- Hővezető paszták
- Fujifilm X
- Steam Deck
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3DMark (2013) eredmények
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
válasz
KillHates #70076 üzenetére
Komolyan mondom kiköttetem a netet. Kell nekem ilyeneket találni:
GPD Win Max 2021-et kétféle procival rendelhető. Intel i7-1195G7-tel és Ryzen 7 4800U-val. Na már most ez előbb írtad, hogy erősebb még a Ryzen 5-ben lévő Vega 6 is a 11. generációs i7-ben lévő XE-nél. A Ryzen 7-ben meg már Vega 8 van, a képeken mégis az látszik, hogy nagyon bedarálja a 11.gen i7. Hogy lehet ez? Szerintem képtelenség, hogy ekkora előnye legyen, már ha egyáltalán van előnye. Mit néztem el? Bővebb infóért itt a gyártó oldal is.
-
Ubul86
őstag
válasz
Narancs89 #70089 üzenetére
hát 1650 az alap belépő már elég régóta, kb mint az 1050ti jópár éve, majdhogynem egy kategória. Far Cry 6 tuti nem, vagy csak nagyon kompromisszumokkal fog menni
már 1660ti is eléggé necces választás (nekem is az van, tudok tesztelni játékokat azok közül, pl Village elfut rajta)
-
Speedy007
őstag
válasz
Silverboy #70087 üzenetére
az a kérdés hogy ő mire gondolt pontosan 300K körül még használtan se nagyon lehet találni épkézláb 1660TI/2060-t inkább túl árazott 1650 illetve 1060 mennek. Újonnan ha lehet kapni szlovákiából 365k körül indul a legion 5 de magyar áfával még az is szállítással együtt 390k körülre jön ki. ugyanez igaz a 1660TI/2060-ra 350-360k körül jönne ki onnan újonnan..
-
-
Narancs89
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni laptop vásárláshoz. Az általános felhasználás mellett a játék vonal is erős, ezért gondoltam inkább itt érdeklődöm.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
2021. november - 2022 január(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
300 000 Ft körül gondolkodtam, jó lenne alatta de ahogy láttam az lehetetlen.(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Az általános felhasználás mellett a játék vonal elég erősen jelen van, de nem elvárás hogy a legújabb játékok max. minőségen fussanak.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem szeretném ilyen szinten specifikálni. Kb közepes minőségben, úgy hogy élvezhető legyen a játékélmény. Az utóbbi években ezek a játékok fogtak meg: APEX, AC Valhalla, Far Cry 6, Resident Evil Village, Tom Clancy's Rainbow Six Siege, LoL, WoW,(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15.6 " elég(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Lakáson kívül ritkán, lakáson belül viszont nem lesz fix helye.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem szükséges előre telepített(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
SSD + HDD, előbbi a játékok és a gyorsaság miatt, utóbbi a képek videók tárolására, de az önálló ssd is jó.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Inkább új, de ha tudtok egy megbízható forrást akkor a használtra is nyitott vagyok.Köszönöm
-
hito
nagyúr
válasz
vakablak93 #70083 üzenetére
Ha érdekel van egy eladó dobozos Razer Raiju Mobile kontrollerem
-
vakablak93
őstag
Érdekes, én személy szerint megvárom a Deck-et, addig ma jött meg rápróbálok egy Razer Kishire( csak hogy kibírjan addig), remélem nem lesz olyan ótvar mint a legtöbb Razer kiegészítő....
Meg tudom érteni hogy hianyolod az usb portokat a Deckről, akinek kellenek portok, annak az usb-c elosztózás még mindig nem több béna viccnél, drágán... -
hito
nagyúr
válasz
vakablak93 #70079 üzenetére
Azért van még 1-2 a bakancslistán
Aya Neo eddig az abszolút befutó!
Szerintem fényévekkel jobb, mint a GPD. OneXPlayer-hez is volt szerencsém testközelből. Annak is megvannak a vitathatatlan érdemei (akár még az Aya Neo-val szemben is), viszont a méretet tekintve az már határeset. Ez mindenképpen ellene szól. Steam Deck-re kíváncsi leszek, de az 1 USB port miatt (nagyon gáz!) ez maradni fog kíváncsiság.
-
válasz
Bluesummers #70067 üzenetére
Ruf mich an!
-
Dhampir
félisten
válasz
Kereslet feltehetően lenne rá, csak az adott fogyasztói keresettel kellene összhangban lennie az árnak.
-
A Crysis 3 Remastered is szebb, látszik a gondoskodás. QHD-ban, minden Very High-on, 100-110 FPS-t hoz, a hőfokok 68 és 75 között.
-
k-adi
nagyúr
válasz
3070 super?
-
Az alábbi gépekre vajon mekkora a kereslet Magyarországon? Lehet jönne jó pár darab
Legion 5 15ARH05H Ryzen 7 4800H / 16GB / 2× M2 512GB SSD +512M2 / Full HD / RTX 2060 6GB / Windows 10
Illetve
Legion 5 Pro 16ACH6H Ryzen 7 5800H / 16GB / 1TB M2 SSD / 2K kijelző / RTX 3070 Super (nem max-q) / Windows 10 -
Crysis 2 Remastered : QHD-ban, minden Very High-on, FPS 100-110 között ingadozik, hőfokok olyan 70-75 körül.
A 3-as csorog lefelé, azt is megnézzük. -
hito
nagyúr
válasz
Speedy007 #70060 üzenetére
Aya Neo a gép. Az idézett hsz-ben írtam, hogy proci beállítás maxon (20W, teljesítménycentrikus)
Saját appjában (Aya Space) belőhető a teljesítmény. Nem értem miért fogja vissza magát. Persze még így visszafogva is 3-5x gyorsabb, mint az aggastyán i5-6200U, és mindezek tetejében kb. hangtalan.
-
hito
nagyúr
Eléggé off, de hátha tud valaki valami okosat mondani erre.
Illetve más kérdés:
Aya Neo-t megérné szerintetek cserélni egy OneXPlayer-re (kb 60-70-et kéne hozzátenni)? Előbbiben ugye Ryzen 5 4500U van, utóbbiban i7-1165G7. Elvileg az i7 erősebb, de félek hogy lennének hátulütői (trotty, hangosabb, melegebb, stb.), illetve játékokban a driver sincs a helyzet magaslatán. Aya Neo-nak bitang jó a hűtése. Hőfokok rendben és a venti sem akar kikergetni a világból.
-
echterion
nagyúr
Tegnap délután szert tettem egy Lenovo Legion 5-re, ha már az Alienem visszatért teremtőjéhez (valami kell mindenképp, na
). Ölég' jó áron jutottam hozzá, így nem tudtam kihagyni, pedig nem akartam ennyit idén gépre költeni. Szép, jó, kényelmes, de azért most egy gondom van vele. Játékletöltés közben 80-90 fokos a procija, egy gyors TS teszt alatt a gpu el elfőzte magát rendesen, a ventik meg visítanak ezerrel.
Semmi kedvem nem volt szétszedni, de ma délután kénytelen leszek, mert ez így nagyon nem faja, játékot nem is mertem elindítani rajta.Amúgy ezt futotta meg a teszt alatt:
-
k-adi
nagyúr
válasz
KillHates #70054 üzenetére
az igen!
biztos elégedett lesz vele majd, a konfig megvan hozzáén is elgondolkoztam rajta egy pillanatra, viszont végül lebeszéltem magam, egyrészt a német-bill miatt (aztán simán lehet, hogy azt utólag ki lehetne cserélni HUN-ra valahogy??
), másrészt meg ez a quadfan jól hangzik papíron, de majd gyakorlatban megmondja az új gazdája milyen...
tessék élő példa, anus nem kell senkinek
majd arra is ráharapnak ne aggódj
-
Tudjátok mi a durva? Hogy lett is gazdája innét a topicból az X17-esnek ! Fél nap alatt
630-ért meg nem találok gazdát egy 2080-as S17-es Zephyrusnak -
Csak a topiclakóknak: Ha valaki a legerősebb Alienware X17-re vágyna akkor most megoldható egy azonnali beszerzése! Egyébként fél éves a várólista
. A LEGDURVÁBBAN FELSZERELT MODEL: I9-11980HK (180W!!) , 32GB, 2TB SSD (2x1TB WD Black RAID-ben!!), 3080 165W (!!!), 4K 120Hz G-Sync (végre a 3080-hoz való kijelző)
4.099€
Nem biznisz, nem az enyém a gép, nem én hírdetem még mielőtt sárdobálás lenne!
Ha mégis visszás a dolog, akkor kérem törölni
-
Speedy007
őstag
Úgy tűnik hogy a Windows továbbra se tud zöld ágra vergődni a Ryzen-s konfigurációkkal [link]
-
echterion
nagyúr
Köbö ennyiért.: 4k€
-
Megint OFF,
De kaptam egy 90 eurós játék pack kód ot ( Crysis Remastered TRILÓGIA +humankind)
Fórumtársaknak töredék árért kedvezményesen vihető. -
válasz
Mikulásbá #70014 üzenetére
Dehogynem meghallgattam, csak elfelejtettem beszámolni róla! Tényleg döbbenetesen jól szól a 6(!!!) hangszórója. Mondjuk nem egy MacbookPro, vagy Dynaudio-s MSI, de az Asus-ok között kiemelkedő. Talán csak a Mothership szól szebben és (természetesen) az NX90-es, de az valójában egy hangfal köré épített laptop.
-
echterion
nagyúr
válasz
KillHates #70010 üzenetére
Ejha, ez aztán a faszántos gép. Ezzel a felnyíló billentyűzettel komoly versenyre kel az Ultrával is hőfokok terén, tetzsik az ötlet.
Ilyen hőfokok mellett nincs nagyon szükség járdalapra.
Mondjuk ezt az oldalt lévő tápcsatit igazán megoldhatták volna hátra a hdmi-vel együtt.
Azért az árát is megkérik, meg kell hagyni.Hát, sajna néha hibáznak a munkások, lehet, épp két kobra között volt az illető az éjszakai műszak közepén, a gyártó meg sztem hőfokot nem néz összeszerelés után, csak funkciót.
-
válasz
KillHates #70010 üzenetére
Pofás kis gép és látom nem csak a Procin meg GPU-n van paszta
Paszta helyre tétele után mindjárt jó hőfokot produkált, az meg ilyen "gyártó" esetén elő is fordul. Az más kérdés igaz, hogy ilyen ár szegmensben ilyen "hiba" (hiányosság) elfogadható/belefér vagy sem... (azt mindenki döntse el maga)
Ezt elnézve a DTR maradása nem is lesz annyira indokolt a piacon, kivéve az "asztali" hardweres/spec. által szerelt gépek esetén. Az meg csak a Clevo esetén van jelen. -
Fú, gyerekek! Ma járt nálam egy Asus Zephyrus S17-es (nem Mikulásbáé!)
Valami besz@rás jó gép, elképesztően szép kijelzővel (1440p 165Hz)
A billentyűzetét anno rommá dicsértem a G733-asnak, hát ezen még faragtak egy kicsit! Sokkal hallkabb és a nyomáspontja MÉG határozottabb! Sehol sem szivárog ki alóla a fény, csak a betűknél! Matt fekete, baromi jól néz ki! i9-11980 - RTX3080 (145W) kombóval és valami mocsok gyors Samsung SSD-vel (sajnos nem tudtam megnézni, mert a hűtés rá volt ragasztva)
A gép bontatlan volt (minden gyári szalag sértetlen) a gazdája egyből hozzám jött a notebook.hu-tól vasalásra. Éppen tamáskodni akartam, hogy Mikulásbának nagyon jók a hőfokjai és lehet, hogy nem kellene szétszedni a gépet, feleslegesen költeni rá. Befejeztük W10 a telepítést, felraktam a HWinfo-t, ami el is indítottam, felraktam felraktam az AIDA-t, beizzítottuk az ArmoryCrate-et, háttér, színek beállítása, stb. Rápillantottam a HWinfo-ra és 90 fokokat karcolt a CPU!Oké, hogy i9, meg abból is a "b@szató" fajta, de a sokkal melegebb 10980-am, sem tolja el magát 90 fokra, csak ha nagyon húzom a haját...
Oké, ebbe bele kell nézni! Az összeszerelési minőség Mothership-szintű; minden nagyon patent, az alsó takaró dekli is FÉM! A hűtése döbbentesen brutális ilyen vastag radiátort még men láttam! Oda raktam egy SSD-t a viszonyításhoz:
Ilyen mennyiségű hőcsövet desktop procis DTR gépekben szoktam látni:
Nagyon okosan el van szeparálva az SSD a meleg zónáltól, mivel az egy nagy gap-padon keresztűl a fém alsó burkolatnak adja át a meleget!
Íme az emelőmechanika:
Nem úgy tűnik, hogy ezzel valaha is lesz gond, nagyon masszív szerkezet!
Levettem a hűtést és jött a feketeleves, azaz inkább a magyarázat, hogy miért melegedett ennyire a processzor!
Aki összerakta a gépet, volt olyan trehány és ott felejtett egy gap-padot a proci sarkán és amikor a hűtés rá került a procira egyszerűen az szétnyomódott és kiszorította a folyékony fém pasztát minden felé és temészetesen el is billent a hűtés !
Biztos nem volt jó napja annak aki ezt a gépet összerakta, amit megértek olyan körlmények között dolgoznak nyomorultak, de azért viszont azt nem értem, hogy a minőségellenörzésen hogy ment át ilyen állapotban?Szerencsére nem volt más gond, a hűtést, az alaplapot és a procit sikerült letakarítani. A GPU is kapott a gyári gitt helyett Prolimatech-et. És az őserő eredeti pompájában mutatta meg, hogy mit tud:
A GPU 75 fokig kúszott fel SP alatt, a proci is megállt AIDA alatt 81 foknál! -
-
zsolti75
senior tag
válasz
FőDudu #69998 üzenetére
Attól függ ki mire használja.
Most ránéztem és a specvp13 snx-03 teszt alatt a T500 tud 77fps-t míg a 2080 valami 7-8fps-t.
De a photoshophoz nem szükséges quadro, a jó kijelző inkább.
De hogy az alap kérdésedre is válaszoljak, a T500 kb a M2000/P1000 szintjén van, én sokáig használtam ilyen gépeket 4K kijelzővel. Nem volt gondom velük. A cpu hamarabb fogyott el, de azok még intel 7gen-es gépek voltak.
Szóval nyugodtan vehető hordozós néha kicsit szerkezgetek rajta gépnek. A komolyabb feladatokra ott vannak a HP Power és a Fury gépei. A studio megint egy furcsa szerzet ebben a sorozatban, olyan legyünk vékonyak, de erős hardverrel konstrukció. -
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #70005 üzenetére
En a 15" verziot fogtam a kezemben es probaltam ki, de az is nagyon rendben volt.
Meg valami pre production verzio volt - de egy az egyben az XPS a hazat tekintve.
Csak kicsit sotetebb szinu. -
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #70001 üzenetére
Dell-t meg megzargatom. Igazabol nem surgos, 2-3 honap lenne ra.
De ugye ev vege jon, akkor meg a fu sem no... -
FőDudu
veterán
válasz
Gergello #70000 üzenetére
Foleg Photoshop, indesign - inkabb kep szerkesztes, nem video.
Egyszerubb dolgok, flyer-ek keszitese, szorolap, olyan dologk amik kimennek 4k kijelzokre (totemekre).
De szeretnek nekik valami normalis hardvert adni. Penz van ra - inkabb a ceges dologk a kotottsegek. Nem mondhatom, hogy vegyenek Razer-t a munkara ha nincs ra rendes szerviz ami par napon belul cserel vagy javit. Business support kell. Hp/Dell/Lenovo ami talan kepes erre.
Dell mutatott pofas uzleti gepet 2 hete - egy az egyben olyan mint az XPS (csak nem ezust, hanem grafit a haza) es abban is lehet 3070-3080. Meg megnezem azok mikorra tudjak hozni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest