Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blue_23
senior tag
Van valakinek tapasztalata a Acer Predator GX-792-786N laptoppal? Bármilyen vélemény jöhet, akció kapcsán elgondolkoztatott...
-
Phoeniҳ
tag
Szia!
Az az igazság, hogy a Windows esetén is kipróbáltam szinte mindent.
1803 (frissítéssel/anélkül)
1809 (frissítéssel/anélkül)
1903 (frissítéssel/anélkül)Életemben nem kellett notit szervizbe leadnom, de szégyen szemre egyszerűen nem tudok jobbat most mivel nincs hozzá másik alaplap táp stb, hogy teszteljem mi lehet.
A legérdekesebb számomra, hogy HA 1x "jól" indul akkor bármilyen játékkal tolhatom akármeddig teljesen hiba nélkül. HA nem indul "jól" akkor viszont kb játékok indulásakor instant crash restart. Ez ugyanígy igaz a furmarkra is. Mehet akár fél napot is hibamentesen, de következő restartkor ha már csak rányomok, hogy teszt restart crash. Szóval igen sajnos alaplap,Gpu,táp minden lehet..
Az is lehet, hogy csak újra kellene frissíteni a biost akár a jelenlegi verzióval (ami a legfrissebb), de csoda lenne ha ez lenne megoldás.
-
gézu
őstag
válasz
MaxxDamage #36087 üzenetére
Köszi!
-
RM007
addikt
válasz
Phoeniҳ #36095 üzenetére
Pár napja én is kaptam a semmiből, de üresjáratban egy ilyet....
Úgy is maradt, pedig újra kellett volna indulnia. Aztán nem sokra rá észrevettem hogy volt megint egy nem általam kezdeményezett újraindulás.
De legalább nem fagyott ki, csak az óra dátuma ment előre 1 órát. A bios-ban kellett újra beállítani.
Hát elég tág az általad felhozott hibára válaszolni, gyakorlatilag elég sok minden lehet, tápegységtől kezdve bármi.
Próbáld ki ezt, ha esetleg nagyon dolgozna feleslegesen a procid. Újrainduláskor több felesleges dolgot letilt, amit persze manuálisan lehet aztán aktiválni, indítani. És a fene nagy háttérmunka leáll végre....nem is tudom de valami ezzel az új Win Pro változattal(1809) lehet kapcsolatban, folyton dolgozna.Valaki turkál a gépemben.
Jó régi gépem van közel nem friss alaplapi driverekkel, biztosan nem ott kellene keresni a hibát. Torrent fut rajta akár külső rackről? Talán olvasási hiba történt, elmozdult a tápja és hirtelen megszakadt az áramellátás, mint nálam nem rég, aztán újraellenőrzés.
A Windows frissítést te is szünetelteted?
-
Phoeniҳ
tag
Sziasztok!
System Model P65_67RSRP
Schenker XMG P507 2016i7-6700hq,gtx 1070 8gb
2x8gb samsung ddr4 2133mhz
Windows 10 Pro (eredeti) 1809
legfrissebb bios ami sajnos elég régi (2017) 1.05.08Adott a fenti notebook és olyan problémával küzdök, hogy ha hagyom a gépet idle állapotba menni vagy zárolom a windowst akkor a következő bármilyen 3d alkalmazás indítása után hard crasht kapok.Eventviewerben ilyenkor csak annyi látszik hogy Kernel Error ID 41 semmi minidump fájl.
Amikkel már próbálkoztam:
-hdd alvás, usb kikapcsolás összes ilyen energiacucc kikapcsolása\bekapcsolva hagyva
-nvidia control panel energiaellátás alapértelemezettnek hagyva \ optimal\high performance
-több ssd több slotban (nvme, 2'5, achi, raid mindent)
-2db memória ami a gépben van a 4 slotba ide oda pakolni akár csak 1db-ot használni
-windows sokadik reinstall
-schenker oldalról letöltött driverek
-windows általt letöltött driverek
-obsidian tool által letöltött driverek
-minden külső rákötött eszköz nélkül is ugyanez van
-MShybrid kikapcsolása\bekapcsolása
-hőfokok bőven rendben vannak
-gép kívül\belül teljesen patyolat
-ha nem hagyom idlebe menni \ nem zárom le a gépet akkor 100 órát is játszhatok bármivel semmi baja
-furmark, sfcscan, chdsk,windows memtest mind hibanélkül lefut
-felvettem a kapcsolatot a notebook gyártóval annyit mondtak a 1809 bugos tegyek újra más windowst
-próbáltam a gyári CCC (clevo control center) telepítésével illetve anélkülGyári driverek:
https://www.mysn.de/driver/1_XMG/XMG_P507_P707/Próbáltam ezekkel,de iszonyat régiek és sajnos változatlan.Azt vettem még észre ha a chipset drivert frissítem/downgradelem ezt így kb restartonként akkor megszűnik a crash. Ez így mondjuk elég idegesítő....Illetve ugyanez igaz az Intel MEI driverre is.
Notebook hibák topikban is feltettem ezt a kérdést, de mivel ott már napok óta nem kaptam választ remélem nem gond ha itt is megkérdem.
köszönömKöszi !
-
KFORboy
senior tag
Valakinek itt Budapesten nincs elvétve egy kb 3x5centis kicsit vastagabb (kb 3mm) gap padje fölösbe csokiért, sörért ?
Felfedeztem a legutóbbi takarításnál, hogy az Y530-nál az NVMe SSD fölött a burkolaton van ragasztva egy réz lemez az ssd-nek gyárilag hűtésnek, még a gap pad helye is körbe van nyomva rajta lightosan, csak persze ez gyárilag nem SSD-vel szerelt, így hát minek is raknák bele azt a plusz 1cent értéket amit a thermal pad képvisel...
-
blue_23
senior tag
válasz
Darth_Revan #36090 üzenetére
Kár, hogy ilyen rossz a kijelzője, megvettem volna. :/
-
Ó anyám ... el tudnék hozni egy Zephyrus GX501 gépet (visszaküldött), 1 év garival. i7-7700HQ, IPS, GTX 1080 Max-Q, 16GB, 512G SSD, ÁFA-s, dobozos ... de hál égnek undorítónak találom ezt a WASD-os kiemelgetést, mivel én RDGY-ezek, sokkal jobban rááll az embernek a keze, természetesen.
R = fel
D = bal
G = jobb
Y = leFIGYELEM! Aki egyszer kipróbálja, így játszik 1-2 napig, nem akar visszaváltani a WASD-os kiosztásra, mert rájön mennyivel több billentyűzet lesz az ujjai mellett / között, továbbá a bal kéz még természetesen is fog illeszkedni a billentyűzeten.
-
Darth_Revan
veterán
Gtx 1080-as predator laptop 537k [link]
-
blue_23
senior tag
Mi a véleményetek DELL G7 7790-ről? Úgy tudom a G7590 fémházas, míg a 7790 műanyag, ugyanakkor nagyobb a kijelző.
+ G5 szériához képest miben különbözik? -
törölt tag
Killhates mester már tudja, de gondoltam megosztom veletek is a tapasztalataimat az Acer szervizzel kapcsolatban:
3 és fél hete vettem észre, hogy a Helios 500-nak a billentyűzet háttérvilágításával problémák vannak. Eddig azért nem tűnt fel, mert a kékről nem igazán akartam váltani. A probléma az volt, hogy színkeverésnél fehéret vagy ugyanazt a színt adta ki mint a keverés előtt volt. Érdekes volt, hogy a gyors gomboknál viszont működött a keverés. Miután leadtam az Acer felé hibára, másnap, csütörtökön felvette a DPD (ennek nem örültem, hallani a rémhíreket róluk...). Rá következő héten hétfőn kapom is az SMS-t és e-mailt, hogy megérkezett a gépem Csehországba Brno-ba. Pénteken rákérdeztem, hogy történt-e előrelépés a javítás érdekében. Visszaírt a szerviz ügyfélszolgálata, hogy bevizsgálták, billentyűzet cseréje szükséges (ezután még leveleztem velük, mert volt 1-2 kérdésem). Múlthéten hétfőn jött az SMS + E-mail, hogy javították, úton van vissza Budapestre. A DPD mondjuk nem kapkodta el, de lényeg, hogy ma megérkezett. Karcolást, se egyéb sérülést nem láttam rajta, a képernyőt még szépen le is tisztították, ami bár nem volt koszos, de azért ennyire tiszta se volt, mint most.
Öröm volt tapasztalni, hogy az ügyfélszolgálatuk segítőkész, korrekt hozzáállást tanúsított. Mindenről megfelelően tájékoztattak időben, több csatornán, se a dobozon, se a laptopon egy szikra sérülés sincs, és elég gyorsan meg is csinálta a szerviz. Örülök, hogy van még normális márka szerviz.
-
MaxxDamage
félisten
G5-n is úgy kezdődik a móka, hogy paszta csere (hiába "új") és amúgy nagyon jó lapos! Nekem is az lett volna a választott, ha nem találok egy ROG G752VS szériát (ami új de MB gyári hibás, mint utólag kiderült) de gyártói garnak hála és 2 kört futottam vele szerviznél+hazai gyártó képviseletnél (telefon+email) kapott egy új lapot és minden jó.
G5-t szerintem nyugodtan veheted, de KillHates segítségét kérheted és újra pasztázza, gyári gari is megmarad!
/vagy ahol vetted, ott kerheted - pl. lejjeb írok is jó beszerzési példát/
Rizso meg beszerzi 3+2 év gyártói garral ha úgy jobb. (évente be kell adni *"kötelező" tisztítás, pásztázás, alap átnézés céljából - *gyári állapot megőrzése céljából kb. és úgy él rá a 3+2 év = 5 év garancia)
-
gézu
őstag
válasz
MaxxDamage #36082 üzenetére
Thx!
A G7-G5-ről esetleg tapasztalat valakinek?
-
Darth_Revan
veterán
válasz
thomasvold #36084 üzenetére
Valahol csavar, valahol csak egy műanyag pocok (ami a hatlsprol lóg le) ér hozzá a kapcsolohoz.
-
-
válasz
Darth_Revan #36080 üzenetére
Jó tudni, ezek után az Acerekkel óvatos leszek. A vicc az, hogy a kézikönyben erről sehol semmit nem találni. Grat Acer, ügyes vagy!
-
MaxxDamage
félisten
Hűtőre:
Észrevételem és tapasztalatom szerint a laptophűtő ártani nem árt, sőt! használ!
Én is vettem olyan laposhoz aminek zárt a hűtési rendszere (alul a ventiknél plexis) és ennél is használ valamit (többet mint gondolnánk) összességében. (lapos gyártó is ajánlotta a hűtőpad használatát pl.)"Egyébként a zárt aljú gépeknek is sokat segít a plusz levegő, ha valamilyen szinten leveszi a meleget a gép aljáról."
-
gézu
őstag
Hali!
Azonos kiépítésben érdemesebb a Dell G7-et venni, mint a G5-öt? A hűtésbeli különbségek érdekelnének elsősorban. A másik kérdés, hogy alulról mennyire lehet ezeknél rásegíteni a hűtésre egy minőségi laptophűtővel?
-
válasz
Hopkins95 #36078 üzenetére
Nagyon brutális :| Ennek semmi haszna. Ha nincsen rátéve az alja, akkor is gondolom ugyanez a szitu. RAM és HDD/SSD csere vagy bővítésnél, CPU/GPU újrapasztázásnál nagyon örülhetnek a tulajok, ha valami nem stimmel, szét keljen szedni ismét teljesen és újra összerakni.
-
Srácok, nektek is volt ilyen, hogy azért nem indult a laptop akkuról, mert egy nyomorult csavar nem volt a hátuljába becsavarva?
Nem hiszitek el, múltkor mit leszenvedtem vele - többször szét- és összeszereltem. Persze végül nagy nehezen én is rájöttem - mire most random rátaláltam erre a videóra: Acer V Nitro Batterie Problem (VN7 Modellreihe)
A lényeg az, ha szétszednéd az Acer VN7 szériás laptopodat, akkor utána csavard be rendesen a csavarokat a hátuljába(legjobb ha mindet), különben akkuról nem fog elindulni. Kíváncsi lennék, melyik észkombájn mérnök találta ki ezt a baromságot, legszívesebben fejéhez vágnám ezt a laptopot.
-
-
válasz
MaxxDamage #36073 üzenetére
Annak a gépnek-azzal a hűtéssel-az sok,nem lenne szabad annyinak lennie.Pláne ha egy Zephyrus mellett nézem,ami fele olyan vékony és könnyű.
-
válasz
MaxxDamage #36071 üzenetére
Segítene.Én nem foglalkozok vele,néha napján max. félóra játékot kibír.
-
thomasvold
őstag
Sziasztok.
Kb. 1 hónapja pasztáztam újra a Helios 500-at, levakarva róla a gyári pasztát és cseréltem minőségibbre. Utána nemhogy jobbak lettek volna a hőfokok, 2-3 fokkal rosszabbak lettek. Aztán mostanában vettem észre, hogy játékok alatt a proci már a 70 fokot sem éri el, kicsit meglepődtem. Nyomtam újra egy stressz tesztet CPU/GPU-ra és több mint 5 fokkal jobbak lettek a hőfokok.
Na ez most mitől lett így?
-
blue_23
senior tag
Elég király laptopnak tűnik az új Zephyrus, kár hogy nincs ethernet csatlakozó:
https://www.youtube.com/watch?v=0cMuhwrxqNIVan valakinek tapasztalata? Tényleg 80-85 között mozog a CPU?
-
echterion
nagyúr
Nem fogok mindenféle loadert futtatni a gépemen. A neten találtam egy képet egy win7 kulcsról, azt sem fogadta el a MS online rendszere, nekem meg mondtam, mit dobott, ha nem hiszed, tegyél egy próbát a sajátoddal. De már leszedtem, sajna most 48 óra seed következik, remélem, megérte. Holnap kiderül. A win7 meg nekem kell, mivel win10 alatt nem megy az SLI, tök mindegy, hogy másoknak kell-e, az én szempontomból ez nem releváns.
-
RM007
addikt
válasz
echterion #36052 üzenetére
Héj, ezt túlbonyolítod, vagy elizgulod. A téma sokkal egyszerűbb. Minden virágbolti kulcsnak működnie kellene. Akik ezt lehetővé teszik nekünk azok nem hülyék.
Nekem is van Vaio laptopom, már csak tudom mit mondok és gondolok.
Egyébként a visszatöltést nem kell teljesíteni, ha lejárt az idő el lehet ereszteni.
Inkább írj rá a főnökre privátban, már annyiszor elmondta.
Egyébként a Windows 7-et felejtsd el, nem érdemes vele vergődni. Nem kell az már senkinek.
-
echterion
nagyúr
válasz
Mikulásbá #36049 üzenetére
Köszi, de a 1730-asomhoz nincs csak Vista kulcsom, egy próba kedvéért meg nem vennék ilyet (az egyik Vaio-mhoz van 7-es kulcs, de azt nem fogadja el, mert előretelepített verzió...).
Ha nincs más javaslat, marad a virágbolt, pedig semmi kedvem seed-elni hetekig a laposról. -
echterion
nagyúr
Windows 7-et honnan lehetne most letölteni legegyszerűbben? A szokásos techbench-es oldalon sajna nem letölthető a 7-es.
Kellene a Dell monstrumomhoz, hátha a 7-es alatt menne az SLI. 10 alatt nem aktív, Vista alatt igen, csak azon egy szaros battlenet-et nem tudok telepíteni, mert hibára fut, mint ahogy minden általam próbált játék / benchmark. -
smallmer
őstag
Sziasztok!
G751JY-ról mire érdemes váltani mostanság?
-
apollo12
veterán
válasz
MaxxDamage #36036 üzenetére
enyémbe 150e és 2 hónap alatt 2 x cserélték most valami fesz gond lehet mert gémek alatt töltőn van és merül + el kezd recsegni a hang, és újat kértem elvbe meg is kapom
-
KFORboy
senior tag
válasz
MaxxDamage #36042 üzenetére
Az már más, hogy neked mennyiért adják el :"D
-
RM007
addikt
válasz
wanted5 #36040 üzenetére
Igen köszi.....a fenti linken leellenőriztem hogy észrevehetően azért működik a dolog. A v-sync jócskán alulmarad a freesync-hez képest. Nyomogattam a beállításokat. Képtörés általában nem szokta szúrni a szemem fps játéknál, de azért volt már hogy feltűnt valami. Így g-sync nélkül szerencsére jól elvagyok. Bízok benne hogy a jövőben ennek a támogatása már nem lesz gond, odafigyelnek rá.
-
KFORboy
senior tag
válasz
MaxxDamage #36036 üzenetére
A gyártónak van vagy ezer forint az az alaplapban
Nah jó, nem, mert az Nvidia meg az Intel is sokat kér a chipjeikért... Akkor tán van vagy 30-40e HUF összesen de itt szerintem sokat mondtam.
-
wanted5
őstag
Ha támogatja az adott játék és bekapcsolod, akkor működik, ha kikapcsolod, akkor nem működik. Mi ebben a nagy dolog? Game engine és játék típus válogatja, hogy mennyire veszed észre a különbséget.
Egyszerű példa: egy lassú mozgású RTS, stratégia játékban nem valószínű, hogy észreveszed viszont egy gyors FPS-ben már inkább.
De az engine-en is múlik sok minden. Nem egy olyan játékkal játszottam már, ahol hiába volt kikapcsolva a Vsync semmilyen tearing nem volt soha. Viszont olyan is akadt bőven, ahol ha kikapcsoltam kb darabokra esett a kép. -
RM007
addikt
válasz
wanted5 #36037 üzenetére
Csak arra lennék kíváncsi hogy nem csak a szemem mondatja-e velem hogy látom működni ezt az adaptíve sync dolgot, hanem tényleg megy ez nálam. Ha lenne egy olyan teszt program felinstallálva a gépemre mint amit a linken mutattam.
Utána olvastam a témának, most csak hirtelen el kezdett érdekelni mi a helyzet. Na jó benyomok pár játékot. -
wanted5
őstag
Mi van jelen? Gőzöm nincs miről beszélsz.
Gsync az Nvidia saját adaptive sync megoldása, amit a gyártóknak licenszelni kell az Nvidiától, ezért drágábbak a Gsync monitorok.
A Freesync-et az AMD fejlesztette ki, ami hasonló mint az Nvidia megoldása, de nem teljesen ugyanaz. Viszont ők ingyen adják, nem kérnek érte lincensz díjat.Pár hónappal ezelőtt az Nvidia bejelentette, hogy a saját GeForce kártyáikkal is használhatóak lesznek a Freesync monitorok. Közzé is tettek egy hivatalos listát, hogy milyen monitorokat teszteltek és biztosan működnek. A listán nem szereplő eszközökkel is működhet a dolog, de nem garantált.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
KFORboy #36032 üzenetére
Jahm, ez ilyen.
Én tettem érte, hogy elérjem a célom.
Komplett lapos még idén gyártói garis, lap meg külön 2020 elejéig (arra ügye kaptam 1 évet, a csere miatt) még jó, hogy így meg tudtam oldani / beszélni a gyártóval / szakszervizzel az MB cserét. (nem lehet olcsó egy ilyen laposba az MB 250k biztos van egy új) -
RM007
addikt
válasz
Mikulásbá #36033 üzenetére
Az a freesync-re kíváncsi lennék. A freesync amd technológia az inkább szoftveres mint hardveres. Ezt az én kártyám is tudja korábban megfigyeltem játék beállításnál.
Persze kijező firmware-je és a grafikus vezérlő szoftver támogatás kell, de ez nálam valahogy működik.Esetleg tud valaki valami tesztet, szoftvert amin egyértelműen lehetne ellenőrizni hogy jelen van-e, hogy ne csak a szemünkre hivatkozhassunk?
-
KFORboy
senior tag
válasz
MaxxDamage #36031 üzenetére
A tiédnél kb csoda lett volna, hogy ha nincs semmi nyűgje...
Mondhatni egész jól kijöttél belőle, bár az utad én is mint sokan végig kísértük... Nem biztos, hogy bárki megakarná ezt tenni azért, hogy spóroljon valamennyit a lapos vételárában...Konkrétan logikus is, hogy ha valakinek van egy drágán vett kütyüje és jelentkeznek hibák a gari időn kívül, sőt látható, hogy rosszabb lesz, gyors eladja, hogy másra rohadjon rá gazdasági totálkárral... Más kérdés, hogy ez nem etikus, undorító...
Gémer lapost kb csak megbízható ismerőstől, ellenőrízhető előélettel érdemes használtan...
A boltok amik akár garit is adnak, ugyanúgy svindlerkednek és bazi magas árréssel dolgoznak, így megint nem éri meg...Ugyan az a szitu mint új/használt autó témában.
Még az árak is fedik egymást -
MaxxDamage
félisten
válasz
KFORboy #36030 üzenetére
Én is MB hibás gépet vettem (szinte új ~5 nap futási idővel) még szerencse, hogy gariba cserélték (külön kérésre)
Kizártnak tartom, hogy bárki megengedné vásárlás előtt, hogy szétkapod a lapost és átnézed belülről minden OK
Ezért ha bármit veszek használtan (még ha bontatlan is) akkor gari legyen rajta! /különben kihagyom és inkább boltba veszem meg kicsit többér/
-
KFORboy
senior tag
válasz
KillHates #36029 üzenetére
Épp ezaz, hogy a tekercsen nem véleletlen van a kerámia... Onnan még ívet is húzhat (pont a hűtés megy felette, valószínűleg arra ékelt rá csavarhúzóval, hogy lefeszegesse, mert van egy rejtett csavarja a hűtésnek, nekem is kellett pár perc gondolkodás, hogy megtaláljam a 90°-os ráhajtásnál a magnézium kereten vízszintesen elhelyezve) és bizony, a lesarkazott processzor is elég gáz, ott is elég egy föld ág USB ki-be húzásnál vagy egyéb csatlakozónál aztán minimum instant restart...
A lényeg, hogy hibátlan gépként lett eladva, közben meg jóllátható, hogy olyan tufa ember nyúlt bele aki még egy újrapasztazást se tud levezetni...
A hűtőpaszTÁK rétegei egészen a pleisztocén korszakig nyúltak vissza, vágva a metszetet én 4-5 különböző típust/korszakot tudtam megszámolni...Most mondj olyan embert aki megengedi, hogy szétkapasd a gépét, akár szakmókusnál is, mint feltétel a megvásárlásra...
Pesze még így se tudod az előéletét, mennyire volt széthajtva 90+ fokon mert a gyári paszta cseréig is kellett neki pár év... A BGA meg fél úton van a sírba
-
KFORboy
senior tag
válasz
Beholder2080 #36026 üzenetére
Az egy dolog, hogy a tesztnél működik... De aztán ?
Pl a BGA elszált a VGA alatt, rámelegítettek, mert150-200°C már elég a chiplet visszarendeződésére, átlagban ezzel van a baj és nem az arra ráhelyezett lap alatt lévő golyók jöttek fel.
Rosszabb esetben rendesen reflowolták, ami garantált újra meghibásodás záros időn belül... Esetleg megkísérelték újra golyózni, de az vagy ugyan ez az eredmény vagy egyből meghibásodik (speciális gép kell, egyedi profillal, hogy a chiplet és a lap között ne csússzon el a dolog, csak a BGA golyók olvadjanak fel, ezt is külön emeli a gép tökéletesen szintezett vertikális síkon)
Új GPU-t kompletten felforrasztani meg ritka eset, mert nehéz beszerezni az origin laptop GPU-kat... A bontott példányok meg reszkírozás.
De lehet még ezer meg egy eset...
Pl kedves barátomnak levádásztam egy nagyon kedvezményes HP 14 colos üzletit.
Tök jól megy, de pasztázáskor tűnt fel, hogy: -
echterion
nagyúr
válasz
Beholder2080 #36026 üzenetére
Mondjuk az, hogy ha már nincs rá gari és bekrepál, kb. a gép árát még egyszer raköltheted.
-
Beholder2080
csendes tag
Nekem valami közepesen erős gamer gép kéne valódi g-sync opcióval.
Mit ajánlotok? -
Muerte
Topikgazda
válasz
McJoker #36022 üzenetére
Ha nem fontos a 17" és mindenképp új gép kell max. 300e Ft környékén,akkor a Dell G5-öt szokták legtöbben mostanában ajánlani.
Részemről egy használt 17"-ost vennék ilyen célra,ami sokkal drágább volt új korában és többre tartanám,mint egy újat 300-ért,mivel egy egész más minőséget kapsz,viszont használt gép,van benne kockázat is.
Vannak azért még garis gépek is abban az ársávban úgy látom:[link] -
Muerte
Topikgazda
válasz
McJoker #36020 üzenetére
Játékra,főleg ha I7 van benne tökéletesen alkalmatlan lesz.Itt egy teardown videó:[link] Ettől gagyibb hűtést,és rosszabb anyaghasználatot ritkán lehet látni.Én személy szerint ilyen gépért egy fillért nem adnék,nemhogy 1200€-t.
I5 és max GTX 1050 ami még talán nem 100°C környékén fog benne mozogni terhelésen,ettől erősebb hardverekkel totál felejtős.terra,kűzdeni -
McJoker
tag
Sziasztok!
Erről (ASUS VivoBook Pro 17 N705FD-GC015T) a típusról mi a véleményetek?
Leginkább átlagos felhasználásra, filmnézésre, alkalomadtán egy kis játékra és GoPro videók szerkesztésére használnám.
A felhozatalból azért tetszett meg, mert 16 GB RAM van benne, illetve egy 512-es SSD és egy 1 terrás HDD. A 17-es méret sem utolsó szempont. Most 1200€ ez a masina, jó vétel lehet? -
MaxxDamage
félisten
válasz
echterion #36016 üzenetére
Ez szabadon választható (pipálható) mi kell és mi nem
Szerintem, mivel most full gyári Asusos rendszernél indítottam, így fele meg sem jelent a listán, mivel közel 5GB és abból most 378MB amit mutat (mint telepíthető)Majd egyszer tolok egy full új rendszert és akkor kiderül milyen is.
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #36015 üzenetére
Egy ilyet elfogadnék a Delltől én is.
De persze csak úgy, ha én"kusztomizálhatnám"konfigolhatnám bele a szükséges programokat egyszerűen. -
Dhampir
félisten
válasz
szevassag #36012 üzenetére
Még a "régi" G5 5587-eshez:
Habár viszonylag könnyen hajlik a fedlapja, de elég masszív érzetű gép és egy csavar eltávolítását követően lekapható az egész alja, ami teljes hozzáférést biztosít a bővítésekhez is.Hazai viszonyok között elfogadható consumer supporttal kevés más gyártó gépe rendelkezik, talán legfeljebb a HP, Acer így hirtelenjében felsorolva párat.
-
Gross
csendes tag
Sziasztok!
Segítenétek a választásban ?
2 gép között gondolkodom.
Árban szinte nincs különbség felszereltségben a winyo és a 144hz kijelző tér el.
Hp Omen vagy Dell G5 ? RTx 2060 as kártya i7 8750h proci mindkettőben . Előre is köszönöm ! -
gyépés
aktív tag
válasz
echterion #36006 üzenetére
Ja, én is pont ma reggel néztem a Jarrod's Tech-es videót az m17-ről. Párszor visszatekertem, hogy tényleg jól értem-e mi történt itt.
Egyik szintén fejlesztő barátom gondolkozott, hogy vesz laptopot főleg munkára, esetleg néha játszani is. Beszélgettünk, hogy mi mennyi, aztán arra lyukadtunk ki, hogy gémer laptopot semmiképp se vegyen, de magát a laptopvásárlást is inkább halassza, amíg tudja. De tényleg, ezen a piacon már alig lehet mit ajánlani, nemhogy olyat, ami akár ár/érték arányban is megéri... A fentebbi teszt is alátámasztja, hogy nem igazán jó, ahogy mostanság mennek a dolgok. -
törölt tag
Sziasztok!
Asus G53sx töltő egy pukkanás után megszűnt létezni.
Sarokban, elfekvőben rendelkezik valaki ilyennel vagy már csak újonnan tudom beszerezni ? (aprón nem találtam jelenleg)
Főbb specifikáció: 19,5V 7.7A 150WKöszönöm!
-
echterion
nagyúr
válasz
Muerte #36003 üzenetére
Csak nem bírtam ki, belepofáztam én is neki, kölcsönvéve Pocok egyik korábbi eredményét.
(#36004) Raymond: Igen, le is tettem a vékony 17-es gépükről, pedig az lett volna nálam a következő állomás év vége felé, de ilyen hurka eredmény láttán még az alien logót is letépném arról a gépről, a tervezőjét meg páros lábbal dobnám ki a cégtől azzal együtt, aki jóváhagyta így ennek a kiadását. Az Area 51 meg a dupla tápjával egyelőre elmehet nálam a sunyiba, úgyhogy marad ez most még egy darabig.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen videókártyát?
- Lexus, Toyota topik
- Autós topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Dell Precision 7560 15.6 FHD / 11500H / 32GB / 1TB G4 új / NV Quadro 4GB / FPR WS tervező
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!