Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rstwingo
tag
-
Ukraan
aktív tag
válasz
Peetey91 #60097 üzenetére
Ryan1318 : azzal egyelőre nem próbálkoztam, Auto-n van a vezérlés.
echterion: nem, az árkülönbözet visszajönne, de én is mindenképpen visszalépésnek érzem a dolgot. Az újrapasztáztatás tervben van, amint (remélhetőleg nyáron) hazajutok, keresem a Mestert...
Peetey91: nekem Chrome 14 tab-al megy most, a Sense így mutat 55-63 fok között CPU hőmérsékletet, a rendszernek meg 55-60 fok között. A ventik meg 2250-en (CPU), meg 2400-on mennek (GPU). Nekem csak nagyon ritkán állnak le a ventik, még netezés közben is szinte állandóan pörögnek. Lehet, hogy csak az előző gépem után szokatlan a dolog egyelőre...
-
Peetey91
senior tag
válasz
Ukraan #60090 üzenetére
Szia!
Nekem is majdnem a fenti gépem van, csak 2070 Maxq-val. Nem tapasztalom a Nálad levő jelenséget, egy Macbookhoz képest nyilván van hangja a ventinek, de közel sem zavaró, netezés közben gyakorlatilag nem is hallani.
Most 15 tabbal, Spotify miegymás 1800-on megy a CPU és GPU venti is 59C illetve 47C fok mellett.
Szerk: na most felmentek 2000-2100-ra, de ez minden csak nem hangos.
A megvétele után KillHates kezelésbe vette, kapott rendes pasztát, valószínűleg a tiedre is ráférne. -
echterion
nagyúr
válasz
Ukraan #60090 üzenetére
Egy az egyben? Meg erre az asusra? A sokkal gyenguszabb vga-ra? Még véletlenül sem.
A ventire majd jön biztos gago és mond valami jó tippet, neki több Acer gépe is van/volt, de alapvetően kell neki egy pasztázás, ez biztos. Illetve milyen hőfokok vannak netezés közben, ami miatt ennyire sergeti a ventiket? Alapon azért nem fogyasztanak azok a komponensek sokat, nem kellene hangoskodnia a gépnek. -
Ryan1318
tag
válasz
Ukraan #60090 üzenetére
Szia! Az a g531 még hagosabb és melegebb. Szerintem a predator senseben tudod manuálisan csökkenteni a ventit.
Az a 120Hz panel meg még sz@rabb mint a heliosban van.
E-mellett az összeszerelése se az igazi haveromnak szerviz után a kijelzőt nem bírták rendesen összepattintani. Egy pasztázás biztos hogy segítene rajta. -
2018
senior tag
válasz
Darth_Revan #60079 üzenetére
Nehogy megvedd, ez is biztos pixelhibás ahogy a legtöbb gép amit vettél eddig.
Killhates: Neked biztos megéri áron alul adni de a többség a jelen helyzetben inkább nem akar bukni 100 ezreket hanem keresne is valamit rajta.
-
Ukraan
aktív tag
Üdv!
A tanácsotokat szeretném kikérni. Kb. egy hete vásároltam ezt a Helios 300-at. Közben kiderült, hogy a gyengébb fajta kijlező van benne. Ennek ellenére megszerettem, "belaktam" a gépet. Egyetlen dolog van, ami zavar és emiatt a cserén gondolkodom (még 4 napom van dönteni): a gép még sima netezés közben is elég hangos, szinte állandóan mennek a venijei...
Megkérdeztem, esetleg ennek a G verziójára tudnám becserélni. Kevesebb, 8 giga RAM, 512 giga SSD, régebbi processzor + VGA.
Szerintetek megérné a csere, illetve van valami trükk, amivle halkabbá tehető a Helios?
Köszönöm!
-
echterion
nagyúr
válasz
Megvette részletre, mert kell neki a mani egyben, de pl. nem hitelképes. Mondjuk kíváncsi vagyok, meddig lesz fent, azért elég kevés ember szaladgál millával a mellényzsebében.
-
alces
tag
válasz
dro0py #60084 üzenetére
Ha akarod használod. Nézd meg a funkciókat, ha van közte ami számodra jó lehet , akkor ne töröld. A játékbeéllításokkal én szeretek molyolni, a driverek érkezéséről meg ezerféle képpen értesülök, a streaming stb. nem az én műfajom, ha nálad ezek fontosak akkor hasznos program lehet.
-
válasz
Lehet, hogy el akarja adni, nem csak hirdetgeti....
Én is ár alatt szoktam kinálni azt amit árulok.
Egyébként semmit sem tesz a notebook-al a Telekom, ha nem fizetik a részleteket, az ügyfelók irányába tesznek lépéseket csupán. Még a távolról "letiltható" Macbook-okkal sem foglalkoznak. -
dro0py
tag
Köszönöm a választ. Már most is fent van a Windows szerint legújabb Nvidia driver, a játékok mennek is tökéletesen. Csak ki akartam próbálni az Nvidia experience alkalmazást, és az akart frissíteni, bár nem tudom miért, és nem tudott. Szóval akkor töröljem nyugodtan az egészet?
-
k-adi
nagyúr
válasz
hogy megéri-e neki az jókérdés, lehet csak kell a pénz lóvéra
1 kérdést azért megér, a válaszból sok minden kiderülhet -
hito
nagyúr
válasz
Sőt, tarkón is lőnek, ha nem fizeti a tulaj
Visszakérdezek: ha egy olyan hűtőt veszel valakitől, aki részletre vette a MM-ban és nem fizeti, lefoglalják a hűtőt az új tulajnál? Nincs egyéb eszköz a kezében a szolgáltatóknak, mint a hálózatról történő letiltás (notebook esetében ez értelmezhetetlen), illetve a hitelszerződés feltételeit nem teljesítő személlyel szembeni végrehajtás. Ha az eszköz már nincs a tulajdonában, más ingó/ingatlan vagyonából foglalnak. Nem kell félni, megveheted
Ja, ez nem jogi tanács, magánvélemény
-
dro0py
tag
Sziasztok! Megvettem a gépem, egy Asus ROG Zephyrus GA503QM-HQ043. Nagyon elégedett vagyok vele, a vártnál csendesebb, gyors, a QHD kijelző nagyon szép. Viszont van kettő szoftveres gondom vele, örülnék, ha ebben tudnátok segíteni:
1) Az nvidia experience alkalmazás azzal kezd, hogy letöltené a legújabb drivert, amit viszont nem tud telepíteni, mert kiírja, hogy "az nvidia grafikus illesztőprogram nem kompatibilis a windows ezen verziójával". Mit lehet ezzel tenni? A legújabb Windows 10 x64 van rajta.
2) Az Armoury Crate alkalmazást feltelepítettem, az pedig teljesen elrontotta a színbeállításokat. Feltelepített egy ICC profile-t, amitől lilás lett a kijelző, látszik is bootoláskor, hogy szép a kijelző, és amikor elindul a háttérben az Armoury Crate, akkor belilul a kijelző. Kézzel sem tudom törölni vagy deaktiválni az ICC profile-t. Törölni meg nem szeretném, mert hasznosnak tűnik.
Tudtok ezekre megoldást? -
Darth_Revan
veterán
HA-n megjelent egy gyanúsan olcsó G733QS: [link]
Elvileg Telekomos, de mi lehet a trükk ? Hogyan tudja 200k-al olcsóbban adni mint a listaár és hogyan éri ez meg ?
Telekom mit csinál ha részletet nem fizeti valaki? Tehetik azt hogy átadják végrehajtónak, aki sorozatszam alapján megjelöli lefoglalásra és ha szervizbe kell küldeni, akkor szerviz ezt látva visszatartja ? -
RM007
addikt
Nem szaroztam nyomtam két ocsmány fotót és meghirdettem a P5200-at. Nem volt könnyű, a jövőn gondolkodom. Bármi történjen, teszem azt az új alaplappal sem lesz boldog az RTX 5000 akkor nincs visszalépés csak váltás. De még egyszer nekifutok.
Ja igen, KillHates mester a nevedet megemlítettem ha az illető segítségre szorulna.
Bár szerintem aki ilyen kártyát használ az van elég tapasztalt.
-
rstwingo
tag
Én is kiváncsi voltam , hogy mit tud ez a helios 300 és lefuttattam egy 3Dmark tesztet
Szerintetek ?
ez sima alap 50C° volt max minden ,venti alapon ment ,szinte némába
ennél bekapcsoltam a turbót 53C° volt max,venti is maxon ment
ez meg a stresz teszt 57C° volt egy két kiugrással,venti maxon és turbó bekapcsolva
ami viszont feltünt ,hogy a proci végig 2.4 GHz ment és nem ment feljebb, pedig ha jól tudom 5 GHz-ig is mehet vagy rosszul tudom,lehet ez ellen tenni valamit, hogy feljebb menjen az is
Köszi a válaszokat
-
FőDudu
veterán
Vmware Workstation es Optimus nem baratok.
Foleg a Start menu es a windowsos hatterek durvak - sima alkalmazasok mennek kb hibatlanul. Viszont a Start menu atlatszo, latszik mik vannak mogotte a desktopon, es meg nem is mukodik a kivalasztott reszre kattintas.
Olyan durvan villog a virtualis gep, hogy kenytelen voltam kezzel beallitani melyik GPU-t hasznalja. Azota jonak tunik. Vagy a VM upgrade volt a megoldas (8-rol 18-ra).
Igazbol a Macemrol portoltam at a Bootcamp particiot Parallels alol a VmWare workstation ala - aztan ha jo akkor meg is veszem.
Es lassan a memoria bovites is jon - a 16Gb karcsu lesz tobb VM eseten.
Meg az 1TB SSD is bovitesre szorul... Kene valami olcso es jo 4TB SSD sok garival -
ricogsm
őstag
-
FőDudu
veterán
válasz
Pocok256 #60069 üzenetére
Foleg, hogy valami levalt alkatreszrol is irt.
De amugy az akku le nem huzasa eleg nagy balgasag.Sok esetben csak valami simito kondi az alkatresz es valoban kihagyhato - azonban van olyan ahol mondjuk idozitesben vagy orejel kepzesben van es akkor sajnos szukseges (mert nelkule el sem imndul a gep).
Asszony HP laptopjan volt olyan, hogy bezarlatosodott 1-2 elko (elektrolit kondi) es az bizony az orajel kor utan volt. Siman nem volt tole orajel - panelrol lepiszkalva a bunost siman elindult a laptop.
Persze ehhez le kellett tolteni az adott gep teljes kapcsolasi rajzat a Winstrontol (es erteni sem art a kapcsolasi rajz olvasashoz, de azzal nincs gond mivel mar kozepiskolaban is szamitastechnikai technikus szakon voltam (csak aztan meg tovabb is tanultam es kevesbe ketkeyi munkat csinalok mar nagyon regen)), nem volt egyszeru megtalalni ki is eppen a tortenet okozoja.
De nem szoktam feladni semmit - max felre teszem egy idore es gondolkodok rajta.
Tele is a padlas regi cuccokkal - most epp egy HP MFP3300 kerult elo - nyomtatni kellett, hat lehoztuk a 15 eve fent levo multifunkcios lezer cuccot. Es mukodik.Akkor meg volt benne anyag
-
Pocok256
veterán
Nem monodm hogy én megmondtam már előre hogy ez már megencsak egy raklap kidobott pénz lesz végeredménybe de megmondtam... Sőt már ezelőtt is.
Ettől függetlenül nem vagoyk kárörvendő én elküldeném KH nak hátha tünde szemei meglátják a hibár és kitdja javítani. Neked meg sok sikert azért drukkolok, bele kell törődni hogy téged már rége nem az ésszerűség hajt
-
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #60066 üzenetére
Ugyanigy jartam.
Mar a registry hacket is letoltottem amikor eszre vettem hol is a beallitas.
Megszoktam, hogy a power profilon belul van hozza bealltas, aztan sehogysem volt ott.Amugy volt valami Windows frissites is a 2004 verzional a .Net keretrendszerre ami kinyirta a sleepet - aztan egy ujabb frissitessel javitottal.
Ha jol remlik valami OSI vagy USO volt a ludas - azt irta ki a 'powercfg /requests' mint okot a sleep elmaradasakent.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
vakablak93 #60064 üzenetére
Az majd kiderül, remélem igen!
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #60064 üzenetére
Media lejatszok alapbol blokkoljak a Sleep-et, nehogy mar video lejatszas kozben elmenjen aludni...
Amugy igy ki lehet deriteni mi miatt nem sleepel:
[link] -
vakablak93
őstag
válasz
MaxxDamage #60059 üzenetére
Én ezt már próbáltam, kb napja válogatja, hogy van-e kedve a beállítások szerint cselekedni, vagy nem, mondjuk a laposom mindig is sz@rt a win-ben való állítgatásokra, kíváncsi leszek nálad ér-e majd valamit, két napnál hosszab távon.
-
válasz
MaxxDamage #60060 üzenetére
Akkor minden megoldódott, csak azért tippeltem a BIOS-ra, mert azt hittem a Windows-os energiagazdálkozási matatáson már túl vagy
-
RM007
addikt
válasz
MaxxDamage #60010 üzenetére
Na, csak válaszolok. Kezdek megemészteni.
Ha nyögve fizetek ki 60-70e ft-ot mert másra is kell, akkor szerinted új laposra honnan telne? Egyébként még az sem kizárt hogy visszateszem a régi kártyámat, ami még meg van, de az új hűtővel, és meghirdetem az újat. Ezen még agyalok kb 1 hónapot. Ráérek mert a lapos nem elsősorban játékra kell már, sem munkára.
#60013 KillHates:
Egy nagy kérdőjel. Nem volt hozzá berendezés hogy biztosat lehessen mondani. Kb minden adta a megfelelő áramot. Lehet privibe lefotózom a kérdéses helyet amire tippelt. A vizsgálat ingyen volt, rendes volt a srác.#60014 2018:
Nem egyforma a felhasználásunk. Nálam elég a minimum fps szám, amit még a korábbi kártyám is tud fhd mellett minden játéknál, akkor meg minek izguljak banki hitelre? Szerelgetni meg nem szeretek, csak ha van értelme, eredménye, mivel viszi a pénzt. De minek is kellene ezek után? 3 cpu heatsink, 4 gpu heatsink, most még 2 mxm kártya, 2 cpu, 2 venti, 32gb ram stb......mindenem megvan. Pont az új gépek nem érik meg az árukat, csak annak akinek nem számít, megveszi majd játszik az asztalival mert az gyorsabb. Két gép fenntartása.#60016 motifator:
Most komolyan mondj már egy érvet miért kellene mondjuk akukába, vagy fiókbadobnom a vasam, mert eladni nem lehetne semennyiért, szép hogy kitartok. Ha bajom lenne vele akkor foglalkoznék vele, meg vettem volna hozzá egy 600e ft-os vga-t ami simán hosszú évekig kiszolgálhat? Ki tudja mikor használt dolgot, akár alaplapot vásárolunk az meddig él, egyszer minden elhasználódik.A baj az hogy az előző alaplapomat megpiszkáltam, mert hittem a szerviznek aki bevizsgálta, mert az bizony nem volt halott. Lehet csak új bios-t kellett volna felnyomni rá.
Hazudnak mint a vízfolyás. Ez a alaplap is meglehet úgy döglött mint az 1070-es kártyám beüzemelésénél, amit a Medion Erazer nem respektált, mikor KH felélesztette. Nem is olyan alaplapot rendeltem. Hiszed vagy sem keményen számolom hogyan jöhetnék ki a legjobban. Ez most egy 2-es verziós alaplap lesz.
#60019 vakablak93:
Nincs róla info. Kínai oldalon mint pl TaoBao is láttam horror áron. Max 110W terhelésre készült, nekem ennyit ír. Szerintem bármilyen MXM kártyát fogadó laptopban használható attól függően milyen vbios-t teszel rá.....univerzális, mint a többi MXM kártya. -
válasz
MaxxDamage #60052 üzenetére
BIOS-t csekkold le! Szerintem felülírja a Windows parancsait...
-
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #60055 üzenetére
Biztos?
Sokaig en is a beallitasok kozott kerestem es hianyoltam a 'Lid Close Action' beallitast....Ezekkel valoszinuleg elo lehet csalni - en nem probaltam.
[link] -
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #60040 üzenetére
Biztosan nincs Sleep-re allitva a Lid Close Action?
Power Options -> Choose what closing the Lid does.
Regebben az adott semaban volt, W10 eseten mar kulon szedtek. -
FőDudu
veterán
válasz
KillHates #60047 üzenetére
Na igen. Ahol bele kell irni a mikro hasznalati utasitasaba, hogy elo allat szaritasara nem alkalmas, ott mas galadsagok is elofordulhatnak.
Illetve a mostani gepekrol lesporoltak a nagyon hasznos sleep ledet - aztan nem lathato ha mukodik.
Razernel ugyanugy van a feher 'breathing' led az alvas jelzesere ahogy anno regebbi Mac gepeknel volt. Hasznos.
-
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #60046 üzenetére
Razer eseten is hatrafele alul fujja ki es nem a kijelzonel folfele (ahogy pl. a Macbook pro csinalja).
Felnyitott kijelzonel el van zarva a levego utja felfele, mert a csuklo az nem csak a 2 oldalon van, hanem a kijelzo teljes hosszanban egy L alaku alu profil fut vegig, sot a szalagkabel a kjjelzo kozepenel megy at es vagy 2-3 centi szeles.2 oldalon van a 2 venti, kozepen a VC van belul ahol elvileg nem is fuj ki semmit.
Az a viszonylag vastag gumilab is azert van, hogy ne szivja vissza a kifujt meleg levegot (fizikai korlat) - illetve megemeli a gep aljat a jobb szellozes erdekeben.
Igazabol minnel fuggolegesebben all a kijelzo, annal nagyobb a hezag az asztalhoz kepest.
Azaz nem jo ha hanyatt vagja az ember a kijelzot, bar akkor is van kb a gumilab nagysagu hezag. -
válasz
MaxxDamage #60046 üzenetére
A MacBook-nál sem számít, hogy hogyan van a kijelző, az is mindent megold "alulról"
Azért vették ki a lecsukott kijelzővel üzemelést, mert olyan halk a gép, hogy a paraszt amerikai elfelejtette, hogy a gép be van kapcsolva és úgy elrakta a táskájába/tokjába és megsült szépen... -
MaxxDamage
félisten
válasz
FőDudu #60044 üzenetére
Hűtés/átszellőzés (friss levegő bejutás, meleg levegő ki) sok laptopot érint, hogy nyitott kijelzővel használható. (kell használni)
Szerencsére ez erre a Clevora nem jellemző, így full csukott kijelzővel is használható, mert hűtés szempontból nem befolyásol semmit a lehajtotf kijelző. -
FőDudu
veterán
válasz
Biosban valami becsukva hasznalatot gatlo beallitas?
Macek esetem a becsukva hasznalat nem javasolt, egy idoben csak hackelessel volt megoldhato.Lehet Clevo is erolteti a nyitott hasznalatot.
-
FőDudu
veterán
válasz
Nekem a Macbook Pro csinalta, de forditva.
Kb idle tevekenysegnel elment aludni. Akar video hivas kellos kozepen is.Fedel lecsuk, kinyit - taktra onnan folytatodott meg a web radio is....
Persze nem volt ilyen beallitas.
Valamelyik frissites megoldotta. -
MaxxDamage
félisten
válasz
vakablak93 #60041 üzenetére
Igen, szintén zenész!
-
vakablak93
őstag
válasz
Ez lehet valami clevo betegség, az enyém is csinálja random, pedig friss a rendszer, a többi noti amiket láttam az utóbbi időben meg nem....de hogy miért
, na meg alvóban ha le van csukva a fedél, az egérrel 5/3-szor jó ha felébred
-
RM007
addikt
És nekem is csak az jár a fejemben, ugyan 80W TDP milyen megerőltetést okozhatott az alaplapnak? Hogy előtte kapott olyan pofot hogy csak na, az igen, de jelen pillanat.
-
hito
nagyúr
Nálam meg valami nem stimmel. 2x 10 perces Adobe Premiere render alatt másodszor küldi el magát alvóba a feladat közben. Olyan rettenet hőfokok nincsenek, hogy ezt kelljen csinálnia. Proci max 96-ra ugrott másodperc töredékéig, GPU meg 70 fok körül van.
Töltőn van közben. Miért altatja magát meló közben?
Most töltőről lehúztam, hátha amiatt melegszik túl valami egyéb komponens, ami beindítja nála ezt az óvatosságot és megnyomja a vészleállítót.
-
motifator
senior tag
válasz
DonDragonka #60035 üzenetére
Eddig nem figyeltem fel, mert sosem futtattam még le a benchmarkot
Játék közben nem veszek észre belőle semmit, szóval elengedem.
-
motifator
senior tag
válasz
DonDragonka #60032 üzenetére
A hőmérsékletek rendben vannak, az tuti nem okozhatja, ez elsődleges szempont nálam, Forza közben a GPU 70 °C alatt van, a CPU is nem sokkal 70 °C felett, de inkább 70 környéke. Megvétel után 1 nappal már friss paszta volt a gépen, azóta a cpu vasat is kapott. Egy komolyabb menet után így néznek ki a hőfokok, szóval nem gondolom, hogy az okozná. [kép]
-
DonDragonka
őstag
válasz
motifator #60027 üzenetére
Biztos nem a G-sync mert az ki van kapcsolva most nálam. Elsőnek azt mondanám melege van a GPU-nak vagy úgy az egész rendszernek. Tudnál mérni hőmérsékleteket a teszt közben?
Az én gépem trotty limitje 93 fok. Azt sosem éri el játék közben, mert szét van hűtve, de amúgy se mert 92-ben limitáltam. 81 fok CPU és 69 fok GPU max volt amit a teszt alatt AIDA mutatott... -
Dhampir
félisten
válasz
DonDragonka #60026 üzenetére
Még a rendes klaviatúra.
-
RM007
addikt
Köszönöm mindenkitől a tanácsokat.
Elkezdtem keresni az okát miért nem megy a hdmi, valami történt. Csak a bios menü, meg MSI logo jött fel aztán elsötétült a kép. Adattárolót cseréltem, ment fel új rendszer és láss csodát ez is megoldódni látszik.....hát a dch féle driver kavarhatott be. Csak míg a régi rendszeremre mindenféle mokolás nélkül felment, addig az új nem engedte fel. Vagy Windows változatok szivatása fejezet. Mint a, most miért nincs fogyasztás mérőm történet? Hát ezért nem szeretek új rendszert feltenni, csak másolgatni.
Éppen tettem vissza a régi rendszer ssd-t a helyére, probléma magoldva az utolsó láncszem a helyén, innentől 100% -os a gépem, és nem kapcsol be. Meg sem nyikkan.
Ha eddig ez történt volna meg sem lepődök, amit meg engedtem magamnak, na de háttértároló csere után? Nem vettem ki az aksit, az lehet, de akkor is.Mint mikor a maratonfutó a célegyenes előtt elhasal.
Azon agyalok mit szúrtam el. Jó volt az külső kijelző nélkül is, kellett rámenni.
Nem tudom elengedni. Holnap a félig összerakott lapost megpróbálom összerakni. Nézegetem mit hogyan......
Az egyik kis, pici kondi a cpu heatsink alatt a radiátor felöl fel volt jőve....meg lett mutatva....csak stabilitás állítólag, mondjuk ezen meglepődtem. Másik dolog a bekapcsoló gomb power szalagkábel eleje meg volt törve. Gyanakodtam is mi van ha elmozdult és eddig épp hogy csak működött.
Állítólag az érintő paneles menü funkciókat érintette volna némelyiknél, amiért még most is megőrülök hogy van ilyenem. Érdekes ezt kellett javítanom nem rég nem reagált pl a képernyőzáró érintő, de alaplapi driver ezt megoldotta egy sikertelen hdmi próba után, amiből mindig erőszakkal tudtam csak kilépni resettel, és ezt sosem szerette a gép. Na ment keményen a basztatás, nem is csodálom hogy vége lett.És mi lett volna ha nem szerelgetek? Minden a helyén lenne. KH ajándéka nem fog kárba menni, újra összerakom és folytatom ahol abbahagytam, már csak azért is, mert saccra nekem ez a teljesítmény bőven elég még nagyon sok ideig. Amitől meg elromlott simán lehet egy beért korábbi akció eredménye is, ami már nem lesz az új alaplapnál. Hát ha akarok gamer laptopot ez még mindig jobb mint bármi más.
-
motifator
senior tag
válasz
DonDragonka #60024 üzenetére
Ha nincs beállítva az fps limit, akkor még durvábban dobálja a kockákat a benchmark szerint. Lefuttattam a clevo-n is, [kép] [kép] ott is van, de az az 1-2 képkocka a menet alatt gyakorlatilag elhanyagolható. Nem igazán tűnik fel egyébként a G5-nél játék közben, 72 fps limittel játszom mindig. Nem tudom mi lehet az oka, g-sync hiánya?
Én a heti kihívásokat még megcsinálom rendszerint, de az esetek nagyobb részében csak krúzolok kormánnyal, néhány autónak jól sikerült a hangja (Shelby GT350, Hachiroku és még sorolhatnám). A táblák nekem 2 db kivételével megvannak, némelyik tényleg trükkös. Újabban rászoktam az Assetto Corsára és GT3 kategóriában a Nordschleife-n köridőre megyek
-
DonDragonka
őstag
Nosztalgia ON...
Érdekesek ezek a mai masinák. Még a kilenvcenes évek elején kaptam munkához egy Compaq (Compaq ELite 4 /75CX 486D 75MHZ 24MB RAM 500MB WIN NT 4.0, a kép nem az enyémről készült de pont ilyen) notit az akkori cégemtől. Ez volt az első wow gépem életemben. Ma már nevetséges konfigja van de a maga korában ez volt kb a a top of the top notiban. Ez még ma is megy, mármint be lehet kapcsolni és működik az oprendszer, az alkalmazások, persze nem használom semmire... Most meg veszel egy gépet és azon rágod a körmöd, hogy 3-5 évig bírja már ki különösebb hiba nélkül...
Nosztalgia OFF -
DonDragonka
őstag
válasz
motifator #60011 üzenetére
Hááát ez túlzás, mármint, hogy autós lennék. Néha elindítom, beülök valami nyugger verdába (kedvenc az I-es Golf mert olyanom volt élőben is, és meglepően jól le van modellezve mind a grafikája mind a fizikája) és barangolok, persze néha verseny is van de általában a sereghatók táborában végzek...
Viszont a barangolás része nagyon bejön. Azzal szoktam szórakozni, hogy ezeket az útszéli táblákat keresgélem, de mondjuk ez is tud bosszantó lenni ha mondjuk egy templom tetején van... Csak így öregesenA kiesett képkockák viszont érdekesek. Azon a vason amid van azon nem kéne ilyennek lennie ha minden frankón van belőve.
-
nesh_019
senior tag
Sziasztok.
Elromlott a asus rog g751jy be a CPU És a GPU hűtő is, mindkettő cserés, nem találok hozzá semmit, a utángyártott meg már 2 hónapja nem akar megérkezni a netről... valakinek van ötlete hogyan tudnám kicserélni? -
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #60010 üzenetére
Neki egy jo kis barebone kell neki vizhutessel.
Haz.
Abban moddolhat kedvere... Ha nem eleg egy, stackelheto...
-
2018
senior tag
Szerintem engedd el a geped mostmar. Elhiszem hogy jo szerelgetni a notit bovitgetni de tobb gent nem ivel at a tamogatasa mint pl egy asztali gepnel. Asztali vasnal sincs mar komoly oc headroomom power limit az asztali 3080 nal kozbeszol ahogy az 5800x se megy all core 4.7 nel tobbet ezt el kell fogadni. Vegyel bga s gepet azt csak neha ujrapasztazod kitakaritod es megy. Egy ujabb vasat. Vagy ha ragaszkodsz a szerelhetoseghez a legujabb clevot 3080 al.
-
motifator
senior tag
válasz
DonDragonka #60006 üzenetére
Végre egy autós
Megmondom őszintén még sosem futtattam a benchmark módot az FH4-be, de a tapasztalatom, hogy még 48 FPS mellett is tök jól játszható és nagyon jól optimalizált. A Forza 3 jobban kéri a kraftot. Ha a 1660 Ti-val tolom, akkor én 72 FPS limittel játszom FHD-ban, 4K kijelzőm nincs. Gondolom valami hardveres elméleti max. min. FPS-t számol a teszt, fene se tudja. Lefuttattam, viszont vannak ám kiesett képkockák is [kép] [kép]
-
RM007
addikt
Nagyon nem lepődök meg a pontszámon, hisz jóval erősebb laptop a tiéd, de azt megjegyezném nálam más beállítások vannak. Próbáltam mindent felnyomni, és úgy sem akart dolgozni.
Jó volt nosztalgiázni egy olyan benchmark progival amit még nagyon rég asztalin izgultam végig ennek töredéke sebességen. Egy + dll-t még a netről is le kellett vadásznom hogy elinduljon.Amúgy ma beadta a kulcsot az alaplapom. Bevizsgáltattam, feltehetően az alaplapi chip mondott fel (mint gyanús jelölt és még volt más is), miszerint neki ebből elege lett. Így most nincs túl jó kedvem.
Útban egy újabb alaplap. Addig meg csak elleszek valahogy.Ha megint lesz gépem QUADRO számításos feladatot fogok adni, arra kíváncsi leszek nálad mi jön. Éppen azon fáradoztam volna hogy betegyek egy olyat, csak ez már nem jött össze.
-
DonDragonka
őstag
válasz
Ubul86 #60007 üzenetére
Munkához kell... Fotó(RAW), viedó(FHD, 4K, 8K) szerkesztés leadás határidőre... Ahhoz meg kell a RAM mert az idő pénz...
Igen tudom erre jobb lenne egy PC de helyszínre is viszem magammal a gépet, mert általában van időm már ott elkezdeni a feldolgozást... Sőt volt már többször is olyan, hogy amíg hazaértem egy vidéki helyszínről(nem esküvő mert az nem az én műfalyom) addig a kocsiban a noti megcsinálta a videók feldolgozását amit még indulás elött készítettem elő. Itthon már csak ellenőrzöm az eredményt és adom is le... Sitty-Sutty
-
Ubul86
őstag
válasz
DonDragonka #60006 üzenetére
64 gb ramod van? durva
-
DonDragonka
őstag
Népek, előre is elnézést mert ez lehet picit offtopic, de Ti mint gamer-ek biztosan tudjátok rá a választ...
FH4, felmérő mód..
Hogyan kell ezt értelmezni? Mármint GPU vs CPU fps különbség.
Még egyszer bocsánat, hogy nem notis kérdés...De ha úgy vesszük akkor így is kezdhettem volna ASUS FX506IU FH4 eredmény... Játszható na...
KÉP -
Raymond
titán
válasz
Xerath404 #60000 üzenetére
Szerintem nem eri meg, a leirasban ez van:
"ASUS 1 Year Warranty that comes with your laptop"
Ami ezt jelenti: [link]
"This warranty applies in the country of purchase. ASUS International Warranty offers 12 month limited hardware warranty service for parts and labor repair for select notebooks. Warranty service starts on the date of purchase and is only applicable within countries that have authorized ASUS Repair Centers. Excluding the following regions: South America and Latin America. Please visit www.asus.com for additional information. Not applicable on all units and subject to verification by ASUS."
Az EU-s gari azert ennel boven jobb. Az ara se olyan hudejo, magyar AFA-val 2262EUR amire a szallitas es a VAM rajon. EU-ban ugyanez a 3060-al 2199EUR a 3080-al pedig 2799EUR aron van listazva. A 3070-as gondolom a "standard" 2399-2499 aron lesz az USA termekkel pedig mindent osszeveve nem vagy ettol messze, azt a 100EUR-t pedig nem sporolnam ha csak tengerentuli 1 ev anyag es munka gari van ra. -
FőDudu
veterán
válasz
Xerath404 #60002 üzenetére
Az Afa-t valoszinuleg vagy ott vagy a Magyarorszagon rad sozzak - keves az esely, hogy nemzetkozi csomagnal meguszd. Marmint olyan esetben ami nem EU-n belulrol jon.
Ezt megkapod kb 1 hetn belul, 2 ev EU-s garival.
De Base modellt csak akkor vegyel, ha nem zavar a venti hangja.
Annal ugyanis sosem kapcsol ki, nem lehet nemava csinalni mint az enyemet ami az Advanced model. -
válasz
FőDudu #60001 üzenetére
De az a termém amit kuldtem van raktáron nem?
Meg ez is érdekes itt irja ennél hogy in stocks és ugy ugy nem számolja fel az áfát+ vám ot, ha ez tényleg ennyi akkor megrendelném
https://www.amazon.com/Razer-Blade-Base-Gaming-Laptop/dp/B08SJDCWBG/ref=sr_1_5?dchild=1&m=A37874AY7SX62V&marketplaceID=ATVPDKIKX0DER&qid=1615650344&s=merchant-items&sr=1-5 -
FőDudu
veterán
válasz
Xerath404 #60000 üzenetére
Amazon nem irja ki a shipping and import fees osszeget ha nincs raktaron a gep.
Valassz olyan termeket a Hidevolution kinalatabol ami raktaron van - annal ott lesz a Shipping and Import fees - ami a netto plusz szallitas osszegere rakodo Afa.
Azaz veszed a nettot, hozzaadod szallitas dijat, majd * 1,27 es az a fizetendo.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Nintendo Switch 2
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Dell Precision 7560 15.6 FHD / 11500H / 32GB / 1TB G4 új / NV Quadro 4GB / FPR WS tervező
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!