igények mellett nem gondolkozol fejesen ? Este már nincs boogie társasházban szobahifivel.
Hangfalból olyat vennék, ami az EQ-t bírja és alapvetően nem rossz a frekimenete és/vagy könnyen korrigálható. Hozzá egy jól elhelyezett sub, finoman összelőni az Amp Pro-n és nyami.
De ha falra lesz tolva, nagyon nem mindegy, hova fogsz ülni, honnan hallgatod majd.
Ezért is hoztam a fejest.. -
user01
aktív tag
válasz
fererencz89 #135116 üzenetére
Köszönöm! Ez szuper!
-
user01
aktív tag
Viszont ha már válaszoltatok nekem, amit köszönök, talán hangfal ügyben is tudtok segíteni.
Teljesen amatőr, belépő szintű hifista lennék. Milyen polchangszórót ajánlanátok a Wiin Amp Pro-hoz olyan 150 ezer FT-ig?
Ami ismert, hogy panelbe kellene, soha nem bömböltetném, a kopogós mélyeket nem szeretem, inkább a lágy meleg basszust, és a hangszórók szinte a falig lesznek tolva. Sokszor késő estig hallgatok zenét, ezért jó lenne, ha kis hangerőn is lenne élvezhető basszus.
A hallgatott stílus főleg dallamos jazz, jazz-rock (George Benson, Diana Krall, Sade, stb...)
Olyan nagy a választék, hogy kezdőként elveszek benne és a leírt paraméterek nekem nem mondanak sokat. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
fererencz89 #135116 üzenetére
Amúgy én Tidal Connect-el használom, vezérlem a telós Tidal-el a Wiim Tidal lejátszót, mert bár a Wiim appból is megtehetném ezt, de ha ráfutok vmi kurvajó számra és megosztanám másnak, ott a sharing nyűgös, a telós app alól viszont flawless victory.
Cserébe Tidal app esetén bukom a hangerőszabályzó gombok Wiim-re hatását, míg a natív Wiim app alatt nyilván megy.
-
fererencz89
őstag
-
Dißnäëß
nagyúr
-
user01
aktív tag
válasz
fererencz89 #135112 üzenetére
Nekem többször volt, hogy pl másnap benyomtam a készüléken a lejátszást, és indult az utóbb félbehagyott zene.
Ezt már örömmel olvasom!
-
user01
aktív tag
válasz
Dißnäëß #135111 üzenetére
Köszi!
A TV-t nem kötném rá, van egy 5.1-es soundbar, azzal elégedett vagyok. A zene miatt venném a Wiin Amp Pro-t.
A legtöbbször Spotify-t hallgatok, és örülnék, ha nem kellene még a telefonnal is bíbelődnöm.
Csak bekapcsolnám a Wiim-t, átváltanék Spoti-ra (távirányítóval) és magától indulna is a lejátszás, ahogy a soundbaron.
Én azt gondoltam, hogy a Spotify Connect mindenhol így működik, hogy magától kapcsolódik a szerverre. Ha viszont nem, akkor mi értelme van? Elég lenne hozzá a Google Cast is. -
fererencz89
őstag
válasz
Dißnäëß #135111 üzenetére
Nekem többször volt, hogy pl másnap benyomtam a készüléken a lejátszást, és indult az utóbb félbehagyott zene. Amikor nem indult el, annak nem tudom az okát. Sok idő telt el? Bekavart, hogy közben használtam a Spoty-t más eszközön? Sok a tényező...
Szóval, alapvetően, ha nem babrálod el, szerintem kellene, hogy folytassa a lejátszást a gomb benyomása után (nyilván, ha az volt az utolsó forrás). -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
user01 #135110 üzenetére
Amp Pro-ról tudok nyilatkozni, ott nekem úgy rémlik, hacsak nincs időzítve a dolog, a streaming motyókat telóról kell indítani minden egyes bekapcsoláskor. De letesztelem nemsokára.
Viszont itt ki sem kapcsolódik, azaz TV miatt a HDMI-CEC vezérli, így ígyis-úgyis kell a teló egy bemenetváltáshoz (wi-fi-re) és streaming indításhoz.
-
user01
aktív tag
Azokhoz lenne egy kérdésem, akik Wiim-en hallgatnak Spotify-t.
Nekem csak egy Sony soundbarral van eddig tapasztalatom.
Ezen úgy működik, hogy csak egyszer, a legelején kell a telefonról ráküldenem a zenét. Akkor megjegyzi az adatokat, és később, ha bármikor bekapcsolom a soundbart, ő saját maga csatlakozik a Spotify szerverére, és onnét játsza tovább a zenét, ahol legutóbb abbamaradt. Mindezt a telefontól függetlenül.
Telefonra csak akkor van szükség, ha más albumot, lejátszási listát szeretnék kiválasztani.
A kérdésem, hogy ez a Wiim esetében is így működik, vagy pedig a Spotify minden indításánál szükség van a telefonra? -
turho
addikt
Tpa3255 vègfokkal tesztelt már valamelyikőtök vivőfreki váltást, változtatás utáni hangot? Gondolok itt a 450-600 kHz-ekre.
-
Dißnäëß
nagyúr
python mester, vagy bárki.. melyik az a T/S paraméter, ami egyértelműen ajánlhatóvá tesz (egy sávon belül) egy hangszórót OB használatra ?
-
válasz
VoidXs #135104 üzenetére
Anno közel 10 éve az IK Multimedia találta fel ezt a kategóriát az iLoud Micro Monitor modelljével. Az kisebb, 3" mélyközéppel 55 Hz @ -3 dB / 45 Hz @ -10 dB. Ebbe szállt be most az Adam is, csak 3.5" mélyközéppel, meg jóval nagyobb dobozzal, de azért ez se semmi, főleg az AMT miatt...
Hasonló árban itt játszik még a Kali LP-UNF is, 54 Hz @ -3 dB / 39 Hz @ -10 dB méllyel, bár ez az Adamnél még nagyobb.
-
válasz
VoidXs #135098 üzenetére
Adam D3V az inkább 48 Hz-ig megy -3 dB-vel, a gyártó is ezt írja. Vannak mérései is.
Anno sokat bullshitelt az Adam, legjobb esetben is -10 dB értékeket adott meg, így jött ki, hogy pl az A7X alja 42 Hz. De az új szériáinál most átesett a ló túlsó oldalára, nagyon korrekt gyártó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z590-E Gaming Wifi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű ASUS ZenBook 14 UM3402 -14" 2.8K OLED 90Hz -Ryzen 5 5625U - 16GB -512GB - 1,5 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest