Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ukraan
aktív tag
Üdv Srácok!
[Acer Predator Helios 300] gépemben kezdek kifutni a gyári 1 gigás SSD szabad tárhelyéből. Ha minden igaz a laptop mind HDD-vel, mind SSD-vel bővíthető. Szerintetek melyik tárolótípus lenne a célravezetőbb? 512 gigában, vagy 1 terrában gondolkodom. A plusz helyen mind játékokat, mind filmeket tartanék, (természetesen) a lehető legköltséghatékonyabban szeretném megoldani a bővítést, úgy hogy a sebesség kárára se menjen a dolog.
Köszönöm a tippeket!
-
-
cyberkind
félisten
Úgy néz ki jövőre jön a Super széria a laposokba, az előzőnél mekkora volt a difi az alap és a super közt?
-
gago1975
őstag
válasz
#68216320 #66095 üzenetére
Szia.
1. A 9750h alaplap 2666Mhz-en megy. Tehetsz bele (ha a RAM jedec-ben tudja az 1333-at), 2933-ast vagy 3200-at, de az akkor is 2666-on fog menni, csak a késleltetés lesz jobb, attól függően, hogy CL szám mekkora.
Ên inkább azt tanácsolom, hogy 2666Mhz-ből keres alacsony CL számút, Notebook RAM 2666Mhz CL 15-162. A te gépedbe 1,2V-os kell, tehát csak olyat tegyél bele, 1,35 nem lesz jó, hiszen nem kap elegendő feszültséget.
Ha megnézed ezt a táblázatot, akkor láthatod, hogy egy 2933Mhz CL17 is ha 2666-ra korlátozza le az alaplap, akkor ugyanúgy CL15-ös lesz.
A laptop RAM bővítés azért nem ugyanaz mint egy desktop-nál. -
törölt tag
Mi a véleményetek, egy 9750H CPU esetében a 2x8GB 2666/CL19 RAM helyett volna értelme gyorsabbat belepakolni? Mondjuk 3200 feletti ramot?
Biosban van lehetőség ram overclock-ra. Ezzel is megpróbálkoznék, de csak sima, borda nélküli samsung modulok, gondolom nem örülne egy 1.35V-ra emelésnek. -
2018
senior tag
válasz
rosszcsont88 #66092 üzenetére
Koltsegcsokkentes mindenhol megy. Mar az aw sem gyart socketes laposokat minden a lapra forrasztva jon ki. Egy egy notis topic amugy.
Ha ilyenektol rettegsz ne vegyel bga-s cuccot semmibol.
-
2018
senior tag
válasz
rosszcsont88 #66089 üzenetére
Minek mikor lassan mindket 3080 karim arat kitermelik? Nem fogok cserelgetni foleg ugy hogy lhr es lesz az osszes uj kartya. Nem laggol egyik konzolom sem es nincs stabilitas baj sem. Annyira nem vagod a dolgokat latszik.
-
rosszcsont88
tag
,, Bga socket? Minek? Nem lehet a konzolt fejleszteni. Van ray tracing ezekben? Naná hogy van."
Bga socket az nem azért van benne,hogy cpu fejlesszél.,hanem stabilitása legyen a proceszornak,és rendszernek .ne legyen lagg az áramfelvételnél ,arany mint félvezetö játszik szerepet ebben..ray tracing nekem is tetszik,nekem nincs RTX kártyám,de szemezek vele, TI kártyák befutása csökenti majd az árakat remélhetőleg -
raklo1
csendes tag
-
mind12
csendes tag
Van akinek tetszik. Attól a kék billentyűzet világítástól különösen rosszul vagyok, ha még a fehér színtől el is tekintek. A szürke alsó rész meg kifejezetten olcsó hatást kelt.
https://www.youtube.com/watch?v=HlGeZeWYpQc&ab_channel=Fuku-Tech
Dave-nek mindenképp tetszene, habár nagyon nehéz volt neki a szürke, de fehérben biztosan könnyebb. -
Dhampir
félisten
válasz
fordjee #66063 üzenetére
Már elkeltek az említett XMG Fusion notebookok, amint látom.
(#66062) fordjee
Lehet, hogy régi játékok, de például az én korábbi Lenovo IdeaPad Y700-15ACZ notebookommal nem tudtam maximum grafikával játszani.
Régebben ezt írta egy fórumtárs a Legion topikban.
Emiatt is lennék kíváncsi arra, hogy mit tud egy mai, korszerű gép.
Pár Stalkeres topik:
S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
S.T.A.L.K.E.R. - Call of Chernobyl
-
mind12
csendes tag
válasz
Gawamatsu #66075 üzenetére
Megvan, de csak a fehér
Ezek szerint pont azok a konfigok lesznek ami PSREF-en van fent és szürkéből nincs 3070-es.Azzal egyébként vigyázzatok hogy mindegyik 3070-es cikkszáma 82JQ00B3HV, psref-en ez 16GB ram-al és 1TB SSD-vel érkezik szval ha más a konfig azt a Radium teszi bele, ki tudja milyen minőséget.
-
Gawamatsu
senior tag
válasz
mind12 #66074 üzenetére
Raduim-nál. Van 3080-as Legion 7-es is, de az már milla
-
Laclo
újonc
válasz
mind12 #66068 üzenetére
alza.sk-n 1549€ volt a Legion 5 Pro:
https://www.alza.sk/lenovo-legion-5-pro-16ach6h?dq=6317901amazon.de-n is volt emelés tegnap, 1699€ -> 1899€
https://keepa.com/#!product/3-B08THSBVRC -
mind12
csendes tag
Sziasztok
Legion 5 Pro-t szeretnék 3070-el, napi szinten nézem, hogy van-e elérhető, de PSREF-en csak a fehér változathoz van magyarban 3070es konfiguráció. Szerintetek van esély hogy a szürkével is jön 3070-es konfig?
El tudnátok küldeni a linkeket ahol most van elérhető?
Radium-ot megtaláltam, túlárazott. SK-ban 1800Eur volt a 3070-es Pro.Köszi
-
Gawamatsu
senior tag
válasz
Darth_Revan #66066 üzenetére
A Radium is tett rá egy lapáttal (40-50k plusz).
Kérdés apl a rendelésem hogy kezelik, a tegnap esti árral (arról van email-es visszajelzésem vagy... -
Gawamatsu
senior tag
Na, notebook.hu előhúzta a emeljünk árat ha más is drágán adja kártyát.
A tegnap esti 530-ról gyorsan 620ra emelték a 3060-as 5Pro árát -
fordjee
aktív tag
válasz
Dhampir #66061 üzenetére
Stalkerrel nem játszottam még, a 2-nek néztem a videoját, elég szép játéknak tűnik😀 meg ahogy olvastam, kell majd hozzá craft is, oda én is rtx3060-at néznék/várnék inkább.
Én csak Van Helsing, Euro truck simulator, Metro exodussal játszogatok, meg hasonló régebbi játékokkal, nekem még a 1650 is elég volt. Plusz valószínűleg egy lakásfelújítás előtt állok, minél olcsóbban meg akarom úszni a dolgot, ha veszek egyáltalán valamit. A kínálatot elnézve a Legion 5 meg a pro az egyetlen alternatíva 500 környékéig, egyszerűen annyira jó árban van a többihez képest, és még a komponensek is jobbak, 1tb ssd, 16gb ram, kijelző, stb. Csak az 500 az most sok nekem.
Van fenn egy razer 400-ért, meg egy Gs65 350-ert, azokkal is szemezek😀 -
Dhampir
félisten
válasz
fordjee #66060 üzenetére
Ugyanígy vagyok, főként a Stalker miatt, amihez még kis rajongói írásokat is készítettem, de nem jelentenek nagy szépirodalmi értéket (a régi: A yantari késes, és a folytatása: Feltámasztás).
A Stalker modok mindmáig életben tartják ezeket a játékokat.
Átmenetileg kisegíthetne egy GTX 1650Ti is, de az eljövendő Stalker 2 miatt időtállóbbnak bizonyulna például az RTX 3060.
-
fordjee
aktív tag
válasz
KillHates #66058 üzenetére
Nincs azzal baj, én nem vagyok egy nagy műszaki zseni
De élvezettel olvasom, szerintem sokan mások is, nagyon érdekesek.
Dhampir, igen, Bestware-nél van, az előző akcióról pont lemaradtam, 100 euro kedvezmény volt rá, úgy 330 körül lett volna, 8gb rammal, win és ssd nélkül, azokat itthon vettem volna meg, viszont 2 év garival. Lesz is még akciós, csak most a többi van soron, ahogy néztem, minden héten van valamelyikre ilyen 96hours akció.
Akciósan 370 körül lett volna, itthon vett 8gb rammal és ssd-vel, csak már nem győzöm kivárni, játszanék már valamivel néha és most nincs mivel -
-
fordjee
aktív tag
válasz
Gawamatsu #66048 üzenetére
Radiumnál vannak érdekességek, nem tartozik az ajánlott boltok közé. Ha normális beszerzésből van, akkor nincs gond, de náluk előfordulhatnak szürke zónás gépek is, legalábbis régebben volt pár elég rázós hozzászólás.
Notebook.hu tudtommal csak hivatalos forrásból értékesít gépeket, róluk nem olvastam idáig elrettentő sztorikat. A Tmx meg mindegyiknél Tmx, ismerős mesélt a garanciális ügyintézésükről, nem volt valami bíztató (alaplaphiba, visszaküldték, ugyanúgy hibás, visszaküldték, össze-vissza karcolták a fedlapot, amikor mesélte épp arra vártak, hogy megérkezzen az ú és cseréljék). -
fordjee
aktív tag
válasz
Gawamatsu #66044 üzenetére
Kérdés, hogy nekik van-e készleten. Ahogy nézem, a notebook.hu-nál van, Radiumnál nem látom, hol a készlet. A keresőjük is halál szar, vagy csak én nem tudom használni, de beírom hogy lenovo legion 5 pro, és az összes létező notebookot feldobja.
Szerk, jaj látom az adatlap alján, hogy elérhető. -
válasz
MaxxDamage #66030 üzenetére
-
Djatis
senior tag
Nincs valakinek egy Crysis Remaster save file-ja?
-
Gawamatsu
senior tag
Nézegetem, nézegetem a boltokat és mibe futottam éppen?
Legion 5 Pro Stingray (fehér), 5800H, 3060, magyar. PSREF
Rendeltem is egyet, ki tudja mikor jön legközelebb (és mi...) -
k-adi
nagyúr
válasz
MaxxDamage #66030 üzenetére
A sok konzol off komment meg a cleaning között egy témába vágó érdekes videó:
-
vakablak93
őstag
válasz
MaxxDamage #66025 üzenetére
Te aztán szereted ápolni azt a gépet
Most aztán tényleg igénytelen
clevo tulajnak érzem magam, én csak az éves pasztacserekor fújkálom ki ami tüdőből megy azt kész
Mielőtt megkérdeznéd rajta vagyok a bill témán, csak ma nem értem rá annyira se hogy felhívjam őket. -
gyemipapa
senior tag
válasz
A battery pedig simán akku is lehetne, de ha az egész iromány angolul készült volna, a többségünk valszeg akkor is megértette volna, viszont én sem értem, amire van normális magyar szó, minek flancoskodni az angollal...
De te gondolom amikor takarítasz, akkor is úgy mondod cleaneltem a lakást egy vacuum cleanerrrel. -
echterion
nagyúr
válasz
"Cleanelni"... Max, tényleg nem találtál erre magyar szót?
-
MaxxDamage
félisten
-
Ubul86
őstag
válasz
Gergello #65994 üzenetére
hehe, visszaolvasva, tényleg belekavarodtam, Series X-et próbáltam ki
az elsőnél mikor írtam hogy One X-et próbáltam ki, az a legújabbra vonatkozott
utána pedig ott van, hogy "SZERINTEM"tehát csupán csak egy sokadlagos vélemény egy olyan embertől, akinek amúgy sincs szava a fórumon, és nem szakszerű megítéléssel adózik a termék iránt, csak laikus emberként
-
echterion
nagyúr
válasz
rosszcsont88 #66021 üzenetére
Oké, én feladom.
-
2018
senior tag
válasz
rosszcsont88 #66019 üzenetére
Huha na akkor felhomalyositalak igyekszem.
Nekem van rtx eromu pc, csucs rtx es laptop, es mind a ket konzol ps es box a legerosebb. Megis megvettem oket. Miert? A kenyelem miatt, oled tv elott fekve jatszom az ágyban. No meg azert is mert legalabb 5+ evre befejezem a gep epitest. Rtx 3080as karik vannak az asztalimban, rtx 3080-3060 a ket notimban. Ott van meg a konzol exkluziv jatekok kerdese, foleg playstationon. Egy arra irt jatek koroket ver a legszebb pc-s cimekre is. Jatekmenetben is, nem csak grafikailag. Nem akarok kimaradni semmibol. Mindket konzolban ultragyors tarolo van. Pikk pakk betoltodik minden. Mik a kotelezo cimek psre? Van nagyon sok. God of war, last of us part2 gt sport, xboxra forza horizon reszek, meg a motorsportok is. Ja de ezek futnak pc-n is? Bizony! Meg egy par korabban ps exkluziv cimek is. Jo ez nekunk? Persze. Sokkal erosebbek ezek a konzolok mint a korabbi verzioik. De meg lehet nezni a regi ps4 bol mit kihoztak az eletciklusa vegen. Van 1 db uj generacios ps5 jatekom egyelore. Ratchet rift apart. Na mar ez is nagyon jo pedig friss a gep. Bga socket? Minek? Nem lehet a konzolt fejleszteni. Van ray tracing ezekben? Naná hogy van.
-
echterion
nagyúr
válasz
rosszcsont88 #66019 üzenetére
Minek a socket, ha a 150ezres cpu-t is drágállja a nép? Ez nem pc.
Nem tudom, mi a silány rajta, én nem vettem észre semmi silányt, ellenben pl. a visító, cw-tól beteg pc alkatrészekkel.
Nem drága, sőt. Megveszed lemezesen, eladod, miután meguntad. Ezt lehet fokozni azzal, hogy használtan veszed, majd eladod.
Minek az usb 3.1 vagy a c? Ez még mindig nem pc.
Van rtx.Süt a tájékozatlanság az írásodból. Tájékozódjon, mielőtt megalapozatlan döntéseket hozol, különben anyagilag szarul fogsz kijönni az élet minden területén.
-
-FLY->
őstag
válasz
Silverboy #66017 üzenetére
Mondjuk jelen körülmények között jobban megérné, ha a vga maradna és minden más menne, mert iszonyatos árak vannak. Minél kisebb gépet összedobni, ami elfér az asztalomon, hogy az egész lábtér megmaradjon a pedáloknak. Van egy olyan érzés, hogy jobb szívvel adnék inkább 600-at egy lapiért, mint, hogy 200-at is rádobjak az asztalira.
Pro-kontra minden, alszok rá, köszi. -
Silverboy
aktív tag
válasz
-FLY-> #66016 üzenetére
600ból már körübelül megvan a 3060Ti, egyéni építéssel is.
~300K kb a kártya bótból.
AMD Ryzen 7 5800X - 140K
B550M - 45K
Tridentz 3200Mhz 2x8GB CL 14 - 50K
GOLD 650 - FSP - 35K
ITX normális ház meg már 30K / 600ból megvan és fejleszthető mindenfelé, és vihető mindenfelé600ból meg lehet jó laptopot is venni ez tény
(Egy jó Alienware, Clevo, MSI is 600 de inkább Millától indulnak)
(Brandelt dolgokba én nem bízom, ez nem kompatibilis a cseredarabbal, az nem)
-
-FLY->
őstag
válasz
Silverboy #66014 üzenetére
Praktikusabb lett volna egy laptop, meg ár-érték arányban most kb a legjobb döntésnek tűnt, mivel magában is használható akár. VGA kivételével már öreg a gépem, így mindenképpen csere lesz, plusz akkor már legyen nagyobb grafikus teljesítménye is, warzone megesz mindent amúgy is. Gyártói egybe gépeket nézegetem, pl az aceré eléggé kompakt és azért benne van a 3060ti.
