Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
válasz
Evil Snowman #112658 üzenetére
Kiprobalom. Koszi!
-
FőDudu
veterán
válasz
Evil Snowman #112636 üzenetére
Ma munkahelyen szorakozgattam vele munka kozben.
Es akkor razott. Nem para tartalom fuggo.70 wattos toltoje van kb 2 meteres fekete magsafe kabellel. USB-C kabelel nem csinalja.
Ugyanaz a tolto a Razerbe vagy HP laptopba dugva nem csinal hasonlot.
Lehet, csak a magsafe ad at valami nem kivant toltest a fem haznak.Most is leteszteletem, itthon is csinalja.
Asztalra leraktam, becsukva.Elkezdtem a kozepso ujjam ujjbegyevel finoman simagoatni a tetejen a fem fedelet.
Amint bedugom a Magsafe csatit azonnal megvaltozik az ujjbegyen az erzes. Nem siklik, hanem kb reszelosen csuszik. Nem tudom jobban leirni - fura erzes. -
consono
nagyúr
válasz
Evil Snowman #112458 üzenetére
Működött
-
Francia91
veterán
válasz
Evil Snowman #112455 üzenetére
Forrasztott RAM?
-
FőDudu
veterán
válasz
Evil Snowman #112337 üzenetére
Jan Nowak.
Valami lengyel webshop amelyik szallit Magyarorszagra is.Jo minosegubes olcso az allithato magassagu asztaluk.
Kijelzon mutatja az aktualis magassagot, memorias, fejhallgsto tarto, kabel management.
160 centis kb 90K huf.
Csaladban tobb embernek van, az Ikea ehhez kepest draga szar. -
válasz
Evil Snowman #112265 üzenetére
"baromi nagy map-on valahol, tehát kb. kötelezve vagy arra, hogy a map minden apró szegletét feltérképezze az ember."
Szerintem ez jó dolog, így minden apró részletét megismered a játéknak"végeláthatatlan looting szimulátor. Folyamatosan csinálni kell idióta questeket, hogy jobb gear-ed legyen "
erre meg ott a Fling; én már öreg vagyok bohócnak
"Ma felraktam a Bioshock Remastered-et és végre"
Na, ilyen játékok nincsenek már! Nekem is a kedvencem az e mentén "történetmesélős" játékok. -
FőDudu
veterán
válasz
Evil Snowman #111839 üzenetére
Nekem van 840G10 - az meg eleg turheto.
Mukodnek a cuccaim, csak a 24H2-bol eleg nehez volt kiirtani a Virtualisation Based Security-t. Ha az fut, akkor a Throttlestop nem tudja elerni a proci regisztereit.
A Steam megy, az MSI afterburner is mukodik, ahogyan elotte. Az overlay szerint 85-90W kijon a GPU-bol (azt nem probaltam feszultseg csokkentessel megzabolazni - inkabb dobtam ra 150MHz-et a teljes gorben. Esetleg kesobb.
-
FőDudu
veterán
válasz
Evil Snowman #111833 üzenetére
Az semmi, nekem akadt olyan gep a kezembe aminel az eger kurzor mozgatasa soran a fejhallgatoban volt ciripelo zaj.
Mozditottad az egeret es jott a zaj a fejhallgatoban.
(most epp ujra raktam a windowsomat - W11 Pro verzioban. Semmilyen Razer Progit nem raktam fel, meglatom kellenek-e).(Throttlestop tudja valtani a power profilokat, igy a Razeres dolgok nem kellenek.)
(teljesitmeny valtoztatasra ugyis irtam sajat progit ami beszelget az ECU-val es kepes a ventik fordulatszamat is ugyanugy szbalyozni ahogy a Synapse).Most nyomok egy kis CS-t, lassam mi jon ki igy a gepbol.
-
Ubul86
őstag
válasz
Evil Snowman #111831 üzenetére
"mint az a csiribiri Asus ROG-om tette anno."
ne is mondd...de hozzálehet szokni. Mindennapi felhasználáskor nem ciripel
Játéknál olykor már fel se tűnik -
peet05
aktív tag
válasz
Evil Snowman #111554 üzenetére
Úgybiz'!
-
válasz
Evil Snowman #111552 üzenetére
Közben megkerestem, köszi!
Tetszik ez az MSI gép. (belépő kategória)
Jó anyaghasznalat, szép billentyűzet (Magyar), jó kijelző (eddig) és eddig nem hangos -
p4tr1kv4gy0k
csendes tag
válasz
Evil Snowman #111512 üzenetére
Nekem nincs sajna ilyen opció, 3D settingsnél van 3 fül, de ilyen pont nincsen.
Leszedtem az Afterburnert, itt vannak az értékek. Igaz nincs konkrét számokban kiírva a vram használtság, de százalékban igen: [link]
A gpu 2 az intel, az 1 az nvidia
Látszik hogy egyik sem pörög valami nagy értéken. Ez normális? -
p4tr1kv4gy0k
csendes tag
válasz
Evil Snowman #111508 üzenetére
Lényeg a lényeg, rá van dugva mégegy monitor, azon jelen esetben ment egy discord, a főképernyőn meg a cs2. Normál esetben le kellene terhelnie a gépet még ha csak egy discordot is jelenít meg, nekem viszont több fpsem lett.
Kicsit olyan mintha szoftveresen maga a játék egy képernyővel ( az alappal) nem terhelné meg annyira a kártyát, hogy neki szükséges legyen egy bizonyos erőt kifejtenie. Magyarra fordítva a kártya nem dolgozik mert úgy tűnik mintha nem kellene. Ezt teljesen nem értem, de megpróbálkozok a javaslataitokkal, aztán visszaszólok az értékekkel. -
consono
nagyúr
válasz
Evil Snowman #111505 üzenetére
De úgy látom ugyan arra jutottunk teljesen
-
p4tr1kv4gy0k
csendes tag
válasz
Evil Snowman #111500 üzenetére
1920x1080
Ugye a 144hz miatt igényelt a több fps -
válasz
Evil Snowman #111330 üzenetére
Jézusom, de jó, hogy mérnöknek kalapáltak...
Mondjuk én is tanultam annyi felesleges baromságot, amit a mai napig nem tudom megmondani, hogy miért. -
válasz
Evil Snowman #111266 üzenetére
Azt hittem valami MAD MAX-es kialakításra is alkalmas
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Evil Snowman #111123 üzenetére
"up to" nem azt jelenti hogy csak azzal lesz.
Off:
Kinek mi hogy vállt be.
Nekem lapos ryzen 9 7945hx + nvidia 4070, asztali ryzen 7 7700x + 7900xt.
Egyikkel sincs problémám. -
válasz
Evil Snowman #111125 üzenetére
Ez nem feltétlenül gond a tulajnak.
-
válasz
Evil Snowman #111123 üzenetére
Hát most megyek a machináért ha ki lehet kapcsolni teljesen az amd graffikát akkor csak úgy fog menni
-
FőDudu
veterán
válasz
Evil Snowman #110286 üzenetére
Mindenen sporolnak. Parasztnak meg jo igy is.
3 kilo folotti suly, mar eleve behatarolja a kort aki ilyet megvenne. -
echterion
nagyúr
válasz
Evil Snowman #110036 üzenetére
Nem veszem magamra, mert érthetőek a kérdéseid meg nem az enyém az Asus, nem okoz fájdalmat, ha valaki kritikával illeti a gyártót. Ezekre egy válasz van sztem: ezekkel lehet több gépet eladni a consumer piacon, nagyobb profittal. Mondhatni erre vevők az emberek. Mint a réjtrészing és társai a játékiparban: megy a fingreszelés ezen, miközben haldoklik a játékipar az ötelettelenség sőlya alatt.
A felirat sztem egy kedves gesztus a hozzáértőknek, centekben mérhető az ára, egyszerűen így rendelik meg. Nekem pl. tetszett, jól esett ránézni, jobban, mint egy csupasz fekete vasdarabra. És miért az a pár színes kábel? Mert ők veled ellentétben nem tartották fontosnak.
Az akksicsatit én se szerettem, ott valszeg szimplán spóroltak pár centet darabján.Én tartom továbbra is, hogy a legjobb mindenre is alkalmas gaming gépem volt eddig a G14, amit használtam, pedig járt már nálam jónéhány masina.
-
Gergello
addikt
válasz
Evil Snowman #109989 üzenetére
Nem látok a felső képpel problémát.
Alsóra akár azt is mondhatnám, hogy olyan mint a modern autók motortere, ahol egy műanyag fedél elrejti a rengeteg csövet és vezetéket, ettől letisztult. -
Ubul86
őstag
válasz
én csak kényszerből vettem - újra - Asust (ugye tavaly karácsonykor a 4080-as kistesóval befürödtem, visszaküldtem), azért a 4090-ért májusban 1 millióért + 60 ezerért jó ár volt. Tetszik a csilli-villi ledes hóka-móka, valahogy 38 évesen most megint újra a gyerekkoromat élem
volt is külön ai sync box hogy a képernyő színeit sync-elje a világításra, de a govee tönkrement, philips hue-re meg most épp nem volt háromszor annyi pénzem
hűtés halk, terhelésnél is, a hűtőpad alatta hangosabb. Nem volt még KH-nál pedig illene, fél éves, azért az alján látszódott a por pár napja, mikor megnéztem (bekellett vinni a kórházba, gyerekosztályra a gépet, mert befeküdtem a nagyobbikkal, de közben meg tesztfeladatot kellett csinálnom egy állláspozícióra
)
nem volt még kezemben se alienware, se razer. Ha az Acer változott volna a Nitro-nál, mai napig azt venném, de elkutyulták a gépeiket (amit eddig tapasztaltam). Mai napig visszasírom a nitro 7-et, mert tök exkluzív volt számomra a fém borítás, meg a karcsúság, de hát a hűtést elfelejtették.
Azzal nem számoltam hogy majd 38 éves koromra egy high-end kategóriás gépem lesz, szóval én azzal élek , ami van, de a jövőben remélem lesz még lehetőségem az általatok említett jobb minőségű gépekre is, már csak a hasonlítgatás miatt.
Asus Vivobook széria viszont szintén bejött, munkahelyen azon dolgoztam, kicsi, könnyű, jó felszereltségű laptop volt nálam. Meg elég sok casual gép megfordul, aminek a legnagyobb hátrányát pont azt látom hogy ha egy RAM cserét akarok, az egész alaplapot ki kell venni és megfordítani ... nem tudom ki találta ki ezt a hülyeséget -
válasz
Evil Snowman #109996 üzenetére
Igen aztán kapcsoltam a hűtést tekintve más a megoldás technikailag is nem csak kinézetileg, vagy látványilag.
Mindegy, egy mondatodon nem tudtam átvergődni azért tettem a megjegyzést. Meg teljesen máshogy közelítünk, akarunk, gondolkodunk mit szeretnénk, mi tetszik, és akkor még ott a valós hatékonyság vagyis valóság. Szeretek érzelmi alapon közelíteni, ha valami tetszik az mindig előbb csapódik le bennem, aztán jön az utána járás vajon mennyit tévedtem összeségiben.
Maga esztétikai kivitele is lehet szubjektív kinek mi jön be, én pl szeretem a csicsát, a sok színt, na ez van nálam.
Én lassan a jelen helyzetemben már egyre kevésbé merem piszkálni a laptopomat, mert ha kampec akkor lassan annyi volt a történet. Azért sem tettem pasztát a proci alá. -
válasz
"Aztán az olyan apróságokba bele sem megyek, hogy egy Asus bele úgy néz ki mintha, ha a gyár raktárában megmaradt random alkatrészekből lett volna összedobálva:"
Tudom én egy más állatfaj vagyok, de a piros alapú Asus itt a képen nekem látványilag sokkal inkább bejön mint a Razer Book. A Razer-ben az akku mindent lefed. Minek akkora? Az Asus-ban a hűtés is acélosabbnak fest.
-
FőDudu
veterán
válasz
Az enyemben tudod mi cserelodott 3.5 ev alatt?
Memoria 16-> 32GB
SSD 512GB -> 2TB P990Pro
VC hutesre ment folyekony fem, KH megUVlakkozta a GPU-t. Ezutan mar en pasztaztam/femeztem kb fel evente.Kapott 3x uj akkut - elsot garanciaban (felpuffadt), a masodik (garanciaban kapott) kibirt majd 2 evet majd az is puffadt, a harmadik 3 honapos koraban meghalt, azt is gariban csereltek, igy van benne a 4. akku 3.5 evesen (es az akku kb 2 honapos). (kemeny 80 Euro volt a mar nem garis akku csereje)
Ezen kivul a VC hutes csavarjain levo szivacs takarok nem akartak a helyukon maradni, aztan megoldottam ket oldalas ragasztoval. Felragasztottam mind az otot egy ketoldalas ragaszto csikra, korbe vagtam oket koromvago olloval, problem solved.
Kepet barmikor be merek tenni, nem olyan leharcolt hanyas, mint az Asus laptop amit kb 2 napja linkeltek szarra torve es szethullva - pedig a gazdaja szerint nagyon vigyazott ra.
Ezt a minoseget csak es kizarolag a Razer es az Apple hozza - a Unibody haz nem vetemedik, nem repedezik, nem mattul meg. De neked nem kell magyaraznom.
-
törölt tag
válasz
Evil Snowman #109970 üzenetére
FőDuDu akarta lehúzni egy razer szintjére..
-
Raymond
titán
válasz
Evil Snowman #109574 üzenetére
537.42 represent!
-
FőDudu
veterán
válasz
Evil Snowman #109265 üzenetére
Nem a Razer, hanem a tobbi.
Eddig sosem volt gumi vagy szivacs keret a tetejukon - csak egy sima fem/muanyag halo amin a gep allt. -
FőDudu
veterán
válasz
Evil Snowman #109263 üzenetére
Csak nem rajottek, hogy a levegot nem rafujni kell, hanem kamra szeruen osszpontositani es akkor az atfujodik a gep sajat hutesi rendszeren....
-
Imre9211
aktív tag
válasz
Evil Snowman #109261 üzenetére
150 dolcsiér megtarthatják. Bár ki tudja lehet jövő nyárára teszek kicsit félre és veszek egyet mert ezek a konstrukciók hatékonyak. Szemben a 10en X-ezer forintos porlerakódás gátlókkal.
-
Dhampir
félisten
válasz
Evil Snowman #108212 üzenetére
Visszatettem én is 60 Hz-ről 120 Hz-re, maximum ennyit tud a Dell Vostro 3520 kijelzője.
-
válasz
Evil Snowman #107915 üzenetére
Köszi!
Közben én is találtam, de ezeket is átküldtem neki! -
Csupati
őstag
válasz
Evil Snowman #107418 üzenetére
Ezért is küldtem, jó áron van és egy csúcs minőségű gép.
-
biosamyc
csendes tag
válasz
Evil Snowman #107371 üzenetére
Megnéztem egészpontosan ezzel a drivereel, ezzel még olykor a windows pl startmenü megjelenítéskor is szaggatott 😅
-
echterion
nagyúr
válasz
Evil Snowman #107371 üzenetére
Na mi történt, leigazolt pár amd-s driver-fejlesztőt az Nv is?
Akkor ezentúl remélem, minden Nv lapos mellé jön a szokásos amd-s mantra zöld verziója is. -
válasz
Evil Snowman #107042 üzenetére
Atti mondta nekem már Malákot én csak raktam rá matricát.
-
Mrdevil
addikt
válasz
Evil Snowman #107042 üzenetére
Jéé ilyen is van nem is tudtam. Nekem is lesz majd Bill matrica amúgy, emagrol rendelek azt is már néztem.
-
Adrian1111
csendes tag
válasz
Evil Snowman #106474 üzenetére
De, ezt is javasoltam fentebb, hogy gyalulja vissza valamelyiket, hátha. Besz&rás amúgy ez az egész
-
gaben0318
csendes tag
válasz
Evil Snowman #105944 üzenetére
Én ezt mintha próbáltam volna de valamiért nem engedett be. Hibaüzenettel kirak. Raktam fel egy régebbi rog centert ami egy tök más rog hoz van. Az valamennyire működik is. Pl mutatja a ventik sebességét. De közel sem működik minden aminek kéne. Se világítás se gpu nem érhető el. Elég ha csak ezt az egyet szedem le és mennie kell? Kell regisztrálni benne?
-
válasz
Evil Snowman #105763 üzenetére
Oké, várom!
-
válasz
Evil Snowman #105621 üzenetére
Végül a névnap lett a befutó, ami ma van neki.
Vicces mennyit számít számít 0,3 coll.
Most épp az átszoktatási időszak zajlik, mert valamiért érzelmileg baromira ragaszkodó ezekhez a vackokhoz.
@KillHates: bocs, hogy nem hívtalak a héten, megmondom őszintén sehol nem találtam a neten cserealkatrésznek ezt a ráforrasztós verziót az AX201-ből. Holnap szétszedem a gépet, lefotózom és PM-ben átküldöm neked, hátha te sikerrel jársz (persze nem ingyen kérem
).
-
válasz
Evil Snowman #105622 üzenetére
Oké.
-
törölt tag
válasz
Evil Snowman #105612 üzenetére
Egy igazi követő új gépet venne
-
FőDudu
veterán
válasz
Eszkoz kezeloben view, show hidden devices.
Ha BT alatt van ami nem latszott eddig, akkor probald meg a driver update-et.
Ha nem talal hozza, torold. Aztan reboot, hatha akkor felrakja magatolUgyanez az USB eszkozok alatt.
Ugyanez a Sound/Video/Game controllers alatt.
Audio Inputs/Outputs alatt is erdemes szetnezni.
Nekem egyszer valami USB eszkoz miatt nem ment a kamera.
Ujra sem lehetett rakni amig azt ilyen modon le nem szedtem. -
válasz
Szia! Ha nincsen a túloldalon SMD akkor ki tudom cserélni a modult. Érdemes lenne megmérni az impedanciáját is az antennának.
-
Csupati
őstag
válasz
Esetleg azt nézted ,hogy (ha már integrált a wifi) az antenna csati rendesen rá van dugva a lapon a csatlakozóra?
-
válasz
Evil Snowman #105611 üzenetére
Ismertek, hogy melyik gyártó a szívem csücske és néha túltolom a fanboy-kodást, de azért igyekszem objektíven beszámolni a hibákról is.
Nos az a helyzet, hogy a párom Razer Book 13-a az elmúlt 2 hónapban olyan hibajelenséget produkál, hogy bármilyen BT headset-el csatlakozunk hozzá (AKG Y500, Razer Hammerhead Wireless X, Samsung Galaxy Buds), a gép előtt ülve, csupán a fejünket forgatva elkezd szakadozni a hang. Ha 2 méternél távolabb megyünk a laptoptól akkor teljes mértékben elmegy a hang, ugyanakkor a BT kapcsolat nem szakad meg.Amiket eddig elvégeztem a hiba kizárása céljából:
- 0-ról újratelepítettem a Windows 11-et
- összes Windows frissítést feltelepítettem
- Intel oldaláról felraktam a legfrissebb (23.40.0.2) drivert
- felraktam egy 2-vel korábbi BT drivert
- az érintett BT headset-eket két másik laptopon (Razer Blade 15, MacBook Air 15 M2) leteszteltem helyileg ugyanott, azok hiba nélkül működnek
- windows féle hibakereséses folyamaton túl vagyok
- services.msc-ben újraindítottam a Bluetooth- hangátjáró valamint a Bluetooth-támogatási szolgáltatás folyamatot
- újratelepítettem az Intel oldaláról a BT drivert
- kimentem a kocsiba és úgyis letesztelte, hogy kizárjam az esetleges WiFi zavartatás problémát (igaz lassan két éve ugyanabban a környezetben üzemel a laptop), de ugyanúgy fennáll a hibajalenségJól érzem, hogy akkor egy HW hiba lesz?
Persze most mondhatnátok, hogy Milán fiam, rendelj bele egy ugyanolyan WiFi modult és próbáld ki azzal, max, ha azzal is rossz, akkor visszaküldöd 14 naposba.
Nos az a hangyaf@sznyi probléma, hogy a vékonyítás és könnyítés oltárán feláldozták a WiFi modul cserélhetőséget, azaz oda van forrasztva az a bánat az alaplapra.
@KillHates tudsz ebben esetleg segíteni?
-
FőDudu
veterán
válasz
Evil Snowman #105426 üzenetére
Szinten!
Neki legalabb mar megvan a mutet. En tudok olyanrol, akinek valami 2027 vagy meg kesobbi idopontra van kiirva a mutet - es mar jarni sem tud a fajdalomtol.
-
válasz
Evil Snowman #105426 üzenetére
Köszi!
-
FőDudu
veterán
válasz
Evil Snowman #105373 üzenetére
Kiherelt szar. Ehhez kepest egy Razer egy eromu.
-
peet05
aktív tag
válasz
65W-os (50+15) 4060-nal..
[link] -
törölt tag
válasz
HP-nak még EU-s storeja sincs, nem lesz könnyű értelmes áron ezt beszerezni.
-
válasz
Evil Snowman #105230 üzenetére
-
válasz
Evil Snowman #105194 üzenetére
Tegnap frissítettem BIOSt a gépen. és az FB04 ről FB10 re frissült. Hát van némi különbség. Általánosan halkult a gép. Most megy cirka 10 órája tápról. Beállított akksi védelemmel persze. így max 80% ra engedem tölteni. Így is elmegy róla 4-5 órát.
A hőfokokat tekintve youtube és netezés telepítés közben 42-45 fokon megy a proci. A venti jórészt megy alapjáraton, éppen közel hajolva néma szobában hallani, de az is le szokott állni. A GPU csak akkor kapcsol be entertainment módban, ha valami alkalmazás igényli, akkor is csak 40 fokon csillezik... Egyébként performan ceba 2-3 óra játék után sem megy a GPU 80 fölé és most már a proci is alig. De az egyértelmű, hogy a paszta gagyi alatta, szerintem egy laza 5 fokot lehetne nyerni. Egyébként olvastam a neten hogy alulfeszelős biost is gyártottak már hozza, azzal több mint 10 fokot lehet nyerni, ami nagyon sok. Nemsoká írom a tesztet a gépről.
-
válasz
Evil Snowman #105225 üzenetére
Nálam mindkettő be van jelölve. Talán még olvastam is valahol hogy ez meglegyen.
-
Csupati
őstag
válasz
Evil Snowman #105208 üzenetére
Tisztán látszik a lecsiszolt képen hogy egy oszlop körül elrepedt a hütés anyaga, külömböző vastagságnál mégha ugyan az az anyag más a hőtágulás. Simán lehet tervezési/széria hiba is, a kérdés hogyha sorba kezdenek megdögleni a hütések mit fog lépni a Razer.
-
válasz
Evil Snowman #105199 üzenetére
Nem, nem! Ezt a gőz nyomta ki, amikor forrt!! Olyan ember hozta be akinek "enni lehetne" a gépéről, olyan tiszta! Ráadásul dolgozik vele, nem tuningbohóckodik és benchmarkolgat mint mi. Rendszeresen hozta takarításra (feleslegesen, mert mindig patika tiszta volt belül IS) Ő soha nem szedte szét (nincs is hozzá speckó thorx-a) és a burkolaton nem hogy benyomódás, de egy hajszálkarc sem volt.
Nem. Ez megrottyant egy hosszú renderelés alatt és elfosta magát. Nem hibáztatom a RAZER-t, három éves gép és ez traktornak volt használva nem hétvégi parádéskocsinak, azaz dolgoztak vele rendesen. Bőven kitermelte már a saját árát is a gép többször is, teljesen elfogadható, ha ennyi használat után történik egy ilyesmi. -
Csupati
őstag
válasz
Inkább mintha vékony lenne az anyag és a sok hütágulástol ott körbe elrepedt volna ahol megvan merevítve, müanyaggal is láttam ilyet , hideg vizes tartály folyadékhűtőben, és a hőtágulás miatt az összes merevítésnél elkezdett kirepedni és folyni a tartály egy idő után.
De nem ez az első eset 17-es Razerrel ahogy hallottam. -
zsolti75
senior tag
válasz
Szerintem meg egyszerűen elfáradt az anyag a hőtágulástól.
Ott vannak csapok amik merevítik a kamrát, valószínű forrasztva is van, és az elgyengült.
Köszönjük az ilyen beszámolókat! -
válasz
Ohhh köszi!
Mindenképpen írok róla.
Sajnos az az érzésem hogy sok gyártó imadba engem, mert jó oldalt mutatom be jobban, legalábbis nekem az az érzésem saját magamat látva.
-
Adrian1111
csendes tag
válasz
Támogatom! Elég gyakran megfordulok erre, hogy leesen egy jó kis szakteszt
Munkaidőben segít elütni az időt
-
Adrian1111
csendes tag
válasz
Evil Snowman #104942 üzenetére
Glamour napok laptopra? Azt hittem, ez csak nőknek van.
Elvileg a GVH bírságol emiatt, pár éve jött be a jogszabály az ilyen tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatról a black friday napokra. Mondjuk kérdés, van-e ennek valós haszna.
-
Ubul86
őstag
válasz
Evil Snowman #104919 üzenetére
mondjuk most mindent kezdenek túlárazni, nézem folyamatosan az emag kínálatot is, cirka 150K-val drágább a a lenovo amit néztem 4080-al...1,048ért lett volna még 1 hónappal ezelőtt, most "akciósan" is, 1,25 millió
vicces amúgy nézni, amúgy felviszik az árakat, majd akció ,meg kupon napok, és ugyanannyi
-
válasz
Evil Snowman #104740 üzenetére
Ugyanitt bal vese olcsón eladó
-
válasz
Evil Snowman #104546 üzenetére
GTA 6 amit nem fognak tudni feltörni majd könnyen, így ha játszani akar, akkor meg kell venni majd... szvsz!
-
echterion
nagyúr
válasz
Csak hogy a saját részemet megvilágítsam ebben a dologban, hogy miért is szedtem le: kíváncsi voltam, hogy fut nálam az én gépemen. Mivel PS5-ön már a kieget is végigtoltam, csak azért nem fogom megvenni, hogy azt megtudjam, mennyire elég még egy friss címmel a gépem, ha lenne hozzá demo, akkor azt szedtem volna le. Hát ennyi röviden, az, hogy erről ki mit gondol, az nem az én dolgom.
Amúgy igen, ha egy játékkal játszani akarok, mert érdekel, azt én is megveszem, mert megtehetem, így ebben egyetértek veled és wanted5-tel.
-
válasz
Semmit nem vettem támadásnak csak úgy sajnos kijött belőlem, mert azt hittem a kollégának ez még új.
Ilyenek vagyunk tisztelet a kivételnek, ha valamit ingyen is megszerezhetsz, mert ott van, odarakták eléd, nem biztos hogy más utat választasz főleg ha sokba van. És ezt a témát nem kell túlbonyolítani.
Szerintem te sem vagy szent az élet minden területén főleg mert nem ismerlek és viszont, a témát meg fel sem kellett volna itt hozni a kérdéssel. Zárjunk.
Célzás sem kell. Látod én pl soha senkire, de vannak emberek akik ezt megteszik..... -
törölt tag
válasz
Én se vagyok hajlandó 60+ eurókat kiadni játékokra, kivárom a steam saleket
Viszont pl. a JetBrains összesre vagy az éves Grammarly Prora simán kicsengetem a pénzt. -
válasz
Evil Snowman #104382 üzenetére
Az is jó. Ezt természetesen én is végignyomtam a maga idejében. Igen, ahogy mondod akár ugyanezt egy 2024-es évjárattal nem kicsit átdolgozva nagyon kellene.
-
FőDudu
veterán
válasz
Evil Snowman #104304 üzenetére
Most latom, hogy a 155U az Iris XE es nem ARC.
Szoval olyat koszi, de nem. Az nagyon karcsu gpu teren.Marad a Zenbook 14 mint opcio, ami Core ultra 7 155H es abban mar ARC a gpu resz. Az is csak 1.2kg, pont egy kiloval kevesebb a Razernel
Ugyanugy 32 gigas van belole, ugyanugy oled.
-
echterion
nagyúr
válasz
Evil Snowman #104301 üzenetére
Nekem ez a logo jön be nagyon a G14-en. Egyszerű, de elegáns és szép. És nálam nincs a gagyi animatrix a fedlapon.
-
FőDudu
veterán
válasz
Evil Snowman #104301 üzenetére
Hetvegen megnezem, megtapizom, mert tesztek meg nincsenek rola.
Aztan eldontom. -
FőDudu
veterán
válasz
Evil Snowman #104276 üzenetére
Van olyan parej, aki mondjuk vonaton vagy mas kozlekedesi eszkozon akarna hasznalni - netan a szokasos agyban a felhuzott terdre helyezve..
Na ezeknel a wobble egy kicsit zavaro lehet...
Nekem lassan 3 eves lesz a gepem, ha felemelem es megrazom, nincs wobble. Egyaltalan nincs. Ha felulrol meghuzom a kijelzo elet (mint egy hurt megpenditem), akkor kb 2 masodperc alatt all meg. De nem mozdul a zsaner, hanem csak annyit tud 'lengeni' a kijelzo a sajat merevsegeben. -
Juhaszatti
addikt
válasz
A fedlapba implementált LED szimpla dizájnelem. Az hogy értesítésekre is használható, szerintem csak marketing bullshit. Persze vannak jópáran, akik külső monitorral használják a gépet, a laptopot meg lecsukják. De biztosan nem erre alapoztak egy funkciót.
"az meg, hogy olyan a zsanér egy több mint 1,5 millás gépen, hogy egy kisebb mozgatástól 2-3 másodpercig lifeg, akkor el sem merem képzelni, hogy mit csinálhat egy intenzívebb gépelési session alatt."
Meglepő módon amúgy nem a szokásos 2 zsanér tartja, van neki a két szélén meg középen is. Hogy miért lettek ennyire lazára hagyva az rejtély, de tényleg tud lötyögni. -
válasz
Majd rajonnek és javítják majd, vagy nem...
Nagy hibák vannak ott a gépezetbe. -
FőDudu
veterán
válasz
Evil Snowman #104150 üzenetére
Igy van.
Autonal is kb hulyenek neztek amikor szervizben kerdeztem mi van akkor amikor csak a paros sebesseget hajlando valtani a dupla kuplungos automata, mert egyszer elofordult.Menet kozben kiirta, hogy P173600 hiba. (valami pozicio erzekelo szenzor). Ujra inditasra elmult. Szervizes szerint lehet akar szoftver hiba is.
Szervizes szerint majd ha hetente elofordul, akkor kell aggodni, az hogy 1x elojott, akarmi is lehet, nem jelent valodi hibat.
Mai autok annyira komplexek, annyira elektronizaltak, annyi minden van osszekotve, hogy elkepeszto mennyi mindennek kell egyutt allni ahhoz, hogy egy auto jo legyen.
Amikor akkut csereltem, kb 30 helyen volt hiba betarolva (alacsony feszultseg, datum, ido, km ora allassal), mert annyi helyen van olyan elektronika ami minden fele diagnosztikara kepes. A 4 ajtonak 4 kulonbozo vezerloje van, mindegyikben volt hiba betarolva. Az ilyen akku cseres tortenet utan peldaul ujra tanulja az ablak vegallasokat es a felhuzasi nyomatekot (uborka elvagos teszt ugyebar).
Igy egy dupla kuplungos tiptronic eseten 1 hiba miatt valoban nem erdemes panaszkodni - valoban ertheto a szervizes allaspontja. Ha visszater, vagy rendszeres lesz, akkor majd bele turnak.
Ha a windows neha kifagy - az lehet szoftveres de akar hardveres gond is.
A baj az, hogy per default be van allitva a sysdm.cpl-en az advanced fulon a Startup and Recovery beallitasoknal az automatikus restart. Igy valoban lovese sincs az atlag felhasznalonak a hiba okarol. Ha onnan kiveszi a pipat, akkor legalabb megkapja a kekhalal kepernyot es lesz fogalma arrol mi tortent. Onnan lehet kiindulni, aztan legalabb az kiderul miert volt a kekhalal. -
PedroPascal
őstag
válasz
Evil Snowman #104069 üzenetére
Prémium telefonokat is 99%ban tokban hordják pedig az sokat van a kézben a lapost csak belül tapizzák általában.
Nekem az ujjlenyomat mentés megoldás lenne nyerő de ezt nem igazán tudja egy sem.
-
PedroPascal
őstag
válasz
Evil Snowman #104067 üzenetére
Amúgy ez miért fontos? Egy jobb minőségű műanyag sokszor jobb mint az utra vékony fém váz.
-
echterion
nagyúr
válasz
Evil Snowman #103959 üzenetére
Nyilván szubjektív véleményeddel nem vitatkozom, elfogadom.
Nekem is jobban tetszik, de objektíven ránézve én csak ezért nem adnék ki plusz 2k €-t, nekem annyit nem érne, de szerintem nagyon sok másik embernek sem, főleg itthon. De nyilván, ha akkora a keret, hogy nem oszt nem szoroz az a 2k€, akkor igen, a Razer-t kell választani. -
Juhaszatti
addikt
válasz
Evil Snowman #103959 üzenetére
Amúgy nekem sem különösebben jönnek be az MSI gépei. A letisztultabb formákat kedvelem én is. A Razer nekem drága, de akkor már inkább egy Legion mint az MSI.
De hogy mennyire szubjektív műfaj ez, azt nagyon jól mutatja, hogy az MSI a weboldalán a 2023-ban elnyert Red Dot díjjal promózza ezt a szériát.
Ami ugye az egyik legnagyobb dizájn elismerés már az 50-es évek óta.
Hogy mennyit ér maga a díj, abba kár most belemenni. -
echterion
nagyúr
válasz
Evil Snowman #103950 üzenetére
Jó, amit én néztem, az 5800€ volt, de akkor legyen 500ezer.
De azért ne állítsuk már be úgy ezt a gépet, mint valami Ideapad-ba zárt hőerőművet, annyira azért nem szar, mégha nektek nem is tetszik. A zaj meg nagyon relatív, ezt te is tudod, nem mindegy, milyen frekin szól, attól függ ugyanis,hogy mennyire zavaró, hallani kell az eldöntéséhez. Közel sem tökéletes gép, valóban, de ezt az ára is ezt tükrözi, ennyi pénzért nem kapsz jobbat. Hiába ajánlasz valakinek egy Razer-t, ha nincs pénze csak egy Legion 5-re.
Amúgy ha árakat hasonlítunk, akkor hazaiaknál nézzünk elsősorban, ugyanis a magyar nem szeret külföldről rendelni ilyen értékben cuccokat, ha megveszed itthon a Razer-t, akkor 2,5 milka az ára.
De ha már külföldről veszünk, akkor az MSI-t is meg lehet venni 3200€-ért, ráadásul közel van hozzánk, pl. Budapestről simán meg lehet venni személyes átvétellel is. És ott is van a 2000€-s difi, ami nem egy misi, de nem is azt írtam, hogy annyi, hanem hogy közel annyi. -
válasz
Én nagyon elégedett vagyok az msivel anno pont echterion linkje alapján vettem az enyémet. De ép ezért nem értem ha anno 700 K ért tudtak adni egy letisztult fém házas minőségi zsanerokkal készült gépet akkor most 1,5 M hogy nem jön össze nem értem . Egyedül ami érdekes az a 18 HX tőlük de az még aranyarban megy.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Mondjuk ha ezt 8-900 ezerért adná az MSI, az rendesen odaverne a konkurenciának, bármelyik márkáról is legyen szó. Az ilyen hardverrel szerelt gépek itthon 1,3 millióról indulnak, dizájntól függetlenül.
-
válasz
Evil Snowman #103492 üzenetére
Én is az áttetszőre szavaznék, mert abban látni ha esetleg buborékok vannak.
-
nggabi
félisten
válasz
Evil Snowman #103423 üzenetére
visszaraktam az 546.65-ot, azzal még úgy ahogy jó.
-
válasz
Evil Snowman #103380 üzenetére
Igen, olvastam átfutólag. Érdekes.
TB3 vs TB4 között semmi érdekességet nem láttam.Ezt meg értelmezni nem tudom a TB4-nél:
"Up to two 4K monitors"
Azaz 1db TB4 kábellel, valami splitter segítségével 2db 4K-s monitort tud kezelni? Passz. Ilyen extra igény sohase volt. Senki se keresett TB4-es dokkolót. -
válasz
Evil Snowman #103292 üzenetére
Nálam meg fordítva van. Játéknál legyen bármilyen fél gőzzel dolgozik, míg stressz tesztnél kidolgozza a belét is. De most komolyan meg milyen stressz teszt? CB R23? Furmark a vga-ra amit tudjuk maxon fogyaszt és lehetne sorolni (ha nem az baj), míg egy játék se a vga-nál se a procinál nem megy teljes bedobással, mert ha az lenne akkor jöhetne a sürgős hardver csere mivel gyengus a vas. 10 perc teszt is sok egyhuzamban!
Egy szó mint száz én fordítva látom.Ja, de lehet már megint elfelejtettem hogy a mostani laptopok máshogy működnek.
-
válasz
Evil Snowman #103292 üzenetére
Én is így látom a dolgot. Jól működik a gép, most hibával nem találkoztam, majd ha más nem játszok mással.
-
vakablak93
őstag
válasz
Evil Snowman #103287 üzenetére
Nekem az ellenkezője a tapasztalatom, miszerint semmi értelme ezeknek a béna teszteknek, mert valós felhasználással simán lepipálod....
Pl aida64 stressztesz alatt a mostani, és a korábbi alaposom is olyan 10 fokkal hűvösebb mint tényleges felhasználáss alatt amit maxban elér.
Superposition/3D Mark szintén kb 5-6 fokkal lejjebbi értéket produkál a gpu kapcsán.Használd a lapost amire való, és közben menjen a hwinfo, ne pocsékold az időd ezekkel a buta programokkal.
Ami a játékokat illeti, ritka, létezik olyan ami képes volt ilyesmire, a játékok aminek a megjelenesére várok azok is várhatóan ilyesmik lesznek.
Amit írsz, az a singleplayer világ... -
Kelvin
őstag
válasz
Evil Snowman #103287 üzenetére
Én még nem találkoztam olyan játékkal ami folyamatosan maximumon járatná a cpu-t, gpu-t, ellenben a stress test igen. Hasznos dolog ha kíváncsi vagy a stabilitásra, de nem arra, hogy órákon át maximumon járassa a gépet. /Főleg nem egy lapost/
-
smallmer
őstag
válasz
Evil Snowman #103157 üzenetére
ÚMÁJDZSÍÍZISZ. Erre van szükségem. Köszi.
-
echterion
nagyúr
válasz
Evil Snowman #103133 üzenetére
Nos, ha nem akarná a gyártó nonstop átbaszni marketingszöveggel, meg elnevéskavalkáddal meg tdp-variálással, akkor akkor nem kellene minden szarnak utánanézni, meg olvasni. Plusz egy lapos tulajdonságai tele vanak szubjektív dolgokkal, pl. anyaghasználat, hűtés hangereje, frekvenciája, coil whine, stb. Ezeket hiába olvasod, csak akkor tudod eldönteni, ha a kezedben van.
És akkor nem beszéltünk az olyan cuccokról, amiket nem lehet visszaküldeni, de ugyanúgy drága.
Pl. az én gépem ki volt bontva már legalább egyszer, láttam is, mégis elhoztam, szóval el lehet azt is adni valahogy. Pedig azt mondták, új lesz. Most sajnáljam meg a disznó kereskedőt? Nem fogom, bocs. Egyiket sem, ők sem sajnálnak engem.Miki: akkor senki se venne online semmit, akkor meg azért lenne drága, mert fenn kell tartani egy boltot. Okot mindig mindenre lehet kreálni, és fognak is, ha pénzt látnak belőle.
De elég is ennyi sztem az off-ból, lassan kezdünk átesni a ló túloldalára. Ha válaszolsz még esetleg, nyilván elolvasom, de válasz már nem jön, mert kikapunk.
-
válasz
Evil Snowman #103124 üzenetére
Már csak a Sailfish OS -t hagytad ki.
Volt/van egy ilyen telefonom(a legelső), lehet legközelebb az lesz.
-
Csupati
őstag
válasz
Evil Snowman #103019 üzenetére
Csak szivatlak Titeket, már semmi pénzért nem vennék járdalapot.
Ahogy egyik kedves kolléga említette neki a 18" os laptop is kicsi .
Én pont ezt oldom meg a mini pc-vel. Otthonra normális monitor, meló helyen megint van használható monitor, a teljesítmény meg jön a GF now al.
Ha meg úgy adódik visszük párom laptopját amibe második gen i3 vagy i5 van 2 mag 4 szál, megy rajta a GF now gond nélkül. -
FőDudu
veterán
válasz
Evil Snowman #102837 üzenetére
Az enyemen fekete a VC hutes. De az alaplap az nagyon hasonlo elrendezesu.
Igy mar ertem hova van dugva a monitor.Mini Displayportba.
-
válasz
Evil Snowman #102823 üzenetére
Jah azt nem is néztem, hogy 3060 van csak mellette.
Úgy mindjárt más!
Én is gondoltam már ilyen 60fps max. beállításra / korlátozásra és akkor nem megy úgy a vas. Tök felesleges a 100-120 ha bőven elég a fele is. -
echterion
nagyúr
válasz
Evil Snowman #102824 üzenetére
Hát igen, a QHD már sok sajna a 3060-nak, ez is oka volt az utolsó AW-em eladásának.
-
Ubul86
őstag
válasz
Evil Snowman #102805 üzenetére
nekem is hasonló, 68 fok a cpu max, a gpu már más, az 80
de még az is jó (hotspot 85 is akár)
wqhd, settingek mind magas, ray tracing viszont off, dlss on ugyanúgy (99%-os cpu-n)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Lenovo IdeaPad 5 15-IIL05 i3-1005G1 10.Gen,8GB DDR4-3200MHZ,FullHD IPS,
- Lenovo IdeaPad 5 15-ABA7 AMD Ryzen 5, 15,7 FULLHD IPS, 8GB DDR4,Garancia!
- Újszerű Lenovo IdeaPad 5 14ITL05 - 14"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 1TB SSD - Win11
- Macbook Air 13" M3 - 2024, 8/256GB, 99% akku, Apple garancia ( 102)
- HP Victus 16-s0002nh - 16.1" FullHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 32GB - 1TB - RTX 4050 - 1,5év gari
- Toshiba Satellite L50
- Lenovo Thinkpad X390 i5-8365u/16GB RAM/256 GB SSD/13.3"FHD garanciás laptop eladó
- DELL Latitude 7390 2-IN-1 I7-8650U 16 GB 256 NVMe 13" FHD érintős laptop
- Dell Latitude 5310 /I5-10210u/8GB/256GB SSD/13.3" FHD garanciás
- Lenovo ThinkPad X1 CARBON 4th Gen i7-6500u/8GB/256SSD/14" 4k MAGYAR bill. UltraBook garanciás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁPRILIS MADNESS -30%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest