Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
válasz
Rexton #98095 üzenetére
Tegyel ra W10-et.
Nekem sosem derult ki mitol van ilyen szarsag, elvileg javitottak, gyakorlatilag nem.Ha a w10-rol megy az upgrade w11-re, akkor jo lesz. Ha w11 clean install akkor szar.
Probaltam sokszor, nem sikerult rajonnom mi okozza.A PM9A1 az egyik leggyorsabb OEM SSD. Vagy lehet valami virus kergeto is ami az olvasast piszkalgatja. A Windows defenderen kivul minden szart szedj le. Feleslegesek.
-
cs.zs.
veterán
válasz
MaxxDamage #98090 üzenetére
A kép készültekor 14 hónapos a gép, és ez volt a második szétszedés. kb 6-7 hónap portermése látható
-
Rexton
tag
Szerintetek mennyire vészes ez az érték?
-
RM007
addikt
válasz
MaxxDamage #98091 üzenetére
A lapát kialakítás miatt a tiéd nem is tudna eltömődni.
-
RM007
addikt
válasz
echterion #98085 üzenetére
Lassan azt látni mindenütt hogy zárt rendszerekhez konvergál mindenki, most már nem csak az Apple. (Sőt talán már minden egy kézben összpontosul legfelül csak mi hisszük azt hogy más márkát vásároltunk, a tulaj, a vezetés, a célok ugyanaz, de ez egy másik történet.)
Mint a ramoknál 50% tudod módosítani 2 slot esetén, ez simán mehet jövőben az ssd-re is, miért ne hisz ez is a gyártókat gazdagítaná, minél kevesebbet vegyél mástól(fekete piac is kizár....használt stb) és egyre behatárolóbb legyen mire használhatod a megvett laptopot, meg mennyi időre ha közben változott az étvágyad azon már csak kesereghetsz.
Szóval van ilyen, akkor tiszta ügy, átragad ez mindenhová az elmúlt évek történéseit figyelve. Mint egy megfigyelőrendszer... mindent megírnak helyettünk. A laptop és a telefon pedig szépen egybeolvad, mivel kezd egyre inkább hasonlítani egymásra külsőleg és belsőleg egyaránt. Ezt már régen olvastam, egyre szembetűnőbb az irány végül hová akar kikötni.vakablak93: Sok éve egyszer volt egy Dell mini laptopom forrasztott rammal valami egyedi mini ssd kivitellel. Csak az ssd-t lehetett benne változtatni. Zsibis vásárlás volt, érintőképernyős, hibás volt, folyt belőle a nafta. Ezért aztán hamar megváltam tőle. Úgy döntöttem nem veszek bele másik kijelzőt. A forrasztott ssd gondolata, kínomban szórakoztat, tudom hogy ezt is ránk erőltetik, pontosabban még ide is be fog szivárogni.
Csupati: Akkor itt egy példa kiket próbálnak kiszolgálni ezekkel a csodás konstrukciókkal.
cs.zs.: Zárt ellenőrzött rendszerek kora jöhet. Lassan az ember már mérlegelheti laptop vagy valami új telefon legyen következőnek, ha a két íz és használhatóság kezd nagyon hasonló lenni. Itt persze hozzám hasonló alap felhasználás esetén, vagyis nem a kenyeremet keresem vele határidős munkákkal, csak szórakozás.
------------------------------
Én mindenesetre úgy érzem eléggé kiégtem laptop ügyben. Ennek oka talán hogy sok év után végre megkaptam azt ami jelenleg vágyaim netovábbja, másrészt semmi nincs ebben a témában ami megmozgatna belül. Jelenleg unalmas lett ez a téma, minden olyan egyforma, semmi igazi újdonság. Ráadásul kezd minden megfizethetetlen lenni.Ezt a firkálmányt elmentem és linkelem jövőre mint megmondtam.
-
echterion
nagyúr
Szerintem azt nem fognak, ahhoz túl sokszínű a gyártók palettája, túl nagy befektetés lenne szerintem erre átállnia minden gyártónak, plusz csak közös akarattal működhetne, hogy ne kerüljön más gyártó versenyelőnybe a többiekkel szemben, de kizártnak tartom, hogy ebben meg tudnának valaha is egyezni. Szerintem.
Amúgy van már ilyen gyártó, úgy hívják, hogy Apple, de az más kávéház a maga zárt rendszerével. -
RM007
addikt
Szerintetek a forrasztott SSD mikor fogja felütni magát laptopokban? Már nagyon várom.
-
peet05
aktív tag
-
cs.zs.
veterán
válasz
echterion #98074 üzenetére
Valahol olcsósítani kellett.
Relatív kis akku, bár Legionokban is van ilyen,
RTX4050 6GB, de ebben a gépben nincs 100 watt fölé maxolva, "csak 95W", és valahol ki kellene kutatni, hány bites
de legfőképpen a kijelző. 350nit már jó, de az a 45%NTSC, azt nem kellett volna
Részletek az adott modellről itt
Általános tech-specs, hogy hányféle készül, itt
(a legfullosabbak már szinte Legionok)
-
pekoka
tag
Bocs, nem tudtam mar szerkeszteni.
Masik oldal, de ez is egesz jonak tunik:
[link] -
pekoka
tag
válasz
grizlisandor #98073 üzenetére
Akkor jol emlekeztem, hogy a TUF nem annyira ajanlott. Koszonom szepen.
Csupati:
Nem kulsovel hasznalnam. Jelenleg ez nem megoldhato.Itt van egy masik, a proci jobb, viszont 3060-nal.. 360hz-es kepfrissitessel.
[link] -
Csupati
őstag
válasz
grizlisandor #98073 üzenetére
Ha azt nézzük a 4060 alig marad el a 3070ti tol, így valóban a kijelző lényeges lehet ha csak nem külsővel használja .
[link] -
grizlisandor
veterán
válasz
MacEdm #98070 üzenetére
Prioritásfüggő, ezek a fő adatai a gépeknek:
LENOVO LEGION 5 15ACH6H, 82JU002THV 478 ezer Ft
R7 5800H(8mag/16szál), RTX 3060 6GB 130W, 2x 8GB DDR4, 300W töltő, FHD IPS 300nits, 100% sRGB, 165Hz, G-SYNC/FreeSyncLENOVO LEGION 5 15ITH6, 82JK00J6HV 420 ezer Ft
i5-11400H(6mag/12szál), RTX 3050 Ti 4GB 95W, 1x 8GB DDR4, 230W töltő, FHD IPS 300nits, 100% sRGB, 165Hz, G-SYNC/FreeSyncLENOVO LOQ 15APH8, 82XT007WHV 458 ezer Ft
R7 7840HS(8mag/16szál), RTX 4050 6GB 95W, 2x 8GB DDR5, 170W töltő, FHD IPS 350nits, (~54% sRGB)45% NTSC, 144Hz, G-SYNC/FreeSync -
MacEdm
tag
válasz
echterion #98057 üzenetére
Ez esetleg nem lenne jobb annál a legion 5-nél?
[LENOVO LOQ 15APH8 (82XT007WHV) STROM GREY / VIHARSZÜRKE] -
cs.zs.
veterán
válasz
tamast #98067 üzenetére
A Lenovo cég nem titkolózik, hanem a PSref oldalon közzéteszi hogy hány wattos az adott konfig (meg minden egyéb részletet). Gépenként változik. Az hogy i5-12500H + RTX3050, még nem jelent semmit. Jó alapok, ez biztos. Lehet belőle csinálni 50 W konfigot , gyenge kijelzővel is, meg 95 wattosat fullos kijelzővel. Ezt kell kinyomoznod, hogy az adott gépben mi van. A gyártó céggel semmi baj nincs, az a kérdés hogy milyen termékébe botlottál bele.
-
FőDudu
veterán
válasz
cs.zs. #98061 üzenetére
Nekem is jo lenne pl. a Zenbook S13 cegesben a maga 1 kilos tomegevel - csak az ugye nem business gep es semmifele ceges policy nem enged meg hasonlot sem.
Igy lesz helyette a mar tesztelt (es cegesben engedelyezett) Apple/Dell/Hp triobol valami.
(privatban meg annyira nem izgat, hogy a Razer elleneben kiprobaljam - minosegben azert a Razer eleg eros.) -
cs.zs.
veterán
válasz
MacEdm #98056 üzenetére
Géptől függően ott vannak még a teljesítményszintek is.
Nem mindegy hogy egy aprócska Zenbookba kerül, kis házba, 35-50 wattra visszafogott teljesítménnyel, vagy bekerül valami durvába és el lehet ereszteni a gyeplőt. Mindkettő ajánlott lesz, a Zenbookban meg pláne nagyon szép kijelzőkkel, csak nem ugyanarra a célra.Mindig azt hangoztatják, hogy "lépd át a határaidat" meg a komfortzónádat! Itt a lehetőség! Hagyd már azt a 4-essel kezdődő vételárat a picsába! Engedd el!!
-
echterion
nagyúr
válasz
MacEdm #98050 üzenetére
Sajnos ezek alsópolcos gépek, azok minden hátrányával. Én ennél lentebb nem adnám semmiképp sem: LENOVO LEGION 5 15ACH6H. Igen, drágább kicsit, mint a cyborg, de jobb is. Ha a cyborg a keret teteje, akkor baj van, mert ennyi pénzért max. egy jobbfajta 3050ti gépet lehetne ajánlani, pontosabban azt is 10ezerrel drágábban: LENOVO LEGION 5 15ITH6.
-
FőDudu
veterán
válasz
grizlisandor #98046 üzenetére
Jobban jar, ha a hulladekok helyett vesz egy ilyet.
Ennek a kijelzoje patent, a 2080 Super is kb kenterbe veri a 3050 4gb-os hulladekokat.Malak arul hasonlot 400k alatt. Az a best buy
VC hutes, fem haz, jo kijelzo - nem szalad bele a szokasos szivasokba amiket a mostani olcsositott modelekben rendszeresitettek. Nem egy eromu, de azt atom biztosan tudja.
2 evente akku csere, jonapot. -
gyépés
aktív tag
válasz
MacEdm #98050 üzenetére
A cyborgot nem szabad megvenni szerintem. Ott 45W-osra van leszabályozva a 4050 és egyetlen venti van csak a gépben a cpu-nak és a gpu-nak együtt.
A másik kettő szerintem hasonló, talán a bravo vobb kicsit.
Kár, hogy alza nem játszik, ott most nagyon jó áron vannak a Gigabyte gamer gépek. -
válasz
MacEdm #98050 üzenetére
A 4050 sokkal de sokkal erősebb mint a 3050 (3060 folott van).
AMI VISZONT GECISÉG, hogy a javított 3050 ek amikhez 6gb vram ot adnak, ott megnyesték azzal hogy 96 bites 128 helyett es a memory bandwidth is kevesebb a 4gigáshoz képest
https://www.notebookcheck.net/GeForce-RTX-3050-4GB-Laptop-GPU-vs-GeForce-RTX-3050-6GB-Laptop-GPU-vs-NVIDIA-GeForce-RTX-3050_10592_11576_11144.247598.0.html -
MacEdm
tag
Sziasztok!
Egy belépőszintű gamer laptopok keresek, amivel szoktam játszani wow classic, csgo és pubg. A notebook.hu-tól szeretném kihozni 0%os thmmel szóval csak ott nézelődök.
RTX 3050 4GB-os vidikarival szerelt laptopokat nem nagyon ajánlottátok már, hogy érdemes lenne megvenni, mert sok játéknak kevés a 4GB vram.Találtam 2 laptopot amibe RTX 3050 van, de 6GB vram van bennük. Ezek mennyire ajánlottak?
[MSI BRAVO 15 C7UDX (9S7-158N11-053) FEKETE]
[MSI THIN GF63 12UDX (9S7-16R821-648) FEKETE]Vagy inkább az olcsóbb RTX 4050es gpuval szerelt laptopot nézzek, mint például ez?
[MSI CYBORG 15 A12VE (9S7-15K111-034) FEKETE] -
cs.zs.
veterán
válasz
Csupati #98047 üzenetére
Nekünk Ryzen7-4800H + RTX3050 Nitro volt.
A piros gumi billentyűzet mutatós és halk, de rosszul olvasható,
a kijelzője pedig kis fényerejű olcsóbb verzió volt.
Emiatt nem fogott meg az sem, hogy 2db m2SSD mellé még befért harmadiknak egy HDD is, nem jött be, hamar eladtuk. -
cs.zs.
veterán
válasz
(az olcsobbat.hu 444.990.- Ft-ért talált a MySoft.hu-n egy mysoft által "kifosztott" variánst, eMagon pedig most is van 376.900.- forintért újracsomagolt példány, amit én simán mrgvennék - ha magyar bill lenne,de ez is angol, de kinek-mi)
-
Csupati
őstag
válasz
Használtan is ki lehet fogni jó vételt, nemrég láttamfent egy (igaz hogy csak egy nitro5 de) acer gépet 250ert 3060al szép állapotban. Az kb majdnem a fele.ugyan úgy ddr4 viszont i5 10gen.
-
grizlisandor
veterán
válasz
gyépés #98044 üzenetére
Az első laptop, amiért én pénzt adnék a sokat emlegetett Legion 5(amit (#98045) cs.zs. is ír) Ryzen 7 5800H+ RTX 3060 a FHD 165 HZ, 300nit fényerő, 100% srgb, 300W töltő 460k-tól indul, ha már gaming notebook topikban vagyunk.
-
cs.zs.
veterán
válasz
gyépés #98044 üzenetére
Mi számít normálisnak? Nem vagyunk egyformák. Van akinek már egy GTX1650 is elég, van akinek a 4060 is kevés. Ugyanígy a kijelzőnél. Aki sötétebb helyen nyomja, nem fogja igényelni a sokszáz nit fényerőt.
400.000 Ft-nál el kell dönteni, mi a fontosabb.
Jó esetben RTX3060 6GB 300nites Legion már beszerezhető.
Nemrég eMag hirdetett ilyet, angol billentyűzettel, meg egy kedves fórumtársunknál is kaphatók ilyesmik -
gyépés
aktív tag
válasz
grizlisandor #98042 üzenetére
Én ezt tudom. De 400k-ért boltból nem lesz olyan gép, aminek normális gpu-ja és kijelzője is van. Vagy te tudsz olyat?
-
grizlisandor
veterán
Egy Lenovo Legion gép hirdetésénél láttam, hogy van még rá garancia és ez még hosszabbítható.
Hogy működik ez? Csinált már valaki ilyet? -
-
tamast
csendes tag
[link]
Jobb választás, mint egy MSI Katana/Cyborg hasonló paraméterekkel? -
Csupati
őstag
Nem azért az 5-Ft ért de ez mi ????? [link] ide is beengedték a trollokat?
-
cs.zs.
veterán
válasz
kerekes.pter #98033 üzenetére
Az úgy kb jó is lesz.
Brit tudósok minusz 3300 fokon, földöntúli laborkörülmények között állítólag kimérték, hogy az alapnak számító 1Rx16 chipkonfigurációtól hangyafasznyival jobb lehet az 1Rx8, és újabb, de földi halandó által nem biztos hogy észrevehető előnnyel előrébb van a 2Rx8.
Na én innentől mindig azt keresem, mert ha megnyitom a pdf-et nyomtatás miatt, nekem PÖRÖGJÖN!!
(a KVR32S22D8 /8 /16 is 2Rx8) CSAKAZT !!!
én amúgy innen szoktam cikkszámokat lopni, a bal oldalon elég jól lehet szűrni mindenre, most is beállítottam párat, aztán árukeresőn keresgélek hogy kis hazánkban kapható-e... -
cs.zs.
veterán
válasz
kerekes.pter #98030 üzenetére
Ha párban veszed, mehetsz lejjebb a CL-lel, pl CL20-ra, kérdés mennyiért találsz olyat.
CL22 esetén olcsó és jó a Kingston KVR32S22D8/16 -
kerekes.pter
csendes tag
Sziasztok
ram bővítés előtt abban kérném a tanácsotokat milyet válasszak:
Az eszköz: FX507ZC4-HN66
Jelenlegi memória:SK hynx 2x8 GB DDR4-3200 DDR4 SDRAM CL22
Ezt szeretném bővíteni elvileg csak 32gb-ig támogat így egy 2x16 GB-es kittet szeretnék.Válaszokat előre is közönöm
-
cs.zs.
veterán
válasz
Rathrol #98021 üzenetére
Jaja, DDR5 gépek már PCIe 4.0 ssd-t szoktak kezelni
19.000 Ft körül már van Crucial P3 plus, 5000/3500 sebességgel,
20.860-tól meg az a Lexar 7400/6500 ...
(szóval a dupla sebesség nem kerül dupla pénzbe !!) -
-
RM007
addikt
válasz
Evil Snowman #98017 üzenetére
Az 5000 euro a 64GB ram miatt lehet. Vélhetőleg a 16GB -os változat olcsóbb lesz.
-
cyberkind
félisten
válasz
Evil Snowman #98017 üzenetére
Abszolút nem drága ennyiért ilyen ficsörökkel.
-
Evil Snowman
őstag
Itt egy, sajnos benchmark és hőfok értékek nélküli review a korábban említett vízhűtéses Legion 9i-ről.
(1) Lenovo Legion 9i Hands-On Preview - A True Flagship! - YouTube
Egész szépre sikerült, kiváncsi vagyok, ha lejár az embargo, akkor a reviewerek milyen benchmark, húfok és zaj eredményeket fognak tudni megosztani a nagyérdeművel.
Azért a végén említett 5000 eurós ár kissé kemény.
-
Rathrol
senior tag
Ajánlanátok ár/érték bajnok 2db 16GB 4800Mhz DDR5 laptop memóriát és 1TB m2 SSD-t az Asus Tuf GAMING A15 (2023) laptopba? Az ssd PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD kell bele ugye?
-
RM007
addikt
válasz
MaxxDamage #98009 üzenetére
[link] Most a régi laptopommal netezem. Csak úgy hasít a net pedig valakitől itt olvastam ilyen régi procis laptoppal már netezni sem lehet. Aha, persze.
[link] Clevonál meg a most talált legolcsóbb. Itt nincs is mit kivágni, nyirbálni, mert tökéletes, se magas hang, se porcica, úgy van kitalálva. Tudni kell laptopot választani.Csak azt nem értem, hogy a folyamatos panaszkodások, siránkozások ellen, miért nem tesznek valamit. Á nem, inkább végig szenvedi azt az időszakot amíg a laptopját használja mondván a legjobb vétel volt.
Amúgy ilyen ventiket kell beszerezni. Így még nem láttam levegőt hasítani.
Másik oldalt vannak lábak is. Több ilyen egymás mellé és lehet ráfektetni a lapost.
-
nggabi
félisten
válasz
bmxbandita #98007 üzenetére
már rég túl vagyok ezen, hiányzik is. a másik megy, de a lenovo lezárja a biost h ne lehessen alulszabályozni a ventiket.
-
MaxxDamage
félisten
Én gépemhez a venti(k) egy vagyon külön.
Van a gyári és van spéci ami a vizes hűtéshez van és jobb is mint a gyári...még nem vettem rá magam a vételre.
Csak a Kínai Alin szerezhető be! (eBay meg Global Ali nem opció sajna)Gyári ventik: /ez még olcsó is, eBay: 100 USD/ -ez Kínai Alin 28 USD-
Ami meg "waterblock" -hoz jó (külön) , itt a lapátok sűrűbben vannak! :
/ez drágább picivel, Kínai Alin: 125 USD + a nem kevés szállítás Kínából.../
Szóval van spéci venti "set" is a vizes blokkhoz...
-
nggabi
félisten
válasz
bmxbandita #98005 üzenetére
nekem a 16irx8 pont h 1900-as fordulat körül süvít elég csúnyán. ellenben játék közben nem olyan meleg, így nem is olyan hangos mint a régi. de kivagyok... mi a kva anyjának kell 1700on járatni a ventit 42 fokos procinál órákig
ráadásul úgy porosodik emiatt h havonta szét kéne szedni, kifújni meg 2 hetente szoktam
-
bmxbandita
tag
válasz
Ubul86 #98004 üzenetére
Az első mondatod milyen igaz!
Jarrod tesztek alapján decibel mérővel nagyjából ugyanolyan hangos a régi és az új laptopom ha max terhelésen megy. Kicsit tartottam is tőle, mert mindenképp halkabbat szerettem volna. De aztán csak megvettem, és a valóságban ég és föld a kettő. A régi Asus TUF valahogy sokkal kellemetlenebbül süvít, az új Legion 5 nálam is mélyebb, kicsit búgósabb, ezért sokkal halkabbnak hallatszik. Pedig a régit is most fújtam ki pár hete, szal nem is az lehet, hogy tele lenne kosszal. -
Ubul86
őstag
válasz
cs.zs. #98003 üzenetére
sivítás és süvítés között is sok különbség van. Nekem mélyebb a Legion 5-ösnél, de volt jóval sivítósabb ventivel szerelt gépem is.
Természetesen a mostani se jó ilyen téren, épp Dead Island 2-t tolom, szeret a gpu 85-88 közé menni, ott már azért a 3500 rpm környékén mozog a venti, hiába 65 fokos a cpu
de hja, fejhallgató mellett alig hallható...éjszaka meg most megy a légkondi, nem hallatszik be sehova semunka mellett viszont kb 0 hangja van, mert nem veszem annyira igénybe attól, hogy webfejlesztek...sokszor el se indul a venti.
-
cs.zs.
veterán
-
Milán13
tag
válasz
vakablak93 #97981 üzenetére
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Dell Precision 7560 15.6 FHD / 11500H / 32GB / 1TB G4 új / NV Quadro 4GB / FPR WS tervező
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W