Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
Ha minden jól megy holnap érkezik a Scar II-m. Szerintetek be fogja venni a gyomra a win10-zel belakott SSD-met? Vagy majd jön a kék halál? Gondolom bízzak a legjobba és készüljek a legrosszabbra => mentsem az adatokat.
-
echterion
nagyúr
válasz
thomasvold #48096 üzenetére
Energiagazdálkodást nézted? Tedd át teljesítménycentrikusra, ha nem ott van. Illetve a táp alap, hogy legyen bedugva. Első blikkre ez jutott eszembe.
-
thomasvold
őstag
Srácok, hol lehet azt állítani, hogy maximális kihasználtsággal pörögjön a processzor? Videót kódolok és mind a 8 mag csak 40%-on ketyeg.
-
válasz
perfegor17 #48092 üzenetére
Nekem a nagy váltás a 30 fps ről 60 fpsig és fhdről 2kra történő váltás .
90 fps fölött már nem láttom a különbséget. -
GangBAng^
tag
MSI GT73EVR 7RF Titan i7-7700, 1070, úgy néz ki , hogy sikerül szert tennem egy ilyen gépre
majd meglátom megbírkózom -e a kilókkal
-
matyee
őstag
válasz
perfegor17 #48090 üzenetére
Igen 60hz-ről 120hz-re hatalmas az ugrás, és megéri feladni a gsycnet érte sztem is!
-
matyee
őstag
válasz
Gaberiellb #48088 üzenetére
Abban a gépben nincs, mert a jobb paneleknél bukod a gsync-et. Persze ez is szubjektív, de generálisan szerint az a panel az optimális (v. a 144hz-es lg).
-
matyee
őstag
válasz
Gaberiellb #48085 üzenetére
Koszi ahogy sejtettem
-
Balázzs
senior tag
-
Gergello
addikt
-
hito
nagyúr
válasz
telefonmágus #48079 üzenetére
Azért ezen kemény lehet megírni egy diplomamunkát
-
Gergello
addikt
válasz
Mikulásbá #48072 üzenetére
De hogy kapcsolom be ?
Köszi Maxx, nagyon elégedett vagyok vele. Nekem jó ez így, Clevo nagy falat lett volna. Nálam váló ok, ha a hosszú í nem a shift mellett van, szóval az kilőtt amúgy is egy pár gépet.
Nagyon örülök, hogy Mikulásbá tanácsára nem a kis Zephyrust vettem, 17,3"-on teljesen más élvezni még a netezést is. -
Gergello
addikt
válasz
MaxxDamage #48068 üzenetére
Nem igazán tudok mit mondani, egy superposition tesztet már raktam be, gondoltam még rá, hogy a fire strike-ot lefutottam, de nem volt kedvem letölteni.
Billentyűzete, kijelzője jelentősen jobb mint az Omen volt. Hardware sokkal erősebb, de az Omen régebbi kiadás volt, szóval felesleges összehasonlítani.
Hőmérséklete olyan 70 fok max, de nem is figyelem folyamatosan hwinfo-val, csak az Armoury Crate-be szoktam benézni néha játékközben alt+tab-bal. Most töltöm le a Witcher 3-at, azzal majd hwinfo-zok egy kicsit, az valósabb képet ad.
Cpu energiagazdálkodást azt 99%-ra raktam, ahogy beszéltük.
Külseje ebben a világos színben tetszik, nem hiányzik a fém, elég a Strix G kiadás is.
Kis negatívum, hogy valamilyen alacsony fordulat van egy kis rezgő hangja a cpu ventinek, talán olyan 1500-1800 rpm körül. Felette vagy alatta semmi. Ha silent módban használom irodai munkára, akkor a cpu venti az 0 rpm. Most itt ez a Optimus nem tudom, hogy működik-e, nem látom, hogy hol tudnám ellenőrizni azt, hogy netezés közben kikapcsol-e az RTX2070.
Szoftveresen nagyon jó. A MyAsus és az Armoury Crate is sokkal komolyabb program mint a HP Omen Command Center volt. Annál sokkal sokkal jobb gép. Más gamer géphez nem tudom hasonlítani, mert előtte egy Dell Precision M6600-asom volt. -
KISDUCK
addikt
válasz
Ubul86 #48028 üzenetére
Otthon én is monitorral használom az albérletben meg a la nature. Most rendeltem otthonra új monitort mert a mostanit átrakom a letöltős gépre. Eredetileg ahhoz akartam újat venni, de mohó g3¢i lettem ahogy nézegettem a webshopokat. Oszt behúztam egy 29"-es hdr10-es freensyces diszpléjportos hangszorós szipiszupi ultraszékes koreai csodát. Kíváncsi vagyok milyen széles képen járszani meg a hdr-re is kíváncsi vagyok hogy mit tud. A felbontás ugye kb 25%-kal nagyobb mint a fhd remélem azért nem lesz érezhető visszaesés teljesítményben.
-
zsakadam
tag
válasz
simo9555 #48066 üzenetére
Ajjaj... Nekem is pont ilyen gépem van és pont ugyanezt csinálja... KillHates a megmondhatója... Most van a gépem a FixDirectnél második körön... Első körben újrapasztázták, de az ő pasztázásuk is csak 2-3 napig bírta... Utána visszamentek a hőmérsékletek... Nekem is G731GV-m van...
-
simo9555
tag
Sziasztok!
Adott egy ASUS G731GV típusú gép. Újrapasztáztam jobb hőmérséklet reményében, és az a tapasztalatom, hogy 2-3 napig a 90 fokot sikerül letornásznom 75-re (Noctua NT-H2), viszont utána ismét felkúszik a hőmérséklet 90 fok környékére. Több laptopot is pasztáztam már ilyet még nem láttam. Egyébként már a fehér VRM-eken levő pasztát is "újrapasztáztam" K5-Pro-val. Ha valakinek van ötlete a probléma megoldására megköszönöm.
-
kdavid23
aktív tag
válasz
GangBAng^ #47991 üzenetére
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) -
Ubul86
őstag
jó, persze, olyanran gondoltam én is hogy pl most sima net
mert azért 1 óra render, és nem tudsz mit csinálni mellette, az úgy nemgyerebe (számomra, lehet hogy amúgy ennek így kell lennie)
azt most én se várnám el, hogy egy erőforrás igényesebb játék menjen mellette, de sima net, esetleg egy film még talán a jólenne kategória -
wanted5
őstag
válasz
Gaberiellb #48045 üzenetére
Nehogy magadra vedd, nem lenézként írom ezt, de minden értelmes ember az OBS-t használja. Gyakorlatilag bármelyik streamert nézd meg, a millióból talán 1 fogja az xsplitet használni, mert ő hópehely.
Van benne magyar nyelv is, de angolul szerintem könyebb beállítani, tutorialt is hamarabb találsz hozzá.
Igazából telepítés után annyira nagyon nem is kell hozzányúlni, majdnem plug'n play.Ha új nvidia kártyád van, akkor NVENC(new) kodekkel, fix (CBR) 6000-es bitrátával mennie kell tökéletesen.
-
hito
nagyúr
Basszus, egy órája megy a kő kemény render és 69-70fokos a procim, GPU meg 61fokos
Teljesen oda vagyok!
Ez úgy nézett ki múltkor, hogy proci 90-95fok között mászkált, sőt volt 98fokon is.
-
matyee
őstag
válasz
Gaberiellb #48041 üzenetére
Kösz!
-
gago1975
őstag
Srácok, ki tud olyan steam, vagy videó rögzítő programot amivel normális kép-hang minőségű videót lehet csinálni a játékokról?
Próbáltam az nvidia experienceben, illetve a xplit steam-et de egyik se az igazi, nem jó.
Az nvidia hiâba rögzít 1080p60-as, a hang amit rögzített katasztrófa, a xplit pedig rohadt fakó és szaggat, nem olyan folyamatos mint az nvidia.
Tipp esetleg amelyiknél minden jó? Esetleg ami nem mp4 ben rögzít, ezáltal a hang is jó hanem esetleg mkv ban?
Köszi előre is. -
válasz
VANESSZA1 #48035 üzenetére
Szia!
Javaslom a mostani gépeden munka közben futtass monitorozó programot. A dell-nek van erre gyári megoldása a precision-hoz (elfelejtettem a nevét, talán performance optimizer része), de a HWI is jó, és rögtön látni fogod hol van a szűk keresztmetszet, hány százalékban van kiterhelve (vagy mennyire nincs) a cpu/gpu.
Nem írtad milyen szoftvereket használsz, gyere privátba, szívesen adok tanácsot mielőtt ilyen 1,5-2millás szörnyekre szórnád a pénzt. -
Sziasztok,
új laptop vásárlás előtt állok, és szeretném a szakik véleményét kikérni, hogy melyik processzort VGA kombót érdemesebb választani ha videóvágáshoz és CAD tervezéshez lesz a gép. Bár tudom hogy nem Gamer gép, de talán tudtok segíteni.
A lehetőségek:
-Intel Core i7-9850H (6 Core), 2.6 GHz (4.6 GHz Max Turbo) & 16GB NVIDIA Quadro RTX 5000
-Intel Xeon E-2286M (8 Core), 2.4 GHz (5.0 GHz Max Turbo) & 8GB NVIDIA Quadro RTX 4000
-Intel Core i9-9980HK (8 Core), 2.4 GHz (5.0 GHz Max Turbo) & 6GB NVIDIA Quadro RTX 3000Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Ubul86
őstag
válasz
thomasvold #48032 üzenetére
mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy ahol vagyok, ott 1.5 hónapja vagyunk, kertes házban, direkt kialakítva egy dolgozószobát nekem, megfelelő körülményekkel. Előtte 48 nm^2-es panel, másfél szoba, mondhatni esélytelen volt ez a megoldás a körülményekhez képest, szóval a legtöbb esetben kanapéra le, ölbe be a gép, és úgy mentek a dolgok. Nem hiányzik
-
Ubul86
őstag
válasz
motifator #48031 üzenetére
kiterjeszteni én is kiszoktam, viszont itt most túl nagy a különbség számomra a laptop kijelző és a monitor kijelző között, munkahelyen én is úgy használom, ahogy te írtad, csak ott kisebb különbségek vannak. Bár ott alapból egy 14"-os lenovo van, szóval még kisebb
mondjuk láttam bent olyat is akinek 3 van, bár főleg grafikusoknál
-
motifator
senior tag
válasz
Ubul86 #48028 üzenetére
Nekem ha asztalon van a gép akkor kiterjesztett módban használom, hozzászoktam a 2 kijelzőhöz, ha pl. képet szerkesztek a laptop monitorra rátolok egy koncertet, kellemest a hasznossal. Játék pedig nekem élvezetesebb egy 24’ 144Hz monitoron, mint a kisebb kijelzőn. Szerintem nincs ezzel semmi gond, attól még mobil számítógép marad, ha kell, felkapom és go.
-
Ubul86
őstag
válasz
MaxxDamage #48029 üzenetére
igen, úgy használtam itthon, ahogy mondod, 1.5 hónapja hoztam el kb a monitort, és most volt kedvem rákötni a laptopra
aztán most úgy maradt, játék alatt is
(laptop kijelzőjét kikapcsolva)
Munkahelyen úgy szoktam, hogy két monitor a laptopra kötve, az már hozzászokott dolog, csak ott amúgy is linux megy, szóval fordítva működtem eddig otthon
(windows + monitor nélküli laptop
)
szóval, ha vége a home officenak,erősen gondolkodok egy hasonló kaliberű monitoron, mert ezt úgy is vissza kell vinni.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Ubul86 #48028 üzenetére
Nyugi, sokan használjuk eredeti kijelzőről és + TV-ről is a lapost (ha nem visszük épp sehova)
Azért ha otthon vagyok, egy 55" jobb mint a 17" na
Az a Dell 75Hz amit linkeltél, munkára bőven jó, de akár másra is.
Azért használd csak a laptopot úgy is ahogy kell, ha már laptop. -
Ubul86
őstag
akik itt konkrét gémer gépekkel vannak el, legtöbbjük monitorra csatlakoztatva használja? én elhoztam home office miatt a munkahelyi Dell 27"-os monitoromat, gondoltam megnézem már milyen vele, és most kezdek rákattanni itthon is hogy akkor azon programozok és azon játszok. Csak így óhatatlanul a fejemben van, hogy: de akkor miért nem asztali gép? :]
viccet félretéve, csupán csak arról van szó, hogy csak én vagyok ilyen hülye, hogy úgy érzem ilyenkor, kihasználatlan a gép?
(főleg ha már 144hz-es panelt kapott, a monitor szerintem meg nincs annyi)
legalábbis erről van szó, nem látok ilyen infót: https://www.arukereso.hu/monitor-c3126/dell/se2717h-p345696162/#velemenyek
-
válasz
Pocok256 #48018 üzenetére
Szerintem egy emberként könyörgött neki az egyész topic...
Én mindenesetre megadom neki minden további lehetőséget:
-belesütöttem neki a HP P5200-as BIOS-tbecsomagoltam neki antisztatikusba:
majd egy szép Ryzen-es matricával betettem a dobozába.
Ma jött az ismerőse és elvitte. Kíváncsi leszek a történet folytatására, bár szerintem Miki már nem fog beavatni ebbe engem. -
gago1975
őstag
válasz
Balázzs #48013 üzenetére
Igen ez azért jó nagy kibaszás azokkal akik nerég vették meg az AW 51m-et és a késöbbiekben esetleg fejleszteni szerettek volna 2070 super vagy 2080 super-re.
De azért a sima RTX 2070/80 is bőven elég azért csak akkor is.A Clevo azért ettől sokkal felhasználóbarátabb, azokba mehet a super kártya.
-
Pocok256
veterán
Szép csendben hallgattam az egész MR007RM es shopping sztorit és mikor megvette és szóvá tettem, hogy tök feleslegesen mert csak szopás lesz a köbön én lettem leoltva.
Most mondjam hogy megmondtam ... ennyi pénzből amit feleslegesen abba a hulladékba ölt már gépet is vehetett volna :/ -
gago1975
őstag
válasz
[-HERO-] #48011 üzenetére
Szia.
Semmi ilyenről nincs szó.
Ezek most az új frissített GPU-k.
Azért lehet furcsa neked, mert nem a megszokott módon 3070/80-nak hívják.
majd azok is jönnek de arra még várni kell.
Matyee azért írta oda, hogy notebook, mert ezekbe a notebook verzió és nem a desktop van benne, de valószínű ugyanúgy mxm foglalattal, tehát cserélhető lesz.Az új super GPU-nál emelték a CUDA magok számát, viszont csökkentették az órajeleket.
pld: NVIDIA GeForce RTX 2070 Mobile vs NVIDIA GeForce RTX 2070 Super Mobile
NVIDIA GeForce RTX 2080 Mobile vs NVIDIA GeForce RTX 2080 Super MobileDesktop GPU vonalon a 2070-2080 nál viszont emelték az órajeleket
Pld:NVIDIA GeForce RTX 2070 (Desktop) vs NVIDIA GeForce RTX 2070 Super (Desktop)
NVIDIA GeForce RTX 2080 (Desktop) vs NVIDIA GeForce RTX 2080 Super (Desktop)Az új Clevo-ba (x170) is kérdéses, hogy vajon Desktop vagy Mobile 2070/2080 super-t tesznek e bele.
Ezt matyee jobban tudja. -
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #48004 üzenetére
Igen, és egy 17-es laptopban az FHD mai napig szép.
-
johniee
senior tag
Sziasztok. Új laptopot fogok venni hamarosan.
https://ipon.hu/shop/termek/asus-rog-strix-iii-g531gt-al740-fekete/1816021
ASUS ROG Strix III G531GT-AL740
ami most nagyon megtetszett nekem.
Kérdésem az lenne a tapasztaltabbaktól, hogy
ha (gyárilag csak SSD) HDD nélkül veszem a gépet, benne lesz a HDD csatlakozó a beépítőkerettel együtt
Mert külön a pici HDD csatlakozó nem valami olcsó -
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Dell Precision 7560 15.6 FHD / 11500H / 32GB / 1TB G4 új / NV Quadro 4GB / FPR WS tervező
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W