- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple notebookok
- Autós kamerák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Minimalista külsejű, combosnak tűnő léghűtést tol ki a gyárkapun a Cooler Master
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
RM007
addikt
válasz MaxxDamage #82396 üzenetére
A google-ban keresgéltem, ha találok küldöm. Tudni akartam az eredeti órajeleket, mert mint mondtam neked nem reseteltem a biost a venti progi miatt. A 2 alsó magot (7 és 8) mindig külön kell állítanom, mintha a 7800-asra állt volna a bios, na manuálisan beállítottam szolidra és nézegetem a határokat amivel még együtt lehet élni. Finomra hangoltam. Amúgy ha megnézed a geekbench5 internetes feltöltött statisztika felületét a procidnak hatalmas szórást vehetsz észre, gondolom attól függően ki hogyan használja ki az erőforrásait a hűtés miatt, milyen órajelek mellett mért.
Érdekes ha megemelem az órajeleket, de nem növelem közben a TDP-t akkor még kevesebb pontot is kapok ebben a tesztben. Az 1 mag pontja lehet több, de az összes együtt kevesebbet ad és power limitál ott ahol rövid ideig 100%-on dolgozik.
Az XTU és CPU-Z teszt közben....stressz teszt, power limit kevés TDP mellett az órajel arra ugrik vissza amit azon fogyasztás mellett bír. Az XTU nagyon jó a proci finomhangolására is.[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
mihione
őstag
válasz laposonly11 #82397 üzenetére
Legion 5 ryzen 7 5800h+rtx 3070 130w
Gpunal csak par fokot hozott,viszont procinal jelentos javulast jelent.Sajnos nem tudok pontos adatokat mert csak mostanaban kezdtem el engedelyezni a turbo orajeleket (uj pokember jatek eleg cpu igenyes)
De olyan 35-40w koruli tdp-vel 4100mhz koruli orajellel igy sok ora jatek utan is 70-max 75 fok a cpu.Gpu afterburnerben UV 1740mhz 0.791v igy az pl 1080p felbontason max 100 wattot eszik ennel a jateknal,altalaban inkabb alatta 80 korul...igy az 60 foknal szepen elvan vagy alatta.
Legion fan controllal 3600 rpm venti fordulat nalam a sweet spot ami hangban meg nem zavaro igy ezek a homersekletek azon a fordulaton ennel a jateknal ervenyesek.Nemreg kiprobaltam az aatu nevu progit abban egy balancedet lottem a procinak es windows energiasemaknal turbo engedelyezve ha hatekony.Szoval nalam elegge szemelyre van szabva amit lehetett,out of the box -15-20 fokot is biztos hoz a paszta,de majd visszanezem hatha csinaltam valami merest.Szerk:Hőfokokban brutális a javulás főleg CPU terén,turbot engedve majdnem 4100 mhzen tartja magát cpu-z stress alatt és megáll 80 fokon,ha elég a turbo nélküli órajel akkor meg 50 fok a plafon és közben alig van hangja.
[ Szerkesztve ]
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
Ilyen táblázatod van i9-10900K procihoz is?
Kíváncsiságképp érdekelne.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
TrueGooner
senior tag
Mitől van az, hogy elindítom a Laptopot, és első bekapcsolásra nincs internet, hanem újra kell indítanom hozzá?
Wifin keresztül csatlakozik, az internet az stabil, valami a géppel van. De elképzelni nem tudom mi lehet. Ütközik valami programmal? De akkor újraindítás után is kellene ütköznie...
Nem értem. A Wifi folyamatosan be van kapcsolva automatikusan csatlakozik az itthoni hálózatra. De első indításra valamiért nincs net. Eddig nem volt gond, tegnap kezdett el vacakolni.
-
RM007
addikt
Nézegettem a procit hogyan is álljak vele.
Szóval csak a 4,2Ghz 8 magon eszik 95W körül. Ha 4.3Ghz-ra megyek akkor már power limit van 95-nél, és a mérések szerint nem kapok nagyobb pontszámot, teljesítményt. Mintha itt lenne a lélektani határ a gépem és hűtésem szerint persze 16 szálnál teljes terhelésen amit tartani is tud bármeddig. Ez jó messze van a gyári értékektől, sebaj. Ez van most.
Chernobylite
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
nggabi
félisten
lehet az én gépemmel van valami. rendszervisszaállítás 11.-ére, kb 2 percig okés volt, aztán megint 0 rpm és csak a jobb ventilátort hallom süvíteni. most megint visszaállítottam és jó. valami zavar van az erőben kibírhatná 20.-áig, akkor jön az új windóz elvileg.
"szenyor dzsíííí"
-
RM007
addikt
válasz nggabi #82391 üzenetére
Most volt valami Win frissítés nálam tegnap. A régi MSI laptopomat jól alaphelyzetbe állította. Az XTU szerint a cpu és ram gyárira állt vissza, és úgy vettem észre hogy végeztem egy geekbench 5 tesztet ami szokatlanul magas lett. Értsd lebutult a cuccos, tuning oda és több lett.
Ez meg az asztali megfelelője a mérésemnek. 84W-os i7-4770K.
Szegény régi MSI szeretne visszajönni a kegyeimbe. Marad is áramtakarékosság miatt mindenképp. A torrent is erről fut.
[ Szerkesztve ]
-
nggabi
félisten
Légiósok neketek minden oké a legionfancontrol-lal? Nálam 0 rpmet ír ki és az egyik venti megy a másik csak lassabban. Fura. Ha felpörög oké és 2 napja még tuti ment. Lehet ez a szeptemberi windows update tréfál meg, most nyomozom.
"szenyor dzsíííí"
-
veterán
válasz Fabolous4 #82388 üzenetére
2019 nyarán vettünk egy kis 14" érintős Dellt, azzal néhány hónap után ugyanez volt. Megállt a venti. Kb 20-30 perc böngészéssel érte el azt a hőfokot, hogy ki is kapcsolt. Edigitalban vettük, garis volt, garis javításra akkor a notebook.hu-hoz került, 1 hét alatt megoldották. Nem volt nagy ügy, akkortájt olyan 4000 Ft volt (lett volna fizetősben) egy venti bele.
De eltelt 3 év, nyilván egész más a matek :-) -
Fabolous4
csendes tag
Sziasztok nem tudom jó témába írok-e de nem találtam másik megfelelőt ,van egy Dell Latitude 5480 laptop az a problémám hogy indításkor "Fan Malfunction" hibaüzenetet ad ki ahogy elnéztem a ventilátor nem is forog abszolút magasabb processzor fok mellet sem, lehetséges hogy a ventilátor megfeküdt? Addig nem keresnék bontottat amíg nem tudom pontosan mi a probléma, esetleg ha valaki találkozott már ilyennel és esetleg megoldást találtra megköszönném a tapasztalatát. Szép napot mindenkinek!
-
Ubul86
őstag
hehe, mindig vicces dolgokat lehet látni a facebook laptop adok-veszek csoportban
1.5 hónapja eladott nitro 7-esem 220ért ment el, most 350ért hirdetik(ah, megkövetem magam, az nem a volt sajátom, mert hibás az S betű nyomata rajta )
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Sidorovich #82383 üzenetére
Jelen esetben ez pont nem a legjobb megoldás, mert DDR5-4800-nak talán CL40 a normál időzítése, gyanítom hogy a laptopban is olyan van.
Ha emellé egy kisebb időzítésű modellt teszel (CL38), akkor a gyári nem fog tudni lemenni CL38-ra, és közös megegyezéssel visszalépnek egy kisebb frekire, amelynek az időzítését (CAS Latency) mindketten fel tudják venni.
Nagy valószínűséggel nem 4800-on fognak menni a ramjaid.Ezért kell előbb az aida, és csak utána a vásárlás.
Ez a Kingston tökéletes, egyedül, vagy saját párral, de nem eltérő idegennel.
De ha párban vetted, nemszóltam, akkor kurvajó :-D
[ Szerkesztve ]
-
thotzoltan
tag
Sziasztok!
Fiam Asus Rog G74 SX laptopja gondolt egyet,és nem kapcsol be...próbáltam másik töltővel,azzal sem történt semmi..van megoldás? -
Sidorovich
senior tag
válasz cs.zs. #82382 üzenetére
Ebbe már DDR5 kell, nem volt túl nagy választék így ezt rendeltem meg: https://ipon.hu/shop/termek/kingston-fury-32gb-impact-notebook-ddr5-4800mhz-cl38-kit-kf548s38ibk2-32/1984029
AMD-s a gép egyébként: ASUS G513RM-HF235
A feladatkezelő szerint a 2-ből 1 slotban van egy 4800 Mhz-es modul, megnézem majd a részleteket még AIDA64-el.KillHates, köszönöm szépen a felajánlást, privátban kereslek majd szerintem!
-
veterán
válasz Sidorovich #82378 üzenetére
Jaja, vidd el Killhates-hez, de előtte futtass le egy Aida64-et, vagy vmi hasonló diag programot, és nezd meg milyen ram van benne.
Aszerint keresgélj.
Intelnek állítólag jobban fekszik a kevesebb chipes megoldás, AMD-nek meg talán a többchipes.Pl Kingstonból a 3200-as DDR4-esek
KVR32S22S8/8 (Intelhez)
KVR32S22D8/8 (AMD-hez)Azt nem tudom, lehet hogy a többchipes már magában is dual-channel, lehet hogy erre utal a D betű, az S meg a szinglire, de ez csak tipp.
Szóval nézz szét, tájékozódj!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ha gondolod, hozd el a műhelyembe Csepelre a gépet, a ramot és beszerelem neked ingyen. Meg tudod várni, kb 10.perc az egész.
[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
Ha az asztali gép megy, ez sem jelent majd kihívást, sokkal egyszerűbb.
-
Sidorovich
senior tag
válasz Mikulásbá #82377 üzenetére
Bővíthető és házilag szerelhető (https://www.youtube.com/watch?v=vEVjYTWcYMo), csak még nem csináltam ilyet egyszer sem.
Asztali gépet összerakom magamnak, de laptop nekem körülményesebbnek és törékenyebbnek tűnik, ezért szívesebben bíznám olyanra aki csinál ilyet naponta.
Szóval igen, egyszerű memória/SSD bővítésre keresek csak boltot Budapesten, ahol ezt normálisan megcsinálják és nem törnek el semmit vagy vállalnak érte felelősséget, ha van ilyen.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Sidorovich #82376 üzenetére
Nem szervíz. Csak olyat bővíthetnek, amit te is meg tudsz csinálni akár féláron.
Megveszed a RAM-ot, lecsavarozod a gép hátulját és bepattintod-persze csak ha bővíthető, azaz van szabad slot. -
Sidorovich
senior tag
Sziasztok!
Radium.hu-val mint szerviz kinek milyen tapasztalata van?
Most vettem egy ASUS G513-as gépet, de gyárilag csak 8GB memóriával jött, ezt szeretném náluk bővíttetni. -
RM007
addikt
válasz TrueGooner #82372 üzenetére
Vigyázz nálam a linkjeid nem jönnek be. Valamit lehet nem jól csináltál.
-
FőDudu
veterán
válasz TrueGooner #82372 üzenetére
Nekem ilyen egerem van es ajanlom.
Jo, hogy BT es USb is - az elem is tok sokaig jo.
Az allithato DPI is faxa .FőDudu
-
RM007
addikt
válasz chris0000 #82365 üzenetére
Szerintem nem jó, mert ha sokat megy így rövidítheti az élettartamot. A cpu esetén elmenne, de állítólag a gpu az más eset ott a 80 fölött már nagyon nem kellene szerintem. Aztán a mérnökök becsületszavára mennyire lehet adni, hát én nem adnék semmit.
-
RM007
addikt
válasz TrueGooner #82367 üzenetére
Van a HWInfo amit megnyitsz majd a háttérbe raksz, az onnantól méri a dolgokat. Játék után lehet látni mik voltak akár a legmagasabb élért értékek.
Online mérés pedig az MSI AB-vel megy. [link] A csomagban van mellette egy RivaTuner Statistics Server ami fontos része hogy lásd megjelenítve.
Van még ügye az aida64 is ahol a szenzor rész kiírja az aktuálist, de az játék alatt nem ír.
Amúgy még XTU a cpu-nak cpu-z -vel, és FurMark gpu stressztesztnek mit bír és legfőképpen hogy melegszik a kicsike féle teszt. Vagy aida stresszteszt ami ajánlott belenézni terhelésre hogy alakul....és ha netán jól, akkor nem kell izgulni akkor sem ha nem látod.
Én ezeket használom......Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
veterán
Win10 feladatkezelője is mutatja!
-
Akelaman
tag
Azèrt mert a menüben nem kell teljesìtmèny, az fps is visszaugrik, ìgy gyorsan lehűti.
-
TrueGooner
senior tag
Mivel tudom helyesen mérni a GPU hőmérsékletét? Az Nvidia-s mérés elég fura Nekem, olyan mintha nem az aktuális hőt mérné, hanem valami következtetés alapján.
Szóval például elindítom az eFootballt, menüben szép halk minden. Meccs közben felpörög mint állat, és a GeForce Experience mérése alapján 80-86 fok között ugrál, majd visszalépve a menübe szinte azonnal 50 körüli fokot ír.
-
chris0000
őstag
hi. van egy MSI GP66 Leopard 3080-as notebookom és egy-egy hardverigényesebb játéknál 86 fokos a GPU-m, még akkor is ha mindkét ventilátor megy fullon... ez normális lévén ,h notebookról van szó? thx. üdv.
-
consono
nagyúr
válasz TrueGooner #82363 üzenetére
Nekem az még sosem ment Ellenben ha lehúzom a telepítőt az Nvidiától, az simán felmegy... Ki érti?
"Mechazilla has caught the booster."
-
TrueGooner
senior tag
Miért nem tudom telepíteni a legújabb Nvidia Game Ready Drivert (516.94) a GeForce Experience-ben? Letölti, majd kiírja hogy a telepítés sikertelen.
-
-
nagyúr
epénisz mutogatáson kívül másra nem jó a 10980HK, mert a turbo-t nem lehet ráengedni, azonnal lefőzi a teát. VISZONT a 10750H-t meg simán el lehet engedni. Mindkettő 8+8 magos tehát teljesítményben nincsen érezhető, csupán mérhető különbség
Szerintem ezek az FPS-ek és hozzá a hőfokok nagyon rendben vannak.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
veterán
válasz Muerte68 #82356 üzenetére
Azt a 82JW... számot nem árt tudni,
itt van a kérdéses oldal, eléggé szerteágazó az, hogy "15ACH6", lehet szűrni ezer dologra.
A miénk konkrétan ez
de a psref is tévedhet, vagy nem teljesen pontos, vagy félreérthető:
storage supportnál 2242+2280-at említ, és valahol máshol is úgy olvastam, hogy 1 db 2242 + 1 db 2280 , de ez így pontatlan. Az egyik foglalatnál több csavarhely van, oda mehet 2242 vagy 2280 is, a másik foglalatnál pedig csak 1 csavarhely van, oda csak 2280 tehető. Nekünk 2 db 2280 van most benne.
Max memory szerintük 16GB lehet, nekünk meg hónapok óta 32GB van benne
üdv
Zs -
RM007
addikt
válasz wanted5 #82355 üzenetére
Azt mindig használtam eddig is így tudtam tesztelni. Igaz, majd megnézem úgy is hogy jobb rálátásom lehessen.
-
Muerte68
addikt
válasz cs.zs. #82352 üzenetére
Köszönöm nem vagyok otthon ezekben mit hol lehet megnézni annak örülök hogy ha jó a kijelző főleg hogy képeket is szerkesztek rajta
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
RM007
addikt
válasz KillHates #82335 üzenetére
Átmentem irigy gonoszba.
Más:
Megjött a i9-9900K amit rögtön be is tettem. Utána olvasgattam vajon mennyire fogom észrevenni a különbséget a i7-8700K-hoz mérten így nagyon nem lepődtem meg. Talán mintha egy nagyon picivel jobban futna az amit feltételeznénk hogy kellene.
A kivétel talán amire most figyeltem fel az a korábbi Matrix demo.
Nagyon nincs itt semmi optimalizálva és be is röccen sokszor mint bármikor, de úgy simán játszható sebességgel lehetne ezzel a vassal pörgetni. 25-35fps átlag.
Most hagytam 4.3Ghz/mag 85W fogyasztást maximalizáltam, ez elég akár mindenhez 75-76fok mellett ha mondjuk percekig 100%-on futtatom, tesztelem a procit cpu-z -vel, amúgy jóval alatta ezzel a beállítással.
A CP2077 minden maxra téve, dlss minőség, sugárkövetés is be és átlag +-60 fps.
Mintha így még kevés volna vga-nak a proci, nincs kihajtva teljesen sehol sem. De ez is bőven elég, nincs értelme órajelet emelni emiatt. Sok felesleges beállítást meg ki lehetne szedni és láss csodát.
Akkor erről ennyit.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
veterán
Szia,
nekem 2 tippem is van (2 korábbi hibánkból tapasztalva)Az egyik,hogy a windwosban a grafikus beállításoknál nincs bekapcsolva a hardveres gyorsítás, ezért a windows energiatakarékos akar lenni.
A másik, ami nekünk a kisebb legionunkkal volt-van (i5-10300H + GTX1650Ti 4GB), hogy win10pro-val az a gép semmilyen beállításokkal nem hajlandó használni a GTX-et. Végső elkeseredésünkben raktunk rá HOME-ot, és azonnal működni kezdett...
Nem tudjuk, hol volt a hiba. Ugyanazzal a telepítővel, home-ot választva, azóta is megy. -
veterán
válasz Muerte68 #82351 üzenetére
Szia,
azi 300 nites, de (ha ugyanaz van neked mint nekünk) az már egy 100% srgb 165Hz kijelző, mindenképp a jobbak közé tartozik.
PSREF nevű dokumentumban vannak benne a részletes adatok, psref.lenovo.com oldalon minden gépről meg lehet nézni, mi van benne gyárilag. 1-2 hete be is linkeltem itt -
Muerte68
addikt
Ha már mennek itt a nit-ek, Lenovo legion 5 15 ach6 15,6 fhd wva
ez hány nites lehet honnan lehet tudni?Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Pety1
csendes tag
Sziasztok, a problémám a következő:
Adott egy Lenovo legion 5
cpu:R5 4600h
vga: rtx 2060Hybrid módban nem akar átváltani az nvidia kártyára.
A Geforce experience el se indul magától, de utána se fut a háttérben, mindig felajánlja, hogy van új update, felrakom majd mintha mi sem történt volna, újra kiírja, hogy van új driver, és mindig ugyan az a száma. Amikor esetleg elindult a gép miután kivettem a hybrid módot, akkor ott teljesen naprakész a geforce experience, nincs új update és az a verzió van amire frissíteni akarna más esetben. Clean installt is csináltam mikor felajánlotta a geforce, az egyszer megoldotta egy ideig a problémát. Ott a restart után ment mindkét vga programja egyszerre futott, viszont nem akart átváltani pl játék közben az amd-ről. Az eszköztárban hol sárga jelzéssel van az nvidia kártya, vagy épp rendben találja, de nem változtat. Aztán kipróbáltam, hogy kikapcsolom a hybrid módot, úgy visszatért a jelenség, hogy a képernyő nem kapcsol be. Utána volt egy olyan rész is, hogy bebootolt minden, hybrid módban, ami fura volt, hogy a lenovo vantage szerint alapjáraton az nvidia kártya ment, játékba beléptem, látszott is, fps számban meg a többi adatban, hogy az nvidia kártya hajt most. teszteltem olyan 15 percig, majd kiléptem a játékből, rá pár percre random újraindult a gép az fn + Q módok közül átváltott kékre magától ( energetikai beállítások alapján ezt magától nem kéne) , és utána ismét csak az amd vga-t volt hajlandó használni, minden esetben. Meg volt, hogy performance módból átváltott magától pl balanced-ra. Pedig hűtése stb minden rendben volt, meg pár perce volt úgymond terhelés alatt. Bios-ban is kipróbáltam a hybrid módot, meg a simát, az se hozott változást.Köszi
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Sziasztok!Olvastam valahol, hogy a TUF A15-öt kétféle akksival szerelték. Egy gyengébb 48Wh-sal és egy erősebb 90Wh-s akksival. Enyémben (A15 FX506IU) a gyengébb van és szívesen upgrade-elnék a combosabb akksira.
Van esetleg ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata? Ez megfelelő lehet bele? Ha cserélem, valóban búcsút inthetek a 2.5"-es HDD/SSD helynek?
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
nggabi
félisten
-
TrueGooner
senior tag
Közérdekű hírem van, megérkezett a G15-öm! Egyelőre csak külsőleg csodálhattam meg, szerintem igenszép a kialakítása. Alig várom hogy bekapcsolhassam.
-
motifator
senior tag
válasz sasa134 #82336 üzenetére
Nem rossz kis gép szerintem, én amikor megjelent szemeztem vele, de nem volt épp barátságos ára és számomra picit visszalépés volt az előd m15 R4 után. Végül az m15 R3 mellett döntöttem, amit azóta felturbóztam oled panellel . Amit tudnod kell, picit ez amolyan mostoha típusa a AW-nek, mert az X vonal lett a top, de azért mégis egy AW. Egy újrapasztázással a hőmérsékletén azért tudsz majd javítani, a gyári gitt elég katasztrófa. Összességében nem rossz gép, a G15-höz képest kicsit más design és anyaghasználat (fém ház). A 165Hz FHD panel nem rossz, van még hely benne egy plusz m.2 ssd-nek, a kérdés, hogy gyárilag beleteszik-e a kis konzolt, elég fillérb@szás, de ha jól emlékszem a kezdeti modellekből kihagyták. Volt is nagy köpködés.
Funky + Jazz
-
sasa134
addikt
válasz TrueGooner #82341 üzenetére
Semmi gond - értjük egymást. Igen,olvastam, hogy keresgélsz - jó lesz az a G5, sokan dícsérik.
Az AW kínálatában ez a konfig pedig belépő, nekem nem hiszem, hogy a 11400H-nál több CPU- erő kéne, igazából a kijelző miatt húzom a szám picit, mert nincs hely monitornak (ha lenne, építenék egy mini-itx gépet). Szóval ezzel kell majd használni, de elég sok sw-es gondot (AWCC crashek, nem indulások) is lehet youtube-tesztekben hallani, szóval nem vagyok biztos a dolgomban..(Mindezek ellenére házon belül ha nézem a Dell német oldalán 1200Eurért egy 12500H-t kapok, 3050Ti-jal, és 250-es kijelzővel - annál ez a 11400H-s AW nekem jobb dealnek tűnik..)Avanti Roma
-
TrueGooner
senior tag
válasz sasa134 #82339 üzenetére
Nem beszólni akartam, ne érts félre. Nem volt semmi gond a mondandóddal. Ha visszább olvasol sokat kérdezgettem a srácokat, mert konkrétan 10 év után váltok gépet (PS4-et és PS5-öt megjárva), szóval ha valaki vakvágányon van akkor az én vagyok. Éppen ezért hajlamos vagyok elbizonytalanodni, amikor “belépőszint”-ként van definiálva egy G15-nél erősebb hardver. Szerintem amit írtál bőven középkategória, de mivel nem vagyok jártas a témában kellőképpen, nem foglalnék állást.
-
nggabi
félisten
válasz TrueGooner #82337 üzenetére
ha snaket játaszol akkor is a kijelzőt bámulod egész nap (bár a g15 sztem annyira nem gáz mint mondják itt )
KillHates ha nem lesz gáz legalább a kezedet melegen tartja télen
[ Szerkesztve ]
"szenyor dzsíííí"
-
sasa134
addikt
Lehet vhol félreérthető voltam - de hol húztam le? Csak kíváncsi vagyok, van-e vmi buktató itt, nem csak a névvel akarnak-e eladni vmi gyengébb terméket, aminél van jobb deal - de mivel nem vagyok benne ebben a dologban, jobbnak láttam kérdezni, mint utólag bánkódni
[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
consono
nagyúr
AAA-ra is jó lesz az a G15, csak ésszel kell csinálni, nem mindent ultrára kell rakni Nálam simán megy az Elden Ring meg a CP is a te géped Ryzenes tesóján
"Mechazilla has caught the booster."
-
TrueGooner
senior tag
-
sasa134
addikt
sziasztok, a régi családi HP Probook-ot váltanám le egy casual jatékra is alkalmas amolyan mindenes géppel. Gyorsan eljutottam a gaming notebookokhoz, korábban is kérdeztem már itt, de vásárlás még nem történt. A céges gépeim mindig HP Elitebook-ok és Dell Latitude-ok voltak (illetve most is azok), ezért fontos a relatív jó építési minőség. Németo-ban élek, itt a cybperporton bukkantam az Alienware M15 R6-ra egy visszafogott, de (sztem) számomra pont ideális konfigurációban:
DELL Alienware m15 R6 ND1K6 15,6" FHD i5-11400H 16GB/512GB SSD RTX3060 Win10 - mindez 1259 Eur [link]Bár a kijelője csak 300nit-es, a konkurencia sem ad ebben az ársávban jobbat ahogy nézem (Legion 5, Dell G5). Élhető azért ez a kijelző, ha csak beltérben használom? Kilóg valahol ennél a gépnél a lóláb? Van benne hely második ssd-nek? Nagyon nagy vakvágány egy ilyen belepő AW? köszi minden észrevételt
[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
nagyúr
-
Ha jól emlékszem, akkor i9-10980HK van neki.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
RM007
addikt
válasz KillHates #82332 üzenetére
Mi, neked egy ilyen van? [link] Hát erre még gyúrnom kell és új gép. Ennyiért csak melegedjen. Nagyon szerény teljesítménye lehet még esetleg visszafogva is. Ne akard hűvösre majd fűti a szobát is hideg napokon.
-
-
válasz Speedy007 #82330 üzenetére
Nekem csak az USB cable van, többi elrejtve (2x fan cable és y cable) az meg megy az USB HUB-ba és az meg az USB-C átalakítóra 😊
HUBon van még USB bill.+egér.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
nggabi
félisten
válasz KillHates #82326 üzenetére
én is erre gondoltam, majd legközelebb ha szétszedem ránézek mi tartja. valami szövetes cuccnak tűnik kintről.
jó ez így egy darabig. játék közben az első rész átlag 70 fok turbo nélkül, utána rálöktem a turbót felugrik 86-ra de ekkor a legionfancontrol is észreveszi magát, felsírnak a ventik 4500-as fordulaton átlag 77 fok, a vége meg a szívhalál a cpu-z bech.
[ Szerkesztve ]
"szenyor dzsíííí"
-
nagyúr
válasz nggabi #82324 üzenetére
Lehet, hogy az célravezetőbb lenne. Ha viszont nem akarsz ezzel babrálni, akkor vedd ki az egész műanyag bizbaszt onnan, ne farigcsáld szét mint ahogy a linken csinálták. Ha leveszed, feltételezhetően a kutyának nem fog feltűnni a szervizben, ha gariztatod, viszont ha tessék-lássék ívesen levágod, akkor azt tuti kiszúrják és belekötnek...
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Speedy007
őstag
válasz nggabi #82324 üzenetére
Google fordítóval probálkoztam csak az xar így deepL translatorral bírtam csak megértettni magam hellyel közzel . Csak az a gond az ilyen csináld magad leírásokkal hogy nincsen egyértelműen le írva a dolgok megfelelő illusztrációval csak le nagyázva igen Legion 7 alá barkácsoltam egyet. Menet közben rájöttem perforált szerelő lapot kell venni hátha arra fel lehet csavarozni a 14CM-s ventillátorokat
[ Szerkesztve ]
-
nggabi
félisten
válasz TrueGooner #82321 üzenetére
tartósan 90 fokot én annyira nem szeretek látni, de általában 105 foknál kapcsolnak le a gépek.
Speedy: akkor neked ajánlották a német fórumban a google fordítót? legion 7 alá hűtőpad vagy lemaradtam valamiről?
KillHates: nincs, csak a gyári HP pasztával van rendesen összerakva.
[ Szerkesztve ]
"szenyor dzsíííí"
-
Speedy007
őstag
Kész van a 2.0-s verzió nagy nehezen sikerült a fordító segítségével a németekkel szót értenem.A változás az 1.0-hoz képest hogy a ventillátorok középre kerültek és nem a laptop ventillátorai alá valamint 5V-os helyet 12V-os ventillátorok lettek külső tápegységgel és fordulatszám szabályzóval.Így hogy középre helyzetben 1-2C°-t nyertem pluszba. Nem tudom hogy az én hűtőpadom tényleg CM Notepal U3 Plus vagy csak sima U3 mert csavarokkal nem lehet vízszintesen csavarozni ventillátorokat fel csak a gumilábbakkal lehet de azok meg szakadnak. Lényeg így nem ordítanak a ventillátorok fix sebességen. Ja igen a hűtő padot nem árt vízszintesre hozni mert úgy több levegőt tud felszívni nagyobb légnyomással. Igaz a kisebb malőrök miatt amik említésre kerültek amiatt nem tudtam esztétikusan megoldani,bár belső tápegséggel sokkal szebb lenne és hordozhatóbb
[ Szerkesztve ]
-
TrueGooner
senior tag
Mi még az “egészséges” hőmérséklet egyébként?
-
RM007
addikt
válasz nggabi #82314 üzenetére
Teljesen vágd ki körbe körfúróval. Egy régi fotóm még a hőskorszakomból. Istenem de szép is volt. Akkor még tele voltam tehetséggel, fiatalsággal, merészséggel.
Persze nálam nem alulról szívta a levegőt, ennek ellenére megléptem.
-
Speedy007
őstag
válasz nggabi #82314 üzenetére
Passzolom őszintén szólva. Ha jól tudom a laptop alulról szívja be a levegőt és fújja ki oldalt és hátul. Maximum a levegő be áramlását akadályozhatja De szerintem célszerűbb és olcsóbb újra pasztázni jó minőségűvel illetve lakkot alkalmazni mint szét faragod a burkolatot és venni egy másikat a garanciális ügyintézés miatt
-
RM007
addikt
válasz motifator #82306 üzenetére
Kémkednek, gyűjtik a adatokat, statisztikát akár azt mikor kapcsolom be a gépet meg ilyesmi? Vagyis mondhatnánk ha ott valaki úgy gondolná lekapcsolja a lélegeztetőt a megvásárolt programot (mintha csak bérelném, mint lakásnál a lakbér fizetés) és mondaná innentől nem tud támogatni máshogy nézve?
Hát ez így siralmasan nem szimpatikus, mert ügye mondanánk mi közük hozzá mikor mit változtatok és használom a gépem. Fene nagy luxus lett ez a venti szabályzás dolog itt is mint más laptop márkánál.
Na holnap jön a proci meglátjuk. Aztán ha minden jó lesz migrálom is a rendszert.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
Speedy007
őstag
válasz november #82308 üzenetére
Sokan inkább arra esküsznek hogy kupakot más más hasonló magasságú kacatot tesznek alá ami a kezük ügyébe esik mert szerintük ugyanazt a hatást teszed kelted mintha egy hűtő padot teszel alá. Én speciel Deepcool Wind Pal illetve Multi Core X6-t ajánlanám papíron ezek a legnagyobb légszállítású hűtőpadok. Nekem mind a kettő be vált. Van a Genesis Oxid 250 ami elvileg ugyanazt tudja mint az általam említett Deepcool termékek gyakorlatban egy pár ezres Tesco-s hűtőpad is jobb teljesítményt nyújt.
Legjobb esetben pár fokot nyerhetsz vele l.
[ Szerkesztve ]
-
november
tag
Sziasztok!
Érdemes gamer notebook alá laptop hűtőt venni?
És ha igen, akkor melyik modell ajánlott egy 16-os gép alá?
A Zalman ZM-NS1000 modelljét próbálta valaki?[ Szerkesztve ]
-
motifator
senior tag
Ez nem annyira egyértelmű. Nekem a 8086K -> 9900KF csere esetén nem működött az obsidian, 9900KF - > 9600K esetén ment gond nélkül. Egyik esetben sem változott az UUID, tehát működnie kellett volna az első esetben is, viszont van egy szerverük, amihez csatlakozik a Clevo és ott csekkolja az UUID és a hozzá tartozó licence-t. Az esetek nagy részében a szerverükön kell rendberakni a dolgot, ilyenkor hiába húzod újra a rendszert, ugyanúgy nem fog menni. Mindenképp kell a support hozzá sajnos.
Funky + Jazz
-
FőDudu
veterán
válasz cyberkind #82304 üzenetére
Nekem az elejen volt vele teljesitmeny gondom.
Az SSD sebessege lefelezodott.Aztan fel ev utan raprobaltam es javult. Hozta azokat a mert eredmenyeket amit a W10.
Legalabbis Cinebench, Superposition, Timespy eredmenyek legalabb a W10 ertekeket hozzak.
Mondjuk nekem Razer Blade van, nem a legujabb, hanem 2070Super verzio.
En a Razer fele w10 verziot frissitettem meg.
Aztan most ujrahuztam a W11-et clean installkent.FőDudu
-
november
tag
Sziasztok!
Szerintetek érdemes már feltelepíteni a Windows 11-et?
Mennyire veszi vissza a teljesítményt játékok alatt?
Valakinek van tapasztalata egy Lenovo Legion 5 pro-val (Ryzen 7 5800H+RTX 3070)?Amúgy látom pont ez a téma ma.
-
Szotyi222
aktív tag
Csak egy kis érdekesség a múltból amiről te sem hallottál
-
RM007
addikt
válasz MaxxDamage #82299 üzenetére
Azt nem tudom hogy kell. Lehet majd privátban kikérdezlek egyszer.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Synology NAS
- Autós topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Formula-1 humoros
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Cyberpunk 2077
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EAFC 25
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD HUN
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 32/1TB FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest