Hirdetés
- Más termékek kárára gyárt több AI gyorsítót idén az NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Befutott a foltozásra fókuszáló GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen széket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Bluesummers
üzenetére
privátban nem moderálnak, azt írsz neki, amit akarsz, mert az nem nyilvános. én az ilyeneket reflexből tiltom, aztán írogasson, ha nagyon akar.
-
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Bluesummers
üzenetére
én egyszer még dickpicet is kaptam privátban, mikor még topikgazda voltam

-
Muerte68
addikt
válasz
Bluesummers
üzenetére
Hát van ilyen szakértő, mindent is jobban olcsóbban tudó ember
Sajnos nem is kevés -
echterion
nagyúr
válasz
Bluesummers
üzenetére
Örök igazság: a stílus maga az ember.
-
-
cs.zs.
veterán
válasz
pozsoka
üzenetére
Elvileg nem tud többet felvenni a hálózatból, mint amennyit a töltője ad neki.
Azok pedig 170W - 180W - 230W - 300W... elég széles a skála
Van pl 2 Legionunk, a GTX1650Ti-s 170 Wattos,
az RTX3050Ti-s verzió 230 Wattos tápot kapott,
de ez a teljesítményfelvétel nyilván csak fingatva ennyi -
pozsoka
senior tag
Üdv, egy közepes játékos notebook egy erőforrás igényesebb játék alatt kb. hány wattot fogyaszthat?
-
Dhampir
félisten
válasz
KillHates
üzenetére
Szépen feltuningoltad a masinát.

Egyebekben az RTX 3050 nem annyira vonzó számomra, de a maga helyén és főként ár-érték arányban jó "kis" gép az egyébként.
A napokban láthattam viszont a régi ThinkPad T510 notebookomat a szolid HD+ felbontású TN kijelzőjével, ami a PWM-jével együtt is szebbnek látszik, mint a G15 5515-ben lévő fakó színeket nyújtó FullHD "IPS" panel.
-
-
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Szerintem OLED kábel nincs hozzá, de 4K IGZO tuti belemegy.
-
-
cs.zs.
veterán
válasz
fogtunder
üzenetére
"...az enter fölé bepakolt ű betű és a gombok közötti hatalmas szünetek. nyilván mindkettő szokható, az ű helye sokkal jobban zavar..."
Na most gondold el, évek óta ASUS-t használok, megszoktam a hosszú entert, most kaptam egy Lenovo-t, lent van az ű a helyén (ahol lennie kell) , és most minden enterrel lenyomom az ű-t is...
-
fogtunder
nagyúr
pár napja már együtt élek a 3050-es Zephyrus G14-el, a benyomások eddig:
- a magnézium ház nagyon jó, stabil, nem nyeklik, nem nyaklik, minőségi cucc. ellenben az ember kezén természetes állapotban is jelen lévő zsírt pillanatok alatt felszedi a fekete festés, ezzel meg kell tanulni együtt élni. egyáltalán nem nehéz, a Macbook Airhez képest igazából a mérete az, ami jelentősen nagyobb, de még így is bőven kicsi, pláne a teljesítményéhez képest. a kijelzőt viszont fél kézzel kissé problémás felnyitni, nem nagyon van semmi, amiben könnyen megakadhat az ember keze, de legalább kinyitott állapotban se mozdul el a helyéről a kijelző. nagyon kis hasznos apróság, hogy a jobb alsó csavar kicsit elkezdi feltolni az alsó fedelet, így könnyű alányúlni és felszedni. a RAM upgrade mindennel együtt simán megvolt 5 perc alatt.
- a billentyűzet nekem kicsit so-so. a billentyűk így fekete színben jó kontrasztban vannak a fehér háttérvilágítással, jó a gépelési érzet, van értelmes útjuk, jó a felületük. két dolgo nem tetszik, az enter fölé bepakolt ű betű és a gombok közötti hatalmas szünetek. nyilván mindkettő szokható, az ű helye sokkal jobban zavar, értem, hogy miért került oda, de azért nem jó. a touchpad windows viszonylatban jó, lehetne nagyobb, mert hely az volna neki, de amúgy teljesen használható, ha éppen nincs egér, ebben viszont az Apple még mindig sokkal jobb. az ujjlenyomat olvasó eléggé esetleges működésű alapból, de miután a mutatóujjamat 3szor beregisztráltam (közepét, jobb és bal oldalát), már használható. az Apple megoldásához képest ez is elég gyenge. a fingerprint cache viszont egy jó funkció, már amikor éppen felismeri a szenzor.
- a 1440-es 120Hz-es kijelző nekem jó, jobban szeretem a nagy képpontsűrűségű kijelzőket, mert ha éppen nem játszom, több tartalom fér ki. a színek jók, a fényerő bőven elég volt egyelőre beltéren nap közben is egy fényes nappaliban. állítólag utánhúzása van, de én nem játszom olyan játékokkal, amiknél ez tényező lenne, úgyhogy nem jött ki
- az RTX 3050 azért eléggé vegyes érzelmeket válthat ki az egyszeri felhasználóból. egyrészt 1440p kijelzőhöz nyilván nem egy jó választás, ha valaki AAA játékokat szeretne tolni rajta, hamar elfogy a GPU és a VRAM is. Phoenix Pointban is vissza kellett vennem a részletességet Very Highról, mert érezhetően 30 alá is bedroppolt, bár ez inkább a játék hibája. nekem jó lesz, mert az intenzívebb címeket úgyis konzolon és TV-n tolom, a régebbi játékokat, meg stratégiákat el lehet ezen játszani. illetve hűtés szempontjából sem mindegy, silent módban sem melegszik nagyon és aránylag halk tud maradni, a teljesítmény viszont nekem többnyire elég így is. performance módban nyilván jobb, tovább engedi a hardverelemeket a gép, de süvít is rendesen, kiemelve is. majd csinálok egy ventis állványt neki, ha lesz időm.
- a portkínálattal kapcsolatban vegyesek az érzéseim, bár ez nagyon egyéni lesz. mivel a Win 10 telepítő alapból nem ismert a WiFi modult, jól jött volna egy vezetékes LAN, vagy legalább egy adapter. a dokkolóra dugva persze működik a dolog, de azért nem lenne hátrány, a 2 USB-A helyett meg lehetne egy. amivel szintén nem vagyok teljesen kibékülve, de tudtam előre, hogy egyrészt nincs TB, másrészt nem egymás mellett van a két Type-C port és amelyik tud PD-t, azon megy ki csak DP jel is. mivel a dokkolóm csak 4K 30fps-t tud, ezért két opcióm van: vagy bedugom a Type-C -> DP kábelt a jobb oldali portba és töltök a gyári töltővel, a dokkoló meg megy a jobb oldali portba, amitől tele lesz minden kábelekkel, vagy dokkolok és töltök a bal oldali porton, képre meg marad a HDMI.összességében 410-et mai viszonylatban megért ez így (meg a 20K-t a 16-os Crucial modul, amit berleraktam), de ez alapvetően egy hordozható productivity gép, amin lehet játszogatni is. ha valaki tud MacOS-en élni és tényleg nem játszik szinte semmivel, vagy csak nagyon casual cuccokkal, amiket valami furcsa oknál fogva el is készítettek arra a platformra, akkor egy MBA szerintem még mindig jobb választás, de egyáltalán nem vagyok csalódott és nekem jó érzés volt visszatérni Windows alá.
-
válasz
undercover
üzenetére
-
echterion
nagyúr
válasz
undercover
üzenetére
Gyenge színhűség, ha egy jobb kijelző után nézel rá, olyan fakónak tűnik.
ricogsm:
-
-
válasz
nggabi
üzenetére
330 most már az ára. 😥 Én azt mondom még mindig nincs ennyiért a piacon ilyen jó gép. A TUF-okat adják 360 körül, ugyanezzel az AUO kijelzővel. Ha nem kell valakinek az RGB csicsa, akkor talán jobban megéri a kis Dell...
szerk: ja persze, és legyen már 300-ért unibody mart alumínium ház, gorilla glass tapipaddal
egyébként a furcsa színe (gres járólap) ellenére meglehetősen jó minőségű a műanyag burkolata a G15-nek. A Dell azért szokott erre figyelni.
-
echterion
nagyúr
válasz
undercover
üzenetére
250ezerért igen jó vétel volt pár hete. A belseje AW cuccokkal van szerelve, a ház és a hűtés is annak a design-ját kapta (az egyik régebbi M15-ösét), ennélfogva nagyon jó hűtéssel rendelkezik. Egyedül a 120Hz kijelző az, ami gyenge benne (3050 és 3050ti többségében ezzel lett szerelve), de ez sok mindenkinek nem dealbreaker pont. Nekem sajna az volt, pedig azt hittem, nem lesz az.
-
nggabi
félisten
válasz
undercover
üzenetére
250 ezerért elmegy kategória volt. mostani viszonylatban már 300...
-
FőDudu
veterán
válasz
cs.zs.
üzenetére
En nem Legionra gondoltam, hanem az Alza-s Dell G5 5515 verziora...
Az elmegy a gyereknek, ha a mostani HP 840G6 keves lesz.Egyelore jo az is - ezert nem is igazan keresek. Lehet lesz valami masik best buy hamarosan amit en is elcsipek. Billentyuzet ugysem lenyeg - nem magyarul hasznaljuk.
-
cs.zs.
veterán
válasz
FőDudu
üzenetére
Nekem is van olyanom, de még nem terveztem eladni. (2023 nyári csere a terv)
Kíváncsi vagyok, mennyit fog érni, hová alakulnak akkorra az árak (szárnyal a gazdaság, ugye)
256GB SSD, 8GB RAM, így volt 330.000 edigitalnál az ára. (Máshol ugyanakkor 300 körül volt, de egy garis csere miatt itt kellett vásárolnunk. Ez volt a legolcsóbb, ami 144Hz és RGB bill. Ebből nem engedett a gyermek)
Most 256 + 480 GB SSD + 32GB RAM a konfig, de persze ez képlékeny.
Arra gondoltam felteszem majd Vatera licitre, 250-es induló ár, 500 Ft licitlépcső, aztán majd a piac eldönti mennyit ér...
-
válasz
nggabi
üzenetére
Vasalásra gondoltam...azon az segít igazán az olvasottak szerint (saját tapasztalatom nincs) nekem Socketes a gép
BGA-s gépem utoljára Asus G752VSK , MSI GT73VR meg Dell G7 volt...
Jelenlegi gépem, úgy hogy megy szinte 0-24h évi 1x ha kell (de nem feltétlen muszáj) pasztázni újra...és ez olyan pasztával van bekenve amit nem sokat használnak szerintem, vagy ismernek
-
-
nggabi
félisten
válasz
MaxxDamage
üzenetére
az írtad pasztázni kell. NEM kell. mérni kell először. vasalni lehet, de azt gari előtt le kell pucolni különben a telemax elküld a halál vérRS fszára

-
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Arra nem is emlekszem, hogy a doglodos szeriaju konzolokat erdemes volt anno ilyen modon tuningolni?
Valamelyik PS/XBOX szeria volt eleg jelentos szazalekban erintett az ilyen BGA reballing problemaban....
Nem tudom, ott szar volt a gyartas, vagy a melegedes miatt jottek elo a gondok...
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ahogy mondod főleg mert BGA.
-
nggabi
félisten
válasz
MaxxDamage
üzenetére
jó a reklám KH-nak, támogatom, de ne essen már neki mint a hülye... előbb mérjünk, ha turbóval nem megy 92 fok fölé akkor nem kell piszkálni. turbó lekpacsol, 72 fok max, egyből jó a gyári honeyvell paszta

-
Sracok a 83736 os postra van valakinek valami ötlete? Tegnap külső kijelzőre volt kötve a gép. Szépen silent módba lejátszotta a filmet. Két óra alatt 90-49% ra merült. Azt vettem észre, hogy néha az nvidia kártya is dolgozik 1-1% ot. Nem kellene ilyenkor kikapcsolnia? A GTA 5 nél viszont full hd és nagyon szép beállításoknál is igen jól dolgozott. Más kérdés, hogy baromi hangosan mentek a ventik. De ez velejár. Viszont az alkalmazások közti váltasnál ez a képernyő vibralás ilyesmi idegesít. Rossz lenne a gép?
-
ricogsm
őstag
Bírom az ilyet tegnap lebeszelem a gyerekekkel a legion 5 átvételét mára. Azt eladja.
https://hardverapro.hu/apro/lenovo_legion_5_vvcq/hsz_1-200.html -
Dhampir
félisten
válasz
KillHates
üzenetére
Ebben a már sokat látott "Kiváló dolgozó" kitüntetési jelvényét büszkén viselő nyugalmazott postás szakdolgozó, és brigádmunkában a hétpróbás házmesterné is besegíthet, aki először vasalóval "koccolja" végig, ámde az kicsit megszántogatja, megsütögeti az alaplapot is. Most már következhet a hétszer hét danos, sokszorosan fekete öves és hirtelenjében többször is megözvegyült szomszéd harcművész, Trézsi néni fakanalas tonfájának előcibálása a tűzhelyen rotyogó lábas fölötti gőzöléses eljáráshoz. Amennyiben még ez a látványos formagyakorlat sem válik be, akkor a bágyadt, opálos sárgasággal vibráló neonok thrilleres fényeffektjeinek kíséretében bedörömbölhet egy igazi nehézágyú; a munkában végletekig megfáradt és az ivót követő józanodás nemes útját elszántan kereső "KarcsiHerr", aki a piszmogást nem tekintve kenyerének, és rég elveszítve érzett türelmét nem lelvén leginkább súlyos öklével mángorolja meg a makacsul ragaszkodó matricás felületet.
-
válasz
undercover
üzenetére
Akkor az Intel procis Legion5. Azon van TB port.
-
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Le tudom szedni a matricákat úgy, hogy nem látszik meg
-
-
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Az is jó választás valóban nagyon jó kijezője van, mert IGZO van benne; ami a hagyományos LCD technológia csúcsa
-
válasz
KillHates
üzenetére
Esetleg még javasolnám - az általad linkelt ASUS miatt - a Razer Book 13-at. Igaz nem OLED, de valami eszméletlen szép színe van szerintem a touch-os kijelzőnek.
Mondjuk azt nem írta a kollega, hogy milyen méretben gondolkodott, szóval lehet a 13,3-asok instant kiesnek.
-
cs.zs.
veterán
válasz
undercover
üzenetére
Asus VivoBook K3502ZA
2 db Thunderbolt-4 , 40 Gigabit/sec
120 Hz Oled kijelző,
Bővíthető RAM, nagy akkuidő,
i5-12500Hdedikált videókártya NÉLKÜLI kivitel 330-370.000 Ft
-
válasz
undercover
üzenetére
A Razer-eknek elég jó kijelzőjük van és gyengébb GPU-val kapni már 300-400 ezer körül.
De jó kijelző van a Legion 5-ösökban is. 1660-as vagy 2060-al szerelt GPU-val már szokott lenni a Hardverapro-n.
Ha RAZER akkor MALÁK-ot ha Lenovo akkor BLUESUMMERS-t ajánlom, de a LigetComp-nak is vannak jó ajánlatai ott is érdemes szétnézned!Ez elég jó vétel, viccesen olcsón: [egy kicsit oda van koccolva, de OLED, thunderbol4-es, és i7-es ]
-
undercover
őstag
Üdv!
Notebooknál mindig eddig csak arra koncentráltam, hogy erős proci, erős videókártya gaming...
De létezik olyan notebook, amelynek szép a kijelzője van benne egy erős proci, 16gb ram mondjuk 512gb ssd és van rajta thunderbolt csatlakozó amivel lehet külső videókártyát csatlakoztatni ha mondjuk gamingelni akarnék? Tehát olyan max 300-400-ért.
-
Sziasztok!
Asus F15 vagyis FX 506 os notinál azt vettem észre, hogy amikor alkalmazást váltok vagy játék vagy videó között, akkor mintha villanna a kép vagy valamit csinál egy pillanatra.
Akkor váltja a frissítési frekvenciát? Kell ezzel valamit csinálni?
Nvidia beállítások valami? Vagy a két GPU között vált? Köszi előre is a helpet. -
válasz
mizsemizse
üzenetére
Mivel a teherautók energiagazdálkodása még mindig kritikán aluli (legyen szó akár a legújabb ACTROS-ról); egy komoly fékezéskor a WABCO lerántja a feszültséget 16V alá is, aztán meg vissza 28-30-ig éppen, ahogy összejön.
Ezért én mindenképpen egy inverteres megoldást javasolnék. Azt megteheted, hogy veszel egy kisebb 100-120W-os töltőt és arról használod a gépet, szép halkan fog menni. Persze a játék ilyenkor felejtős, de tartalomfogyasztásra tökéletes lesz. Nem kell izgulnod, hogy a 300W-os gép leégeti a 100-as töltőt, mert kommunikál vele és az EC úgy állítja be a gépet, hogy ne terhelje túl a tápegységet. -
peet05
senior tag
-
Phity32
újonc
Sziasztok
A segítségeteket szeretném kérni.
Kimondottan asztalit cserélnék mobilitás végett.
Ezt a két gépet szemeltem ki:
Lenovo Legion 5 Pro 16IAH7H
https://radium.hu/pc-laptop/lenovo-legion-5-pro-16iah7h-82rf00d7hv.html#divnevsor2
ASUS GAMER ROG STRIX G713RW
https://radium.hu/pc-laptop/asus-gamer-rog-strix-g713rw-32-gb-ram-1000-gb-ssd-49061.html#divnevsor2Ha az árkülömbség nem releváns, melyiket javasoljátok?
Melyiknek van tartósabb doboza? Csak kimondottan gaming-re használnám, nem munkára.
Köszönöm! -
cs.zs.
veterán
válasz
mizsemizse
üzenetére
Azt a 300 Wattos szivargyújtós matekot mindenképp játszd le újra...
Névleges feszültséged (kamionnál jellemzően) 24 Volt, járó motornál, üzem közben ez ~28V üzemi feszültséget jelent, tehát ha 300Watt-ra van szügséged, 11 Ampert kell kihúznid a szivargyujtóból.
Ha a kamion áll, akkor 24 V áll rendelkezésedre, azaz 12-13 Amperre van szükséged.
Az általad említett 4,5 Amper (24 Volt) a 100 Wattos töltőhöz lesz elég, nem a 300-ashoz.
Nézd meg, hogy milyen vastag vezeték megy a szivargyújtóra, és hány Amperes bizti biztosítja!
Ha van rá lehetőség (hozzáférsz) duplázd meg rajta a vezetékeket, a pluszt és a minuszt is, és mehet bele a 20-25-30 A bizti. -
-
nggabi
félisten
válasz
mizsemizse
üzenetére
100W jó lenne, usb-c akár, de tesztelni kell. átlagban elmondható, hogy lassú lesz a töltés, vagy épp fenntartó.
láttam az aprón lenovo autós töltőt, az is jó lehet.
-
mizsemizse
csendes tag
Sziasztok!
Legion 5 Pro töltésére a gyári hálózati töltőn kivűl van más bevált módszer?
Nem használom játékra így nem kell, hogy a 230W, 20V, 11,5A-t tudja amit a gyári tőltője. Legalábbis így gondolom.
Kamionba szeretném tölteni. 12-24V -ról.
Inverterre gondoltam első sorban, de ha megoldható lenne szivargyújtós ajzatról is akkor nem bonyolítanám túl.
Ezzel szemezgetek: [link]Esetleg veszek egy kisebb 300W-os invertert, amit még szivargyújtó (talán 4,5 A ) elbír.
Veszek egy kissebb 220V-os telefon töltőt amiről usb-C keresztül tölteném a gépet. Kb. folyamatosan rajta lenne így nem zavarna ha lasabban tölti fel.
Normál telefon töltőre usb-C -n keresztül nem regál, de gondolom azért mert nem ér el egy minimális szintet. -
Elemental
addikt
Szevasztok!
A Lenovo Ideapad Gaming 3 2022-es laptop rendben van? Konkrétan ezt a típust néztem ki.
-
nggabi
félisten
válasz
Evil Snowman
üzenetére
akadnak bőven
múltkor nyuszika face to face leszedett 4-ünket, aztán még 6-ot a másik házban. biztos ennyire jól játszik 
-
-
nggabi
félisten
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Warzoneban nem vettem észre semmi különöset az újal.
-
-
-
Speedy007
addikt
Mióta jöttek a frissítések arra a játékra én nem bírom használni olyan érdekes dolgokat tud produkálni FHD-n bármilyen minőségi be állításokkal próbáltam használni volt DLSS de viszont QHD-n RTX nélküli beállításokkal nincsen. 1.33 verzió előtt nagyon szépen futott a játék rtx 3060-nal is most ha kimaxolom 20-30 van ha meg le csavarom akkor 70-80 körül van
-
alces
tag
válasz
Speedy007
üzenetére
Az 522.25 driver teljesen használhatatlan jelenleg a CP2077-nél. Igaz hogy van érzékelhető fps növekedés, de pl a térkép használhatatlan, néhány beltér, esetleg magasabb épület tetején teljesen szétesik a kép. A fejlesztők is csak azt ajánlják , hogy használj régebbi meghajtót. A játék már a tavaszi 1.5 frissítés óta jó formában van, most pedig új tartalmak jöttek az 1.6-al. Érkezik majd a hotfix. Ott tartunk az nVidiánál, hogy azonnal nem szabad frissíteni, várni kell a tapasztalatokra , mert minden új verzió mellé érkezik javítás, az első kiadású drverek viccesek lehetnek
-
4,2 vagy 4,3 Ghz nálam is szuper, most 4,5Ghz-ra tettem itt is jó ha nem tesztelem erőből.
Ebben az esetben bekéri a 140+Watt fogyasztást és felmegy a csillagos égig lassacskán ha tartom a fogadást ami már nem jó. Persze asztali alaplappal más lenne a helyzet a hűtő miatt. Hát ezen még dolgozni kell.
Meg kellene látogatnom a mestert.
Delidet csak tőle akarok.
És miért akkor a 4,5Ghz ha alatta is jó? Mert most jelenleg ott stabilabb minden. Ez a cpu vga páros nehezen simul össze. Ha ebben a magasságban vagyok akkor simán futnak a dolgok. A legjobb tesztelés optimalizálás szempontjából észrevételem szerint eddig a Chernobylite játék benchmark tesztje. Így most a jelen konfigomnál nem jön elő mikroakadás. Szóval azt vettem észre ha nem nagyon veszem vissza a cpu alap beállításaimat akkor minden jobb. Csakhogy abból visszább kell vennem pénisz méregetésnél már sok.
Játéknál viszont nem sok.
-
válasz
taranis
üzenetére
2022-es Blade 15. CP2077 alatt simán 95-100 fok magasságában volt a 12800H.
Aztán a processzor teljesítményt az Energiagazdálkodási lehetőségeknél levettem 99%-ra. Nem kapcsolja a turbot, így elketyeg 75-85 fok között. Ettől függetlenül lehet el kéne vinnem vasalni KH-hoz valamikor.
-
bzs73
őstag
válasz
zsolti75
üzenetére
Igen engedi a +400Mhz-t is. Pár percre feltettem a 11800H-t 5ghz-re, de nem terheltem, csak kíváncsiságból hogy menne-e. Valószínű a pl2-t is meg kéne még kicsit emelni 135w-ról, azt meg végképp nem akarom. Így is 4.2Ghz-re korlátoztam a maxot, nekem bőven elég, és így 80fok alatt vagyok mindenben,kényelmesen, természetesen hűtőpaddal, és kis uv-val. Szóval ez érdekes, hogy újabb biosba meg ezeket feloldották, előtte meg tiltva volt gyárilag.
-
bzs73
őstag
válasz
zsolti75
üzenetére
Fődudunak 10. gen-es procija van, nekem 11, és 11-nél állítólag engedélyezve lett az uv. Az utolsó előtti biosnál, az enyémnél is tiltva volt, és a mostaninál meg gyárilag feloldották. Én is csak lestem, hogy nem kellett biost mókolni, nem is tettem volna fel, mert csak valami wifi dolgot javítottak, aztán olvastam hogy német fórumon hogy megy gyárin az uv, így feltettem.
-
Az érdekes. Fődudu kollégának is bios-t kellet módosítania hogy legyen.
Biztosan vannak gyártók akik nem törődnek azzal mit szeretne az Intel.
Lenovo-nál gyárilag nincs, és itt most arról volt szó.
És a +400Mhz is megvan vagy azt lock-olták?
Jut eszembe persze mert nálatok nincs SGX
-
bzs73
őstag
válasz
zsolti75
üzenetére
Nekem 11800H van a Razer Blade-ben, idei, legújabb biossal, nyáron adták ki, és van uv. Semmi mókolás nem volt a biossal. XTU és ThrottleStop is tökéletesen működik, mindent tudok állítani. Pont most, 1-2 napja jártam KillHates-nél, vaspaszta került a procira.
Köszi utólag is KillHates. Eddig sem volt olyan rossz a hűtés, most még jobb lett, így játékok alatt megy szépen 4.2ghz-en, és 70 -75 fok közt vagyok, úgy hogy hűtés nem megy maxon. -
válasz
KillHates
üzenetére
Gondolom még plundervolt előtti bios van rajta
na meg az HK.
Pont a 10 gen alatt jött ki ez a sebezhetőség.
Legion-nál láttam bios mod-ot ami 11-gen nél bizonyos feltételek mellett működik, vagyis előhozható az UV, Thinkpadoknál már sehogy, többszörösen lock-olva van a bios. -
-
válasz
zsolti75
üzenetére
Folyamatosan frissítik a szoftvert akkor mire? Csak asztali vonalra? MaxxDamage 10 genes procija is tudja az UV-t igaz az is K-s asztali procis. Én azért a helyében kipróbálnám hátha lehet ott valamit állítani aminek hasznát vehetné. Mindig úgy vagyok a dolgokkal hiszem ha látom, pont ezért csináltam már annyi kárt magamnak.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Más termékek kárára gyárt több AI gyorsítót idén az NVIDIA
- Autós topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Temu
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Trifold, Pebble, Bosch, AI, AI, meg AI - CES 0. nap
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Eladó EVGA GT 640 2GB videokártya
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Moderátor szerint ez a “kettőnk dolga” és nem tudnak moderálni, megkérdeztem akkor mi van, ha extrém durván írnék vissza…akkor már kitiltanának, vagy az is ok? 

Ment is vissza az előző driver.
Muerte