-
Silverboy
aktív tag
válasz
-FLY-> #66007 üzenetére
Faragjunk a hűtésen, faragjunk a házon, faragjunk a kijelzőn, faragjunk a merevítéseken.
PC-ről vált Laptopra tipikus esete (nem támadás):
Székely farag egy nyárfát az udvaron.
– Mi lesz abból édesapám? – kérdi a fia.
– Kocsirúd. – feleli az öreg.
Egy óra múlva megint arra megy a gyerek.
– Mi lesz abból édesapám?
– Fejszenyél.
Megint egy óra múlva:
– Mi lesz abból édesapám?
– Fogpiszkáló, ha el nem b*szom.#66013 -FLY->
És lőn világosság. ITX kisméretű konfiguráción nem gondolkodtál? Vagy csak az elszabadult VGA árak miatt nézegetsz/tél laptopok fele? -
echterion
nagyúr
válasz
-FLY-> #66007 üzenetére
Hát gondolni gondolhatod, de attól még nem úgy lesz: az asztali 3060-asnak 170W a tdp-je. És ez nyilván még nem a vége, csak a standard limit.
-
Ubul86
őstag
válasz
echterion #66006 üzenetére
Persze, ezt értem
De fentebb volt az összehasonlításom az 1650-el és 3070-el pl.
Ugyanerre világítottam rá én is. Már most kifutó az 1650, mégis azzal árulnak egy rakat "gamer" gépet. Aztán a laikus delikvens megveszi, mert occsó gémergép, és pofára esik.
Más kérdés, hogy mik az igények. -
-FLY->
őstag
-
echterion
nagyúr
válasz
Ubul86 #66005 üzenetére
Amit nem veszel kellő súllyal figyelembe: a Series S ugyanazt a gpu-t kapta, mint a One X, a processzora erősebb. És mivel a SS nexgen, a nextgen only játékokról fogsz lemaradni, ha a One X mellett teszed le a voksod. Most még nem, de gyorsan ki fogja követelni a gamer társadalom a nextgen játékokat, azokat meg nem fogják tudni megcsinálni, csak ha elengedik a One X kezét. A kérdés ugye, hogy mikor fog ez bekövetkezni. De be fog, pláne, hogy a Box marketing egyik alappillére, hogy a legerősebb konzol vagy micsoda. Csak ezt kell számításba venni, hogy későb bizony mindenképp cserélni kell, így ha most vettél volna S-t, akkor ezt a cserét úsztad volna meg a jövőben. Erre próbált Pocok rávilágítani.
-
Ubul86
őstag
válasz
Pocok256 #66004 üzenetére
nem vagyok képbe, mert azt akartam amúgy venni, csak lebeszélt mindenki róla a megfelelő topicocban, hogy az a One S szellemi utóda.
Szóval ennyire vagyok képben
mondjuk úgy, hogy mielőtt beírtam ide a tapasztalataimat, előtte több hónapig írogattam a megfelelő helyekre ezzel kapcsolatban, hogy akkor most melyiket érdemes, ha már volt One S-em és One X-em is. -
Pocok256
veterán
válasz
Ubul86 #65995 üzenetére
Most nem veszekedésképp, de megvan amugy neked a Microsoft Xbox Series S ? Mármint hogy menynibe van és mikor jött ki és menynivel jobb mint a one x ? Series S pont a one x és a series X között van ezért tűnne logikus lehetőségnek.
Vagy erről mi a véleményed csak azért hogy képbe vagy e
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Dell Precision 7560 15.6 FHD / 11500H / 32GB / 1TB G4 új / NV Quadro 4GB / FPR WS tervező
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával