- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz vakablak93 #82298 üzenetére
Nekem nem, de második levélre nem is válaszoltak és azóta sem semmire.
Van a programba is "Support Online Chat" ahol mailt lehet küldeni ha épp nem elérhetők, de arra sem jött válasz.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Lehet profilt menteni fájlba és azt be lehet olvasgatni és nem kell többet semmit állítgatni.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
vakablak93
őstag
válasz MaxxDamage #82291 üzenetére
Nekem nem kellett proci csere után rendszert újrahúzni, csak írni nekik hogy aktiválják meginnt.
-
addikt
Eszembe jutott még valami. És mi van akkor ha idő közben vga cserét tesz az ember akármi miatt? (Ram csere már volt na szép lett volna....ja ssd csere ) Akkor is újra kell tenned a dolgaid? Törölsz és mentesz.....nem kis munka teli idegeskedéssel nem? Ezt mégis hogyan lehetne elfogadni és megkövetelni?
A múltkor ezt írták vissza mikor írtam nekik:
"Hello
Thanks, it's good now. I don't understand how this is, but it's good. All is well."#82298 vakablak93:
Köszi!Más:
A kijelzőmmel kapcsolatban ha majd egy kicsit összeszedtem magam benézek a bios topikba és lehet külföldi topikba is. Keresek egy clevo szakembert aki elmagyarázza hogy ezen a gépen mi hogyan nem lehetséges az előzővel ellentétben és miért.[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
addikt
válasz MaxxDamage #82293 üzenetére
Akkor mivel nem régiben vásároltam megint elkezdek fenyegetőzni hogy pénzt vissza és jó lesz. Mégis az valahol le van írva hogy amit megvettél nem tudod szabadon használni? Szóval megvettem de nem az enyém a szoftver? A játék áruházak esetében is kell igazolni mondjuk gép csere után a személyazonosságodat meg sok hasonló igazoló művelet hogy te vagy a jogos tulajdonos, mert mennek vissza adatok, vannak biztonsági kapuk. Meglátjuk újra nem teszem, akkor visszakérem a pénzem és marad a gyári venti kiépített rendszer, mert a munkámat amit újból bele kellene ölnöm ugyan ki fogja megfizetni? Ez nem az én gondom hanem az övéké lesz.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
veterán
válasz FőDudu #82289 üzenetére
Szia,
CS:GO-ról nem tudok nyilatkozni, mert azt senki nem játssza a családban,
én WarThunder-t szoktam ("Apa, jössz egy tankost?" és akkor megyek), és annak is csak ilyen koca-játékosa vagyok. Nem vagyok játékfüggő, inkább csak laptopfüggő
Meglepően jól teljesít a gép! Meggyőződésem volt, hogy amikor azt hallottam korábban, hogy az Iris XE legalább annyira jó játékra, mint a 2GB-os MX... szériák, full kamu, túlzás.
Hát nem az. Döbbenetes, de igaz. Vagy egy kicsivel jobb is.
Egy biztos: a GTX1650-et, 1650Ti-t már meg sem közelíti, azok sokkal erősebbek tőle,
de az ilyen alkalmi játékosoknak mint én, tökéletesen megteszi.
Nem-alkalmi, állandó gamereknek nyilvánvalóan nem elég.
i5-10210u CPU + MX250 2GB GPU volt az előző VivoBookban, "tankos"-ban alacsony-közepes beállításokkal volt 60-80 fps (minimum-alacsony-közepes-magas-max-filmszerű), X571GT-ben i5-9300H + GTX1650 4GB, magas-max beállításokkal 100-120 fps. Azért írom így kötőjelekkel, mert nincs kőbe vésve, csúszkákkal még finomhangolható.
Ez a proci van az új gépben:
Alacsony-közepes közeli egyéni beállításokkal ugyanúgy 60-80 fps-t tud, mint az MX250, csak a kijelző sajátosságai miatt sokkal jobb a játék. Ugyanúgy full hd felbontáson játszom, de a fák között olyan célpontot is észre lehet venni, ami pl az X571GT kijelzőjén nem látszott
Furcsaság/újdonság (nekem)
Én azt hittem, hogy ha nincs dedikált GPU, akkor a játék majd prociból lesz megoldva. Szerintem így hiszik ezt mások is. Hát kérem szépen, NEM.
Ez a gép RAM-ból oldja meg (majdnem) az egészet.
Ha egy dedikált GPU-s laptopod van, láthatod a feladatkezelőben, hogy pl 4GB dedikált memória, + el tudja vinni a RAM felét, pl 16GB RAM esetén 7,9-et. De nem viszi. Ha ott 0,5GB elhúzott ramot látsz, már boldog ember vagy.
Itt meg az a szitu, hogy az Iris XE ugyanúgy a RAM felét tudja elvinni, csak ellentétben az előző konfigokkal, itt el is viszi (ha kell neki).
Játék előtt elindítottam a feladatkezelőt, és játék közben (amikor épp kilőttek) , Alt+Tab-bal ránéztem hogy hogy állunk energiákkal. Max teljesítmény, ventillátor ezerrel megy, bal oldalt jön a meleg rendesen, gondoltam magamban, hogy szegény proci minnyá leolvad az alaplapról, és akkor ez a kép fogad:
Iris XE emelt szinten fingatja a ramot, a proci meg szinte alapban ketyeg...
(mire lefényképeztem, Iris teljesítménye leesett, de az fixen 100% volt, a nagy grafikonon is látszik)
Itt vesztettem el a fonalat, jöhetnek a hozzáértő guruk, és referáljanak! -
Megtettem, megírtam hogy i7 lett cserélve i9-re és itt is mondták rendszer reinstall után lesz megint jó, addig sajna nem.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
addikt
válasz MaxxDamage #82291 üzenetére
Ne viccelj már. Akkor feltalálom magam és írok arra a címre amire a múltkor és elmondom miért. Te ezt miért nem tetted meg?
-
Ha procit cserélsz, akkor az Obsidian biztosan nem fog menni és az aktiváló kódot csak rendszer reinstall után fogod tudni használni.
-
addikt
Úgy néz ki eladtam az i7-8700K-t és ezért jön egy i9-9900K. Hétfőn postázzák. Maxolok mint korábban MaxxDamage. Nem várom meg míg az egekbe megy az ára. Ez most nagy beruházás és inkább most mint később.
A ramokat azokat hagyom, azt mindig lehet kapni ha majd több kell a gépbe, vagy csak mert, az a 32GB teljesen elég jelenleg mindenre. Szerdán tesztelek.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
veterán
válasz Bluesummers #82287 üzenetére
Hát igen, inkább csak
"hivatalos viszonteladó általi bővítés" a neve, de nincs jelentősége, kár ezen bárkinek is aggódnia. A 20 millió forintos autódra a márkaszerviz is tehet vonóhorgot, meg a nem-márkaszerviz is. Az autó tulajdonosa nyugodtan tehet alá másik felnit, másik gumikkal, az üres pótkeréktartó rekeszbe pedig tehet utólagosan pótkereket.
Laptopnál is ugyanez a helyzet, a bővítő slotok használata, vagy az ssd/ram nagyobbra cserélése NEM TILOS. A gép a vevő tulajdona (akár autó, akár laptop), és azt csinál vele, amit akar. A lényeg mindössze annyi, hogy saját beavatkozásaival ne okozzon egyéb kárt.
Ha másik kereket teszel a kocsid alá, de rosszul emeled fel az autót, és beszakad a küszöb, nem kapsz majd garanciában karosszéria javítást. Ha a márkaszerviz teszi ugyanígy, akkor kapsz. Ha a laptopod hátlapjának leszerelésekor letépsz az alaplapról pár alkatrészt, nem fogsz kapni garanciában másik alaplapot, de ha a szerviz teszi ugyanezt, akkor igen.
Fiam a 8 hónapos ROG FLOW X13-at vitte be szervizbe, előtte felhívta őket, jópofák voltak:
(portalanítás, tisztítás, újrapasztázás)
"Hozd be, megcsináljuk egy ötösért, nehogy elb.ssz valamit! Ha meg mi b.sszuk el, meg is csináljuk "
-
őstag
válasz Mikulásbá #81963 üzenetére
Nincs olyan, hogy “hivatalos bővítés”.
Azaz, amit a gyártói Produkt Numbertől eltér, az a CTO, s ott nincsen hivatalos leírás.
Ha a bolt bővíti, az egyéni akció, és szériaszám alapján nincsen fent Lenovo oldalán.
pl. ha szervizbe bekerül, tegyük fel 2*16GB-os verzióval, de SN alapján 1*16GB-tal lett eladva, ha visszaküldik és már csak 1*16GB lesz benne, akkor mondhatják, hogy az eredeti konfigurációban kérték, s így is küldik vissza.
Mondjuk ehhez pofa kell.Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
-
Speedy007
őstag
válasz wanted5 #82282 üzenetére
Ha jól emlékszem ezt letöltés nélkül is elő lehet hozni hasonlót mobil műveleti központ néven vagy mi a start menüből.Ezért utálom a 11-t mert egy funkciót több menüből különböző néven elő lehet hozni de semmi sincsen a szokott helyén. kb. ezt ahhoz lehet hasonlítani mikor a nagyobb boltok direkt csinálnak egy nagyobb tatarozást és emiatt amit megszoktál azok teljesen máshol és másként van az üzletben hogy minnél több időt és pénzt hagyjál ott
-
addikt
válasz TrueGooner #82280 üzenetére
Akkor már épp ideje volt. Nálam is nagy ugrás van, ha 10 évig nem is de nagyon sokáig ki fog szolgálni. Sajnos még egy vagyont rátudnék költeni.
-
veterán
válasz TrueGooner #82277 üzenetére
Használd egészséggel, elégedettséggel!
Ha nem jön be, ne légy rest, küldd vissza a manóba.
Ezzel csak az a baj, hogy egy új gépbe nagyon könnyű beleszeretni
Én pl pont 1 hónapja vettem extra akciósan egy laptopot, amivel ugyanez volt a helyzet: jó hardver, bővíthetőség, szép külső - gyenge kijelző. Nem tudtam megbarátkozni vele, akármilyen jó vétel is volt.
El is adtam, ugyanannyiért amennyiért vettem, örömmel vitték el. Ilyen rövid ideig még nem volt nálam laptop
-
válasz TrueGooner #82277 üzenetére
Jó lesz neked az minden bizonnyal, jó döntés volt!
-
TrueGooner
senior tag
Berendeltem a Dell G15-öt. Nincs Nekem szükségem csúcskategóriára (a játékok miket kedvelek nem igénylik) csak hajlamos vagyok túlgondolni a dolgokat… Ha meg nagyon ótvar lesz, akkor 14 napon belül visszaveszik.
Köszi a segítséget mindenkinek, végül mentem a saját fejem után, aztán lehet megbánom.
Majd írok tapasztalatokat.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Evil Snowman #82269 üzenetére
"...11 esetén, ha az akku fölé viszed a kurzort, akkor csak a %-ot írja ki, a hátra lévő kalkulált üzemidőt nem. ..."
Hol van a teljesítmény-kursor?
Win 10-ben takarékos- vagy teljesítmény mód között húztuk a csúszkát, ezt sem találom
Meg jó sok mindent sem...
Beléptem tavaly Insider-programba, már nyáron megjött a 2020-as VivoBook S532FL-re a W11. Nem találtam rajta semmit, utáltam nagyon Amit észrevettem: frissen telepítve a 11 egy hangyányival gyorsabb SSD-sebességeket produkált, mint a W10. (Crystaldiskmark 8.0-val). Erősebbnek, gyorsabbnak is tűnt, de nem csak érzetre, mert az akku sokkal gyorsabban merült vele. Ment vissza a 10...
Aztán később megint rápróbáltam, hátha fejlesztettek kicsit, de nem jött be, 3 napon belül megint mentem vissza w10-re.
Most itt van ez az új laptop, és a gyártó oldalán már csak a w11-hez vannak driverek. Beszoptam...
Nincs mese, meg kell szeretni.
-
fogtunder
nagyúr
válasz TrueGooner #82267 üzenetére
Az is kérdés milyen felbontáson fogsz játszani. Ha marad a fullHD, akkor lehet jó leszel pár évig egy 3050Ti-al (ez kb 15%-al gyorsabb a sima 3050-nél) az említett játékok esetén.
A kijelző nagy problémája az alacsony fényerő, az 53%-os sRGB színtér lefedettség, illetve a 27ms-os pixel refresh. Tehát ha nagy a fény, nem fogod látni fakók a színek és utánhúzása is van. Egy fos az egész, úgy, ahogy van, tényleg kritikán aluli.
Az egyik memória modul és az SSD cserélhető, minden más integrált.
Amúgy mennyi kedvezményt kapsz ennek az árából? Mert jól ismerem a Telekom árazását, nagy valószínűséggel ennyiért találsz jobbat, max a kamatmentes részletet bukod (ami egyébként nyilván a szolgáltatói oldalon is bele van számolva az árba).
[ Szerkesztve ]
I hate morning people. And mornings. And People.
-
veterán
válasz TrueGooner #82267 üzenetére
"cs.zs. említette hogy gyenge a kijelző, ez miben nyilvánul meg?"
hát abban, hogy egy erőtlen, színtelen fakó fos
(ne hari, ez van)
Minimum 300 nites 90-100% SRGB kijelzőt keress! (pl Lenovo Legionok)
Minden másban az az ASUS TUF tök jó, azért az árért most nincs jobb konfig, de 250 nites alap kijelzővel hazavágják az egészet
Használd a digiprime keresőjét! Beírod (szóköz nélkül) hogy 300nit, és nyomsz egy entert. Felhozza emelkedő ársorrendben az összes létező 300 nites laptopot, tekersz lefelé, lapozol, stb, megnézed mik vannak
Utána beírod hogy 400nit, enter
450nit, enter
500nit...
550..
600...
Jó sokáig eljátszol ezzel, lesz sok cikkszámod, argep.hu, arukereso.hu, olcsobbat.hu, és 5-10 óra alatt meg is van a kedvenc géped...
-
nggabi
félisten
válasz Evil Snowman #82269 üzenetére
egy sima egérrel hangerő állítás se megy valami flottul
"szenyor dzsíííí"
-
válasz Speedy007 #82268 üzenetére
Nálam vegyesek az érzelmek 10 kontra 11 esetén. Szerintem 11 esetén a Beállítások (10 esetén Gépház) menü struktúrája sokkal logikusabb és átláthatóbb, mint a 11 esetén. Egyetlen dolog, ami miatt kőkemény f@szkorbácsot adnék a fejlesztőknek (ugyanis nekem ez fáj jelenleg a legjobban), hogy 11 esetén, ha az akku fölé viszed a kurzort, akkor csak a %-ot írja ki, a hátra lévő kalkulált üzemidőt nem.
szerk.: ahogy nézem a 22H2 update-el végre érkezni fog.
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
válasz koxminator #82262 üzenetére
Ahogy korábban említették én is azt tudom mondani ami win 10 alatt viszonylag át látható és logikus helyen módon volt ki találva az a 11 esetén a szöges ellentétje. Hihetetlenül kusza az egész Android-Linux-IOS keverék
-
TrueGooner
senior tag
Köszi srácok.
Az a baj, hogyha megfogadom amiket leírtatok, akkor az "Asus ROG Strix G713RM-KH179W" mellet kötök ki, ami minden téren ütős, de az ára is még egy kategóriával feljebb van sajnos.Azért néztem még ezt az "Asus TUF Gaming A17" mert bár "csak" 3050-el van szerelve, de Ti verzió ami úgy tudom az erősebbik kategória igaz? Én pedig AAA játékokkal csak nagyon kevéssel játsszanék, de ezt már korábban kifejtettem. Inkább MMO, stratégia, szimulátor, menedzser típus vagyok, viszont hosszabb időre ruháznék be, minimum 4-5 évre kellene megoldás.
Viszont a 17.3" kijelzőhöz ragaszkodnék. Tmobile-ban nem sok választékom van így, igazából 4, abból ez ([link]) az ami a büdzsébe is belefér.
Tehát igazából az a kérdés, hogy kifejezetten ezt a gépet:
Asus TUF Gaming A17
- Processzor típusa AMD Rembrandt R7-H (TBD)
- Processzor órajel 3,2 GHz
- Videókártya típus NVIDIA® GeForce RTX™ 3050 Ti
- Memória típusa 2×8 GB DDR5-4800 SO-DIMM
- Memória méret 16GBMég olyan kérdésem is lenne, hogy ez a gép bővíthető-e, illetve hogy milyen ismert hátránya van aminagyobb kompromisszumot jelenthet? cs.zs. említette hogy gyenge a kijelző, ez miben nyilvánul meg?
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz TrueGooner #82263 üzenetére
Szia!
Ha már ennyit szánnál gépre, akkor próbálj meg 3060, 3070 felé orientálódni.
Ritka, de lehet találni RX6700M/6800M laptopokat is.
Én ennyiért 3050el szerelt laptopot tuti nem vennék laptopot.
DLSS ide vagy oda. 4GB VRAM, ha kifogy akkor a textúrák lassabban fognak betöltődni olyan játéknál, ahol azért nem árt, ha van VRAM-od. -
veterán
válasz TrueGooner #82263 üzenetére
Szia,
6. generációs Ryzen7 lesz az, pl 6800H.
DDR5-4800 memória van benne,
újabb, frissebb, erősebb gép, mint a linkelt DELL, ami "leragadt" a DDR4-3200-nál
csak a saját véleményemet mondhatom
a 2 közül én az ASUST venném, de nálam fontos kérdés a kijelző is, ha az nem valami jófajta,
mindkettő kieshet -
TrueGooner
senior tag
Erről a gépről vélemények? [link]
Dell G15-höz [link] képest mennyivel ajánlatátok jobban? A grafikai kártya erősebb azt látom, de ez a processzor számomra elég idegen. Mediamarktban megnéztem ezt a Dell-t, 15 col helyett keresnék valamivel nagyobb kijelzőt. Ennek ez a TUF gép megfelelne, de milyen a hardverezése?Még mindig nem jutottam el a gépvásárlásig. Köszi!
-
koxminator
senior tag
Én sem értem ezt a Win11 utálatot, semmi gondom nincs vele a kezdetektől fogva sem az otthoni Ryzenes rendszeremen (pedig abban van pár spécibb periféria), sem a Legion 5 Pro-n. Ja, persze, fresh install volt mindkettő, nem upgrade.
Cégünk alapfilozófiája: nem bántjuk a sz**t, amíg nem büdös!
-
consono
nagyúr
Nekem is jó lenne a Win 10, de ezzel jött a gép Meg úgy is meg kell majd szokni, mert nem lesz 10 előbb vagy utóbb... Össze vissza annyit csináltam a 11-en, hogy kikapcsoltam a widgeteket meg áttettem a Start menüt a helyére a bal oldalra.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
addikt
válasz consono #82258 üzenetére
Nekem jó lenne amúgy a Win10, de előbb utóbb úgy is rákényszerítenek a váltásra mert az lett a fő irányvonal. Most még finomhangolok a rendszeren aztán ha minden csúcs jöhet a 11.
-
addikt
válasz Pyttawrx #82255 üzenetére
Mindegy inkább megvárom, addig meg adok nekik időt finomítani.....Istenre bízom. A sok negatív kritika is kezd elbizonytalanítani. Küzdjön meg értem az MS én innentől a kisujjamat sem mozdítom. Valójában 1 db hibát szeretnék csak vele megjavítani, ha utána többet kaphatok akkor napoljunk.
Más:
Most nem kockáztatok új ramok csöngettek az ajtómon.
Főleg a Microsoft Flight Simulator miatt kellettek. Nem semmi hogy megugrott a sebességem amióta átköltöztem erre a laptopra. Látom már ez a cpu téma is nagyon fontos.
-
consono
nagyúr
Érdekes ez a Win 11 utálat, én semmi problémát nem vettem észre a G15-ön. Persze lehet, hogy azért, mert párhuzamosan használok hol Wint (10-et és különböző szerver verziókat), hol MacOS-t, néha még Linuxot is. Nem igazán érdekel, hogy nem ugyan ott van egy adott funkció, mint a másikon Főleg, hogy a belakás után már nem igen kell ezeket piszkálgatni...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Ma fogom szerintem újra húzni a rendszert Win10-re
-
addikt
válasz MaxxDamage #82252 üzenetére
Én meg közben itt dühöngök napok óta hogy mikor fel lett ajánlva a Win11 frissítés nem éltem vele most meg már szeretném csak nincs lehetőség, elmúlt, lejárt az időm és most várjak. Nem úgy van az hogy akkor mikor szeretném, majd ha az MS szerverei kisorsolnak. Talán jövőre.
-
Igen, az a tiszta, hogy full gyalu és friss telepítés!
-
LZs?!
aktív tag
válasz MaxxDamage #82232 üzenetére
@MaxxDamage & Speedy007 & KillHates
Köszönöm a tapasztalatok megosztásást.
Majd üres időben csinálok egy friss W10 telepítést; visszaállítani nem akarom.
Nevermind...
-
Ubul86
őstag
válasz Mikulásbá #82240 üzenetére
na, ezt a godmode-ot meglesem majd. Én is hasonlóan vélekedek, a lenovo-m már 11-el jött, gondoltam akkor miért ne, szűz gép, 0-ról kipróbálni. Amúgy 10-re mindig dobálta, hogy ingyen válthatok, akkor nem volt kedvem, mert mondom mi van, ha a munkám egy része majd használhatatlan lesz
Így más volt. Maradtam is, még semmi bajom. Enni nem eszik többet meglátásom szerint, a venti is sokszor csak áll netezés közben, hőfokok is rendben.
Én is öreg rókának érzem már magam, win3.1 óta -
veterán
válasz FőDudu #82244 üzenetére
Tegnap megérkezett.
Nagyon szemeztem a Vivobook Pro 16X-szel, RTX3050 benne, meg 96Wh akku, stb stb, de egyetlen apróságon csúszott el: ezüst a billentyűzet, és az este nekem nem jó. Nem vagyunk egyformák, én azt este alig látom. Már csak a vaksötétben jó, amikor leveszed a képernyő fényerőt is, és úgy kapcsolsz bill világítást, akkor látszik. Esti fél-fénynél nem látszanak rajta a betűk!!
Tehát fekete bill kell.
Nagy akkuval, S513EA széria ezért esett ki, mert csak 42 Wh az akkuja. (biztosításokat kötök, ügyfeleknél akár több órán át is működnie kell)
15-16" kell, nekem nem tetszik a numpad nélküli 13-14".
Dedikált GPU megléte csak másodlagos, vagy sokadlagos.
Külseje NE legyen már hétköznapi fekete, vagy szürke! Hát nem lehetne pl kék, vagy fehér???Az esti fényképezés a telefont jól megbolondítja, ez egészen halvány mentazöld amúgy, nem ilyen erős zöld.
"Brave Green"i5-12500H 12mag-16szál
Ddr4-3200 16GB
512GB SSD PCIe gen 4
70Wh akku
2,8 K 120Hz OLEDnotebook.hu , 320.000 Ft
-
FőDudu
veterán
Ugy nez ki addig zaklattam a Razer supportot, hogy a vegen megis kuldenek akkut.
Pedig elegge megszoktam mar a Macbook Pro-t ujra....
(szerencsere nincs keszleten se 14 se 16" pro, igy nem tudtam berendelni).Viszont Amazonrol rendeltem ilyen teljesitmeny kijelzos USB-C kabelt es kurvajo.
Ajanlom mindenkinek.FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz mihione #82238 üzenetére
Szerintem a Throttlestop-ban pl olyan billentyu kombinaciokat adsz meg amilyet akarsz.
Aztan az valtogatja a profilokat ahogy neked tetszik.Pl. abban az is jo, hogy beallithato failsafe profil - ha pl. belovod, hogy proci 90 fok folott mi legyen. Aktivalja a Balanced vagy energia takarekos profilt - hogy mondjuk ha taskaban felebredne akkor ne suljon meg.
Nem butasag.
FőDudu
-
nagyúr
Én tényleg öregember vagyok hozzátok képest, de az első perctől kezdve a 11-est használom, sőt, mivel Insider programban is vagyok, tesztelő is.
Aki még olyan elvetemült, mint én, keressen rá erre : "GodMode" Nagyok okos találmány, minden létező dolgot lehet meg lehet találni így egyszerűen, állítani, stb.
Van egy registry kulcs, amivel a Win 10 jobb egeres menüjét lehet visszahozni-én is azt használom.Sőt, már Extended GodMode is van, még több beállításhoz enged hozzáférést :
[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
válasz KillHates #82235 üzenetére
Akkor én is zsémbes vénember vagyok ( 28 ) mert én is rühellem ezt a nyüves win11-et, pedig anno nagyon vártam.
A haveromnak se tettszett mikor rájött hogy nem találja a 99% beállítást a procihoz..
Nem egyszerűen butított a finomhangolásoknál, hanem az alap használatban meg tök felesleges módon bonyolított.......
Ami engem hónapok óta idegel melóban, hogy az a sok gyorskapcsoló ami a jobb alsó sarokban volt win10-ben most szanaszét van hajigálva a menüben.... Pedig ezt tök királynak találtam win10 esetén.De elég ha csak egy filet akarok átnevezni vag akármit is csinálni, most eggyel-kettővel többet kell kattintani..
Konkrétan simán lassabb a használata, az irritáló bugokról nem is beszélve...
Hiába kaptunk új WS gépeket én visszasírom a win10-el azt a régi AMD A6 hulladékot, mert legalább rendszer szinten működött[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
lehet hogy van többihez is msi gépem van ahhoz néztem, véges időm van
Csak bejöttem már ide beböfögni
amúgy ez a key kombó ha jól emlékszem:
press right shift, right control, left alt, f2 -> bios belépés után kell nyomkodni legtöbb modelnél ez működik. Én is ezzel dobtam lentebb a turbo orajeleket mert telejsen felesleges.HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
addikt
válasz Pocok256 #82229 üzenetére
Ezt jó tudni, akkor innentől akinek melegedési vagy teljesítménybeli problémái vannak MSI színekben te fogsz tudni neki segíteni. A többi márkához nem tudsz ilyen feloldást?
-
nagyúr
válasz Speedy007 #82233 üzenetére
Lehet (sőt inkább biztos!) , hogy már maradi és zsémbes öregember lettem, de nekem Win11 lebutított finomhangolási lehetőségei nagyon zavarnak. Sok ügyfelemnek megmutatom, hogy az energiaprofilokhoz hogyan tud hozzárendelni 99%-os CPU teljesítményt, amit egy mozdulattal 100-ra lehet állítani W10 alatt, de ez pl. nincsen meg W11-ben (illetve nagyon körülményes elérni)
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
Még viszonylag jól jártál ezzel a problémával, én a nyelvet állítottam át angolról magyarra és reboot meg minden nélkül; csak egy logout-logon volt, erre elmúlt a Lenovoban a fél billentyűzet. Ami a dráma, hogy úgy is maradt! 😳
Most várom az új billentyűzetet, hátha az fog segíteni...Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Szia,
Nálam Win11 Pro rendszernél... néztem egy Benchet és nézd/nézzétek a CPU frekit és RAM frekit mennyit "ír" ott [link]
Szóval a Win10 Pro volt a jó/jobb sok szempontból..[ Szerkesztve ]
-
LZs?!
aktív tag
Sziasztok,
Lenovo Legion 5 15ACH6H
Itteni ajánlásra vettem ez éve, tökéletesen teszi a dolgát - még egyszer köszönöm.
Egy gondom akadt vele @Window 11
- frissítésből felajánlotta, hogy W10-ről áthúzza W11
- engedtem neki, nagyjából tetszik is az új designAzóta viszont 'battery' módban (tápról lehúzva) 10-15 perc után lekapcsolja a billentyűzetet és touchpad-et, amennyiben aktívan nem használom, pl. idle vagy videó nézés, és nem is kapcsolja vissza: teljesen inaktívvá válnak; külső perifériára ugyanúgy nem reagál. Emellett idővel BSOD-ra fut.
Szerintem ez az energiamenedzsmenttel függ össze; már áttettem Best Performance módba is, de ugyanúgy előjön a probléma, legfeljebb később vagy talán kevésbé rendszeresen.
Próbáltam finomhangolni az USB/PCI/HID eszközöket az energiabeállításokban (értsd: ne kapcsoljanak le), de nem segített az sem.
Vantage fent van, új driver-eket nem talál.
Ez Windows 10-zel sohasem fordult elő.
Most a tervem az, hogy csinálok egy friss W11 telepítést, majd ha az sem válik be, akkor visszarakom a W10-et.
Ugyanakkor esetleg tudtok valami megoldásról, amivel a jelenlegi telepítést rendbe tudom tenni?
Nevermind...
-
Pocok256
veterán
Az megvan hogy minden msi laptopnak ugyaennyire állítható a biosa miután megnymod azt a 4 gombot amivel unlockolod ? Sőt még jobban is...
Ezek az opciók nálam is megtalálhatók egy konzumer fos gépbe szóval nem tudom mitől vagy elájulva ennyire
[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
addikt
válasz Szotyi222 #82226 üzenetére
#82227 Ubul86:
Az eddig látott képsorokból következtetem. (Hardver ipari lobbi, biznisz.....most ők jönnek) Legyen úgy ahogy mondod. Én a legjobb minőségben szeretném majd végig játszani. A CP2077 már nagyon necces volt a régi gépemnek.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
Ubul86
őstag
-
őstag
válasz Mr.Csizmás #82164 üzenetére
THX! Ezt nem is tudtam! Most már érthető
Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
addikt
Hát belegondolva nálam van az utolsó olyan laptop aminél még szó szerint gyilkos bios-t raktak bele. Már MaxxDamage is csak olyan bios-t kapott ahol szinte semmit nem tudsz állítani. Sajnos, de értem....saját magunktól óvnak minket a gyártók. Eljátszottuk a bizalmukat. pedig milyen kár. Mutatok nektek olyat amire mindenkinek fájna a foga, csak sajnos már nincs és nem lesz a jövőben.
Na itt lehet tuningolni ameddig a hűtés állja. Vagyis nem nagyon.A képernyő megjelenítési módra is van kiválasztás, de most nem merem kipróbálni.
Na de van még valami....ez miért van?
Két mag egy-egy szála a rendszer indítása után 100% aktív és a cpu felszökik, de ha behozom a feladatkezelőt és kiteszem a háttérbe akkor leáll. Ameddig a háttérben marad minden normális, ha bezárom újból folyik valami háttérmunka.
Ha valaki azt meri mondani tegyem újra a rendszert azt kinyírom. Amit megszenvedtem vele.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz KillHates #82221 üzenetére
Pedig jönni fog olyan pl hogy Stalker 2 csak hogy egyet mondjak. Szerintem azt te sem fogod kihagyni. Annak kelleni fog a hardver. Én Speciel annak is ágyazom meg ami a jövőben még jöhet. Hát amit én most (is) megszenvedtem persze senkinek nem ajánlom, de fűt a kíváncsiság és azt minőségben akarom kiélvezni viszont laptoppal még akkor is ha nem tudom beüzemelni a saját kijelzőjét. Amúgy nem merem kipróbálni az SG-t vagy a többi bios bejelölést nehogy megszívjam. Az MSI-nél mertem.
-
nagyúr
válasz cs.zs. #82220 üzenetére
Az OLED kárpótolni fog a gyengébb teljesítménye miatt. Én is azért őrzöm a régi AW-met mert OLED-es, pedig lenne rá lehetőségem, hogy egy jófajta X15-el boldogítsam magam, de nincs OLED már a AW palettáján. Úgy vagyok vele, hogy a kijelzőt nézem nem a GPU-t meg a CPU-t és már csak alkalmi játékos vagyok, arra a pár öreg Móriczka-grafikás játékra meg bőven elég a 3 éves hardver is. Ha meg jön olyan újdonság ami tetszik, viszont már nem megy rajta, hát: elengedem azt a játékot, megnézem youtube-on a walktrough-ját. Legalább nem nekem kell kínlódnom az ellenségekkel 😅😅
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
veterán
válasz Akelaman #82219 üzenetére
Eszméletlenül feladta a leckét.
Ez itt egy gamer topik, de én csak néha-néha szoktam játszani, pl most napok óta nem.
Nekem jó kijelző kell, pofás (nem mindennapi) külső, jó akkuidő, naprakész belső, bővíthetőség, hogy ha később eladom, nehogy "kevés" legyen.
Sajnos a Legionok itt azért esnek ki, mert túl nagyok, hozom-viszem, kisebb, könnyebb kell.
13-14"-t meg csak azért nem szeretem, mert nincsenek oldalsó számgombok (numpad), és egyszerűen csak nem tartom szépnek nélküle a billentyűzetet. De ez is szubjektív, nem vagyunk egyformák. Tehát 15-16", numpados, és minél jobb kijelző, minél nagyobb akkuval.
Gémerség most épp másodlagos.
Nagyon-nagyon gondolkodtam azon a TUF-on,
árában nagyon jó, friss belső, bővíthető ram, kurvagyors ram, 2 db m2 2280 SSD, de csak kis akku, alap kijelző, hiába 144Hz....
váááááááá kurvaéleeeeet
-
-
veterán
válasz Akelaman #82215 üzenetére
Valahol spórolni kellett...
nagyon vakartam a fejemet én is, hogy 300.000 - 350.000 Ft környékén elfogadható hardver legyen (minimum 4GB GPU), gyenge kijelzővel, vagy hasonló árban
gyengébb hardver, erős kijelzővel, és
utóbbi mellett döntöttem
1 hónapos ez az X571GT amit használok,
és egy 300nites VivoBook S15 S532FL kijelzője után ez nekem visszalépés, és mivel
ugyanannyiért kérik tőlem amennyiért megvettem, eladtam, csüt-péntek adom át,
és helyette 550 nites 120 Hz-es OLED jön. Gyengébb hardverrel. De nem bírom ezt nézni
:-( -
Speedy007
őstag
Asus Tuf Dash és Asus Tuf Gaming között mi a különbség? Ha hardver kvázi ugynaz?
-
veterán
válasz Mr.Csizmás #82213 üzenetére
Kifelejtetted a jellemzők felsorolásából, hogy
DDR5 RAM 4800 MHz !
Itt van egy olcsó példány, és ahogy elnéztem, tök jó hűtést csináltak neki !
Újracsomagolt példány 306.000 Ft
Jó vétel!
(de mivel csak 250 nit fényerejű kijelzője van, én egészen mást választottam) -
Mr.Csizmás
titán
BB topicból #143440Monyos2022-09-07 11:03:32
#akció
ASUS TUF Gaming A17 FA707RE-HX009 -20% 349 900 Ft, ÁK 439 900 Ft
-Ryzen 7 6800H
-RTX 3050 Ti
-512 GB SSD"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
erikke17
őstag
válasz Akelaman #82208 üzenetére
Szerintem is a jobb kijelzővel szerelt lesz a tuti már csak a 3050ti végett is.
echterion - Itt nálunk Szlovákián egy webshopba akciós most, plusz adó le lesz írva mivel cégre lessz ki véve||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
erikke17
őstag
Sziasztok
Tesómnak kéne egy picit komolyabb Notebookot iskolába/játékra néha.
Lenovo Legion 5 15IMH6 néztem ki neki. 2 variációban találtam, 82NL005DCK és 82NL005ECK. ECK-s variációban elvileg jobb a kijelző. ECK 300nit 165HZ 100%sRGB ellenben a másikkal DCK csak 120HZ.
ECK és a DCK most egy árban van.
Előre is köszönöm||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
nggabi
félisten
válasz mistake767 #82203 üzenetére
[link] ez még jobb minél puritánabb annál jobb.
voltam ma havernál a komplett legion 5 pro géppel és minden sz@r kiegészítővel 4k monitort próbálni. hát nem mondanám h elvérzett a 3060, sőt, egész vállalható 4k-n is.
[ Szerkesztve ]
"szenyor dzsíííí"
-
mistake767
csendes tag
válasz cs.zs. #82180 üzenetére
Használtam én is a Vantage programot, de egyrészt régebbi tipusú legion laptopomhoz már régóta nincs frissítés, másrészt zavart, hogy 10-12 processt futtat a háttérben feleslegesen, harmadrészt a win11 már mindent felismer, ezért kerestem alternatívát.
Ezt találtam: https://github.com/BartoszCichecki/LenovoLegionToolkit/releases/tag/2.5.0
Ugyanazokat be lehet állítani vele mint Vantage-el, de nem fut a háttérben, ki is kapcsolhatod, akkor is megjegyzi a gép a beállításokat (pl. 60%-os tárolási mód). -
válasz fogtunder #82196 üzenetére
Nekem szinte hangtalan, ezért vettem direkt 140-es Noctua ventiket (5V) ami USB hajtható és tartozék is a kábel/átalakító.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- OLED TV topic
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 10300H - 16GB - 1,5TB SSD - Win11 - GTX 1650 Ti
- ÚJ Asus Vivobook 15 M1502YA - 15.6"FHD - Ryzen 7 7730U - 16GB - 1TB - Win11 PRO - 2 év garancia
- Apple MacBook Pro - M1, 2020, Silver - 13", 8GB RAM, 512GB SSD, Tocuh Bar, Magyar Bill. - Eladó!
- ÚJ Asus Zenbook 15 UM3504 - 15.6"FHD IPS - Ryzen 5 7535U - 16Gb - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- HÚHA MSI Cyborg 14 Hordozható Gamer Tervező laptop -25% i7-13620HS 10Mag 16GB/512 RTX 4060 8GB 144Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest