Hirdetés
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Vezetékes FEJhallgatók
- Flipper Zero
- Digitalizáló- / rajztábla tapasztalatok, tanácsok stb.
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
RM007
üzenetére
"Azt mondom csak a teljesítmény számít. Ezeket a pontszámokat kérem megfejelni. Minimum legyen az egyenletben egy laptop alaplap ami elvárható ha itt méricskélünk."
NAAAAAAA.
Akkor én az AW 18 Areahoz tegyek hozzá a 2×TB5 portján keresztül 2× külső eGPU-n keresztül 2× 5090 D-t?
https://techaeris.com/2025/08/13/alienware-18-area-51-review/
"2 Thunderbolt 5 ports (for configurations with NVIDIA® GeForce RTX™ 5070Ti and above)"Szerintem egy laptop úgy laptop, ha azt lehet cipelni, s kb. 13" - 18" között van. 1-2mp alatt bezárni, betenni egy laptop táskába azt GO. Ahogy a gyártó megcsinálta. Max undervoltozni lenne értelme a CPU-t ha nagyon erős, ahogy Muerte írta korábban, hogy ne menjen mindig maxon, s kihozzuk a laptop maximum élettartalmát.
Ahogy látom KillHates és utána mindenki elkezdte ezt a benchmarkolást. Wow! Csak néztem, hogy mi ez? Nem ez számít gyerekek! Csak az, ami a Te napi használatodhoz szükséges és/vagy megelégedsz vele.
Ha látni akarjátok, nekem ez a mindennapi gépem (PC), és ennyit tud csak. De még nekem ez is sok per pillanat, mivel max SC2-vel játszom nagy ritkaságban.
A másik meg üzleti laptop, nincs is benne GPU, persze nem is gamer.
Szép napot!
-
válasz
RM007
üzenetére
Oké, akkor most megyek és eret vágok magamon mert EGYSZER poénból be mertem linkelni -az egyébként mobil processzoros- kínai dzsunka-desktop-om valami bugból kifolyólagos, megismételhetetlen eredményét

Egyébként tényleg néha elég arrogáns tudsz lenni. Igyekszem objektív lenni és most Csabának adok igazat; néha tényleg lecsúszol a dedós f@szméregetés szintjére, ami valóban nem lenne gond, de ha jön egy jobb eredmény akkor mindig felrakod a "nekem az időtállóság a lényeg; mert cserélem a VGA-m amikor akarom" tűt a lemezre. Lehet, hogy tényleg el kellene engedned ezt már... Nagyon szívesen olvassuk a szösszeneteidet, a fejlesztéseid, a próbálkozásaid, de én úgy gondolom, hogy azzal a konfiggal amit használsz "3D táncba hívni" egy notebook tulajt, nem túl etikus és ne csodálkozz ha ezek után itt kapsz hideget-meleget. Mert akkor én is nyomom majd a 3D result-okat; elvégre mobil procis a gépem, és kb annyira könnyen szállítható mint a tiéd
-
-
echterion
nagyúr
válasz
RM007
üzenetére
Ez nem korrketség kérdése, Miki. Sajnos sose fogod megérteni, ebből kifolyólag elfogadni sem a tényt, hogy a te géped eredményei nem idevalók.
Egy kérést fogalmaztam meg, mivel nem vagyok se topikgazda, se modi, az, hogy nem vagyok itt 7/24, az az én dolgom, nem a tiéd."Azt mondom csak a teljesítmény számít. Ezeket a pontszámokat kérem megfejelni. Minimum legyen az egyenletben egy laptop alaplap ami elvárható ha itt méricskélünk." --> na ez a f*szméregetés, aminek persze simán van helye, csak nem itt. Lásd második mondatom itt.
-
-
válasz
RM007
üzenetére
Egy rtx 5080 24GB lenne a legjobb kompromisszum.... most azt hiszem. Talán az idén összejöhet
Drukkolok, nagyon jó GPU az, bár halkan megjegyezném, hogy akkor lenne igazán értelme, ha PCI-E 5X lenne a gépedben:
szvsz igazi, érezhető gyorsulást egy 4090 hozna a konyhára:
ha találnék vevőt a vesémre, akkor én is kacérkodnék a gondolattal
Viszont amit az 5090 tud az elmebeteg:
-
válasz
RM007
üzenetére
Tudom-tudom, hogy a 3090 már nem mai darab, de nekem kell a nagyon sok VRAM (Pinocchio, Aperty, LrC) viszont egy 5090-et vagy egy ADA6000-et nem engedhetek meg magamnak.
Egy 12GB-os 4070Super helyére jött a 3090; papíron nagyjából egyforma a teljesítményük, de a fenti programokat mégis érezhetőbben fürgébbek; gondolom a több Cuda, a kétszeres memóriasávszélesség és a dupla VRAM miatt...
Egyébként meg olyan oldschool játékokkal játszom amik ma már egy integrált kártyán is elfutnak normálisan. -
Semin
őstag
válasz
RM007
üzenetére
Sőt mehet hozzá akár egy asztali 5090-es vga, mert azt is tuja kezelni, ezt pedig nálad kizárt a csatlakozója miatt)
Ezt rosszul tudod:
ASUS Rog XG gyári mobil 5090-es és épített eGPU-t is (asztali kártyával) nagyon jól kezel a Thunderbolt/USB4. Ahogy ez a video is bizonyítja: [link] (az épített GPU 3:22-nél)
Sőőt a külső eGPU tartalmaz USB hubot is, teljes értékű konfig lehet ahogy a videóban is láthatod
(SD olvasó is, micro + nagy is!)BTW a szétszerelést sem tiltja az ASUS, sőt még szerelési utasítások is vannak a gyártó honlapján, valamint a szétszedéssel a garancia sem veszik el

(cserélheted a dolgokat kedvedre: Akku, joyok, elhasználódó alkatrészek)@peet05:
Megnéztem a kedvedért de nem hoz semmit. Ugye ez egy benchmark így szépen skálázódik. Egy játékban már más a helyzet, de ott általában a CPU boost kikapcs hozza a legtöbbet. -
baro32
aktív tag
válasz
RM007
üzenetére
Oké megpróbálom úgy is ahogy javaslod hátha tényleg ott a probléma
Már CPU fronton kikapcsoltam a HT -t így már csak a 24-mag van (8p+16e) meg eddig használtam a ThrottleStop -ot most már azt sem mivel most jók a hőfokok
Olvastam igen a RTX3080-as kártyát kíváncsi vagyok mire jutsz majd vele csak nem tudom mit nyertél vele így biztosan jobb lesz majd mint a másik ami most benne van.
Most tényleg ne vedd sértőnek de ha csak a NotebookCheck-ból indulok ki ott azt látom pl. Assassin's Creed Shadows 2560x1440 -ben az RTX4080 DLSS ~52FPS addig a 3080-as 27 FPS-t ír itt majdnem 50%-al gyengébb és ugye ez a szint már játszhatatlan azt viszont értem hogy a valós életben kompromisszum mellett ki lehet hozni jobb értékeket is de ez a minőség romlására sajnos
de ezt csak megjegyeztem ettől ne menjen el a kedved azért tőle
-
baro32
aktív tag
válasz
RM007
üzenetére
Hát nem tudom én csak a véleményemet fűztem hozzá nálam ilyen van hogy akár fél napig is gond nélkül eljátszogatok és utána jönnek ezek az anomáliák a fene se tudja.
Az i9-13900HX nek ugyebár DDR5-5600MHz a RAM kezelési maximuma ez nem változott mikor a 32-ről 64-re fejlesztettem az RTX4080 meg adott igaz az energia felhasználásnál nem a TELJESÍTMÉNY EXCENTRIKUS van beállítva mivel nekem nem kell hogy 175w-al menjen arra a 60FPS-re és hát a kijelzőm meg 2560x1440 (165Hz)-es de a dinamikus van beállítva az valami 75-165Hz ha jól emlékszem de lehet fix 60 -ra vagy fix 165-re is állítani. -
baro32
aktív tag
válasz
RM007
üzenetére
Én erre azt vallom hogy ameddig nem erőlködik a hardver miatt addig felesleges bekapcsolni ezeket az extrákat talán a DLSS-t mert több esetben is azt vettem észre hogy ha mondjuk még bekapcsolom a FRAMEGENT -is akkor képes egy idő után akadozni a játék és több esetben lefagy majd kilép a játék utána újra indítom egy darabig semmi de idővel ismétlődik a jelenség mondjuk én ezt FIX 60FPS-nél tapasztalom.
Most a The Outer Worlds 2 játéknál ezt tapasztalom/tapasztaltam. -
-
Smithy87
senior tag
válasz
RM007
üzenetére
Persze de az a 4080s asztali az XG mobile ban meg molbil 5070ti van az is valami 115w ra folytva. Almát, a körtéhez lenne az összehasonlítás. Még jó hogy többet gurít 2x annyi delejből. A proci meg technogodzsija, azt a pontot szerintem 30w ból gurította. Az ősi i9-ed meg bezabál ehhez bőven 100+W- ot.
-
-
válasz
RM007
üzenetére
A bizonyos driver-hez még kapcsolódóan...............
Valahogy sikerült felraknom ami érdekes volt, mert a kártyám nem volt támogatott ebben a kiadásban. Nem lehetett megtalálni benne. Így nem lehetett érdemi munkát sem végezni. Még is lesz ami lesz alapon elszórakoztam vele valahogy és megnéztem az eredményt. A telepítés végeztéül nézem a GPU-Z még mindig egy 555.99 driver típust mutat, vagyis akkor végigment a telepítés csak épp nem történt semmi, újraindítást követően sem.
Aztán fogtam leszedtem egy igazi quadro 572.16 verzát és rápróbálva kiírja nekem a telepítő hogy egy újabb verzió van fent szeretném folytatni?
Végül csökkentett mód közepette DDU-val teljesen kipucoltam ezt a részt. MSI AB maradt a belé táplált stabil beállítás miatt. Minden rendben is van így egyenlőre. Gyorsabb persze nem lett tőle a laptopom.
-
-
Raymond
titán
válasz
RM007
üzenetére
Mert az aktualis termekekbe DDR5 kell es azt gyartjak. A DDR4--nek honapokkal ezelott kezdett mar el felmenni az ara mivel fogynak a raktarrol. De egyebkent a mostani helyzet miatt azok is megugortak. Ezt a 64GB (4x16) DDR4-2666 kit-et [link] 90EUR-ert vettem majus vegen, ahogy lathatod most 297EUR.
-
Adi01
tag
válasz
RM007
üzenetére
Itt már semmi sem megy vissza úgy. Maximum mérséklődik kicsit majd de igazán csökkenni az ár akkor fog ha ddr 6 lesz az elterjedt.
Covid óta mi az ami olcsóbb lett? 2020-ban azt mondom neked, hogy az üzemanyagárak másfél-kettő év múlva elérik majd akár a 600ft/L-t is elhiszed? Mennyit ment azóta vissza? Mindig van valami mindig van mire fogni. Covid, infláció, háború itt-ott.
Autók? Élelmiszer?Alkatrészek? Építőipar alapanyagok?
Ingatlan árak? Legjobb; 3 éve nagy tik tok/YT ingatlan szakértő azt mondta; "mindenki adja el most az ingatlanját, mert kifog pukkanni az ingatlan lufi és hatalmas árzuhanás lesz."
Ez a lufi most ott tart akkora, hogy ingatlanos ismerősnél a XV kerületi panel lakásra licitálnak és versengenek a vevők ki tud többet adni érte.
Én nem hiszek a csökkenésben amit eltudnak adni dupla/tripla áron azt később nem fogják eladni olcsóbban utána. Hülyék lennének.
Akkor csökkenne az ára pl.: a ramoknak ha nem lenne rá kereslet vagy azt mondaná a fél világ köszönjük de nekünk nem kell ennyiért.
Szóval ha valaki gépet szeretne venni az még ez évben tegye meg, mert nagyon kicsi rá az esély, hogy jövőre olcsóbb lesz ugyanaz. Kiszórják a készletről ramokat most, utána dupla és tripla áron adják majd őket. Árukeresőn nézegettem a desktop ramokat nem tudom pontos tipust már hirtelen 32gb-os valami speckó rgb-s kivitel jó márka egyik helyen még 100ezer körül volt rákattintok készleten már nincs. Többi bolt rendelésre tudnak hozni 1-2 hét és 200ezertől indultak az árak. Itt aprón már jegelve volt 120-130e-ért 1-2 napja rakták fel.
Szeretném, hogy jövőre azt mond látod csak várni kellett és lementek az árak 50%-al. -
válasz
RM007
üzenetére
Mi az az otthoni használat, amihez ennyi RAM kell amúgy?
Local AI modell, fotó vagy videó vágás, esetleg te is statikai szimulációt futtatsz raktárházak acélszerkezetéhez?Workstation gépekbe is csak most kezdték el 128GB-ot szórni, eddig a szimulációs cluster volt 128/256GB csak, ahol tényleg muszáj.
Csak a játékok 32GB-os ajánlott követelményeit 2/4x túllőni, és még ráadásul nem is olcsón...Félre ne értsd, nem irigység, de nem értem minek ennyi pénzt olyan hardverbe ölni, amire előreláthatólag 5-7 év múlva lesz még szükség. (a mostani memória árak miatti 'naugye igazam lett' érvelést hagyjuk ki a képletből)
Mire oda kerülsz, hogy 128GB RAM kell majd, már neked is egyel újabb géped lesz, DDR5- vagy 6-al. -
baro32
aktív tag
válasz
RM007
üzenetére
Most nagyon magasan vannak a RAM árak még tavaly vettem a HyperX RAM-ot a 64GB (2x32) kitben valami 80-alatt most meg hogy megy ez a hiszti hogy emelik az árakat mert hiány van mondom meglesem az Árukeresőn hogy most mennyi az annyi csak pislogtam 203 790 Ft-tól kezdődik
-
Adi01
tag
válasz
RM007
üzenetére
Régebben nem tudom Te vagy MaxxDamage írta be, hogy Stalker 2 alatt bekapcsolta a smooth motion funciót (globálisan) nv panel-ben és milyen jó. Bekapcsoltam akkor én is de aztán feledésbe merült. Jött a bf6 beta simán elindult semmi baj nem volt. Utána kijött a bf6 és nem indult el. Vagyis elindult de amint bejött volna a kép kilépet asztalra. Legalább 2 órát sz*ptam mire elhatároztam jó clean gpu driver install és elindult a játék. Utána vissza töltöttem az NV beállításaim és újra nem indult a játék.
Elkezdtem végig nézni mi van bekapcsolva stb és amint kikapcsoltam a smooth motion-t elindult a bf6.
-
bakelitlemez
tag
-
-
válasz
RM007
üzenetére
Miki a te vasadat eleve nem illene nagyon összehasonlítani az itteni gépekkel; ez kb olyan mintha az én gépem hasonlítanánk össze az itteni notebook-okkal. Mert oké, hogy az enyémben egy mobil 13900HX van (az előbb említett kínai merítésből) de egy nyolc hőcsöves hűtés alatt és delidelve is van. De ez ettől soha nem lesz notebook

Hiába akkora az egész gép mint egy cipősdoboz.... -
-
válasz
RM007
üzenetére
Prime95 is megy kérlek, gond nélkül!
DE biztos nem fogom feleslegesen strapálni a gépet, mert nem arra van....
Inkább tedd el magad holnapra.
Amúgy letoltam azt a SPECviewperf® 15-t (Full) 2x is (kíváncsiságból) és ott volt 225W+ CPU fogyasztás, GPU meg 201W+ (=420W+ fogyasztás) és mondom oké.

Te meg tedd be a laptopba a CPU mellé az MXM kártyát és akkor verd itt a tamtamot (egyenlő esélyt adva a többi "teljes mértékű" Gamer laptop felhasználónak is...), köszi!
/teljesen más hőfokokat kapsz...úgy!/Jah és egy asztali VGA (2-3 ventis, meg vastag bordás) sose fog úgy melegedni mint egy laptopba lévő VGA és fogyasztása is duplája, vagy triplája egy laptopéhoz képest (külön tápot igényel)... laptop GPU max 200 FPS , asztali GPU meg 400+ ... teljesen más kategória, gondolkozz el.
-
-
axlfsi
veterán
válasz
RM007
üzenetére
Persze, nem is vitás, hogy van létjogosultsága a több RAMnak a GPU-n, ... ahogyan a proci sem a legújabb (nem Ultra es nem is Ryzen 9955), de lehetne akár, ... ennek függvényében írom, hogy amit tapasztalok, ámulatba ejtő (de persze, tegyük azt is hozzá, hogy előtte régen cseréltem a vasat, egy Rog Ally Z1 és az aktualgenes konzoljaim a TV-re kötve más liga
).Mindegy, summa-summárum, talán csak annyi a konklúzió, hogy ha nem feltétlenül kell a leg-leg, ami által +200-300k -val is több lehet a végösszeg, bőven nagyon jó az "alap" 5070 és mellé egy - akár csak - Core i9
-
válasz
RM007
üzenetére
Kapott még hozzá eddig általam sosem látott 1866Mhz laptop memóriákat is.
Ez egy olyan téma ami sok évvel ezelőtt itt jelen volt a topikban, mégpedig hogy olyanok sosem léteztek csak asztalihoz. (bár a nyitott bios menümben jelen van mint opció)
Nos nem, még itt a hardveraprón is van rá találat. Amúgy érdekes, mert régen is kerestem eredménytelenül, most meg van sok találat az Alin nem is sokért.
Ilyen egy igazi laptop építés idő lejárta nélkül.
-
peet05
senior tag
válasz
RM007
üzenetére
Végre egy kis bench!
Az MSI-nél lehet, hogy ezért nem ment le az unreal engine teszt:
"An AMD, Intel, or NVIDIA graphics card that supports DirectX 12 (with Shader Model 6.6 atomics), hardware ray tracing (DXR Tier 1.1 and Resource Binding Tier 3); at least 8 GB of video memory." -
-
Muerte
Topikgazda
válasz
RM007
üzenetére
Minek szenvedsz .INF-el mikor ez mindent megcsinál helyetted? [link] [link]
Esetedben:
1: be kell pipálni a hardware supportot,kiválsztani a listából a kártyádat (de választhatsz tulajdonképpen bármit)
2: kattints a DEV xyz-re
3: ha jól csináltad az ID sorban hozzá fogja adni a szükséges értékeket
4.telepítheted tetszés szerint a drivert
(5.nem kell driver signature-val foglalkoznod,azt is megoldja)
-
Chiller
őstag
válasz
RM007
üzenetére
Bocsi, de mi a cél, elsődlegesen? Én pont nemrég raktam újra a rendszert, az új driver kicsit problémás volt (egyből windows sytem vagy mifenébe akarta rakni a temp fileokat, meg alig tudtam rábeszélni hogy csak a driver kell, stb) - de utána ott volt "kitömörítve", ahova kértem. Sajnos már letöröltem a mappát, de elvileg talán ha időben kilövöd az installert, lehet megmaradnak a fileok. Amúgy teljesen normális telepítés volt (only driver, nv app nélkül. Ok valami systray települt, de azt régen is integrálta - és pár kattintás letiltani - én is azt tettem)
A másik, winrarról már évek óta le kellene szokni, mert malware (hacsaknem valami ősrégit használsz, ami már semmit nem nyit meg, mint a példa is mutatja). Használj ilyenekre opensource programokat, például 7-zipet. Kisebb, jobb, gyorsabb, és sokkal több mindent kezel.
-
arcsi84
aktív tag
válasz
RM007
üzenetére
A gépeimet magam szoktam tisztítani, pasztázni, de biztos lenne mit tanulni KillHates-től.
Sajnos a matrica miatt nem szedhetem szét az Asus-t, de szerencsére nálam egyelőre jól teljesít a gyári megoldásokkal. Természetesen jobban bíznék abban amit magam apkilálok fel, de ez van. -
arcsi84
aktív tag
válasz
RM007
üzenetére
Szia, egy olyan kérdésem lenne a témához, hogy amiről beszéltek azok már garancia időn túli laptopok? Mert én így tudom hogy pl az Asus laptopomon ha leszedem a hűtést, hogy pusztát vagy bármilyen puttyt vagy gap padot cseréljék akkor sérül a csavaron lévő matrica, ezáltal pedig megy a garancia. Vagy tévedek?
-
válasz
RM007
üzenetére
Na csak folytatni vagyok kénytelen nagy bánatotokra.

Szóval nem rég teljesen feladni kényszerültem, már addig ment a dolog hogy a 24 órás újraindítás sem akart abbamaradni
aztán a kékhalál Mekkája, sosem láttam ennyi kék hátterű hibaüzenetet. A frissítések is csak szétbasztak mindent. Bios menüben az összes mentőövet végigpróbáltam volt mikor sikerrel, de aztán másodjára már az sem. Úgyhogy szétszedtem újra a laptopot szalagkábel ügyében.....nem volt semmilyen ledem, se bill, se hdd, se touchpad reagálás, ráadásul a rendszer is folyton megdöglött.Szóval a touchpad alatti hosszúkás szalagkábeli rész volt a hibás, amit rá kell húzni az alaplapra. A csatlakozó résznél lévő kék szar miatt nem feküdt be a helyére. Vékony vastag kábel.Tudtam cserélni mert egy másik korábban megdöglött 3.gen GT70-es laptopból ki tudtam szedni a jót. Most villám gyors lett minden és a rendszer sem döglik meg. Ja hardver hiba miatt úszott el egy csomó időm. Legalább szereztem némi tapasztalatot bontáskor, már nagyon elkoptam, nem vagyok már a régi.
Sőt a kulcs problémám is eltűnt teljesen magától. 
-
bakelitlemez
tag
válasz
RM007
üzenetére
Jogos meg igazad is van, gondolkoztam, hogy elkérjem az eladó nevét és megvegyem helyette, hiszen az eladó szp így vele még egy kört, csak azért, mert valaki nem tudott rendes döntést hozni, de az a baj, hogy a tényen/a gép állapotán nem változtat.
Abba reménykedek így utólag, hogy valaki olyan fogja megvenni, aki ért is hozzá vagy van/lesz belőle valami haszna is

@KillHates: nem vettem magamra
szerintem is igaza van, túl nagy fába vágta a fejszét az emberke és mellé még nem is akarta felvállalni -
válasz
RM007
üzenetére
Miki! Engedelmeddel megjegyezném, ha félreérthetően személyeskedsz, akkor azzal kezdd a mondandódat, amivel most befejezted:
Amúgy ne vedd magadra, nem pont rád értettem. :R
Mert ez így elég gáz amit leírtál, Bakelitlemez így könnyen magára értheti és az sértő lehet számára
-
-
válasz
RM007
üzenetére
Akkor el is jutottam a végére ennek a történetnek. Végül bizonyos problémák miatt egy másik Win11-es rendszert tettem be véglegesnek, ami majdnem tökéletes látszólag.

Hiba maradt a billentyűzet és a touchpad érzéketlensége. Ezt már az elején és még az MSI Win10-es rendszernél is érzékeltem, ezért külső bill.-el és egérrel irányítottam mindent.
Win10-es rendszernél bekapcsol a bill. világítás, Win11-nél nem.Most tehetném fel az MSI driver fájlokat ennek orvoslására, de én azt gondolom itt valami rosszul összerakás áll a dolgok háttere mögött. Vagy 3-szor szétszedtem a laptopot emiatt, hiába. Lehet valami nem jó helyre lett bedugva, vagy kábel szakadásom is lehet.
Szerintem a hónap vége felé megkeresem KillHates mestert egy időpont kérés ügyében átvizsgálni hol lehet itt a hiba.
Pár fotó akkor most mi is a helyzet.

Jó ez még itt nem tökéletes, sem az alatti kép látványra. Lenne pár kérdés, azért biztos ami biztos átállítottam a horror számokat. 

A lényeg nekem amúgy a Win11 aktivált léte. Ez ne sérüljön és akkor minden rendben. Az hogy később milyen szoftverek maradnak fent a laptopon, mit mire cserélek majd idővel kialakul. Egyenlőre látványpékség.
U: Közben kiírta aktiválnom kell a Windows-t. Keresek hozzá valami kulcsot, azon nem fog múlni és akkor a frissítésekkel sem lesz gond.
Javítás. Változás történt.....
-
-
válasz
RM007
üzenetére
Nekem is volt sok bőven, de mikor váltottam csak olyan laposra amibe csak M.2 volt, így a sima Sata3 -as lemezek a fiókból ürítve lettek.

Nekem lemezképen voltak a teljes lemez mentések, de azokat is kukáztam, mert amik vannak M.2 SSD-k azokon a teljes rendszer rajta van és csak be kell tenni.
Ez Clevo X170-nél van így, mivel van SM-G és KM-G lapom is, így mind2 géphe van külön M.2-es SSD amin a rendszer van és a többi SSD is meg van természetesen.
Gondoltam eladom a 2TB M.2-es SSD-ket, de sok nap van bennük és az miatt sokat nem kapnék értük (én még drágán vettem), így inkább megtartom.
Memóriát is e-el adogatom aztán nem olcsón vettem azokat sem...de minek annyi, ha többet már tuti nem is kell? 4x32GB DDR4 3200MHz CL-as Kingstonokat megtartom, többi mehet... (na jó, lehet a dobozos 2x16GB-t megegyező MHz/CL-s Kingston KIT-et lehet nem adom el, mert minden megvan hozzá...és az is közel 80k volt nem is olyan régen..)
Az 5090 is majdnem megfizethetetlen...főleg ha eltűnik készletről és 1-1 bukkan csak fel...!
De árakból kiindulva, mondok még egyet, vegyünk egy mobilt pl. Samsung Z Fold 7 (1TB) készülék ami 1 Milla+ áron van "hivatalosan" és ha egy mobil annyi, akkor egy csúcs kártya miért is lenne csak 500 ezer mondjuk?
Nekem a mostani laptopom (és a Clevo X170-esek) jó darabig elég lesz...úgy érzem..remélem!
-
-
válasz
RM007
üzenetére
Visszatérve egy bizonyos akkumulátor vásárlásomhoz, ami igaz nem laptop akku, de a lényegen nem változtat, nevezetesen hogy már megint nem kellett áfát fizetnem, sőt.
(Magyar posta hozta ki) Aki esetleg Kínából szeretne rendelni valamit nagy áruházlánc keretein belül, annak jelenleg van esélye jó áron kifogni ezt-azt, szerintem. Akár jobban mint itt EU-belül ugyanabban illetve többért hirdetve, persze ha van olyan. Legalábbis áprilisig egész biztosan. Kedden vagy utána laptopot szerelek, alaplap csere lesz az egyik régi msi laptopomban. Aztán megpróbálom az azon lévő Win10 rendszert 11-re frissíteni. Egy videóból megtudva, nem baj ha reklamál emiatt és amiatt, tovább kell léptetni és onnantól megy minden ahogy kell. Nem frissen a meglévőt kell ápdételni.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Autós topik
- Temu
- Battlefield 6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Hardcore café
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5440 - I5 1345U 1.6GHZ - 16Gb - 256Gb
- Hp Elitebook 840 G6 - I5 8365U 1.6GHZ - 8Gb - 256Gb
- Hp Elitebook 850 G3 15"6 - I5 6300U - 8Gb - 256Gb ssd
- Dell Latitude 5580 15.6" - I5 7200U- 8Gb - 128Gb ssd
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21Fe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Azért tud még jól tekerniaz öreg 3090

de ezt csak megjegyeztem ettől ne menjen el a kedved azért tőle

Vettem hát ezt, igazából elég jó, csak szeretem finomhangolni a cuccaimat, ha képes rá.

Jó ez még itt nem tökéletes, sem az alatti kép látványra. Lenne pár kérdés, azért biztos ami biztos átállítottam a horror számokat. 

Muerte