- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Projektor topic
- Mini-ITX
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
turho
addikt
válasz
vadkörte #133641 üzenetére
A 100 alatti SNR nem vészes (ha 90 feletti
) de alaposan meg kell rágnom. Nem látom át, mennyivel gyengébb képességű az ADAU DSP-je a MiniDSP-hez képest.
(Lehet hogy 2x3 útra megérné, 200+100+100 4.2 módban. Ha a Wondomtól rendelek, gondolom szorozzam meg az árakat 1.5-tel, mire átvehetem).Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, XBOX SX lemezek
-
denesdr
addikt
válasz
vadkörte #133470 üzenetére
"Lehet, hogy az adott tesztkörnyezetben brillírozik a cucc, de a vevő kezeletlen helyiségében egy merő katyvasz lesz. Ez pedig egyenes út a csalódáshoz."
Ez a helyiség problémája, nem pedig a készüléké. A mérések arra is rá tudnak mutatni, hogy egy hangsugárzó mennyire működik neutrálisan egy helyiségben a mélysáv fölött.
-
xmad
őstag
válasz
vadkörte #133449 üzenetére
Köszi, PC asztalra tenném, mindenféle zenét de főleg elektronikusat hallgatva.
JBL 308P
edifier r2730 is volt mar elottem az asztalnál, tehat méretben kb az lenne a max ami elfér.
maga a a szoba 20negyzetmeter
az a cél hogy olyan hangfalak legyenek aminek 6,5 vagy 8” mélyhangszórója legyen, ne kelljen kulon mélyláda hozzá mert az már nem fér el. -
válasz
vadkörte #132902 üzenetére
"vettem 10m 1,5-es rézzel bevont alumínium hangszóró vezetéket, volt vagy 400Ft métere. Elvágtam 2x5m-es szegmensekre"
Ezt akkor is lecserélném, ha jobban szólna vele a rendszer.Ami persze kizárt, az alu rosszabb vezető, mint a réz. Engem már csak tudatilag is zavarna az alu, arról nem is beszélve, hogy a réz-színnel futtatott alu az átb@szás-kategória, ahol a színnel próbálják a gyanútlan és hozzánemértő vásárlót megtéveszteni. Úgyhogy elvből sem használnám.
"Az upgrade már tervben van"
Szerintem.
-
fererencz89
őstag
válasz
vadkörte #132902 üzenetére
Sommer Cable Meridian
Jól néz ki, pro kategóriás, ellenálló. A neve is jó, kicsit szomelijé, kicsit hifis (Meridian), még a "Germany" is rá van írva. Azt bántam meg, hogy nem a 2,5-eset vettem, azt könnyebb lenne a NakamiCSi banángyugóba befogni.Nem szotkam hibázni.
-
Mathiask
senior tag
válasz
vadkörte #132753 üzenetére
1.: Nem biztos, hogy "át vannak b@szva". A te, talán én, meg az itt lévők szempontrendszere szerint talán igen. Ha csak a hangot nézzük, talán igen. De ha azt nézzük, hogy kiadtak x összeget egy hobbira és jól érzik magukat ennek a hobbinak a művelése közben, miközben ha más utat (mondjuk az ittenit) járnák, akkor nem biztos, hogy ilyen "jó" lenne nekik, akkor nem nevezném "átb@szásnak". És azért legyünk őszinték, ki az aki nincs átverve, vagy megvezetve akár saját maga által más területen az itteniek közül? Pl.: megveszed a "prémium" gyümülcslét, mert az jobban "ízlik", miközben olcsóbban ugyanabból a gyártósorról megkaphatnád olcsóbban, csak az a hepped, hogy azt veszed, mert azt szoktad meg és akár tudod is, hogy a másik ugyanaz, de nem érdekel, mert csak.
2.: Az Intelligenciának nem sok köze van ehhez. Az objektív valóságot mi emberek közvetlenül nem érzékelhetjük, csak a saját szubjektív szűrőnkön keresztül. Az, hogy ez a szubjektum milyen lesz végül, vagy, hogy hogy fejlődik az én meglátásom szerint nagyban függ a környezettől, ha úgy tetszik a szerencsétől. Ki, mivel találkozik az életében, abból mit szűr le. Könnyen lehet, hogy ha én pl egyetemista koromban nem hallgatok meg egy olyan előadást, hogy számít a gyógyszer színe a hatásosságát tekintve, mert az kihatással van az emberi prekoncepcióra, akkor lehet a "másik oldalon" lennék. Persze az intelligencia kérdése, hogy mennyire vagyunk képesek változni az új tapasztalatok függvényében. De ez se fekete-fehér, mert a "szembesítés" azzal, hogy eddig "hülye voltál" inkább kontraproduktív, mint látjuk ezt itt gyakran a különböző topicokban. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
vadkörte #132613 üzenetére
Így van.
Új társasház, még süllyed.
Februárban vettem át.
1. emelet. Beton áthidalók vannak alattam + vízkörös padlófűtés és arra plussz egy esztrich beton réteg elvileg. A nappalim közepén van a lakásom alatt keresztben végigmenő teherhordó fala az alattam lakónak (fent 3 lakás van, lent 2, enyém a fenti középső). Szóval ez lehet elbírná, de azért inkább nem kísérletezem ki.3 CSOK-os család vesz körbe, mindenhol sír a baba. Néha odahúznék nekik egy ilyen lavórt, de ez csak a kisördög énem, amúgy kultúrember vagyok.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
vadkörte #132384 üzenetére
Értem. Van benne csillapító anyag. Vagy Te üres Orionokat láttál eddig ?
Nem tudom, gyári-e vagy utólag a tulaj tette bele, de ezekben van. Nem vatta, de olyasmiszerű fehér cumó.Jóaz.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
vadkörte #132363 üzenetére
Jobban nem nyúlok bele, gazdaságossági okokból.
0. elrontok valami vintage-et. OT-s autóra sem teszünk kék LED-et.
1. pillanatok alatt hasonló kategória ezt felújítani, akár teljes dobozt cserélni, mint tökújakat építeni, amik "csak" a hangszórókészlettel lennének drágábbak.Ezért nem akarnék jobban beavatkozni, komoly SPL-re csak károsodás mellett képesek, mármint most is szólnak akkorát, hogy a szomszéd átjöjjön, de úgy igazán mellkasban érződőre nem képesek. Mivel amúgysincs ilyen igény velük szemben támasztva, igazából a váltót ha kihajítom-felújítom + csatik, megvolnék és elvannak hálóban simán. Kis EQ és minőségi dobozom van.
Mehetnék még eggyel tovább, lemérni a mélyeit T/S paraméterekre és ha jól modelleződik, fúrni rájuk hátul igényesen megoldva egy reflex nyílást. De gyanítom, ezeknek a papír mélyeknek magasabban van az fs-e, mint a mai modernebb ugyanekkora mélyeknek, fs alá hangolni meg nem tudom, akarok-e, úgyhogy leginkább nem bántom.
-
FJC
aktív tag
válasz
vadkörte #132335 üzenetére
Már engedd meg, hogy reagáljak...
A topik neve: HIFI műszaki szemmel. A műszaki annyit tesz, hogy bizonyos mennyiségű szakmaiság van benne...
Senkit nem zavar, ha valaki tapasztalatokat oszt meg, de ezekre azért talán lehet reagálni?
Műszakilag hozzáértő topik társak, egy elég hadilábakon álló tesztet végeztek.
De attól még nincs harag közöttünk, hogy ezen elmélkedünk...
Soha nem szeretném korlátozni senki semmilyen hozzászólását, szívesen segítek, ha tudok...
Amit jelenleg megjegyeztem az még csak nem is kötözködés, hanem baráti megjegyzés..."A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
vadkörte #132073 üzenetére
+1
Elkók: cserélni +1, azonnal. Én pszichésen nem érezném jól magam ilyenek mellett. Az alaplap kibontása némi kreativitást igényelhet, de még mindig jobb, mint egy hm vas, az Onkyo-mba beleszakadt vagy 10 éve egy digi Coax kábel melegpontja, ki kéne tolnom a hátoldaláról az RCA csatiból, a nyák felől, de ez az alaplapra van szerelve és mint a PC-ben a kártyák állnak benne a végfokok, egy horror az egészet szétkapni emiatt, hagytam a fenébe
(Toslink rulz).
Sok építős videóban, leírásban látom, hogy a negatívat szakítja meg. Annyiban látom értelmét, hogy ilyen esetben bármilyen vicik-vacak kapcsoló megfelel(het). Én meg agybajt kapok az ilyentől. Ha építek valamit és kapcsolót illesztek be, mindig a fázist(pozitív ágat) szakítom meg.
1. agyfasz nálam is. Én otthon minden konnektorra ugyanoda kértem a fázist (csinálták is maguktól, csak még építés alatt már volt lehetőségem beszélni a villanyos brigáddal, mondtam nekik, addig járnak vissza ha elcseszik, amíg nem lesz minden konnektorban ugyanazon az oldalon a fázis
) és a kábeleken is jelölöm egy pici alkoholosfilc pöttyel vagy más módon, a bemeneteken is (DIY készüléken).. Aztán csak röhögtek, de nem néztek ki valami túl jól, gondoltam ráerősítek akkor is, ha hülyeidiótának néznek
Végül szépen meglett.
A nulla megszakítása lényegében érintésvédelmi kérdés. Normál esetben ugye a nulla is a föld az óránál, ugyanúgy, mint a védőföldnek nevezett szintén föld
, tehát fogyasztótól megy vissza az órához mindkettő. Csakhogy azért lett ez az egész így kitalálva, mert Kirchhoff csomóponti törvénye mentén a fogyasztó áram szempontból egy csomópont. Amennyi áram folyik a fázison, ugyanannyinak kell visszatérnie a nullán, miközben a feszültség ejtődik (ami mégsem, mert fesz.generátor a hálózat és ha a hálózat kellően méretezett és jó, nem mászik sehova a 230V, tehát a hálózat a feszültségesést instant kompenzálja). A földet a villanyóra méretlen oldalán közösítik a tényleges bejövő földdel, míg a nullát a mért oldalán. Ha az elmenő áram (fázis) és a visszatérő áram (nulla) nem egyenlő, hanem van köztük nagyobbegyenlő, mint kb. 30mA difi, akkor ott áram folyik még el valami egyéb irányba is (ami nem lenne szabad), magyarul baj van, a fí relé leold.
Szóval elektromosan tökmindegy, melyiket szaggatja az ember, váltóáramról beszélünk, működik a készülék (vagy nemműködik), akármelyik ága van megszakítva.
Érintésvédelmi szempontból a nulla szaggatása kevésbé előnyös, de lehet vele játszani ugyanúgy, mint a biztosítékok megpatkolásával és hasonló fincsiségekkel, csak a biztosító fizessen majd, amikor leég a kecó
A konyhai LED-eket pár hete csináltam meg, hosszú szalagok.. két Meanwell táp, egy 300 Ft-os kínai fehér lapos billenőkapcsoló mindössze.. a hozzájuk menő fázist szakítja meg. Ha a szigetelés jó, jó, ha meg nem, bukta úgyis..
De így korrekt a bekötés és az SMPS-eket is úgy dugtam a dugaljba, hogy fázishelyesen. Ha ez a billenőkapcsoló bepárásodik (nem a tűzhely fölé tettem, de a felső polc aljára azért) és áram indulna meg rossz irányba, a fí relé azonnal leold. Korábban próbáltam, működik.
(De amúgy - nem saját testemmel - mindig letesztelem a fí relét egy új AC hálózat használatba vételekor, ami nem gyakori, mert nem vagyok villanyszerelő, csak költöztem eddig 3x, jobb félni)
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
vadkörte #131476 üzenetére
Persze hogy van élet high-end-en kívül, ők tudják csak igazán, ne nekik mondd
A 3225-el viszont hova is esünk ?
Mérés szempontból vicces, a high-end feelinget pedig megadja a motyóknak egy jó ötletes kézműves ház, kézműves hangfalszett. Kell CNC-s cég, krómozó cég, jó asztalos, jó fényező, ezek mind adottak, a többi már csak némi kreativitás. Ja, meg kell valami fancy név, egy random elegáns weboldal-t összeütni neki és már kiállításra is lehet vinni. Lényegében erről szól, persze lehet az mdf-be üregeket marni és 48 karátos gyémánt darabkákat belesüllyeszteni szűzlányok p*nedveiből előállított ragasztóval az örök élet és fiatalos hangzás jegyében, de hogy őszinte legyek, én elhagynám, mert ezt a 0.0001%-nyi változást már nem hallanám meg, de az előjelében sem vagyok annyira biztos.
-
tranceplanet
addikt
-
python1
veterán
válasz
vadkörte #131476 üzenetére
A BDM8-as elé én is 36V-os változatot teszek.
tranceplanet
Azt olvastam a tápolásokról Amir fórumába, hogy a 8 Ohm-os hangsugárzókhoz a 48V-os tápok a jók, viszont sinadban meg a 36V-os tápok jobbak, bár szubhoz biztosan jók a 48V-osak, ha meg Mean Well tápot veszel, ott még állítási lehetőség is van, bizonyos szinten.
Viszont arra figyelj, hogy szerintem az 500W-os kártya 8 Ohm-on 250W-nál többet nem tud.[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
válasz
vadkörte #131388 üzenetére
Jogos az ár, de mivel nagyon jó a szoftvere és minden platformot támogat, ezért úgy gondolom megéri a felárat. Magamnak a WiiM Pro+ változatot venném a jobb DAC miatt, de ez egy újabb ár növekedés.
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
denesdr
addikt
válasz
vadkörte #131339 üzenetére
Jó, lehet, hogy egy kicsit overkill két ekkora doboz
, de csak olyan szempontból, hogy valószínűleg nem nagyon lesz kihasználva teljes mértékben szobában, hangerő tekintetében. Béna hasonlattal élve kicsit olyan ez mint autóban egy V8, annyi, hogy ez nem fogyaszt feleslegesen sokat, hanem inkább kevesebbet, mint egy kicsi hangsugárzó. Bár a megépítésnél nyilván nem a fogyasztáscsökkentés volt az elsődleges szempont.
-
tranceplanet
addikt
-
Mathiask
senior tag
válasz
vadkörte #131194 üzenetére
Tényleg érdekel, hogy mi visz rá embereket, hogy a streaming korában ilyen szinten idejétmúlt hangforrást hallgassanak.
Elmondom engem mi visz rá. Egyszerűen más élmény*. És néha kell az is. Engem lelassít. Odamegyek, kiválasztom a lemezt, felrakom, átváltok a megfelelő bementre, visszaülők, nézegetem a borítót. Nincs track váltás, ugye fel se merül így, nem úgy mint a streamingnél. Lenyugtat. Néha olvasok is közben, aztán oldalt váltok, felrakok egy újabb lemezt.* Pl ugyanazt az ételt tegyük fel ugyanúgy elkészítve meg lehet enni otthon is a tv előtt, meg tegyz fel ugyanazt az ételt egy elegáns étteremben is meg lehet enni. Ugyanaz a kaja, ugyanaz az íze, ugyanúgy jól laksz, de azért az élmény összességében más.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Csövik óriásit szórnak, mind thd-ben, mind egyéb tudásban. Nehéz emiatt egy kalap alá venni ôket.
Itt is van AB osztály, teljesítmény, ha úgy akarjuk. A fûtés az extra fogyi, valóban.
A legtöbbjük nem nyák alapú (bár az is elterjedt mostanság), így marha könnyen javítható mindenük. Kb. örök élet, szó szerint elkísér egy csöves erôsítô egy embert fiatal korától kezdve élete végéig, egy marék tartalék csôvel.
Aki szereti a csöves "meleg" hangot, annak a mosfet alapú tranyós is bejöhet. A Vincent ügyes a hibridjeivel: feszültségerôsítés csôvel, aztán áramot mosfettel tesz alá a kimeneten. Ha boltit kellene néznem, ilyenem tuti lenne.
DIY-ban klassz lehet egy Purifi végfokot egy jó kapcsolású fully balanced (alacsony zajú) csöves elôfokkal megetetni, egyik álmom az OTL után ezt kipróbálni, megérzésem szerint beteg jó lehet.
-
-
h1mpi
félisten
válasz
vadkörte #131198 üzenetére
Szerintem úgy gondolják, hogy bemész a boltba és megveszed az új lejátszót. A korábban linkelt bolt is azt a véleményt ossza, amit többek mondtak már, hogy az AT-120 alá nem érdemes menni új lemezjátszó vásárlás esetén. A használt más téma ott gondolom töredék összegért veszel ilyet.
Fully electric lifestyle!
-
fehér_ember
addikt
válasz
Nekem meg az ötlött fel, hogy hogyan jut eszébe embereknek "olcsó" csöves cuccok vásárlása. Talán túl részletes a hangkép és rontani kell rajta? Bár már abban sem vagyok biztos hogy a drágábbak meg tudnának győzni (mert azok meg mintha erőltetnének valami "nem oda illő" + mélyet).
Vinyl kellemes hangzást tud nyújtani, főleg a helyigénye tart vissza (bár a falra fel tudnék még fúrni egy állványt; a tv mellé a hangdoboz felett, igaz akkor nem lehetne rálátni hallgatás közben); illetve nem is olcsó.[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
válasz
vadkörte #131196 üzenetére
Köszi én abszólút nem ilyen beállítottságú vagyok, de Őt semmi ilyenben nem gátolom meg, legyen Önmaga. Ez el van adva sajnos, amit linkeltél
Így is elég erős ajándék lesz, mert a lejátszó 130e, a hangfal hozzá 100e Ft. És tudom ez az alja midnennek, innentől indul az ár a végtelenségig.[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
h1mpi
félisten
válasz
Nem titok, fogalmam sincs, hogy a 14 éves fiamat mi vitte rá. Én csak spotify-t hallgatok, nekem az bőven elég. Biztos valamelyik előző életében nagy gyűjtő lehetett
Egyszer csak vett magának a zsebpénzéből egy lemezt, majd még egy párat. Azóta szinte szerelmes ebbe, csodálja a lemezeket és az egész témát. Imádja a régi autókat is, ezért nem töröm le a lelkesedését, hanem támogatom benne.Fully electric lifestyle!
-
-
python1
veterán
válasz
vadkörte #131170 üzenetére
Köszi!
Be is rendeltem mindjárt az elsőt, a másik wondom lehet holnap jön, de szerintem hétfőn. az ugye kisebb teljesítményű.
Remélem ez bejön, mer sok kell belőle, és ez tényleg szemtelenül olcsó, az igazat megvallva a 3116D2-es chip-pel szerelt kártya is túlszárnyalta a jelenlegi AB végfokomat, ezt jobb hangúnak írták, szóval bízom benne nagyon.
Mégegyszer köszi az ajánlást!
Fercsa
Neked is köszi a segítséget![ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz
vadkörte #131095 üzenetére
Nálam sajnos zajos a két monoblokk, sziszegés hallatszik belőlök alapban, egyébként erőre, hangra teljesen jók lennének, ki is raknám a mozit belőlük, mert annyira tetszik a hangjuk, de így egyelőre csak próbálkozom velük.
Annyi, hogy keddre érkeznek még szűrőtagok a táp és a kártyák közé, azt még bepróbálom, ha nem vezet sikerre, hagyom egyelőre.
Viszont kérdeztem felhasználókat, a dobozolt AIYIMA A07 vagy Fosi audió V3 stb dobozolt változatai, nem sisteregnek, lehet, hogy már tovább én is ezek irányába mozdulok, ha nem tudom a sziszegést megszüntetni.
Addig ezeket a kártyákat senkinek nem ajánlom.[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz
vadkörte #131069 üzenetére
Itt most nem egy minőségre menésről van szó csak általános zenehallgatásról valamennyi méllyel nem kell,hogy úgy érezzem magam mintha a színpad előtt ülnék.Arra kell,hogy munka közben bluetoothról valamit lehessen szólaltatni vagy ha mondjuk az ember kint beszélget mondjuk a ház előtt akkor szóljon valami.Egyébként minek dobnék ki 3 hangszórót ha amúgy működnek?A másik meg írtam,hogy nagyon max 15EFt a keret.Tehát magyarán hiába 24volt az adapter ha az amper csak 3 akkor nem lesz jó.
Na a te példádhoz viszonyítva ez már pl 20V 6A adapter,ez jó lehet akkor?
[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
python1
veterán
válasz
vadkörte #131021 üzenetére
+1
Nekrm is kb ez a vèleményem, bár nekem zenère is bejött, de nyílván van azèrt feljebb.
A front sugárzók biztosan kapni fognak valami jobb D modulokat, vagyis a mozi többi rèsze is.
Viszont amit megfigyeltem, hogy van egy kimondottan èrzèketlen hangsugárzóm, amit AB - vel alig tudtam normálisan kihajtani, ezzel a vègfokocskával, lazán meghajtom, sokkal jobb hanzás mellett. -
python1
veterán
válasz
vadkörte #130354 üzenetére
Az egyik munkatársam így ment be a szuzuki szalonba szuzukit venni, bicikli letámaszt, susogós melegítő, láncfelöli oldalt csipesz a melegítőszárán, hogy ne kapja be a lánc, aztán elővette a vitara árát a szatyorból.
A só eztán vette kezdtetét, kazettás magnót kért bele, fél évbe tellet mire megcsinálták neki, természetesen a szuzukit elhozta hamarabb. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
vadkörte #130164 üzenetére
Dettó !! EOS 450D, Nikon D800, Oly OM-D E-M10, Sony a6000, Sony A7R IV. Minden szettben persze. Aztán most letettem, a mai telók gyaláznak, bármennyire is utálom ezt belátni.
[ Szerkesztve ]
-
momcrew
tag
válasz
vadkörte #130095 üzenetére
Ha jó felvételről van lekódolva, akkor nekem még a 256 is fejvakarós. Egyedül a 192-t tudom 100%-al kiszúrni, de azt kiveszem minden közül, mert az valahogy számomra kellemesen szól.
Pakoltam CD-ket, DVD-ket és megtaláltam egy elveszettnek hitt DVD mentésemet régi mp3-aimról. Ezek 90 évek végi zenék mp3-ban, zömmel 128, de akad 256 is. Hát valami ordenáré ocsmányul szólnak. Emlékeztem, hogy a hangszínszabályzó minden számnál aktív volt, de mai füllel katasztrófa. Persze abban az időben ismeretségi körben bevett gyakorlat volt, hogy mp3-at írtunk ki CD-re, majd az kölcsönadva mp3 lett, majd válogatás után ismét valakinél CD formátumban kötött ki, és így tovább. Egy mostani mp3 minőségi ugrás azokhoz a közel 30 évesekhez képest, pedig elvileg a codec nem változott.ZX Spectrum+ számítógépről küldve
-
tranceplanet
addikt
válasz
vadkörte #130047 üzenetére
Ezt sokat nézegettem, amikor vettem a mostani procim, több mint egy éve. Akkor a Wondom még csak board -okat árult OEM kategóriában.
Most már van dobozos megoldás is: [link]
Az a baj ebben nincs végfok, kellene több csatorna is.
Én egy olyan " kulcsra kész" megoldást szeretnék:
- legyen benne vállalható DAC
-csatlakoztatod a hangfalakat
-csatlakoztatod az USB-s mérőmikit
-lefuttatod az auto kalibrációt
-mosoly az arcomon
-ne kelljen eladnom a fél vesémA Lyngdorf már jó régen kijött vele, jó drágán.
Megjegyezném nem AVR készüléket keresek.Sajnos továbbra is a MiniDSP Flex a kiszemelt.
2.2 vagy 2.4 lesz a kiépítés. Most 2.2 van." Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
lapalapa
senior tag
válasz
vadkörte #130022 üzenetére
Jriverből indítva szűkebb és pontatlanabb a tér, kevésbé élnek a hangszerek, szürkébb az egész.
Ilyenkor a kimenetet segéd programmal alakítom airplay2 protokolra, mert a streamerem ezt képes kezelni. Lehet hogy az átalakításnál tömörít valamit, pedig elvileg nem kéne. Vagy ki tudja.
Hallucinálok.Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
turho
addikt
válasz
vadkörte #130047 üzenetére
Erről irkálják, DIY fórumokon, hogy az ADAU elég zajos....
(Amúgy normális segédletük kb. van is meg nincs is. Akartam venni 2 db 4x100 -as szettet, aktívkodni, de ezek alapján elijedtem tőle...)[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, XBOX SX lemezek
-
turho
addikt
válasz
vadkörte #129849 üzenetére
Én pl. ezt nézegettem a múltkoriban, de állítólag elég zajos (mondjuk ez relatív). Mivel még nem hallottam, így nem is mondok véleményt.
[link]
Amúgy az építési minősége jobb az elektronikáiknak, mint a full noném Alis cuccoknak...Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, XBOX SX lemezek
-
kenwood
veterán
válasz
vadkörte #129672 üzenetére
Vegulis ez is egy erv. Egyebkent az A07 milyen teruleten jobb,mint egy aktiv hangfalpar beepitett erositoje? Vagyis aki elvinne, az miert nem aktivat vesz ?
#129671 Koszi,ez alapjan fogok elindulni. Szerintem tudja egyutt szabalyozni amugy.
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
vadkörte #129624 üzenetére
Soha senki a büdös életbe nem fogja leírni ugyanazon a közös nevezőn, hogy ha valami mondjuk RMS 8 Ohm 20-20k 0.05% 2ch mellett hajtva 125W-t tud, akkor hány Ohm mellett, milyen sávszélességgel, milyen THD mellett, hány csatornán mennyit is tud.
Az Audio Note 10W-ja annyi is. Ott nincs kis táp, A osztály, masszív minden, amiből eszik az erősítő oldal. Ha ugyanezt (nem az osztályt, hanem a tápolást és a hűtést) AB osztályoknál is tisztességesre méreteznék, nem kéne sumákolni, hanem ki lehetne tenni, hogy 9.4 és a speckók mellé ilyenek:
- 125W, 8Ohm, 20-20kHz, 0.05% RMS all channel driven
- 180W, 6 Ohm, 20-20kHz, 0.05% RMS all channel driven
- 250W, 4 Ohm, 20-20kHz, 0.05% RMS all channel drivenés nem lenne kérdés, adnám a fél vesém, tessék, vigyétek.
Ja, hogy nem tudnám felemelni sem97dB-s szettel könnyű
Valahogy egyik teszt sem a 88dB-s ligából rakja ki a mozit egy ilyen vassal, pedig szent meggyőződésem, hogy Purifi-AMT kombóval is lehetne jókat lazulni egy Star Wars-ra, hát még a sztereó.
Zárójel bezárva, no offense, csak kb. az iparág továbbra is bevált sumákságán ellamentáltam. Van sok kreténség, amit az EU előír, egy ilyet előírhatna, hogy "all channels driven"-t is meg kelljen adni continuous/RMS-ben, uh lenne szégyen.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
vadkörte #129614 üzenetére
Ja, dettó, én akkor fogtam padlót, amikor a jobbhátsó éneklő csajszi csak úgy lazán hátrafordult és megfogta a szamarat, hogy gyere mááár.. mintha mi sem történt volna és a világ legtermészetesebb dolga egy klipp forgatás közben, hogy egy szamarat húzok magam után.
Kész.
Annyi műanyagot kapott az ember a rendszerváltás óta (ez szerintem kimondható), hogy egy ilyen performancia nekem már-már a szűrreál kategóriát súrolja.
K* jó.
-
FJC
aktív tag
válasz
vadkörte #129323 üzenetére
Azért óvatosan a hang tesztekkel. Ne legyen túl hangos!
Könnyen hibás eredményre lehet jutni a magas frekikkel, mert a fej/fül hallgatóknak tud lenni olyan rezonanciája IM-je 12 kHz felett amire azt hiszed hallod a >14 kHz-t.
40 év felett gyanús a 16 kHz, nem azt mondom, hogy kizárt, de kicsi a valószínűsége (persze ha felnyomod a szintet + 20 dB akkor hallhatod)."A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
FJC
aktív tag
válasz
vadkörte #129293 üzenetére
Ezt ügye nem komolyan mondod...
Amennyiben vannak is minimális különbségek (nem tartom valószínűnek, estleg zajszintben) azok kisebbek mint amit a Youtube kódolása átvisz...
Ezekből fejlődnek a mítoszok...
Van rá megfelelő kifejezés: elvárási torzítás."A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
vadkörte #129294 üzenetére
Ez egy jogos felvetés volt tőle. Általában a fizetésekért lesz valaki mérnök, nem azért, mert szereti. Ezért is esik ki több, mint fele az egyetemistáknak ("ja hogy a pénzért tanulni is kell?"). A jó termékeket kiadó cégek (beszélhetünk termék alatt játékokról vagy filmekről is) meg rendszerint kapnak a bevételüknél 5-8x nagyobb ajánlatot felvásárlásra (nyilván nem mondasz egy 100 milliós céggel 500-800-ra nemet), majd megpróbálják őket elflippelni, amíg a hírnevük még él. Jó ideje ez történik az audio piacon, most kezdték el az igazán nagy márkák beszopni. Vannak olyan eladások, amik jelenleg nem is publikusak. Általában a dolgozók is utoljára tudják meg (lásd Recaro/BBS balhé az autósok körében).
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
lapalapa
senior tag
válasz
vadkörte #129203 üzenetére
"-amennyiben a DAC rendelkezik minőségi órajel generátorral, tudja korrigálni?*"
Szerintetek egyértelműen és teljesen igen, szerintem részben. Hallgatva, ha külső eszközzel megtámogatom, akkor jobb lesz.
"-ha az órajel generátorral rendelkező DAC-ot még megreklokkolom, nem ártok többet?"
Nem, annyi történik, hogy a dac pontosabban ütemezett, zajtalanabb adatfolyamot kap.
"-az egyszerű hallgató a jitter-t magát hogyan hallja meg az hangfolyamban?**"
Ha nagy, akkor kásás, nagyon digitális hangot kapsz, ha kisebb, akkor előkerülnek részletek kezd elmúlni a digitális hang, elkezdenek élni a hangszerek, ha nagyon alacsony, akkor megjelenik a tér, több pontosabb bassz, szép magasak, közepek, ha minden ok, akkor analóg hang, minden valóságosnak tűnik, tűpontos 3d tér, nettó élvezet."*: sercenés, kattanás, elhallgat Sarah Boyle de a klarinét szól tovább, stb... "
Nem, a jitter és zaj hiba a hang minőségét pusztítja, konkrét pattanást, kattanást nem okoz, az akkor van, ha kimarad egy egy adatcsomag valamitől pl. Ha Sarah Boyle elhallgat de a klarinét megy tovább, azt Sarah Boyle-tól kell megkérdezni..
Az én tapasztalataim szerint persze, de ez csak az én fülem (mielőtt még ..).[ Szerkesztve ]
Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
vadkörte #129026 üzenetére
Az ALC892 egy filléres eszköz, ami az alaplapi PCBn jellemzően nincs jól leválasztva. Több mint 10 éves, gyakorlatilag azért rakják a lapra, hogy legyen kimenet. Egyébként meg egy külön D/A egység. Persze máshogy fog szólni. Ez kb ugyanaz, mintha cserélnél egy abszolút belépő DACot egy elfogadható középkategóriásra.
Használtam ACL892t, ALC1220at es ALC4080at (utóbbi kettő kb ugyanaz, csak az illesztésük tér el), egy rendes stereo DAC más világ. Mondjuk árban is.
Winnél nagyobb a kéleltetés, MACnál jóval kisebb a latency (vagy 10-20 éve biztos az volt). utóbbi zenészeknél kritikus a valósidejű controllerek miatt.
Dißnäëß: De szerinted vagy szerintem 100?
Hiszen szubjektiv!!44!! Te nem a zenét hallgatod?
Na szóval viccen kívül, a forrás változni nem fog, ettől még az, hogy az adott szobában az adott pozíciókban hogy szól a rendszer, azt így lehet optimizálni.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
vadkörte #128991 üzenetére
A Magnatokat sokan lenézik, pedig kellemesek tudnak lenni. Szüleimnek lôttem egy 5.1 szettet, 802-es széria azt hiszem. Jól pozicionálva meglepôen jók 2.0-ra is a frontok, majd a váltón picit lehet alakítok, picit a magasak visszafogottak az én ízlésemnek, bár most erôsítôn egyetlen treble fokozatot hozzáadva kiváló.
Hoznak olyan dolgokat, amiket elvárok ismert zenékben. Persze nem világmegváltás van, nincs meg a PA-k nyersessége (közvetlensége) és nincs meg a nagy lavór oomph-ja sem, de teszik a dolgukat.
Ja az uncsitesója (csaj) egyedül él, mozibuzi zenehívôm. Szintén lôtt magának egy ilyen szettet, elhelyezgettük jól, imádja, a kollégái meg kérdezik, ez mi, hogy.
[ Szerkesztve ]
-
denesdr
addikt
válasz
vadkörte #128991 üzenetére
"Hiába van egy olyan rendszerem, aminek a végösszegéből egy kisebb karibi ország elvegetálna pár hónapig, ha a falakban 1,5-es MN fali kábel van csomóra kötve a rézzel, földelést még képen sem látott a hálózat. Így a delej hiába fut a többször tápszűrőzött alkar vastagságú tápkábeleken át a komponensekhez."
Ha az említett áramellátással nem tetszik az a rendszer, akkor egy 'jobb' áramellátással sem fog. Amúgymeg sok készüléknek nem kell az elektromos hálózatból jövő földelés, ez tettenérhető pl tipikusan a régebbi (akár csúcsmodell) készülékelnél, ahol fix a tápkábel és egy 2 villás dugó van a végén vagy a maiakon (kb bármilyen árkategóriában), ahol a készülék IEC aljzatában 2 villa (nulla és fázis) van csak.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
vadkörte #128958 üzenetére
Nem, biztosan nem ezt, de több modellük hibrid.. na mindegy, éjjel volt, lehet már nem fogott az agyam. Sry. De amúgy igen, én hibridet biztosan vennék vakon is, félvezetőset meg fülre.
-
turho
addikt
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
vadkörte #128729 üzenetére
Hát én a kis orosz 6N1P-ket és 6N6P-ket kézzel majdnem kiveszem kikapcsolás után.
Ha véletlen hozzájuk érek, semmi elkapás, nem az a tűzforró liga.De van persze olyan is. Mondjuk én szolíd 6V-al fűtök, nem 6.3-al, de sztem nem ezen múlik.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Gumi és felni topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Diablo IV
- Rendszergazda topic
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest