Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
válasz
Csupati #104099 üzenetére
Meg vannak orulve a gyartok.
Most lattam full SSD tarolos otthoni storage-et.Kicsit tulzas ez otthonra, ki a tokom tud 10gbe halozatot tartani otthon?
Meg a 2.5gbe is ritka, hiaba ajanl mar nehany ISP 2.5 gigabitet mint internet sebesseget.Az ertelme kb a TB4 lenne, azt nem neztem tud-e mondjuk Power Delivery-t. Mert akkor kb a dokkolotol kezdve az osszes tobbi funkciot is at tudna venni - nem csak egy ujabb eszkoz lenne a lancban.
Otthoni tarolonak ez meg kicsit futurisztikus. Persze, ha van penz lovera, akkor mehet bele az 5x8TB Sabrent Rocket - de ugye az az egyik legjobb es legdragabb SSD a piacon, szoval ezek sem szarral gurigaznak a tesztek soran.
-
Dhampir
félisten
A Dell Alienware az új Intel Core Ultra processzorokkal érdekes lehet.
-
rodman73
aktív tag
Tudom van laptop beárazós topik, de egy i5-11400h, 3060-as Legion masina mennyit érhet most kb? 17 collos, van még garancia is rá. Sajnos felmondtak a munkahelyemen, lehet kell a pénz.
-
echterion
nagyúr
válasz
Macilaci235 #104062 üzenetére
Én ezt javaslom akkor:
Lenovo Legion 5 17ACH6H, ha plusz 16GB-tal kéred, akkor kijön 505ezerből, ami ötezerrel a kereted felett van, de ennyit sztem megér a 3070-es gpu-val. Vagy vedd 16GB-tal és később vegyél hozzá még 16GB-ot, ha szükségét látod. Windows nincs hozzá, de azt kulcs nélkül is használhatod plusz kulcsot venni csak párezer forint manapság.
-
ZsoltGoku26
junior tag
válasz
PedroPascal #104087 üzenetére
Fogalmam nincs de valószínűleg nyomodott valamit
-
Csupati
őstag
válasz
ZsoltGoku26 #104086 üzenetére
15.6 edp 40 pin slim, a kérdés hogy még a füles vagy már a fül nélküli verzió ami neked kell. Azt nézd meg hogy , eszközkezelő-->monitorok-->általános PnP(a laptopé ha esetleg külsöt is használsz)-->jobb klikk tulajdonságok -->részeletek-->hardverazonosítók
valami olyat kéne látnod hogy MONITOR\és itt írja a tpust. ez alapján postosan meg tudjuk mondani mi van benne és tudunk ajánlani csere kijelzőt ami akár szebb színekkel , felbontással vagy képfrissítéssel rendelkezik igény esetén, bár a 1650 nek a fhd bőven elég lenne. -
PedroPascal
őstag
válasz
ZsoltGoku26 #104085 üzenetére
Mitől lett ilyen?
-
FőDudu
veterán
válasz
ZsoltGoku26 #104082 üzenetére
Eddig barmilyen kijelzot rendeltem gyari volt, emellett 1-2 nap alatt megjon (nemetektol).
-
Csupati
őstag
válasz
ZsoltGoku26 #104082 üzenetére
Nézzünk jobbat mint ami benne van? Én ebayről rendeltem a Dell-be ott sokkal olcsóbb vagy ennyiért sokkal jobbat kapsz. De lehet ha megkeresed KillHates kollégát tud segíteni ezügyben.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
PedroPascal #104070 üzenetére
Néhány Zenbooknak van olyan fedlapja, ami "ujjlenyomatmentes". És azokra nem csak rámondják, tényleg az. Megfordult már pár darab a kezeim között. De sajnos elég ritka, kár hogy nem terjedt el jobban az ilyen felület.
Tök jó kézbevenni a komolyabb Thinkpadeket is a fém/magnézium vázas házukkal, de iszonyú ujjlenyomatmágnes mind, pillanatok alatt borzalmasan tudnak kinézni. -
Csupati
őstag
válasz
ZsoltGoku26 #104075 üzenetére
Az foltos , valamit oda vertek neki, ha most bontattad ki és zsír új akkor rohanj a bolthoz reklamálni , ha használtan vetted akkor kijelző csere(mégha garis is, ezzel nem foglalkoznak!).
-
FőDudu
veterán
válasz
ZsoltGoku26 #104075 üzenetére
Szerintem hatulrol nyomodott meg es a kijelzo haten levo folia serult...
Nem nagyon ertek a kijelzokhoz, de ez nem 1 adott pixel, hanem sok pixelt lefedo serules. -
Csupati
őstag
válasz
grizlisandor #104071 üzenetére
Nem kell vadászni, megnézed mi van benne, abbol tudod hol a csati, hány pines, füles vagy nélküli slim, és voálá bármi mást berakhatsz, még akár oledet is!
A szerelő vadászás ... Egyszer kell feljönnöd pl KillHates -hez belerakja és onnantol többet nem kell bántani, rögtön megvan a pasztázás takarítás is. -
FőDudu
veterán
válasz
ZsoltGoku26 #104072 üzenetére
Ez nem pixel hiba.
-
Csupati
őstag
válasz
FőDudu #104065 üzenetére
Ha abban van , ugy halottam azokat a 3k 90 és 120hz es kijelzőket nagyon dicsérik.
#104068PedroPascal
A fém váz sokkal stabilabb merevebb mint a müanyag, ellenállóbb a karcokkal szemben . És amikor sokat viszi az ember magával a gépet nagy előny ha pl a táskában nem csavarodik mégha minimálisan is amit alig veszel észre, azt nagyon meghálálja a hardver föleg ezek a nagyon sok rétegű alaplapok.Jobban bírja ha mondjuk a táskában is véletlenül neki koccan valaminek. És érzetre is teljesen más mint egy müanyag.
Nem rosszak a müanyag gépek de amikor arról van szó hogy prémium gép,akkor nem legyen full müanyag a sporolás miatt, mert rögtön nem kelti és nem is érződik prémium gépnek. -
ZsoltGoku26
junior tag
Sziasztok! Asus rog strix laptopom a kijelzőn egy apró pixelhiba található de működés esetén csak fekete háttérben látszik akkor nincs szükség cserére? Ez képen —> [kép]
-
PedroPascal
őstag
válasz
Evil Snowman #104069 üzenetére
Prémium telefonokat is 99%ban tokban hordják pedig az sokat van a kézben a lapost csak belül tapizzák általában.
Nekem az ujjlenyomat mentés megoldás lenne nyerő de ezt nem igazán tudja egy sem.
-
válasz
PedroPascal #104068 üzenetére
Nem az "ultra vékony" fémnek hazudott leheletnyi fémrétegre gondolok, amit egy-két gyártó általában a kijelző fedlapon elhelyez.
Ha fogtál már a kezedben bármilyen Mac-et, akkor szerintem te is érezted azt a szignifikáns különbséget egy műanyag házas géphez képest. Windows vonalon - és ezt bármikor és bárhol ki merem jelenteni - ezt egyedül a Razer tudja, és pont.
Amúgy, ha KH olvassa nyugodtan kérdezd meg, hogy mit szólt a legutóbbi pasztázás során amikor elvittük neki újra pasztáztani a párom Razer Book 13-asát.Egy műanyag soha nem lesz jobb sem érzetre, se semmilyen más szempontból mint egy fém. És legyen szó bármilyen tárgyról, nem csak laptopról.
-
PedroPascal
őstag
válasz
Evil Snowman #104067 üzenetére
Amúgy ez miért fontos? Egy jobb minőségű műanyag sokszor jobb mint az utra vékony fém váz.
-
-
válasz
PedroPascal #104058 üzenetére
Még nem kaptam meg, megelőlegeztem a kiírást.
Bebiztosítom a jövőmet. Remélem a szoftvereket ezek után úgy fogják megírni hogy kihasználja azt az előnyt, ha van adjunk neki.
Bár nem sok reménnyel kecsegtet egy quad channel nem lenne rossz. A modulok egyenként, párban nem támogatják, esetleg együtt a tök egyforma négyes egy olyan laposnál amivel tolom jó lenne.Még sose láttam olyat.
-
Macilaci235
friss újonc
Sziasztok!
A segítségeteket kérem: játékra vennék új gépet, árban 400-500k-t költenék rá.
Tanácstalan vagyok, nézegetek minden oldalt, videót ki szerint mi a tuti, de vannak infók amiket sehol nem találok (vagy átfutok rajta hozzá nem értő szemeimmel).
Tudtok mondani olyan gépeket amik ezeknek megfelelnek?
Minimum igényeim:
-1TB SSD (ha kell bővíteném)
- 32GB RAM
- IPS kijelző
- proci, videókártya - vigye az újabb játékokat is - persze ebben az árkategóriában tudom nem lesz egy paks 3
- strapabíró kasztni, billentyű, jó hűtés - talán ez lenne a legfontosabb, ha kell a teljesítményből lejjebb adok de ne pusztuljon meg a gép pár év után
- hangszóró, kamera és egyéb extra dolgok nem fontosak
Főleg ASUS, ACER és LENOVO gépekben gondolkodom (eddig a legion 5 széria lenne a nyerő)
Előre is köszi a segítséget! -
FőDudu
veterán
válasz
PedroPascal #104054 üzenetére
Soha.
Asztalon. -
-
Ubul86
őstag
válasz
grizlisandor #104048 üzenetére
400ért már 3070es is van lenovoból aprón (vagyis tegnap volt, meg én is annyiért akarom majd felrakni a közeljövőben)
-
Csupati
őstag
válasz
grizlisandor #104048 üzenetére
Szia, 3060 alá ne add! A 3050 el ha újabb címeket szeretnél majd tolni, a 4GV Vram kevés lesz. Itt megjegyezném hogy a 6gb os 3050 is átverés, mert a busz 96bitre lett butitva így érdemi teljesítmény különbség nincs a 128bit 4 GB hoz képest.
Esetleg 3070 es gépet keress, vagy 3060 As olcsóbb gépet és a kijelzőt meg ki cserélteted, én is azt csináltam a dell G15 5515 el, egy qhd 165 hz 100% DCI P3 kijelzőt kapott. -
grizlisandor
veterán
~350 ezer forint körül mivel bővítsem a használt(de garanciával rendelkező) notebook keresésemet szerintetek?
¤Legalább 15.6"(nem szeretnék egérmozit) 350+ nit fényerővel és 90%+ srgb értékekkel, meg jó lenne, ha gépelés közben nem földrengést élne át(screen wobble).
¤Játék egyre ritkább, így szerintem egy ~RTX3060 és bőven elég lenne.+Legion 5 Pro ezt teljesíti, akár egy 3050-nel is bevállalnám, de talán belefér a keretbe a 3060-nal.
-Legion 5 sajnos csak 300 nit fényerővel bír.
-LOQ 4050, hiába 350 nit fényerő, csak 66% srgb, azzal még talán együtt tudnék élni, de ptsd-m lesz a screen wobble-tól. -
válasz
Ubul86 #104044 üzenetére
Talán ha egyszer-kétszer találkoztam olyan programmal ami nem engedte használni. Nem tudom már melyik, régen volt. Valamelyik internetes játék blokkolta a használatot. Azóta mindig frissítem mikor jön új változat. Jelenleg az AB a legfrissebb nálam, a Riva egy számmal régibb vagyis beta, mert azt teljesen törölnöm kellett volna, hagytam a régebbi változatot mert úgy is jó minden.
Esetleg nálad valamelyik laptop driver blokkolhatja? A laptop gyártója nem engedi használni? Ezért is kell Intel és Nvidia páros, annak atom biztosnak kell lennie együtt.
-
Ubul86
őstag
leesett, elkell indítani az MSI afterburnert is. Azt hittem elég csak a hwinfo.
-
válasz
FőDudu #104038 üzenetére
Nem. Mint írtam ebben a gyári paszta volt.
Egyébként nem áll a kilyukadás a folyékony fémtől történet a véleményem szerint. Mert a 9-ik generációs Alienware gépemben (lassan 5 éves) még mindig teszi a dolgát a hűtés, pedig ha valamin vékonyka a hőkamra burkolata akkor azon az! Attól behorpad, ha a rászáradt pasztát az ember lesikálja! -
válasz
MaxxDamage #104034 üzenetére
Egyértelműen!
Mondjuk van egy-két cifraszopás: pl Zephyrus Duo, meg az egyéb "felnyílós" cuccok, de az elhanyagolható.
-
válasz
PedroPascal #104030 üzenetére
Jogos elnézést ez szarul jött ki
. Írtunk laptopokról és az Asus eddig nem került elő. A hszedről pedig nekem beugrott hogy pont az Asus kihagytuk miközben végig vettük a laptopokat.
Biztos jó minőségű a műanyag ezt nem kétlem ilyen kategóriánnál. -
FőDudu
veterán
válasz
KillHates #104016 üzenetére
Linkeltem mar egy Reddites topikot, ahol a VC hutes a felhasznalo szerint kilukadt, mert a GPU fole az elvekonyitott reszen folyekony femet hasznalt.
Elkepzelheto, hogy valami hasonlora futottatok ra.
Remelem lesznek olyan jo fejek, hogy kicserelik a hutest - bar csere eseten tutira azt fogjak kerni, hogy kuldje ki a gepet.
-
Gergello
addikt
válasz
MaxxDamage #104029 üzenetére
Ennek melyik része volt fém, fedlap ?
-
DF - Hawk Ops
Na ez az ami még érdekel is! -
-
válasz
MaxxDamage #104029 üzenetére
Ja... csak szerelni utálatos.
-
PedroPascal
őstag
válasz
DamianB #104026 üzenetére
Nem tudom ez, hogy jött a hozzászólásomhoz, de ha már anyaghasználat akkor nekem is van tapasztalatom. 3 éves Asus Expertbook 700k volt, alig használtam, de több helyen megkopott az a csoda alumínium, magnézium ház. Gyári tokban kopott meg nem a használattól. A mostani gépemnek semmi baja bár 3 hónapos múlt csak. Nem érzem azt, hogy rossz minőségű lenne.
-
-
-
válasz
PedroPascal #104011 üzenetére
Tartalék opciónak még ott van egyébként az Asus is az Asusshop 10 hónapos 0 %thm akciója nagyon csábító. De nem tudom megszokni ezt a műanyag stílust amit hoznak. Emlékszem még amikor régen itt a nagy G75 szériákról beszélgettünk és hogy azok milyen jól megvoltak építve aztán jöttek ezek a müanyag gépek milliókért és elment tőlük a kedvem.
-
válasz
Csupati #104001 üzenetére
Dehogy zavarsz ne viccelj. Engem pont érdekel és anno tervben volt hogy elmegyek ebbe az irányba és elengedem a gamer laptop vonalat hogy sporoljak volt rá esély aztán most megint belekerültem abba az irányba hogy sokszor vagyok olyan helyen ahol nincs vagy nagyon rossz minőségű az internet. szóval oka fogyodtá vált de attól még kíváncsi vagyok rá.
-
Ubul86
őstag
más, hwinfo-nál elvileg már kilehet írattatni a játékokon belül az értékeket, nem kell az msi + rivatuner
beállítottam az érzékelők settingsnél hogy melyikeket írassa ki, de nálam nem írja ki a játékoknál...valamit elfelejthettem, vagy ki hogy állította be, ha esetleg már abból használja? -
Csupati
őstag
válasz
KillHates #104016 üzenetére
Bakker
Lehet egy próbát megérne, hogy felveszi a Razer el a kapcsolatot e mailben és leírja hogy a VC hűtés megadta magát, és mit tanácsolnak mit csináljon, hátha lesz annyira jófej hogy küld egy másik hűtést ezt meg vissza kéri elemzésre hogy vajon széria hiba lesz vagy egyedi eset. -
Na, szombaton akasztották a hóhért
imike79 elhozta a 2022-es 17"-os Razer Blade Advanced gépét.
Mint azt már tudjuk ebbe full-cover vapor chamber hűtés van és még a combos hardver sem szokott gondot okozni neki. A hibajelenség az volt, hogy a gépben a GPU már böngészés közben is bele-bele nyal a 80 fokba, terhelésre bőven 90 fok fölé szalad és inkább lekapcsoltuk a tesztet nem szerettük volna, ha megsül a méregdrága 3080Ti benneEz a "hiba" egyik napról a másikra jelentkezett, mert a gép folyamatosan volt az Afterburner OSD-n keresztül. A gép soha nem volt szétszedve, a gyári paszta volt rajta.
Abban bíztam, hogy valami nagyobb szöszmösz levált a venti lapátokról és eltömítette a radiátort.
Szétszerelés közben már egyre inkább rossz érzés kerített a hatalmába: a gép belül nagyon szép tiszta volt. Mivel a Razer ezen a konfigon még kerámiapasztát is használ ezért az újrapasztázásban bíztam, hátha a gyár (ami egyébként nem rossz fajta) paszta valahogy megmihálylott és az okozza a gondot. A hűtés levétele után láttam, hogy -igaz- eléggé "kiszilikonosodott" a gyári paszta, de igazából, nem itt lesz a gond.
Kapott a GPU és a CPU is a graféntasakos-indiumos csodapasztából, de ez sem változtatott szignifikánsan a problémán; terheletlenül nyertünk 10 fokot, de terhelve hamar beleszaladt a GPU és a CPU is a 95 fokba.
Ekkor került elő a hőkamera, mert már más nem jutott az eszembe és megdöbbenve igazolta a legroszabb sejtésem: a hőkamra elengedte a kondenzációs anyagot és megszűnt a keletkező hőt elosztani:
A zöld négyzetek a jéghideg radiátorok és a kék nyílak a levegő áramlása. A fekete kerek foltok a ventilátorok. A 60 fokos hotspotot az IDLE GPU produkálja, a CPU csupán pár fokkal marad el tőle.
Ez egy közelebbi kép:
A márka mentségére szolgáljon, hogy ez az első Razer amivel ilyen problémára futottam rá! -
laca71
aktív tag
Sziasztok
Legion 5 laptopot keresgélek használtan
játékra szeretném használni...
melyik a jobb választás
Sajnos nem találok 1660Ti változatot...Rtx 3050 Ti
-AMD Ryzen 5 5600H
-1920x1080, 165Hz
-16GB RAM
2 évesLegion 5 17,3" / i5-10300H / GTX 1650 Ti / 512Gb SSD / 2 év garancia
LEGION 5, Intel I7-10750H !!!! Nvidia GTX1650i (4 GB) 8/256
-
Csupati
őstag
válasz
ricogsm #104009 üzenetére
A vapor chamber hűtés teljesen máshogy működik.
A hőcsőnek kell egy bizonyos vastagság stb hogy jó legyen, jól vezeti a hőt , de minél forobb a felület a hatékonyság romlik.
Ezzel ellentétben a vapor megoldás, kitűnően vezeti a hőt , nem romlik a hatásfok nagy hőmérsékletnél sem, sokkal vékonyabb mint a hőcsőves megoldás , viszont a formája limitált. -
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #104006 üzenetére
Igen tudom, úgy volt hogy én is benevezek sűrű lapatos ventire a P751 hez, meg 30xx meg az alis hűtő. Aztán nem úgy lett.
-
-
válasz
Csupati #104001 üzenetére
És mi van akkor ha otthon már rég beüzemelte a talán tőled vásárolt clevot napi használatra?
Legutóbb azt mondta kettő is van neki, nem biztos hogy eladásra mindkettő! Tudom hogy tudja mit ér az főleg annyiért amennyiért kínálják egyesek. Azért az mégis csak egy laptop nem is akármilyen egyedi konstrukció. Ilyen muszáj hogy legyen a laptopokat javító szakembernek.
Persze erre majd kíváncsi vagyok mit mond.
Kizártnak tartom hogy egyet nem tart meg belőle, ha másért nem mutogatni az utókornak.
-
Csupati
őstag
válasz
DamianB #103988 üzenetére
Amugy ahonnan szedted a 65C értéket ha tovább olvasol ottvan pár kép, érdemes megnézni , igen tényleg 65C a max de a 160W os power limit ellenére a Proci csak 90W on evett maximum. Az össz rendszer fogyasztás olyan 200-240W lehetett a VGA-val együtt, a 330as táp ellenére.
És ahogy Maxx is írta, a srác egy X170 ről váltott, ami 250W+ GPU és a CPU a 10900K is allcore 5ghz en ment , és rendesen szív vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Motoros topic
- Milyen SSD-t vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Óra topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged