- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hisense LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speedy007
őstag
Mennyire fogja tudni kihajtani a QHD-s konfigot 95w-os rtx 3050? Legion 5 Pro-ról lenne szó.Mert ez így elég meredek kombináció szerintem.
-
smallmer
őstag
válasz KillHates #82998 üzenetére
Rendben.
Köszönöm mindenkinek a véleményt.
Már csak egy dolog, hogy az amazonon az általad linkelt kábelnél a véleményeknél van ahol szétszakadt, elégett, stb... képek vannak. Emiatt bizonytalanodtam el a minősége kapcsán.
Vegyem meg ezt a kábelt vagy tudtok mondani talán jobb minőségűt?
pl.: [link] , [link]
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz smallmer #82993 üzenetére
Régen én is vigyáztam mindenre, nekem is olyanok voltak a cuccaim pár évesen is, mintha újak lettek volna. Aztán elkezdtek szemetet gyártani a gyártók és hiába a körültekintés, pár év alatt minden szétesik. Most is vigyázok mindere, megveszem a gyári táskát hozzá, meg a gyári szirszarokat, de már úgy vagyok vele nem én vagyok a dolgaimért hanem azok értem. Aztán ha odakoccolom, vagy megkarcolom már nem törődök vele. Amikor eladom akkor úgyis úgy lecigánykodják, mintha szemetet lapátoktam volna vele
A mostani gépemre nem kell vigyáznom, vigyáz az magára:
Éppen itt szembesültem azzal, hogy a Valorant-ban ilyen noti vanNekem csak egy bajom van az átalakítóval; egy bigyulával többet kell cipelned, tuti akkor marad majd valahol ott amikor valami lehetetlen helyen leszel és nem tudsz majd másik kábelt szerezni, meg ilyenek.
[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
veterán
válasz bakelitlemez #82992 üzenetére
Vegyél helyette csodás 420ezres ROG Zephyrus G14-et !!
jajj Istenem ez annyira off, hogy már fáj!
-
wanted5
őstag
válasz fogtunder #82995 üzenetére
+ a nagyon gagyi átalakítók még veszélyesek is lehetnek
@premierpark: egy sima tápkábel, csómó eszköz ilyet használ, csak PC-nél meg néhány notinál szögletes, más gépeknál ez a "mikiegeres" a vége. Nehogy azt hidd hogy a gyári bármiben másabb vagy jobb. Miben is lehetne? 2-3 vezeték meg egy villásdugó
Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
-
bakelitlemez
csendes tag
El is tűnt radium.hu-ról az a csodás 420 ezres Legion 5
-
nagyúr
válasz smallmer #82983 üzenetére
Istenem...
Ember nem egy audiofil hifi tornyot vettél ahol 8 karátos arany csatlakozók kellenek, hanem eg sz.ros notebookot, ami fogyaszt 300W-ot, ez a kabel meg 10Ampert bír 😂🤣
A macska ezt is ugyanolyan könnyen rágja el, mint a 10 ezer Forintos tápkábeltTelefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz Bluesummers #82979 üzenetére
Mert szigetlakók és már mindenkinek mindenki megvolt 👉👌
Náluk a mosdó is így néz ki:
Ha nem akarsz jéghideg vagy tűzforró vízzel mosakodni, akkor ki kell engedned egy csomót és összekeverned a mosdótálban.
Ez nyilvános vécékben ideális a kólika terjedésének. 🤣😂Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
veterán
válasz undercover #82980 üzenetére
Digiprime.hu-n van a legjobb laptopkereső, és a legnagyobb adatbázis,
jobb fent kis keresőablakba beírod pl azt hogy 6800H és nyomsz egy entertvagy
rákattintasz bal fent a "laptop" gombra, letekersz az oldalon úgy, hogy baloldalt a kék szűrősávokat lásd, és arra szűrsz amire akarsz.
Aztán ha megtaláltad vágyaid tárgyát, akkor árukereső.hu, olcsóbbat.hu, árgép.hu, stb
-
senior tag
válasz Bluesummers #82979 üzenetére
Az UK csatlakozót fordítva nem tudod bedugni, lehet ez az oka.
EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.
-
CHIPman
nagyúr
válasz undercover #82980 üzenetére
Az, hogy te nem láttál, nem azt jelenti, hogy nincs már 335k-tól 6gen ryzen 7.
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 512GB NVMe SSD
-
undercover
őstag
Ryzen 6000 szériás notikat én még nem láttam amugy a 400-500k huf körül.
[ Szerkesztve ]
Playstation 5 Pro// & // LG OLED evo C3 // & // Galaxy S23//
-
őstag
válasz KillHates #82977 üzenetére
Amúgy a UK kábelekben mindig van biztosíték pluszba. EU-sokban nem tudom miért nincs, de nem rossz ötlet
>>> link <<<Nekem van 2 átalakítóm, s néha direkt ezzel a UK-s kábellel használok egy-két gépet
Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
nagyúr
válasz cs.zs. #82972 üzenetére
... és az Asus-okban"csak" JOLED-ek vannak! Egy Samsung AMOLED panel még ezeknél is jobbak, ha egyáltalán lehet fokozni az OLED kérdést.
Most jönnek ki a QD-OLED panelek akiket az LG fog gyártani, azok beteg szépek lesznek.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Akelaman
tag
válasz cs.zs. #82970 üzenetére
Tènyleg jòl megkaptad
Valòban nincs tùl sok vàlasztàs ebben a kategòriàban. Ha neked elèg az 1650 akkor jò az a gèp, azèrt nem csak, hogy kisebb, de lènyegesen jobb minősègű, mint egy TUF, vagy G15.
Mondjuk èn a magam rèszèről most [ezt] vennèm ebben a kategòriàban, de ugyebàr izlèsek ès pofonok
Remèlem be fog jönni. -
Dhampir
félisten
válasz tsongort #82968 üzenetére
Ez a kitétel mintha kicsit ellentétben állna a másikkal:
hordás ide-oda ... Nem érdekel túlzottan a kinézet, kényelmes hordozhatóság, súly,
Ha sokat hordozod, akkor minél könnyebb súlyú gépet keressél és nagyon fontos a garanciális háttér is, a szerviz gyorsasága és megbízhatósága.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
veterán
válasz undercover #82966 üzenetére
Volt szerencsém belekóstolni az OLED kijelzőbe is, másoknak is ezt ajánlom.
Mindent visz.
Némi (jó sok) kompromisszummal itt van 2 "játékos" gép 400-500 között,
sajna nem RTX3060-70-80
meg a feketében talán még a ram sem bővíthető,
az ezüst meg nekem az ezüst billentyűzet miatt nem kéne,
de OLED, és az nagyonjóóóó...!!! -
smallmer
őstag
Sziasztok!
Ha minden jól megy akkor megérkezik hétvégén a razer laptopom UK-ból.
Gondolom nem EU töltő lesz hozzá ezért kelleni fog egy átalakító.
Mit gondoltok ez jó lehet: [link]Köszi
-
veterán
válasz undercover #82966 üzenetére
Figyu, alapvetően különböznek (külsőleg) azok amiken gondolkodsz, és sokszázezerért sztem olyat vegyél, ami NEKED tetszik, nem másnak.
A "sima" Legion5 FullHD felbontású, és 15,6", a PRO pedig 16", 2k, vagy 4k felbontású (erre most nem emlékszem pontosan), és mégnagyobb fényerejű.
A 3060 nyilván erősebb mint a 3050, ez egy percig sem kérdéses.
Nézd a bővíthetőséget, hány SSD-t fogad, hány RAM-slotja van
Nézd a frissességet, (előre menjünk ne hátra) Ryzenből a 6000 széria az 5000 helyett, vagy DDR5 ram a DDR4 helyett, stb stb stb, sokösszetevős az egyenlet.
Ryzen5-5600-tól (6mag-12szál) nyilván erősebb a Ryzen7-5800 (8mag-16szál), stb stb stb
Bármilyen fura, ROG STRIX és ROG Zephyrus-t, én nem nyálaztam át mostanában, nem vagyok benne otthon, hátha lesz itt valaki, aki igen.
(én csak egy kicsi-könnyű és erős gépet kerestem, 420-ért a ROG Zephyrus G14 nyert, és most itt mindenki engem röhög)
-
tsongort
újonc
Sziasztok!
Tudtok ajánlani pár laptopot 300-400e közötti áron.
Munkára, játékra, kikapcsolódásra is használnám. Sok böngésző tab, excel, filmnézés, hordás ide-oda, de 95%-ban töltőröl használnám + rádugott monitorral és billentyűzettel. Napi 8-10 órát megy.
Nem érdekel túlzottan a kinézet, kényelmes hordozhatóság, súly, háttérvilágítás ilyesmi.
Valamennyire értek hozzá, de kevésbé követtem az eseményeket az utóbbi években.
Ha még kell infó hozzá, kérlek írjátok meg.
Köszi előre is aki szán rá egy kis időd.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz nggabi #82962 üzenetére
Nem minden a az ár/teljesítmény arány.
Néha kell a hiúságok máglyáján is égni; beáldozni az ésszerűséget
vagy a hordozhatóságért (Zephyrus14), vagy egy OLED kijelzőért (Alienware, Razer), vagy a hátul világító portokért (Legion7)Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
undercover
őstag
Köszönöm szépen a válaszokat.
Végül is átnézve a kínálatot két márkán akadt meg a szemem:
Az egyik az Asus a másik a Lenovo. Bár talán az utóbbi tűnik jobbnak ár/érték arányban.
De néhány kérdés. Nagyon fontos a Ryzen 7 proci vagy elég egy Ryzen 5 is? Valamiért erre húzzok Intel helyett. Valamint sokkal jobban megéri egy RTX 3060 mint egy RTX 3050TI? Mert árban ezek között van különbség csak nem tudom ér-e annyit a dolog.
Bár a szívem jobban húzna a 400 felé mint 500 felé árban. Bár parázok, hogy most a szar árfolyam miatt ha nem képek akkor minden még drágább lesz 100-200k huffal.
Szóval egy Legion 5, (Legion 5 Pro az mitől Pro? ) vagy talán egy Asus Rog Strix, Zephyrus lenne a jó.
Csak igy ezeket a dolgokat, amiket leírtam kéne rendbe rakni. A segítséget megköszönném.
-
nagyúr
válasz cs.zs. #82964 üzenetére
"A folyékony fém is "megsül" egy idő után?"
Nem, dehogy. Ez urban legend; arról van szó, hogy a gépekben lévő réznek látszó hűtés nem 100%-osan réz, hanem egy picit ötvözve van alumíniummal és ezért a gallium vagy indium "paszta" reakcióba lép vele és egy-másfél év után "aszpikosodik" azaz olyan mintha elkezdene szilárdulni. Ilyenkor veszít a hővezető képességéből (persze még mindig jobb mint egy hagyományos paszta.
Ezt az Asus úgy oldotta meg, hogy beáldozta a jó hővezetést és acél a felület ami érintkezik a proci flipchip-jével:
(a képen a jobb oldali rész)Az Alienware-nél egy kicsit szofisztikáltabb megoldást találtunk; ott ahol érintkezik a hűtés a flipchip-el, nikkelezik a rezet és így nem tud diffundálni vagy a benne lévő alumíniummal reakcióba lépni:
(x17 R2 hűtése, mondjuk a GPU-ra nem egy életbiztosítás vasat kenni)Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
veterán
válasz KillHates #82961 üzenetére
Ó, nem voltak ilyen mélyreható gondolataim,
szimplán csak a folyékony fém miatt jutottál eszembe, hogy ebben már gyárilag az van, és ezt mennyivel könnyebb lesz neked újrakenni...Tényleg!
A folyékony fém is "megsül" egy idő után?
nggabi 82962
neeeeeeeem
nem győzködöm, hidd el
nem érdekel a Legion 3060-nal, meg a többi belsőségével, mert épp Legionról kellett kisebbre váltani !!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz cs.zs. #82960 üzenetére
Ez a ASUS ROG ZEPHYRUS G14 GA401QC amúgy nekem is bejönne kinézetre, látásból, mondom mert nem volt a kezeim közt. Nagyon megnyerő ritka szép, tudom egyéni ízlés kérdése ez. Nálam a vga erő a fő szempont, minden más másodrendű, de ezt ebben a topikban sosem fogom szégyellni kimondani, jelenleg futok az fps számra (nem volt ez így mindig csak ez kitolja a használati időt) és arra hogy minden ami kijön asztali konfigra azt az én laposommal maradéktalanul amennyire lehet ugyanúgy ki tudjam használni. Mert a gaming laptop az a én szememben egy luxus főleg a mai időkben. Lehet akármire használni egy laptopot legyen akár 15 éves olyan alkalmazással ami ha olyan fut számol akár 1 napig (régen volt egy videostúdió progi amit mindig használtam. Telt az idő cseréltem a progit újra, majd a hardver is frissült és mindig konstatáltam mennyivel rövidebb idő alatt végez).....emlékszem vissza a 2000-es évek elejére mikor az első asztali gépemet összerakattam az akkori csúcs dolgokkal és egy ideig csak a vga-t cseréltem, aztán egyedül maradva csak rájöttem hogy itt már a döcögés más keresztmetszet okozója és lecseréltem az alaplapot és a procit egyben muszájból, majd megint a vga következett. Hát ahogy szokták mondani minden kezdődik elölről. Csak én úgy vagyok vele ha valamire áldozok azért az abban a pillanatban mindenre vevő tudjon lenni. Az abban a pillanatban nem lehet kevés semmire. Aztán az idő majd ezt felülírja ami természetes mi is változunk a megélt idő után változó igényeink lesznek.
A mostani vásárlásom akár az új kijelzőmre ami egy igen nagy luxus és nem is feltétlenül szükséges itthon most számomra az egy belső igény hogy nem szeretek elvarratlan szálakat magam mögött hagyni, szeretem ha minden rendben van kerül amibe kerül csak legyen egy egészséges egész kompromisszumok nélkül ha meg tudom oldani.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
nagyúr
válasz cs.zs. #82960 üzenetére
Hát ja... De azért ne feledjük; hogy nem az Zephyrus sorozat emelte az Asus-t a "Best laptop brand" címre, hanem a konzumer termékei.
A többi igazi gamer brand; Razer, Alienware csupán egy réteg termék az Asus széles termékpalettájához képest. Viszont, ha a Lenovo így folytatja, akkor előbb-utóbb az Asus babérjaira fog törni
Egyébként PONT nekem nem kell magyaráznod a Zephyrusod bizonyítványát; tudom mennyire jó gépek[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
addikt
válasz cs.zs. #82957 üzenetére
Én is ebben reménykedem. Ha nem jön rendbe egy bizonyos idő után sem akkor nekilátok egy nagyobb pucolásnak, de egyenlőre kihagyom nehogy nagyobb kár keletkezzen. Közben keresek valami lemezt klónozni a teljes rendszert, eddig ezt még sajnos kihagytam.
(Volt már olyan is mikor a rendszer klónozása javított nekem hibát, sose felejtem )#82956 MaxxDamage:
Látom szégyenlős vagy, sebaj ha megjön a bátorságod jöhet nekem privátba. Tudni akarom nálad ez hogyan van....hasonló gép, nekem ez sokat segítene.
Sőt a beállításaid is segítenének, már ha van speciális. Tudom van a procimnak topikja, beleolvastam, oda nekem kell még bátorságot gyűjtenem, szerintem szétröhögnének.Igen, ezekre a játékokra én is nagyon vevő vagyok. És tudom még ezzel a ma már nem csúcs procival is nagyon jól futna bármi ami ma és a jövőben ki fog jönni, mert látom nem hiába áldoztam erre rengeteg pénzt, úgy mint te is. Úgy ahogy van minden most nagyon király.
Elcsábítottál a laposoddal.....[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
Játékra se
nagyonhasználom, nemhogy Benchre, ez Gaming lapos, nem Benchmark gép!Jöjjön már ki a GTA 6 vagy valami jó Game....!!!
.....bár van sok a Steam, Epic, meg sok más fiókomban...◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
addikt
válasz MaxxDamage #82954 üzenetére
Inkább egy Cinebench R23-at nyomjál már ide nekem. Nálad mi a helyzet? Adjál neki kakaót rendesen.
-
válasz nggabi #82947 üzenetére
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
addikt
válasz Mikulásbá #82950 üzenetére
Én a billentyűzet világításom irányítását várnám hogy hozzák vissza számomra. Egy frissítés leradírozta. Szeretném magam eldönteni milyet és hogyan kedves Microsoft.
Én ilyet még életemben nem láttam.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
Pocok256
veterán
válasz FőDudu #82819 üzenetére
Csak msot néztem ide azért programozni csak almás gép elég durva ... M1 en és M2 ön még midnig fos a docker és mai világban MINDEN is dockerben fut arról nem beszélve hogy mac ek még midnig baszakodnak a 8 és 16 gigás rammal mikor lassan 32 is kevés lesz egyes szitukban. Szóval maradjunk annyiba hogy kényelmes a macbook programozásra, de azért ha docker specifikusan tolod és nem akarod magad öblösen szopatni akkor ne macbookot válassz hanem bármi mást mert a winfos wsl 2 vel 100 szor körbe röhögi a macet sebességben és stabilitásban is. Konkrétan native linux sebességet kapsz amit egyszerűen lehetetlen MAC en überelni.
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Speedy007
őstag
-
bakelitlemez
csendes tag
válasz cs.zs. #82942 üzenetére
Igazából amit váltana a kiszemelt gép az egy céges M1-es MacBook Air (vissza kell majd adnom, más laptop/PC nincsen itthon emiatt nézek úgy viszonylag gyors alternatívát gamer szempontból), azon kívül egy 8 éves Samsung monitort bámulok egész nap (T24C300), így nem feltétlenül mondanám, hogy bajom lenne egy nem kimagasló minőségű kijelzővel - ezt úgyis csak gyakorlatban tudja meg az ember.
#82941: köszi, majd délután megpróbálok körbenézni itt BP-n hátha van valahol megnyomogatható, viszonylag ilyen F15-ös ASUS.
-
veterán
válasz #65537792 #82941 üzenetére
Az 1 hónapos ASUS X571GT-t pontosan ezért adtam el, mert nem bírtam tovább nézni.
Olcsó volt, jó volt, szép volt, erős volt,
és (nekem) nézhetetlen volt.
A 3 másik gép a családban: 2 db Legion 5, 300nites kijelzővel, és egy RogFloW X13, és ezek mellett is szar volt, aztán amikor mellétettem az új Oled Vivobookot, arról ne is beszéljünk.
Teljesen igazad van, kell a viszonyítási alap. 5 éve én sem vettem volna észre. -
törölt tag
válasz bakelitlemez #82936 üzenetére
TUF.
Ezt a kijelző dolgot meg ne vedd full komolyan.
Azért nálam is jó pár laptop megfordult az utóbbi időben és sose volt olyan, hogy azt mondtam volna " úr isten, ennek olyan szar kijelzője, hogy rá sem bírok nézni"Ha van lehetőséged menj el egy MM vagy Euronics vagy laptopos boltba és nézd meg.
Ha nem is pont ugyan ezt, nem baj.
Csak legyen összehasonlítási alapod. -
veterán
válasz bakelitlemez #82936 üzenetére
Szia,
a TUF a 3060 miatt mindenképp jobb, és az akkuja is másfélszerese a belinkelt Legionnak (95Wh vs 60Wh), tehát ez 2 nagyon erős érv,
de ebben az esetben Asusék az egészet nyakonvágják egy "elégszar" kijelzővel
ne ugorj bele azonnal, keresgélj még -
bakelitlemez
csendes tag
Hali
Legutóbb már kaptam itt segítséget, amikor laptop választás előtt álltam,de azóta sajnos még nem sikerült beszerezni a kinézett gépet, így újra szakértők segítségét kérném kettő kérdésben
1: van olyan gyártó, akinél esetleg vásárlás után is lehet plusz garit venni? Gondolok itt arra, hogy a 36 hónap gyártói garin kívül még azt meg lehetne tolni 1-2 évvel. Ha lehetség és van ilyen, akkor kicsit szívesebben adok ki laptopra 400-500k tudva, hogy több ideig mentve vagyok a meghibásodástól.
2: valaki nem is olyan rég kirakta a radium-os 3060-as Legion 5-öt, ami nekem jelen helyzet szerint az Adonis és annál feljebb már nem akarnék menni laptop spec ügyileg, de félek, hogy a leárazás nem fog addig tartani, ameddig kényelmesen összegyűjtém rá a büdzsét.
Ha végül már nem lenne aktuális az a Legion 5 a vásárlás pillanatában, akkor melyiket javasoljátok a kettő gép közül alternatívaként?TUF F15 (15.6 144hz, i5-11400H, 8GB RAM, 512GB SSD, RTX 3060 -ez azt hiszem 95Wos)
[link]vagy
Legion 5 (15.6 165hz, i5-11400H, 8GB RAM, 512 SSD, RTX 3050Ti)
[link]plusz RAM meg SSD vásárlását majd utólagosan csinálom
Ha van más javaslat olyan 350-360 ezerig, akkor azt is szívesen meghallgatom
A válaszott laptopot a gép végkimerüléséig használnám, így emiatt akarnám, hogy viszonylag jövő biztos legyen spec és gari ügyileg is. Néha egyetemre vinném magammal meg vidékre szüleimhez, játékokból nem igazán tolnék rajta AAA címeket (inkább F2P, mint Fortnite, Warzone 1-2, Destiny 2 meg Game Passes Xbox ekluzív címeket, mint Forza, GOW, Sea of Thieves meg Halo).
Előre is köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Bocsánat, hogy belevau, de cs.zs.-nek kell, hogy igazat adjak
Ha 14-es minőségi gépet szeretne, akkor jó választás a Zephyrus, sz@rni az árára; ha jó kijelző van benne, nagyon jó a hűtése, minőségi kialakítás és igazi gamer cucc, sok gamer fícsörrel.
Ha én most 14-es gépben gondolkodnék, akkor nekem is bejönne a 14-es Zephyrus.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
veterán
válasz Speedy007 #82931 üzenetére
Azt a hirdetést engedd el, már nem aktív.
Consono rátapintott a ramra, nem csak játék van a világon.
Ryzen5-7- 5000 szeria integrált videója fixen levág a ramból, mondhatni dedikálja magát.
16 GB RAM esetén 2-t vág le fixen, és nem egészen 14GB felhasználói memória marad, aminél előfordult, hogy kevés.
32GB ram esetén 4-et vág le, 27,9 GB felhasználói memória marad. Na az már elég (nekünk).Asus VivoBook S532FL-ben 4GB alaplapi fix volt, +1 slot, abban először 4, aztán 8GB. Előadásom volt, épp szemléltettem valamit, elfogyott a 12 GB, ledöccent a gép. 11,... GB ramhasználatnál megfagyott. Szupper.
8GB ki, 16GB be, onnantól a 20 mindig mindenre elég volt.Ryzen5-7- 24 gigánál is 4-et tüntet el, 20 marad.
-
consono
nagyúr
válasz nggabi #82929 üzenetére
Én is Ryzenes vagyok, RTX-el, de nincs halálom
Speedy007: a 32 giga lehet, hogy nem a játékoknak volt, hanem pl. konténereket futtatni, ha a játék csak másodlagos...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Speedy007
őstag
válasz cs.zs. #82928 üzenetére
Nem tudom hogy vagy vele de ha én árulok például laptopot és tisztában vagyok az értékével plusz jobban felszerelve is mennyit érhet akkor nem 100.000-t dobnék rá az alku huszárok miatt hanem csak a felét nem árulni szeretném hanem eladni. Valamint az sem értem ne érts félre hogy miért kell 4/6GB VRAM-os gépbe 32-s memóriát bele pakolni holott a gép a grafikus teljesítmény korlát miatt nem bírja kihasznál a 32GB. Még 6GB esetén még szódával elmegy kategória szerintem de inkább több értelme van 8GB-s modellekbe pakolni.
[ Szerkesztve ]
-
-
veterán
válasz echterion #82924 üzenetére
Szia!
Nem figyelsz Te sem!
13-14" méretben soroljad az erősebbeket! 3060, 3070, bármi.
Visszaküldöm ezt, és vehetek belőle másikat, jöhetnek a tippek/linkek, figyelek, várom.
Legionokat (és mindent ami 15-16") hagyjuk, épp annak a mérete/súlya miatt van a csere, a mindennapokban nem ideális BKV-s útitárs.Speedy007 82923
Jó hogy szólsz, az a hirdetés okafogyottá vált, mert már nem annyi RAM van benne, és nem annyi tárhely, az új OLED Vivobook ment vissza, és azt megpótolva jött a ROG. Így a Legionjaink maradnak.
Mivel a vevők alkudoznak, relatív magasabb árral kell indítani, természetesen 400 alatt odaadtuk volna. Ha 390-re írom ki, 330-ért fog menni a nyafogás. 480 ezerbe kerülő műszaki cikket én nem szoktam odaadni 10 hónaposan 150 minusszal, de így most nem is kell.
HELP!
Hogy a manóba kell törölni? Nincs törlés gomb[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
válasz nggabi #82918 üzenetére
Én még kék halált nem láttam a gépen, de az elmúlt 3-4 évben is max kétszer a kölök Ryzenes konfigjan egy adott játék alatt.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
echterion
nagyúr
válasz Speedy007 #82923 üzenetére
Hát, 360ezerért 3050ti-jal szerelt Legion 5-öt lehet kapni, ami egy jó hónapja még 350ezer is volt emagnál. Szóval 420-ért nem épp az év biznisze volt az a Rog.
-
-
válasz #65537792 #82920 üzenetére
Asus az ilyen
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
veterán
válasz undercover #82914 üzenetére
Ez egy sokösszetevős egyenlet.
1.,
Kezdd azzal, hogy mi az ami tetszik. Van olyan kollégám, aki szerint a Lenovo Legion totál hányás, "hát hogy néz az ki??!!"
Gyermekeim a HP Omenre mondják ugyanezt.
Nem vagyunk egyformák, kinek-mi.
Korábban nekem nagyon bejött az ezüst szín, ezüst billentyűzettel, most meg inkább kerülöm.
Kinek-mi...2.,
Jó kijelző kell, mert azt fogod nézni éjjel-nappal. Minimum 300 nit, minimum 120Hz.
A 250 nit fényerő a nép szivatása, 2010-ben lehet hogy jónak számított, de ez is fejlődik, 2022-ben már nem illene gamer gépekben ilyet forgalmazni.
3., Nyers erő
4., Hűtés
5., Akku méret
6., Laptopméret, súly
7., RAM-SSD bővíthetőség
...
A végtelenségig lehet sorolniEz nekem (gyermekemnek) épp ma érkezett meg.
Abban az ársávban van, amiben te is keresgélsz
digiprime.hu 512 SSD-vel 16GB Rammal
420.000 Ft + a hájpolás (nagyobb SSD, nagyobb RAM, meglévő gépekből csere-bere-variálás), + WIN 10 PRO (1950 Ft)ASUS ROG ZEPHYRUS G14 GA401QC
-
consono
nagyúr
Igaz volt a pletyka, jött új game ready driver.
-
echterion
nagyúr
válasz undercover #82910 üzenetére
Én most ezt mondanám neked: Lenovo Legion 5 15ACH6H 82JU002THV [link]
-
törölt tag
válasz undercover #82914 üzenetére
Néztél már ki párat?
Illetve favorizált bolt? -
addikt
válasz FőDudu #82912 üzenetére
Jó ötlet, mivel esztétikusra is szeretném megnézem. Szerinted a kijelző alsó vastag részén tenne kárt az elektronikában a szalag? Értem azt hogy gyárilag kigondolva a mágnes tapadást a 3. fotón látszik a fölött kapja ahol a csatik vannak. Ha ott hátul kapna tapadós felületet a rögzítés biztonsága érdekében az nem lenne baj? Minden oldalról megtapasztanám hátul a laptop kávája körül.
És erre gondoltam, szerinted? Nem akarok nagyon széleset. [link] Csak az egyik oldala mágneses.[ Szerkesztve ]
-
Ubul86
őstag
válasz undercover #82910 üzenetére
nagyon pörög a csoportban most a lenovo legion, ebben az árkategóriában TALÁN 3060-al találsz újonnan.
-
undercover
őstag
Sziasztok! Manapság mi számít jó gépnek?
Ha mondjuk van az embernek 400-500k huf kerete.
Nekem volt már Asus, Dell. Most éppen abból van egy régi GTX960M-es darab
Azon gondolkozom leváltom csak annyi márka van nem tudok dönteni. Ott a Lenovo, Dell, MSI, Acer stb. esetleg Clevo? Bár az utóbbi elég drága gondolom.
Az lenne a fontos, hogy szép kijelzője legyen, csendes legyen ha éppen nem pörgeti maxon az ember, esetleg egy kis cod vagy battlefield vagy valamilyen játék eldöcögjön rajta élvezhetően.
Csak régen is annyi márka volt, annyi féle hűtéssel, hogy nem tudom már manapság mi számít jónak.
-
addikt
válasz KillHates #82905 üzenetére
Köszi továbbítottam neki az észrevételt.
Megfuttatom a válaszidőt. Jaj de izgulok.
Egy mágneses tartón van. Kíváncsiságból leszedtem róla és odaillesztettem a laptop kijelző elé. Egész jól nézne ki vele. Oda kellene fogatni valamivel. Kellene valami amivel össze tudnám fogni a két kijelzőt így operálni sem kellene semmit. Leveszem, felteszem, ráteszem stb....Így is jó csak több helyet foglal.Minden hibátlan rajta.
[ Szerkesztve ]
-
DonDragonka
őstag
válasz Mikulásbá #82892 üzenetére
Értem. 👍
Egyik se olyan amiért "kell" a telepítése...
Minden megoldható nélküle, garancia meg web-en is kiterjeszthető...
Azért kérdeztem mert azt hittem lemaradtam valamiről, hogy mondjuk nem indul el a gép nélküle vagy valami, de akkor megnyugodtam. ☺️😀A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
-
nagyúr
válasz smallmer #82899 üzenetére
Nem hívtál vissza...
Ha a dizájn és a könnyebb hordozhatóság a szempont akkor RAZER de csakis az Advanced (a vapor chameber miatt, de majd ebben Malák mondja meg a tutit.)Ha jobbára asztalon lesz, akkor meg a Lenovo Legion7
Ha meg normális szervízhátteret szeretnél a vas mögé, akkor: 👽
-
nagyúr
" dizájnos célhardvernek, aminek az egyik fő célja a pénzed megszerzése "
Tűpontos fogalmazás! De azért azt meg kell adni, ha tartalomfogyasztásról és/vagy tartalomgyártásról van szó, akkor azért az almás rendszerek fényéveket vernek a sima pécékreTelefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
-
CHIPman
nagyúr
Ez addig fog zavarni, amíg valamilyen okból nem kényszerülsz/kényszeríted rá magad a TKL használatra. Kb 10db teljes bill után vettem egy TKL-t, mert ez a legnagyobb méret mechanikusban, ami elérhető áron tud 2,4GHz wireless lenni, és innentől fogva feleslegesnek tartom a numpadot, pedig a gép előtt ülök napi 10-16 órát.
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 512GB NVMe SSD
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Videós, mozgóképes topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Politika
- Need for Speed: World Online
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Torrent meghívó kunyeráló
- Renault, Dacia topik
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 10300H - 16GB - 1,5TB SSD - Win11 - GTX 1650 Ti
- ÚJ Asus Vivobook 15 M1502YA - 15.6"FHD - Ryzen 7 7730U - 16GB - 1TB - Win11 PRO - 2 év garancia
- Apple MacBook Pro - M1, 2020, Silver - 13", 8GB RAM, 512GB SSD, Tocuh Bar, Magyar Bill. - Eladó!
- ÚJ Asus Zenbook 15 UM3504 - 15.6"FHD IPS - Ryzen 5 7535U - 16Gb - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- HÚHA MSI Cyborg 14 Hordozható Gamer Tervező laptop -25% i7-13620HS 10Mag 16GB/512 RTX 4060 8GB 144Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest