Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Videós, mozgóképes topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
consono
nagyúr
válasz
Ubul86
üzenetére
Meglepően jó a SteamOS, eléggé rendbetették már a Protont a Windowsos játékokhoz. Gondolom majd jön újabb verzió, de ahogy elszálltak a memória árak nem biztos, hogy most megérné. Bár az is igaz, hogy most szántották be az "olcsó" LCD Decket (mint amilyen az enyém is)...
Ja, a teszt 15W-on ment, mindegy volt neki, hogy kézzel erőltettem rá, vagy hagytam automatán, nem igazén változott az eredmény. -
consono
nagyúr
válasz
Roland861010
üzenetére
Á! Hát drót nélkül egyszer próbáltam, elég is volt

-
consono
nagyúr
válasz
Roland861010
üzenetére
Milyen kábel , felbontás, frissítés?
-
consono
nagyúr
válasz
Roland861010
üzenetére
Mobil 5070Ti vagy desktop? Mert nagyon nem mindegy...
-
consono
nagyúr
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Jogos a kérdés, én sem frissítettem hetek óta, mondjuk játszani sem játszottam a notin már jó rég... -
consono
nagyúr
válasz
gumikacsaa92
üzenetére
Milyen Windows, milyen játék?
-
consono
nagyúr
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Ez viszont nem qhd, "csak" 1080p...
-
consono
nagyúr
válasz
Ubul86
üzenetére
Nekem pl. egy hete jött meg a Steam Deckem, amit az őszi leárazáson lőttem
Volt az Alap gépre ~20% kedvezmény, nem tudtam ott hagyni. Mondjuk én mióta kijött nézegettem, sőt még preordereltem is, de végül lemondtam. Eddig nagyon bejön, nagyon erősen gondolkodom, hogy megy a noti a háztól, úgy is csak az asztalon használtam 99.9%-ban és lesz helyette valami asztali gép.... -
consono
nagyúr
válasz
bakelitlemez
üzenetére
Állítsd be, hogy hibernáljon, ne aludjon és pipa
-
consono
nagyúr
válasz
Bluesummers
üzenetére
Ez még hagyján, itt a billentyűzet sarkában van a bekapcsoló gomb, már a 3 éves Dell G15-öm is ilyen volt. Node a céges HP ultrabóók, ott nem a legszélső a bekapcsoló gomb, hanem a második a széléről....
-
consono
nagyúr
válasz
Chiller
üzenetére
Fura ez, az biztos, de lehet, hogy valamilyen AMD-s deal van mögötte.
Az AI-al meg a baj, hogy oda meg nagyon kell az NV CUDA-ja, mert persze van ROCm meg Vulkan, de nem ugyan az a liga...
Az Intel-NV APU meg egyelőre csak slideware, tartok tőle, hogy az sem lesz olcsóbb semmivel sem, ha kb. ugyan ezt a teljesítményt hozza... -
consono
nagyúr
Ma megjött a kölöknek a HP ZBook, sajnos 1200 km-re van, pedig megnyomkodnám kicsit
Majd ráveszem, hogy legalább egy 3dmarkot futtasson le... -
consono
nagyúr
válasz
Roland861010
üzenetére
Én 50+ vagyok és még játszom, szóval van remény
Mondjuk én meg a másik oldal vagyok, mert sosem multiztam. Nekem a sztorik viszik el a hátukon a játékokat. A gyerekek is már nagyobbak.
Hülyeség, de szerintem nekem a konzol, meg a Game Pass sokat segített, 8-10 óra gép előtti görnyedt után már nem a PC elé ültem vissza, hanem a nappaliban a kanapéra. Még mindig van mit kipróbálni... -
consono
nagyúr
válasz
lordcoyote
üzenetére
Veszel itt az aprón vagy online pár ezer forintért...
-
-
consono
nagyúr
válasz
üzenetére
Igen, a kölök is azt mondta, hogy igazán minimális volt az ismerősei szerint is az, ahol kellett az nvidia grafika/CUDA és az is már csak a képzés végén.
Az Apple az érdekes téma, mert lenne előnye (mondjuk ő is meg a haverjai is Windows-on élnek), de valamelyik szoftverrel van gond, ami nem megy Mac-en. Amit majd kb. 1 alkalommal hazsnálnak
Amúgy változott az egyetem hozzáállása, most már csak "less suitable" az Apple gép, a tavalyi listában még "not suitable" volt az M'-től fölfelé... -
consono
nagyúr
válasz
peet05
üzenetére
Tudom, onnan hoztam én is
Igazán az a kérdés, hogy ebbe ugorjunk e bele, vagy másba, ebben a kategóriában. Kapott a Zbook hideget is, meleget is, azért van a bizonytalanság, de a garija, meg hogy van szerviz pont az egyetemen, ahová lehet menni ha gond van elég jól hangzik. -
consono
nagyúr
válasz
üzenetére
Hollandia, TU Delft, Computer Science and Engineering. A matek pont az erőssége a kölöknek
De igen, nem ezzel kezdenek, de nem látom még én sem, hogy pontosan mikor hova érnek el...Chiller: ez is egy lehetőség, de az ASUS garijától is fázom kicsit, főleg, hogy nem itthon lesz használva...
Mindegy, egyelőre csak gondolkodunk, valami olyan gép kellene, ami aksiól is elmegy pár órát, ha kell, de a teljesítménye is megvan, meg normális garancia van van rá egész Európában.
-
consono
nagyúr
-
consono
nagyúr
Urak! Pár hónapja már kérdezgettem itt HP Zbook témában a kölöknek, egyetemre. A dedikált GPU miatt inkább itt, mint a sima laptoposban érdeklődök
Kikerült, hogy idén milyen gépet tud venni kedvezményesen a suliban, mit gondoltok erről:
-
consono
nagyúr
válasz
knifemaster
üzenetére
NEkem a HP Omen megnevezésű MSI Cyborg tetszik a legjobban
De csak trollkodok. Tényleg jó lenne kicsit több infó, hogy mit akarsz futtatni rajta... -
consono
nagyúr
válasz
Angelland13
üzenetére
Igen...
-
consono
nagyúr
válasz
Angelland13
üzenetére
Egy tesztet megérne az asszony gépe, hogy lásd milyen minőségben, meg fps-sel fut a WoW. Ha az Air-en sincs fps drop hosszabb session alatt akkor felesleges szerintem a Pro csak erre...
-
consono
nagyúr
válasz
PedroPascal
üzenetére
Valamikor 10 éve volt a kezemben utoljára GalaxyBook, azóta sajnos nem, de nagyon szép és szimpatikus gép volt.
-
consono
nagyúr
válasz
PedroPascal
üzenetére
Szinte 100%, hogy nem. (Persze mivel most ezt leírtam, már holnap bejelentik az árusítás kezdetét
) -
consono
nagyúr
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Ó. Az Acershop oldalan csak 4050-el van, azért gondoltam.
-
consono
nagyúr
válasz
FőDudu
üzenetére
Szerintem meg normális játéknál elkezd az Mx is fogyasztani, mint a barom, mert a fizikát az Apple sem tudja átverni. Legalább is nekem ez jött le a videókból, amiket láttam. Igaz, hogy emulációval, de az M4 a PC-s játékokat 30-40 fps-sel tudja max kighajtva futtatni medium/low-n...
-
consono
nagyúr
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Már a Cyberpunk 2077 is 5 éves játék
-
consono
nagyúr
Teoretikusan kérdezve: mi most a best buy gamer noti olyan fél misiig? A gyerek szeptemberben kezdi az egyetemet, ha minden jól megy Hollandiában, a suli kedvezményesen ad nekik 1300 EUR környékén 16-os HP ZBookot, azt hiszem A1000-el, i7-el vagy Ryzen 7-el, 3 év on site garival. Valami ennek a környékén lenne érdekes, amit lehet cipelni is, a teljesítménye is meglegyen, meg persze kellene a 3 év nemzetközi gari, amit kint is érvényesíteni lehet.
Leginkább a GPU miatt kérdezem itt a dolgot
Ja, Mac nem játszik, vannak olyan progik, amiket használnak és Win only... -
consono
nagyúr
-
consono
nagyúr
válasz
Öcsielvtárs
üzenetére
Csak a HA-s nem lesz legális, de ez nem sokakat érdekel...
-
consono
nagyúr
válasz
PedroPascal
üzenetére
Nem az optimalizálás miatt pörgeti a CPU-t, akkor fordítja a shadereket. Nincs hosszú shader compilation a játék elején.
-
consono
nagyúr
válasz
echterion
üzenetére
A céges új autó
De tényleg. Az elmúlt 15-20 évben én is azzal járok, volt benne francia, japán, német, cseh, a közös az volt, hogy mind benzines, új és max 4 éves korig volt meg. A Skodát leszámítva egyikkel sem volt semmi baj, pedig volt benne a sima benzinesen kívül mild meg full hibrid is, sok elektronikával. Az utolsó 3 automata volt, japán, francia meg német, mindegyik csak tette a dolgát. A magas szervizköltséget meg már meg lehet kerülni: mindenhol megveheted előre a 4 évnyi szervizt (ami eloszlik a lízing/hitel díjában).
De azt hiszem befejeztem az offot
-
consono
nagyúr
válasz
echterion
üzenetére
Szerintem meg a jó autó az új autó
Azzal nincs 5 évig gond...
Mondjuk én a Trabant, Skoda, Wartburg vonalról jövök és már bőven 50 fölött vagyok, mindig autóztam, de amiket te írsz azok mindig hidegen hagyták.
Hogy ezt át lehet e vinni gamer laptopra, az másik kérdés... -
consono
nagyúr
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Működött

-
consono
nagyúr
-
consono
nagyúr
válasz
FőDudu
üzenetére
Az AMD vagy az Intel procit meg az AMD, NV GPU-t mire fogod lecserélni? Vagy esetleg az Apple silicont? Spotify sem tetszik, lesz helyette Petőfi? (Az Apple is amcsi, a Google is). A YouTube helyett meg M1?
Félre ne érts, tisztelem, hogy a penzeddel akarsz szavazni, csak nem nagyon tudod megtenni...
-
consono
nagyúr
válasz
FőDudu
üzenetére
De a desktop sem fogyaszt 500W-ot a falból, ha nem hajtod és az eGPU is fogyaszt majd rendesen, ha azon játszol, csodák nincsenek, a fizikát nem lehet átverni...
Nekem is van itthon mini PC, szervernek, játszdoztam is az ötlettel, hogy az egyik m2-es slotba lehetne Oculinket tenni, és eGPU, de csak nagyobb káosz lenne az asztalon. Főleg amennyit játszom mostanában PC-n. -
consono
nagyúr
válasz
Chiller
üzenetére
Hát, azért a Strix Halo a teljesítményéhez képest szerintem nincs túlárazva. Nekem tetszik ez az irány. Arról nem is beszélve, hogy generációk óta nincs egyik konzolban sem dedikált GPU, mind APU, mégis jól elvannak.
Leginkább a shared memória miatt támogatom amúgy az APU vonalat, most egy csomószor belefutok abba, hogy a 4GB VRAM nem elég egy játéknak, közben meg pl. SteamDecken simán elfut, mert nem limitál a dedikált VRAM mérete... Nálam ez 4GB-nál nyilván fájóbb, de hát lassan a 8GB is kevés 1080p játékra is...
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LEGO klub
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Lightyear - befektetési app
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Autós topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 mini Red Kompakt méret, nagy teljesítmény 256 GB Használt,szép állapot, 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest